Találatok a következő kifejezésre: 2 éves mostanában (84 db)

2 évesem mostanában ha valami nem úgy van ahogy ő akarja, dühöng, csapkod két kézzel mikor mit ér. Volt már valakinek hasonló?

Hogyan kezeltétek? Próbálom nyugodtan elmagyarázni hogy ez nem megoldás, csúnya dolog... de egyenlőre értetlenül állok előtte. Ez lenne a dac-hisztikorszak kezdete?

Legjobb válasz: úgy úgy..

úgy úgy..
Mázlista vagy, hogy még csak most kezdi. Nemsokára alkalmi süket is lesz, ha neki kell valami akkor azonnal, ha te szeretnél valmit, akkor meg sem hallja... Kitartást, ennek nem mostanában lesz vége, csak lesznek jobb napok és rosszabbak :D
A dackorszak kezdetén jársz az én fiam is ilyen mostanában. Próbálgatja az erejét és az akaratát :D Kitartás és türelem! :)
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom de elég nehéz, ráadásul egyedül vagyok vele, kb 2 hetente tudom fél napra odaadni a nagyszülõknek. Férjem sokat dolgozik, van hogy 2-3 napig sem találkozunk és mikor itthon van elvárná hogy én legyek a kis konyhatündér szertõ feleség..stb és neki fogalma sincs, így duplán nehéz. DE akkor még csak most vagyunk az elején. Hát majd próbálgatjuk köszönöm a tapasztalatokat...

2 éves kislányom mostanában elalvás előtt kb.1 másfél órás hisztit levág, hogyan tudnám ordítás nélkül altatni?

Egyszer?en nagyon kivagyunk, szegény párom rettenetesen fáradt.

Legjobb válasz: Jaaj mintha én írtam volna. 16,5 hós a lányom és ugyanígy. Kb. 2 hete tart ez az állapot a férjem is és én is totál tropák vagyunk és sajnos ingerültek is. Nem volt esetleg beteg a kislányod mostanában? Mi ahhoz kötjük. Megoldást egyelõre nem találtunk, pedig az ágyát is átvittük a mi szobánkba (bárki bármit is mond, próbálkozunk, hátha valami beválik), ha éjjel felébred, akkor próbáljuk a mi ágyunkon visszaaltatni, hogy rajtunk fekszik, de ez is azzal jár, hogy kb. 2,5-3 óra üvöltés kerekedik belõle. Nem tudom a 2 évesednek mennyi foga jönne még, de esetleg az nem lehet? Mi most este már kipróbáljuk a viburcol kúpot, eddig nem mertem, mert mondják, hogy felerõsítheti a tüneteket és az maga lenne a halál...:( Szóval bocsi, hogy csak találgatok én is és nem tudtam konkrét ötlettel elõállni, de együttérzek Veletek.

Jaaj mintha én írtam volna. 16, 5 hós a lányom és ugyanígy. Kb. 2 hete tart ez az állapot a férjem is és én is totál tropák vagyunk és sajnos ingerültek is. Nem volt esetleg beteg a kislányod mostanában? Mi ahhoz kötjük. Megoldást egyelõre nem találtunk, pedig az ágyát is átvittük a mi szobánkba (bárki bármit is mond, próbálkozunk, hátha valami beválik), ha éjjel felébred, akkor próbáljuk a mi ágyunkon visszaaltatni, hogy rajtunk fekszik, de ez is azzal jár, hogy kb. 2, 5-3 óra üvöltés kerekedik belõle. Nem tudom a 2 évesednek mennyi foga jönne még, de esetleg az nem lehet? Mi most este már kipróbáljuk a viburcol kúpot, eddig nem mertem, mert mondják, hogy felerõsítheti a tüneteket és az maga lenne a halál...:( Szóval bocsi, hogy csak találgatok én is és nem tudtam konkrét ötlettel elõállni, de együttérzek Veletek.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ, már 2 hete?:-( Szegények, akkor gondolom mi is erre számíthatunk:-( Most arra gondoltam, hogy megpróbálom megszerezni az aludj jól gyermekem könyv linkjét, kíváncsi vagyok, hogy ott miket tanácsolnak. Ha sikerül megszereznem átküldjem neked is?
Írd meg a mélcímed priviben és átküldöm, mert nekem megvan, csak még nem sikerült átnéznem.
A kérdező hozzászólása: De aranyos vagy, köszi szépen! [email protected]
szia. elküldtem.
A kérdező hozzászólása: Megkaptam, és nagyon szépen köszönöm!!!
Pontosan ugyanez van most nálunk. Teljesen kész vagyunk. :( Nektek hogy oldódott meg végül?

Lehet szeparácios szorongás 2, 5 évesen? Mostanába állandoan anya, anya, csak engem akar, bár eddig is anyás volt, de most rettenetesen

már apa nem is altathatja,mert fél orán átt értem ordit.miért?pedig egésznap vele vagyok.

Legjobb válasz: Pont errõl beszéltem a minap a férjemmel, nem értjük, hogy mi történt a kislányunkkal mostanában, mindig én kellek neki, még a bevásárlókocsit is csak én tolhatom, én adhatom oda neki a vizet, én vehetem csak le a nyakából a pártedlit. Ha nem egyszerre lépek ki velük az ajtón, akkor ordít, hogy "anya gyere" és toporzékol. Lányom is tök jól elvolt eddig az apjával is, de egy-két hete megbolondult és csak én vagyok a jó. Ja, márciusban volt 2 éves.

Pont errõl beszéltem a minap a férjemmel, nem értjük, hogy mi történt a kislányunkkal mostanában, mindig én kellek neki, még a bevásárlókocsit is csak én tolhatom, én adhatom oda neki a vizet, én vehetem csak le a nyakából a pártedlit. Ha nem egyszerre lépek ki velük az ajtón, akkor ordít, hogy "anya gyere" és toporzékol. Lányom is tök jól elvolt eddig az apjával is, de egy-két hete megbolondult és csak én vagyok a jó. Ja, márciusban volt 2 éves.
Na hát az elsõ választ mintha én írtam volna! Szintén márciusban volt 2 éves a lányom és olyan mint akit kicseréltek. Eddigi tündéri kislányomra nem ismerek rá néha!


2 éves múlt a kisfiam és mostanában azt csinálja, hogy 5 falat után felpattan az asztal mellől és megy a dolgára? Más kisgyereknél is ez a divat?

Eddig nem csinálta.

Legjobb válasz: Az én fiam 4 éves és detto:) idegesít, rászólok stb, de mostanában elég rossz evõ, tehát vagy nem eszik vagy ezzel a módszerrel.Persze nem rendszeres, van mikor normálisan eszik van mikor rohangál 2 falat közt.De a kedvencem mikor eszik vmennyit megköszöni az ebédet közli h befejezte, jóllakott, majd késõbb én megeszem azt a pár falatot amit hagyott és jön reklamálni, h hova tûnt:))) Majd kinövi, nyugi:)

Az én fiam 4 éves és detto:) idegesít, rászólok stb, de mostanában elég rossz evõ, tehát vagy nem eszik vagy ezzel a módszerrel.Persze nem rendszeres, van mikor normálisan eszik van mikor rohangál 2 falat közt.De a kedvencem mikor eszik vmennyit megköszöni az ebédet közli h befejezte, jóllakott, majd késõbb én megeszem azt a pár falatot amit hagyott és jön reklamálni, h hova tûnt:) )) Majd kinövi, nyugi:)
Az én 2 éves lányom sem ér rá enni. Ha játszik, mindig hiszti van, hogy nem akar jönni ebédelni. Ha lecseng a hiszti meg tud enni jó sokat, csak valamivel ott kell tudni tartani az asztalnál.

2 éves lányom mostanában éjfél után bemászik az ágyunkba és kb. 3 óra hosszán keresztül forgolódik, így senkit nem hagy pihenni. Mi lehet az oka?

Pedig nem néz olyan dolgokat a tv-ben, amit?l félhetne, vagy rosszat álmondhatna...Úgy érzem, szüksége van arra, hogy mellettem legyen, fogja a kezemet. Pedig születését?l kezdve egyedül alszik a szobájában. Babát várok, ezért arra már nincs energiám, hogy visszavigyem és virrasszak mellette, de az ágyunkba szoktatni sem szeretném! Mostanában annyira fél az utcán sétálni, mert fél a kutyáktól, hogy ahogy kilépünk, már kéri, hogy vegyem fel. Vagy 2 évesen kezdenek el félni a gyerekek? Nem értem... Hogy csináljam, hogy ne rontsak a helyzeten?

Legjobb válasz: szia!az én,kislányom is pont ezt csinálja mostanában éjszaka.4 hónapja mióta született a huga még többször felkel.az én lányom 2és fél éves.Reggel vagy 1-2nap múlva elmondja hogy rosszat álmodott megharapta egy nyuszi.pedig sehol a közelünkbe nincs nyuszi és olyan filmet sem látott nem tudom honnan szedi.szerintem ebben a korban nagyon élénk a fantáziájuk.próbálj odabújni mellé míg elalszik vagy mikor felébred hátha megnyugszik.

szia!az én, kislányom is pont ezt csinálja mostanában éjszaka.4 hónapja mióta született a huga még többször felkel.az én lányom 2és fél éves.Reggel vagy 1-2nap múlva elmondja hogy rosszat álmodott megharapta egy nyuszi.pedig sehol a közelünkbe nincs nyuszi és olyan filmet sem látott nem tudom honnan szedi.szerintem ebben a korban nagyon élénk a fantáziájuk.próbálj odabújni mellé míg elalszik vagy mikor felébred hátha megnyugszik.
Szia! Szerintem érzi a kicsid, hogy babát vársz. Lehet, hogy kezd egy kicsit féltékeny lenni, és így próbál hozzád még közelebb kerülni. Éjszakára tegyetek a szobájába irányfényt, hogy ne féljen a sötétben. Nem könnyû tanácsot adni, de gyorsan odaszoknak az anyuci mellé.
Én is mindig visszahurcoltam a kislányomat éjszaka.Néha 3x is.Én is a tesóját vártam .Semmiképpen ne hagyd rá, mert akkor nem lesz nyugodt éjszakád, mert a gyerek kényelmét fogod nézni.Amit nagy pocival nem könnyû.Pár percet hagytam bújni, aztán visszavittem.Kb 1évig csinálta.Egyszercsak abbahagyta.Az segíthet, ha egy szobába alhat a tesóval, majd ha nagyobb lesz.Õ vigyázhat rá.Addig is kitartás!
hát a túl sok mese lehet ok a félelemre, a kicsi gyerekek nem látják racionálisan ezeket a dolgokat elõször az lehet a megoldás hogy közel alszotok/alszol hozzá amennyire csak tudsz(egy szobában, nem egy ágyban) és ha eléri azt a szintet hogy már mer egyedül aludni akkor nyugodtan egyedül hagyhatod

2013. 04.10-re vagyok kiírva a babámmal.2013. 01.25-én lesz 2 éves a kisfiam.2 éves kora után gyes-t fogok kapni a mostani gyed helyett.2013. 04.10. től mit fogok kapni? Marad a gyes? Vagy a picikére is gyed-et kapok?

Legjobb válasz: A fiad 2. szülinapjától elmész táppénzre, ha megszületik a pici, akkor pedig újra igényled a tgyást, majd ha az lejárt, akkor a gyedet.

A fiad 2. szülinapjától elmész táppénzre, ha megszületik a pici, akkor pedig újra igényled a tgyást, majd ha az lejárt, akkor a gyedet.
én is ebben a cipõben járok lassan, ha összejön a tesó, és úgy teszek majd, ahogy az elsõ válaszoló írta.
Nekem kb. 2 hét lesz a gyerekek között, szeptember legelejére várjuk a kistesót, a kislányom holnap lesz 2 éves. A köztes idõre az eddig felgyülemlett szabimból használok fel, de 4 héttel a szülés elõtt már meg lehet kezdeni a tgyás-t is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Fülbelövés Miskolcon? Ki hol és mennyiért csináltatta mostanában? A 2 éves kislányunknak keressük a lehetőséget.

Érdekel, hogy milyenek voltak, hogy viselte a kislányotok, ...

Legjobb válasz: O_o Egy 2 éves kislánynak ugyan minek fülbevaló???

O_o Egy 2 éves kislánynak ugyan minek fülbevaló???
Ú szerintem ne lövesd, csak jó tanács. A belövõ gép roncsolja a szövetet, mintha kalapáccsal rávágnál kb. Traumás lesz. Inkább tûvel szúrasd, nem fog neki fájni és tuti nem fog begyulladni sem.
Védõnõhöz kell lemenni a kislánnyal és majd õ kiszúrja neki.
Miskolci vagyok, de én Bükkábrányban lövettem ki egy kozmetikussal, 2000.- volt fülbevalóval együtt. Semmi baj nem volt, 5 mp alatt megvan, észre sem veszi a baba. Hamar be is gyógyult, talán 5 hét után cseréltem ki a saját fülbevalójára. Tudom, hogy Miskolcon keresel, csak azért írtam, hogy szerintem semmi gond nincs a fülbelövéssel.

A dac része, hogy 2 éves kislányom a simogatást, szeretgetést sem tűri mostanában?

Pár hete kezd?dött egyik hétr?l a másikra azt vettem észre, hogy a lányom mindenért nyavalyog, azonnal, és minden KELL, ha nem akkor visít, vagy nagyon nagyon sír. Ha próbálom neki elmondani hogy ezt/azt épp miért nem szabad, akkor ellöki a kezem, hiába vagyok vele kedves, és ha mondodm, hogy jó, akkor legyen így, akkor meg keservesen sírva kapaszkodik a combomba, ha megint odanyúlok, hogy felvegyem, ellök....:-(

Legjobb válasz: Az én lányom lassan 2,5 éves és szintén ilyen. Hisztis nagyon, sokszor kiborulok tõle. De ami a legjobban megvisel az az éjszaka. Hetente 2x3x felriad éjjel sírva, és nem tudom megvigasztalni, nem engedi. Olyankor sír, hisztizik. Ma éjjel (még egy szobában alszunk, de külön ágyban) ki kellett menni a szobából nekem is meg apának is. Szabályosan kizavart minket. Aztán mikor megnyugodott akkor visszamehettem, magához ölelt és már aludt is. Én sem tudom mitõl vannak ezek az éjszakai mûsorok. De mondom, ha hozzászolunk vigasztalni próbáljuk csak rosszabb a helyzet, megölelni meg végképp nem lehet, mert akkor magánkívûl ordít!

Az én lányom lassan 2, 5 éves és szintén ilyen. Hisztis nagyon, sokszor kiborulok tõle. De ami a legjobban megvisel az az éjszaka. Hetente 2x3x felriad éjjel sírva, és nem tudom megvigasztalni, nem engedi. Olyankor sír, hisztizik. Ma éjjel (még egy szobában alszunk, de külön ágyban) ki kellett menni a szobából nekem is meg apának is. Szabályosan kizavart minket. Aztán mikor megnyugodott akkor visszamehettem, magához ölelt és már aludt is. Én sem tudom mitõl vannak ezek az éjszakai mûsorok. De mondom, ha hozzászolunk vigasztalni próbáljuk csak rosszabb a helyzet, megölelni meg végképp nem lehet, mert akkor magánkívûl ordít!
3.5 eves kisfiu...meg nem nagy fiu...nagyobb az egy -ket evestol..de ugyan-ugy van szuksege a szeretetre simogatsra...mint mindenki masnak...meg a felnottek is osszebujnak...nem tudom mirol beszel az aki azt mondja nagy fiu...mi is atolleljuk szuleinket szertjuk...ez egy rossz mondas.....ne torodj vele..ha csak neked nem esik nehezedre az oledbe tartani a gyermekedet...szep napot Marcsi
Az én gyermekem 3 éves múlt júliusban de ugyan ez, csak annyi hogy még az ölembe sem ül. egyedül akar mindent csinálni már a kezemet sem akarja megfogni séta közben a boltban. Mintha elege lenne belõlem...Saját akarata van és szófogadatlan.
A kérdező hozzászólása: Háááát, köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak, mert így legalább nem érzem magam selejtnek...ezek szerint ez normális, és vele jár a leválásnak...Ma is megvolt éjjel...:-(( Ez még mindig jobb, mintha vmi agybaja lenne, vagy mittudomén...akkor ez van, és kész. Köszönöm, azért még várok válaszokat...:-)
hat engem meg allandoan azzal oltanak, hogy 3, 5 eves a fiam, és neha odajon, hogy "megdajkál" akkor olbe kell venni, es szeretgetni, es hogy mar ilyen nagyfiu, stb.. egyebkent szerintem a dackorszakanak resze, keresi a pontokat, hogy hol "hathat" rád, ne lassa, hogy a szivedre veszed, meg ne kerd. nalunk a mamaval volt hasonlo, mindig olyanokat mondott neki, hogy a "mama kicsi csillaga", meg ilyenek, a gyerek meg mindig kijavitotta, hogy nem, anya kicsi csillaga vagyok :D szoval szerintem nem kell aggodnod viszont a felebredes.. rosszat almodik?
a dackorszak...a felnottek is daccolNAK...a gyerekeknel is u.olyan termeszetes.../sok esetbe meg nem tudjak kifelyezni magukat/..nagy turelemmel szep szoval... megmagyarazni...szerintem a legeredmenyesebb..elloki a kezed eltol...ez termeszetes reakcio a nemre...adsz par percet neki ha nagyon hisztizik...es utana megmagyarazod...szepen ..hogy most ezt miert nem tudjuk megengedni...ut. atolelni ..puszi... ejtszaka a gyerekek felebrednek keserveven sirnak...ha beteg..faj valamije...orvs.kell..vagy rossz allom...azert lok el mert baja van..vagy eppen fel nem tert eszhez... mindenfelekeppen nem elszaladni vigasztalni kell..mire eszre-veszi anyu szereti es itt van vele...vissza alszik...turelem rozsat teremt...Szep napot mindenkinek

2 éves kislányom mostanáig nagyon aktív volt, de mostanában mindig felveteti magát. Miért csinálja?

Legjobb válasz: Azért,mert felveszed. Élvezi,hogy nem kell gyalogolnia. Ne vedd fel,akkor sem,ha hisztizik. Majd leszokik róla.

Azért, mert felveszed. Élvezi, hogy nem kell gyalogolnia. Ne vedd fel, akkor sem, ha hisztizik. Majd leszokik róla.

2 éves Kislányom nagyon nyafogós, nyöszörgõs, hisztis és félõs lett mostanában. Feszegeti a határainkat rendesen, borzalmas nehéz elaltatni is. Nektek mik a tapasztalaitok hasonló korú gyerekeitekkel?

Legjobb válasz: Ugyanez. :) Mondjuk az alvókája egész rendben van, talán még soha nem aludt el ilyen könnyen, de a többi egyre nehezebb. :) Hisztizik, csapkod (ettõl kivagyok, ez nagyon gáz), olyan, mint aki visszafejlõdik, pl. 1 éves kora óta egyedül evett kanállal, most meg marokkal eszi az ebédet, és ha kérem, hogy használjon villát, édes hangon közli, hogy "Nem, kézzel eszem." Eddig nagyon jó gyerek volt, most meg õ is egyre inkább kíváncsi, hogy vajon meddig lehet elmenni. Feladja a leckét rendesen. A bátyja 4 éves, na, õ extra durva volt ennyi idõsen. Folyamatosan hisztizett, verekedett a játszótéren, mindig elszaladt az utcán, kismotorral száguldozott, és õ még elaludni se tudott normálisan. Imádom õt is, egy igazi jó fej, talpraesett, rosszcsont kisgyerek, de utána a lányom egy álomnak tûnik egyelõre. :)

Ugyanez. :) Mondjuk az alvókája egész rendben van, talán még soha nem aludt el ilyen könnyen, de a többi egyre nehezebb. :) Hisztizik, csapkod (ettõl kivagyok, ez nagyon gáz), olyan, mint aki visszafejlõdik, pl. 1 éves kora óta egyedül evett kanállal, most meg marokkal eszi az ebédet, és ha kérem, hogy használjon villát, édes hangon közli, hogy "Nem, kézzel eszem." Eddig nagyon jó gyerek volt, most meg õ is egyre inkább kíváncsi, hogy vajon meddig lehet elmenni. Feladja a leckét rendesen. A bátyja 4 éves, na, õ extra durva volt ennyi idõsen. Folyamatosan hisztizett, verekedett a játszótéren, mindig elszaladt az utcán, kismotorral száguldozott, és õ még elaludni se tudott normálisan. Imádom õt is, egy igazi jó fej, talpraesett, rosszcsont kisgyerek, de utána a lányom egy álomnak tûnik egyelõre. :)
A kérdező hozzászólása: Nálunk az elaltatás mostanában tényleg kínszenvedés, nappal lázad az alvás ellen, meg állandóan az ölembe akar ülni és nem az ágyba feküdni (ezt mostanában találta ki...) de nem akarom hogy dajkáltassa magát, így is ott vagyok mellette végig míg elalszik , mert máshogy nem is hajlandó aludni. Ez nem is gond, de este pl. 1 órát kínlódok vele míg elalszik. Addig csak pislog az ágyban és van 1/2 10 is mire elalszik. Egyszerûen nem lehet lefárasztani, hiába megyünk játszótérre, vagy csinálunk más programot, egy kis energiabomba :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!