Találatok a következő kifejezésre: 2 évesen gyerekemet bölcsibe (28 db)

MI történik olyankor, ha egy 2 éves gyerek bölcsibe megy külföldön, és természetesen még egy kukkot sem tud angolul?

Néhány hónapja költöztünk az USA ba, és 25 hónapos kicsi fiunkat mult héten vittük bölcsie el?sz?r életében! Mult héten én benn voltam vele néhány órát minden nap, ehéten hétf?n már otthagytam 2 órára reggel, és ebéd után mentem érte. Õ bent, én kinn bömböltünk..borzalmas pokol volt számomra. Bárkinek hasonló helyzete volt e van e? mármint hogy külföldön viszi bölcsibe, vagy oviba, és az ottani nyelvet még nem beszéli a gyerek?

Legjobb válasz: A sírás akkor is lenne ha magyar bölcsiben hagyod ott, elöször éli ezt meg. A dajkákkal beszéld meg (már meg kellett volna) hogy meg tudják e oldani, õk a kulcs, nagyobb figyelmet, egyszerübb jelzéseket kap tölûk, természetesen csak akkor ha erre van türelmük.

A sírás akkor is lenne ha magyar bölcsiben hagyod ott, elöször éli ezt meg. A dajkákkal beszéld meg (már meg kellett volna) hogy meg tudják e oldani, õk a kulcs, nagyobb figyelmet, egyszerübb jelzéseket kap tölûk, természetesen csak akkor ha erre van türelmük.
Nekem is elsõ emlékeim egyike mikor Édesanyám elöször hagyott ott a bölcsiben. Gondolom ez megélni egy nagy trauma volt, ezért is maradt meg. Az egész jelenetre emlékszem az elejétõl a végéig. Na most jól elkedvetlenítettük a kérdezõt.
Én halál komolyan emlékszem egy villanásra a bölcsibõl. Úgy bõgtem mint a sakál, az a pillanat volt ahogy téptek ki anya kezébõl. Fú nagyon beégett. De normális felnõtt lettem. Meg pár nap sírás és hiszti után anya szerint beleszoktam :)
A kisbabák agya nem olyan rugalmatlan ám, mint egy felnõtté.
Az én kisfiam 2, 5-évesen ment oviba.Õ se tudott egy szót se, de nem ez volt a probléma hanem az, hogy itt mindig csak velünk van és nagyon anyás volt.Megszenvedtük mindketten, több hónapon keresztül minden áldott nap sírt nem akart menni.Persze gondolom az elején mindig egyedül fog játszani, ahogy az enyém is és keveset fog beszélni.Most ez a második év az oviba és hála jó istennek nincs semmi baj, szeret járni és érti is a nyelvet.Már vannak neki barátai de még mindig keveset beszél az oviba a gyerekekkel. Szerintem ha a tied is beszokik más lesz, de ehhez kinek több kevesebb idõ kell!Ne félj õk sokkal gyorsabban alkalmazkodnak mint mi!
Szia, a nyelv nem gond, kicsiknel sitty-sutty megy a tanulas, arrol nem is beszelve, hogy a gyerekek kezzel-labbal is megertik egymast. Az ovoda önmagaban egy sokkelmeny a gyereknek, idegen környezet, anyutol tavol, en is egesz nap orditottam, nem tudtak megnyugtatni. Pedig magyar ovi volt. Aztan a következö nap mar nem volt akkora patalia, egyre könnyebb lesz nektek is, figyeld meg.
Nem az fogja megviselni, hogy nem ert egy kukkot sem. Mire feleszmelsz, a gyerek mar beszelni fogja az angolt. En 2 kisgyerekes anya vagyok. Ha tanacsolhatom, akkor inkabb nem bogj a fal masik oldalan. Tudom, hogy nehez, de tedd a dolgod, foglald el magad, majd amikor eljott az ideje, menj erte. Mindig keszitsd fel reggel a bolcsire, mosolyogj. Fontos, hogy a gyerek azt lassa, hogy te nyugodt vagy, es vidam. O is maskepp fog hozzaallni a dolgokhoz.
Szia!A mi két gyerekünk is igy volt!De a kissebiket nagyin megviselte!Szó szerint kiszakitották a kezemböl az elsö egy hétben mert nem volt hajlandó bemenni!Ahogy irtad ö bent sirt én kint!Egy hét után már bement magátol kis nyafogással!A második hétem már semmi gond nem volt!Már 7 hónapja járnak semmi gond nincs, a nyelv is nagyon jol megy nekik!Pedig ök sem értettek semmit!Ne félj megfogja szokni!Csak ne lássa rajtad hogy sajnálod, nekem az övönö ezt mondta!Egy kis kitartás kell az anyukán és máris jobb lessz a babának :) Sok sikert nektek a beszokáshoz!
Egy kisgyerek nagyon gyorsan alkalmazkodik, és hamar meg is tanulja a nyelvet. A írás pedig természetes az elsõ napokban. Itthon sem lenne másképpen.
Mindig vigyél a bölcsibe magaddal egy kis csokit, vagy valamit, nehogy leessen a vércukorszintje! az én öcsém és a kisfiam is, bölcsitõl kezdve az ovi végéig- nem ettek szinte semmit. az öcsém egy pohár vizet se(!) volt hajlandó meginni, nem egyszer estek össze hazafelé menet..de ha mosolyogsz, tanítasz neki angol mondókákat, beszélsz neki picit angolul, az segíthet, nem lesz olyan idegen neki a dolog. õk nem nõttek ki abból, hogy evvel tiltakozzanak a bölcsi és az ovi ellen, de a legtöbb gyerek igen. ezt csak elõvigyázatosságból mondom :) ha az lenne, hogy tényleg nem eszik a pici, érdemes ilyen étvágynövelõ b vitaminnal teli készítményeket adni neki. (itthon pl. vitacolan, cebion) amik gyerekeknek valók. :)
Normális az is, és a sírás is :) Én borzalmas voltam, apukám vitt 3 évesen oviba. Az elsõ hetekben üvöltöttem, toporzékoltam, nem egyszer volt hogy apu a küszöbrõl visszafordult értem, úgy tessékelték ki az óvónõk :) Nem ettem, nem beszéltem senkivel, csoda hogy kibírta idegekkel a család :)
A kérdező hozzászólása: sziasztok! hu, köszi ez egy nagyon jó információ volt, amit mondtál, hogy nehogy abbahagyjuk néhány nap után, mert ugymond vérszemet kaphat a kicsi.. én mindig mosolyogva integetek neki a bölcsibe, és ugy jöbök ki, csak kinn sírok, ahol õ már nem láthat engem... de ma már egy fokkal jobb volt, már nem ültem ott 2 óra hosszat, hazamentem és jól kitakarítottam a lakást.. :) viszont még egy kérdésem lenne. szerintetek az normális, hogy nem eszik semmit az ebédbõl? én ebéd után megyek érte ezen a héten, így beszéltük meg a dadusokkal.
Hogyan nyugodjon meg, ha látja, hogy te sírsz?
Csak nehogy hibába ess!Mert sir és többet nem viszed!Barátnöm is igy tett 4 nap sirás után azt mondta nem viszi!Majd pár hónap mulva megpróbálja!Hát csak rosszabb lett mikor pár hónap mulva visszamentek a bölcsibe!Mégjobban hosztizett sikitott a földhöz vágta magát a gyerek!Mondta is hogy nagyon megbánta hogy az elején nem csinálta végig a beszoktatást mert igy még nehezebb!Azóta is minden reggel sir a kisfiu hogy nem akar menni!Persze okosak ök, gondolja hátha sirással eléri megint hogy anya ne vigye!Már 5 hónapja jár és minden reggel sirással viszi be!
A magyar bölcsiben is bent bõgtek a picik és kint az anyukák a beszoktatás alatt. Nyugi, adj neki egy kis idõt. Pár hét és megszokja, a nyelvvel sem lesz semmi gondja. A barátnõm kisfia Angliában ment most bölcsibe, hamar megszokta.
Én is emlékszem az elsõ napra, szintén ordítottam mint a sakál, nem értettem, mit keresek idegenek között és anyu miért hagy itt. Kérdezõ, csak annyit tudokmondani, gyorsan túllesz rajta és ugyanúg fo szeretni benneteket, mint elõtte. Az angol nem probléma, ilyen pici gyerekek lazán meganulnak mindent pillanatok alatt. Ne aggódj!
Pacsi az elõtted lévõ vagyok :) nekem is ez az elsõ emlékem. Viszont az elsõ nagyon jó emlékem oviban volt kb 3 éves lehettem. és az oviban mindig óriási plafonig érõ karácsonyfa volt :) Persze lehet nem volt annyira óriási, de tényleg nagy lehetett, mert magasplafonú volt az ovi ... vagy csak nekem tûnt annak? :D
Szia! Na hogy áltok a beszokással? Remélem minden rendben van és jol érzi magát a kicsi és te is megnyugodtál!

2 éves gyerek bölcsibe szoktatásásánál első 3 nap ha gördülékeny volt, sírás nélküli, akkor később lehet még probléma, vagy már sínen vagyunk?

Legjobb válasz: Szép is lenne. Bár gyereke válogatja. Kisfiam 1,5 hónapja bölcsis. Elsõ héten semmi probléma, otthagytam minden sírás nélkül. 2.héten hétfõn már úgy szedték ki a kezembõl, úgy kapaszkodott belém és sírt (ajtón kilépve én is bõgtem). Keddre beteg lett. Következõ héten mentünk, akkor már ott is aludt. Azóta minden reggel sír reggelente,hol jobban, hol kevésbé. Nappal már nincs vele gond.Alvásnál volt gond 1 hónapig, nem alszik (itthon sem már). 1 hónapig alvás helyett nyöszörgött, keresett minket.Már ez is megszûnt, most sem alszik, de csendben elvan. Most megint beteg, már rettegek a hétfõtõl. Igyekszem gyorsan otthagyni. Ez már könnyebb, mert ugye nem kell annyi ruha.

Szép is lenne. Bár gyereke válogatja. Kisfiam 1, 5 hónapja bölcsis. Elsõ héten semmi probléma, otthagytam minden sírás nélkül. 2.héten hétfõn már úgy szedték ki a kezembõl, úgy kapaszkodott belém és sírt (ajtón kilépve én is bõgtem). Keddre beteg lett. Következõ héten mentünk, akkor már ott is aludt. Azóta minden reggel sír reggelente, hol jobban, hol kevésbé. Nappal már nincs vele gond.Alvásnál volt gond 1 hónapig, nem alszik (itthon sem már). 1 hónapig alvás helyett nyöszörgött, keresett minket.Már ez is megszûnt, most sem alszik, de csendben elvan. Most megint beteg, már rettegek a hétfõtõl. Igyekszem gyorsan otthagyni. Ez már könnyebb, mert ugye nem kell annyi ruha.
Nem akarlak elkeseríteni, de így a normális. Elsõ 3-4 nap nagyon tetszik nekik, aztán mivel a beszoktatás idején egyre több idõt kell távol lenned, annál kevésbé. De ez teljesen normális (SAJNOS)! Emlékszem 2 évesen irattuk be mi is a bölcsibe. Az elsõ 3 nap üvöltött, hogy nem akar eljönni, annyira tetszett neki. Aztán az elsõ hét végén meg úgy kellett becipelnem. Kellett jó 3 hónap, mire teljesen beszokott, de sosem szerette meg igazán. Aztán az ovira átállás már sima ügy volt, ott nincs problémának; elvan, mint befõtt. Persze voltak a böliben kivételek, akik az elsõ naptól zokszó nélkül elvoltak, de ez a ritkaság. Kívánom, hogy ti is a kivételek közé tartozzatok!!!
27 hónapos lányom elsõ két hétben örömmel ment. A harmadikban kezdett el reggelente sírni (de csak nekem, bent már szépen elvolt), hét végére abbahagyta.
Nem lehet tudni. Nálunk nem volt gond az elsõ héten, a harmadik héten volt pár nap, hogy pityergett kicsit, aztán pár nap múlva már vidáman szaladt be a csoportba. Már 3 hónapja jár, de azóta se volt sírás.
hatha szerencsed van...nalunk elso nap siman ment minden masodik nap mar reggel bekellett menjek ugy sirt (igy egyeztunk meg az ovonenivel h felhiv ha nem tudja megnyugtatni)..es azota eltelt 2 het...meg egyelore minden jo...remelem nem lesz gond egyiknel sem

Felveszik bölcsie a 2 éves gyereket ha a második tehességgel otthon vagyok? Vagy miután megszületett a 2, 5 évesen lehet óvodás?

itt az óvodában egy kis városban azt mondták,hogy nem veszik fel a gyereket bölcsibe mert otthon vagyok és nincs munkám!azért szeretnénk ,hogy bölcsis legyen mert idegen városba költöztünk és nem ismerünk senkit itt.nincs emberek között vagy társaságaban a fiam és nagyon visszahúzódó.ezért gondoltuk gyereknek gyerek kell.de nem veszik fel.ha megszületik a másik baba akkor sem mehet 3 éves koráig mert itthon leszek?

Legjobb válasz: Sajnos ez tényleg így van... még fizetõs bölcsibe sem veszik fel (csak ha esetleg jó fejek és feketén beveszik a picurt). Nálunk állítólag az oviba is csak fél napra veszik fel a gyereket, ha otthon vagy egy babával... Csak ha van munkáltatóid és dolgozol, akkor mehet bölcsibe.

Sajnos ez tényleg így van... még fizetõs bölcsibe sem veszik fel (csak ha esetleg jó fejek és feketén beveszik a picurt). Nálunk állítólag az oviba is csak fél napra veszik fel a gyereket, ha otthon vagy egy babával... Csak ha van munkáltatóid és dolgozol, akkor mehet bölcsibe.
Sajnos én is úgy hallottam, hogy nem szokták ilyenkor felvenni, de szomszédom pl 3. gyereke születése után a 2-at be tudta rakni bölcsibe, hiába van otthon munka nélkül. Protkóra gyanakszom, de mint példa létezik :D Egyébként játszótérre le szoktad vinni? még most, hogy nem kell a kicsi miatt otthon maradnod, levihetnéd, beteszed a homokozóba, ilyen helyen könnyû ismerkedni szerintem. Persze a homokozók meg játszóterek állapota elég kérdéses, de máshogy nem tud ismerkedni. Ezzel persze együtt jár, hogy hasonló korú gyerekes szülõket kellene megismerned neked, amire ugyanúgy jó a játszótér szerintem.
A kérdező hozzászólása: Igen, akkor jól gondoltam!pedig csak az õ érdekeit néznénk mert 2 x bevittem bölcsibe játszani mert megkértem az óvónéniket.elõször félt aztán már érdeklõdõ volt de mondták hogy már csak akkor hozzam ha vissza megyek dolgozni.se egy játszóház se egy baba-mama klub 50 km-eres körzetben!
A kérdező hozzászólása: Ha hiszitek ha nem mindent de mindent elkövettem hogy gyerekekkel ismerkedjünk de sehol senki???minden délelõtt és délután egész nyáron, õsszel és még most is minden nap útra kelünk de nem találkozunk gyerekekkel vagyis találkozunk de nem a játszótéren.vagy kevés a gyerek itt vagy rossz az idõzítésünk.
Nem a bölcsi dolgozó emberek gyerekének van. Keres játszóházat.
A kérdező hozzászólása: 50 km-eres körzetben nincs .de köszi
Ha van szabad hely és szerencséd van, vagy ismerõsöd, akkor felveszik. Egyébként nem. Nekem több barátnõmnek is felvették így a gyerekét. Óvodába 3 évesen felveszik, de oda is csak akkor, ha van elég férõhely. Ha túljelentkezés lesz, akkor szelektálnak, és titeket nem fognak felvenni, mivel otthon vagy a kicsivel. Ilyen alapon az is megeshet, hogy majd csak 2015 szeptemberétõl veszik fel, amikortól életbe lép az óvodakötelesség. Bár el sem tudom képzelni, hogy hogyan fognak akkor szabad helyet biztosítani egy középsõ csoportban, amikor elõzõ évben még fullon voltak...

Szerintetek egy 2 éves gyereket hogyan kell a bölcsibe beszoktatni? Tapasztalatokat várnék. Inkább fokozatosan, vagy bele kell dobni a mély vízbe?

Kislányom múlt héten kezdte a bölcsit, volt két nap, hogy nem voltam ott vele, akkor elég jól ment, habár sokat sírt utánam, de mikor meglátott, akkor mosolygott, úgy jöttünk el,hogy elköszönt a bölcsis néniktől is. Egy nap ott maradtam, mert nem akart elengedni, de végig sírt, még úgy is, hogy a kezemben volt. Ma meg már nem is ment be egyedül a csoportba, haza akart jönni velem.Azt mondták, hogy menjek vissza ebéd után érte. Jó megoldás ez? Köszi

Legjobb válasz: Szerintem ez így ebben a formában a lehetõ legrosszabb. Hol ott vagy vele, hol nem... Nálunk abszolút fokozatosan ment a beszoktatás. Elsõ nap csak 1 órát voltunk a bölcsiben - együtt. Aztán 2 órát, majd harmadik nap otthagytam kb. negyed-fél órára. És így tovább. Összesen 2 hét volt a beszoktatás, végig fokozatosan. Szerintem a gyereknek tudnia kell, mire számíthat. Hogy hol ott vagy vele, hol nem, ebbõl nem fogja tudni, mi a helyzet.

Szerintem ez így ebben a formában a lehetõ legrosszabb. Hol ott vagy vele, hol nem... Nálunk abszolút fokozatosan ment a beszoktatás. Elsõ nap csak 1 órát voltunk a bölcsiben - együtt. Aztán 2 órát, majd harmadik nap otthagytam kb. negyed-fél órára. És így tovább. Összesen 2 hét volt a beszoktatás, végig fokozatosan. Szerintem a gyereknek tudnia kell, mire számíthat. Hogy hol ott vagy vele, hol nem, ebbõl nem fogja tudni, mi a helyzet.
Nekem két gyerekem már beszokott a bölcsibe. Mi így csináltuk: - elsõ nap együtt bementünk egy órára, de én végig igyekeztem háttérbe húzódni, - második nap egyedül ment be egy órára, - harmadik naptól már egész délelõttre. Nekem elsõ évben csak délelõtt jártak, a fiam most jár második éve, szeptemberben kezdett ott aludni. Választás nem volt, raktak ki ágyat és kész. Állítólag elsõ nap pityogott egy kicsit, de azóta is vígan bent alszik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Most hívtam a bölcsit, jól elvannak, ugyan még sokszor sír. Amúgy elsõ és második nap már Õ akart ott aludni, le is feküdt, meghallgatta a mesét, utána mentünk haza. Nem erõltettünk semmit. attól félek, nehogy a kis lelke sérüljön, azáltal, hogy ennyit sír utánam.
1 nap-10-11 2 nap-10-11 3 nap- 10-12:15 4 nap- 10-12:15 5 nap- 10-12:15 szülõ nélkül 30perc 6 nap 7:30-11:00 szülõ nélkül 1óra 7 nap 7:30-11:00 szülõ nélkül 1, 5óra 8 nap 7:30-12:15 szülõ nélkül 2 óra 9 nap 7:30- szülõ nélkül 3-3, 5 óra alvás anyával 10 nap 7:30- szülõ beadja, elköszön a gyerektõl , étkezés alvás a gondozónõvel
fokozatosan. azt nem írtam. ha fáj a szíved érte, és megengedheted magadnak akkor néha ebéd után vagy rögtön mikor felkel, hamarabb elmész érte.

Egy 2 éves gyereknek még nem az anyja mellett van a helye? Miért akarja a kormány bölcsibe dugni a gyerekeket? Hova mennyen el az anyuka dolgozni mikor nincs munka?

azt akarják ,hogy minden anyuka menjen vissza dolgozni,de hova?a pénzeket is elveszik,de azért szüljenek,meg halljanak éhen nem?felháboritó!!!!!!

Legjobb válasz: Szia! Szerintem politikai töltetût itt ebben a kategóriában nem kellene irni. Illetve - sajnos - hosszú is lenne kifejteni az összes hozzá kapcsolódót. Én a babám 6 hónapos kora óta dolgozom, ez is csak szokás kérdése. De persze a hátteret mindenképp meg kell teremteni, akár 6 hónaposan akár a gyerek 3 éves kora után mész vissza dolgozni.

Szia! Szerintem politikai töltetût itt ebben a kategóriában nem kellene irni. Illetve - sajnos - hosszú is lenne kifejteni az összes hozzá kapcsolódót. Én a babám 6 hónapos kora óta dolgozom, ez is csak szokás kérdése. De persze a hátteret mindenképp meg kell teremteni, akár 6 hónaposan akár a gyerek 3 éves kora után mész vissza dolgozni.
Dehogy KELL kint lenniük. Az én fiam bölcsis, és még nyár végén sem aludtak kint, nemhogy télen. Azért a gondozók sem hülyék ám. És most sem viszik õket az udvarra, mert sár van. Az a szabály, hogy -5 foknál hidegebb idõben nem mehetnek ki. De nem az, hogy kötelezõ kint lenni. Amúgy meg felöltöztetik õket rendesen ha kimennek, párszor a hóban is kint voltak egy rövid idõre, és egyiknek sem lett tõle semmi baja.
Ez csak arra jó, hogy a drága minisztereknek több maradjon a zsebükben. Miért fizessenek másnak, ha maguknak is eltehetik..... EGyébként, ha már itt tartunk. Külföld az külföld. Aki ezt hozza példának költözzön oda, de ez Magyarország. A döntéseket olyan emberek hozzák aki életükben nem dolgoztak mégis milliós a havi fizetésük. Szerintetek érdekli az õket, hogy a szerencsétlen paraszt halálra dolgozza magát és mégis éhenhal? Kétlem. Nekik van arra pénzük, hogy más nevelje a gyereküket. Nekem szerencsém van mert én még a "régi" rendeszerben szültem és nem akarok több gyereket. De ha akarnék se tudnék visszamenni dolgozni, mert szülés után megszünt a munkahelyem.A törvényhozókat csak a saját érdekük érdeklik. Nagy ívbõl [email protected]ák, hogy az a több millió ember -aki a fizetésüket adja-, hogy és miként boldogul. Felhábortó ami "odafent" folyik. Ha rajtam múlna biztos robbantanám az egész társaságot, de ez csak "álom"... Addig sajnos tûrni kell és "bosszankodni" azon amit ezek az ugynevezett urak kitalálnak....
Nekem azt mondta a gondozónõ, hogy felsõbb utasításra mindig kint kell lenniük -5 fok felett. Szerinted miért mondom?
Nem tudom, hogy ez egységes szabály-e, de sárban, szutyokban nálunk nem viszik ki a gyerekeket, akárhány fok van.
Nálunk ha sár van, akkor elzárják e gyerekek elõl a "földes részt" és a betonon vannak.
ez szerintem is hülyeség. én visszamentem, mikor 2 éves volt, mert hívtak, és mert így láttam jónak, mert nekem is hiányzott már a meló nagyon. de akinek esetleg nincs is hova visszamenni, az mit csináljon? nem beszélve arról, hogy az állam sem spórol, mert valakit felvettek mindenkinek a helyére, és akkor õ meg munkanélküli lesz, ha az anyuka visszamegy. meg elég bölcsis férõhely sincs. szóval összességében ez egy átgondolatlan, rossz döntés volt szerintem. mondom mindezt annak ellenére hogy én visszamentem, mert akit a helyemre felvettek terhes lett és szegény veszélyeztetett volt, enm tudott dolgozni járni, meg nem is igen merte magát kitenni a stressznek, ami egy vezetõi feladattal jár. EZT megérti az ember, és visszamegy...de hogy 1 hülye döntés miatt, ez abszurd...
ja, utolsó vagyok, ha nem derült volna ki, azt nem gondolom, hogy emiatt törést szenvedne a gyerek, sõt...de amíg nincs meg a megfelelõ infrasrtukturális háttér, addig nem szabadott volna ezt a jogszabályt meghozni.
Nekem iszonyatosan fájt, hogy be kellett adnom. Én annyit bõgtem. De ez az én hibám is, mert legszívesebben bezárkóznék a gyerekemmel valahova és eldobnám a kulcsot, hogy soha senki ne bánthassa. Szóval nekem lehet, hogy jól jött, hogy levakarták rólam a gyereket, mert késõbb még nehezebb lett volna.
utolsónak jól jött tényleg :) elõtte levõ vagyok :)
Utolsó elõttinek: nekem ugyanez....januártól bölcsibe fog járni a kisfiam és már elõre sírok. Várok a csodára, hogy egyszer csak jobb anyagi helyzetünk lesz és velem maradhat 3 éves koráig, de sajnos nem úgy néz ki, és ettõl szenvedek is rendesen, sajnálom beadni, de nincs más választásunk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.de KÜLFÖLDDEL NE PÉLDÁLLOZZUNK már , mert nem ott lakunk, ha lenne munkám, 2.5 évesen én is beadnám bölcsibe, mert utánna 3 évesen igyis-ugyis ovis lessz, de nincs hova mennem, mert ahol dolgoztam azt nállunk megszüntették, de másik városban van több üzletük.sajnos itt tartunk
Teljesen jó kérdést tettél fel! Én is ezen háborgok már egy ideje! Mi kisvárosban élünk, nincs bölcsi, hanem az óvodában van egy mini csoport kis létszámmal. Ide bejuttatni a gyermeket nem egyszerû, valószínûleg fel sem veszik majd a fiamat. Van nálunk magán bölcsi is, ami nem kevés pénzbe kerül (kb. egy fél fizetés). A volt munkahelyem megszûnt, fogalmam sincs hová tudnék menni dolgozni, mivel itt nincsenek munkahelyek legalább 20 km-t kellene utazgatnom oda-vissza egy nap. Aztán ott a másik kérdésem, hogy ki viszi és ki hozza haza a gyereket a bölcsibõl? Apa-anya dolgozik, papa-mama dolgozik (mert ugye állambácsi nyugdíjat sem szeret fizetni). Aztán melyik munkáltató tolerálja Magyarországon, ha anyuka sûrûn otthon marad a beteg gyerekével táppénzen??? Mert általában amikor egy kisgyerek bekerül az óvodába, akkor sorra kapja el a betegségeket... És nagyon bírom mikor megjegyzik hogy el vannak kényeztetve a magyar anyukák, mert külföldön blablabla... Külföldön 10x annyit keresnek mint itt! Ja és teljesen másképpen viszonyulnak a munkáltatók a kisgyermekes anyukákhoz! Kérdem én minek vonják a fizetésünk 40%-át? Nyugdíjat úgysem fogunk kapni, fõleg ha 70 év lesz a korhatár... Kibírhatja az állam ezt a 3 év gyed-gyes fizetést! Egyébként mire elég a gyes??? A gáz számlát tuti nem fizeti ki belõle senki! (És halkan megjegyzem, hogy nem kellene annyi embert eltartani a pénzünkbõl, fõleg olyanokat nem, akik életükben egy napot sem dolgoztak!)
az utolsónak teljesen igaza van, miért kell a kisebbséget ennyire ajnározni, teletömni a zsebüket, hogy legyen cigire meg alkoholra, a gyerek meg le van sz...va. Mindenféle segélyt meg kedvezményt megkapnak, aki meg dolgozik, fizeti az adót, attól meg még a gyest is sajnálják. Gusztustalan az egész rendszer.
Az én lányom most lesz három éves és oviba nem fog menni mivel nincs munka lehetõség ( nem azért mert én nem akarok nagyon szeretnék!!!) a környéken két gyerekkel a férjemnek így látjuk jónak mivel az ovi sem olcsó. És igen a bölcsik sok helyen tele vannak kínai gyerekekkel és a kínaiak többsége még azt is megteheti hogy bébicsõsz hozza viszi a gyereket a bölcsibõl oviból!! Ez szerintetek miért van hogy õk úgy élnek itt mint a kiskirály?
"SEMMIMUNKÁS" vagyok. Mondd hol fizetnek azért h a gyereked neveled otthon? Ki a munkáltatód? Házimunkáért sehol nem fizetnek.Én is itthon vagyok a 14hósommal, de szeptben megyek vissza.Mentem volna már most, csak a bölcsi nem vette fel. Mocskos állam, fúj, miért nem fizet 3évig h otthon ülök és babázok...Meg gyorsan szülök még 5-6ot.hogy ne is kelljen visszamennem...
Annak nagy szerencséje van akinek van hova visszamenni. De nem mindenki tud rögtön elhelyezkedni, és ez a jellemzõ az ország szegény régióira.
Utolsónak. Igazad van ez így megy, ugyanis ki van adva nekik, hogy -5 fok fölött kint kell lenniük.
utolsó vagyok. Még annyit, h adjam be a bölcsibe gyereket, úgy, h a szerencsétlen 2 évesek kint alszanak a hidegben, ködben, és valamelyiknek még egy sapkát sem képesek a fejére húzni a dadák? Hát én nem azért szültem és óvtam, neveltem, h vmi idióta miatt mondjuk agyhártyagyulladása legyen!!! És ez komoly, a saját szememmel láttam!
Külföldön 6hét- 3hónap a szülési, csak mi vagyunk így "elkényeztetve" h három év otthon semmiunkáért...
Egy 2 éves gyermeknek már szüksége van a saját korúak társaságára, a munkahelyhiány valóban óriási gond. De ez nem olyan új hír...
SEMMIMUNKA????? Van gyereked?
Nem csak a kormány akarja bölcsibe dugni a gyerekeket.Az lenne az ideális, hogy az anyák is dolgozzanak, a gyerekek bölcsibe-oviba járjanak.Ott szakszerûen foglalkoznak velük, és tanítják õke, jobban, mint az anyukák..Nem lenne ennyi elkényeztetett kisgyerek és depressziós anyuka sem.Nagyanyáinknak csak.3-5 hónap szülési szabadság járt, és már félévesen is vitték bölcsibe a babákat.Serm a gyerekek nem lettek lelekibetegek, sem az anyák depressziósak. Ez természesen minden családnak saját döntése kell legyen.
Igaza van annak, aki a külföldi helyzetrõl írt.Én is három gyereket neveltem fel, és nem voltam otthon csak 5 hónapig.De az én életem nem csak a gyerek körül forgott, nem vettem fel, azonnal ha hisztizett, nem etettem éjszaka sem, mert akkor másnap nem tudtam volna dolgozni.Nem kell az egész napot a gyerek pátyolgatásával tölteni, és akkor jut másra is idõd. Szerintem sokat ártott a mai anyukák egyrészének, hogy ennyi ideig otthon vannak.Ezért depressziósok sokan.
Annyira birom, mikor idejönnek és pampognak külföldrõl... csak van némi különbség. Mondjuk mig egy külfölön élõ anyuka elmegy 6 órában dolgozni, röhögve kifizetni a dadát és még jut is, marad is bõven. Na ez a nem mindegy. Ott meg örülsz, ha találsz 1 helyet KÖZösségben, aztán 2 hetente maradhatsz otthon a gyerekkel 1 hétig, mert beteg és nem tudsz menni dolgozni. Stb...stb...
szia!a szívembõl szóltál.undorító amit mûvelnek és nagyon örülök, hogy ez mást is foglalkoztat.nem kicsit felháboritó nagyon.ja és csodálkoznak , hogy a mai 10 éves gyerekek verekszenek drogoznak stb...persze mivel a két szülõ 24 órából 20 végig dolgozik, hogy éljenek a gyerek le van szarva.aki azt mondja , hogy meg kell teremteni a dolgokat elõre nem kívánom de bármikor elveszthet mindent és akkor lennék kíváncsi a véleményére. én nem egyszer próbáltam elhelyezkedni mindenhonnan elküldenek. a hatalmas politikusok észre sem veszi, hogy él lent a nép.nincs munka és akinek van gyereke az haljon éhen.ez a szomorú igazság.köszönöm, hogy feltetted a kérdést nagyon jó volt kimondani a véleményemet.
ne haragudjatok meg külfölddel pedálozni mikor itt munka sincs érettségivel szakmával a kezemben két gyerek miatt elküldenek.ja meg régen volt munka ma nincs.bocsi
Ebbõl a cikkbõl az derül ki, hogy 2 éves gyereknek abszolút nincs szüksége a bölcsödére. http://www.kismama.hu/szakertoink/bolcsodei_beszoktatas/3176/
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat.tegyük fel ha még el is tudok helyezkedni rész munka idõben, de nincs hely a bölcsiben , és nincs akire hagyd a kicsit, (értem, hogy a nagyszülõk már nem élnek.:-( )akkor mit csinálnál?vigyem magammal a munkahelyemre?
Lehet hozni ilyen döntéseket, csak meg kell teremteni hozzá a hátteret. Én múlt héten kezdtem dolgozni 2 év után. Rám még nem vonatkozott a törvény, ettõl függetlenül nem tudtam volna itthon maradni 3 évig. Szóval amíg nincs munkahey és bölcsöde, addig ne hozzanak ilyen törvényt. Én vért izzadtam mire l tudtam helyezni a gyerekemet a bölcsödében. A legtöbb anyuát vissza se veszik GYED után. Nekem szerencsém van, mert a közszférában dolgozom. Engem vizont áthelyeztek a vállalat központjába, ahonnan nem érek oda a gyerekemért, reggel meg el fogok kéni.. Nagy kegyesen felajánlották, hogy akkor menjek vissza 6 órában dolgozi. Érted ugyanannyi idõ, mint 8 óra, csak kevesebb pénz. Lakástörlesztést akkor hogy fizetek? Ugyanakkor meg megy a pampogás, hogy nem szülnek a magar nõk. Ami pedig külföldet illeti, igazatok van, de Te rábíznál egy csecsemõt egy vadidegenre? El sem tudja még mondani, ha valaki bántja. Amerikában rengeteg ilyen eset van. Ennek ellenére bármilyen furán hangzik, egyetértek a kurtítással. 3 év egy kicsit sok, 2 év normális, de teremtsék meg felételeket.
Szerintem is az anyja mellett a helye. Olyan gyorsan felnõnek... Semmi munka?! Érdekes, amióta anyuka vagyok, még egy percet sem unatkoztam, de irigyellek, ha Te "semmimunkás" igen. 2, 5-3 évesen már én is beadnám bölcsibe, ha FELVENNÉK! DE, nem vették fel! Hoppá! Akkor most mi van?! Megy a gyerekem a méregdrága magánbölcsibe fél évre, és REMÉLEM, hogy oviba azért már felveszik, merthogy EZ SEM KÖTELEZÕ!!! Nekem meg ne jöjjön senki külfölddel, mert ott van hová tenni szerencsétlen kölyköket, van részmunkaidõ stb... Látott mostanában bárki is bölcsödét építeni? Mert én még nem. Ráadásul az elsõ 1 év arról szól, hogy többet leszünk otthon a gyerekkel betegállományban, mint a munkahelyen. Kérdem én: leszámítva az állami szférát, melyik cég tûri el hosszútávon, morgás és fenyegetés nélkül, hogy otthon maradjon az anyuka?! És ha valakinek több gyereke van? És egymás után lesznek betegek? És amikor több hétre bezár a bölcsi/ovi, hová teszitek a gyereket? Nálunk csak mérsékelten ugraszthatók a nagyszülõk (jé, dolgoznak...), akkor? Megint fizessek egy vagyont bébiszitterre? Amikor 18 éves korom óta fizetek rendes adót? Alig voltam betegállományban? Akkor miért fizessek az "ingyenes" gyerekfelügyeletért?! De jó, legyen: én elmegyek 2 hét szabira a gyerekekkel, apa elmegy szabira 2 hétre, talán a nagyszülõk is bevállalnak 1-2 hetet. És EGYÜTT mikor megyünk nyaralni...? De buta is vagyok, hát azt a pénzt már rég elvitte a magánbölcsi... :S Szóval kedves Kérdezõ: én is fel vagyok háborodva és el vagyok keseredve. De azért valahogyan biztos lesz, mert a gyerekek az elsõk, és nem akarom, hogy ebbõl a rosszból bármit is érzékeljenek - aztán késõbb majd rájönnek, hogy már megint elõbb cselekszenek, minthogy kidolgoznák rendesen a hátteret.
Külföld és a régi idõk abszolut nem jó példa. Külföldön nagyon sok bölcsöde van, nincs helyhiány, más hozzáállás van a gyerekes anyukák felé. A régen szült nõknek is más esélyük volt, mint most, akkor voltak még munkahelyi ovódák is, más életszemlélet volt az õ szerencséjükre akkor és most. És külföldön is más szemlélet van. Boldog lehet az az anyuka aki külföldön szült, vagy aki régebben szült, most itthon álljanak helyt. Régen ha beteg volt a gyerek, és sokat voltak otthon vele, nem kerestek valami okot, hogy kirúgják õt.
A kismama magazin sugallja ezt a "szoptasd 3 éves koráig", hordozókendõ, mert az afrikai bennszülöttek is így csinálják... szemléletet. Minden gyerek más, de én nyugodt szívvel beadnám 2 évesen bölcsibe, a nap és a hét többi részét érdemben együtt tudjuk hárman tölteni.
Egyébként én is csak ezért vagyok felháborodva, mert nekem is azt mondták, hogy vigyem a gyereket magánbölcsibe. Én elég késõn szültem 39 éves voltam. Fizettem az államnak egy valag adót. És ezek után még én fizessek 70 ezret bölcsödére? Akkor minek menjek vissza dolgoni azért hogy a bölcsire keresek? Aztán nagy nehezen felvették a gyerekem , és mikor elvittem a gyereket mit látok? (Esküszöm Nektek nem vagyok rsszista) azt, hogy tele van a bölcsi kínai gyerekekkel.
semmimunka, külföldön nem ekkora a munkanélküliségi ráta, van aki visszavárja a kismamát! Hát igen, érdekes, nem is tudom, hogy oldják meg a szoptatást. Amúgy szerintem is felháborító, de sajnos ebben a világban élünk, kb 2 millió ember tartja el a maradék 7et, nem csodálom, h itt tartunk.. sajnos. Mindenesetre mi a 2.babánkkal pont lemaradunk a 3 évrõl.:(
mekkora egy...vagy semmimunkás

Lehet olyat, hogy 2 éves gyerekkel visszamegyek dolgozni, de ha sokat beteg a bölcsiben, akkor felfüggesztem a munkát és mégis vissza megyek gyesre?

ha egyszer visszamegyek dolgozni,akkor nincs visszaút,még akkor sem,ha nem telt le a 3 évem?

Legjobb válasz: Szia! Nem gondolom, hogy bármelyik munkáltató örülne egy ilyen szituációnak.Fõleg manapság, amikor is bármikor bárkit elküldenek.Gondolod, hogyha ez történne, akkor a munkáltató repkedve fogadna, ha 3 év után megint jelentkeznél munkára?És mi van, ha a gyermek 3. életéve után is beteges lesz az oviban?

Szia! Nem gondolom, hogy bármelyik munkáltató örülne egy ilyen szituációnak.Fõleg manapság, amikor is bármikor bárkit elküldenek.Gondolod, hogyha ez történne, akkor a munkáltató repkedve fogadna, ha 3 év után megint jelentkeznél munkára?És mi van, ha a gyermek 3. életéve után is beteges lesz az oviban?
A kérdező hozzászólása: nem a véleményedre vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy hivatalosan van- e erre lehetõség, de köszi, már tudom a választ.még jó, hpgy nem Te vagy a fõmököm.
Kár, hogy nem kaptál rá rendes választ engem is érdekelne... Megírod mire jutottál? Köszi!!
Én már hallottam olyat, hogy valaki így tett. Szóval szerintem elvileg lehet. De kívánom, hogy ne legyen semmi gond! :)

Mennyire igényli 1, 5-2 éves gyereked a társaságot és mennyit van más gyerekek között? (ha nem jár bölcsibe)

Legjobb válasz: Mennyire igényli? El se birja viselni ha nincs közösségben. Minden reggel elmegyünk boltba piacra, az aznapi kajánakvalót beszerezni. Már nem járok nagybevásárolni mert jobb ha minden nap megyek vele és megvesszük az aznapit.Ezzel el is megy a délelõtt, délután meg kb4-este7-8ig játszótér, minden nap.

Mennyire igényli? El se birja viselni ha nincs közösségben. Minden reggel elmegyünk boltba piacra, az aznapi kajánakvalót beszerezni. Már nem járok nagybevásárolni mert jobb ha minden nap megyek vele és megvesszük az aznapit.Ezzel el is megy a délelõtt, délután meg kb4-este7-8ig játszótér, minden nap.
igényli, mert látom rajta, hogy tátott szájjal bámulja õket, de sajnos nem jár közösségbe...
Nem igazán. Vannak gyerekek, akikkel kifejezetten jól eljátszik, de vannak, akik elöl inkább elmegy a játszótéren, nem szívesen ül le közéjük, játszik velük. Eléggé a hangulatától függ. Azt vettem észre, hogy a jóval idõsebb gyerekekkel sokkal szívesebben elvan, mint a korabeliekkel.
sosem igényelte, még most 3 évesen sem.Sokszor kifejezetten zavarja a társaság.
Az enyém kb. másfél éves kora óta igényelné, de lehetõség az nem sok van. Néha átviszem a szomszédba, néha játszótér, zenebölcsi, játszóbölcsi a közeli nagyvárosba, de szerencsére 3 lesz augusztusba és szeptembertõl megy oviba. Alig lehetett vele bírni eddig ha nincs társaságba. Most hogy a huga tud járni kezdenek együtt eljátszani, de most meg a kisebb lesz egyedül velem. Már elõre félek. Nem azért várom a gyerek menjen oviba mert zavar itthon, hanem mert igényli a társaságot, mielõtt megkapom a magamét :) .
A kérdező hozzászólása: Én fiam 21 hónapos és nem régiben vettem észre mennyie örül más gyerekeknek. Múltkor voltunk sógornõméknél, tök jól elvolt a másik 2 gyerekkel (a kisebbik 2 éves) meg a hátsó szomszédunkban van 3 gyerek és kiabálva rohan hátra a kerítéshez, ha meglátja õket, aztán ott cövekelnek a kerítés két oldalán. :-) Gondolkodtam is rajta, hogy be kell sûrítenem a különbözõ ismerõsök meglátogatását. :-)

Nagyon anyás (és apás :D) 2 éves gyereknek hogyan tehetném könnyebbé a bölcsödét? Mit tehetnék még? Nagyon el vagyok keseredve. (szeptemberben kezdődik, addigra szeretném felkészíteni)

Járunk baba-mama klubba, társaságba, jönnek hozzánk is. Megyünk a bölcsibe is, van játszóház. De mindig a kezemet fogja, otthon sem játszi/alszik el egyedül. A feln?ttekkel jól elvan, de a gyerekek társaságát nem kedveli.

Legjobb válasz: segíteni nem tudok, de nagyon várom a válszokat, mert én is ezzel küzdök. Decemberben születik a kistesó, és el se tudom képzelni, hogy bírjuk ki a kórházi pár napot egymás nélkül :(

segíteni nem tudok, de nagyon várom a válszokat, mert én is ezzel küzdök. Decemberben születik a kistesó, és el se tudom képzelni, hogy bírjuk ki a kórházi pár napot egymás nélkül :(

Mit kell tudni egy 2 éves gyereknek ha bölcsibe szeretném adatni?

pl: önnálló evés, bili stb

Legjobb válasz: Semmit. Csak ne legyen végig beteg! Ha bírja, maradhat.

Semmit. Csak ne legyen végig beteg! Ha bírja, maradhat.
Mi a védõnõnél voltunk, õ adta a bölcsihez a papírt, kérdezett néhány dolgot, de semmit nem kell tudnia a bölcsihez. Etetik, ha kell, szoktatják a kis vécéhez. Nálunk legalábbis így van!
Egy "közösségbe mehet" papír kell, hogy nem beteg. Nem fertõzõ beteg. Elvileg mehet oda pár hónapos baba is.
kell??? ilyen kitétel nincs-majd, ha ovis lesz, jó, ha önállóan eszik, és szobatiszta. a gondozónénik fel vannak készülve mindenre-legalábbis remélhetõen.segitenek mindenben, megetetik..stb.ha meg közösségben van, még könnyebben megtanul bizonyos dolgokat-motiválja, ha más esetleg már tud pl.bilizni.

2 évesen a gyerekemet bölcsibe adjam, vagy fogadjak meg 1 évig babysittert melléje?

Legjobb válasz: Szerintem ez teljesen rajtad múlik. Ha fogadsz mellé 1 évig bébyszittert, akkor azt fizetheted, és úgysem fog annyira közel állni a gyermek hozzá mint a szülõkhöz, és akár mennyi idõs a segítség, nem biztos, hogy a gyermek igényeit megfelelõen ki tudja elégíteni. Itt arra gondolok, hogy egy 2 éves gyerkõcnek kell társaság, szabad mozgás, játszótér, fejlesztõ játékok, -ezt a bölcsõde tudja biztosítani-. Ha a gyerek állandóan felnõttek között van még napközben is, az nem biztos, hogy számára is az a megfelelõ. Én javaslom a bölcsit, az én kisfiam is menni fog szeptembertõl, bár õ nagyon szereti a gyerekeket és ragaszkodik is hozzájuk.

Szerintem ez teljesen rajtad múlik. Ha fogadsz mellé 1 évig bébyszittert, akkor azt fizetheted, és úgysem fog annyira közel állni a gyermek hozzá mint a szülõkhöz, és akár mennyi idõs a segítség, nem biztos, hogy a gyermek igényeit megfelelõen ki tudja elégíteni. Itt arra gondolok, hogy egy 2 éves gyerkõcnek kell társaság, szabad mozgás, játszótér, fejlesztõ játékok, -ezt a bölcsõde tudja biztosítani-. Ha a gyerek állandóan felnõttek között van még napközben is, az nem biztos, hogy számára is az a megfelelõ. Én javaslom a bölcsit, az én kisfiam is menni fog szeptembertõl, bár õ nagyon szereti a gyerekeket és ragaszkodik is hozzájuk.
szerintem nyugodtan hisz már 2-éves gyermek szereti aközösséget, sokat tanul atöbbi társaitól , elõbb önálósodik.csak agyermek javára válik aközösség. abébyszitter lehet hogyjó de agyermek felnõttel van és az mégsem ojan mint korabeli társaival.az ovódába menetel is könnyebb lesz.
En 7 eve babysitter vagyok. De en semmikeppen nem vennek fel babysittert egy 2 eves aprosag melle. Ugyanakkor mielott el mennel dolgozni, hagyni kell idot a sok betegseg miatt amit ossze fog szedni a bolcsiben es amugyis otthon kellene maradnod... sok szerencset. Mellesleg az elottem szolohoz szeretnem hozzatenni. Aprosagok igenis ragaszkodnak a babysitterhez. Legalabb annyira mint a szulokhoz. Mert a sitter van ott es nem a szulo mikor olelesre es szeretetre van szukseguk.
Szomszédunk bölcsisnéni. Õ mondta, hogy a gyerek immunrendszere kb. 3-4 éves korra erõsödik meg annyira, hogy ne szedjen össze mindenféle betegséget a közösségben. Teljesen igaza volt... Nagyobbik lányom 2 évesen került bölcsibe, iszonyat volt... 2 hét betegállomány, 1 hét bölcsi. 3 kg-t fogyott 1 hónap alatt, az étvágya 1 hét alatt egy életre tropára ment. Pedig anyatejes volt és sosem volt komolyan beteg a bölcsi elõtt, ha mégis összeszedett valamit, akkor 3 nap múlva már ki is heverte. A bölcsi után még vagy 2 évig közdöttünk a felsõlégúti bajokkal, kb. minden 2. hónapban antibiotikumot kellett szednie. 4 éves kora óta szinte sosem beteg, max ilyen kisebbek, hasmenés stb. Nagyon nem ajánlom a bölcsit senkinek se, ha igen, akkor inkább csak 3 éves kortól. Kisebbik lányomat nem is adom be, amíg be nem tölti a 3-at, addig anyám fog rá vigyázni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!