Találatok a következő kifejezésre: 2 évig fogamzásgátlot és (58 db)

Tisztelt Főorvos úr! 27 éves vagyok, 8 évig szedtem folyamatosan fogamzásgátló tablettát, a májfunkcióm romlott, ezért abbahagytam és orvosom javaslatára a Mirena hormonspirált tetettem fel 3 éve. Közel 2 évig nem menstruáltam, csak talán 1-1 alkalommal é

Tisztelt Főorvos úr! 27 éves vagyok, 8 évig szedtem folyamatosan fogamzásgátló tablettát, a májfunkcióm romlott, ezért abbahagytam és orvosom javaslatára a Mirena hormonspirált tetettem fel 3 éve. Közel 2 évig nem menstruáltam, csak talán 1-1 alkalommal évente és akkor is 1 napot. Most már lassan 9-10 hónapja azonos időpontokban jelentkezik vérzés, 3-4 napig, de elenyésző mennyiségben. Viszont az arcom tele van gyulladt, gennyes pattanásokkal (pubertáskoromban sem volt soha), voltam teljes kivizsgáláson (fogászat, bőrgyógyász, nőgyógyász, labor, hasi ultranag, hormonvizsgálat) és szerencsére maximálisan egészséges vagyok. Hízásra iszonyúan hajlamos vagyok ezen kívül, holott régen kimondottan sovány voltam. A kérdésem, hogy érdemes lenne-e szednem a Premens készítményt. Illetve, hogy ez nem akadályozza-e a spirál működését. Köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát a spirál alkalmazása mellett is szedheti. Felhívom azonban a figyelmét, hogy a gennyes pattanások kialakulását a készítmény valószínűleg nem fogja befolyásolni. Amennyiben fogamzásgátló tablettát nem szedhet, akkor helyi bőrgyógyászati kezeléseket, illetve más, szájon át szedhető tablettákat javasolt szednie a pattanások miatt. Ez ügyben bőrgyógyászati szakvizsgálatot javaslok. Ennek megszervezésében készséggel segítséget nyújtok. Üdvözlettel: …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát a spirál alkalmazása mellett is szedheti. Felhívom azonban a figyelmét, hogy a gennyes pattanások kialakulását a készítmény valószínűleg nem fogja befolyásolni. Amennyiben fogamzásgátló tablettát nem szedhet, akkor helyi bőrgyógyászati kezeléseket, illetve más, szájon át szedhető tablettákat javasolt szednie a pattanások miatt. Ez ügyben bőrgyógyászati szakvizsgálatot javaslok. Ennek megszervezésében készséggel segítséget nyújtok. Üdvözlettel: … Olvass tovább »

Tisztelt Főorvos úr! 27 éves vagyok, 8 évig szedtem folyamatosan fogamzásgátló tablettát, a májfunkcióm romlott, ezért abbahagytam és orvosom javaslatára a Mirena hormonspirált tetettem fel 3 éve. Közel 2 évig nem menstruáltam, csak talán 1-1 alkalommal é

Tisztelt Főorvos úr! 27 éves vagyok, 8 évig szedtem folyamatosan fogamzásgátló tablettát, a májfunkcióm romlott, ezért abbahagytam és orvosom javaslatára a Mirena hormonspirált tetettem fel 3 éve. Közel 2 évig nem menstruáltam, csak talán 1-1 alkalommal évente és akkor is 1 napot. Most már lassan 9-10 hónapja azonos időpontokban jelentkezik vérzés, 3-4 napig, de elenyésző mennyiségben. Viszont az arcom tele van gyulladt, gennyes pattanásokkal (pubertáskoromban sem volt soha), voltam teljes kivizsgáláson (fogászat, bőrgyógyász, nőgyógyász, labor, hasi ultranag, hormonvizsgálat) és szerencsére maximálisan egészséges vagyok. Hízásra iszonyúan hajlamos vagyok ezen kívül, holott régen kimondottan sovány voltam. A kérdésem, hogy érdemes lenne-e szednem a Premens készítményt. Illetve, hogy ez nem akadályozza-e a spirál működését. Köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát a spirál alkalmazása mellett is szedheti. Felhívom azonban a figyelmét, hogy a gennyes pattanások kialakulását a készítmény valószínűleg nem fogja befolyásolni. Amennyiben fogamzásgátló tablettát nem szedhet, akkor helyi bőrgyógyászati kezeléseket, illetve más, szájon át szedhető tablettákat javasolt szednie a pattanások miatt. Ez ügyben bőrgyógyászati szakvizsgálatot javaslok. Ennek megszervezésében készséggel segítséget nyújtok. Üdvözlettel: …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát a spirál alkalmazása mellett is szedheti. Felhívom azonban a figyelmét, hogy a gennyes pattanások kialakulását a készítmény valószínűleg nem fogja befolyásolni. Amennyiben fogamzásgátló tablettát nem szedhet, akkor helyi bőrgyógyászati kezeléseket, illetve más, szájon át szedhető tablettákat javasolt szednie a pattanások miatt. Ez ügyben bőrgyógyászati szakvizsgálatot javaslok. Ennek megszervezésében készséggel segítséget nyújtok. Üdvözlettel: … Olvass tovább »

2 évig szedtem fogamzásgátlot és most szuneteltetem a szuneteltetés miatt késhet?

Legjobb válasz: Természetsen elõfordulhat. Én 3 évig szedtem fogamzásgátló tablettát, s miután szedését felfüggesztettem, fél éven keresztül nem volt menstruációm. Ilyenkor TANÁCSOS már szakemberhez fordulni, ha sokat késik nem természetes

Természetsen elõfordulhat. Én 3 évig szedtem fogamzásgátló tablettát, s miután szedését felfüggesztettem, fél éven keresztül nem volt menstruációm. Ilyenkor TANÁCSOS már szakemberhez fordulni, ha sokat késik nem természetes
Persze, nekem mikor abbahagytam, elõször majdnem 45 napra jött meg!
Igen, a szünetelés miatt késik. Ne aggódj, még nem szokott hozzá a szervezeted, hogy nem szeded a tabit.

Lett itt valaki úgy terhes, hogy 1-2 szem fogamzásgátlót hagyott ki és évek óta szedte a gyógyszert?

És megszültétek? Mi lett?

Legjobb válasz: Szia! Én most 8hetes terhes vagyok és úgy estem teherbe, hogy folyamatosan szedtem fogamzásgátlót de viszont szedtem mellette gyomorsav csökkentõ gyógyszert is(pedig azt mondta a házi orvosom nincs hatással a két gyógyszer egymásra), és megtartjuk a babát, azt mondta a dokim, hogy biztos hogy nem lesz semmi baj mert nagyon alacsony hormontartalmú gyógyszert szedtem, kérdés, hogy te mit szedtél.De szerintem nem lesz semmi gond számtalan ilyen és hasonló eset van és nem volt baj!!Értekezz a nõgyógyászoddal, és ne izgulj!!!!!! Üdv.:8hetes kismama

Szia! Én most 8hetes terhes vagyok és úgy estem teherbe, hogy folyamatosan szedtem fogamzásgátlót de viszont szedtem mellette gyomorsav csökkentõ gyógyszert is(pedig azt mondta a házi orvosom nincs hatással a két gyógyszer egymásra), és megtartjuk a babát, azt mondta a dokim, hogy biztos hogy nem lesz semmi baj mert nagyon alacsony hormontartalmú gyógyszert szedtem, kérdés, hogy te mit szedtél.De szerintem nem lesz semmi gond számtalan ilyen és hasonló eset van és nem volt baj!!Értekezz a nõgyógyászoddal, és ne izgulj!!!!!! Üdv.:8hetes kismama
A kérdező hozzászólása: És mennyi az esélye így a vetélésnek?

Több, mint 2 éve szedem ezt a fogamzásgátlót (Diane 35) és most közti vérzéseim vannak. Mitől lehet ez?

Mármint ez a közti vérzés is olyan,hogy azt hiszem(látom),hogy megjött és beteszem a tampont,kés?bb kiveszem és sehol semmi...:S

Legjobb válasz: Nem vennék rá mérget, de mintha a Diane 35-öt csak 6 hónapig lenne szabad szedni, mivel májkárosító hatása van. Alapvetõen pattanások kezelésére lett tervezve, az mellékhatás, hogy fogamzásgátlóként is "mûködik". Mintha lenne fogamzásgátló verziója is D25 névvel vagy ilyesmi. Én érdeklõdnék a nõgyógyászodnál.

Nem vennék rá mérget, de mintha a Diane 35-öt csak 6 hónapig lenne szabad szedni, mivel májkárosító hatása van. Alapvetõen pattanások kezelésére lett tervezve, az mellékhatás, hogy fogamzásgátlóként is "mûködik". Mintha lenne fogamzásgátló verziója is D25 névvel vagy ilyesmi. Én érdeklõdnék a nõgyógyászodnál.
Igaz más gyógyszerrel , de anyumnak azt mondta nõgyógyi h ez nem gond. Nekem is van néha, de nem lettem terhes...
A kérdező hozzászólása: Igen, egyébként én sem kifejezetten fogamzásgátlásra kaptam, hanem a PCOS miatt kell szednem, bár nem tudom, hogy ebben az esetben is be kéne-e tartani a fél éves szedést, mert a nõgyógyászom semmi felvilágosítást nem adott. Annyit mondott, hogy szedjem, és mikor gyereket akarok térjek vissza. Ennyi. Most nézek valami jó orvos után, csak az a baj, hogy errefelé kevés olyan van...:(
ezek mind hormonkészitmények, mégha kicsi is van bennük. szerintem nem kéne fél évnél tovább szedni semmiféleképpen sem. én fél év utána legalább 1 hónap szünetet tartanék

Tisztelt Főorvos Úr! 51 éves vagyok, és ez év szeptember 28-án volt egy myoma-abrázióm. Ettől kezdve abbahagytam végleg a fogamzásgátló szedését, amit sajnos hosszú éveken át szedtem. Amióta a myomám volt, kb. 1/2 éve, azóta az arcomon, államon, orr körül

Tisztelt Főorvos Úr! 51 éves vagyok, és ez év szeptember 28-án volt egy myoma-abrázióm. Ettől kezdve abbahagytam végleg a fogamzásgátló szedését, amit sajnos hosszú éveken át szedtem. Amióta a myomám volt, kb. 1/2 éve, azóta az arcomon, államon, orr körül is kijöttek bőrkiütések, szőrösödés, hajhullás szintén. Egyedül szteroidos krém halványítja el, de nem múlik el teljesen! Abrázió óta már nincs menses, talán végleg elmarad! Klimaxos tünetek vannak! Hormonvizsgálaton voltam, mert valószínű hormonális oka van a bőrkiütéseimnek! Hormoneredményeim: Se.progeszteron:0,63ng/ml. Se.FSH:94,9mlU/ml. Se.LH: 38,0 U/l. Testosteron:27,8 ng/dl. Se.estradiol : 14 pg/ml. Se.Prolaktin :10,33 ng/ml 10.hó 31.-én készült. Szeretném segítségét kérni, hogy az áll körüli bőrkiütések oka lehet-e hormonális? Már minden más kizárva. Immunológust tanácsoltak. A másik kérdésem, hogy a hormonegyensúly miatt kell-e szednem növényi hormont, barátcserjét, vagy mást? Talán hamarabb helyrejönne minden. Méregtelenítésre Máriatövis-kapszulát szedek, és céklát eszem nyersen lereszelve, hogy hamarabb kiürüljön a szervezetemből a sok szintetikus hormon és a mérgek. Mit tehetnék még, hogy elmúljanak a kiütések? Várom válaszát, köszönettel: Erzsébet

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Elsősorban immunológussal és bőrgyógyásszal való konzultációt javaslok! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Elsősorban immunológussal és bőrgyógyásszal való konzultációt javaslok! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! 51 éves vagyok, és ez év szeptember 28-án volt egy myoma-abrázióm. Ettől kezdve abbahagytam végleg a fogamzásgátló szedését, amit sajnos hosszú éveken át szedtem. Amióta a myomám volt, kb. 1/2 éve, azóta az arcomon, államon, orr körül

Tisztelt Főorvos Úr! 51 éves vagyok, és ez év szeptember 28-án volt egy myoma-abrázióm. Ettől kezdve abbahagytam végleg a fogamzásgátló szedését, amit sajnos hosszú éveken át szedtem. Amióta a myomám volt, kb. 1/2 éve, azóta az arcomon, államon, orr körül is kijöttek bőrkiütések, szőrösödés, hajhullás szintén. Egyedül szteroidos krém halványítja el, de nem múlik el teljesen! Abrázió óta már nincs menses, talán végleg elmarad! Klimaxos tünetek vannak! Hormonvizsgálaton voltam, mert valószínű hormonális oka van a bőrkiütéseimnek! Hormoneredményeim: Se.progeszteron:0,63ng/ml. Se.FSH:94,9mlU/ml. Se.LH: 38,0 U/l. Testosteron:27,8 ng/dl. Se.estradiol : 14 pg/ml. Se.Prolaktin :10,33 ng/ml 10.hó 31.-én készült. Szeretném segítségét kérni, hogy az áll körüli bőrkiütések oka lehet-e hormonális? Már minden más kizárva. Immunológust tanácsoltak. A másik kérdésem, hogy a hormonegyensúly miatt kell-e szednem növényi hormont, barátcserjét, vagy mást? Talán hamarabb helyrejönne minden. Méregtelenítésre Máriatövis-kapszulát szedek, és céklát eszem nyersen lereszelve, hogy hamarabb kiürüljön a szervezetemből a sok szintetikus hormon és a mérgek. Mit tehetnék még, hogy elmúljanak a kiütések? Várom válaszát, köszönettel: Erzsébet

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Elsősorban immunológussal és bőrgyógyásszal való konzultációt javaslok! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Elsősorban immunológussal és bőrgyógyásszal való konzultációt javaslok! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
A 2 gyógyszer összetevõje ugyanaz, tehet olyan, mint ha nem is váltottál volna.
Nem lehetsz terhes.

2 és fél éve dohányzom és másfél éve szedek fogamzásgátló tablettát. Egy ideje légszomjban szenvedek. Mennyi esély van arra, hogy ez trombózis előjele?

Nem folyamatosan van légzési zavarom, csak naponta egyszer eljön ez a légszomj. Más tünetem nincs, talán még a néhai rosszullét (nem fáj semmim, csak nem érzem jól magam). Menni fogok vele orvoshoz, de el?ször szeretném hallani a véleményeteket.

Legjobb válasz: Nulla.

Nulla.
Ez inkább tudod minek az elõjele lehet? Annak, hogy megfáztál.
Ennek semmi köze a trombózishoz. De talán nem kellene tabletta mellet bagózni.
A kérdező hozzászólása: azért gondoltam rá, mert a gyógyszerhez mellékelt tájékoztatón a tünetek között van a légszomj is "trombózis elõjelei" címszó alatt
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)
Az már nem trombózis lenne, hanem embólia. De ha ennyire félsz a trombózistól (ami egyébként jogos), akkor miért nem teszed le vagy a cigit, vagy a gyógyszert?...
természetesen lehet a trombózis tünete is, de a ciginek alapjáraton van egy ilyen hatása is... mivel szénmonoxid telített a véred... csak valakinél enyhébben jelentkezik, valakinél pedig így...
Ajaj, vigyázz! Úgy hallottam, nagyon veszélyes, ha fogamzásgátló mellett dohányzol.

2 éve szedem a fogamzásgátló tablettát és kb.1 hónapja jelentkezett a mellembe egy ciszta, végig beszedtem a tablettát, és elkesztem szedni a következő levélel, most tartok a negyedik napnál abba hagyhatom-e most vagy szegyem végig?

Elmentem orvoshoz Õ szerinte túltermel?dtek a hormonok azért jelentkezett a mellembe a ciszta ? javasolta hogy szegyem tovább és ha nem múlik el mennyek vissza csak még nem tudtam visszamenni de a ciszta nem mult el

Legjobb válasz: a levelet mindenképp szedd végig, nem szabad csak ugy abba hagyni mert komoly gondot okozhat a hormonrendszeredben. Minden nö mellében vannak ciszták csak észre sem veszzük és jönnek mennek, persze lehet hogy neked a gyógyszertõl volt de lehet nem attól. Ha abba is hagyod szedd ezt már be, ezen a 2 héten már semmi nem múlik.

a levelet mindenképp szedd végig, nem szabad csak ugy abba hagyni mert komoly gondot okozhat a hormonrendszeredben. Minden nö mellében vannak ciszták csak észre sem veszzük és jönnek mennek, persze lehet hogy neked a gyógyszertõl volt de lehet nem attól. Ha abba is hagyod szedd ezt már be, ezen a 2 héten már semmi nem múlik.
