Találatok a következő kifejezésre: 2 éves vagyok, a (1306 db)

Vizelet visszatartástól lehet húgyuti fertőzése 2 évesnek? Vagy a felfázás miatt nem akar pisilni? Nem mondja meg.

Legjobb válasz: Ha felfàzott volna,szerintem nem tudnà a pisit visszatartani, folyton kellene neki....

Ha felfàzott volna, szerintem nem tudnà a pisit visszatartani, folyton kellene neki....
Ezek a dolgok nem függnek össze, de mindegyiket ki kell vizsgáltatni, bármelyik is legyen a ludas. És ha visszatartja, annak gyermeked szempontjából komoly oka van, keresd meg, és szûntesd meg!!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek. A legfõbb "ok" a dacolás velem, ezt elég nehéz megszüntetni.De most meg van fázva és azért gondoltam a húgyutira.
Ha felfázott volna, állandóan pisilnie kéne, de nem sok jönne neki.

Részt vehetek egyszerre OKJ-s képzésen és felsőfokú szakképesítést adó képzésen (2 éves)? Vagy a kettő kizárja egymást?

Lehet ,hogy hülye kérdés,de én nem tudom ,hogy van ez.Lehet párhuzamosan csinálni a kett?t ?

Legjobb válasz: A képzés típusától függ. Ha mindkettõre van idõd, nem ütköznek egymással, akkor igen - de ez nem valószínû. Ráadásul csak 1 az elsõ szakma megszerzése ingyenes. Ha még nincs szakmád, akkor az egyiket ingyen, a másikat pénzért tod csinálni sztem. Amúgy problémába ütközne az OKJ vizsga, mivel egyidõben lennének kb.

A képzés típusától függ. Ha mindkettõre van idõd, nem ütköznek egymással, akkor igen - de ez nem valószínû. Ráadásul csak 1 az elsõ szakma megszerzése ingyenes. Ha még nincs szakmád, akkor az egyiket ingyen, a másikat pénzért tod csinálni sztem. Amúgy problémába ütközne az OKJ vizsga, mivel egyidõben lennének kb.

2 évesek vagyunk sehogy se tudom rávenni a bilizésre meg a wc-re. Valami tipp? Vagy ráérek még?

Legjobb válasz: Elsõ válaszoló : :DDDDDD Szerintem is ráérsz, én sem fogom elkapkodni. Mondjuk az én fiam nyáron lesz 2 éves, így praktikus okokból akkor kezdem el szoktatni. Nagyon sokan amúgy 2- 2,5 évesen kezdik, sõt, akik késõbb kezdik, azoknál hamarabb -rövidebb idõ alatt lesz szobatiszta a gyerkõc. Szerintem csak ezen az oldalon léteznek másfél évesen szobatiszta gyerkõcök:))

Elsõ válaszoló : :DDDDDD Szerintem is ráérsz, én sem fogom elkapkodni. Mondjuk az én fiam nyáron lesz 2 éves, így praktikus okokból akkor kezdem el szoktatni. Nagyon sokan amúgy 2- 2, 5 évesen kezdik, sõt, akik késõbb kezdik, azoknál hamarabb -rövidebb idõ alatt lesz szobatiszta a gyerkõc. Szerintem csak ezen az oldalon léteznek másfél évesen szobatiszta gyerkõcök:) )
Enyém egy hete múlt két éves, és eszébe sincs a gyakorlat. Pedig az elméletet gyönyörûen tudja: "Nem pelusba pisilünk és kakilunk, hanem a bijibe" Rá is ül, de csak ruhástól. Pucéran nem hajlandó. Majd nyáron gyúrunk rá, addigra 2, 5 éves lesz. Sztem nincs lemaradva semmirõl.
Hát, ha 2 évesen ennyire otthon vagy a számítógépezésben, írni és olvasni is tudsz, semmi vész, elõbb utóbb menni fog a szobatisztaság is ;) Egyébként meg ráér még a gyerek, nyáron össze is fog jönni:)
Nekem 20-22 hónaposan reggelente többnyire a bilibe pisilt, de ennyi. KAkiról szó se lehetett. Majd valami oknál fogva (gondolom bölcsis ráhatás)elkezdte érdekelni hogy hogy néz ki a "kaki" és mindig meg kellett neki mutatni a tele pelust hogy mi van benne. Bölcsibe elõször közös megállapodás után délelõttönként nem volt rajta pelus.Vettem bugyis pelenkát, de max 2 csomival használtunk el mert 2év és 2 hónaposan ( ez volt júliusban)fogtam és nem adtam rá a pelenkát. 2 hét alatt szobatiszta lett. Bár késõbb még voltak balesetek, de azzal inkább arra ment ki a játék és hogy engem bosszantson, mert dübörög a dackorszak.
Elõzõ vagyok. Általában a fiúk késõbb érnek a témára, lányok hamarabb, de bõven ráértek még 3 éves korig is.
27 hós a kisfiam de még csak hajlandóságot sem érzek arra hogy bili.Amint ráültetem ugy ordít mintha kínoznám. Mondjuk õ még arra sem hajlandó hogy szóljon ha a pelusba csinált.Nyáron egész nap nem volt rajta pelus, elöl volt a szuper zenélõs bilije, de inkább volt pisi motorra meg kaki az asztalra mint a bilibe. Szerintem ne erõltesd.Majd jön az magától.
Ikerfiaim 25 hósak, ráültetem õket a bilire, néha ottmaradnak néha ordítanak. Most rászoktak a szökésre pelenkázáskor , befûtõk elõtte és hagyom õket rohangálni . Egyikük elleste apától a "technikát, a bili fölé állt szólt hogy jön és állva pisilt (a bilik be voltak készítve rá akartam ültetni õket). Azóta napi 3-4 alkalommal hagyom õket pucérkodni és szépen pisilnek, de ha pelus van rajtuk nem szólnak a gazemberek.Próbáltuk a bugyipelust és a bugyit is az lett a vége, hogy letolták a bili fölé álltak, közölték, hogy nem jön és öltözés, hát ezt egész nap nem birom.A kaki még a pelusba megy, most kitalálták, hogy elbújnak a fotel mögé és ott "dolgoznak" a pelusba. Nagyon várom a meleg tavaszi idõt, hogy letehessük a pelust.


20 éves lány vagyok! Van egy 2 éves kapcsolatom! A páromnak sikerült eljutattnia a csúcsra, végre orgazmusom volt! Amióta megtörtént azóta sokkal kívánosabb vagyok, és többször szeretném! Normális ez, vagy csak én akarom túl sokat?

Legjobb válasz: 2 év kellett hogy eljuttason? Aaaazigen! De amúgy komolyra fordítva, gratula:-)! Szerintem normális dolog, hogy vágyod a jót! Ez természetes! További jó eggyütlétet!

2 év kellett hogy eljuttason? Aaaazigen! De amúgy komolyra fordítva, gratula:-)! Szerintem normális dolog, hogy vágyod a jót! Ez természetes! További jó eggyütlétet!
Teljesen normális. Már tudod, hogy mijen is. és szeretnéd mindig azt érezni. ismerõs. de hogyha nemsikerül mindig nemkell elkeseredni. De Gratulálok. :D
Gratulálok :) Spok nõ nem képes ilyenre :) További jó hancúrozásokat:) Amúgy teljesen normális ^^
Sok* bocsi
sztem ez rohadtul normális!:D...én is mindig így érzem ;)
Ez így van jól.

Milyen nálatok a családi élet, ha 2 éves vagy annál fiatalabb gyerek is van a háznál?

Legjobb válasz: Zajos, pörgõs, fárasztó, 11 és 2 éves gyerekek mellett

Zajos, pörgõs, fárasztó, 11 és 2 éves gyerekek mellett
Nekünk van egy 3 éves és egy 9 hós baba.Olyanok vagyunk mint egy olasz család.Hangosak vagyunk, kiabálunk.A férjem nem, csak én a gyerkõccel, mert most éli hisztis, nem fogadok szót korszakát.Szeretem én is jól beosztani az idõt, ami nem mindig jön össze.Mi a férjemmel nem szoktunk menni bulizni, örülünk hogy beesünk az ágyba.Persze ha elmegyünk valahova van kire bízni a gyerekeket.Tesómnak is van egy 4 éves és egy 1, 5 éves gyerkõce.Ha õk is nálunk vannak akkor aztán......:-) Elég zajos család vagyunk.Nem az a nyugodt fajta.
3 gyermekem van, 12 éves, 4 éves, 1, 5 éves. Vannak meglepõen nyugis napok, de általában a nagyot nyúzza a középsõ, a kicsi inkább félrevonul. Vagy ha a nagy magában szeretne lenni, akkor a középsõ szaladgál a kicsivel, aki most tanult meg fogócskázni. Többségében hangos, nevetõs, szaladgálós, zajos napjaink vannak, de mi a férjemmel a legnagyobb zsivaj közepén is úgy beszélgetünk mintha halálos csend venne körül minket. :) Viszont vannak kiborító napok, mikor mindenki nyûgös, hisztis és akkor hamar hisztis leszek én is. Ez ritkább és ilyenkor ha már nem bírom, berakom õket az autóba és elmegyünk apához. 10 percre dolgozik tõlünk, mobil, így mikor elmegyünk hozzá, elugrunk vásárolni, beszélgetünk stb...és kizökkenek a gyerekek is, újra jó lesz minden.
:) Vidám, boldog, hangos:) a házunk minden szegletében található egy játék :) vagy annak egy darabja.:) Teljes-értékû családtagunk lett, "Masa"a mosógép!Vannak harmonikus, gördülékeny napok és néha egy- egy kabaréba illõ is!Fárasztó, de nagyon nagyon jó!egy majdnem 3 éves és egy 7 hónapos kisfiúnk van.
Halk, fitt, beszédes, nem vagyunk mindig otthon. (: 5 hetes kislányom kelt minket kb. 5 körül, 8-kor megyünk sétálni, közben a pici alszik egy nagyot, 10-11 között babám eszik, délután alvás, amikor párom hazaér (kb. 4 körül) még valamilyen közös programot kitalálunk, 6-kor vacsi, utána pici fürdetése, altatása, utána párommalmég kicsit fent vagyunk és 10 körül alvás van. Éjjel kb. 2-szer van szopizás. (:
Van hogy csendes, van hogy zajos, de általában jókedvû, boldog. 2, 5 éves múlt a lányom és 10 hósak az ikerfiaim. A fiúk elég hangosak akár örömükben, akár ha sírnak, lányom is kezdi átvenni tõlük. :-( Nagyon utánozza õket, remélem már sokat nem akar visszafejlõdni. Õsztõl ovi, talán kicsit nyugisabb lesz itthon. Bár akkor meg majd elindulnak a fiúk, úgyhogy..... Napirend van, sokszor azért hogy legyen mit felrúgni. :-)
Ket gyerek van, 2 es fel eves es masfel eves. Hangosak vagyunk, neha kaosz van, neha nyugalom, sok nevetes, sok visitas, hiszti is elofordul. Utobbi nem csak a gyerekeknel, idonkent nalam is, de a ferjemnel is. Konkretan mire vagy kivancsi? Nalunk egyebkent fix napirend van (mindenkire), ezert nincs allandoan kaosz. Ha a ferjemmel kapcsolatos csaladi eletre vagy kivancsi, akkor az jo, mert teljes mertekben munka- es orommegosztas van, valamint kettesben is jok vagyunk. En tudatosan ahhoz szoktattam a gyerekeket, nagyszuloket, hogy tudjanak egymassal mit kezdeni, igy nalunk rendszeres a kettesben torteno romantikus, vagy eppen bulizos kimozdulas.
Nálunk 3 gyerek van, de nem nevezném zajosnak, olaszosnak, káosz sincs, nem kiabálok én sem. Inkább vidám, kiegyensúlyozott. Sokszor pörgõsnek nevezhetõ a gyerekek programjai miatt. Csöndes addig, amíg a pici alszik :) Nyugis, de nem unalmas egyetlen percig sem :) Pörgõs-nyugis hogy lehet egyszerre, nem is értem? Pedig ilyen :)
Hát a helyedben én félteném a 22 éves csajtól..
Ezt neked kell érezned ....! Ha bizalommal vagy a barátod iránt, akkor mehettek! De ha mondjuk neked ez így kellemetlen, vagy nem szeretnéd, hogy a 2 lány is veletek menjen, megbeszélhetnéd a pároddal ...megértheti! Végül is egy nyaralás kettesben lenne jó és nem 2-2 -sen ...:/ Én kettesben mennék vele, nem mennék bele ilyenbe! 19/L
Honnan tudjuk, hogy megbízható-e a barátod? A kérdésed alapján úgy tûnik, hogy te nem bízol meg benne. Én nem igazán értem a logikád, szerintem ha azért menne, hogy megcsaljon, akkor nem vinne magával téged, mivel az úgy nem olyan könnyedén kivitelezhetõ. A barátnõiddel gondolom nem lehet túl szoros a viszonyod, ha azt hiszed, hogy egybõl meg fogják erõszakolni a pasid, ha 3 másodpercre egyedül maradnak vele. Inkább ne menjetek sehova, ha már ilyenek felmerülnek benned.
A kérdező hozzászólása: Nyaralas a cél. Ilyesmi meg sem fordulta fejemben, hogy öszebeszeljek a csajokkal
Igazából mi a cél a nyaralás során? Megbíztad a csajokat valami titkos feladattal, próbatétel elé akarod állítani az úriembert?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen az eddigi válaszokat!
Ha nem bízol benne, akkor minek vagy vele??? A kérdésre válaszolva: igen, mivel tudom, hogy nem mozdulna egyikre sem.
Te tudod, hogy megbízható-e.... bár nem lenne meglepõ, ha egy kellemes este néhány ital után rámuzdulna valamelyikre... esetleg többre is:) ( Tudod, ilyenkor szoktak összejönni a spontán triók.... )
Ha csoportszexet akkor igen.
Én bízok a barátomban. Szóval igen. 23/L
szerintem ha ez a kérdés felmerült akkor inkább ne. mert lehet hogy nem lenne okod félni mégis bebeszéled magadnak, és ebbõl nagy féltékenykedési háború lehet. a biztonság kedvéért én kihagynám. ja, és szerintem a barátokat és a szerelmet jobb a lehetõ leg nagyobb elkülönítéssel tartani.

Par napja irtam hogy folytassam e 2 eves lanyommal a szobatisztasagot vagy feladjam. Normalis ha 20-30 percenkent pisil?

Nagyon sokat haladtunk.Hetfon meg nem is szolt most pedig szol hogy pipi de akkor azonnal ulni kell a bilire es ugyesen belepisil.Ha boltba megyunk vettem egy hordozhato bilit ami kis helyen elfer es szivesen hasznal parkban,boltban.Nektek milyen surun pisil/pisilt ilyen idosen?Nekem meg a bilinek megszaradnia sincs ideje 20-30 percenkent kiabal hogy pipi es ugyesen bele is pisil de nem 2 cseppet hanem jo adagokat.Normalis ez?Ilyen surun?Nem hiszem hogy fel lenne fazva.Naponta olyan 2 baleset van de a tobbi esetben szol ugyesen!En nagyon buszke vagyok ra!!!hoz kepezt hogy par napja felakartam adni!Koszonom mindenkinek aki biztatott hogy folytassam!!!Koszi!!!

Legjobb válasz: Nem tudom, az én fiam már rég szobatiszta volt, amikor ezt csinálta, hogy 20-30 percenként sokat pisilt, én nem értettem, honnan jön a sok pisi és aztán kiderült, hogy súlyos beteg. ha nem indokolja semmi (sok ivás vagy vízhajtó hatású ételek italok evése, ivásA) akkor orvoshoz vinném.

Nem tudom, az én fiam már rég szobatiszta volt, amikor ezt csinálta, hogy 20-30 percenként sokat pisilt, én nem értettem, honnan jön a sok pisi és aztán kiderült, hogy súlyos beteg. ha nem indokolja semmi (sok ivás vagy vízhajtó hatású ételek italok evése, ivásA) akkor orvoshoz vinném.
A kérdező hozzászólása: Hat inni iszik.Delelott nem pisil ilyen surun es este fele is ritkabb de monjuk deltol delutan 6 -ig surun pisil.De ugye nem tudom hogy amikor pelus volt rajta milyen surun es hogy pisilhetett.De koszi hogy szoltal es azert rajta tartom a szemem.
Nem olvastam az elsõ kérdésed, belinkelnéd? Milyen tanács vált be? Mi most kezdenénk, de arra gondoltam, megvárom a jobb idõt. Hogy a kérdésre is válaszoljak: Ha sokat iszik, akkor normális. Én is nagyon sokat iszom, és folyton vécézem. :)

Idén lettem 21 éves és most kezdenék el egy 2 éves képzést a Számalknál. Jelentkezhetek még nappalira vagy sem?

Legjobb válasz: Jelentkezhetsz nappalira, de a képzés teljes költségét neked kell fizetned.

Jelentkezhetsz nappalira, de a képzés teljes költségét neked kell fizetned.
Kedves Érdeklõdõ! Nappali tagozatra nem tudsz jelentkezni csak esti jogviszonnyal, mert az új jogszabály szerint a jelentkezési korhatár be nem töltött 21. életév (2013. szeptember 1-je után tölti be). Nappalis jogviszonyba folytathatja tanulmányait az a diák aki tanév közben betölti a 21. életévét, ha folyamatos a tanulói jogviszonya (nincs évismétlése, nem halaszt). Sajnos esti tagozatra tud jelentkezni. Üdvözlettel: SZÁMALK Szakközépiskola

39 éves vagyok.2 éves lesz a kisfiam ismét terhes vagyok. Nagyon sok problémám volt az elöző terhességgel, magasvérnyomás ödéma sok korházi kezelés nem tudom merjem-e vállalni ezt a babát!? A vérnyomásom azóta is magas gyógyszert szedek rá.

Legjobb válasz: Ha a fizikailag vagy kíváncsi, inkább az orvost kérdezd, mire számíthatsz. Ha lelkiekre... Ha szeretnéd, akkor rajta... Biztos a pici örülni fog neki.

Ha a fizikailag vagy kíváncsi, inkább az orvost kérdezd, mire számíthatsz. Ha lelkiekre... Ha szeretnéd, akkor rajta... Biztos a pici örülni fog neki.
A kérdező hozzászólása: A legnagyobb probléma lelki eredetû. Nagyon szeretném megtartani, de viszon szeretném felnevelni a kisfiam. A férjem is attól retteg, h elveszít, de amúgy meg nagyon szeretné.Sajnos nem jött be védekezésnek a naptári módszer.
A vérnyomásodra kaphatsz olyan gyógyszert amit lehet várandóság alatt szedni.Én is kaptam.Könnyû nem lesz a korod miatt.Biztos, hogy több vizsgálat lesz mint egy fiatalabb nõnél.Viszont késõbb már nem biztos hogy tudsz majd gyereket vállalni, pont a korod miatt.szóval lehet, hogy bánnád, ha nem tartanád meg a babát.Lehet, hogy a kilenc hónap nem lesz kellemes, meg lehet, hogy a szülésed is császár lesz, de utána ott lesz még egy kisbaba, aki rengeteg örömet fog szerezni neked.De neked kell érezned, hogy lelkileg rá tudsz e hangolódni a várandóságra.És be tudod e vállalni a lehetséges kockázatokat kellemetlenségeket.Persze fontos a te egészséged is.viszont gondold át jól nehogy késõbb azon gondolkodj mi lett volna ha.
Orvossal, védõnõvel konzultálj errõl. Bár nem mondhatják, hogy tartsd meg, sem azt, hogy vetesd el, de segítenek dönteni.
A kérdező hozzászólása: Az elõzõ terhességemnél is szedtem 2 féle gyógyszert is, de a vége felé már nem segített ezért kelett megszülnöm 3 héttel korábban! Köszönöm a biztatást, kedves tõled. 180/120 volt a vérnyomásom úgy vittek szülõszobára, és még azóta is szenvedek ezzel. Bár már nem ilyen magas szerencsére!!!
Kedves Kérdezõ! Megértem, hogy félsz..de én a helyedben biztosan nagyon várnám, bár az én helyzetem teljesen más..örökbefogadásra várok.. Remélem jól döntesz és úgy, ahogy Nektek és a babának is jó lesz. Minden jót kívánok!

Epret 1 vagy 2 évesen ehet a babóm?

Legjobb válasz: elméletileg 1,5 évesen ehet de nekem a dokinõ azt mondta mivel nyár végi baba , ha lesz akkor még eper kostoltassam meg vele, ha kiüti akkor majd jövöre ujra próba

elméletileg 1, 5 évesen ehet de nekem a dokinõ azt mondta mivel nyár végi baba , ha lesz akkor még eper kostoltassam meg vele, ha kiüti akkor majd jövöre ujra próba
adhatsz neki egy keveset, ha nem bírja, késõbb próbáld meg újra.
Szia! Elvileg 1 éven túl mindent ehet. Bár azt is mondják, hogy az aprómagos, szõrös bogyókat minél késõbb próbáljuk ki. Elõször csak 1 szemet adjál neki, és várj legalább 2 napig, hogy lesz-e hatása. Az én babám 1, 5 éves volt, amikor ÉN ettem pár szem epret. Még javában szoptattam, meg is kérdeztem a védõnõket, hogy ehetek-e epret. Persze anyuka, miért ne!-volt a válasz. Estére a gyerkõc tetõtõl talpig csalános lett. Szóval gyereke válogatja. Most 3 évesen evett, és nem lett tõle semmi baja. Ennyi idõ kellett az õ immunnrendszerének. Üdv!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!