Találatok a következő kifejezésre: 2 éves kutyám (169 db)

1-2 éves kutya még tekinthet gazdájának, ha örökbefogadom?

Legjobb válasz: Egy kutya sosem lehet túl öreg ahhoz, hogy gazdásodjon. Csak egy példa: haverom pár éve örökbefogadott egy õsöreg tacskót, süket volt, hályogos szemû, még tán rákos is, alig mozgott, hálni járt csak belé a lélek, de hazavitte, hogy megszépítse az utolsó 1-2 hónapját. Nem emlékszem, hogy három vagy négy évig volt végül vele a kutya, visszahúzódott a szemérõl a hályog, mozgékony és vidám lett, meghízott, szóval öt évet fiatalodott önmagában attól, hogy gazdája lett. A kutya érzõ lény nyolc hetesen és tizennyolc évesen is, ugyanúgy észreveszi, ha van gazdája, családja. Sõt, a tapasztalatok szerint a felnõtt korban örökbefogadott kutyák sokkal ragaszkodóbbak, mert õk már tudják, milyen egyedül lenni.

Most fogadtam örökbe egy másfél éves kutyát. Mást akartam, õ nem vadászkutya, hanem keverék. Nem lány, hanem fiú. De nagyon ragaszkodott már a menhelyen is hozzám, itthon pedig azonnal elkezdte õrizni a házat, játszik, hizeleg.
Egy kutya sosem lehet túl öreg ahhoz, hogy gazdásodjon. Csak egy példa: haverom pár éve örökbefogadott egy õsöreg tacskót, süket volt, hályogos szemû, még tán rákos is, alig mozgott, hálni járt csak belé a lélek, de hazavitte, hogy megszépítse az utolsó 1-2 hónapját. Nem emlékszem, hogy három vagy négy évig volt végül vele a kutya, visszahúzódott a szemérõl a hályog, mozgékony és vidám lett, meghízott, szóval öt évet fiatalodott önmagában attól, hogy gazdája lett. A kutya érzõ lény nyolc hetesen és tizennyolc évesen is, ugyanúgy észreveszi, ha van gazdája, családja. Sõt, a tapasztalatok szerint a felnõtt korban örökbefogadott kutyák sokkal ragaszkodóbbak, mert õk már tudják, milyen egyedül lenni.
Én egy 3 éves Westit fogadtam örökbe menhelyrõl. Hát leírhatatlan az a hála amit kapok tõle. Velem alszik, mindig hízeleg, odabújik hozzám. Csak ajánlani tudom!!!
Mi az utcáról fogadtunk be egy palotapincsit. Egy ideig kerestük a gazdáját, aztán feladtuk. Láthatóan öregecske, de nagyon megszeretett minket. különösen hozzám ragaszkodik, állandóan követ, a többi családtagot is szereti, de ha õk mennek valahova, nem akarja õket követni. Én is nagyon szeretem, pont ilyen kutyára vágytam. Pedig régebben nem volt szimpatikus ez a fajta.
Egy menhelyi kutya nagyon ragaszkodó. Nagyon erõsen kötõdik a befogadójához. 1-2 éves kutya nagyon gyorsan megszokja az új gazdáját, de egy idõsebb kutya is alkalmazkodik. Persze vannak kivételek.
2. kommentelõ vagyok. Nem idõs hozzá, ez nincs korhoz kötve, egy 7 éves kutya is ugyanúgy hálás lenne érte és a gazdájának tekintene! Elmondom az én esetemet. 2éve akartam kutyát, de nem nagyon ment nem tudtam mégis milyet, meg nem is érdekelt, mert nem számított milyen fajta, csak kutya legyen, aztán a barátnõméknek nem kellett a kutyájuk, akkor volt egy éves, és elakarták adni, nem is érdekelte õket hogy kihez kerül csak menjen el a kutya (pincsi-->nem az a pincsi amire gondoltok tibeti spániel, de a pincsik családjába tartozik), mondtam, hogy adja nekem én már belefáradtam a kutya keresésbe. Megvettem tõlük 4ezerért. És nagyon szeretem õt és õ is engem meg a családomat is. Családtagnak tekintjük, sose volt még kutyánk, de bántuk is hogy nem elõbb lett. Nagyon aranyosak és hûségesek és mindent megéreznek. Amikor fájt a hasam vagy valami rossz dolog történt oda jött, ebben az esetben a hasamhoz és odabújt a fejével meg dörgölõzött, hogy elmúljon :') Pedig ez az egyetlen fajta kutya amit világéletembe utáltam, mert ellenszenvesnek tûntek, meg lány kutyát se akartam, hanem fiút. És tessék lány kutya és tibeti spániel. És imádom, nagyon hálás!!!
tekinthet gazdájának:) ) de ha pl nem akarod, hogy a fotelbe üljön, sose engedd fel, ha meg felengeded akkor döntsd el, hogy mindig felülhet. Tehát legyél következetes!:)
A kérdező hozzászólása: fajtamentõktõl fogadnám be
Igen! :) Fõleg, ha menhelyrõl fogadod örökbe, vagy olyan helyrõl ahol nem érezte jól magát. Minden kutya nagyon hálás, ha lehet gazdája!!!
A kérdező hozzászólása: nem idõs hozzá?
Természetesen, és nagyon erõs kötelék fûzõdhet köztetek :)

Mikor nyugszik már meg a 2 éves kutyám?

Van egy amerikai staffordshire terrier és bordeaux keverék kutyusom, most lesz 2 éves és nem akar megnyugodni, a parancsra meg egyáltalán nem hallgat. Azt hiszi viccelek vele, sokszor nagyon be is vadul és akkor sem lehet neki megálljt parancsolni.Mikor sétálunk, általában Õ sétáltat engem...... Mit tehetnék, hogy végre kicsit lazítson?

Legjobb válasz: A kutyád neveletlen. Várhatsz még 6-7 évet és akkor valószínüleg már nem õ fog sétáltatni, mert nem tud menni. De szerintem egyszerûbb, ha megneveled. Mivel nemtudod hogyan, ezért kutyaiskola, hogy megtanuld. Minél elõbb, mert ezt 2 hónapos korban kellett volna kezdeni és nem 2 évesen.

A kutyád neveletlen. Várhatsz még 6-7 évet és akkor valószínüleg már nem õ fog sétáltatni, mert nem tud menni. De szerintem egyszerûbb, ha megneveled. Mivel nemtudod hogyan, ezért kutyaiskola, hogy megtanuld. Minél elõbb, mert ezt 2 hónapos korban kellett volna kezdeni és nem 2 évesen.
Itt nem a megnyugvás, nem nyugvás (xD) a probléma. Hanem azt hiszi õ a falkavezér.
A kérdező hozzászólása: Az addig oké , de manapság egy kutyaiskola nem olcsó..... reméltem , hogy kapok valami tanácsot, hogy nevelhessem. Tudom, hogy neveletlen sajnos......
El kell, hogy keserítselek, magától nem fog megnyugodni. De te meg nyugtathatod! Van kedved olvasni? Mert akkor kezdd ezzel a könyvvel: http://www.scribd.com/doc/8027039/Jan-Fennel-Kutyapszichologia két hónap alatt sokkal nyugodtabb lesz, ha betartod a szabályokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen kipróbálom :) ))
Kedves Kérdezõ! A kutyák között(fajtától függetlenül) nagyon sok játékos van. Az én kutyám 4-5 éves, de még mindig nagyon izgága. Ha azt szeretnéd, hogy megnyugodjon: 1. Fáraszd ki! 2. Kutyaiskola! Szerintem ez a 2dolog van, amitõl egy kutya le tud nyugodni. Remélem segítettem: Judit
azért mert a gyerekeket szereti, az állatokat nem biztos. szocializáltad?


Van egy yorky 2 éves kutyám, de egy ideje nagyon ijedõs, fõleg azoktól fél, ami kisebb nála. Ivartalanították, ez számít? Pl ha valami kicsi leesik, ami mellesleg pl egy napszemüveg a szõnyegre, akkor csak fél óra mulva hajlandó kijönni az ágy alól.

Meg pl ha egy másik kutyát megsimizek, van , hogy egy egész napig a közelembe se jön, fél tõlem. Ha van kutyátok, ez náluk is elõfordul? Ilyenkor mit csináljak ??

Legjobb válasz: Keress fel egy jó kutyaiskolát, mert ez nem normális viselkedés. Gyakorlatilag az egész napját stresszben éli le, ha valami történik. Nem lehet minden ingertõl elszeparálni egy kutyát.

Keress fel egy jó kutyaiskolát, mert ez nem normális viselkedés. Gyakorlatilag az egész napját stresszben éli le, ha valami történik. Nem lehet minden ingertõl elszeparálni egy kutyát.
Az ivartalanítás nem befolyásolja negatív irányba a viselkedést.Viszont ha eddig nem kutyaként kezeltétek vagy gyengébb az idegrendszere /nem véletlenül kell alaposan utána nézni, honnan is veszed a kutyát/, kialakulnak viselkedési zavarok.Ez is az, nem pusztán csak félénk a kutya.Meg kellene nézetni szakemberrel a viselkedését, vagy elvinni egy jó Tükör vagy Cerbis kutyasuliba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat

Ez menthető agresszió még? 2 éves kutya.

Van egy pontosan 2 éves labrador-vizsla szerű keverékünk. Eddig semmi baj nem volt vele, bár mindig is makacs természet volt de kedves és meghúzódó állat. Most egyik napról a másikra elkezdett arra az emberre morogni akivel a legtöbbet van( szobájában alhat stb). Első esetben simogatás közben odakapott majd rá lett csapva a fenekére és arra heves morgásba és vicsorgásba kezdett majd arrébb ment. Mai eset pedig hogy a kutya nem csinálta amit eddig csinált kocsikiállásnál ( beszalad első kertbe ) hanem oda kellett vonszolni és közben megint rámordult a gazdájára vicsorítva. MI lehet szerintetek a hirtelen változás oka? Mihez vezethet ez? Ha volt valakinek ilyen eset mit lehet tenni? Mindent megteszünk csak legyen olyan mint rég ! Köszönöm ha tudtok segíteni !!!

Legjobb válasz: kutyasuli (alpha, cerberos, tükörsuli), rendbe kell tenni a viszonyokat. a kutya elérte azt a kort amikor betöltheti a vezér szerepét, jelenleg õ a fõnök. a jó hír hogy ezen lehet változtatni, de ahhoz valószínû kutyasuli szükséges. próbaképp még esetleg ajánlom jan fennel kutyapszihológia könyvét ha az nem megy akkor sajnos személyes oktatásra lesz szükségetek.

kutyasuli (alpha, cerberos, tükörsuli), rendbe kell tenni a viszonyokat. a kutya elérte azt a kort amikor betöltheti a vezér szerepét, jelenleg õ a fõnök. a jó hír hogy ezen lehet változtatni, de ahhoz valószínû kutyasuli szükséges. próbaképp még esetleg ajánlom jan fennel kutyapszihológia könyvét ha az nem megy akkor sajnos személyes oktatásra lesz szükségetek.
Hogy tudjuk mi a gond, kellene tudjuk hogy hogyan viselkedett elõtte...mesélj a magatartásáról, mikor még jól viselkedett
A kérdező hozzászólása: Járunk kutyasuliba vele ( kisvárosban ) de sajnos még ott is õ a legmakacsabb egyedül õ nem fekszik le a parancsra. Nagyon elvan kényeztetve az említett gazdival alszik egy ágyban, kaja mindig kint van, játékai is, ki-be járkálhat. Az említett gazditól igazán sose félt, kisebb korában õ volt a játszótársa, ráugrált legtöbbet meg õt "rágta". Velem féléve volt olyan hogy elakartam venni a játékot és rám mordult, mostanában ezzel nincs baj. 3 napja a bûzmirigyébõl éreztük hogy jött nagyon erõs szag és kicsit levert volt, ma estére lett a régi és már örült a gazdinak mikor hazajött. emlékeim szerint ezen az estén volt hogy odakapott mikor a bûzmirigybõl jött a szag.
Dominancia probléma...ha a gazda nem tud változni, inkább adja oda valakinek, mielõtt nagy baj lenne a dologból.
Minden kép helyre kell rakni az agyát ilyenkor nem szabad babusgatni csak határozottan elsõ és legfontosabb szabály a gazdának sosem szabad kimutatni, hogy fél mert az csak rosszabb. Az én Vizslámat is helyre kellet tennem nem rég de most már pontosan tudja hol a hely igaz ember válogatja a módszert nekem szerencsére nem kellett senkihez fordulnom igaz nekem szerencsére van még egy kutyám meg mutatta mi a helyes.

Hogy szoktassak pòrázhoz egy 2 éves kutyát?

Most került hozzàm az ismer?söm egyèbként kedves és szòfogadò kutyusa, de a pòràzt nem àllja. A f? probléma az, hogy hamarosan lakàsba költözöm vele a kerteshàzbòl.

Legjobb válasz: Szerintem próbáld meg rárakni és az udvaron sétáltatni, amíg tudod. Idõvel megszokja szerintem, bár nagyon nem tudok segíteni, mert én nem sétáltatom a kutyámat, van elég helye baktatni:D

Szerintem próbáld meg rárakni és az udvaron sétáltatni, amíg tudod. Idõvel megszokja szerintem, bár nagyon nem tudok segíteni, mert én nem sétáltatom a kutyámat, van elég helye baktatni:D
Mi a pontos probléma? Rárakod és hisztizik, vagy húz, vagy rárakod és nem mozdul?
Úgy, mint egy 2 hónaposat: fokozatosan.
Elõször csak tedd rá a pórázt persze valamennyire felügyelve, nehogy felakassza magát.Had szokja.Aztán szépen lassan udvaron kívül is.Jutalom falattal, játékkal, vagy kis erõszakkal.Általában elég hamar rájönnek, hogy nem érdemes ellenkezni és hogy milyen jó is világot látni.
A kérdező hozzászólása: Ràrakom, és onnantòl kezdve nem hajlandò megmozdulni. Sem jàték, sem kaja nem segített. Egy hete minden nap gyakorlunk egy keveset.
Rárakod, rajta hagyod, és mész a dolgodra. Õ meg szépen szokja csak! Amikor már magától mozog úgy is hogy rajta van, akkor megfoghatod a végét. Ha már ez se okoz neki gondot, akkor elkezdheted irányítani is.
Esetleg ha nem mozdul, állj a kutyával szemben a póráz másik végéig, próbáld vmi érdekes hanggal (cuppogás, állat hang utánzása, tapsolsz)magadra terelni a figyelmet. Vagy vmi nagyon finom falatot(pl.szalonna, csirkemell sonka) használni.Nagyon vidám hangszínen ösztönözd õt, bátorítsd folyamatosan. Közben próbálj távolodni tõle, hívjad õt s nézz a kutyusra.Késõbb rá lehet szoktatni, hogy az oldaladon menjen.

Másfél hete hoztunk egy kb 2 éves kutyát a menhelyről. Mindenkitől nagyon fél valószinüleg bántották. Mit tegyek vele? Idővel elfelejti, és nem fog félni?

Legjobb válasz: Cerberos Kutyaskola ingyenes szoci-rehab foglalkozása,ha pesti vagy kecskeméti vagy. Ha nem,írj nekik e-mailt,segíteni fognak tanáccsal a szakemberek.Rengeteg ilyen kutyát hoztak/hoznak helyre teljesen. http://www.cerberoskutyaiskola.hu

Cerberos Kutyaskola ingyenes szoci-rehab foglalkozása, ha pesti vagy kecskeméti vagy. Ha nem, írj nekik e-mailt, segíteni fognak tanáccsal a szakemberek.Rengeteg ilyen kutyát hoztak/hoznak helyre teljesen. http://www.cerberoskutyaiskola.hu
Én is a cerberost ajánom és Bach-virág terápia.
Idõvel elfelejti, ha mindíg azt látja, hogy szerettel közeledtek felé, rendesen kap enni, viszitek sétálni, meg simán próbáljátok szeretgetni. Biztosan csalódott az elõzõ gazdájában, de a kutyákban az a csodálatos, hogy ennek ellenére még bíznak az emberekben. Sok idõ kell, de a leghálásabb kutyusotok lesz.

A 2 éves kutyám még mindig fél a víztől, mit lehetne tenni, hogy elmúljon a félelme?

Kiskora óta fél a víztől, talán valami véletlen szerű trauma miatt ( első fürdetés ) vagy fogalmam sincs, de azóta nem múlt el ez a félelme és most nyáron kicsit aggasztó, hogy nem lehet lelocsolni egy kicsit a meleg miatt, hogy jobb legyen neki, mert el akar menekülni a vízközelből.

Legjobb válasz: Csak a tenyereidbe rakj vizet és azt ráteszed a fejére, máris hûsíti. Nálunk is a kutyus nagyon félt a víztõl, utálta is és mára (három éves lett januárban) már engedi hogy leslaggoljuk és megfürdetjük, csak "essünk túl rajta gyorsan" :)

Csak a tenyereidbe rakj vizet és azt ráteszed a fejére, máris hûsíti. Nálunk is a kutyus nagyon félt a víztõl, utálta is és mára (három éves lett januárban) már engedi hogy leslaggoljuk és megfürdetjük, csak "essünk túl rajta gyorsan" :)
Tölts, mondjuk egy lavórba vizet, úgy hogy a kutya ne lássa, hívd oda, és mozgasd egy kicsit a kezedet a vízben. VISZONT, semmiképp sem szavas nyugtatni, hogy ez csak víz, mert az rögzül benne, hogy a víz rossz dolog, és félnie kell tõle. Elõször csináld meg ezt. Majd írj, hogy mi lesz!
Nagyon sok kutya fél a slagból, edénybõl ráömlõ víztõl.Valami nagyobb alkalmatosságba tegyél vizet ki. Talán rájön, hogy abba lehet hûsölni.
Az enyém is retteg a víztõl. Ráadásul fekete a kutya, szóval neki talán még rosszabb.. Éppen délelõtt próbálkoztam egy fürdetés szerû valamivel, dehát lehetetlen.. Egy régi mûanyag zuhanytálcába tettem vizet, ami kb 10centi magas, és ott áztattam benne a kezem, meg csobogtam, meg "gyere már ide gyönyörûm", de semmi.. De mégcsak azt sem tûri, hogy vizes kézzel simogassam.. Nem tudom mi lenne a jó megoldás.. Ha valakinek van valami jó tippje, írja meg, én is kíváncsi vagyok rá :)
Hagyjad csak kint azt a vizet neki. Majd talán magától rájön, hûsít.

Hogyan tudom megtanítani a 2 éves kutyámat feküdni?

101 kutyatrük meg van és tud ülni is

Legjobb válasz: En ugy tanitottam meg a msfel eves kutyusumat,hogy fogtam egy jutifalatot,aztan ismetelgettem a fekszik parancsszot es kozben a kutyus velem szemben allt,en pedig a jutifalatot egeszen a foldig tartottam a kezemben,hogy a kutyus orra szinte a foldet erintette es reflexbol le is fekudt utana,aztan jo parszor eljatszottam meg es azota mar csak a parancsszo kell,nem kell a mozdulat hozza. Kicsit tobb Turelem,hiszen mar nem kolyok,de szerintem nem lesz gondod.. :)

En ugy tanitottam meg a msfel eves kutyusumat, hogy fogtam egy jutifalatot, aztan ismetelgettem a fekszik parancsszot es kozben a kutyus velem szemben allt, en pedig a jutifalatot egeszen a foldig tartottam a kezemben, hogy a kutyus orra szinte a foldet erintette es reflexbol le is fekudt utana, aztan jo parszor eljatszottam meg es azota mar csak a parancsszo kell, nem kell a mozdulat hozza. Kicsit tobb Turelem, hiszen mar nem kolyok, de szerintem nem lesz gondod.. :)
(ha már tud ülni) Leülteted a kutyát, a jutifalatot az orra elé teszed, és a földfelé, a melsõ lábai közé teszed.Ha feláll, újra ültetés, és most a marjára teszed a kezed és ugyan ezzel az eljárással, kicsit nyomva a marját, le fog feküdni:) Gyakoroljátok el utána párszol és menni fog! Üdv..Mária
Állva alszik???
a feksziket az enyém 2 próbálkozás alatt megtanulta :D egy májkrémes kenyérdarabkát (imádja) fogtam a kezemben, hagytam hogy megszagolja, de ne vegye el, és utána mondtam hogy fekszik, és letettem a kezem a földre, és lefeküdt :D nem is gondoltam hogy ilyen könnyû egy kutyának tanítani valamit. mostmár ha eszek májkrémeskenyeret és ott mellettem szaglászik akkor ha ránézek mindig lefekszik, hogy adjak neki :D elképesztõen cuki
Nekem a pacsi kevesebb mint öt perces mûvelet volt meg a fekszik is pedig pincsim van. Szerintem valami nagyon nagyon csábító jutalomfalattal próbálkozz pl rántott májjal (enyém imdája). Szagoltasd meg vele és tuti mindent fog csinálni csak hogy megszerezze:D Ilyet nem kapnak mindig és az illata is jó szóval tuti siker. A feksziket én úgy tanítottam meg neki hogy leültem a földre a kutyát leültettam magam mellé megmutattam neki a jutalom falatot és letettem a földre persze a kezemmel együtt és vártam, hogy lefekdjön. Ez nem minden kutyánál esik le rögtön de az enyémnél leesett nagyon hamar. Nagy dícséret feláltam arrébb mentem ugyan ezt eljátszottuk rögtön lefeküdt és akkor már mondtam neki azt is, hogy fekszik (mikor láttam hogy lefekszik) utána juti falat dícséret. Nem szabad mondogatni neki hogy fekszik fekszik mert nem tudja mit jelent attól nem fog lefeküdni. Elõször rákell jönni-e, hogy mit kell csinálnia. 1x-2x lefekszik és UTÁNNA lehet parancsszóhoz kötni a cselekvést. Úgy sokkal hatásosabb és gyorsabban megtanulja. Én minden kutyánál így csinálom. Türelem. Van még egy másik módszer az amikor a gazdi leül és az egyik lábát úgy rakja, hogy alatta át tudjon menni a kutya de csak úgy hogy kúszva. Oda hívja a kutyát mutatja neki a jutalom falatot a lába másik oldala felõl. A kutya ugyebár meg akarja szerezni így elindul a jutalom falatért, de csak úgy tudja megszerezni ha lefekszik mert szûk a hely álva nem tud átmenni. Ha lefekszik megkapja rögtön és dícséret. Utánna meg lehet megint ezt csinálni és ha látjuk rajta, hogy fekszik le a kutya akkor a cselekvés közben mondjuk neki, hogy fekszik határozottan. Illetve klikkerrel is lehet vele dolgozni, de ahhoz tanulni kell...
A kérdező hozzászólása: én is így tanítom feküdni és pacsit adni a pacsi 4 napos mûvelet volt most már jutalom falat nélkül is megy neki
Nálam a pacsit úgy tanulta meg, h nyújtottam a kezem, megkértem, hogy adjon pacsit, nem adott. Megfogtam a lábát: EZ A PACSI! (Mint a Tarzan kulcsjelenete, az Én Tarzan, Te Jane! XD) Még mindig nem mert pacsit adni. Megveregettem a vállát, mondom: Pacsi! Megemelte a csontos lábát és beletette a tenyerembe. :-D
ahogy az elsõ írta. én is így tanítottam meg. bár nekünk még kell a kézmozdulat, mert friss a dolog. de remélem idõvel elmarad. nekünk a pacsi nem megy:( az istenért se akarja megérteni, miért fogom a lábát meg mielõtt jutifalatot kap...
Az én kutyám már viszonylag öreg (4-5 éves), de a leülést megtanítottam neki. Mondtam neki, hogy Ülj le, Viktor!, lenyomtam a derekát. Másodszor is megkértem rá, hogy üljön le, leült. :-D Aztán jött a nesze, cseszd meg, táp!-folyamat. Most azzal kísérletezek, hogy parancsra kalimpáljon a jobb mancsával.
A kérdező hozzászólása: oka köszi all már azt is tud
mérgezés gyanuja állatorvos!!!!!!
A tejet sav okozta mérgezéseknél használják közömbösítésre.Bõ folyadék itatása, ha hajlandó inni és doki.
A tej nem hülyeség ha nem tehén tejrõl van szó de NEM ebben az esetben.. MENJ ORVOSHOZ!!!
azonnal állatorvoshoz vinni, mert valószínû mérgezés! tejitatás egy baromság!!!
A tej roihadtul nem semlegesít semmit sem, ez annyira igaz, minthogy féreghajtásra jó a fokhagyma...
esetleg nézd végig, ahogy meghal. jó is, hogy a net elõtt ülsz, mert expresszen úgy is találsz 10ezerért újat, ami hasonlít rá.
tej semlegesit egy picit!!!! ne hülyeség ha hány akkor meg nem marja szét a légutakat és torkot de orvos mindenképp
Ha valóban mérgezésrõl van szó, a hányás még jól is jön. De legjobb azonnal állatorvoshoz menni.
Már megint a sok tejitató idióta válasz! Semmit se itass vele, hanem vidd el orvoshoz! Nem holnap, nem ma este, hanem most azonnal! Ha kerti kutya, akkor elõbb nézz szét a kertben, hogy mi az amit esetleg megevett vagy megrágott. Ha vegyszer vagy méreg csomagolását találod, akkor azt is vidd magaddal az állatorvoshoz, ha megrágott növényt találsz akkor mondd meg az orvosnak a növény nevét. Ha semmit se találsz, akkor majd az ovos mond valamit, miután megvizsgálta a kutyát.
Itass vele tejet! ha bem javul vidd orvoshoz! jobbulást a kutyusodnak! <3
A kérdező hozzászólása: és akkor mi van ha nem birja a tejet ? már gyerekkorátol fogva kihányja .
UI:itass vele tejet majd doki!
A kérdező hozzászólása: Elmentünk még aznap dokihoz, és nem mérgezés volt, hanem egyszerre sok csontot evett és nem bírta a gyomra.. meg valószínû, hogy meg is van fázva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!