Találatok a következő kifejezésre: 2 éves a fiam, mikor (88 db)

Van olyan, hogy nem tanul meg a gyerek beszélni? Januárba lesz 2 éves a fiam, de nem beszél. Mindent megért. Mi a gond?

annyit mond csak mama,baba,pap,ebbe.de ezt már 1 éve mondja.ha mondom beszéljen,akkor rázza a fejét.miért?gond lehet?

Legjobb válasz: Két évesen,fõleg a fiúk ritkán beszélnek. Erõltetni nem szabad. Semmi gond nincs a fiaddal,fog még beszélni,többet is,mint szeretnéd.

Két évesen, fõleg a fiúk ritkán beszélnek. Erõltetni nem szabad. Semmi gond nincs a fiaddal, fog még beszélni, többet is, mint szeretnéd.
Ha megérti, amit mondanak neki, akkor semmi baj. NE eröltesd, ne akard rábeszélni arra, hogy mondjon valamit, mert ezzel csak gátolod a fejlödését. Viszont ha lehet, "értsd gyakran félre, amit akar", (persze ne fontos dolgokat) igy rájön, hogy a beszédnek van elönye is. Van ismerösöm, aki úgy került elsö osztályba, hogy még nem beszélt, és csak amikor eltévedt az épületben és nem tudott segitséget kérni, akkor kerzdte el.
Köszönöm a kérdést! Bocsánat, de "örülök", hogy ennyien vagyunk ilyen helyzetben. A kislányom 20 hónapos lesz, és két szót használt mindenre - vau és pápá - az utóbbi idõkben már ezeket is hanyagolja. Mindent megért, mindent megmutat a kiskönyvekben is, de nem beszél. Rengeteget foglalkozom vele, azt mondták már ez sem jó. Egész csecsemõ korától napi szinten mondókázok, éneklek, azt hittem, hogy ez annyira rögzül majd benne, hogy abszolút nem lesz beszéd problémánk, erre tessék. Tudom, hogy nálunk a cumi is nagyon ludas a beszédfejlõdés elmaradásában. Próbálom finoman elvenni tõle több-kevesebb sikerrel. Ha nincs a szájában egybõl halandzsázik babanyelven, de kész káosz és érthetetlen hanghalmaz ami elhagyja a száját.
Az unokám most 2 és fél éves, sokáig nem beszélt, most kb egy hónapja elkezdte, és azóta naponta újabb szavakat mond, söt a legtöbbször nem is szavakban, hanem nagyin egyszerü mondatokban beszél, (pl. lépcsö lenn mama - ami annyit jelent, hogy menjenek le a lépcsön a mamához). Ne idegeskedj, föként a fiúk sokszor csak késön kezdenek, de hamar behozzák a lemaradást.
hónap végén lesz 2 éves a kisfiam és kb 5 szóból áll a zsókincse.õ is megért mindent, de õ meg szégyell beszélni.kimond valamit, majd meglepõdik és elszégyelli magát.majd elkezd beszélni.
A kérdező hozzászólása: igen köszönöm a válaszokat, a gyerekorvos is azt mondta, az égvilágon semmi gond nincs vele, csak lusta, nem tartja fontosnak a beszédet.én is ráakarom öt venni, hogy beszéljen, de csak a fejét rázza, meg sikit, ha mondom neki.de ö mutogat, és elvárja, hogy mondjam hogy mi az mi van ott.fogadok ö már mindent tud fejböl, mondokákat is stb.csak nem mondja.ha beszélek elötte olyat is amit nem akarom hogy hallja, de meghallja és csinálja, mert rafinált.most akkor mi a j, ha értetlenkedek, hogy nem értem, vagy ha mondom hogy beszéljen valamit?
Ja és úgy is szoktam, hogy tanítom rá õket, h pl. ha mutogat v nyûgös mert éhes, akkor mondom neki h "mondd:éhes vagyok", ezt így mindennel, nem csak az evéssel.Valaki azt mondta, h ez jobb módszer mint az "értetlenkedés".
Az enyémek már 2 héttel elmúltak 2 évesek, és még mindig semmi:(Igaz, ikrek, és fiúk is, de akkor is, körülöttünk már mindenki réééges régen beszél, mondókázik.Én is csinálom a "nem érti anya" dolgot, de nem ér semmit.Már nagyon várom h beszéljenek, és értelmes szót halljak magam körül!
A kislányom februárban lesz 2 éves. Szavak amiket mond: anya, apa, mama, tea, néni, hinta, alma, kaka, baba, nem és semmi mást:) A védõnõnk szerint tökéletesen elég ennyi majd elkezdi a többit is.Én mindig nevetek mikor valaki sopánkodik hogy nem beszél mondatokban, eljön az idõ mikor majd azt akarják hallgasson el egy kicsit:) Én nem bánom , hogy nem mondókázott már egyévesen ahogy ezt más anyáktól hallom:)
Hasonló ahhoz, amit feljebb javasoltak: ne reagálj az eddigi megnyilvánulásaira (mutogatás stb.), hanem erõltesd egy kicsit, hogy beszélnie kelljen. Persze ezt csakis úgy, hogy inkább játéknak tûnjön! Ne a fontos/sürgõs kéréseknél és ne erõltetve próbálgasd, hanem szinte észrevétlenül.
Állítólag a kisfiúk nehezebben és késõbben kezdenek el beszélni, mint a kislányok. Az öcsém is késõn kezdett beszélni, küldték fülészetre, logopédiára, de szervi baja nem volt, csak lusta volt beszélni. Pár szóban kimerült a szókincse. Bekerült oviba, na ott olyan rohamos fejlõdésbe kezdett, hogy azóta se áll be a szája, pedig már 19 éves. Nem tudom, hogy lesz a fiamnál, majd kiderül... Ha védõnõ vagy a gyerekorvos nem javasol külön vizsgálatot, akkor szerintem nem kell aggódni. Nézegessetek sok képeskönyvet, mondókázzatok, vagy próbáljatok többször gyerektársaságba menni, hátha megtörik a jég.
Az én kislányom is 20 hónapos lesz. Nyanya, papa, mama, baba, tátá, pápá, kaka, NEM, stb. Ezeket a nagyon alap szavakat mondogatja már hónapok óta. Illetve néha 2x-3x mond valami új értelmes szót, de azt többször nem halljuk tõle. :-( (Valamelyik nap számoltunk, és kimondta, hogy: EGY. Ezt még elismételte háromszor, de azóta se mondja, ha kérem) Az állatok hangját remekül utánozza. De hogy mikor fog már végre értelmesen beszélni??? Úúúúúgy várom!!!! :-)
A kérdező hozzászólása: Tudtok valami jo strandod pesten?
Szúnyogriasztót...van gyermek off, és magas uv-naptejet! Homokozó készlet, kaja, pia és amit még akartok!De azért szandit vagy papucsot is vigyél neki!Meg fürdõ gatyót!:) És ne feledjétek magatoknak a fürdõ ruhát :D
Amit az elsõ válaszoló írt, plussz: törölközõ, fürdõköppeny (ha van, nem kell külön ezért venni), napernyõ (ha nem tudtok árnyékos helyre menni), vagy ha van UV-s sátor. Napszemüveg, sapka vagy kalap.
Az úszópelenkát se hagyjátok otthon ha még nem szobatiszta.
Ja, meg még egy úszógumi is jól tud jübbi:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat.

Torontóba utaznánk repülővel hármasban, 2 éves a fiúnk, szeretnék ötleteket kérni, hogy a hosszú út alatt (átszállással kb.9-11 óra) hogyan és mivel köthetnénk őt le?

Ha nagyon megterhel? az utazás lehet lemondunk az útról.

Legjobb válasz: Én sem javaslom, a kisgyermeknek sokkal rosszabb, mert nagy a mozgásigénye. Ha muszáj, akkor - olyan gépen kellene menni, ami duplafolyosós - vinni kell sok játékot stb. - (na ezért megkapom a magamét): Biomelatonint kell venni a patikában, ebbõl negyed vagy max. fél szemet kell beadni a boarding-nál kevés vízzel. (Nem altató, de aluszékony és nyugodt lesz tõle)

Én sem javaslom, a kisgyermeknek sokkal rosszabb, mert nagy a mozgásigénye. Ha muszáj, akkor - olyan gépen kellene menni, ami duplafolyosós - vinni kell sok játékot stb. - (na ezért megkapom a magamét): Biomelatonint kell venni a patikában, ebbõl negyed vagy max. fél szemet kell beadni a boarding-nál kevés vízzel. (Nem altató, de aluszékony és nyugodt lesz tõle)
mesefilmek hordozható lejátszón! ez mellé még minden, amit szeret. autók, rajzolni, kártya, memória, építõkocka (kevés).. de a film a legjobb. aztán ha este mentek, úgyis aludni fog.
A megoldás egyszerû: Ne akarjatok 2 éves gyereket külföldre vinni. Neki ez megterhelõ és fárasztó. Bízzátok inkább rá addig valami rokonra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, az út mellett döntünk
Kipiheni majd a gyerek, és persze szánjatok arra is idõt, hogy ti is pihenjetek:) fontos a sok alvás az elején..ha van lehetõségetek, ne mondjátok le!


2 éves iker fiaim félnek a 19hónapos unokatesójuktól. Mit tehetnék, hogy ne féljenek?

A mamával együtt lakik az unokatesó,ha megyünk hozzájuk állandóan elveszi t?lük a játékokat morog rájuk és verekszik. A mamájukat nagyon szeretik,de kisfiú miatt már nem is megyünk hozzájuk,mert sírnak,ha ott vagyunk és ölben maradnak csak el.Nem okoz náluk lelki eredet? problémát?

Legjobb válasz: Szia! Én vagyok a másik 2 éves ikerfiús, megint "összetalálkoztunk". Igaza van az elsõnek, ezen a kisfiú szülei tudnak "segíteni", ha máshogy nem, annak a kisfiúnak kéne ölben lenni addig, míg ott vagytok és ezt csinálja. Megváltozna szerintem, de megengedni semmiképpen nem kéne neki. Az is igaz, hogy az ikrek megerõsítik ebben a viselkedésében az unokatesót, ha csak ölben vannak és sírnak, mikor ott vagytok. És te se légy ideges, mikor ott vagytok! Nálunk is van hasonló helyzet, de ott a másik anyuka nem keres. Mindig jóban voltunk, fél év van a nagylányom (4 lesz) és a fia között (3,5 lesz, egy csoportban lesznek az oviban õsztõl). Voltak itt egyszer, nagyon jól eljátszott a két nagy, meg is beszéltük hogy összejövünk még. Aztán mégsem sikerült, késõbb meg nem is keresett, kiderült miért. A fiúcska kicsit akaratos, hisztis, kicsikkel verekedõs, nem ismeri a határokat, a saját határait sem, 20 kg körül van. Egyszer elvittem az ikreket hozzájuk, a fiú ráült az akkor 20 hós, 10 kg-ot gyerekemre. Persze lekatam, de nyugodt maradtam, mert még idõben volt, ott voltam mellette. Anyukája viszont nem volt nyugodt, én biztos vagyok benne hogy ezért nem járnak el sehova gyerekek közé. Pedig pont ezért kéne!! A fiú csak játszani akart, nem bántani az enyémet, persze utána ha ránézett a nagy, már sírt is a kicsi, kétszer meg is lökte õket, mégis azt montam az anyukának, jöjjenek át. Jobb lenne a fiúnak ha gyerekek között lenne, így is szocializálódna, nem jöttek, nem tudom mi lesz az oviban. Így kicsit félek az ovitól, a lányom nincs 13 kg, ha ott összetalálkoznak, hát remélem nem ül rá......:-(

Szia! Én vagyok a másik 2 éves ikerfiús, megint "összetalálkoztunk". Igaza van az elsõnek, ezen a kisfiú szülei tudnak "segíteni", ha máshogy nem, annak a kisfiúnak kéne ölben lenni addig, míg ott vagytok és ezt csinálja. Megváltozna szerintem, de megengedni semmiképpen nem kéne neki. Az is igaz, hogy az ikrek megerõsítik ebben a viselkedésében az unokatesót, ha csak ölben vannak és sírnak, mikor ott vagytok. És te se légy ideges, mikor ott vagytok! Nálunk is van hasonló helyzet, de ott a másik anyuka nem keres. Mindig jóban voltunk, fél év van a nagylányom (4 lesz) és a fia között (3, 5 lesz, egy csoportban lesznek az oviban õsztõl). Voltak itt egyszer, nagyon jól eljátszott a két nagy, meg is beszéltük hogy összejövünk még. Aztán mégsem sikerült, késõbb meg nem is keresett, kiderült miért. A fiúcska kicsit akaratos, hisztis, kicsikkel verekedõs, nem ismeri a határokat, a saját határait sem, 20 kg körül van. Egyszer elvittem az ikreket hozzájuk, a fiú ráült az akkor 20 hós, 10 kg-ot gyerekemre. Persze lekatam, de nyugodt maradtam, mert még idõben volt, ott voltam mellette. Anyukája viszont nem volt nyugodt, én biztos vagyok benne hogy ezért nem járnak el sehova gyerekek közé. Pedig pont ezért kéne!! A fiú csak játszani akart, nem bántani az enyémet, persze utána ha ránézett a nagy, már sírt is a kicsi, kétszer meg is lökte õket, mégis azt montam az anyukának, jöjjenek át. Jobb lenne a fiúnak ha gyerekek között lenne, így is szocializálódna, nem jöttek, nem tudom mi lesz az oviban. Így kicsit félek az ovitól, a lányom nincs 13 kg, ha ott összetalálkoznak, hát remélem nem ül rá......:-(
Az ilyen idõs gyerekek egyszerûen lekerülik azokat, akikkel nem lehet szót érteni. Ha verekszik, morog az unokatesó, akkor õ nyilván ez a kategória. Még mindig jobb, mintha elkezdenék a te fiaid is felvenni ezt a viselkedést:S Szerintem az unokatesó szülei tudnának tenni az ügy érdekében. Mert ugye az õ szempontjukból az a gond, hogy ezt a nemkívánatos viselkedést a te fiaid igazából megerõsítik azzal, hogy inkább ölben vannak. Én annak semmiképp nem vagyok a híve, hogy visszaüssön az egyébként rendesen viselkedõ kicsi.Nehéz ügy.

Másnál hogy alakult ki, mivel játszik a gyerek? 2, 5 éves a fiam és babázik, az baj? Nekem kéne "elterelnem" a babákról?

vagy hagyjam hagy játszon vele, (eteti, itatja,fürdeti, szoptatja!!!)

Legjobb válasz: 3,5 éves a fiam, a bölcsiben babázik. Egyik nap a gondozónõ úgy fogadott, hogy a fiam babázik és meg is szoptatja a babát (ugyanúgy, ahogy tõlem látta). Kérésemre megmutatta a fia a babát, Andrásnak hívja. Hozzátenném, hogy van egy kisöccse, aki András. A gondozónõ és én is azon a véleményen vagyunk, hogy babázzon csak, neki ez még játék, nem igazán tudja, hogy ez lányos dolog. Emellett nagyon szeret fõzni is:-) Szerintem hagyd, hogy babázzon, nem kell semmivel sem elterelned a figyelmét! Nincs esetleg kisebb testvére, mert akkor szokott ez elfordulni?

3, 5 éves a fiam, a bölcsiben babázik. Egyik nap a gondozónõ úgy fogadott, hogy a fiam babázik és meg is szoptatja a babát (ugyanúgy, ahogy tõlem látta). Kérésemre megmutatta a fia a babát, Andrásnak hívja. Hozzátenném, hogy van egy kisöccse, aki András. A gondozónõ és én is azon a véleményen vagyunk, hogy babázzon csak, neki ez még játék, nem igazán tudja, hogy ez lányos dolog. Emellett nagyon szeret fõzni is:-) Szerintem hagyd, hogy babázzon, nem kell semmivel sem elterelned a figyelmét! Nincs esetleg kisebb testvére, mert akkor szokott ez elfordulni?
Mindenképp hagyjad, a kislányom is játszik autókkal! Nem szabad beleavatkozni, a szerepjátékok nagyon jók, fõleg, ha magától csinálja! Ettõl még nem fog "eltévelyedni" a nemi identitásában...
Szerintem se aggódj. Az én lányom, nem babázik, a fiusabb játékokat szereti. Van neki ez is az is. Ezt választotta. Gondolom tõled látja és utánoz. A gyerekek leutánoznak bennünket :) Ha a nemi identitással lenne probléma, azon nem tudsz segiteni úgysem. Az már régen eldõlt.Már a pocakban. De a babázásbõl SEMMIRE nem kell következtetni.
1 vagyok! Min leírtam, valóban van egy testvére, így téged utánoz! Nem fogják csúfolni, ha oviba megy, mivel a fiam épp a bölcsiben babázik a lányokkal. Sõt, szinte csak a lányokkal játszik. Szerintem éppen jó dolog! Olyan gondossággal bánnak a babával, mint mi is a gyermekinkkel. Ilyenkor úgy elérzékenyülök.
Szia! Semmi baj (En kisfiam 2, 5 eves, ö nagyon fius a baba nem kell neki, ö macit etet, kisteso meg nincs, de ö a babazas reszböl, mivel müszaki gyerek nagyon a babakocsi tologatast imadja). Nem kell eröszakkal elvenni töle az csak art, ha zavar vagy felsz hogy kicsufoljak, akkor csabitsd mas jatekokhoz.Es valoszinüleg teged utanoz, mert sokat van veled bizonyara. Egy kis ferfias program is segithet apukaval, nagypapaval, barattal. Autokat nezni vagy labdazni. Akkor kell csak aggodni ha ez a jatek komolyabbra fordul es mast egyaltalan nem akar csinalni, akkor lehet valami gond. Es a gyerek azzal jatszik amije van, amiket kap :) vagy amit megszerez :)
A kérdező hozzászólása: Apa a kanyarban van itthon kb.rengeteget dolgozik sajnos:(( Nagyszülõk nincsenek, nekem van egy bátyám de Amerikában lakik.szóval ennek megfelelõen félévente egyszer látja.. A szomszéd apuka szokott vele labdázni néha, mert neki is kisfia van.
Az utolsó szerintem nagyon jó ötletet adott! Nem szabad tiltani, viszont egy-két fiús program apával nagyon jó megoldás lehet. /2 éves fiú anyukája/
A kérdező hozzászólása: Igen, ebben igazad van, én is szeretem látni milyen kedves a kisfiával:) Azért is különösen érdekes a dolog, mert nem igazán beszél, de a babának vmi aranyos nyelven "magyaráz". Én csak nem akarom, hogy az oviban (közösségben, mert egyenlõre még nem oviba megy tavasztól) anyámasszonykatonája legyen. Én emlékszem mikor ovis voltam, volt egy kisfiú aki szintén babázott és hozzánk, lányokhoz húzott inkább.na õbelé aztán senki se volt "szerelmes" mert olyan lányosan viselkedett szinte mintha lány lenne, szóval a papás-mamásban õ inkább mama volt :) ) vagy hogy mondjam:) )
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy fura lesz amit írok, de nincs énnekem semmi bajom azzal, ha akár a nemi identitása látszik meg a babázáson. Akkor is az én fiam, csak esetleg csúfolni nem fogják emiatt? Most megy majd közösségbe. Elvenni nem akarom tõle, mert nagyon szereti a "kisfiát" :) ) Van egy huga igen, nyilván a szoptatást onnan látja:) Azért az más hogyha egy lány fiús, mintha egy fiú lányos...az elõbbi jóval inkább elfogadott. Azon én se aggódnék, ha a lányom autókázna (ez milyen furcsa, de így van mégis..)
NAgy dolog az én fiam meg tündérke akar lenni a farsangon, mint a nõvére. :) Ez mind csak a fejlõdésük hasznára válik, mert a szerepek tanulása, és minél többé, arra sarkalja õket, hogy nyitottabbak legyenek mások iránt.

2, 5 éves a fiam. És most kezdtünk el oviba járni. Nálatok meddig tartott az üvöltős korszak? Tudom nem mindegyik gyerek sir. MEnnyire viselt meg? Mikor kezdett el beszokni?

Annyira sajnálom szegényt. Próbálok nyugodt maradni de nehezen megy:( Olyan keservesen sirt ma reggel is, és kapaszkodott a szekrénybe hogy ő nem akar bemenni:(

Legjobb válasz: 2,5 évesen ovi? Bölcsibe nem tudod vinni? Messze nem érett az ovira ha ez van.

2, 5 évesen ovi? Bölcsibe nem tudod vinni? Messze nem érett az ovira ha ez van.
2-es vagyok. Még valami eszembe jutott: Nekem azt mondta a gondozónõ, hogy ez a normális reakció náluk. Ha nem sírna, és jól érezné magát, akkor az nagyon elgondolkodtató lenne számukra!! Sokan hencegnek azzal, hogy az "õ gyerekük soha nem sírt + délután haza sem akar menni" blablabla - én ezzel nem dicsekednék... Kérdeztem azt is a bölcsiben, hogy mennyi idõ - átlagosan - amíg beszoknak. 1 hónapot mondtak. Kegyetlenül hangzik, de betörnek, mint egy kiscsikó - csak idõ kell hozzá Kitartást!

Lassan 2 és fél éves a fiam, ha a bilire ültetem oránként pisil a bilibe, de nem szol csak mikor csorog. érdemes probálkozni vagy hagyjam az egészet mig magátol fog szolni:?

Legjobb válasz: Szia! Kisfiam 2 éves volt novemberben és mi is kb itt tartunk. Mi 1 hónapja kezdtük el intenzívebben a bilizést, hogy sûrûbben ültetem rá, de õ is csak akkor szól ha már csorog. Én látom a fejlõdést, bízom benne hogy nyárra már szobatiszta lesz, addig van pár hónap. Én nem hagynám, ha rendszeresen pisil a bilibe az már jó jel.

Szia! Kisfiam 2 éves volt novemberben és mi is kb itt tartunk. Mi 1 hónapja kezdtük el intenzívebben a bilizést, hogy sûrûbben ültetem rá, de õ is csak akkor szól ha már csorog. Én látom a fejlõdést, bízom benne hogy nyárra már szobatiszta lesz, addig van pár hónap. Én nem hagynám, ha rendszeresen pisil a bilibe az már jó jel.
Nagyjából egykorúak a gyerekeink. Ha ráültetem, mindig belepisil a bilibe, de a világért nem szólna, inkább elücsörög benne, ha becsorog. Viszont ha pucér (pl fürdés elõtt), azonnal ráül a bilire, ha úgy érzi kell. Két ok miatt nem foglalkozom vel, vagyis három: 1. irtó macera õt öltöztetni, és nincs kedvem egész nap ezen veszõdni, nálunk nem 25-30 fok van a lakásban, így a melegítõt levenni nem oly pikkpakk. 2. nagyon dacos, és nem akarom hogy ebben is kialakuljon az ellenállás, pl kakivisszatartás formájában 3. bõven ráér nyáron leszokni a pelusról, több kisgyerekes anyukának is az a tapasztalata, hogy ált késõbb gyorsabban megy, de mindenre van kivétel persze
A kérdező hozzászólása: a múltkor kb.2 hete sétálni voltunk és rájött, hogy anya a hóba kell pisikálni , -6fokban pisilt kint a hóba , de azóta sem.
A kérdező hozzászólása: miután bepisil a pelusba szól, hogy adjak tiszta pelust, mert ez pisis!
Én nem ültetgetném, hiszen az teljesen más, hogy óránként "kiengedi" azonos szituációban, amit Te állítasz fel mesterségesen, mint az, hogy idõben felismeri az ingert és szól. Ha magától szól, az a legjobb. És amint írod, jó úton vagytok. Dicsérd meg nagyon, amikor szól, és mondd neki, hogy ha majd mindig szólni fog, lejön róla a pelus, mint a nagyokról, akik már bugyiban vannak. (Mint apa meg anya, akik nem pelusosak.) Én mindkét gyerekemnél így csináltam, megvártam, amíg egy-egy lépést maguktól akartak lépni. És nem bántam meg, pedig így sem haladtunk/haladunk (kicsim még alváshoz pelusos) villám sebességgel, de szinte nincsenek balesetek, úgyhogy én elégedett vagyok. Persze az "ültetgetõs módszerrel" is sokan lettek már szobatiszták, én is tudom, csak nekem nem jön be.
én is próbálgattam így, mint te.ahányszor ráültettem, mindig pisilt.így 1, 5 óránként ráültettem.bugyipelut vettem, hogy könnyebb legyen lehúzgálni.ha egész nap itthon voltunk, kisgatyát kapott.nem pisilt bele, de szó nélkül belekakált.amikor hazahoztam a bölcsibõl, azonnal levettem a pelenkát, fürdésig gatyában volt.egyszer sem pisilt be, de bekakált. aztán két hete beteg lett.aznap, amikor itthon maradtunk, nem kapott pelenkát.kérdezgettem, vittem pisilni, és kakálni is sikerült bilibe.három nap telt el, és szobatiszta lett.nem is kérdezgettem utána, megbíztam benne, szépen szólt pisinél, kakánál.az elmúlt két hétben egy baleset volt, a harmadik napon bekakált, de nem itthon voltunk, hanem vendégségben.azóta bölcsibe is pelenka nélkül megy, délben sem pisil be.reggel ahogy felébred szól, és pisil, de éjszaka még bepisil.úgyhogy szerintem ki kell várni, amíg érett lesz rá.

2 hónap híján 2 éves lesz a fiam, mikor bölcsibe kerül szeptemberbe. Akkor már kell tudnia magától ennie? Most még egyáltalán nem megy.

Legjobb válasz: Hát ebben a korban már régen illene. Ha nagyon nem megy, majd ott kénytelen lesz megtanulni. Hagyd egyedülpróbálkozni otthon. Az elején sokat fogsz takarítani, de ha nem hagyod soha nem tanulja meg.

Hát ebben a korban már régen illene. Ha nagyon nem megy, majd ott kénytelen lesz megtanulni. Hagyd egyedülpróbálkozni otthon. Az elején sokat fogsz takarítani, de ha nem hagyod soha nem tanulja meg.
A kérdező hozzászólása: Hiába illene tudnia, ha nem érdekli. Megfogja a kanalat, és csak túrja az ételt. De jobban rá fogok erre menni szeptemberig. Köszi mindenkinek!
Szerintem ebben a korban már kéne ha nem is teljesen önállóan enni de legalább a kanalat taníthatnád hogyan emelje a szájához. De ezt biztosan megfogjátok beszélni a gondozónõvel. Bölcsõdében az un. kétkanalas módszerrel etetik a gyermeket, ezzel tanítva az önálló evésre. Ennek lényege, h. keveset vagy többet de burkoltan tegyünk ételt a tányérba. Egy kanál nálad van, egy a gyereknél. Az õ kanalát a kezébe adjuk és elmondjuk neki hogyan fogja. Hagyjuk hagy próbálkozzon Ha sikerül neki fontos dicsérni érte de ha összekeni magát nem szabad érte megszidni!!!! A másik kanál a gondozónõnél van és azzal eteti a gyermeket miközben a gyerek is tud a sajátjával próbálkozni, ha van hozzá kedve.
*kellene
Az én kisfiam nem tudott enni amikor bölcsibe került kétévesen. Otthon egyszerûen nem próbálta meg, hiába két kanál, hiába minden. Aztán egy hónap után már nem is engedi hogy én etessem. :) Nagyon gyorsan tanulnak, ha akarnak, nem kell izgulni. Én is mindig kétségbeesek ha valamit már kelene tudnia és még nem tud, de midnig rájövök hogy ha ráérzett akkor semmi perc alatt menni fog.
Hát azért ezt már illene tudnia. Már most, nem akkor. Lesz ott nála sokkal kisebb is akit etetni kell, nem a 2 évest. Addig még bõven van idõd megtanítani. Add a kezébe a kanalat, és hadd egyen. Lehet utána ruhacsere, felmosás, meg eltart egy óra hosszat, de napról, napra ügyesebb lesz.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm!
Ne aggódj, a bölcsiben még etetik õket, ha kell. Egyébként nem kell ebbõl presztizskérdést csinálni, az a lényeg, hogy szép lassan szoktasd az önálló evéshez, de ha idõnként igényli, hogy etesd, akkor sincs semmi gond. Az én fiam például kiválóan megeszi villával azt a 2-3 féle ételt, amit szeret, de az összes többit én etetem meg vele, mert így megeszi, és nyilván többféle tápanyaghoz jut, mintha csak maga válogatna. Szóval csak rugalmasan! 2 éves, 2 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi
Na, ez az: mit tennétek, ha egyszerûen nem érdekli az evés, és ezért a kezébe sem veszi a kanalat? Még két-három nap "éhezés" után sem. Az ilyen típusú gyerekre várhattok, hogy próbálkozzon, ha egyszerûen minimálisat sem eszik meg magától... (az egyik korábbi válaszoló anyuka "költõi kérdése" a többi válaszolóhoz, akik szerint illene már egyedül ennie)
A TGYÁS fél év, januárig meg 3 hónap van. Meg a tgyás sokkal több, mint a gyed.
Igen, a tgyás kb. 10 ezer forinttal több, mint a gyed. Mindenképpen érdemes megigényelned. Utána meg újra kapod a max gyedet.
nem tudsz gyed-en maradni, az csak 2 évig jár, ha januárban lesz 2 éves a babád akkor gyes-t igényelhetsz 1 évig.Legjobb tudomásom szerint.
bocs utolsó vagyok, az kimaradt hogy uj jövevény van, az más
Mindenképpen igényeld meg a t-gyást.Az több.Én úgy tudom hogy a kisebb gyerekre kapsz minden ellátást.Mert csak egy gyerekre fizetnek.Úgy dönts hogy anyagilag jobban járj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megigényeltem a Tgyást!

Mire használjátok a hintőport? Már 1, 5 éves a fiam, de még soha semmire nem tudtam használni. Van 2 dobozom belőle, mire használjam el?

Legjobb válasz: Én soha nem használtam, nyáron próbáltam, izzadós idõbe, de nem vált be, inkább gyakrabban lemostam a gyereket. Az apja használja, izzadós részekre :D Pl. a combja tövénél :)

Én soha nem használtam, nyáron próbáltam, izzadós idõbe, de nem vált be, inkább gyakrabban lemostam a gyereket. Az apja használja, izzadós részekre :D Pl. a combja tövénél :)
Ha izzadságtól kipirosodik a bõröm nyáron, arra nagyon jó. Esetleg takarításkor használt gumikesztyûbe is szórhatsz belõle, hogy ne izzadjon bele a kezed. Amúgy másra szerintem nem nagyon jó, nekünk is van itthon egy flakonnal, és nagyon lassan fogy. Babapopsira kenõcsöt használunk, a hintõport erre ki sem mertem próbálni.
Azt a köldökcsonkra kaptátok ugye?:) Sok babának nyáron kell de nem mindenkinek jó! Én konkrétan tovább adtam! Nem tudom miért irnak fel amugy két dobozzal..?
Én borotválkozás után szoktam behinteni azt a felületet. Arra is jó.
Én 3 doboz hintõport vittem el a fodrászomnak. Hajvágás után (különösen férfiaknál) mindig hintõporos pamacsolóval törli át a vendégek nyakát. Öcsémmel küldtem el neki, mert én szülés óta alig tudok hozzá eljutni, de annyira örült neki a fodrász csajszi, hogy akkor ingyen vágta le tesóm haját! :) 3-an jártunk ezzel jól, nekem nem kellett kerülgetni a porokat (egyet hagytam meg itthonra hátha mégis kellene), a fodrászom is, mert nem kellett vennie, és öcsém, akinek nem kellett fizetnie a hajvágásért.
Szoke, vilagos hajuaknak tokeletes szaraz sampon helyett! Ugyanugy kell hasznalni, rateszel a hajtore egy keveset, rajta hagyod par percig, majd jol megdorzsolod es kikefeled. :) A kisfiamra en sem hasznaltam soha.
hát akkor itt egy kivétel!!!! sõt rögtön kettõ! a nõvérem a fiainál és én is a lányomnál használom.pedig a lányom már 3 éves.pici kora óta ezzel hintem a testét este fürdés után és eleinte reggel is hintettem.nekünk ez vált be.a testápolók nem tetszettek a bõrének.és bizton állíthatom hogy nagyon szép , puha bõre van a lányomnak!!!! és mivel most terhes vagyok a másik babámnál is ezt fogom használni, persze ha neki is megfelelõ lesz. egyébként én csak jonhsonosat használok.
Az én fiamnak melegkiütése volt, arra szórtam, meg a talpára, hogy ne izzadjon. Vagy amikor a pelenkától lett kiütése, akkor is azzal szórtam be. De rendszeresen én sem használtam a gyereknek, nekem is van még 1, 5 doboz.
Én sem nagyon tudom mire használni. A gumikesztyûbe szóróm többnyire. De idõnként a tappancsára szoktam szórni, hogy ne izzadjon annyira a cipõbe.
Soha nem használtam egyszer se, pedig 3 gyerekem van. Én se értem mire jó.
Nyáron, amikor kicsit kiporosodott a hónalja és a combtöve, akkor szórtam be, de nagyon kevés fogyott belõle, az idei nyárra is elég, úgy nézem. :)
A mi dokink nem is nagyon ajánlja, melegben összetúrósódik és gombák melegágya lehet. A köldökre kapott port pedig ne is szórd sehová máshová, mert elég erõs szerek vannak benne.
Ha vízkõoldóval vagy domestossal takarítok a gumikesztyûbe szórók hogy ne izzadjak bele. Egyébként nekem is megmaradt2-3 doboz, babakelengyébe kaptuk, a kukába fog landolni...
A kérdező hozzászólása: Köldökcsonkra csak alkoholt kaptunk. A 2 doboz hintõport ajándékba kaptuk babalátogatóktól:D
Hát én is csodálkozom hogy nem használjátok. Én mind3 gyerekemnél használtam a fenekükre. Hát oda való és ha esetleg nyáron kipirosodik a hajlatokban, ducibb babáknak, oda is szoknak tenni. Én szeretem mert gyorsan lehet használni és szárazon is tart. De egy biztos, hogy még igy is nagyon sokáig kitart, pedig hányszor ki is ömlik belõle.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!