Találatok a következő kifejezésre: 2 évesen gyerekemet (863 db)

Mikor fektetnéd le este 2 éves gyerekedet ha délután már nem hajlandó eludni?

Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Van egy rossz hírem azoknak, akiknek még alszik a 2 évese! Azért mert az övék alszik+ még mindent csinál vagy nem csinál, azért a többi két évesnek nem kell ugyanígy viselkednie! Ha nem vették volna észre, egy gyereket nem lehet lenyomni az ágyba sem pl a bilire és stb... Tele a hócipõm a kell válaszokkal! Kedves kérdezõ! Az enyém 2,5 és 2 éves kora körül még hébe-hóba aludt. Most is még néha, fõleg mióta bejött a rosszabb idõ. Egyébként úgy vettem észre, hogy nyáron a legtöbb gyerkõ nem szívesen alszik du. Szóval kb 8-9 között alszik a kicsike, de néha, ha jobban kifárad, akkor kicsit elõbb. Szerintem ez rendezõdni fog, ha közösségbe kerül.

Van egy rossz hírem azoknak, akiknek még alszik a 2 évese! Azért mert az övék alszik+ még mindent csinál vagy nem csinál, azért a többi két évesnek nem kell ugyanígy viselkednie! Ha nem vették volna észre, egy gyereket nem lehet lenyomni az ágyba sem pl a bilire és stb... Tele a hócipõm a kell válaszokkal! Kedves kérdezõ! Az enyém 2, 5 és 2 éves kora körül még hébe-hóba aludt. Most is még néha, fõleg mióta bejött a rosszabb idõ. Egyébként úgy vettem észre, hogy nyáron a legtöbb gyerkõ nem szívesen alszik du. Szóval kb 8-9 között alszik a kicsike, de néha, ha jobban kifárad, akkor kicsit elõbb. Szerintem ez rendezõdni fog, ha közösségbe kerül.
Csak egyszeri alkalomra gondolsz, vagy minden napra? Mert egyszer-egyszer ez ok, de különben még aludnia kellene két évesen. Két évesemmel kb. 2x fordult ez elõ (olyankor, amikor nem otthon voltunk), ilyenkor fél hétkor vacsi, fél nyolcra már ágyban (közte fürdés persze)
Az enyém sem alszik délután, , ez nem baj. Én is 8-ra mindent elintézek és alszik.Elõtte mese vacsi , pancsi stb,
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem alszik SOHA már délután :SSSS tudom hogy kellene és még ha fáradt sem alszik csak bírkózik meg ugrál az ágyában....
Érdekes ez a dolog!Az én fiam 26 hónapos és egy ideje szörnyû az esti elalvás, van hogy 10-11-óra is van mire elalszik nehezen:( Tegnap este ez kitolódott és majdnem éjfél volt mire elaludt, elõtte hisztirohama volt hogy õ bizony még nemalszik mi meg apával már teljesen készek voltunk:( Reggel 8.30 kor kelt és nemaludt el ebéd után ahogy szokott merthogy õ nem álmos.Nemis erõszakoskodtam, gondoltam na elhagyja a nappali alvást.Kevéssel 5-óra elõtt evés közben lefejelte az asztalt(elaludt).Nemértettem mivel nemvolt jele annak hogy fáradt lenne.Felis költöttem kb 40 perc után mert akkor megint éjszakázna de még azsem biztos hogy így nemfog! Szerintem ha már végleg nemakar majd aludni nappal megpróbálom kb 7_körül lefektetni.
8-fél 9 körül fektetem a fiam, 3 éves múlt, de 2 éves kora óta õ sem alszik napközne. Már ovis, 7 körül kel reggel.
Ugyan lányom még csak 21 hós és alszik délután egy másfél órát, de 15 hós kora óta (ekkor indult el)legkésõbb fél 8-kor fürdés utána alvás. Legkésõbb 8-kor ágyban van és alszik és ez szerintem az ideális, de legkésõbb fél 9-kor szerintem jó ha alszik egy ekkora gyerek, pláne ha nem alszik délután. Mi úgy csináljuk, h fürdés után már nincs játék, mert azzal csak felpörögne, hanem rögtön issza a tejcsijét és megy aludni, bár õ még rácsosban alszik, tehát onnan nem tud kimászni.

Miért vesz egy anya 2 éves gyerekének babakocsit?

Több mint két éves a kislàny,tud tököletesen jàrni.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem semmi furcsa nincs abban, ha a 2 éves gyerekének babakocsit vesz (hacsak nem azért, hogy abban ringassa a gyereket altatáskor :) Én is vettem a fiamnak, aki már 2,5 éves, mikor 2 éves volt, mert a régit el kellett tenni a kicsinek. A BKV-záshoz nekünk elengedhetetlen a babacs, mert állni még nem biztonságos neki, én kézben tartani nem tudom, a helyet meg sajnos nem mindig adják át. Amúgy sem emelhetem, cipelhetem, mert várandós vagyok a kistesóval és a méhlepényem sajnos nem jó helyen van. Szóval ameddig még igényli és meg is marad benne én is fogom használni, de legkésõbb csak szept.ig. Amúgy még aludni is tud benne és szeret is, bármilyen furcsán hangzik :) Ja és tud járni, sõt izgága, ami bevásárláskor gáz, mert a bevásárlókocsiban nem marad meg, a babacsban pedig igen. Boldog babázást neked

Szia! Szerintem semmi furcsa nincs abban, ha a 2 éves gyerekének babakocsit vesz (hacsak nem azért, hogy abban ringassa a gyereket altatáskor :) Én is vettem a fiamnak, aki már 2, 5 éves, mikor 2 éves volt, mert a régit el kellett tenni a kicsinek. A BKV-záshoz nekünk elengedhetetlen a babacs, mert állni még nem biztonságos neki, én kézben tartani nem tudom, a helyet meg sajnos nem mindig adják át. Amúgy sem emelhetem, cipelhetem, mert várandós vagyok a kistesóval és a méhlepényem sajnos nem jó helyen van. Szóval ameddig még igényli és meg is marad benne én is fogom használni, de legkésõbb csak szept.ig. Amúgy még aludni is tud benne és szeret is, bármilyen furcsán hangzik :) Ja és tud járni, sõt izgága, ami bevásárláskor gáz, mert a bevásárlókocsiban nem marad meg, a babacsban pedig igen. Boldog babázást neked
mi 2 évesen tettük el a babakocsit, szinte véglegesen :) ne foglalkozz ezzel az anyukával. lehet, hogy most látja a te picidet, és nehéz neki feldolgozno, hogy milyen gyorsan nõnek a gyerekek, vagy nagyon vágyik õ is egy picire újból...
szerintem meg nem kéne vele foglalkoznod, nem biztos hogy miattad csinálja.
sehogy.... kicsit nemnormális szülõ... nálunk az 1 éves kisfiunk többnyire a saját lábán megy ha sétálunk, nemhogy egy 2 éves. annyira primitívek az ilyen emberek...ááááá. ne foglalkozz vele. én még ilyet nem is hallottam.
Szerintem te vagy egy kicsit furcsa, aki azzal foglalkozik, hogy mit csinál a másik.
Tényleg, miért is kellene erre reagálnod?Én biztos, h nem foglalkoznék vele.Abban pedig semmi kivetnivalót nem találok, h 2 éves gyereknek babakocsit vett...
Miért kéne reagálnod? Az õ dolga, hogy mit csinál, szerintem semmi közöd hozzá. Nem is értem, hogy miért foglalkozol vele. (Én tuti nem venném észre, ha a szomszédom új babakocsit vett, az meg végképp nem jutna eszembe, hogy ezt azért tette mert rivalizál. Szerintem te egy kicsit sokat kombinálsz)
Szerintem te kezded el talán jobban figyelni akaratlanul is. Én lányom 2 éves és sokszor használom a kocsit, nekem kényelmesebb, fõleg, hogy 14 hetes terhes vagyok. Ha nem rakom kocsiba elfut, nem jön arra amerre kellene, és a bevásárlás is így oldható meg, mert õ sem marad meg a kocsiban. Én is azon gondolkodom, hogy tesókocsit vegyünk-e vagy elég lesz a fellépõ. Amúgy tényleg ne foglalkozz másokkal, örülj a te picidnek.
Ne haragudj, de ha lesz*rod, ki mit gondol errõl, miért kérdezed?Sztem kis "okoska" vagy, aki megerõsítésre vágyik, h igen, téged utánoz, te vagy a frankó stb..Ne itt éld ki magad...
szerintem meg van benne kivetnivaló, és a lényeg, hogy MIÉRT 2 évesen veszi és miért csak akkor akarja ringatni álomba vele?(írta valaki...) én értem a kérdést. ne foglalkozz velük, meg mással. igazad van!!!! (1. voltam)
Szia! én megértelek, hasonló helyzetben vagyunk, ha gondolod dobj egy privit, elmesélem.
A kérdező hozzászólása: Làtom, nem értitek a lényeget de leszarom. Egy anya akkor is anya legyen amikor a baba pici, ne csak akkor mikor màsnak akarja mutatni hogy izé van...
A kérdező hozzászólása: Biztos vagyok benne hogy miattam csinàlja. Sohasem hiv t magàhoz, csak ha väsàrolni volt, hogy eldicsekedje, mit vett a gyerekének. Csak az nem tetszik hogy 2 évvel ezelött miért nem vett semmit??????''
tényleg nem biztos hogy téged utánoz. Miért foglalkozol vele? Beszól vagy megbánt? ha nem hagyd békén. esetleg valami konkrétumot tudnál irni hogy téged utánoz? azért mert vett egy kocsit meg rak rá csörgõt nem indok.

2 éves gyerek oviban?

A kissebb lányunk szeptemberben lesz 2 éves, szeretném ot szeptembertol oviba adni,mi a veleményetek? Foleg olyan anyukak velemenyet kerem akik ilyen tapasztalattal rendelkeznek, koszi!!

Legjobb válasz: Városban teljesen esélytelen, nálunk nem is veszik be a gyereket, csak ha betöltötte a 3. évét, egy nappal se mehet korábban. A minicsoport a kivétel, de szerintem az már nagyon ritka, kevés a hely, inkább több kiscsoportot indítanak. Ugyanakkor, nappalra teljesen szobatisztának kell lennie, de nem hiszem, hogy a 3, 3 és fél évesek közt kiscsoportban jól érezné magát. Bár lehet. Sok 3 évest se tudnak felvenni helyhiány miatt. Falun más, ismerõsök szokták mondani, hogy ott már 2,5 évesen beveszik, ha szobatiszta. Inkább bölcsõdébe vidd, ott sok a vele egykorú gyerek és nem feltétel a szobatisztaság.

Városban teljesen esélytelen, nálunk nem is veszik be a gyereket, csak ha betöltötte a 3. évét, egy nappal se mehet korábban. A minicsoport a kivétel, de szerintem az már nagyon ritka, kevés a hely, inkább több kiscsoportot indítanak. Ugyanakkor, nappalra teljesen szobatisztának kell lennie, de nem hiszem, hogy a 3, 3 és fél évesek közt kiscsoportban jól érezné magát. Bár lehet. Sok 3 évest se tudnak felvenni helyhiány miatt. Falun más, ismerõsök szokták mondani, hogy ott már 2, 5 évesen beveszik, ha szobatiszta. Inkább bölcsõdébe vidd, ott sok a vele egykorú gyerek és nem feltétel a szobatisztaság.
Ugyanakkor, idén azokat a gyerekeket kell óvodába beíratni, akik augusztus 31-ig betöltik a hármat. De beírathatod attól függetlenül, de szerintem akkor is csak jövõ szeptemberben kezdheti az óvodát.
és ez hogy jött? :) mert elméletileg a minicsoportba is csak 2, 5 évesen járhat ha szobatiszta, el nem tudom képzelni, hogy van olyan óvoda magyarországon ahol 2 évest is bevesznek? vagy nálatok van erre lehetõség?
magánoviba mehet szerintem 2 évesen. Államiba ha fel is vennék nem neki való. Kis létszám, hasonló korú gyerekek legyenek körülötte.
Ha van minicsoport a pirinyóknak akkor felvehetik, ha nincs, akkor hiába akarod beadni, nem veszik fel csak akkor, ha betöltötte a 3. évet.
2 évesen csak bölcsibe mehet.Ahol van minicsoport, ott 2, 5 éves kortól, de ott is feltétel a szobatisztaság. Bölcsibe nyugodtan mehet két éves kortól, az én fiam is annyi volt.Semmi baja nem lett, rengeteget tanult, önállósodott, fejlõdött.Most már 3, 5 éves óvodás nagyfiú, és bizony elõny volt neki, hogy már járt bölcsibe minden szempontból.
A szobatiszta, akkor talán van esèly rá hog felveszik falun, ahol kevés a gyerek! Városban esélytelen, sok gyerek annak ellenére sem kerül be, hogy szobatiszta, szülei dolgoznak, nagy a túljelentkezés! Neki még a Bölcsi való!
Hát enyém 4 hónap múlva lesz 2 de elképzelni se tudom hogy oviba menjen...... De állitólag engem anyukámék 2 évesen adtak oviba......
Én nagyon meggondolnám, hogy beadom-e, inkább bölcsi. A lányom decemberben volt 3 éves és januártól oviba jár. Most kellett ovit váltanunk kényszerbõl és az új helyen nagyon kevés a kicsi, többségük 4-5-6 éves. Olyan picikének látom a lányom köztük és õ is félénkebb ennyi nagy között. A szobatisztaság alapfeltétel, nálunk senkit nem pelusoznak, még a délutáni alváshoz sem. A fogmosást minden gyerek maga oldja meg és elvileg enni is egyedül eszik mindenki, nem óvónéni vagy a dadus lapátolja a szájába a kaját. Egyszóval nagyon kicsinek érzem a 2 évest az oviba. Nálunk fel se vennék amúgy.
En is be akartam adni a Fiamat miutan betoltotte a 2-t. Aztan fustbe ment a terv, nagyon sok kiadasunk volt, meg a felnapos ovit sem tudtam volna kifizetni. Nagyon keszen van a Kisfiam az ovira. Szerintem te latod, hogy keszen van-e a Kicsiked vagy sem. A szobatisztasag az fontos! Ugyan mi kulfoldon elunk, itt a szamba ragta az ovono, hogy csak szobatiszta gyereket vesznek fel....
Nincs azzal semmi gond, ha egy 3 éves gyereket beadsz oviba, ha otthon vagy a kistesóval. Egy 3 évesnek már szüksége van közösségre, más gyerekekkel való kapcsolatra.
nálunk 2, 5 év a korhatár és feltétel a szobatisztaság. Lányom szeptemberben lesz 2 éves és 8 hónapos. Konnyebbnek gondoltuk a félnapos ovit, mert mind a ketten dolgozunk. Most meg kiderult, hogy útban a kisteso. Mielott mindenki nekem esik, hogy otthon leszek a másodikkal, minek adom oviba, itt nagyon kevés gyerek van. Osszesen 17 gyerek van az ovodában (kiscsoport nagycsopot egyben). Kérték is az óvonok, hogy adjam be a lányomat.
Én is csak 2, 5 évesekröl halotam de az ilyen csoportokbol kevés van , lányodnak a bölcsöde valo ovodásnak még tul kicsi , nem neki valo hely.
Ha szobatiszta lesz addigra a gyereked (ez feltétel!) és van minicsoport, akkor esetleg beveszik, de én még nem találkoztam ilyennel, hogy 2 évesen óvodás legyen valaki, ami nem jelenti azt, hogy nincs is. A legegyszerûbb az lenne, ha megkérdeznéd a kinézett oviban. De a szobatisztaság biztosan feltétel, anélkül oviba nem veszik be csak a bölcsibe. 4, 5 éves kislány anyukája.
Nekem elsõ kézbõl szerzett tapasztalataim vannak, ugyanis én jártam oviba 2 évesen. Szörnyû volt. Annak idején még nem volt minicsoport, anyukám gyesen volt a tesómmal, így bölcsibe nem vettek volna fel, de én nagyon szerettem volna menni, így anyu bevette a kapcsolatait, és felvetetett. De az a közeg nem 2 évesekre volt tervezve, ilyenkor még rengeteget számít az az egy év. Iszonyú rosszul éreztem magam, senkivel nem játszottam. Már nem emlékszem a részletekre, csak arra, hogy az egész levegõztetés alatt az udvar egy bizonyos pontján álltam, és néztem, ahogy játszanak a többiek. Persze ha van minicsoport, az más, de egyébként azt gondolom, hogy egy ennyi idõs gyereknek még nem való az ovi.
A kérdező hozzászólása: Koszi a válaszokat, meggyoztetek, jobb lesz a bolcsi!!!


Neked mi a véleményed arról, ha valaki elengedi a nem egészen 2 éves gyerekét a nagyszülőkkel nyaralni 1 hétre?

Nem kicsi még ehhez egy ekkora gyerek?

Legjobb válasz: Mi lenne? Ha a gyerek nem sír az anyja vagy apja után, akkor maradjon, ha a nagyszülõk is szeretnék. Az én lányom májusban volt 2 éves, 10 napot volt a 2 nagyszülõnél felváltva, mert a 3,5 éves kisfiam mûtötték, így vele voltam bent a kórházban, párom pedig napi 10 órát dolgozik. Mivel a kisfiam sem szerettem volna a kórházban egyedül hagyni, így ezt a megoldást választottuk.

Gyereke válogatja, az enyém is volt ennyi idõsen, nagyon élvezte a dolgot. A szülõ tudja, mit bír a gyerek, meg milyen a viszony a nagyszülõkkel, kb ennyi a véleményem.
Mi lenne? Ha a gyerek nem sír az anyja vagy apja után, akkor maradjon, ha a nagyszülõk is szeretnék. Az én lányom májusban volt 2 éves, 10 napot volt a 2 nagyszülõnél felváltva, mert a 3, 5 éves kisfiam mûtötték, így vele voltam bent a kórházban, párom pedig napi 10 órát dolgozik. Mivel a kisfiam sem szerettem volna a kórházban egyedül hagyni, így ezt a megoldást választottuk.
ha hozzászokott a gyerek az " idegenekhez", vagyis inkább ahoz, hogy anyu-apu nincs mindig vele, akkor nem gond, fõleg, ha van lehhetõség 7 közben is találkozni... én kb 3-4 éves koromtól nyári szünetben 2 hetet töltöttem nagyszülõknél, de hetente 2szer jöttek anyuék...elõtte csak 2-3 napokat
Ha a gyerek jól érzi magát a nagyszülõkkel (akik maguk is felneveltek már egy, vagy több gyereket), akkor mi akadálya lenne?
A férjemet anno ennyi idõsen vitték el a nagyszülõk a Balatonra egy hétre.Kicsi korától kezdve sokat volt náluk, így nem hiányoztak neki a szülõk, jól elvolt velük.Szerintem ha tiéd is ilyen, engedd el velük.
szerintem nem kicsi , persze ha eddig is folyamatos és klassz kapcsolat volt , van....tévhit , hogy a gyereknek csak az "anyja mellett a helye"egy ekkor gyereknek már bõven szüksége van más ingerekre, élményekre....az én lányom is nyaralt már ebben a korban a nagyszülõkkel, a mai napig imádja õket és boldog ha velük lehet
Mi gond lenne ezzel? A szomszédomnak is 2 éves a lánya és a nyáron 1 hetet az egyik nagyinál töltött a másik 1 hetet a másik nagyinál mert bölcsi szünet volt és vhogy meg kellett oldaniuk. Ha gyerek hozzá van szokva és jól elvan miért is ne? Sõt jobbnak tartom azt h ilyen jól elvan másokkal is. Neki is elõnyére válik h nem csak anyucival van. :)
Én engedtem a lányaimat. Jól érezték magugat minadannyian.
Ha a kicsi jól érzi magát, nincs ezzel semmi gond.
Szabadulni akar a gyerekétõl?ilyen ostobaságot , hogy lehet leírni?15 válaszoló azt hiszed a majomszeretet vezet valahova?pont az ilyen szülõk mint te azok akik a gyereket felhasználva szuperanyaként tündökölnek....rátelepszenek a gyermekre és tönkreteszik.....az egyik ismerösöm anyja pont ilyen....szegény nõ sosem engedte az anyja sehova, sosem volt normális kapcsolata, most 40éves de anyuval lakik és vele alszik....anyu fõzi a kávét és osztja be az idejét....teljesen életképtelen és frusztrált....na ide vezet a majomszeretet....az én lányom imádja a nagyszüleit, és kicsi kora óta sok-sok élménnyel jön haza tölük .....kedves 15 válaszoló én nem lennék a gyermeked....
utolsó pedig egy besavanyodott vénasszonyhoz hasonlóan gondolkodsz
Azt, hogy szabadulni akar a szülõ a gyerekétõl. Igenis kicsi még hozzá, akármennyire is ismeri a nagyszülõket. Mindenre meg kell érni agyilag is. Még gondolatban sem tudnék egy hétig külön lenni a gyermekemtõl. A nyaraltatás nem a nagyszülõk, hanem a szülõk dolga. A gyerek még semmit nem érez abból a "kikapcsolódásból". Arról nem is beszélve, hogy egyik nagyszülõt sem tenném ki annak a strapának, ami egy 2 éves gyerek "nyaraltatását" jelenti. A nagyszülõknek is kell a pihenés, ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy egy kétéves után szaladgáljanak egész nap. Az neked lenne nyaralás, nem nekik. A mai nagyszülõket így is szépen kihasználják. Mondom ezt én, aki fiatal anyuka vagyok...
Nagyon jól teszi, és a gyereknek is nagyon jó.Egyátalán nem kicsi ehhez.
20 hónapos 8 hónapos aludt elõször anyósomnál. Azóta már sokszor! Sõt most nyáron kb. két hetente valamelyik nagyi elkéri egy-egy éjszakára. Imád velük lenni, én pedig mindkettõben maximálisan megbízom! Máskérdés, hogy egy hétig kizárólag magam miatt nem hagynám még ott, mert nekem hiányozna, de szerintem õ ellenne!:) Ráadásul már beszél, így el tudja nekik is mondani, hogy mit szeretne!
Kapaszkodj meg!6 hónapos voltam mikor egy hatalmas hó tönkretette a házunk tetõjét.1 hétig voltam a mamámmal egy másik városban rokonoknál míg anyuék új tetõt csináltak.Semmi bajom nem lett, utánna is elmentem anyuék nélkül mamával akár a világ végére is :) Hagy vigyék legalább nagyobb korukban is jól ellesznek máshol pl a nyári szünetben
Semmit, én is engedtem volna ott aludni nem volt még az enyém se 2 éves de nem maradt haza kellett hozni.
Nekem 1 évesen volt elõször 3 napot a nagyszülõknél, onnantól 2-3 havonta elviszik 1-1 hetekre. Most 3 éves, múlt héten hoztuk haza, 1 hetet volt az én szüleimnél, 1 hetet itthon, 1 hetet anyóséknál, már azt kérdezgeti, hogy jövõhéten megy megint mamáékhoz...(nagyon elkényeztetik, de hát ez a nagyszülõk dolga)
Még annyit fûznék elözõ momdandómhoz, arról a nagyszülõrõl is meg van a véleményem aki teherként éli meg az unokával töltött idõt....az én édesanyám kivirul és mint mondja neki a legnagyobb pihenés amikor a lányommal bohóckodhat....

Csináltatott, lövetett már be valamelyikőtök fülbevalót 2 éves gyereknek?

Sajnos eddig nem volt rá "alkalom" sok minden miatt, de elhatároztam, hogy kilövetem a fülét, most már tuti :) Még nincs kettő, és nem tudom, hogyan viselné. Tudna ülni egy helyben?.. Amúgy blomdahl-ra gondoltam.

Legjobb válasz: Az attól függ,hogy mennyire türelmes kislány :-) De az öledben ülve ha izgõ-mozgó is talán nyugodtan megmarad. Ha nyugis gyerek,akkor ölben simán engedi az egyiket kilõni. Fájni nem fáj,csak megijednek a kattanástól :-) Aztán kicsit zsibbad a fül,piros is. Utána bûvészet a másikat is kilõni,ott már fogni kell rendesen a gyerek fejét. 1 éves szülinapjára lett kilõve a lányom füle,de 9 és 2 hónaposan is vittem már gyereket (3 csajom van).

Az attól függ, hogy mennyire türelmes kislány :-) De az öledben ülve ha izgõ-mozgó is talán nyugodtan megmarad. Ha nyugis gyerek, akkor ölben simán engedi az egyiket kilõni. Fájni nem fáj, csak megijednek a kattanástól :-) Aztán kicsit zsibbad a fül, piros is. Utána bûvészet a másikat is kilõni, ott már fogni kell rendesen a gyerek fejét. 1 éves szülinapjára lett kilõve a lányom füle, de 9 és 2 hónaposan is vittem már gyereket (3 csajom van).
A kérdező hozzászólása: Na pont erre gondoltam en is. Hogy majd csak 1 fules lesz.. :) Szegenykemet a fulorvos telen rossz emlekekkel gyarapitotta, pedig elotte ki lehetett tisztitiani itthon a fulet. Most mar megint lehet, hala az egnek.
1 éves volt a lányom, 1 perc alatt lõtték be a 2 fülbevalót.
A kérdező hozzászólása: Az egyeves sem eppen egyhelyben ulos :) Lattam videokat is, eleg lassan huzzak le a gepet a fulrol. Az 1 evesed hagyta a masodikat? Le kellett nagyon fogni?
Tûrje csak a fájdalmat, meg kell szoknia.Ne érdekeljen, hogyan viseli.
A kérdező hozzászólása: Senki nem a fajdalomrol beszelt, de te leszurted a kedves lenyeget
Amikor az én lányom megszületett akkor nem tudtuk, hogy hol kell csináltatni a fülbelövést, aztán volt olyan ismerõsöm, aki a házi orvosunkat ajánlotta, és elvittük õt 4 hónaposan, és tûvel szúrta át neki, szegénykém nagyon sírt, de aztán már nem is volt vele gond, sem fájdalom, szépen tûrte a kenegetést is. De azért egy 4 hónapos pici nem tud még ülni, és meg kellet fogni a kis fejét.

1, 5 - 2 éves gyerek tud már triciklit tekerni?

Azon gondolkozok, hogy milyent vagyek, de félek nem is tekerné, egyéb toligálós járgányunk meg van. Amúgy ezt néztem ki, van róla véleményetek?

Legjobb válasz: A fiam két évesen még nem tudta, hogy hogy kell tekerni, bár nekünk még nincs ilyen, de a dechatlonban ráültettem egy párszor. Én úgy tudom, hogy a tekerésre meg kell érniük, egy 1,5 éves tuti, hogy nem tudja még, de még megkockáztatom, hogy 2,5 éves sem. A tekerés nagyon bonyolult mûvelet, összehangolt tevékenység kell hozzá. Ha megveszed ezt, max azért veszed, hogy tologathasd benne a gyerkõcöt a babakocsi helyett.... én nem vettem, nem is vennék erre a célra ilyet, de valakinek bevált. Nálunk motor megy, most karácsony óta meg a tanulóbicikli. Majd ráérünk nyáron, vagy még késõbb megpróbálkozni tekerõssel. 26 hónapos a fiam. Babakocsit már rég nem használunk, csak nagyon néha (betegen dokinénihez menni, stb)

A fiam két évesen még nem tudta, hogy hogy kell tekerni, bár nekünk még nincs ilyen, de a dechatlonban ráültettem egy párszor. Én úgy tudom, hogy a tekerésre meg kell érniük, egy 1, 5 éves tuti, hogy nem tudja még, de még megkockáztatom, hogy 2, 5 éves sem. A tekerés nagyon bonyolult mûvelet, összehangolt tevékenység kell hozzá. Ha megveszed ezt, max azért veszed, hogy tologathasd benne a gyerkõcöt a babakocsi helyett.... én nem vettem, nem is vennék erre a célra ilyet, de valakinek bevált. Nálunk motor megy, most karácsony óta meg a tanulóbicikli. Majd ráérünk nyáron, vagy még késõbb megpróbálkozni tekerõssel. 26 hónapos a fiam. Babakocsit már rég nem használunk, csak nagyon néha (betegen dokinénihez menni, stb)
Kisfiam 2 eves lesz 3 nap mulva de o meg nem tudja tekerni. A laba eppenhogy eleri a pedalt ami elore megy tekeresnel. Szoval ha lehetseges erdemes lenne kiprobalni mert a fiamnak pl. masfel evesen tuti nem ert volna meg a pedalhoz a laba a tekereshez. Remelem tavasszal azert o is belejon majd. :) Az igazsag az, hogy nekunk valami olcso fajta van. Lehet azon amit linkeltel leer a laba a pedalhoz. Mi kulfoldon elunk es a mienk atszamitva csak 5600Ft korul volt. Nincs kizarva, hogy a jobb minosegueknel allithato a pedal magassaga??? http://www.elc.co.uk/My-First-Smart-Trike/129371, default, pd...
Az én fiam is januárban töltötte be a kettõt, de Õ már próbálkozik a tekeréssel. A nõvérétõl örökölt triciklit, mikor még jó idõ volt ráült és próbálta tekerni. De közben a nõvére ment biciklivel, és igazából õt utánozta. Így azért elõbb csinál sok mindent, mert Õ is szeretné ugyanazokat csinálni mint a tesója. Két év van köztük. Õsszel így tanult meg rollerezni is. Én is csak néztem, a lányom ennyi idõsen még a kismotorra sem nagyon ült fel. A tricikli amit belinkeltél nem rossz, csak magától soha nem fogja tekerni, mert túl nehéz neki. Rövid a pedál. De szerintem mennyetek el egy boltba, és ültesd rá, hogy mit szól hozzá. Akkor minden kiderül. :)
bocs: menjetek
Kislányom 2 évesen tanult meg háromkerekût tekerni. De nem volt mindegy milyenen tanult. Nekünk is van olyan tolókarosunk, de azt nehezebb tekerni, mert olyan gyenge mûanyagból van. Aztán használtam vettem egy sima háromkerekût, tiszta fémvázas, nagyon stabil, még engem is elbír. Olyan könnyû tekerni, hogy szinte magától megy. Azon nagyon könnyen megtanult. Észre vettem hogy úgy indul el, hogy elõször hátrafelé teker fél mozdulatot, ekkor jön a lendület, majd utána megy vele elõre. A tolókarosnál nem olyan könnyû ugyanezt a lendületet megcsinálni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat nektek!
Ilyenünk van és 19 hónaposom még a pedált sem éri el :(
Szia! Kisfiam most 2és fél éves és karácsonyra kapta akkor még azt élvezte, h. toljuk majd annyira akaratos h. most már Õ tekeri igaz még csak bent a lakásban de már alig várom a tavaszt, h. kint is ki tudja próbálni.Szerintem egy nagyszerû találmány jobban szereti mint a kis motorját :) !!

Hány centit nő havonta egy 1.5-2 éves gyerek?

Legjobb válasz: Ez nagyon változó. Lehet, hogy hónapokig nem nõ semmit, majd hirtelen elkezd nõni, mint a gomba. Az átlagos 1 éves 74-76 cm, az átlagos 2 éves meg úgy 86 cm körül van... De ugye az átlagos gyerek nagyon ritka:D Szóval fölösleges havonta méregetni másfél éves kor után, hisz eleve már lassul a növekedés, nem annyira gyors és szembetûnõ, mint az elsõ hónapokban.

Ez nagyon változó. Lehet, hogy hónapokig nem nõ semmit, majd hirtelen elkezd nõni, mint a gomba. Az átlagos 1 éves 74-76 cm, az átlagos 2 éves meg úgy 86 cm körül van... De ugye az átlagos gyerek nagyon ritka:D Szóval fölösleges havonta méregetni másfél éves kor után, hisz eleve már lassul a növekedés, nem annyira gyors és szembetûnõ, mint az elsõ hónapokban.
Fiam 2 éve 5 centit nõtt, tavaly 7 centit. Idõsebb mint a tiéd de nem lehet hónapra lebontani.
Az enyém 1 és 2 éves kora között 9 cm-t nõtt (fiú).

2 éves gyeremekemnek infralámpás "kezelést" ajánlottak. Egy 2 éves gyerek mitől fog nekem 2x5 percig ott ülni? Tanácsokat várnék gyakorlott anyukáktól.

Ahogy meglátta a lámpát elkezdett sírni, ha lekötöm a szemét, akkor meg szedi lefele a kötést. Ha mesélek neki azt addig bírja, míg meg nem érzi a lámpa melegét.

Legjobb válasz: A legokosabb, ha öledbe veszed és úgy lámpázod. Annyira nem kell közel lennie a lámpához, hogy égesse, a sima meleget meg minden gyerek szokta szeretni, csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen égetös. De a lámpát is elnevezheted Napocskának és napozósat játszotok. Ne kötést tegyél a szemére, hanem napszemüveget, meg magadnak is tegyél fel egyet és meséld el neki, hogy ez most egy jó játék. Mellesleg 5 perc nem sok idö, annyit sokkal kisebb gyerek is elvisel.

A legokosabb, ha öledbe veszed és úgy lámpázod. Annyira nem kell közel lennie a lámpához, hogy égesse, a sima meleget meg minden gyerek szokta szeretni, csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen égetös. De a lámpát is elnevezheted Napocskának és napozósat játszotok. Ne kötést tegyél a szemére, hanem napszemüveget, meg magadnak is tegyél fel egyet és meséld el neki, hogy ez most egy jó játék. Mellesleg 5 perc nem sok idö, annyit sokkal kisebb gyerek is elvisel.

2 éves gyereknek hány centinek kell leni? Nektek hány centiméter a 2 éves gyermeketek? El vagyok keseredve!

Az én fiam 79cm,és 51 cm-el született.Csecsem? kórában voltak gondok.Nem volt jó a tápszer,és inkább fogyott nem hízott mire 3 hósan rájöttem mégsem jó a tápszer.De én végig mondogattam, a doktorn?nek,véd?n?nek szerintem ez a táp nem jó.Akkor semmit nem hízott,inkább fogyott n?ni meg nem n?t a 3 hónap alatt.Hiányzik neki az a 3 hónap.Most meg szurkálni akarják kivizsgálni,pedig szép kisfiú 12 kg.Én nem akarom ezt!!

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy a tápszer miatt lenne, ha egyébként egészséges, de még ha így is van, ezen már kár rágódni. A kiló nem tûnik vészesnek, a centi viszont kevés. Ha az orvos azt mondja, hogy kezelésre van szüksége, akkor fogadd el! Férjem biokémikus és részt vett abban a növekedésvizsgálatban, ami alapján a táblázatot csinálták, hogy mennyi idõs korban mekkorának is kell(ene) lenni. (Kb. 22000 gyereket mért meg) Ha kicsinek bizonyul, akkor kisgyerek korban van itt az ideje, hogy hormonális lökést adjanak neki, ha túl van a kamaszkoron és akkor lesz törpenövésû, akkor már nem lehet majd mit tenni. Különösen egy férfinak nem mindegy, hogy mekkora! Viszont lehet még várni is egy-két évet, erre kérdezz rá az orvosnál, hogy szükséges-e már most, mert két évesen még pici, és lehet, hogy egy-két év múlva behozza. (Ti milyen magasak vagytok?)

Csodálkoznátok, de nem kövér, olyan dereka van mint a darázs!
Nem hiszem, hogy a tápszer miatt lenne, ha egyébként egészséges, de még ha így is van, ezen már kár rágódni. A kiló nem tûnik vészesnek, a centi viszont kevés. Ha az orvos azt mondja, hogy kezelésre van szüksége, akkor fogadd el! Férjem biokémikus és részt vett abban a növekedésvizsgálatban, ami alapján a táblázatot csinálták, hogy mennyi idõs korban mekkorának is kell(ene) lenni. (Kb. 22000 gyereket mért meg) Ha kicsinek bizonyul, akkor kisgyerek korban van itt az ideje, hogy hormonális lökést adjanak neki, ha túl van a kamaszkoron és akkor lesz törpenövésû, akkor már nem lehet majd mit tenni. Különösen egy férfinak nem mindegy, hogy mekkora! Viszont lehet még várni is egy-két évet, erre kérdezz rá az orvosnál, hogy szükséges-e már most, mert két évesen még pici, és lehet, hogy egy-két év múlva behozza. (Ti milyen magasak vagytok?)
2 éves és 2 hós: 94 cm és 17kg.Kislány.
A kérdező hozzászólása: 21:40-es!Ezt nevezem jó nagy a lányod:) ) Én csak bizzom benne nem lesz gond. Az én fiam egy törpördög.
Nekem ötéves unokaöcsém 17, 5 kg és nem vékony! Akkor mekkora darab lehet az elöttem irt 2 éves lány.... Szerintem is normálisak az általad irt adatok annak tükrében, hogy a szülei sem sztárkosarasok valószinüleg:) egy vérvétel és remélhetõleg kapsz megoldást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek!!Meg néztem mindenképpen elviszem kivizsgáltani akkor.sosem volt jó evõ, mindig voltak ilyen problémák is vele.Majd meg írom, hogy alakultak a dolgaink!Még 1x köszönöm!!
2 vagyok még1x: Nem hinném, hogy az orvos "törpenövésûnek diagnosztizálná", itt nem errõl van szó, természetes ebben a korban errõl még nem is beszélhetünk! Egyszerûen csak annyi, hogy figyelmes arra nézve, hogy mekkorának kell lenni, és megnézi, hogy van-e valami szervi/hormonális ok a háttérben, vagy egyszerûen csak annyi, amit Te is írsz, hogy kicsinek még kicsi volt, aztán behozta. Viszont ez az orvos felelõssége, hogy utána járjon. Ez egy rutinvizsgálat minden valószínûséggel. Olyan, mint amikor egy felnõttnek érzékeny egy foga, és megnézeti, hogy nem lyukas-e...
Ami a táblázatokban van, az az átlag... ha ennél csupán picit tér el, az nem gond. Persze, nem árt a kivizsgálás, de nehogy már így látatlanban valaki amiatt a 2cm miatt rögtön törpenövésûnek diagnosztizáljon egy kisgyereket... Nekem volt 3 éves óvodásom (fiú), aki 85 centisen kezdte az ovit...ma már huszonéves és nem kicsi, úgy 180 cm körül kocog... Egyébként a kisfiad súlya tökéletes, ne kell, hogy guruljon.
A kérdező hozzászólása: anya:155cm, apa:172cm Csak olyan hideg zuhanyként ért, és féltem a fiúcskám.Mert lelkileg olyan kis ingatag, ha valami kis stressz éri akkor síros lesz.Attól félek, hogy éli meg ezt a kivizsgálást.El sem tudom neki magyarázni mit miért tesznek vele az orvosok.
Lehet pajzsmirigy zavar is, engedd kivizsgálni, mert ha kap rá gyógyszert , beindul a növekedési hormon. Fiam 93 cm és 11, 5 kg. 2 éves lesz a hó végén. Ha ti nem vagytok alacsonyak, 165 cm alattiak, akkor vizsgáltatsd ki. Nem hiszem, hogy vérvételnél nagyobb vizsgálatot végeznének. Ne keseredj el, beszélj róla a gyerekdokival!
http://www.gekkonet.hu/fejlodes/gyermekek-fizikai-fejlodese... szerintem nincs okod elkeseredni, ez alapján csak 2 centivel marad el az alsó átlagtól. Súlyban is jó, teljesen átlagos.

Felveszik bölcsie a 2 éves gyereket ha a második tehességgel otthon vagyok? Vagy miután megszületett a 2, 5 évesen lehet óvodás?

itt az óvodában egy kis városban azt mondták,hogy nem veszik fel a gyereket bölcsibe mert otthon vagyok és nincs munkám!azért szeretnénk ,hogy bölcsis legyen mert idegen városba költöztünk és nem ismerünk senkit itt.nincs emberek között vagy társaságaban a fiam és nagyon visszahúzódó.ezért gondoltuk gyereknek gyerek kell.de nem veszik fel.ha megszületik a másik baba akkor sem mehet 3 éves koráig mert itthon leszek?

Legjobb válasz: Sajnos ez tényleg így van... még fizetõs bölcsibe sem veszik fel (csak ha esetleg jó fejek és feketén beveszik a picurt). Nálunk állítólag az oviba is csak fél napra veszik fel a gyereket, ha otthon vagy egy babával... Csak ha van munkáltatóid és dolgozol, akkor mehet bölcsibe.

Sajnos ez tényleg így van... még fizetõs bölcsibe sem veszik fel (csak ha esetleg jó fejek és feketén beveszik a picurt). Nálunk állítólag az oviba is csak fél napra veszik fel a gyereket, ha otthon vagy egy babával... Csak ha van munkáltatóid és dolgozol, akkor mehet bölcsibe.
Sajnos én is úgy hallottam, hogy nem szokták ilyenkor felvenni, de szomszédom pl 3. gyereke születése után a 2-at be tudta rakni bölcsibe, hiába van otthon munka nélkül. Protkóra gyanakszom, de mint példa létezik :D Egyébként játszótérre le szoktad vinni? még most, hogy nem kell a kicsi miatt otthon maradnod, levihetnéd, beteszed a homokozóba, ilyen helyen könnyû ismerkedni szerintem. Persze a homokozók meg játszóterek állapota elég kérdéses, de máshogy nem tud ismerkedni. Ezzel persze együtt jár, hogy hasonló korú gyerekes szülõket kellene megismerned neked, amire ugyanúgy jó a játszótér szerintem.
A kérdező hozzászólása: Igen, akkor jól gondoltam!pedig csak az õ érdekeit néznénk mert 2 x bevittem bölcsibe játszani mert megkértem az óvónéniket.elõször félt aztán már érdeklõdõ volt de mondták hogy már csak akkor hozzam ha vissza megyek dolgozni.se egy játszóház se egy baba-mama klub 50 km-eres körzetben!
A kérdező hozzászólása: Ha hiszitek ha nem mindent de mindent elkövettem hogy gyerekekkel ismerkedjünk de sehol senki???minden délelõtt és délután egész nyáron, õsszel és még most is minden nap útra kelünk de nem találkozunk gyerekekkel vagyis találkozunk de nem a játszótéren.vagy kevés a gyerek itt vagy rossz az idõzítésünk.
Nem a bölcsi dolgozó emberek gyerekének van. Keres játszóházat.
A kérdező hozzászólása: 50 km-eres körzetben nincs .de köszi
Ha van szabad hely és szerencséd van, vagy ismerõsöd, akkor felveszik. Egyébként nem. Nekem több barátnõmnek is felvették így a gyerekét. Óvodába 3 évesen felveszik, de oda is csak akkor, ha van elég férõhely. Ha túljelentkezés lesz, akkor szelektálnak, és titeket nem fognak felvenni, mivel otthon vagy a kicsivel. Ilyen alapon az is megeshet, hogy majd csak 2015 szeptemberétõl veszik fel, amikortól életbe lép az óvodakötelesség. Bár el sem tudom képzelni, hogy hogyan fognak akkor szabad helyet biztosítani egy középsõ csoportban, amikor elõzõ évben még fullon voltak...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!