Találatok a következő kifejezésre: 2 éves szeretném elkezdeni (3 db)

Fiam most múlt 1 éves, hogyan kell elkezdeni a bölcsibe menetelt/munkába lépést, ha 2 évesen szeretném beadni? Hogy állnak a XIII. ker-i bölcsődék?

El?ször a munkahelyemre menjek, vagy a bölcsiket nézzem át, hogy megy ez?

Legjobb válasz: Igaz vidéki vagyok de épp most intéztem én is a bölcsõdét. Szerintem elõször kérdezd meg a bölcsõdében, hogy milyen papírok kellenek. Nálunk kellett munkáltatói igazolás nekem és az apukának is, így a munkahelyemre is kellett mennem. Aztán néhány papírt ki kellett töltögetni és ennyi. Várólistára kerültünk, a többi pedig szeptemberben eldõl.

Igaz vidéki vagyok de épp most intéztem én is a bölcsõdét. Szerintem elõször kérdezd meg a bölcsõdében, hogy milyen papírok kellenek. Nálunk kellett munkáltatói igazolás nekem és az apukának is, így a munkahelyemre is kellett mennem. Aztán néhány papírt ki kellett töltögetni és ennyi. Várólistára kerültünk, a többi pedig szeptemberben eldõl.
Mi sem Pesten lakunk. Az eljárás nálunk a következõ volt: a kiválasztott bölcsöde adott bölcsödei jelentkezési lapot, amit kitöltve, a munkáltatóval lepecsételve kellett visszavinni. Nálunk volt egy jelentkezési határidõ, sõt, már értesítést is kaptunk a felvételrõl. A jelentkezési papírra 3 bõcsödét kellett megjelölni.
Már csak az a kérdés, mi az a technikum...?
A kérdező hozzászólása: gépgyártás technológiai technikus, tudom ez is okj-s

2 éves kisfiamról szeretném elkezdeni levenni lassan a pelust. Mivel próbálkozzunk, bilivel vagy inkább wc-szűkítővel?

Arra lennék kiváncsi, hogy ki hogy csinálta ezt, inkább bilivel próbálkozzunk, és ha igen, akkor hogyan, mikor? vagy talán egyb?l jöhet a wc?:-) Köszi a választ mindenkinek, aki már ezen túl van.

Legjobb válasz: Szia. szrintem próbáld a wc-re szoktatni.Annának nagyon tetszett,mikor sikerült belepisilni,és látta.utánna lehúzhatta a wc-t(segítséggel.)Sürün kell öt ke´rdezni,hogy nem kell e pisilni??hajlamosak ja´ték közben elfelejteni.

Szia. szrintem próbáld a wc-re szoktatni.Annának nagyon tetszett, mikor sikerült belepisilni, és látta.utánna lehúzhatta a wc-t(segítséggel.)Sürün kell öt ke´rdezni, hogy nem kell e pisilni??hajlamosak ja´ték közben elfelejteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Mi még ott tartunk, hogy nem tudja jelezni, ha kaki van a pelusban...ha megkérdezem, hogy "van kaki?" , akkor bólogat, hogy van....ha meg utána úgy kérdezem, hogy "nincs kaki?", akkor meg rázza a fejét, hogy nincsen.:-)) Úgyhogy még nem tudja jelezni, ezért nem tudom, hogy hogyan csináljuk? Napközben próbáljam meg levenni róla a pelust és hagyjam úgy egy darabig? vagy ültessem wc-re, ha szívesen ráül? Nem szeretném elrontani ezt az egész szobatisztaság dolgot....
Ha sz´vesen ra´ül a wc-re, akkor próbáld igen gyakrabban, kicsit szórakoztathatod is.Ha egyszer "elkapjátok", utánna könnyebb lessz.nyugodtan vedd le róla gyakrabban a pelust.úgy is jön a meleg. esetleg ha van udvarotok, kertetek, akkor ott meg nyugodtan játchat pelus nélkül. Sok sikert.
A fiúknak legtöbbször több idõ kell, és késõbb érnek meg rá. Mi elõször megmutattuk a bilit, elmondtuk, mire való, ráülhetett stb., ugyanígy a WC-t is kipróbálta, megértette, hogy a nagyok ebbe pisilnek stb. Aztán próbaképpen levettük a pelust, kapott alsónacit, amikor becsurgott, tapasztalta, hogy az biza folyik a lábán végig, teljes átöltözés stb. ez ment kb 15 percenként, 1 óra múltán azt mondtam, még nem érett, hiszen nem tudja hosszabb ideig vissztartani a pisit. Vártunk 1 hónapot, újra próba, végül 2, 5 évesen jutottunk el oda, hogy nagyjából vissza tudta tartani és tudott szólni, de még voltak balesetek... Ja, és rábíztam, hogy a bilit vagy a WC-t választja.
Az "okosak" azt mondják azért kell a bilivel kezdeni, mert a gyerekeket megrémísztheti "tátongó mélység" a wc-ben, illetve, hogy nem ér le róla a lába. a bilire meg ugye akár magától is rá tud ülni, ha rájön a dolog ízére.
Szia!Én a zenélõ bilit pártolom, nekünk is az volt és nagyon tetszett neki amikor megszólalt.
Bilííí(L)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!