Találatok a következő kifejezésre: 2 éves alig (102 db)

Tejbe gríz?
Levesek, turmixolt betettel
Finom zöldségleves, erõleves. 1. Jobbulást
Sóba-vízbe krumpli, krumplipüré, pürésített gyümölcs, erõleves.
Fõzhetsz tejbegrízt, csak ne tejjel, hanem vízzel. Esetleg, ha olyan helyen laksz, ahol nem okoz problémát megvenni, akkor növényi tejjel megfõzheted. Reszelj bele neki banánt vagy almát. Az én fiam nagyjából csak ezt és a turmixokat (ugyancsak kókusztejbõl csináltam neki, bár én a tejallergiája miatt se használok tejet) ette meg egy fél éve, mikor hasonló baja volt, mint a tiednek.
A kérdező hozzászólása: tejes dolgok az antibiotikum miatt nem ajánlot sajnos ezek a tejes cuccok kilöve
A kérdező hozzászólása: köszönjük
Húsleves leve. Anno nekem a gyerekorvos javasolta, ha beteg a fiam, és nem akar enni, itassam ezt vele. A levesbetétet össze is turmixolhatod, és eheti azt felöntve a lével.
A húsleves mindenféle betegség esetén szuper!

2 éves kisfiam alig tud beszélni miért lehet ez?

Nagyon sokat foglalkozunk vele. a beszédje nagyon gyenge pár szot tud beszélni és persze azt se tisztán. Szerintetek vigyen orvoshoz vagy csak lusta ?

Legjobb válasz: Dr. Ranschburg Jenõ szerint a fiúgyerekeknek 3 éves korukig jogukban áll nem megszólalni :) Vagyis akár 3 éves korig ha nem beszél, az belefér. Az én fiam is 2 évesen csak a NEM szót mondta, semmi mást, most 4 éves, selypén ugyan, de nagyon választékosan fejezi ki magát ;)

Dr. Ranschburg Jenõ szerint a fiúgyerekeknek 3 éves korukig jogukban áll nem megszólalni :) Vagyis akár 3 éves korig ha nem beszél, az belefér. Az én fiam is 2 évesen csak a NEM szót mondta, semmi mást, most 4 éves, selypén ugyan, de nagyon választékosan fejezi ki magát ;)
szia én 3 éves koromig alig beszéltem és akkor is érthetetlenül. szüleim elvittek dokihoz aki azt mondta hogy ne aggódjanak majd bepótolja. és ez így lett, nagyon szeretek beszélni, és ennek köszönhetem hogy 2 idegen nyelven is megtanultam. mert érzékem nincs de a mind két nyelvkörnyezetben életem és mivel imádok beszélni így gyorsan ment, de a suliban mindig rossz voltam nyelvekböl.
Ezzel én is így voltam, nagyon meg is ijedtem akkor. Mivel mi angol nyelvterületen élünk a fiam, mindkét nyelvet hallja és azóta aktívan használja is, most 4 éves.Olyan mint egy kis szószátyár.Ne aggódj, egyik napról a másikra fog fejlõdni a szókincse. Ezen kívül mi nagyon sok mese és zene kazettát(cd-t) hallgattunk, ez is sokat segíthet.
Az én fiam is 2 éves és már kezd beszélni. Eddig csak pár szót tudott, de lassan belejön.
A kisuncsim 3 és fél évesen mondta ki az elsõ szót(kislány).Ma már be nem áll a szája :D
Hát én is csak 2 és fél éves koromban kezdtem el beszélni , felkellet vágják a nyelvem allatt.De az orvos azt mondta hogy lehet ha még nem beszél a gyerek , de mikor megszolal mondatokban fog beszélni..mennnyetek el orvoshoz :-h
egyik barátnõm kisfia is már elmúlt kettõ, de még csak 2-3 szót mond. Mindent megért, mert ha mondasz neki valamit megcsinálja és kézzel lábbal õ is megérteti magát... én azzal nyugtattam, hogy volt egy ismerõsünk akinek gyermeke szintén csak kézzel lábbal értette meg magát, majd 3 éves kora körül szinte egyik pillanatróla pásikra olyan szép folyékonyan beszélt. Szerintem ne aggódj, de ha az megynugtat elviheted orvoshoz, de szerintem már nem kell sokat várnod, és majd pont az ellenkezõje lesz.:) Be nem áll majd a kis szája:)
Ne aggódj, az egyém is most múlt 2 és most "indult be". Már szinte mindent megpróbál mondani, persze felét sem értem.Van amit én nem, de az 5éves nõvére megért.Sok szóból, csak a magánhangzókat mondja.Pl:Köszönöm-kö..ö..ö.Ezt következtetve megértem, de ami nem kapcsolódik semmihez azt nem mindig.

Van 2 shi-zuh kutyink, a lány 2 éves, a fiú 8 hónapos. A kislány júliusban tüzelt, és 28-án összeragadtak. Ezt követöen 3 nap alatt még 3-szor össze ragadtak. Lesz belőlük alom vagy sem?

Legjobb válasz: majdnem biztos, hogy lesz belõle alom. szinte 100%, ha 3x össze is ragadtak. nagyon felelõtlenek vagytok, hogy nem tettétek külön a tüzelõ kutyát a kantól. kivéve, ha akartatok kölyköket. ha viszint nem akartátok, azonnal vigyétek el orvoshoz a lányt és ivartalaníttassátok, a tüzelés befejezõdése után 3-4 héttel kell. ha kiveszik a méhét, a petefészkeit, soha többé nem lesz ilyen gond vele. ha nem, akkor számíthattok félévente egy-egy cirkuszra, mert õk az ösztöneiknek engedelmeskedve szinte kibírhatatlanok lesznek. arról nem beszélve, hogy ha félévente összejön egy alom kiskutya, az iszinyúan megviseli az anyakutya szervezetét, nem beszélve a sok kölyökrõl, akiket a nem biztos, hogy jó helyre jól el tudtok adni.

majdnem biztos, hogy lesz belõle alom. szinte 100%, ha 3x össze is ragadtak. nagyon felelõtlenek vagytok, hogy nem tettétek külön a tüzelõ kutyát a kantól. kivéve, ha akartatok kölyköket. ha viszint nem akartátok, azonnal vigyétek el orvoshoz a lányt és ivartalaníttassátok, a tüzelés befejezõdése után 3-4 héttel kell. ha kiveszik a méhét, a petefészkeit, soha többé nem lesz ilyen gond vele. ha nem, akkor számíthattok félévente egy-egy cirkuszra, mert õk az ösztöneiknek engedelmeskedve szinte kibírhatatlanok lesznek. arról nem beszélve, hogy ha félévente összejön egy alom kiskutya, az iszinyúan megviseli az anyakutya szervezetét, nem beszélve a sok kölyökrõl, akiket a nem biztos, hogy jó helyre jól el tudtok adni.
Egyet értek a fent írottakkal!!! 100% hogy lesznek kiskutyák!Kérdés az, hogy szeretnétek e évente kétszer kiskutyákat?Kérlek ne szaporítsátok a menhelyen lévõ kutyák számát, így is túl sokan vannak már...
vagy alom vagy csak álom. hihihihi
100 százalék!!


2 éves laptopom van. Mostanában 10-15 perc után erősen felmelegszik az alja. Mi lehet a probléma? Mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: nem kap megfelelõ hûtést; a ventilátor porosodik vegyél egy sûrített levegõs flakon, kapcsold ki a laptopot, húzd ki a tápkábelt, vedd ki az aksit, és a szellõzõnyíláson keresztül fújd ki a levegõt( az igazi az lenne ha szét is kapnád az egészet, és úgy tisztítanád ki) a tisztítás után vár egy percet( hogy a lecsapódó vízmolekulák elpárologjanak) és most már bekapcsolhatod ha van pénzed vegyél egy laptophûtõt alá(5ezerért már nagyon jók vanna), ha éppen nincsen rá keret, akkor a hátulját emeld meg mondjuk egy-egy kupakkal vagy valamivel 2-3 centivel: ez nagyban növeli a légáramlást amúgy a tisztítást azt 2-3 havonta elvégezheted

nem kap megfelelõ hûtést; a ventilátor porosodik vegyél egy sûrített levegõs flakon, kapcsold ki a laptopot, húzd ki a tápkábelt, vedd ki az aksit, és a szellõzõnyíláson keresztül fújd ki a levegõt( az igazi az lenne ha szét is kapnád az egészet, és úgy tisztítanád ki) a tisztítás után vár egy percet( hogy a lecsapódó vízmolekulák elpárologjanak) és most már bekapcsolhatod ha van pénzed vegyél egy laptophûtõt alá(5ezerért már nagyon jók vanna), ha éppen nincsen rá keret, akkor a hátulját emeld meg mondjuk egy-egy kupakkal vagy valamivel 2-3 centivel: ez nagyban növeli a légáramlást amúgy a tisztítást azt 2-3 havonta elvégezheted

2 éves a lányom és még mindig alig van haja. Mikor kezd el biztosan nõni?

Legjobb válasz: Hat ezutan:)) az en lanyom is tar kopasz volt 2 eves koraig. Mostanaba mar novoget(3.5 eves). Tolem orokolte. Engem kiskoromba meg dokihoz is elvitt anyukam hogy nem e beteg vagyok:)

Hat ezutan:) ) az en lanyom is tar kopasz volt 2 eves koraig. Mostanaba mar novoget(3.5 eves). Tolem orokolte. Engem kiskoromba meg dokihoz is elvitt anyukam hogy nem e beteg vagyok:)

Lányom 97cm és 13kg70dkg 2 éves ez jónak számít? Nektek hány cm és kg a gyermek ebben a korban (megjegyzésként ugy hogy alig eszik valamennyit egy nap )

Legjobb válasz: 1 hónap múlva lesz 2 éves, 86,5 cm és 11 kg Szerintem teljesen korrektek a Lányod méretei!

1 hónap múlva lesz 2 éves, 86, 5 cm és 11 kg Szerintem teljesen korrektek a Lányod méretei!
Igaz, nekem fiam van, 27 hós, de tegnap volt mérve: 90cm és 14kg. Õ kicsit husis, megvannak még a babavonások benne. Szerintem a lányodnak jók a méretei.
Szerintem úgy egy évvel az átlag elõtt van, de belefér
Én kislányom nemrég volt 2éves. 85cm, 11.7kg
Az enyém 3 lesz és szintén ezzel a paraméterekkel rendelkezik :) 2 évesen 93 cm és 12, 70 kg volt.
Szerintem elég nagy....nekem ugyan fiam van, õ 2 évesen 90 cm, és 12 kg volt.3 évesen volt 100 cm, és 15 kg.40hkm
Lányom 87cm és 11, 4kg.
lányom 2 évesen 9800 gramm és 84 cm volt:)

Kislányom 2 éves múlt és most már 1-2 hónapja alig hajlandó gyümölcsöt enni. Hetente kb. kétszer banánt és manandarint eszik, mást viszont nem akar sem tízóraira sem délután.100%-os gyümölcslét sem iszik. Mit tegyek, mit próbáljak?

Már vettem üveges gyümölcsös babaételeket, amiket babaként adtam, ill drága Nestlé 100%-os gyümölcs készítményeket, de nem hajlandó megenni , pedig baabként szerette.

Legjobb válasz: Gyümölcslevet inkább otthon facsarj neki, az egészen biztosan 100%-os, és nincsenek benne rejtett kalóriák, tartósítószer, cukor stb. Ha jól tudom, ez az a korszak, amikor a gyerekek rájönnek, hogy az evés központi kérdés, akkor ezzel zsarolni tudnak. Ne görcsölj rajta szerintem. Kínáld meg, ha nem kér, rendben. Akkor "két óra múlva uzsonna". De addig semmit ne adj neki. Semmi dugikekszet vagy ilyesmit azzal a felkiáltással, hogy "ezt legalább megeszi". Tapasztald ki, hogy miket szeret, mert a gyerekeknek is saját ízlésük van. Miket eszik még egyébként? Külön fõzöl neki, vagy többnyire már a ti ételeiteket eszi? Édesség, chips vannak? Egyébként egy banán nekem kb. két órára elég, és én már bõven nem vagyok gyerek. :) Próbálkozz almával is, azt általában szeretik.

Gyümölcslevet inkább otthon facsarj neki, az egészen biztosan 100%-os, és nincsenek benne rejtett kalóriák, tartósítószer, cukor stb. Ha jól tudom, ez az a korszak, amikor a gyerekek rájönnek, hogy az evés központi kérdés, akkor ezzel zsarolni tudnak. Ne görcsölj rajta szerintem. Kínáld meg, ha nem kér, rendben. Akkor "két óra múlva uzsonna". De addig semmit ne adj neki. Semmi dugikekszet vagy ilyesmit azzal a felkiáltással, hogy "ezt legalább megeszi". Tapasztald ki, hogy miket szeret, mert a gyerekeknek is saját ízlésük van. Miket eszik még egyébként? Külön fõzöl neki, vagy többnyire már a ti ételeiteket eszi? Édesség, chips vannak? Egyébként egy banán nekem kb. két órára elég, és én már bõven nem vagyok gyerek. :) Próbálkozz almával is, azt általában szeretik.
Szerintem se erõltesd, és gyümölcsös bébi ételeket is kár venni. Én úgy csináltam, hogy egy almát elvágtam szeletekre, beleraktam egy tányérra. Ha volt narancs vagy mandarin gerezdeket is raktam közé. Ebbõl a tányérból lehetett csipegetni, igaz én is ettem belõle néha de azért elég jól elkopott így.
Kettõ gyerekem van, nekünk is vannak, voltak ilyen korszakok.Próbáld meg azt, hogy összevágsz többféle gyümölcsbõl egy tálra, és együtt eszel vele belõle.Vagy amikor levest fõzöl adj nekik nyers répát, karalábét, káposztát stb.Az enyémek sorban állnak érte, szivesebben eszik mint a gyümölcsöt. Szerintem unja már a gyümölcsöket, de sajna ilyenkor nincs primõr választék.Amit a boltban most kapni lehet az meg nem mindíg élvezhetõ ízû.Csak tavaszig húzd ki vele, akkor meg menjetek ki a nagyiéknál a kertbe, és akkor majd biztos megjön a kedve a friss eperre, cseresznyére, málnára.
Egyet értek az elõttem íróval, ha nem kell a gyümölcs adj neki zöldséget, általában azt szeretik majszolni ill. egyen sok fõzeléket, így megkapja a szervezete, amire szüksége van. Jön a tavasz, akkor könnyebb lesz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Sajnos az almát soha nem ette, így most sem, max. almalevest:) Nassolás, dugikeksz nincs, nem is kéri. Én is csináltam már Neki frissen préselt leveket, sajnos az sem ment..A zöldségeket csak fõzve szereti, nyersen nem, már azt is próbáltam, hátha az menne, mint a gyümölcs..De az hogy egyiket sem, eléggé elkeserít..
Az enyém sem nagyon kéri most (20 hós). Lehet megköveznek érte, de én megveszem neki az üveges gyümölcsöt, azt megeszi, közben mesét néz:-(, de kell a vitamin, most nem érdekel csak egyen. És a pritaminpaprikát, a pirosat megeszi meg a kígyóuborkát. Répát is néha.
Én ezt úgy csinálom hogy amikor mesét néz annyira belefeletkezik a mesébe, hogy simán be tudok dugni egy almaszeletet a szájába és akkor már nem köpi ki. Nekünk sajnos csak így megy, de legalább egy fél alma lemegy így egy nap.
alá és rajta....
szerintem jó a body+pizsama, úgyis betakarózik, éjjel nem is kell melegebb a szobában.
Harisnyában egészségtelen és kényelmetlen aludni. A fiam is kitakarózik ezért hálózsákban alszik. Ha még pelusos akkor body a pizsi alá.
nem kényelmetlen neki a harisnya? picit túlzásnak érzem pizsi alá, inkább akkor vegyél hálózsákot, enyém 2 évesen még bõven abban aludt, alá csak egy ru. bodyt és pizsit kapott, most 3 éves, csak pizsi van rajta, semmit nem adok alá, most már be tud takarózni, felébred ha fázik így nincs gond már ebbõl :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!
Hosszúujjú pizsiben alszik a fiam, és nincs alatta semmi. Alsógatya, zokni sem! Persze vastag a ruha, így nem fázik, pedig Õ is kitakarózik sokszor. Nálunk is 22fok van éjjel.
A lányomra ujjatlan bodyt adok és arra a pizsamát. Van rugdalózó fazonú is, meg külön nadrág-pulcsi fazon is. Mondjuk ma este épp a rövid ujjú Hello Kitty pizsiért volt megõrülve, az alá hosszú ujjú bodyt adtam. Õ is mindig kitakarózik, általában 5 körül szokott nyüszögni, hogy takarjam be, addig elvan. Nálunk éjjel 19-20 fok körül van.
Lányunk 2.5 bodyban alszik. Ha hidegebb van akkor egy vékony nacit kap. Nincs kimondott pizsije.
ha kitakarózik, akkor persze, legyen a pizsama alatt body, ujjatlan vagy rövid ujjú.
kisgatyó, kistrikó, kényelmes nem túl vastag pizsi. De ha van vastag, miért ne lenne jó? Éjjel ha kitakarja magát, be viszont nem, és nem mozog, sokkal inkább fog fázni, mintha 20-22fokban napközben rohangálna. De nagyon jó a body+vékony pizsi kombináció is.
A kérdező hozzászólása: ja, és állandóan forog, így nincs rajt sokszor takaró :(
A kérdező hozzászólása: köszi. Mivel ez elég meleg pizsi, jó alája rövid ujjú, vékonyabb bady?
2, 5 éves a kislányom. Body-ban, és vastagabb hálózsákban alszik. Nálunk. max. 18-20 fok van éjjel(inkább 18-19). Ha melegebb a szoba, nem alszik jól. A harisnyát én is túlzásnak gondolom. Sem zokniban, sem harisnyában nem egészséges aludni.

2 éves kisfiam hetek óta alig akar enni valamit, igaz, hogy fogzik s attól nagyon szenved. Vannak napok, amikor eszik, de van amikor alig valamit. Súlya 11 kiló 90 dkg. Hogyan tudnám fokozni az étvágyát természetes módon? Zsuzska

Legjobb válasz: próbáljátok ki a béres cseppet.Az javít az étvágyán.Az én kisfiam most 14 hós és 11kg40dkg.Ehhez a mérethez képest a te fiúcskád valóban vékonyka lehet.Igaz az enyém meg kicsi 79 centike.

próbáljátok ki a béres cseppet.Az javít az étvágyán.Az én kisfiam most 14 hós és 11kg40dkg.Ehhez a mérethez képest a te fiúcskád valóban vékonyka lehet.Igaz az enyém meg kicsi 79 centike.
Mikor az én kicsim elkezdte növeszteni a fogait, igaz kisebb volt, (8-9 hós) a nyári melegben volt, hogy napokig csak gyümölcsön és tápszeren élt. Meg is jegyezték sokan, hogy le van fogyva, pedig csak megnyúlt közben, és minimálisat hízott. Szóval átérzem a helyzeted. Azzal szoktam még próbálkozni, ahogy amikor eszik, akkor minél táplálóbb dolgokat adok neki, pl joghurtba gabonapelyhet, fõzelék mellé kenyeret, husit is, és ha van étvágy, akkor mehet a desszert is persze az ésszerûségen belül.
Az én fiam nemrég múlt 2. Neki már csak a 2 felsõ rágó fogai vannak hátra, most meg is náthásodott kicsit, így aztán napok óta alig evett. Ma már kicsit jobban. Béres cseppet kap. Õ 11, 2 kg.
Ha eddig jól evett, akkor ha kibújik a foga újra visszazökken a régi kerékvágásba, és bepótolja az elvesztett dekákat. Addig próbáld meg a kedvenc ételeket, lehetõleg minél táplálóbbakat, és reggel éhgyomorra egy pohár édeskömény teát, ami segíti az emésztést is. Ha azonban tartós marad a problémátok, akkor beszélj a védõnõvel vagy a dokival, hátha õk okosabbat tudnak mondani.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!