Találatok a következő kifejezésre: 2 éves kutyám (175 db)

1-2 éves kutya még tekinthet gazdájának, ha örökbefogadom?

Legjobb válasz: Egy kutya sosem lehet túl öreg ahhoz, hogy gazdásodjon. Csak egy példa: haverom pár éve örökbefogadott egy õsöreg tacskót, süket volt, hályogos szemû, még tán rákos is, alig mozgott, hálni járt csak belé a lélek, de hazavitte, hogy megszépítse az utolsó 1-2 hónapját. Nem emlékszem, hogy három vagy négy évig volt végül vele a kutya, visszahúzódott a szemérõl a hályog, mozgékony és vidám lett, meghízott, szóval öt évet fiatalodott önmagában attól, hogy gazdája lett. A kutya érzõ lény nyolc hetesen és tizennyolc évesen is, ugyanúgy észreveszi, ha van gazdája, családja. Sõt, a tapasztalatok szerint a felnõtt korban örökbefogadott kutyák sokkal ragaszkodóbbak, mert õk már tudják, milyen egyedül lenni.

Most fogadtam örökbe egy másfél éves kutyát. Mást akartam, õ nem vadászkutya, hanem keverék. Nem lány, hanem fiú. De nagyon ragaszkodott már a menhelyen is hozzám, itthon pedig azonnal elkezdte õrizni a házat, játszik, hizeleg.
Egy kutya sosem lehet túl öreg ahhoz, hogy gazdásodjon. Csak egy példa: haverom pár éve örökbefogadott egy õsöreg tacskót, süket volt, hályogos szemû, még tán rákos is, alig mozgott, hálni járt csak belé a lélek, de hazavitte, hogy megszépítse az utolsó 1-2 hónapját. Nem emlékszem, hogy három vagy négy évig volt végül vele a kutya, visszahúzódott a szemérõl a hályog, mozgékony és vidám lett, meghízott, szóval öt évet fiatalodott önmagában attól, hogy gazdája lett. A kutya érzõ lény nyolc hetesen és tizennyolc évesen is, ugyanúgy észreveszi, ha van gazdája, családja. Sõt, a tapasztalatok szerint a felnõtt korban örökbefogadott kutyák sokkal ragaszkodóbbak, mert õk már tudják, milyen egyedül lenni.
Én egy 3 éves Westit fogadtam örökbe menhelyrõl. Hát leírhatatlan az a hála amit kapok tõle. Velem alszik, mindig hízeleg, odabújik hozzám. Csak ajánlani tudom!!!
Mi az utcáról fogadtunk be egy palotapincsit. Egy ideig kerestük a gazdáját, aztán feladtuk. Láthatóan öregecske, de nagyon megszeretett minket. különösen hozzám ragaszkodik, állandóan követ, a többi családtagot is szereti, de ha õk mennek valahova, nem akarja õket követni. Én is nagyon szeretem, pont ilyen kutyára vágytam. Pedig régebben nem volt szimpatikus ez a fajta.
Egy menhelyi kutya nagyon ragaszkodó. Nagyon erõsen kötõdik a befogadójához. 1-2 éves kutya nagyon gyorsan megszokja az új gazdáját, de egy idõsebb kutya is alkalmazkodik. Persze vannak kivételek.
2. kommentelõ vagyok. Nem idõs hozzá, ez nincs korhoz kötve, egy 7 éves kutya is ugyanúgy hálás lenne érte és a gazdájának tekintene! Elmondom az én esetemet. 2éve akartam kutyát, de nem nagyon ment nem tudtam mégis milyet, meg nem is érdekelt, mert nem számított milyen fajta, csak kutya legyen, aztán a barátnõméknek nem kellett a kutyájuk, akkor volt egy éves, és elakarták adni, nem is érdekelte õket hogy kihez kerül csak menjen el a kutya (pincsi-->nem az a pincsi amire gondoltok tibeti spániel, de a pincsik családjába tartozik), mondtam, hogy adja nekem én már belefáradtam a kutya keresésbe. Megvettem tõlük 4ezerért. És nagyon szeretem õt és õ is engem meg a családomat is. Családtagnak tekintjük, sose volt még kutyánk, de bántuk is hogy nem elõbb lett. Nagyon aranyosak és hûségesek és mindent megéreznek. Amikor fájt a hasam vagy valami rossz dolog történt oda jött, ebben az esetben a hasamhoz és odabújt a fejével meg dörgölõzött, hogy elmúljon :') Pedig ez az egyetlen fajta kutya amit világéletembe utáltam, mert ellenszenvesnek tûntek, meg lány kutyát se akartam, hanem fiút. És tessék lány kutya és tibeti spániel. És imádom, nagyon hálás!!!
tekinthet gazdájának:) ) de ha pl nem akarod, hogy a fotelbe üljön, sose engedd fel, ha meg felengeded akkor döntsd el, hogy mindig felülhet. Tehát legyél következetes!:)
A kérdező hozzászólása: fajtamentõktõl fogadnám be
Igen! :) Fõleg, ha menhelyrõl fogadod örökbe, vagy olyan helyrõl ahol nem érezte jól magát. Minden kutya nagyon hálás, ha lehet gazdája!!!
A kérdező hozzászólása: nem idõs hozzá?
Természetesen, és nagyon erõs kötelék fûzõdhet köztetek :)

Mikor nyugszik már meg a 2 éves kutyám?

Van egy amerikai staffordshire terrier és bordeaux keverék kutyusom, most lesz 2 éves és nem akar megnyugodni, a parancsra meg egyáltalán nem hallgat. Azt hiszi viccelek vele, sokszor nagyon be is vadul és akkor sem lehet neki megálljt parancsolni.Mikor sétálunk, általában Õ sétáltat engem...... Mit tehetnék, hogy végre kicsit lazítson?

Legjobb válasz: A kutyád neveletlen. Várhatsz még 6-7 évet és akkor valószínüleg már nem õ fog sétáltatni, mert nem tud menni. De szerintem egyszerûbb, ha megneveled. Mivel nemtudod hogyan, ezért kutyaiskola, hogy megtanuld. Minél elõbb, mert ezt 2 hónapos korban kellett volna kezdeni és nem 2 évesen.

A kutyád neveletlen. Várhatsz még 6-7 évet és akkor valószínüleg már nem õ fog sétáltatni, mert nem tud menni. De szerintem egyszerûbb, ha megneveled. Mivel nemtudod hogyan, ezért kutyaiskola, hogy megtanuld. Minél elõbb, mert ezt 2 hónapos korban kellett volna kezdeni és nem 2 évesen.
Itt nem a megnyugvás, nem nyugvás (xD) a probléma. Hanem azt hiszi õ a falkavezér.
A kérdező hozzászólása: Az addig oké , de manapság egy kutyaiskola nem olcsó..... reméltem , hogy kapok valami tanácsot, hogy nevelhessem. Tudom, hogy neveletlen sajnos......
El kell, hogy keserítselek, magától nem fog megnyugodni. De te meg nyugtathatod! Van kedved olvasni? Mert akkor kezdd ezzel a könyvvel: http://www.scribd.com/doc/8027039/Jan-Fennel-Kutyapszichologia két hónap alatt sokkal nyugodtabb lesz, ha betartod a szabályokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen kipróbálom :) ))
Kedves Kérdezõ! A kutyák között(fajtától függetlenül) nagyon sok játékos van. Az én kutyám 4-5 éves, de még mindig nagyon izgága. Ha azt szeretnéd, hogy megnyugodjon: 1. Fáraszd ki! 2. Kutyaiskola! Szerintem ez a 2dolog van, amitõl egy kutya le tud nyugodni. Remélem segítettem: Judit
azért mert a gyerekeket szereti, az állatokat nem biztos. szocializáltad?


Van egy yorky 2 éves kutyám, de egy ideje nagyon ijedõs, fõleg azoktól fél, ami kisebb nála. Ivartalanították, ez számít? Pl ha valami kicsi leesik, ami mellesleg pl egy napszemüveg a szõnyegre, akkor csak fél óra mulva hajlandó kijönni az ágy alól.

Meg pl ha egy másik kutyát megsimizek, van , hogy egy egész napig a közelembe se jön, fél tõlem. Ha van kutyátok, ez náluk is elõfordul? Ilyenkor mit csináljak ??

Legjobb válasz: Keress fel egy jó kutyaiskolát, mert ez nem normális viselkedés. Gyakorlatilag az egész napját stresszben éli le, ha valami történik. Nem lehet minden ingertõl elszeparálni egy kutyát.

Keress fel egy jó kutyaiskolát, mert ez nem normális viselkedés. Gyakorlatilag az egész napját stresszben éli le, ha valami történik. Nem lehet minden ingertõl elszeparálni egy kutyát.
Az ivartalanítás nem befolyásolja negatív irányba a viselkedést.Viszont ha eddig nem kutyaként kezeltétek vagy gyengébb az idegrendszere /nem véletlenül kell alaposan utána nézni, honnan is veszed a kutyát/, kialakulnak viselkedési zavarok.Ez is az, nem pusztán csak félénk a kutya.Meg kellene nézetni szakemberrel a viselkedését, vagy elvinni egy jó Tükör vagy Cerbis kutyasuliba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat

Ez menthető agresszió még? 2 éves kutya.

Van egy pontosan 2 éves labrador-vizsla szerű keverékünk. Eddig semmi baj nem volt vele, bár mindig is makacs természet volt de kedves és meghúzódó állat. Most egyik napról a másikra elkezdett arra az emberre morogni akivel a legtöbbet van( szobájában alhat stb). Első esetben simogatás közben odakapott majd rá lett csapva a fenekére és arra heves morgásba és vicsorgásba kezdett majd arrébb ment. Mai eset pedig hogy a kutya nem csinálta amit eddig csinált kocsikiállásnál ( beszalad első kertbe ) hanem oda kellett vonszolni és közben megint rámordult a gazdájára vicsorítva. MI lehet szerintetek a hirtelen változás oka? Mihez vezethet ez? Ha volt valakinek ilyen eset mit lehet tenni? Mindent megteszünk csak legyen olyan mint rég ! Köszönöm ha tudtok segíteni !!!

Legjobb válasz: kutyasuli (alpha, cerberos, tükörsuli), rendbe kell tenni a viszonyokat. a kutya elérte azt a kort amikor betöltheti a vezér szerepét, jelenleg õ a fõnök. a jó hír hogy ezen lehet változtatni, de ahhoz valószínû kutyasuli szükséges. próbaképp még esetleg ajánlom jan fennel kutyapszihológia könyvét ha az nem megy akkor sajnos személyes oktatásra lesz szükségetek.

kutyasuli (alpha, cerberos, tükörsuli), rendbe kell tenni a viszonyokat. a kutya elérte azt a kort amikor betöltheti a vezér szerepét, jelenleg õ a fõnök. a jó hír hogy ezen lehet változtatni, de ahhoz valószínû kutyasuli szükséges. próbaképp még esetleg ajánlom jan fennel kutyapszihológia könyvét ha az nem megy akkor sajnos személyes oktatásra lesz szükségetek.
Hogy tudjuk mi a gond, kellene tudjuk hogy hogyan viselkedett elõtte...mesélj a magatartásáról, mikor még jól viselkedett
A kérdező hozzászólása: Járunk kutyasuliba vele ( kisvárosban ) de sajnos még ott is õ a legmakacsabb egyedül õ nem fekszik le a parancsra. Nagyon elvan kényeztetve az említett gazdival alszik egy ágyban, kaja mindig kint van, játékai is, ki-be járkálhat. Az említett gazditól igazán sose félt, kisebb korában õ volt a játszótársa, ráugrált legtöbbet meg õt "rágta". Velem féléve volt olyan hogy elakartam venni a játékot és rám mordult, mostanában ezzel nincs baj. 3 napja a bûzmirigyébõl éreztük hogy jött nagyon erõs szag és kicsit levert volt, ma estére lett a régi és már örült a gazdinak mikor hazajött. emlékeim szerint ezen az estén volt hogy odakapott mikor a bûzmirigybõl jött a szag.
Dominancia probléma...ha a gazda nem tud változni, inkább adja oda valakinek, mielõtt nagy baj lenne a dologból.
Minden kép helyre kell rakni az agyát ilyenkor nem szabad babusgatni csak határozottan elsõ és legfontosabb szabály a gazdának sosem szabad kimutatni, hogy fél mert az csak rosszabb. Az én Vizslámat is helyre kellet tennem nem rég de most már pontosan tudja hol a hely igaz ember válogatja a módszert nekem szerencsére nem kellett senkihez fordulnom igaz nekem szerencsére van még egy kutyám meg mutatta mi a helyes.

Hogy szoktassak pòrázhoz egy 2 éves kutyát?

Most került hozzàm az ismer?söm egyèbként kedves és szòfogadò kutyusa, de a pòràzt nem àllja. A f? probléma az, hogy hamarosan lakàsba költözöm vele a kerteshàzbòl.

Legjobb válasz: Szerintem próbáld meg rárakni és az udvaron sétáltatni, amíg tudod. Idõvel megszokja szerintem, bár nagyon nem tudok segíteni, mert én nem sétáltatom a kutyámat, van elég helye baktatni:D

Szerintem próbáld meg rárakni és az udvaron sétáltatni, amíg tudod. Idõvel megszokja szerintem, bár nagyon nem tudok segíteni, mert én nem sétáltatom a kutyámat, van elég helye baktatni:D
Mi a pontos probléma? Rárakod és hisztizik, vagy húz, vagy rárakod és nem mozdul?
Úgy, mint egy 2 hónaposat: fokozatosan.
Elõször csak tedd rá a pórázt persze valamennyire felügyelve, nehogy felakassza magát.Had szokja.Aztán szépen lassan udvaron kívül is.Jutalom falattal, játékkal, vagy kis erõszakkal.Általában elég hamar rájönnek, hogy nem érdemes ellenkezni és hogy milyen jó is világot látni.
A kérdező hozzászólása: Ràrakom, és onnantòl kezdve nem hajlandò megmozdulni. Sem jàték, sem kaja nem segített. Egy hete minden nap gyakorlunk egy keveset.
Rárakod, rajta hagyod, és mész a dolgodra. Õ meg szépen szokja csak! Amikor már magától mozog úgy is hogy rajta van, akkor megfoghatod a végét. Ha már ez se okoz neki gondot, akkor elkezdheted irányítani is.
Esetleg ha nem mozdul, állj a kutyával szemben a póráz másik végéig, próbáld vmi érdekes hanggal (cuppogás, állat hang utánzása, tapsolsz)magadra terelni a figyelmet. Vagy vmi nagyon finom falatot(pl.szalonna, csirkemell sonka) használni.Nagyon vidám hangszínen ösztönözd õt, bátorítsd folyamatosan. Közben próbálj távolodni tõle, hívjad õt s nézz a kutyusra.Késõbb rá lehet szoktatni, hogy az oldaladon menjen.

Másfél hete hoztunk egy kb 2 éves kutyát a menhelyről. Mindenkitől nagyon fél valószinüleg bántották. Mit tegyek vele? Idővel elfelejti, és nem fog félni?

Legjobb válasz: Cerberos Kutyaskola ingyenes szoci-rehab foglalkozása,ha pesti vagy kecskeméti vagy. Ha nem,írj nekik e-mailt,segíteni fognak tanáccsal a szakemberek.Rengeteg ilyen kutyát hoztak/hoznak helyre teljesen. http://www.cerberoskutyaiskola.hu

Cerberos Kutyaskola ingyenes szoci-rehab foglalkozása, ha pesti vagy kecskeméti vagy. Ha nem, írj nekik e-mailt, segíteni fognak tanáccsal a szakemberek.Rengeteg ilyen kutyát hoztak/hoznak helyre teljesen. http://www.cerberoskutyaiskola.hu
Én is a cerberost ajánom és Bach-virág terápia.
Idõvel elfelejti, ha mindíg azt látja, hogy szerettel közeledtek felé, rendesen kap enni, viszitek sétálni, meg simán próbáljátok szeretgetni. Biztosan csalódott az elõzõ gazdájában, de a kutyákban az a csodálatos, hogy ennek ellenére még bíznak az emberekben. Sok idõ kell, de a leghálásabb kutyusotok lesz.

A 2 éves kutyám még mindig fél a víztől, mit lehetne tenni, hogy elmúljon a félelme?

Kiskora óta fél a víztől, talán valami véletlen szerű trauma miatt ( első fürdetés ) vagy fogalmam sincs, de azóta nem múlt el ez a félelme és most nyáron kicsit aggasztó, hogy nem lehet lelocsolni egy kicsit a meleg miatt, hogy jobb legyen neki, mert el akar menekülni a vízközelből.

Legjobb válasz: Csak a tenyereidbe rakj vizet és azt ráteszed a fejére, máris hûsíti. Nálunk is a kutyus nagyon félt a víztõl, utálta is és mára (három éves lett januárban) már engedi hogy leslaggoljuk és megfürdetjük, csak "essünk túl rajta gyorsan" :)

Csak a tenyereidbe rakj vizet és azt ráteszed a fejére, máris hûsíti. Nálunk is a kutyus nagyon félt a víztõl, utálta is és mára (három éves lett januárban) már engedi hogy leslaggoljuk és megfürdetjük, csak "essünk túl rajta gyorsan" :)
Tölts, mondjuk egy lavórba vizet, úgy hogy a kutya ne lássa, hívd oda, és mozgasd egy kicsit a kezedet a vízben. VISZONT, semmiképp sem szavas nyugtatni, hogy ez csak víz, mert az rögzül benne, hogy a víz rossz dolog, és félnie kell tõle. Elõször csináld meg ezt. Majd írj, hogy mi lesz!
Nagyon sok kutya fél a slagból, edénybõl ráömlõ víztõl.Valami nagyobb alkalmatosságba tegyél vizet ki. Talán rájön, hogy abba lehet hûsölni.
Az enyém is retteg a víztõl. Ráadásul fekete a kutya, szóval neki talán még rosszabb.. Éppen délelõtt próbálkoztam egy fürdetés szerû valamivel, dehát lehetetlen.. Egy régi mûanyag zuhanytálcába tettem vizet, ami kb 10centi magas, és ott áztattam benne a kezem, meg csobogtam, meg "gyere már ide gyönyörûm", de semmi.. De mégcsak azt sem tûri, hogy vizes kézzel simogassam.. Nem tudom mi lenne a jó megoldás.. Ha valakinek van valami jó tippje, írja meg, én is kíváncsi vagyok rá :)
Hagyjad csak kint azt a vizet neki. Majd talán magától rájön, hûsít.

Hogyan tudom megtanítani a 2 éves kutyámat feküdni?

101 kutyatrük meg van és tud ülni is

Legjobb válasz: En ugy tanitottam meg a msfel eves kutyusumat,hogy fogtam egy jutifalatot,aztan ismetelgettem a fekszik parancsszot es kozben a kutyus velem szemben allt,en pedig a jutifalatot egeszen a foldig tartottam a kezemben,hogy a kutyus orra szinte a foldet erintette es reflexbol le is fekudt utana,aztan jo parszor eljatszottam meg es azota mar csak a parancsszo kell,nem kell a mozdulat hozza. Kicsit tobb Turelem,hiszen mar nem kolyok,de szerintem nem lesz gondod.. :)

En ugy tanitottam meg a msfel eves kutyusumat, hogy fogtam egy jutifalatot, aztan ismetelgettem a fekszik parancsszot es kozben a kutyus velem szemben allt, en pedig a jutifalatot egeszen a foldig tartottam a kezemben, hogy a kutyus orra szinte a foldet erintette es reflexbol le is fekudt utana, aztan jo parszor eljatszottam meg es azota mar csak a parancsszo kell, nem kell a mozdulat hozza. Kicsit tobb Turelem, hiszen mar nem kolyok, de szerintem nem lesz gondod.. :)
(ha már tud ülni) Leülteted a kutyát, a jutifalatot az orra elé teszed, és a földfelé, a melsõ lábai közé teszed.Ha feláll, újra ültetés, és most a marjára teszed a kezed és ugyan ezzel az eljárással, kicsit nyomva a marját, le fog feküdni:) Gyakoroljátok el utána párszol és menni fog! Üdv..Mária
Állva alszik???
a feksziket az enyém 2 próbálkozás alatt megtanulta :D egy májkrémes kenyérdarabkát (imádja) fogtam a kezemben, hagytam hogy megszagolja, de ne vegye el, és utána mondtam hogy fekszik, és letettem a kezem a földre, és lefeküdt :D nem is gondoltam hogy ilyen könnyû egy kutyának tanítani valamit. mostmár ha eszek májkrémeskenyeret és ott mellettem szaglászik akkor ha ránézek mindig lefekszik, hogy adjak neki :D elképesztõen cuki
Nekem a pacsi kevesebb mint öt perces mûvelet volt meg a fekszik is pedig pincsim van. Szerintem valami nagyon nagyon csábító jutalomfalattal próbálkozz pl rántott májjal (enyém imdája). Szagoltasd meg vele és tuti mindent fog csinálni csak hogy megszerezze:D Ilyet nem kapnak mindig és az illata is jó szóval tuti siker. A feksziket én úgy tanítottam meg neki hogy leültem a földre a kutyát leültettam magam mellé megmutattam neki a jutalom falatot és letettem a földre persze a kezemmel együtt és vártam, hogy lefekdjön. Ez nem minden kutyánál esik le rögtön de az enyémnél leesett nagyon hamar. Nagy dícséret feláltam arrébb mentem ugyan ezt eljátszottuk rögtön lefeküdt és akkor már mondtam neki azt is, hogy fekszik (mikor láttam hogy lefekszik) utána juti falat dícséret. Nem szabad mondogatni neki hogy fekszik fekszik mert nem tudja mit jelent attól nem fog lefeküdni. Elõször rákell jönni-e, hogy mit kell csinálnia. 1x-2x lefekszik és UTÁNNA lehet parancsszóhoz kötni a cselekvést. Úgy sokkal hatásosabb és gyorsabban megtanulja. Én minden kutyánál így csinálom. Türelem. Van még egy másik módszer az amikor a gazdi leül és az egyik lábát úgy rakja, hogy alatta át tudjon menni a kutya de csak úgy hogy kúszva. Oda hívja a kutyát mutatja neki a jutalom falatot a lába másik oldala felõl. A kutya ugyebár meg akarja szerezni így elindul a jutalom falatért, de csak úgy tudja megszerezni ha lefekszik mert szûk a hely álva nem tud átmenni. Ha lefekszik megkapja rögtön és dícséret. Utánna meg lehet megint ezt csinálni és ha látjuk rajta, hogy fekszik le a kutya akkor a cselekvés közben mondjuk neki, hogy fekszik határozottan. Illetve klikkerrel is lehet vele dolgozni, de ahhoz tanulni kell...
A kérdező hozzászólása: én is így tanítom feküdni és pacsit adni a pacsi 4 napos mûvelet volt most már jutalom falat nélkül is megy neki
Nálam a pacsit úgy tanulta meg, h nyújtottam a kezem, megkértem, hogy adjon pacsit, nem adott. Megfogtam a lábát: EZ A PACSI! (Mint a Tarzan kulcsjelenete, az Én Tarzan, Te Jane! XD) Még mindig nem mert pacsit adni. Megveregettem a vállát, mondom: Pacsi! Megemelte a csontos lábát és beletette a tenyerembe. :-D
ahogy az elsõ írta. én is így tanítottam meg. bár nekünk még kell a kézmozdulat, mert friss a dolog. de remélem idõvel elmarad. nekünk a pacsi nem megy:( az istenért se akarja megérteni, miért fogom a lábát meg mielõtt jutifalatot kap...
Az én kutyám már viszonylag öreg (4-5 éves), de a leülést megtanítottam neki. Mondtam neki, hogy Ülj le, Viktor!, lenyomtam a derekát. Másodszor is megkértem rá, hogy üljön le, leült. :-D Aztán jött a nesze, cseszd meg, táp!-folyamat. Most azzal kísérletezek, hogy parancsra kalimpáljon a jobb mancsával.
A kérdező hozzászólása: oka köszi all már azt is tud

Hogyan szoktassam le a 2 éves kutyát az ugatásról, ha elmegyünk otthonról?

Júniusban lesz 2 éves a szuka törpe pincherünk. Ha elmegyünk otthonról és egyedül hagyjuk (mivel dolgoznunk is kell), amint leérünk a lifttel (6. -on lakunk) el kezd vonyítani, kaparássza az ajtót...stb. Sajnos már odáig fajult a helyzet, megfenyegettek, hogy feljelentenek. Nem szeretnénk megválni tõle, a kislányom (3 éves) imádja és igazából mi is nagyon szeretjük. Naponta 2x mindig levisszük egy jó hosszú körre, benézünk a futtatóba is. A szóra hallgat; visszajön, lefekszik, meg várja amíg oda adom az ételt, és nem vetõdik rá egybõl, mindent megért és hallgat is rá. CSAK EGYSZERÛEN UGAT, NYÜSZÖG, HA EGYEDÜL HAGYJUK. Pedig kb 3-4 órát van egyedül. Kérlek segítsetek hogy valahogy leszokjon róla. Nem szeretnék elköltözni, és azt sem szeretnénk, h õ költözzön el, hiszen már családtag.

Legjobb válasz: Rengeteget kell sétáltatni, futtatni, lefárasztani. Ha közvetlen azelõtt sétáltatjátok, mielõtt elmentek, az hatásos lehet már. Más kérdés, hogy akkor hogyan készülõdtök... De megpróbálni nem árt, és akkor hátha le is szokna egyben errõl.

Rengeteget kell sétáltatni, futtatni, lefárasztani. Ha közvetlen azelõtt sétáltatjátok, mielõtt elmentek, az hatásos lehet már. Más kérdés, hogy akkor hogyan készülõdtök... De megpróbálni nem árt, és akkor hátha le is szokna egyben errõl.
A kérdező hozzászólása: Több, mint fél éve dolgozom, (ezelõtt a lányommal voltam otthon gyesen) 6-10-ig. Fél 5kor kelek, és egyszerûen nem tudok felkelni elõbb..A párom 8-ra viszi a lányomat a napközibe, õ fél 8-kor kel.Tehát kb. 3 órát van egyedül. Így a "reggeli séta" 11-kor van mikor hazaérek a munkából. A wc-t megoldottuk, kakilni nem kakil be... Azon is gondolkodtunk, hogy örökbe fogadunk egy cicát mellé.. mert ilyenrõl is olvastunk...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem szeparációs szorongása van a kutyának. Lehet, hogy nem jól gondolom, és akkor elnézést érte, de szerintem a kutyátok el van kényeztetve és a 3 éves kislányod ágyába is bemehet? És mikor otthon vagytok, akkor mindenki vele tünci-bünciziok? Mert ha ez van, akkor nem kell csodálkozni, hogy a kutya kikészül, ha egyedül hagyjátok. Eddig középpontban volt, most meg tök egyedül. Illetve ha úgy érzi, hogy Õ a falkavezér, neki kell irányítani, akkor meg az a probléma, hogy a "falkája eltûnt" és így nem tudja a "kötelességét" végezni. Itt egy módszer, ami esetleg segíthet. Ha nem válik be, akkor szakértõ vagy kutyasuli: "Az elsõ idõkben rengeteg türelemre és kitartásra lesz szükség, de megéri! A kutya amellett, hogy megtanulja, ki is az úr a háznál, megtudja tõlünk, mi az a viselkedés, ami nekünk nem tetszik. Ez leginkább azoknál a kutyáknál fontos, akikben régóta és mélyen rögzült a helytelen viselkedés. Elsõ lépésben mindössze öt percre hagyjuk magára a kutyát, és várakozzunk az ajtó elõtt. Amint meghalljuk, hogy elkezd nyüszögni, kaparni, abban a pillanatban határozottan lépjünk be, és egyetlen hang nélkül dobjunk mellé egy üres mûanyag palackot, majd újra hagyjuk magára. Nagyon lényeges, hogy a kutya érezze, komolyan mérgesek vagyunk rá – testtartásunkkal, mimikánkkal is sugalljuk ezt – azért, amit csinál, mert nagyon hamar képesek felismerni, ha a gazdi nem gondolja komolyan a szidást, és így hamar játékba fulladhat az egész. Az elsõ olyan alkalom után, amikor sikerül fél órát csöndben kibírnia, akkor lépjünk be az ajtón, de nagyon fontos, hogy ilyenkor se szóljunk hozzá, várjunk 10-15 percet, majd amikor már nem ugrál fel ránk, nem tütül, akkor hívjuk magunkhoz, és vigyük el sétálni, játsszunk vele, miközben folyamatosan dicsérjük õt. Minél többet gyakoroljuk ezt vele, annál mélyebben fog az új, helyes viselkedés rögzülni benne. "
Valahogy meg kellene oldani, hogy reggel is kivigyétek. A fáradt kutya a jó kutya....
Igen, gondoltam, hogy nem megoldható a reggeli séta, különben már megoldottátok volna. Azért a párod mégis nem tudna néha korábban kelni (+korábban feküdni...)? Kertes házban még egy fokkal jobb lenne, de vannak kinti kutyák közül is sokan, akik elég anyátlanok gazdi nélkül szóval.... Esetleg nincs egy állatbarát a házban vagy a környéken, aki néha bevállalná pár órára? (Cserébe hasonló szolgáltatásokért.) Pl ha mondjuk én rendszeresen sokat otthon lennék, mondjuk gyesen, vagy ilyesmi, és hallanám, hogy pár órát mindig kínlódik az a kutya, akkor én szívesen beengedném a lakásomba, ha tudom, hogy nem megyek el sehová... Érdemes lenned beszélned 1-2 lakóval, szerintem van sok állatbarát és nem csak feljelentõs szomszéd... Leginkább eleve kutyásokkal lenne érdemes beszélni, vagy kedves nyugdíjasokkal..
A kérdező hozzászólása: A kislányom szobája tabu neki, oda nem mehet be elsõ-perctõl kezdve, és nem is okozott neki ez gondot. Persze szoktuk simizni, ölelgetni, játszani vele..Nem is bírnánk ki. Megpróbáljuk a szeparációs szorongásra való módszert, hátha.. Muszáj lesz erõt venni magamon, végül is meg kell érnie korábban kelnem...
A kérdező hozzászólása: A páromnak más véleménye van a kutyákról..... Ha véletlen fel is kelne elõbb, a lányom biztosan nem, egyedül meg nem szeretném, ha hagyná, hiszen még csak 3 éves.
Van még egy megoldás arra, hogy ne maradjon egyedül... Lányod biztos örülne egy tesónak ;) ( mielõtt elkezdene a sok "kutyaörült" pampogni.... Igen ez nem megoldás, én is tudom)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!