Találatok a következő kifejezésre: 2 órával vettem be a (38 db)

Érzem kellene menjen a hasam, de még csak 2 órára vettem be a gyógyszert (fogamzásgátlót). Most próbálom visszatartani de nem nagyon megy, mit tegyek?

Legjobb válasz: Ha valaminek mennie kell, akkor mennie kell... Semmit se tudsz csinálni. Pároddal gumival csináljátok egy hétig és nem lesz gond. Bár betegen az se az igazi.

Ha valaminek mennie kell, akkor mennie kell... Semmit se tudsz csinálni. Pároddal gumival csináljátok egy hétig és nem lesz gond. Bár betegen az se az igazi.
Semmi gond, ha pótolod. És persze a levél végén vigyázol, hogy nehogy akkor kezd a következõt, mint szoktad, hanem egy nappal korábban.
Ha menni kell, akkor menni kell... Most mondanám, hogy ne fossál, de hülyén jönne ki...
Nem biztos, h a tabi meg ki belõled, lehet csak a tegnapi cuccok. Egyébként szedd rendesen a tabit, és a hónapban már ne élvezzenek punciba.

Yasminellit szedek rég óta.2 szemet vettem be a csomagból eddig, és tegnap este 11 kor elfelejtettem bevenni. Ma vettem be 9 órakor, még 12 órán belül. Előtte szeretkeztem a barátommal és elélvezett bennem. Lehetek terhes?

Most akkor nem élvezhet el bennem csak gumival? Lehetek terhes, ha ma is elélvez bennem?

Legjobb válasz: Nem kell aggódnod, ennyi késés miatt semmi baj nem lesz.

Nem kell aggódnod, ennyi késés miatt semmi baj nem lesz.
Szerintem ne aggódj, még ha nem vetted volna be 12 órán belül, akkor is kicsi lenne az esélye a terhességnek.

Az aktus után körülbelül 2 órával vettem be az esemény utáni tablettát.2 tabletta volt benne. A 2. -at 12óra elteltével kellett bevenni. Mekkora az esélye a teherbeesésnek?

A második kérdés pedig az lenne, hogy melyik a legbiztonságosabb óvszer? Mert sajnos ezért volt szükségem a tablettára, mert kiszakadt a gumi. Még egyszer nem szeretnék átélni ilyet.

Legjobb válasz: már rögtön két órával utána bevetted, nagyon kicsi az esélye :) minden óvszernél kb ugyanannyi a kiszakadás esélye... nálunk a lifestyles a jól bevált, azzal még nem volt probléma, durexnél már többfélével is... de szerintem embere válogatja, esetleg írass tablettát, vagy hüvelygyûrût, vagy használjatok gumi mellett pharmatexet is, bár utóbbi nem túl jövedelmezõ szeirntem..

már rögtön két órával utána bevetted, nagyon kicsi az esélye :) minden óvszernél kb ugyanannyi a kiszakadás esélye... nálunk a lifestyles a jól bevált, azzal még nem volt probléma, durexnél már többfélével is... de szerintem embere válogatja, esetleg írass tablettát, vagy hüvelygyûrût, vagy használjatok gumi mellett pharmatexet is, bár utóbbi nem túl jövedelmezõ szeirntem..
Biztosan nem leszel terhes...gumi ügyben nem tudok segíteni, nem használok olyat...tblettával védekezem
24 órára rá bevettem 1 esemény utáni tablettát. semmi mellékhatás nem jött ki, én is félek h mi lehet most..
Szerintem nem leszel terhes:) csak ne izgulj, mert akkor késhet is.. Én aktus után 18 órára vettem be mert kiszakadt a gumi.. és 1szer már megjött rendesen rá másfél hétre... Most várom hogy másodjára is ... Szóval énis izgulok hogy mi lessz..

Ha az 57. órában vettem be az első esemény utáni tablettát és a 2. -at rá 12 órára (69. órában) vettem be ugye még hat?

Legjobb válasz: 72 órás az esemény utáni tabletta. minnél késõbb veszed be. annál nagyobb az esély.....

72 órás az esemény utáni tabletta. minnél késõbb veszed be. annál nagyobb az esély.....
az elsõ 24 órában a legnagyobb a hatásfoka. Csinálj tesztet, nagy esély hogy terhes vagy
Ebben az esetben a hatékonysága 80 %.
Elég kicsi az esélye, barátnõm kb 24 óra után vette be és terhes maradt! :S Orvosa szerint 100/1 ... na õ aztán pont az volt..

A "közel azonos időben" nevetű intervallumba mi fér bele? Első héten 2 órával később vettem be a tabit a megszokottnál, ilyenkor még tart a védelem ugye?

Legjobb válasz: Oda vissza 1-2 ora elcsuszas (de inkabb annyi se). Ha egyszer ket oraval kesobb vetted be, akkor meg vedve vagy.

Oda vissza 1-2 ora elcsuszas (de inkabb annyi se). Ha egyszer ket oraval kesobb vetted be, akkor meg vedve vagy.
Egy két óra nem gáz. Az a gond ha mondjuk fél napokat vagy napokat hagysz ki. Amúgy ilyenkor az a teendõ, hogy gyorsan beveszed mihelyt lehet, és utána pár napig (a recept 5 órát ír) odafigyelsz az egyéb védekezésre. A védelem nem szûnik meg csak csökken. Amire fontosabb ügyelni, hogy a hasmenés vagy hányás szintén csökkenti a védelmet. Na ez veszélyesebb mint 2 óra késés. (azért mondom mert kevesen tudják...)
A kérdező hozzászólása: milyen recept ír 5 órát?

Barátnőm Lindynette 20-at szed a mensi 2. napjától. Ma vette be az utolsó szemet az első levélből. Nem mindig ugyanabban az órában vette be, hanem az este 9 óra és éjfél közötti időszakban. Van már védettség?

A kérdésem az, hogy jelent-e ez valamit a védettség kialakulása szempontjából, valamit hogy mikortól alakul ki a tényleges védettség? Meddig szükséges máshogy is védekeznünk?

Legjobb válasz: Na igen, történetesen annak nincs ráírva a tájékoztatójára... Én anno egy hónapig szedtem, addig gumi, utána meg mindent bele, és nem lett gáz. Azt is olvastam, hogy egy hét alatt hat, meg hogy azonnal, de hát jobb a békesség. Nekem is este 9-11 tájára esik tabi beevése, több mint egy éve, és nincs baj. Persze az a biztos, ha megkérdezitek a dokit :)

Na igen, történetesen annak nincs ráírva a tájékoztatójára... Én anno egy hónapig szedtem, addig gumi, utána meg mindent bele, és nem lett gáz. Azt is olvastam, hogy egy hét alatt hat, meg hogy azonnal, de hát jobb a békesség. Nekem is este 9-11 tájára esik tabi beevése, több mint egy éve, és nincs baj. Persze az a biztos, ha megkérdezitek a dokit :)
Ahogy rá van írva a tájékoztatóra.
Ha max 12 órán belül beveszi a kövi tabit akkor is véd! Az elsõ szemtõl fogva véd ha a mensi elsõ napján kezdte szedni, ha a 2.-4. napokon akkor már 1 hét múlva véd!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

2 órával később vettem be a szokásosnál a gyógyszert az ugye nem nagy baj?

Tudom, hogy a 12 óra belefér de elég parázós vagyok, attól is mindig félek h tényleg lenyelem e a gyógyszert, nem e esik ki a számból vagy akármi. Szóval nem felel?tlen vagyok h nem tudom mik a veszélyei csak parázós.

Legjobb válasz: Én már nem egyszer jártam úgy hogy nem reggel 6kor vettem be a gyógyszert hanem 11kor. Sõt hétvégén mindig 11kor veszem be, holott hétköznap reggel 6kor. Úgyhogy megnyugodhatsz, nem lesz semmi baj. Én már kb 2 és fél éve szedem így. Ja és én jártam egyszer úgy hogy nem nyeltem le rendesen, nem ittam rá, és utána köhögtem és kiesett a számból. Ott volt lent elöttem a földön, ráadásul nem is voltam benne biztos h az az enyém. De végülis beszedtem. Azóta mindig iszok rá, nehogy megint így járjak.

Én már nem egyszer jártam úgy hogy nem reggel 6kor vettem be a gyógyszert hanem 11kor. Sõt hétvégén mindig 11kor veszem be, holott hétköznap reggel 6kor. Úgyhogy megnyugodhatsz, nem lesz semmi baj. Én már kb 2 és fél éve szedem így. Ja és én jártam egyszer úgy hogy nem nyeltem le rendesen, nem ittam rá, és utána köhögtem és kiesett a számból. Ott volt lent elöttem a földön, ráadásul nem is voltam benne biztos h az az enyém. De végülis beszedtem. Azóta mindig iszok rá, nehogy megint így járjak.
Ha 12 órán belül beveszed, akkor nem lehet semmi baj! Kevés vízzel vedd be, akkor érzed ha lenyeled!

Este 9körül vettem be a fogamzásgatló gyógyszert majd 2- 2, 5 óra után nagy WC-re kellett mennem. Elbizonytalanodtam h felszivodott e a gyógyszer. Igy bevettem még egyet. Lehet baj belőle? Lehetek terhes? Mert a gyógyszer 3-4 óra alatt szivódik fel.

Legjobb válasz: Ha csak nem hánytad ki, vagy nem volt igen súlyos hasmenésed nincs semmi gond. Tudod a gyomor tartalma nem ürül ki vécézésnél, a belek sem teljesen. az emésztés folyamata ennél egy kicsit lassúb, de ha ezt nem tudod, nem tanultad még, akkor biztos hogy fogamzásgátlót kell neked szedni? nem inkább bejárni biológia órára szex helyett?

Ha csak nem hánytad ki, vagy nem volt igen súlyos hasmenésed nincs semmi gond. Tudod a gyomor tartalma nem ürül ki vécézésnél, a belek sem teljesen. az emésztés folyamata ennél egy kicsit lassúb, de ha ezt nem tudod, nem tanultad még, akkor biztos hogy fogamzásgátlót kell neked szedni? nem inkább bejárni biológia órára szex helyett?
egyetértek az elõttem szólóval. azt gondoltad, hogyha elmész wc-re, akkor rögtön azt üríted ki, amit utoljára ettél? nem. és elolvastad a gyógyszer használati utasítását? abban nem olvasható ilyesmi. csak hányás, és hasmenés esetén kell hasonlóakat tenni, akkor is csak akkor, ha a hasmenés 12 óránál tovább tart... szerintem sem való még neked a gyógyszer, ha ezeket nem tudod, bár én meg azt tudom, hogy most a mi véleményünktõl nem fogod abbahagyni.
Csak egyet vettél be utána? Basszus még egyet kellett volna!! Egy pöpppet fiatal..
Hasmenés volt? Mert ha nem, akkor totál feleslegesen vettél be még 1-et...AMúgy ha az volt és pótoltad, akkor nem lehetsz terhes.

Majdnem 2 órával késöbb vettem be a fogamzásgátlót, Mennyire szigorú a beszedés időintervalluma?

Legjobb válasz: Egy alkalom nem gond. De lehetõleg azonos idõpontokban vegyed be. 1-1.5 óra még bõven belefér.

Egy alkalom nem gond. De lehetõleg azonos idõpontokban vegyed be. 1-1.5 óra még bõven belefér.
A kérdező hozzászólása: köszönöm és már 2-3 ora nem fér bele???
Semmi gond én 3 éve szedem és semmi baj nincs. Nyugiii! :) 12 óra elteltével tehát ha este 9 kor szoktad bevenni, másnap reggel 9ig vedd be, de h már eltelt a 12 óra azt a szemet már ne vedd be! mióta szeded? mert ha régebb óta és egy szem kimarad akkor sincs baj mert kialakult már a védelem a szervezetedben.Nálam is fordult már elõ és semmi baj nem lett. Szóval 2 óra sem baj. Persze ahogy az elõttem író is írta jó ha idõben veszed be :) Kinga

Mi történik, ha 12 helyett 4 óra elteltével vettem be a 2. Augmentint (erős gyulladáscsökknetőt)?

Lesz bármi durva mellékhatása? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem lesz semmi bajod, ha csak 1x csináltad így, csak az a kérdés , hogy a következõt mikor veszed be ?, mert 12 óra múlva leesik a szintje a vérben.

Nem lesz semmi bajod, ha csak 1x csináltad így, csak az a kérdés , hogy a következõt mikor veszed be ?, mert 12 óra múlva leesik a szintje a vérben.
Semmi problémát nem jelent, de lehetõleg ne ismételd meg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nem gyulladáscsökkentõ, hanem antibiotikum (penicillinszármazék)! Gyomor-bélrendszeri tünetek jelentkezhetnek, esetleg elektrolitzavarok, nagyon ritkán vesemûködési zavar. A hatásban az is számít, hogy felnõtt vagy-e, hogy mennyi a testsúlyod és hogy milyen hatáserõsségû volt az Augmentin.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!