Találatok a következő kifejezésre: 2 éves szeretném (146 db)

Fiam most múlt 1 éves, hogyan kell elkezdeni a bölcsibe menetelt/munkába lépést, ha 2 évesen szeretném beadni? Hogy állnak a XIII. ker-i bölcsődék?

El?ször a munkahelyemre menjek, vagy a bölcsiket nézzem át, hogy megy ez?

Legjobb válasz: Igaz vidéki vagyok de épp most intéztem én is a bölcsõdét. Szerintem elõször kérdezd meg a bölcsõdében, hogy milyen papírok kellenek. Nálunk kellett munkáltatói igazolás nekem és az apukának is, így a munkahelyemre is kellett mennem. Aztán néhány papírt ki kellett töltögetni és ennyi. Várólistára kerültünk, a többi pedig szeptemberben eldõl.

Igaz vidéki vagyok de épp most intéztem én is a bölcsõdét. Szerintem elõször kérdezd meg a bölcsõdében, hogy milyen papírok kellenek. Nálunk kellett munkáltatói igazolás nekem és az apukának is, így a munkahelyemre is kellett mennem. Aztán néhány papírt ki kellett töltögetni és ennyi. Várólistára kerültünk, a többi pedig szeptemberben eldõl.
Mi sem Pesten lakunk. Az eljárás nálunk a következõ volt: a kiválasztott bölcsöde adott bölcsödei jelentkezési lapot, amit kitöltve, a munkáltatóval lepecsételve kellett visszavinni. Nálunk volt egy jelentkezési határidõ, sõt, már értesítést is kaptunk a felvételrõl. A jelentkezési papírra 3 bõcsödét kellett megjelölni.

Kislányom júliusba lesz 2 éves. Szeretném leszoktatni a pelusról. Hogyan kezdjem?

Legjobb válasz: Nekem is júliusban tölti a 2-t,de szerintem még nem érett rá a lányom,hogy leszoktassam. Néha rákéretõzik a wc-re,mondja,hogy pisi,ráül,leszáll,megtörli,és mondja,hogy kész,de nem pisil soha bele.A bilit utálja,játszik vele csak. Ha kibontom a pelusból,akkor pedig odapisil,és utána szól.Szóval nem tudom hogy lehetne leszoktatni,de szerintem,még nem érett rá.A te kislányod,szokott szólni,ha van kaki,vagy pisi a pelusba? Barátkozik a wc-vel,vagy a bilivel?

Nekem is júliusban tölti a 2-t, de szerintem még nem érett rá a lányom, hogy leszoktassam. Néha rákéretõzik a wc-re, mondja, hogy pisi, ráül, leszáll, megtörli, és mondja, hogy kész, de nem pisil soha bele.A bilit utálja, játszik vele csak. Ha kibontom a pelusból, akkor pedig odapisil, és utána szól.Szóval nem tudom hogy lehetne leszoktatni, de szerintem, még nem érett rá.A te kislányod, szokott szólni, ha van kaki, vagy pisi a pelusba? Barátkozik a wc-vel, vagy a bilivel?
Mi kertes házban lakunk, és most az elmúlt napokban, hogy ilyen meleg volt, egyszerûen nem adtam rá alul semmit. Egész nap kint voltunk, így nem féltem, hogy összepisili a lakást. Csodák csodájára, 4x pisilt a bilibe. Õ maga ült rá, én csak kiraktam a teraszra neki. Kétszer pisilt be, amikor már nadrágban volt, mert hûvösödött. A másik alkalom pedig fürdõbugyiban történt. Valószínû, még nem tudja, hogy a nadrág nem tartja bent e pisit, csak a pelus. Ma veszek neki bugyit, mert még nincs, és ha kimegyünk a kertbe, akkor pelus helyett bugyit fogok ráadni. Mi így kezdjük, aztán majd meglátom, hogy a bugyis módszer be fog e válni. Annyira már nincs meleg, hogy pucéron legyen. Kislányom márciusban volt 2 éves.
Még annyit, hogy a lányom sem szól soha, hogy pisis, vagy pisilnie kell. Elméletileg tudja, hogy a bili erre való, ezért csodálkoztam nagyon, hogy ilyen ügyesen elsõre jól használta a bilit.
az en kisfiam agusztusban lesz 2 eves.mi kb 1 hete kezdtunk el bilizni.minden nap ugyan abban az idopontban, miutan felebredt a delutani alvasbol leveszem rola a ruhakat alul es raultetem a bilire.altalaban turelmesen ul rajta, kozben gyurmazunk, rajzolunk, szinezunk, vagy valami jatekkal jatszunk.mar 4 alkalommal belepisilt es nagyon buszke volt magara.de azt vettem eszre az elso 3 alkalommal hogy eszre sem vette mikor pisil, jatszott tovabb, az utolso alkalommal eszrevette es nagyon elcsodalkozva nezte ahogy pisil.mi igy csinaljuk.nem tudom ez jo e igy vagy nem, nekunk egyenlore bevallt.
Idén még sehogy. Ráérsz ezzel még jövõ nyáron foglalkozni.

Mit gondoltok/tudtok ezekről a játékokról? 2 évesnek szeretném szülinapra. L. é. cci se-gít-setek!

Ezek közül szeretnék választani és nemtudom h milyenek:

Legjobb válasz: Az enyém a fifis puzzle-nek és a gyurmának meg a filctollaknak örült legjobban. Kreatív cuccokból (filctoll, zsírkréta, ceruza) csak Crayolát vegyél, ami vízzel kimosható. Nagyon jó minõségû, ideális a gyerekkézbe, sokáig tart, és a szülõ haja sem hullik ki ha a gyerek összefirkálja a kanapét, mert vízzel simán lemosható. Mi próbáltunk más elvileg vízzel kimosható filctollat, de csak ez jött be.

Az enyém a fifis puzzle-nek és a gyurmának meg a filctollaknak örült legjobban. Kreatív cuccokból (filctoll, zsírkréta, ceruza) csak Crayolát vegyél, ami vízzel kimosható. Nagyon jó minõségû, ideális a gyerekkézbe, sokáig tart, és a szülõ haja sem hullik ki ha a gyerek összefirkálja a kanapét, mert vízzel simán lemosható. Mi próbáltunk más elvileg vízzel kimosható filctollat, de csak ez jött be.
Én az elsõ kettõ közül választanék. Nekem 2 éves a fiam és imádja fifit. A fiam végül egy fa tûzoltóautó mellett döntött:) De ha a fifi babát kérte volna azt kapta volna meg. Nekem az az interaktív szõnyeg is tetszik.
Nekünk az interaktív szõnyeg van meg. Az én lányom is 2 évesen kapta, azóta a 3-at is betöltötte, de még mindig szereti.
A kérdező hozzászólása: És milyen a fifis interaktív szõnyeg?mit kell vele csinálni, hogy használják? angolos az is ugye?


Hol lehetne eladni lányom kinőtt ruháit? 0-2 éves korig, és egybe szeretném, nem darabonként?

Tesz-veszen, Apródon vannak fenn, azok kizárva.

Legjobb válasz: 0-2 éves korig, egyben? Szerintem kevesen vásárolnának úgy. Lehet, hogy szépek a ruhák, de nem biztos, hogy minden darab tetszik a vevõnek. Meg azért én azt is figyelembe veszem vásárláskor, hogy milyen évszak jön. Lehet a kollekciód tele van kisebb méretû nyári darabokkal, és rég kinövi, mire ráadhatnám. Vagy tök mindegy az évszak. Amikor várandós voltam, vettem nagyobb méretû ruhákat is, hogy majd belenõl, de a végén volt olyan ruha, amit úgy nõtt ki, hogy egyszer se volt rajta, mert az évszaknak nem volt megfelelõ a ruha. Gondolj bele, az én lányom egy éves, lehet szívesen vennék tõled ruhákat, akár többet is egyszerre, de minek vennék kis méretet? Szerintem inkább rendszerezd valamilyen szisztéma szerint (pl. 0-fél éves, esetleg 7-8 hónapos korig, stb.- átfedéssel 3 csomag), úgy könnyebb eladni. Vagy vidd be egy baba bizományiba, ott akár azonnal levásárolhatod valami másra.

0-2 éves korig, egyben? Szerintem kevesen vásárolnának úgy. Lehet, hogy szépek a ruhák, de nem biztos, hogy minden darab tetszik a vevõnek. Meg azért én azt is figyelembe veszem vásárláskor, hogy milyen évszak jön. Lehet a kollekciód tele van kisebb méretû nyári darabokkal, és rég kinövi, mire ráadhatnám. Vagy tök mindegy az évszak. Amikor várandós voltam, vettem nagyobb méretû ruhákat is, hogy majd belenõl, de a végén volt olyan ruha, amit úgy nõtt ki, hogy egyszer se volt rajta, mert az évszaknak nem volt megfelelõ a ruha. Gondolj bele, az én lányom egy éves, lehet szívesen vennék tõled ruhákat, akár többet is egyszerre, de minek vennék kis méretet? Szerintem inkább rendszerezd valamilyen szisztéma szerint (pl. 0-fél éves, esetleg 7-8 hónapos korig, stb.- átfedéssel 3 csomag), úgy könnyebb eladni. Vagy vidd be egy baba bizományiba, ott akár azonnal levásárolhatod valami másra.
0-2 éves korig, egyben? Ne haragudj, de úgy senki sem fogja megvenni! Úgy célszerû, hogy különválogatod: 0-3 hó, 3-6 hó, 6-9 hó és így tovább... A 2 év túl nagy intervallum ahhoz, hogy bárki is elvigyen annyi ruhát egyszerre. Sõt, amiatt is (amit az elõzõ is írt), hogy nem biztos, hogy a vásárlónak minden tetszik, ill a babák növekedése miatt sem lehet kiszámolni, hogy bizonyos méretû ruha milyen évszakra esik! 31 hetes kismama vagyok, max 68-as ruhát veszek meg elõre, de abból is inkább csak bodykat..., nagyobbat semmit! Kiszámolni nem tudom elõre, hogy milyen tempóban fog a babám nõni...
A kérdező hozzászólása: Igazatok van lányok, csak már nem tudom tárolni, és szabadulnék tõlük. Majd akkor különválogatom õket.
Jófogás, expressz, babaszoba.
Van egy ismerõsöm, aki a facebookra pakolja fel az eladni kívánt ruhák képeit, majd az érdeklõdõknek privátban megírja, hogy mikor mehetnek el megnézni. Rendszeresen frissíti. Ennek csak az a hátulütõje, hogy csak az ismerõsök látják az adatlapját. Amelyik ruhákat nagyon rég nem adja el, azokat összegyûjti, és egy szombaton kiárusítást tart az udvarukon, pár száz forint/db áron. Jó elõre meghirdeti az utcai hirdetõn/ védõnõnél, szinte mindent elvisznek tõle. Egyébként a védõnõtõl is lehet érdeklõdni, hogy van-e olyan a körzetében, akit érdekelnek jó minõségû, használt ruhák bolti árnál olcsóbban. Esetleg ki lehet írni gyerekorvosi rendelõ várójába, védõnõ várójába, stb. Ha a közeledben élõk vásárolnak, nem kell postaköltséget fizetni, és ha egyenként is, de elcsorog minden.

Milyen a libidótok kedves anyukák? Nekünk 3 éves a kisfiunk, de nagyon ritkán van alkalmunk együtt lenni. Apa sokat dolgozik (én is dolgozom már 2 éves korától). Meg valahogy nincs is úgy kedvem. Pedig szeretném. Ez a páromat kezdi zavarni.

Legjobb válasz: Nálatok mi az a nagyon ritka? Mert valakinél a heti 1 is az másnál meg ez a havi 1-nél kezdõdik. Egyébként, hogy válaszoljak a kérdésedre. 2 gyerekünk van amibõl valamelyik tuti nem alszik éppen jól. 1.5 éve nem aludtam 4 óránál többet egyben így én is iszonyat fáradt vagyok sokszor. Nem érzem, hogy toppon van a libidóm, de pl a 2. gyerek után valahogy mégis jobb, mint ami az elsõ után volt...akkor volt, hogy 2 havonta voltunk együtt a párommal. Most olyan 1.5 hetente, de ebbe bejátszik az is, hogy nagyon rosszul alszanak mostanában a gyerekek és hol kimászkál a nagy vagy sír a kicsi és így azért nehéz...

Nálatok mi az a nagyon ritka? Mert valakinél a heti 1 is az másnál meg ez a havi 1-nél kezdõdik. Egyébként, hogy válaszoljak a kérdésedre. 2 gyerekünk van amibõl valamelyik tuti nem alszik éppen jól. 1.5 éve nem aludtam 4 óránál többet egyben így én is iszonyat fáradt vagyok sokszor. Nem érzem, hogy toppon van a libidóm, de pl a 2. gyerek után valahogy mégis jobb, mint ami az elsõ után volt...akkor volt, hogy 2 havonta voltunk együtt a párommal. Most olyan 1.5 hetente, de ebbe bejátszik az is, hogy nagyon rosszul alszanak mostanában a gyerekek és hol kimászkál a nagy vagy sír a kicsi és így azért nehéz...
En is ugy vagyok mint elozo hogy a masodik utan jobb, igaz meg csak 4honapos a kicsi meg ejszakazunk ezerrel sot mar a fogzas is bezavar. Az elso utan 6 honapig semmi nem volt uzana kb meg masfel evig alig alig. Nekem fura volt kicsit elfeljtettem akkor nonek lenni. Aztan ahogy visszamentem dolozni meg neha a gyerek mar aludt a mamanal sokkal jobb lett sot jobb minosegre mint gyerek elott. A sajnos csak ott van hogy nekunk fontos hogy az akarom es amost van ra lehetoseg is osszhangban legyen. De ez nekunk jo igy. Most eddig 4 honap alatt 3 alkalom volt, de kezd nagyonis visszajonni a kedvem. Plane mert a ferjem ahogy erik egyre jobban tetszik csak nekem kellene meg fogynom jo par kilot de ami kesik nem mulik, ez szerencsere ot nem zavarja:)

Meddig használtátok a cumisüveget? 1 éves a kislányom, és még este eszik tápszert, legalább 1, 5-2 éves koráig szeretném ha inna tejitalt, vagy babatejet, de lassan le kellene szoktatni a cumisüvegről, de hogyan?

Mivel este sokszor bealszik amíg megissza, így pohárból nem tudná inni.

Legjobb válasz: 2,5 éves,reggel,este cumisüvegezik,abból issza a tejet.Ameddig akarja,addig használja,elvenni tuti nem fogom,mert ez szerintem lényegtelen dolog.

2, 5 éves, reggel, este cumisüvegezik, abból issza a tejet.Ameddig akarja, addig használja, elvenni tuti nem fogom, mert ez szerintem lényegtelen dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok! Csak este iszik cumisüvegbõl, nappal csõrös itatóból vagy pohárból iszik. Akkor maradhat még neki a cumisüveg.
Elsõ lányom 3 éves kora elõtt egy hónappal leejtettem a kedvenc cumisüvegét, ami eltört. (üveg volt) Attól a naptól kezdve nem fogadott el másikat, és leszokott a cumisüvegrõl. Addig minden kakaót üvegbõl ivott. 2 hónap múlva kezdte az ovit.
07:49 Szerencsés vagy hogy tudtál szoptatni. Ha tápszer kell nincs olyan hogy nem szoktatom rá a gyereket a cumisüvegre. Akkor nem adsz neki enni????
A lányom ugyan még csak egy éves. Õ már csak este kap cumisüveget, amúgy csõrös itatózik. A húgom volt az aki még 6évesen is cumisüvegbõl itta reggel este a kakaót....én meg csak néztem, hogy anyám biztos, hogy nem normális :D
Kislányom kb. másfél éves kora óta a reggeli-esti junior italon kívül mindent vagy pohárból, vagy sportkupakos üvegbõl iszik. Na, arra nem volt könnyû rászoktatni, mert addig kis teás cumisüvegbõl ivott nappal is mindent. De pár nap alatt, idõnként némi sírás árán, elfelejtette a kis cumisüvegeket. Aztán, pár hónappal késõbb egyértelmûen értésemre adta, hogy nem akar reggel-este sem cumisüvegbõl inni. Hozta a kis sportkupakos Jana baby vizes palackot (a 2, 5 decis verziót), és mutatta, hogy öntsem át abba a tejcit. Amúgy Õ sosem aludt be a cumisüvegen, gondolom, ezért könnyebben szokott le róla. Most 2 éves, hónapok óta nincs semmiféle cumisüveg.
20hónapos kisfiam este a tejet még cumisüvegbõl issza. Nappal szépen iszik pohárból.
Nekem a kislányom 1 éves és itatópohárból issza a tejet(3.5-ös), kakaót reggel, este.Ülve iszik.Már ihat tejet a gyerkõcöd! A leszoktatást nem este kell elkezdeni, hanem nappal már igyon pohárból. Majd meglátod, hogy élvezni fogja.
Semmi olyanra nem szoktattam rá, amirõl elõre tudtam, hogy le kell majd szoktatnom. Nem volt egyiknek se cumisüvege, nem volt ilyen gondom.
Pohárból, csõrös itatóból vagy szívószálasból tud egyébként inni? 1 éves gyerektõl még én sem venném el, megmondom õszintén, nem értem, miért akarod már leszoktatni. Szerintem ha csak este használja, napközben meg másból iszik, akkor szerintem nyugodtan használjátok a cumisüveget, amíg tápszerezik. De ha le akarod szoktatni róla, akkor adjad neki az esti italát csõrös cumisüvegbõl, abból nem folyik ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek még egyszer, hogy írt. Én nem azt kérdeztem, hogy nem kellett volna rá szoktatni stb. Mivel nem szándékosan adtam neki a cumit és más sem. Amúgy 8 hónapig szopott, de már pár hetesen kellett neki pótlás, mivel nem volt elég a tejem. A védõnõm (aki alig látogat minket) azt tanácsolta, hogy pohárból vagy kanállal adjam neki a pótlást, vagy amit lefejek. Próbálgattam, de szegénykémnek nem volt türelme hozzá, meg sok levegõt is nyelt, úgyhogy elkezdtünk cumisüveget használni. Aki azt írja, hogy leszokik a baba a szopizásról, mert cumisüvegbõl kapja a pótlást, az hazudik, de igaz, hogy a tommee tippee cumisüveget használtuk, 6 hónapos koráig a pici lyukúval....

Más 2 éves is sikítófrászt kap ha valami nem akkor és úgy történik ahogy ő szeretné?

Januárban lesz 2 éves a fiam. Már nem tudom mit tegyek, valami hihetetlen hogy bármi van az els? reakciója az hogy teljes hanger?n sikít egyet... Ha nem sikerül a játék, nem kap meg valamit amit szeretne, nem engedek meg valamit, kicsit várni kell valamire... Agybaj komolyan! Panelban lakunk és iszonyú kellemetlen amikor már reggel hétkor sikítozás van, mert tudom hogy a szomszédok hallják! (sajnos van aki meg is jegyezte már)

Legjobb válasz: aki ezen kiakad, annak sosme volt még gyereke. az én kislányom is ilyen, megspékelve azzal, hogy bármit kérek, egybõl közli hogy nem. az egész nap egy harcból áll. ráadásul terhes vagyok a 2. babával, így még nehezebb türelmesnek lenni...valószínûleg majd kinövik, ha következetesek vagyunk! :))) 2 éves hisztigép anyukája

aki ezen kiakad, annak sosme volt még gyereke. az én kislányom is ilyen, megspékelve azzal, hogy bármit kérek, egybõl közli hogy nem. az egész nap egy harcból áll. ráadásul terhes vagyok a 2. babával, így még nehezebb türelmesnek lenni...valószínûleg majd kinövik, ha következetesek vagyunk! :) )) 2 éves hisztigép anyukája
B.U.É.K-et!Kérdésben is és a válaszokban is rá ismertem a 2éves kislányomra:-)))Én meg azt hittem hogy csak az "enyém"ennyire hisztis és az a NEM válasza amikor kérek valamit tõle??Á, áááááá!!!!!Én is imádom nagyon hiszen az elsõ!!!:-)))))
Februárba lesz 2 a kisfiam. Õ is ilyen. ha nem jön össze neki valami, akkor rögtön üvölt és hisztizik. Mi is panelba lakunk, de nekünk még senki nem szólt. Sok a gyerekes, tudják, hogy mi a szitu. Nem tudsz vele mit csinálni, életkori sajátosság. Egy ismerõsöm azt mondta, hogy a hiszti elmúlik a gyerek 17 éves korára:-)
Az én lányom nem sikít, hanem hanyatt vágja magát a földön és üvölt, krokodil könnyekkel egybekötve, amit azonnal abbahagy, ha teljesül a kivánsága... mostanában többen megszóltak, mert ha ezt bevásárlóközpontban, boltban teszi, a kantárjánál fogva felveszem a földrõl és viszem mint egy szatyrot... többen megjegyezték, minek az ilyennek gyerek :D engem viszont nem érdekel, muszáj leszoktatnom errõl a dilizésrõl valahogyan, fájdalmat nem okozok neki, meg nem ütöm, nem üvöltözök vele, egyszerûen közömbösen viszem, õ meg csak megunja...
elsõ vagyok, másodiknak. Jól nézhettek ki, ahogy viszed a kantárjánál:-) Én is mindég ettõl félek, hogy a boltba kezd el hisztizni. De valahogy le kell õket állítani, különben a fejünkre nõnek.
Teljesen ráismertem az elõzõ kommentálóknál az én 2 évesemre. Kislány, de elmenne fiunak :) Az elsõ szava mindenre az, hogy NEM (apa szerint tõlem örökölte). Ha sétálunk mindig elakarja dönteni merre menjünk, és ha nem arra vesszük az irányt lefekszik a füldre és ordit. Mindenki csak bámul... Ilyenkor a hónom alá veszem, arccal a föld felé. Igy viszem egy darabig. Ráztam már meg és csaptam a fenekére, könyörögtem, kértem, szépen mondtam, veszekedtem, de akkor is azt csinál amit akar. Aztán nagy vigyorogva jön és puszit ad. De nem telik el ugy nap, hogy ne veszekedjek rá. Mindig csendes voltam, miota gyerekem van..... nem ismernek rám. Anyukám vett nekem MagneB-t. Majd csak kinövi, igaz? Egyébként imádom!!!
Az enyém momentán cipõben alszik az ágyában, amit a pizsamára húzott rá. Nem volt hajlandó levenni, fetrengett és üvöltött mint a sakál, ha csakazértis levettem visszahúzta. Feladtam. És nem hiszitek el, a petárdázásra nem ébred fel, de a tépõzár hangjára felriadt, amikor elalvás után fél órával megpróbáltam levenni róla a csukákat. Gyorsan közölte hogy "NEM!" Hihetetlen!!!

Veszélyeztetett terhesként hogy magyarázod meg egy 2 éves gyereknek hogy nem tudod felkapkodni ahogy ő szeretné? Nem emelhetek teljes ágynyugalom!

Legjobb válasz: Nekem 13 hónaposom van. Kórházi ágynyugalmat javasoltak,de nem akartam itthon hagyni a "nagyokat" ,így itthon fekszem. Ha nagyon muszáj,felveszem a kicsit,egyébként nem. Az ágyra csak felhúzni szoktam,Neki az is elég szerencsére hogy ott játszhat mellettem az ágyon :-) Egy 2 évesnek kb. ezt mondanám: Nem szabad anyának felvennie,mert anya beteg,majd ha meggyógyulok,akkor felveszlek. Amúgy is nagy vagy már! Gyere sokszor,ölelj meg! Az ágyban lehet játszani. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! Üdv: 24hkm

Nekem 13 hónaposom van. Kórházi ágynyugalmat javasoltak, de nem akartam itthon hagyni a "nagyokat" , így itthon fekszem. Ha nagyon muszáj, felveszem a kicsit, egyébként nem. Az ágyra csak felhúzni szoktam, Neki az is elég szerencsére hogy ott játszhat mellettem az ágyon :-) Egy 2 évesnek kb. ezt mondanám: Nem szabad anyának felvennie, mert anya beteg, majd ha meggyógyulok, akkor felveszlek. Amúgy is nagy vagy már! Gyere sokszor, ölelj meg! Az ágyban lehet játszani. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! Üdv: 24hkm
Nekem egy 23 hós kisfiam van, borzasztóan anyás, állandóan ölbe akar jönni. Egy hete volt amniom és azóta nem emeltem fel, mondtam neki, hogy kaptam szurit a hasamba és fáj, ezért nem emelhetem fel. Minden alkalommal elmondtam mikor kéredzkedett, és nyom egy puszit és továbbmegy. Ha meg ölelgetni akar, leülök hozzá és õ jön az ölembe.
Egy 2 évessel azért már tényleg könnyebb elfogadtatni, de semmiképp ne hivatkozz arra, hogy nõ a pocakod, jön a kistesó és azért nem, mert az szülheti a féltékenységet. Egyszerûen szépen szoktasd le róla. Nehéz tanácsot adni, mert minden gyerek másképp fogadja, az én fiam pl gond nélkül és persze magyarázkodás nélkül elfogadta. Öleld mikor csak tudod, pl ülve vagy fekve, érezheti a közelséged így is. Amikor meg emelni kellene, pl a kádból ki, akkor tégy oda egy fellépõt, amire kiléphet és dicsérd, milyen ügyes, hogy egyedül száll ki. Érezze inkább azt, hogy milyen klassz, hogy õ ilyen kis ügyes. :)
Nekem még csak 20 hónaposak voltak amikor megtudtam jön a tesó, azóta mondom nekik hogy tujátok a baba a pocakban és nem vehetlek most fel titeket :és nem is hisztiznek érte, magyarázd el neki és kész ilyenkor már nagyon okosak.

Tudtok olyan strandot ahol nincs semmi extra (csúszda stb) csak snassz mezei medencék vannak? 2 éves fiamat szeretném elvinni, de nem tudok semmi helyet!?

Budapest és környékén. bocsi,ha nem jó helyen kérdezek!

Legjobb válasz: Mi Kõbányán lakunk és az Újhegyi strandra járunk. Egy nagymedence van, és egy pancsoló a kicsiknek, amit a fiam nagyon imádott tavaly (akkor volt 2 éves). Kb. a derekáig ért a víz, úgyhogy remekül elvolt:)

Mi Kõbányán lakunk és az Újhegyi strandra járunk. Egy nagymedence van, és egy pancsoló a kicsiknek, amit a fiam nagyon imádott tavaly (akkor volt 2 éves). Kb. a derekáig ért a víz, úgyhogy remekül elvolt:)
A kérdező hozzászólása: szia. Mi is pont ott lakunk :) holvan ez a strand pontosan? sokan szoktak lenni?

2 éves gyermeketek cumizik még? Kisfiam csak alváskor cumizik de le szeretném szoktatni róla. Hogyan csináljam?

Amugy f?zitek még az új cumit ha vesztek neki?

Legjobb válasz: az én fiam is 2 éves és sajnos kb.3 hónapja rászokott nagyon is a cumira....eddig is cumizott de csak ha fájt valamilye vay ha aludt.Erre egész nap aszájába van ha eldugom ordítás,hiszti:(((Én is tanácsot kérnék hogy hogyan lehet elkezdeni szóval bocsi az offért:)) Pár hete vettem új cumit mert szétrágta.Hát mivel homokozás közben gyakran kiesik a szájából és annyira belemegy a homok így többször fõzöm ki neki a cumit mint ikor kisebb volt:))

az én fiam is 2 éves és sajnos kb.3 hónapja rászokott nagyon is a cumira....eddig is cumizott de csak ha fájt valamilye vay ha aludt.Erre egész nap aszájába van ha eldugom ordítás, hiszti:(((Én is tanácsot kérnék hogy hogyan lehet elkezdeni szóval bocsi az offért:) ) Pár hete vettem új cumit mert szétrágta.Hát mivel homokozás közben gyakran kiesik a szájából és annyira belemegy a homok így többször fõzöm ki neki a cumit mint ikor kisebb volt:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Mi tényleg csak alváskor használjuk ha kimegyünk a levegõre akkor õ saját maga teszi le. Nekem is az a gondom, hogy ha veszek neki egy új cumit akkor 1 hét és már szét is rágta :)
Nekem a kisfiam 2 éves kora utánig cumizott! nem erõltettük soha hogy vegyük ki -minek az neked...stb. Ekkor még nem beszélt! kb 2-3 hónapra rá mikor elkezdett beszélni akkor már nem igazán vette a szájába és mivel õ is állandóan szétrágta :) ezért inkább kivettem az utolsót is az ágyából. Nálunk nem volt hiszti miatta, csak egyszer kérdezte és mondtam neki õszintén hogy tudod szétrágtad és az már nem jó, ezért kidobtam! megértette és nem kérdezte többé hol van! tanácsolni talán azt tudnám, hogy ne erõltessétek, mert sajna ismerek olyat akinél apuka nagyon megelégelte hogy az õ f---sza kisfia még 2 évesen cumizik és kidobta az összeset, mire a kisfiú az ujját kezdte szopni és hát azt ugye nem lehet kidobni! eltartott a gyereknél 7 éves koráig ez!!! ráadásul a fogsora is elõre deformálódott emiatt!!!
az enyém még cumizik, bár most kirágta az utolsót is, és így már nem jó, de azért alváshoz a szájába teszi még, apa azt mondja ne vegyünk neki most már másikat, így majd leszokik, de én egy kicsit sajnálom :( mert szeret cumizni, én hagynám amíg õ akar, 20 évesen úgysem fog már cumizni és nem fõzöm ki az új cumit már régóta
3 éves múlt, cumizik, minket nem zavar.Nem fõzöm ki az új cumit.
Az én kisfiam is cumizik, 19 hónapos. Ha felkel, akkor az ágyában hagyja a cumit, de mostanában rászokott, hogy napközben is cumizni akar. Ezért ha felkel, akkor gyorsan eldugom a cumit, és ha keresi, azt mondom, hogy a nyuszika elvitte, mert õ is cumizni akar. De!, alvásidõre mindig visszahozza az ágyába. Ebbe így belenyugodott, elfogadja, hogy csak alváshoz jár cumi. Mindig kifõzöm az új cumikat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!