Találatok a következő kifejezésre: 2 évesen gyerekemet bölcsibe adjam, (2 db)

2 évesen a gyerekemet bölcsibe adjam, vagy fogadjak meg 1 évig babysittert melléje?

Legjobb válasz: Szerintem ez teljesen rajtad múlik. Ha fogadsz mellé 1 évig bébyszittert, akkor azt fizetheted, és úgysem fog annyira közel állni a gyermek hozzá mint a szülõkhöz, és akár mennyi idõs a segítség, nem biztos, hogy a gyermek igényeit megfelelõen ki tudja elégíteni. Itt arra gondolok, hogy egy 2 éves gyerkõcnek kell társaság, szabad mozgás, játszótér, fejlesztõ játékok, -ezt a bölcsõde tudja biztosítani-. Ha a gyerek állandóan felnõttek között van még napközben is, az nem biztos, hogy számára is az a megfelelõ. Én javaslom a bölcsit, az én kisfiam is menni fog szeptembertõl, bár õ nagyon szereti a gyerekeket és ragaszkodik is hozzájuk.

Szerintem ez teljesen rajtad múlik. Ha fogadsz mellé 1 évig bébyszittert, akkor azt fizetheted, és úgysem fog annyira közel állni a gyermek hozzá mint a szülõkhöz, és akár mennyi idõs a segítség, nem biztos, hogy a gyermek igényeit megfelelõen ki tudja elégíteni. Itt arra gondolok, hogy egy 2 éves gyerkõcnek kell társaság, szabad mozgás, játszótér, fejlesztõ játékok, -ezt a bölcsõde tudja biztosítani-. Ha a gyerek állandóan felnõttek között van még napközben is, az nem biztos, hogy számára is az a megfelelõ. Én javaslom a bölcsit, az én kisfiam is menni fog szeptembertõl, bár õ nagyon szereti a gyerekeket és ragaszkodik is hozzájuk.
szerintem nyugodtan hisz már 2-éves gyermek szereti aközösséget, sokat tanul atöbbi társaitól , elõbb önálósodik.csak agyermek javára válik aközösség. abébyszitter lehet hogyjó de agyermek felnõttel van és az mégsem ojan mint korabeli társaival.az ovódába menetel is könnyebb lesz.
En 7 eve babysitter vagyok. De en semmikeppen nem vennek fel babysittert egy 2 eves aprosag melle. Ugyanakkor mielott el mennel dolgozni, hagyni kell idot a sok betegseg miatt amit ossze fog szedni a bolcsiben es amugyis otthon kellene maradnod... sok szerencset. Mellesleg az elottem szolohoz szeretnem hozzatenni. Aprosagok igenis ragaszkodnak a babysitterhez. Legalabb annyira mint a szulokhoz. Mert a sitter van ott es nem a szulo mikor olelesre es szeretetre van szukseguk.
Szomszédunk bölcsisnéni. Õ mondta, hogy a gyerek immunrendszere kb. 3-4 éves korra erõsödik meg annyira, hogy ne szedjen össze mindenféle betegséget a közösségben. Teljesen igaza volt... Nagyobbik lányom 2 évesen került bölcsibe, iszonyat volt... 2 hét betegállomány, 1 hét bölcsi. 3 kg-t fogyott 1 hónap alatt, az étvágya 1 hét alatt egy életre tropára ment. Pedig anyatejes volt és sosem volt komolyan beteg a bölcsi elõtt, ha mégis összeszedett valamit, akkor 3 nap múlva már ki is heverte. A bölcsi után még vagy 2 évig közdöttünk a felsõlégúti bajokkal, kb. minden 2. hónapban antibiotikumot kellett szednie. 4 éves kora óta szinte sosem beteg, max ilyen kisebbek, hasmenés stb. Nagyon nem ajánlom a bölcsit senkinek se, ha igen, akkor inkább csak 3 éves kortól. Kisebbik lányomat nem is adom be, amíg be nem tölti a 3-at, addig anyám fog rá vigyázni.

Jöjjön a kistesó az elsõ gyerek 2 éves korában vagy inkább bölcsibe adjam? Pro és kontra válaszokat szeretnék.

Plusz info hogy valszeg fejnem kell a pici 1-2-3 hónapos koráig a mellem alakja miatt amíg elég nagy nem lesz ahhoz hogy be tudja kapni és tudjon szopizni. Két gyerek mellett napi 8-10-12 fejéssel nem tudom hogy tudok majd megbírkózni.

Legjobb válasz: Utolsó ez hülyeség,kis korkülönbség nem garancia semmire de tuti anyukának az elsõ 2 év borzalmas lesz.

Utolsó ez hülyeség, kis korkülönbség nem garancia semmire de tuti anyukának az elsõ 2 év borzalmas lesz.
Ha ettõl függ a kistesó, akkor inkább még ne jöjjön. Egyébként a kettõ nem zárja ki egymást. Beadhatod bölcsibe és majd jöhet a kistesó is.
Egy 2 évesnek nagyon jó a bölcsi, kistesótól függetlenül, én a nagyobb korkülömbség mellett vagyok minden szempontból jobb
Nálunk 22 hónap van a gyerekek között, és én egyáltalán nem éreztem megterhelõnek, nem akartam megõrülni. Most a kicsi 1, 5 éves és tök jól tudnak már együtt játszani. Idõt találsz arra amire akarsz, tehát az ne riasszon el hogy esetleg fejned kell (meg egyáltalán nem is biztos az, a második gyerek sok szempontból máshogy mûködik), meg tudod oldani azt is. A kicsinek pl irtó jó ha van nagytesó, pl megdöbbentõen sok idõt eltölt a kisbaba azzal hogy a testvérét figyeli, ez szerintem irtó nagy könnyebbség egy elsõ gyerekhez képest. Egyáltalán nem vagyok bölcsipárti, szerintem egy 2 évesnek az anyja mellett a helye, szóval akkor sem adnám be, ha nem lenne kistesó.
És pontosan az ilyen szép helyesírásra kellene, hogy hallgass: "akor" "adig" "menny" "elátni"
Ha fejni is kellene picinek sokáig akor , inkább várjatok a tesoval mig ovodás nem lesz a nagy , adig menny vissza dolgozni, nagyon nagy munka, macera , fejni, picit elátni, nagyot is elátni. 2 pici nagy szivás elején 1 évig az biztos.tapasztalat .
Kedves elõzõ! Én lennék az utolsó, és tapasztalatból beszélek, nekem bejött, és nagyon klassz, hogy a gyerekek eljátszanak egymással. Mondjuk ha van nagymama az nagy könnyebbséget jelent, de nekem nem volt, mert messze laknak.
Én nem várnék. Ha visszamész dolgozni, akkor ujra nagyon nehezen fogod rászánni magadat a babázásra. Ráadásul a kicsi korkülönbséggel a gyerekek is jobban eljátszanak egymással, és neked ez késõbb nagy könnyebbséget fog jelenteni. Az új babád pedig tanuljon meg minél hamarabb szopizni.
Nos én nem vállalnám ilyen korán, hanem visszamennék a helyedben dolgozni, pláne ha úgy érzed nem tudnál most ezzel megbirkózni várjál még.
A bölcsiben minden betegséget bekap folyton otthon lesz és titeket is megfertõz.
Látom a körülöttem levõ gyerekeknél, ahol nagy a korkülönbség, ott már nem találják a gyerekek egymással a hangot, nem tudnak eljátszani egymással. Szerintem a 3 év abszolút ideális, hiszen nem annyira megterhelõ, a nagy is már akár ovis délelõttönként...apa reggel elviszi, ti pedig egy sétával összekötve hazahozzátok...és a korkülönbség sem nagy. Számos kolléganõm annyira félti a jól fizetõ állását, hogy egy gyerek után, már 10 éve mondják, hogy jó lenne egy második, de nem merik bevállalni, mert akkor nem veszik õket vissza. (Valóban akik elmentek az elmúlt 10 évben, senkit nem vettek vissza. Még akkor sem ha volt hely, mert nem kisgyermekes anyával akarták betölteni).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!