Találatok a következő kifejezésre: 2 éves vagyok, (1892 db)

2 évesek vagyunk sehogy se tudom rávenni a bilizésre meg a wc-re. Valami tipp? Vagy ráérek még?

Legjobb válasz: Elsõ válaszoló : :DDDDDD Szerintem is ráérsz, én sem fogom elkapkodni. Mondjuk az én fiam nyáron lesz 2 éves, így praktikus okokból akkor kezdem el szoktatni. Nagyon sokan amúgy 2- 2,5 évesen kezdik, sõt, akik késõbb kezdik, azoknál hamarabb -rövidebb idõ alatt lesz szobatiszta a gyerkõc. Szerintem csak ezen az oldalon léteznek másfél évesen szobatiszta gyerkõcök:))

Elsõ válaszoló : :DDDDDD Szerintem is ráérsz, én sem fogom elkapkodni. Mondjuk az én fiam nyáron lesz 2 éves, így praktikus okokból akkor kezdem el szoktatni. Nagyon sokan amúgy 2- 2, 5 évesen kezdik, sõt, akik késõbb kezdik, azoknál hamarabb -rövidebb idõ alatt lesz szobatiszta a gyerkõc. Szerintem csak ezen az oldalon léteznek másfél évesen szobatiszta gyerkõcök:) )
Enyém egy hete múlt két éves, és eszébe sincs a gyakorlat. Pedig az elméletet gyönyörûen tudja: "Nem pelusba pisilünk és kakilunk, hanem a bijibe" Rá is ül, de csak ruhástól. Pucéran nem hajlandó. Majd nyáron gyúrunk rá, addigra 2, 5 éves lesz. Sztem nincs lemaradva semmirõl.
Hát, ha 2 évesen ennyire otthon vagy a számítógépezésben, írni és olvasni is tudsz, semmi vész, elõbb utóbb menni fog a szobatisztaság is ;) Egyébként meg ráér még a gyerek, nyáron össze is fog jönni:)
Nekem 20-22 hónaposan reggelente többnyire a bilibe pisilt, de ennyi. KAkiról szó se lehetett. Majd valami oknál fogva (gondolom bölcsis ráhatás)elkezdte érdekelni hogy hogy néz ki a "kaki" és mindig meg kellett neki mutatni a tele pelust hogy mi van benne. Bölcsibe elõször közös megállapodás után délelõttönként nem volt rajta pelus.Vettem bugyis pelenkát, de max 2 csomival használtunk el mert 2év és 2 hónaposan ( ez volt júliusban)fogtam és nem adtam rá a pelenkát. 2 hét alatt szobatiszta lett. Bár késõbb még voltak balesetek, de azzal inkább arra ment ki a játék és hogy engem bosszantson, mert dübörög a dackorszak.
Elõzõ vagyok. Általában a fiúk késõbb érnek a témára, lányok hamarabb, de bõven ráértek még 3 éves korig is.
27 hós a kisfiam de még csak hajlandóságot sem érzek arra hogy bili.Amint ráültetem ugy ordít mintha kínoznám. Mondjuk õ még arra sem hajlandó hogy szóljon ha a pelusba csinált.Nyáron egész nap nem volt rajta pelus, elöl volt a szuper zenélõs bilije, de inkább volt pisi motorra meg kaki az asztalra mint a bilibe. Szerintem ne erõltesd.Majd jön az magától.
Ikerfiaim 25 hósak, ráültetem õket a bilire, néha ottmaradnak néha ordítanak. Most rászoktak a szökésre pelenkázáskor , befûtõk elõtte és hagyom õket rohangálni . Egyikük elleste apától a "technikát, a bili fölé állt szólt hogy jön és állva pisilt (a bilik be voltak készítve rá akartam ültetni õket). Azóta napi 3-4 alkalommal hagyom õket pucérkodni és szépen pisilnek, de ha pelus van rajtuk nem szólnak a gazemberek.Próbáltuk a bugyipelust és a bugyit is az lett a vége, hogy letolták a bili fölé álltak, közölték, hogy nem jön és öltözés, hát ezt egész nap nem birom.A kaki még a pelusba megy, most kitalálták, hogy elbújnak a fotel mögé és ott "dolgoznak" a pelusba. Nagyon várom a meleg tavaszi idõt, hogy letehessük a pelust.

Frissen letett A2-es jogsival és A2-be tartozó motorral vihetek legálisan utast úgy, hogy már az A1-es jogsim megvan 2 éves? Vagy megkell várni, hogy az A2-es is 2 éves legyen?

Legjobb válasz: Én most járok Kreszre, és mi úgy tanultuk, hogy a kezdõ vezetõi engedély az elsõ jogosítvány megszerzésétõl kezdve számít. Elvileg. Tehát ha már két éve van A1-es, akkor nem kell várnod. Ha egy éve, akkor még egy évet le kell húznod. :)

Én most járok Kreszre, és mi úgy tanultuk, hogy a kezdõ vezetõi engedély az elsõ jogosítvány megszerzésétõl kezdve számít. Elvileg. Tehát ha már két éve van A1-es, akkor nem kell várnod. Ha egy éve, akkor még egy évet le kell húznod. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod :) Én is ilyenre emlékeztem, csak nem voltam biztos benne.

Bölcsi 1 és 2 évesnek vagy nagymamai segítség?

Kisfiaim jövö hónapban töltik az elsö illetve a második évüket. Én itthonról dolgoztam mindig (mióta vannak csak alkalomadtán) most már szeretnék többet. Ùgy gondoltam egy ideig délelött -addig ök bölcsiben vagy anyósommal - aztán még a délutáni alvásközben is tudok, de akkor már itthon legyenek.

Legjobb válasz: Anyósfüggõ. Nekem nincs jó viszony vele,én bölcsibe adtam (1 évesen ment bölcsibe,onnantól 4 órába mentem vissza dolgozni,3 éves korától 8 órába).Én inkább fizettem a bölcsit,mint hogy anyós nap mint nap kelljen látni. Nektek milyen a viszonyotok? szabadon hagyni mit jelent? Szabadon a gyerekektõl,vagy szabadon a munkától?

Anyósfüggõ. Nekem nincs jó viszony vele, én bölcsibe adtam (1 évesen ment bölcsibe, onnantól 4 órába mentem vissza dolgozni, 3 éves korától 8 órába).Én inkább fizettem a bölcsit, mint hogy anyós nap mint nap kelljen látni. Nektek milyen a viszonyotok? szabadon hagyni mit jelent? Szabadon a gyerekektõl, vagy szabadon a munkától?
bölcsit mindenképpen.
én a bölcsit választanám és így is tettem anno mikor 2 éves lett a fiam pedig anyós eltudta volna vállalni! Gondolj bele egy 1 és 2 évesnek rengeteget kell mozogni, futni szaladni , kismotorozni, játszóterezni hogy jól lefáradjon ezt egy 50-60 év körüli anyós nem biztos hogy tudja biztosítani(legalábbis az enyém nem) Ráadásul ott tényleg sokat tanulnak, szocializálódnak, mondókáznak, szobatisztaság is könyebben megy stb amihez egy anyósnak lássuk be már nem sok türleme van ami érthetõ is hiszen õ már felnevelte az övéit!Esetleg nem lehet a bölcsibe megkérdezni hogy csak pl 3 napo mennének a többi meg a nagyival és akkor anyós részérõl sincs sértõdés??
Én a nagymamát választanám. Anyósom sajnos elzárkózott a dolog elõl, pedig szívesen rábíztam volna a fiamat.
Szerintem bölcsi, mert ha a nagymamával történik valami akkor mit csinálsz. Nálunk ez volt, nagymama vigyázott rá, de elesett és összetörte magát, kórházba is volt sokáig. Aztán csak nehezen vették fel a bölcsibe.
En a nagymamat valasztottam volna annak idejen ha lett volna ilyen lehetosegem de sajnos a tavolsag miatt nem volt (kulfold). Igy csak a bolcsi maradt (itt 1 ev a gyes). Most mar 4 eves a kisfiam es tiszta oszinten irom, hogy egyaltalan nem bantam meg es most ha mar ujbol kezdhetnem semmi gondom nem lenne azzal, hogy bolcsibe adjam. Soha semmi panaszom nem volt a 2 ev bolcsi alatt csak pozitiv tapasztalatom. Engem az elvallas sokkal jobban megviselt mint a kisfiamat. Imadta a bolcsit, a sok uj jatekok, gyerektarsasagot. Nem unatkozott es szivesen ment. Szerette a gondozokat is. Rengeteg jo dolgot csinaltak a bolcsibe meg nagyon sok mindent tanult ott. Ugye a csapatszellem Sok fejleszto jatek, foglalkozas volt a bolcsibe. En nem bantam meg egyaltalan, hogy bolcsis volt a kisfiam. Nekem napi 6 orat volt ott 1-3 eves koraig. Most az oviba is napi 6 orat jar. Reggel 9-tol delutan 3-ig.
Nálunk 2 évesen ment böcsibe, addig nagymama jött át. Jó idõben egész délelõtt a játszótéren voltak, utána együtt ebédeltünk (amit hajnalban csináltam), utána aludt... persze azért kellett sokat zsonglõrködni, kaotikus egy idõszak volt, de hamar megtanulta, hogy ha dolgozni lát, nem tudunk játszani. A bölcsibe is hamar beszokott és szerette, úgyhogy most a kistesónál is ez lesz elvileg a tervezett menetrend.
A kérdező hozzászólása: Jó a kapcsolat. Ö ajánlotta fel. Nem dolgoznék, a gyerekek velem lennének egy napot, bölcsi/nagyi helyett
Ha nagymama szivesen vállalja én azt válaszatanám.
nagyit választottam volna (anyumat), de õ dolgozott még.


Milyen nálatok a családi élet, ha 2 éves vagy annál fiatalabb gyerek is van a háznál?

Legjobb válasz: Zajos, pörgõs, fárasztó, 11 és 2 éves gyerekek mellett

Zajos, pörgõs, fárasztó, 11 és 2 éves gyerekek mellett
Nekünk van egy 3 éves és egy 9 hós baba.Olyanok vagyunk mint egy olasz család.Hangosak vagyunk, kiabálunk.A férjem nem, csak én a gyerkõccel, mert most éli hisztis, nem fogadok szót korszakát.Szeretem én is jól beosztani az idõt, ami nem mindig jön össze.Mi a férjemmel nem szoktunk menni bulizni, örülünk hogy beesünk az ágyba.Persze ha elmegyünk valahova van kire bízni a gyerekeket.Tesómnak is van egy 4 éves és egy 1, 5 éves gyerkõce.Ha õk is nálunk vannak akkor aztán......:-) Elég zajos család vagyunk.Nem az a nyugodt fajta.
3 gyermekem van, 12 éves, 4 éves, 1, 5 éves. Vannak meglepõen nyugis napok, de általában a nagyot nyúzza a középsõ, a kicsi inkább félrevonul. Vagy ha a nagy magában szeretne lenni, akkor a középsõ szaladgál a kicsivel, aki most tanult meg fogócskázni. Többségében hangos, nevetõs, szaladgálós, zajos napjaink vannak, de mi a férjemmel a legnagyobb zsivaj közepén is úgy beszélgetünk mintha halálos csend venne körül minket. :) Viszont vannak kiborító napok, mikor mindenki nyûgös, hisztis és akkor hamar hisztis leszek én is. Ez ritkább és ilyenkor ha már nem bírom, berakom õket az autóba és elmegyünk apához. 10 percre dolgozik tõlünk, mobil, így mikor elmegyünk hozzá, elugrunk vásárolni, beszélgetünk stb...és kizökkenek a gyerekek is, újra jó lesz minden.
:) Vidám, boldog, hangos:) a házunk minden szegletében található egy játék :) vagy annak egy darabja.:) Teljes-értékû családtagunk lett, "Masa"a mosógép!Vannak harmonikus, gördülékeny napok és néha egy- egy kabaréba illõ is!Fárasztó, de nagyon nagyon jó!egy majdnem 3 éves és egy 7 hónapos kisfiúnk van.
Halk, fitt, beszédes, nem vagyunk mindig otthon. (: 5 hetes kislányom kelt minket kb. 5 körül, 8-kor megyünk sétálni, közben a pici alszik egy nagyot, 10-11 között babám eszik, délután alvás, amikor párom hazaér (kb. 4 körül) még valamilyen közös programot kitalálunk, 6-kor vacsi, utána pici fürdetése, altatása, utána párommalmég kicsit fent vagyunk és 10 körül alvás van. Éjjel kb. 2-szer van szopizás. (:
Van hogy csendes, van hogy zajos, de általában jókedvû, boldog. 2, 5 éves múlt a lányom és 10 hósak az ikerfiaim. A fiúk elég hangosak akár örömükben, akár ha sírnak, lányom is kezdi átvenni tõlük. :-( Nagyon utánozza õket, remélem már sokat nem akar visszafejlõdni. Õsztõl ovi, talán kicsit nyugisabb lesz itthon. Bár akkor meg majd elindulnak a fiúk, úgyhogy..... Napirend van, sokszor azért hogy legyen mit felrúgni. :-)
Ket gyerek van, 2 es fel eves es masfel eves. Hangosak vagyunk, neha kaosz van, neha nyugalom, sok nevetes, sok visitas, hiszti is elofordul. Utobbi nem csak a gyerekeknel, idonkent nalam is, de a ferjemnel is. Konkretan mire vagy kivancsi? Nalunk egyebkent fix napirend van (mindenkire), ezert nincs allandoan kaosz. Ha a ferjemmel kapcsolatos csaladi eletre vagy kivancsi, akkor az jo, mert teljes mertekben munka- es orommegosztas van, valamint kettesben is jok vagyunk. En tudatosan ahhoz szoktattam a gyerekeket, nagyszuloket, hogy tudjanak egymassal mit kezdeni, igy nalunk rendszeres a kettesben torteno romantikus, vagy eppen bulizos kimozdulas.
Nálunk 3 gyerek van, de nem nevezném zajosnak, olaszosnak, káosz sincs, nem kiabálok én sem. Inkább vidám, kiegyensúlyozott. Sokszor pörgõsnek nevezhetõ a gyerekek programjai miatt. Csöndes addig, amíg a pici alszik :) Nyugis, de nem unalmas egyetlen percig sem :) Pörgõs-nyugis hogy lehet egyszerre, nem is értem? Pedig ilyen :)

Inlfuenza / H1N1 oltás! Ki, hogy dönt (ött), 2 éves vagy fiatalabb kicsije megkapja vagy sem?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: 3 éves lesz a fiam, de neki sem adatom be, ahogy magunknak sem.

3 éves lesz a fiam, de neki sem adatom be, ahogy magunknak sem.
Szerintem semmi értelme ezt akárkinek is beadni. Ebben is csak a pénz a lényeg. 2 éve egy ismerõsöm beadatta magának, aztán két hét múlva beteg lett. Aki nem kapott oltás, annak természetesen semmi baja nem volt. Persze ez csak az én véleményem, de influenza ellen nincs hatékony védõoltás, mert rendkívül gyorsan változik a vírus genomja és két hét múlva már egy másik fertõz, más antigénekkel.
Nálunk sem oltatja be magát senki, és a babát sem fogjuk!
Tavaly nem, de idén mindenki megkapta, mert most kezdte a lányom az ovit. Én is megkaptam, gyerekek 1 és 3 évesek. Ha már eggyel kevesebb betegség lesz, az is valami. Ha nem menne oviba, nem adattam volna be.
vaciláltam mert most kezdi a bölcsit (csak ezért, ha itthon lenne nem adatom be neki) végül úgy döntöttünk, hogy nem adatjuk be neki idén se. most aztán fõleg örülök, hogy eddig 1 emberben mutatták ki az influenzát Mo.-on, 2 éve ilyenkor már 2 hete le voltak zárva a kórházak
Utolsó vagyok. A mellékhatásokról azt tudom neked mondani, hogy semmi más mellékhatása nem lehet, mint bármelyik kötelezõ oltásnak. Az oltásban nincs higany sem. Csak a vírustörzsek elölt fehérjéi, és sóoldat.
A kérdező hozzászólása: Megértelek, hogy így érzel kedves utolsó! És a másik vélemény is érthetõ persze.. De kérlek is Titeket, hogy írjátok meg azt is , miért kéritek vagy miért nem kéritek az oltást a piciknek! Én kérném az oltást, hasolnó okokból ahogy az utolsó hozzászólásban olvashatjuk! És félek tõle, a mellékhatásai miatt! Így leszek bizonytalan, hogy mivel teszek jót vajon?
A lányaim 2 és 4, 5 évesek. Megkapták, semmi bajuk. A nagy két éve is kapta, és akkor voltam terhes, oltattam, és mind itt vagyunk. Én így vagyok nyugodt. Hiszem hogy az oltás azért van hopgy megvédjen. Én hálás vagyok az orvostudománynak, hogy nem kell a gyerekem halálos ágyánál ülni ahogy anno nagymamám tette, mikor difftériában, és agyhártyagyulladásban meghaltak édesanyám testvérei. Valószínüleg a spanyolnáthában elhunyt ezrek is hálásak lettek volna a védõoltásért.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtok! Én is bizonytalan vagyok! Mi is be szoktuk oltatni magunkat, (de csak 2 éve) terhesen is megkaptam! Tavaly 9 hósan még nem, de most idén már erõsen gondolkodok rajta, hogy beadassam-e a kisfiamnak! Nyugodtan írjatok még, ki, hogy gondolkodik errõl most? Köszönöm elõre is!
Nálunk mindenki megkapta tavaly, akkor még a babuci pocakban volt. :) idén már is sajátot kap. Most 11 hónapos
16hós a lányom nem adatom be neki. Magunkat sem oltatjuk be.
Nem tervezem beoltatni sem a közel két éves gyerekemet sem magunkat. Ha nagyon beteges lenne, akkor talán elgondolkodnék rajta. De így nem!
Nálunk a párom beadatta magának, mi még itthon vagyunk a fiammal, 2 és fél éves, úgyhogy nem tudom. Én eddig mindig beadattam a fiamnak is, magamnak is, de most valahogy bizonytalankodom. Nem tudom van-e értelme. Egyáltalán van már influenzás megbetegedés? Szerintem, mindkét döntést meg lehet érteni. Ha te inkább az oltás mellett vagy, akkor adasd be. Igazán úgyis akkor fogsz megnyugodni. Lehet, hogy én is így döntök majd, ha már elkezdik a hírekben nyomni, hogy hány halálos áldozattal járt a vírus.
Több éve beadatjuk, már a harmadik éve kap influenza ellen oltást(amióta lehet H1N1 ellen is), ahogy a család minden tagja. Most három éves, de értelemszerûen tavaly is megkapta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! És várok még! Olyan nincs is aki beadatja?
Senki nem kapja meg a családban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm újra a válaszokat, és örülök továbbra is ha még többen írtok! Minden jót minden kedves válaszolónak!

Pénzügyi szakügyintéző (üzleti ügyintézőként indul, második évben pénzügyivel folytatnám) 2 éves, vagy postai ügyintéző 1 éves?

Minden okot megnézve melyik a jobb? Esetleg tapasztalatok postai munkákról meg ahol el lehet velük helyezkedni

Adtok Jupik gyümölcsitalt 2 éves vagy idősebb gyermekeiteknek?

Jó lenne, ha minél többen válaszolnátok!

Legjobb válasz: Nálunk olyan heti 2-szer van ilyen kófic. De adok, persze, van hogy apa hoz munkahelyrõl hazaúton...de nem napi rendszerességgel. Vizet iszik, saját készített gyümilevet meg néha ezek a löttyök.

Nálunk olyan heti 2-szer van ilyen kófic. De adok, persze, van hogy apa hoz munkahelyrõl hazaúton...de nem napi rendszerességgel. Vizet iszik, saját készített gyümilevet meg néha ezek a löttyök.
egyet kapott mert kellett a flakon, de ennél többet nem.Inkább cappi gyümölcslevet adok neki, vagy vizet és teát iszik.
Én nem tudom mi ez, az a sportkupakos fél literes narancslészerûség? Ha az, akkor egyszer már vettem, de csak a flakon miatt.
Nem adok ilyet, maximum kubut ivott már. De leginkább vizet iszunk vagy sió gyümilevet ritkán.
én még nem adtam. egy párszor vettem kubut, csapvizet, ásv. vizet adok neki.vagy veszek a müllerbe cukornélküli gyümileveket.(nestlé üveges öszi-alma, stbb)de inkább a viz.
én adok neki ilyeneket, mert nem issza meg a vizet, de cukor-, színezék- és tartósítómenteset, és hígítom, 1/3 lötty -2/3 víz arányban.

2 éves (vagy hasonló korú) gyermekedet mennyit szeretgeted, tartod ölben, veszed fel, bújtok össze? Főleg, ha van kisebb gyermek is?

Kislányom nagyon bújós, imádja bizergálni a hajam, elalvás előtt mellé fekszem, mert szeret átölelni, napközben is sokszor ül az ölembe, úgy érzem, neki mégsem elég. Most született meg a kistesó, aki 2 hónapos. Szoptatás, böfiztetés, pelus csere, Õt vinni kell kézben és látom a kislányomon, hogy ilyenkor figyel. Hogy most miért nem vele foglalkozom? Vagy legalábbis én úgy veszem észre.... Nem hisztizik, nem bántja a testvérét, "kivárja a sorát" de látom rajta, hogy közben vágyik rá, hogy vele foglalkozzam. Persze, mikor a Pici alszik, vele játszom, sőt, ha ébren van, akkor is hármasban összegyűlünk egy kupacba és úgy olvasgatunk mesét, játszunk, mondókázunk. Nem tudom megnyugtatni magam, hogy valóban eleget foglalkoznék vele. Férjem szerint túlparázom a dolgot.... Mondjuk, lehet. De még nem voltam sohasem kétgyermekes anyuka :) Nem tudom, hogy jól csinálom - e, amit csinálok????? Ezért kérdezem, hogy Ti mennyit tudtok foglalkozni a nagyobbal?

Legjobb válasz: Igaz nekem csak egy 22 honapos fiam van de ha megnyugtat akkor szerintem te sokkal tobbet foglalkozol vele mint en. Ugyanis en reggel 9-re megyek dolgozni a kisfiam meg bolcsibe. Ott van egesz delutan 3-ig, ekkor megy utanna a ferjem. 3-tol 5-ig o van vele es en 5 utan erek haza. Ilyenkor jatszunk kicsit aztan elkeszitem a vacsorat ami este 6-kor van. Utanna ismet kicsi kozos jatek, megnezunk egy rovidke meset vagy olvasok neki aztan furdes es 19:30-kor mar alszik is. Hetvegen probalom potolni es mindig kozos programokat szervezunk, allatkert, park, elmegyunk pizzazni vagy etterembe, hogy ne keljen fozni es vele lehessunk. Ugyhogy ha ezt nezzuk akkor te sokkal tobbet vagy vele. En nem aggodnek a helyedbe. Teljesen jol csinalod, szerintem.

Igaz nekem csak egy 22 honapos fiam van de ha megnyugtat akkor szerintem te sokkal tobbet foglalkozol vele mint en. Ugyanis en reggel 9-re megyek dolgozni a kisfiam meg bolcsibe. Ott van egesz delutan 3-ig, ekkor megy utanna a ferjem. 3-tol 5-ig o van vele es en 5 utan erek haza. Ilyenkor jatszunk kicsit aztan elkeszitem a vacsorat ami este 6-kor van. Utanna ismet kicsi kozos jatek, megnezunk egy rovidke meset vagy olvasok neki aztan furdes es 19:30-kor mar alszik is. Hetvegen probalom potolni es mindig kozos programokat szervezunk, allatkert, park, elmegyunk pizzazni vagy etterembe, hogy ne keljen fozni es vele lehessunk. Ugyhogy ha ezt nezzuk akkor te sokkal tobbet vagy vele. En nem aggodnek a helyedbe. Teljesen jol csinalod, szerintem.
Szia! Õ nem olyan bújós, de amikor a kicsi alszik vagy elvan mindig együtt játszunk, Õ simogatást, puszilgatást igényel, nagyon hisztis lett, nem csinálhatok semmit, az én férjem szerint is csak túlparázom, de eleget foglalkozol vele, csak ez egy új helyzet és mindenkinek meg kell szokni. Nálunk is 22 hó a korkülönbség. egyikkel sem fogod soha elégnek tölteni az együtt töltött idõt, ha magamból indulok ki. Sõt ha a kicsi nagyobb lesz és reagál mindenre miatta is lelkiismeretfurdalásod lesz, legalábbis nekem az van, de tudom nem kellene. Jól csinálsz mindent:) Szereted Õket és ez számít semmi más. Üdv:26 és 4 hós csajszik anyukája
elégnek találni* bocs csak közben felkelt mind a kettõ:) )

Szeretnék átjelentkezni másik főiskolára (diplomás ápolóra), 2. éves vagyok Radiográfus szakon, de nem megy az egész, sőt a tárgyaim sem sikerülnek, nem is érdekel. Szerintetek, ha augusztusban jelentkezek másik fősulira, felvesznek államira ugyanúgy?

Legjobb válasz: Ezzel az a baj, hogy augusztusban nem lehet jelentkezni. Csak pótfelvételire. Pótfelvételin pedig ugye kizárólag költségtérítéses képzésekre lehet jelentkezni.

Ezzel az a baj, hogy augusztusban nem lehet jelentkezni. Csak pótfelvételire. Pótfelvételin pedig ugye kizárólag költségtérítéses képzésekre lehet jelentkezni.
próbáld meg átjelentkezéssel, nem új jelentkezéssel!
A kérdező hozzászólása: Lelkiismeret-furdalásom van az egész miatt, mert elég lelkes vagyok a tanulás terén, de ezen a szakon nem megy, Szeptembertõl már máshol akarok kezdeni, nem itt.
Igen én meg ûrhajós akarok lenni. Nem sokat számít sajnos, hogy mit akarsz, van egy felvételi rendszer, bárhogy érzed magad, attól a jelentkezés attól még márciusban van.

1, 2 éves vagy afölötti gyerekek anyukái, nektek hiányzik a kisbaba-kor? Mit szerettetek benne a legjobban?

Legjobb válasz: Nekem nem. A mostani idõszakot sokkal jobban élvezem. A lányom hasfájós volt, hipotónia miatt nem tudott rendesen szopni, ezért úgy 3 hónapig iszonyat szenvedés és fájdalom volt a szoptatás. A hozzátáplálás szintén katasztrófa volt. Az egyetlen ami hiányzik, az az, amikor már rendbe jött a szoptatás, simogatta a mellem, mosolygott, aztán együtt elaludtunk.

Nekem nem. A mostani idõszakot sokkal jobban élvezem. A lányom hasfájós volt, hipotónia miatt nem tudott rendesen szopni, ezért úgy 3 hónapig iszonyat szenvedés és fájdalom volt a szoptatás. A hozzátáplálás szintén katasztrófa volt. Az egyetlen ami hiányzik, az az, amikor már rendbe jött a szoptatás, simogatta a mellem, mosolygott, aztán együtt elaludtunk.
Nem hiányzik egyátalán most már tudja mondani mit szeretne , nem kell találgatni .
Szerintem minden kornak megvan a maga szépsége :) .
Nekem a kisbabakor meghittsége, az a csendes összebújásos babaillatú miliõ hiányzik egy kicsit. De imádom a felfedezõ-korszakot is, meg mindegyiket.:)
Én azt hittem soha nem lesz vége.....nekem nem hiányzik egyáltalán, azt hittem nem élem túl az elsõ 3 hónapot. Szerintem tesó sem lesz emiatt.
Utolsó, mi volt ez a nagy probléma?
Az 1, 2 eves az pontosan mekkora?
Annyiban hiányzik mindössze, hogy ott maradt, ahova leraktam, és nem kellett állandóan az életveszélyes helyzeteit elhárítani (ilyesmire egy plüssjátékkal is képes...). Én inkább azt várom, hogy "használhatóak" legyenek.
A kérdező hozzászólása: Az 1, 2 évest úgy értem, hogy 1 éves, 2 éves, stb. Köszönöm a válaszokat. Csak nekem sok kisgyerekes ismerõsöm mondja, akinek már nagyobb a kicsije, hogy úgy hiányzik neki, hogy legyen egy kisbabája, szóval, hogy kimondottan a kicsi baba kor. Nekem még nem született meg, de biztos vagyok benne, hogy minden kornak megvan a maga szépsége. :)
Kicsit sem hiányzik, minél nagyobb, annál jobb vele! Nem kezdeném elölrõl soha!
Veszélyeztetett terhes voltam, a nagy melegben a nagy pocaktól és a vizes lábamtól nm nagyon tudtam kimozdulni, a fiam megszületése után szintén, de ez érthetõ, csak nehezen viseltem. Segítségem csak az elsõ 2 hétben volt, a férjem nagyon sokat dolgozik totál egyedül voltam, tejcsi nehezen indult, hasfájós volt, az elsõ 3 hónap bennem totális katasztrófa a mai napig. Tutira depressziós voltam, a férjemet bántottam minden keserû percért, totál boldogtalan voltam, nem erre számítottam, azt hittem mindent meg tudok oldani. A következõ 3 hónap már jobb volt, a 6. hónap után kezdtem el igazán élvezni az anyaságot. A kapcsolatunk talán javulóban, de annak amit akkor éreztem és átéltem, nem tenném ki magunkat, most már a fiamat még 1x és szerintem a kapcsolatunk sem élné túl. Valószínû az agyam is védekezik, alig tudok emléket felidézni, jót fõleg rosszakat még igen abból az elsõ pár hétbõl. Nem kockáztatok, tutira nem szülök még egy gyereket. Imádom a fiamat, most már felszabadultan, boldogan élvezem az együtt töltött perceket, lelkiismeret furdalásom van, hogy nem voltam boldog az elsõ perctõl, de bízom abban, hogy a mostani énem, amivé általa váltam pótolja azokat a heteket. Persze mindent megkapott, elláttam, vigasztaltam, és a mai napig szopizik, de örülök, hogy túl vagyunk rajta. A szülésem fájdalommentes volt, nem jól feküdt a pocakomban, császárral született, aminek örülök, szép élmény maradt és a felépülésem is gyors volt. Szóval, valószínûleg kudarcként éltem meg a sírásokat, hogy nem tudtam megoldani, korábban egyáltalán nem volt gyerekekkel tapasztalatom, nem is vonzottak a gyerekekkel kapcsolatos dolgok. Tervezett baba volt, nagyon szerettünk volna közös gyerkõcöt, és h
Nekem 3 és fél éves a nagyobbik fiam, a kisebbik 1, 5! Én jobban szeretem ezt a korszakot mint a kisbabásat! :)
Nem hiányzik, olyannyira nem, hogy pont a kisbaba korszak miatt nem akarok még egy gyermeket. Én még egyszer nem csinálom végig. Az én lányom 2 éves lesz a nyáron, sokkal nyugodtabb vagyok, sokkal jobban kijövünk. Érdekes dolog ez, mert mikor terhes voltam, mindenki azt mondta, hogy a picikkel könnyû csak esznek és alszanak. Mióta nagyobb a lányom, mindenkitõl azt hallom, hogy mennyire rossz volt a kisbaba korszak. :d
Homályba ûzve káoszt, kialvatlanságot, izgalmat, kétségeket és végtelennek tûnõ hasfájós sírásokat :) , olvadós nosztalgiával gondolok én is a fiamra babakorában (pláne, hogy szeretnénk kistestvért). Legjobban azt szerettem, amilyen igazi kisbabás, "tiszta lapos" õszinte bizalommal, ragaszkodással és szeretettel tudott felém fordulni. És persze a meghitt összebújásokat a szoptatás utáni bealvásnál. De a dackorszak ellenére (3 éves lassan) nagyon élvezem, hogy most már sok mindenben partner, napról napra alakul a személyisége, lehet vele beszélgetni (az az igazi derülõs gyerekszáj korszak ez), együtt játszani mindenféle szerepjátékot, amiben én is újra gyerek lehetek - és magára is hagyni néha.
A 10-es válasz kicsapta a biztosítékot õsanyáéknál? :D
6. vagyok. Ne gondoljátok, hogy az én gyerekeimmel nem kellett éjszakázni, nem fájtak a melleim, ugráltak körülöttem a szolgák...:) Talán félreérthetõnek tûnik így. A kérdés arra vonatkozott, hogy mit szerettünk benne legjobban. Azt nem mondom én sem, hogy könnyû idõszak volt. De valóban minden korszaknak megvan a maga szépsége, nekem fõleg az, amit írtam.
most 13 hónapos..soha, semmi pénzért nem kezdeném elõröl, minden nappal könnyebb vele


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!