Találatok a következő kifejezésre: 2 éves macskám (32 db)

Hogyan lehetne a 2 éves macskát és az 1 éves kutyát összeszoktatni?

Nemrég költöztünk ki emeletes házból egy 2 éves whiskas macskával kertes házba, amit végül könnyen megszokott, szeret az udvaron, teraszon is lenni és bent is szokott pihenni. Nemrég örökbe fogadtunk egy 1 éves bobtail keverék kan kutyát és sehogy sem tudjuk őket összebarátkoztatni. A macska fúj, karmol, elszalad a kutya utána és ugat és agresszív.

Legjobb válasz: Igen, a mienknek is ez volt a probléma..., az elsõ pár napon cska 10-20 percre engedtük õket össze, kicsit szokták egymást, majd amikor olyanra fordult a helyzet, hogy láttam, hogy nem ölik meg egymást:), elmentünk otthonról, és lejátszották egymást közt, mire hazamentünk, békésen aludt mindkettõ. a macskám 6éves, a kutyám 4hónapos, nagyon játékos, szóval semmi képpen se ereszd õket az elején annyira össze, legyél azért ott mellettük, ne aggódj,megfogják szokni egymást, idõ idõ idõ... :))

Igen, a mienknek is ez volt a probléma..., az elsõ pár napon cska 10-20 percre engedtük õket össze, kicsit szokták egymást, majd amikor olyanra fordult a helyzet, hogy láttam, hogy nem ölik meg egymást:) , elmentünk otthonról, és lejátszották egymást közt, mire hazamentünk, békésen aludt mindkettõ. a macskám 6éves, a kutyám 4hónapos, nagyon játékos, szóval semmi képpen se ereszd õket az elején annyira össze, legyél azért ott mellettük, ne aggódj, megfogják szokni egymást, idõ idõ idõ... :) )

2 éves macskát hogy neveljek meg? Pofátlan nagyon. Asztalra ugrál, hisztizik, függönyre mászik, stb.

Felugrik az asztalra, lepakoljuk onnan, már fél perc múlva újra ott van. Van, hogy elég ha meglátja, hogy valaki dühösen közelít felé, már ugrik le és rohan. A függönyt mindíg figyelemfelkeltésnek használja. Elkezdi piszkálni és mászna rá. Leszedem róla, utána már szalad és szinte hallom, ahogy röhög. Reggelente kiffejezetten azt csinálja sokszor, hogy felugrik az asztalomra, amit tudja, hogy utálok. Én kiugrom az ágyból, ? már rohan kifele (hátha lap valami finomat), visszafekszem, pár perc és újra ott van, ezt eljátszuk ötször, és utána már csak ha felülök is röhögve elrohan.

Legjobb válasz: "és szinte hallom, ahogy röhög." Ezen mekkorát szakadtam LOL:)) Nekem is volt pofátlan macskám,én a pákosztosságról úgy szoktattam le, hogy vízipisztollyal lesben álltam, és adtam neki a megfelelõ pillanatban. A hisztizéssel kapcsolatban, esetleg nem lehetne néhány napra kizárni a lakásból? Vagy pedig nem belemenni a játékba, tudod mint a gyerekeknél. Lehet neki is segítene egy pohár víz.

"és szinte hallom, ahogy röhög." Ezen mekkorát szakadtam LOL:) ) Nekem is volt pofátlan macskám, én a pákosztosságról úgy szoktattam le, hogy vízipisztollyal lesben álltam, és adtam neki a megfelelõ pillanatban. A hisztizéssel kapcsolatban, esetleg nem lehetne néhány napra kizárni a lakásból? Vagy pedig nem belemenni a játékba, tudod mint a gyerekeknél. Lehet neki is segítene egy pohár víz.
Ja, most jut eszembe, ha nem akarod megütni: Ami a macskáknak legszörnyebb: a zaj. Tapsolj egy nagyot, hatalmas SICC mellett. Ha rosssz. Nem fogja akarni, ha rájön, hogy mindig akkor történik. A miénk legfõbb büntetése, ha elõveszem az alufóliát. Nem is büntetni akarom, csak kell. De ha tudná, befogott füllel menekülne.
Ez a cica nem egy lusta Garfield típus. Az ilyen macskának kert kell. Mivel a lakásotokban már teljesen kiélte magát, így újdonságot csak a ti reakciótok okoz neki. A kertben meg minden percben érné valami érdekes dolog, amire ráugorhat, megszagolhat, megfigyelhet. A lakásba max csak aludni járna haza, de akkor biztos, hogy tényleg csak aludna:)
Szinte hallod ahogy röhög. ez úgymond igaz is lehet, csak nem úgy. Nekem a kutyám hasonló, és tényleg van egy kis huncut nézése, hogy ismét csak bajt okozott. Direkt csinál dolgokat, hogy bosszúságot okozzon, és látni amint mosolyog, (mert a kutyák is tudnak mosolyogni, nevetni, átvitt értelemben). A vízipisztolyos dolog hatásos lehet, jól írták elõttem páran, de akármennyire is szeretitek kell egy kis nevelés. Ki kell engedni ha ki akar menni, de én már csak késõbb engedném vissza, hogy tanulja meg, hogy ha egyszer kimegy, akkor nem tud egybõl visszajönni. Meg lehet tanítani egy kutyát, macskát még akkor is ha 10 éves, csak akkor több idõbe telik. Ezt egy kiképzõ mondta nekem, de mindenképpen el kell érni, hogy érezze, hogy te vagy a "felsõbb rendû". Sok sikert. Bár a macskák mindig is ilyenek lesznek
Ahogy az elõttem szólók írták a vízzel spríccelés zörgés (én egy nagy kulccsomót dobáltam, nem a macskához, hanem mögé) az egyetlen megoldás. És nem hagyni, hogy terrorizáljon titeket. Igen az ember jót röhög rajta, még egy kicsit büszke is, hogy neki ilyen egyéniség macskája van, csak fárasztó. :) Olyan mint a gyerek, addig csinálja, amíg te is benne vagy a játékban, és látszik, hogy ez a játék tetszik neki. Tehát kimegy, ne engedd vissza egy pár órát, semmi baja nem lesz tõle. Másik megoldás a macskaajtó. Felszereled és meg van oldva a dolog egy életre. (Én hasonló okból szereltem fel az enyémet, utána megszüntethettem a macskaalmot, mert már nem kellett nekik, és önállóbbak lettek, kint is többet tudtak játszani, mert nyugodtak voltak, hogy visszajutnak.)
Nekem egy 5 hónapos kiskandúrom van. Az elõttem szólókhoz csatlakozom: hírtelen sokkolni kell, ha rosszat tesz. Ha dilizik és már iszkol, akkor be kell szorítani pl a wc-be, majd rácsukni az ajtót legalább fél órára. Az enyém az ilyenek után mindig feltûnõen jól tud viselkedni és nagyon hízeleg. Eleinte az ágyra is fel akart ugrani mellém, de még szinte fent sem volt, már rávágtam az ágyra. Azzal a lendülettel ugrott le, többet nem próbálkozott. A legjobb az amikor rajtakapod, de nem veled köti össze a büntetést, erre tényleg jó a vizzel való lövöldözés vagy egy puha rongylabdával megdobni. Ha menekül, akkor javaslom azt is, hogy kapd el és nyomd le a földre fél percig, de nem tudjon karmolni, ha kapálózik és nem tud menekülni, abból ért a legtöbbet.
Sajnos a macskákat nem nagyon lehet nevelni, pláne ennyi idõs korban. Esetleg az asztalra felmászás ellen jó, hogy lesbe (véletlenül se lásson!) meglövitek vizipisztollyal, vagy egy befõttesgumival. Vagy egy kis tálkát odatesztek tele aprópénzzel, és ha lelöki, hátha annyira megijed, hogy megjegyzi. Nem biztos, hogy bejön, de egy próbát megér. A többivel sajna nem igen lehet mit csinálni. A macsekok ilyenek, végtelenül pofátlanok tudnak lenni. :) (de én is imádom õket :) ))
kösd ki két hétre aztán majd megjön az esze hogy ne ugráljon be kell törni mint egy kutyát az hatásos de ki a friss levegõre az esõre és majd akkor értékeli majd a jo meleg szobát és utána is csak aludni engedd haza
NEM LEVENNI KELL AZ ASZTALROL MEG LESZEDNI A FÜGGÖNYRÖL HANEM LERUGNI AKKOR MJD MEGTANULJA A BÜDÖS MACSKA HOL A HEJE EGYÉBKÉNT ÉN BE SE ENGEDNÉM A HÄZBA
Az enyém is harap!! Elbújik valami mögé, onnan támad. Odarohan, átkarolja a lábam a melsõ mancsaival és belém harap. Ezt akkor csinálja õkelme, amikor jó kedve van... Ráadásul csak velem kivételezik így (aki eteti-itatja-gondozza), más családtagokat megkímél ettõl a "kedveskedéstõl". Beszélgetni viszont a lányom tud vele a legjobban. Kinyúlunk a röhögéstõl ilyenkor. Panaszkodik, morog, nyög, mondja a magáét, mintha neki volna a legrosszabb sora a világon. (De cserélnék vele!) Aztán ha megunja, még nyög egyet lemondóan, és ott hagy bennünket, mint akikre felesleges az idõt pazarolnia és királynõi tartással elvonul. Macskafüvet hiába vettem neki. Az egyik pálmámat csócsálta el. Régen a gyerek miatt bújtam a növénykönyveket, hogy nehogy mérgezõt egyen, most miatta kéne!
Nekem egy másfél éves ivartalanított kandúrom van. Õ is sokszor pofátlan. Én hiába sprickálom le vízzel, akkor is felmegy az asztalra, harapdálja a virágokat. Erõteljes hangon mondom neki, hogy nem szabad, de csak néz rám, aztán késõbb ugyan úgy megcsinálja. Sõt, ha rászólok, akkor visszabeszél. Fel is vettem mobilra. Felesel és szabályosan vitatkozik. Tiszta muris. A leszúrás után elkapja a bokám. Olyan kis bosszúálló. Én is le szoktam szorítani és nem engedem megmoccanni, de eddig nem igazán értem el semmit. Nagyon öntörvényûek. Biztos cicája válogatja, mert az elsõ cicánkkal nem volt semmi ilyen probléma, tök nyugis volt.
A macskák öntörvényûek. Nehéz dolog az biztos... nem fogod tudni megnevelni ennyi idõsen az tuti. Nyírd ki :DDD - csak vicc volt.
10:13-as vagyok: a mienk egy idõben -amikor még nem volt elterjedt a mobil-, a vezetékes telefon zsinórjára "szakosodott". Ha beszéltünk rajta, ugyebár mozgott a vezeték, emiatt egy óvatlan pillanatban rávetette magát és elharapta. Többször is... Már furcsállták a telefonszalonban a zsinórvásárlásaimat.
Na én akkor meg se szólalok...Az én macsekom 2éves lassan...Összetört már 2vázát, a mikrót vhogy lelökte a polcról, fogalmam sincs hogyan történt...Felmegy az asztalra, lop ebbõl, lop abból, belezabál, kirágja a zacskót, anyum táskájába is belepisilt egyszer, utána az enyémbe is..Persze rohadt ideges lettem, mert benne voltak a leleteim, és macskahugyosan kellett visszavinnem a dokinak...Na meg persze jó drága táska, amibõl nem tudom hol fogok kapni mégegyet...:S
A mienk már 14 éves, úgyhogy tapasztalatból írom: túl kell ezen az idõszakon is lenni. (Tisztára, mint a szülõknek a kisgyerekkoron és a kamaszkori idõszakon.) Nevelni nagyon nehéz, mert ha bántod, megjegyzi, nem felejt. A mienk ráadásul bosszút állt (ahányszor jól "lecsesztük", annyiszor a szobában végezte el a dolgát az amúgy kényesen szobatiszta macs'). Szóval, mi adtuk fel. Szerencsére a "felnõttséggel" csitultak ezek a problémák. Ma már komolyan mondom, hiányzik egy kis pofátlanság a részérõl!
Reggel meg ne vedd észre. Nála ez egy szertartás. Jó muri. Ne játszd a szertartásait. A macska se hülye, fölöslegesen nem csinálja majd.
Az enyém is ugyanilyen pofátlan, 1, 5 éves. Amikor ettem valamit, szabályszerûen kiszedte a kezembõl! A kajákat mindig lejmolja, de az sem segít, ha fejbe verem egy kicsit.... Néha megõrjít. Remélem, azóta rendben van a macskád! :)

Kiszökött a kb 2 éves fiú macskám (nincs ivartalanítva). Lehetséges, hogy még visszatalál? Elég félénk macska. Egyébként lakásból tünt el.

Legjobb válasz: a macska nagyon messzirõl képes hazatalálni. Csajozik egyet, és majd hazamegy. De azért nézzetek szét a környéken, meg plakátozzatok ha nem kerül elõ.

a macska nagyon messzirõl képes hazatalálni. Csajozik egyet, és majd hazamegy. De azért nézzetek szét a környéken, meg plakátozzatok ha nem kerül elõ.
Az elsõ 24 órában felesleges aggódnod. Mikor szökött ki? Kijárós?
A kérdező hozzászólása: kb 5 órája és ki szokott menni a lépcsõházba , de most nincs sehol.

Hogyan szoktathatnám meg a macskámat hogy ne másszon fel az asztalra? Nemtudok mit csinálni vele, bármit csinálok mindig feljön. Amúgy 2 éves.

Legjobb válasz: Akkor ez így is marad. Mi is mindent megpróbáltunk, rákiabáltunk, újsággal csaptunk a cica fenekére, de semmi... a macska önálló, öntörvényû állat, azt csinálja, amihez épp kedve van, nevelni/idomítani nem lehet mint pl a kutyát.

Akkor ez így is marad. Mi is mindent megpróbáltunk, rákiabáltunk, újsággal csaptunk a cica fenekére, de semmi... a macska önálló, öntörvényû állat, azt csinálja, amihez épp kedve van, nevelni/idomítani nem lehet mint pl a kutyát.
Érdekes...:) nekünk is van egy macskánk , aki kint lakik az udvaron és elég gyakran be akar jönni a házba is , de ha oda jön az ajtóhoz és azt mondom neki , hogy nem akkor elmegy onnan :D Szval nem öntörvényû. Amúgy az a neve hogy cica , és 1 éves .
megoldás lehet például hogy, egy ideig hagymát teszel az asztalra vagy kv zaccot, ezek illatát nagyon nem szereti a cicus.Nekünk az állatorvos javasolta ezt.Vagy a meglátod hogy felugrik akkor vizipisztollyal egy kicsit locsold le :) az sem fog tetszeni neki és egy idõ után metanulja õ...csak türelem kell hozzá.sok sikert
A vizipisztolyon jót derültem. Látom magam lesben állni "csõre töltött" puskával és amikor a gyanútlan egerész felugrik a asztalra, sortûz alá veszem :=). Bocs. Egyébként a barátunk is megpróbálta a cicáját mindenféle praktikával, közte újságpapíros fenékreütéssel is lenevelni errõl. Oda jutottak, hogy a macska békésen heverész az asztalon, de ha meghallja a lépteiket, ezerrel az asztal alatt terem. Csak az otthagyott szõre árulkodik. A vágott vöröshagyma tényleg jó ötletnek tûnik, nincs az az elszánt, megátalkodott macska, amelyik ilyen csípõs büdösbe vágyna.
Köss az asztal lábára és a cica hátsó lábára gatyagumit, ha felugrik az asztalra majd a gumi visszarántja!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, :)
jó taktika még az is, ha borsot szórsz az asztalra. Tök vicces mikor tüsszög, illetve elveszi a kedvét az asztalra ugrálástól. De a hagyma, meg a vizipisztoly is jó :) A kvzaccról még nem hallottam.

Normális, hogy kb 10 éves macskának kiesett az egyik szemfoga, majd 2-3 hét múlva a másik szemfoga is mindjárt kiesik?

Fels? szemfoga mindegyik.

Legjobb válasz: Nekem volt 16 éves cicám, szinte az összes hátsó foga kihullott, de a szemfogai, és a metszõfogak megmaradtak... mutasd meg orvosnak, nincs-e valami ínybetegsége. Hátha a többi fogát meg lehetne tartani. Azért 10 évesen még nem kellene kihullaniuk.

Nekem volt 16 éves cicám, szinte az összes hátsó foga kihullott, de a szemfogai, és a metszõfogak megmaradtak... mutasd meg orvosnak, nincs-e valami ínybetegsége. Hátha a többi fogát meg lehetne tartani. Azért 10 évesen még nem kellene kihullaniuk.
Nem normális.
Nem fiatal már, úgyhogy lehet természetes, de ha teheted, vizsgáltasd meg.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Nem normális! Jó lenne valami fogmegtartó kezelés, mert így 1-2 év múlva nem lesz foga, és nem lesz neki mivel rágni!
Valószínû fogköves, ez okozza a problémát. Van neki egy kellemes ínygyulladása, emellett 90%, hogy a kiesett fog gyökere is bennmaradt, ami tetézi a bajt. Jó lenne, ha elvinnéd állatorvoshoz, a mozgó fogat vsz ki fogja húzni..

Van egy 4 éves ivartalanított kandúr macskám.3 hete hozzánk került egy 2 éves nőstény cica, két hét után jó barátok lettek. De most voltam ivartalaníttatni és mióta hazajöttünk a kandúr fúj rá! Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Mert elszokott a szagától, illetve gondolom, idegen (állatorvos-) szaga van, amit furcsáll. Akkor is látta, amikor még kába volt? Egyébként majd megszokja, kell neki egy kis idõ, meg érezze, hogy egyformán szeretitek õket, õ is kap figyelmet. Eleinte azért figyeljétek, nehogy odavágjon neki.

Mert elszokott a szagától, illetve gondolom, idegen (állatorvos-) szaga van, amit furcsáll. Akkor is látta, amikor még kába volt? Egyébként majd megszokja, kell neki egy kis idõ, meg érezze, hogy egyformán szeretitek õket, õ is kap figyelmet. Eleinte azért figyeljétek, nehogy odavágjon neki.
Nálam ugyanez volt. A frissen ivartalanított macskára fújt a másik pár napig, biztos az idegen szagok, meg, hogy le van borotválva a szõre stb, pár nap és újra a régiek lesznek.
A kérdező hozzászólása: Jajj, most megnyugodtam! Remélem akkor pár nap múlva minden rendben lesz!

2 éves fiú cica+fél éves lány macska egymás mellett?

A mai nap folyamán hozzánk került egy kb fél éves n?stény macska, miközben itthon egy fiú macskám már van. amikor el?ször találkoztak, puszit adtak egymásnak, aztán a fiú macska folyamatosan követte a lányt... közben néha néha nekiesett a nagy a kicsinek, de nem olyan durván. most pedig csak figyeli a kicsit nagy kerek szemekkel, hogy mit csinál. mi várható? megbarátkoznak, vagy örökké verekedni fognak? egyébként még egyik sem ivartalanított.

Legjobb válasz: nah akkor ivartalanítás következzen! a fiút! :) amúgy nem hiszem hogy utálni fogják egymást!

nah akkor ivartalanítás következzen! a fiút! :) amúgy nem hiszem hogy utálni fogják egymást!
tömérdek szex!!!!
Fél éves nõstény már simán tüzelhet.
Na, pontosan ilyen idõsek voltak a cicáim, amikor tavaly a lányt hoztuk. Elõször fújkáltak egymásra, aztán úgy tûnt, hogy összebarátkoztak. DE utána kb 1 hónapig nem mertem õket egyedül hagyni, mert a fiú elkezdett rájönni, hogy õ az erõsebb, és ki akarta mutatni hogy "õ a jani". Egyfolytában azzal volt elfoglalva, hogy [email protected] a kislányt, folyamatosan próbálta meghágni, pedig már ivartalanítva volt. A lány eleinte nagyon nem akarta hagyni magát, visítozott, jaaj, borzasztó volt. -.- Végül rájött, hogy ha hagyja magát "meghágni", akkor a fiú szépen békén hagyja. Most már elég nagy spanok, de azért néha van egy kis helyreigazítás. :) Azt javaslom, hogy mindkettõt vidd ivartalaníttatni, amilyen hamar csak lehet!
Megszokják egymást, de azért nem árt figyelemmel tartani õket, mert hát még mégis csak ismeretlenek egymásnak. Nem lesz semmi baj. Ha össze is vesznek az elején, akkor is elõbb utóbb megbékélnek egymással. Ha a kettõ közül az egyik barátságosabb, és toleránsabb, akkor hamarabb, mint gondolnád.

2 éves ivartalanított nőstény macska mellé magamhoz vehetek egy pici kandúrt?

Szintén ivartalanítva lenne. Olyan szempontból kérdezem, hogy nem bántanák-e egymást. Lakásban lennének.

Legjobb válasz: szerintem igen mi a 4 éves ivartalanítt lány cica mellé hoztunk egy kisfiút és szeretik egymást :)

szerintem igen mi a 4 éves ivartalanítt lány cica mellé hoztunk egy kisfiút és szeretik egymást :)
Hogyha ivartalanított akkor semmi gond nem lehet.
Hát néha elõfordul, hogy az idõsebb cica védi a területet, a családot az idegen macska elõl. Szó szerint féltékeny. Az én macskám (szintén ivartalanított nõstény volt) meg akarta támadni azt a kiscicát, amit egy éjszakára felhoztam, hogy gazdit kereshessünk neki.
A kérdező hozzászólása: Én is egy gazdátlan cicát szeretnék befogadni, most született, nem tudják megtartani, ha meg kertbe adják valakinek, lehet, hogy megfagy..nálam meg elférne és etetni is tudnám. Természetesen ivartalanítanám is, minden orvosi segítséget megkapna. De nem tudok velük lenni egész nap, max azt tudom megoldani, hogy hétvégén hozom el, és akkor 2-3 napig itthon vagyok, míg összeszoknak. A nagy cicám nyugodt természetû, míg a szüleimnél laktunk, volt egy kutyám, vele minden gond nélkül elvolt, igaz, ott õ volt az "újonc". Remélem, nem lesz semmi gond, mert szeretném befogadni a kiscicát.
Nálunk volt már ilyen. Kezdeti féltékenykedés, de semmi komoly, ezért úgy gondolom, hogy hozd csak el. Nálunk az elsõ 1-2 nap volt húzós, most már országos cimborák.

Van egy macskám (2 éves) aki nem fogadja be az újonnan jött kis cicát (2 hónapos)! Mit tegyek?

Van egy nõstény macskám aki 2 éves és születtek már saját kölykei, de õket elajándékoztuk. Állandóan unatkozik és még a mai napig is hívogató hangokkal keresi a kicsiket... Ezért gondoltuk, hogy hozunk mellé egy kis cicát, hogy hátha majd õt befogadja és vele majd eljátszik, de nem így lett...

Legjobb válasz: A nagymacskát kicsit kényeztessétek, most irigy a kicsire. A nagycica szerint többet foglalkoztok a kicsivel, mint vele.

A nagymacskát kicsit kényeztessétek, most irigy a kicsire. A nagycica szerint többet foglalkoztok a kicsivel, mint vele.
Amúgy meg a korai elválasztás mindig is téma lesz itt. A háziállat.hu-n és néhány itteni kommentelõ azt írta nekem is hogy 8 és 10 hét között el lehet hozni a kiscicát az anyjától. Persze amint megkérdeztem hogy hogy legyenek a dolgok, jöttek a felháborodott kommentek, hogy várni kell 12 hétig stb. Egyik cicám 8 hetesen, másik kettõt most 9 vagy 9 és fél hetesen fogom új gazdiknak adni Sajna az anyacica igyis-úgyis hiányolni fogja õket és már elõre sajnálom õt, de sztem az elkerülhetetlen.akármikor is vinnék el a kicsiket.
A kérdező hozzászólása: És? Nem kell szoptatni, már normális kaját eszik XD Itt nem ez volt a kérdés.
Esznek rendesen, de tehéntejet kapnak injekciós tû adagolójával és így sikerül etetni õket!
vegyél cumis üveget ! vegyél az állatorvostól cicának direkt tejet vagy csak és hangsúlyozom csak tehéntejet!!
A kérdező hozzászólása: haha, ez jó :D :) és kb mennyi idõ alatt fogadták el egymást?:)
Nálunk kezdetben a nagy cicának külön tálja volt, nehogy azt higgye, hogy az õ ebédjét eszi meg a kicsi. Persze a nagy rendszeresen megette a piciét is. Akkor is, ha olyan volt kirakva, amit õ nem is szeretett. :-) Én Az én cicáim már jóban vannak. Nálunk is a nagy cica volt teljesen elutasító. Most meg a "kicsi" a fõnök. A nagy cica beleegyezésével:-D
A kérdező hozzászólása: Medvi: Igen, értem. Remélem sikerül megbarátkoznia vele, tegnap már egész tûrhetõen viselkedett vele! :D Köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: "Kicsit is figyelnél" - hahaha , biztos jobban tudod XD Nem egy macskám volt már, amúgy meg ahonnan elhoztuk ott rengeteg macska volt és eddig még mindegyiket felnevelték helyesen, úgyhogy nem hiszem hogy odaadták volna nekünk ha nem lett volna még elég idõs... 8 hetesen lehet elválasztani az anyjától, és tudod 8 hét az 2 hónap.:)
Fel fog buzdulni az anyai ösztön, csak ki kell várni. Õ nem ember, aki évek óta gyerekre vágyik, de nem lesz neki saját, ezért boldogan örökbefogad egy idegen gyereket, hanem cica, aki egyenlõre betolakodónak tartja a jövevényt, idõ kell neki, mire megszereti.
Csoszrinak igaza van.. Plusz mit keres nálatok egy két hónapos cica, ha kicsit is figyelnél a cicákra, akkor tudnád, hogy 12 hét a min. kor amikor ellehet választani az anyjától..
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenki válaszát, látom jöttek értelmes és értelmetlen hozzászólások is... Csoszri: Nem kell okoskodni... amikor a nagymacskának születtek kölykei akkor azért kellett õket elajándékozni, mert akkor még a nagymacskának volt egy társa , aki idõközben eltûnt, így maradt egyedül. 6 kölyköt fialt le, amiket odaadtunk másoknak, hogy csak az anya maradjon meg a társa, de mivel a társa eltûnt, ezért maradt az anya egyedül. Remélem most már érthetõ. ja, és azért hittük azt, hogy foglalkozni fog vele, mert azt reméltük, hogy felbuzdul majd benne az anyai ösztön.
Összefognak szokni, megtûrik és nem bántják majd egymást de az akár hetekig el fog tartani, ha meg erõltetitek, még tovább. "Mi azt hittük" Mégis mi alapján hittetek ilyen hülyeséget? Elõször is a kölykeit nem kellett volna idõ elõtt elajándékozni, másodszor az odavitt macskával nektek kell foglalkozni mert ti vagytok a gazdái, nem az egyéb házkörüli állatkák. Külön tálból egymástól távol kell etetni és elszállásolni õket, hogy csökkenjen a konfliktus zóna. Mindkettõt egyformán szeretni kell, és foglalkozni vele, akkor könyebben elfogadják egymást. Ha a nagyot hanyagoljátok akkor féltékenysége tovább fog majd tartani. A macskák az emberhez hasonló érzelmi élettel bírnak, ahol a kölcsönösségnek nagy szerepe van, nem szeretnek feltétel nélküli talpnyaló módon mint a kutyák.
undorító egy állat a macska...
Marton Teklának üzenem, hogy a macska NEM IHAT TEHÉNTEJET! Kifejezetten árt neki. A macskák kecsketejet ihatnak.

6 hetes bishon havanese kan kutyám van. Érdekelne: Mikorra várhatom hogy szobatiszta lesz? Újságpapírra vagy alomra szoktassam elsőnek? Mikor kezd el ugatni? 2 éves kandúr macskám nem fogadja el menekül tőle fúj rá. Mit tehetnék hogy elfogadja?

Legjobb válasz: kötelezõ elmondani hogy 6hetesen még nem lehetne nálad.. A szobatisztaság az idõ függvénye.. ha sok idõd van és letudod vinni 2óránként akkor kb azonnnal szobatiszta lehet. Ha 9órát egyedül hagyod akkor 7-8hónapos korára talán.. Ez azért van mert fizikailag csak akkor bírhat ki ennyi idõt. egy ilyen kis kutya.

kötelezõ elmondani hogy 6hetesen még nem lehetne nálad.. A szobatisztaság az idõ függvénye.. ha sok idõd van és letudod vinni 2óránként akkor kb azonnnal szobatiszta lehet. Ha 9órát egyedül hagyod akkor 7-8hónapos korára talán.. Ez azért van mert fizikailag csak akkor bírhat ki ennyi idõt. egy ilyen kis kutya.
Nekem is bichon kan kutyusom van. Nálunk ez problémás volt, mert hozzá kellett szoktatni a kinti kutyámhoz is, ezért sokáig tartott míg szobatiszta lett. viszont amikor már gond nélkül ki lehetett engedni az udvarra, nagyon hamar megszokta. nekünk kertes házunk van, az elején mi is az újságpapírosdival próbálkoztunk, de nem volt hajlandó odapisilni, inkább mindig megrágta és játszott vele.. :D egy pici kutyus is tud ugatni, ez elég vicces kérdés. a macskákhoz nem értek, ebben nem tudok segíteni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!