Találatok a következő kifejezésre: 2 éves a fiam, (308 db)

Van olyan, hogy nem tanul meg a gyerek beszélni? Januárba lesz 2 éves a fiam, de nem beszél. Mindent megért. Mi a gond?

annyit mond csak mama,baba,pap,ebbe.de ezt már 1 éve mondja.ha mondom beszéljen,akkor rázza a fejét.miért?gond lehet?

Legjobb válasz: Két évesen,fõleg a fiúk ritkán beszélnek. Erõltetni nem szabad. Semmi gond nincs a fiaddal,fog még beszélni,többet is,mint szeretnéd.

Két évesen, fõleg a fiúk ritkán beszélnek. Erõltetni nem szabad. Semmi gond nincs a fiaddal, fog még beszélni, többet is, mint szeretnéd.
Ha megérti, amit mondanak neki, akkor semmi baj. NE eröltesd, ne akard rábeszélni arra, hogy mondjon valamit, mert ezzel csak gátolod a fejlödését. Viszont ha lehet, "értsd gyakran félre, amit akar", (persze ne fontos dolgokat) igy rájön, hogy a beszédnek van elönye is. Van ismerösöm, aki úgy került elsö osztályba, hogy még nem beszélt, és csak amikor eltévedt az épületben és nem tudott segitséget kérni, akkor kerzdte el.
Köszönöm a kérdést! Bocsánat, de "örülök", hogy ennyien vagyunk ilyen helyzetben. A kislányom 20 hónapos lesz, és két szót használt mindenre - vau és pápá - az utóbbi idõkben már ezeket is hanyagolja. Mindent megért, mindent megmutat a kiskönyvekben is, de nem beszél. Rengeteget foglalkozom vele, azt mondták már ez sem jó. Egész csecsemõ korától napi szinten mondókázok, éneklek, azt hittem, hogy ez annyira rögzül majd benne, hogy abszolút nem lesz beszéd problémánk, erre tessék. Tudom, hogy nálunk a cumi is nagyon ludas a beszédfejlõdés elmaradásában. Próbálom finoman elvenni tõle több-kevesebb sikerrel. Ha nincs a szájában egybõl halandzsázik babanyelven, de kész káosz és érthetetlen hanghalmaz ami elhagyja a száját.
Az unokám most 2 és fél éves, sokáig nem beszélt, most kb egy hónapja elkezdte, és azóta naponta újabb szavakat mond, söt a legtöbbször nem is szavakban, hanem nagyin egyszerü mondatokban beszél, (pl. lépcsö lenn mama - ami annyit jelent, hogy menjenek le a lépcsön a mamához). Ne idegeskedj, föként a fiúk sokszor csak késön kezdenek, de hamar behozzák a lemaradást.
hónap végén lesz 2 éves a kisfiam és kb 5 szóból áll a zsókincse.õ is megért mindent, de õ meg szégyell beszélni.kimond valamit, majd meglepõdik és elszégyelli magát.majd elkezd beszélni.
A kérdező hozzászólása: igen köszönöm a válaszokat, a gyerekorvos is azt mondta, az égvilágon semmi gond nincs vele, csak lusta, nem tartja fontosnak a beszédet.én is ráakarom öt venni, hogy beszéljen, de csak a fejét rázza, meg sikit, ha mondom neki.de ö mutogat, és elvárja, hogy mondjam hogy mi az mi van ott.fogadok ö már mindent tud fejböl, mondokákat is stb.csak nem mondja.ha beszélek elötte olyat is amit nem akarom hogy hallja, de meghallja és csinálja, mert rafinált.most akkor mi a j, ha értetlenkedek, hogy nem értem, vagy ha mondom hogy beszéljen valamit?
Ja és úgy is szoktam, hogy tanítom rá õket, h pl. ha mutogat v nyûgös mert éhes, akkor mondom neki h "mondd:éhes vagyok", ezt így mindennel, nem csak az evéssel.Valaki azt mondta, h ez jobb módszer mint az "értetlenkedés".
Az enyémek már 2 héttel elmúltak 2 évesek, és még mindig semmi:(Igaz, ikrek, és fiúk is, de akkor is, körülöttünk már mindenki réééges régen beszél, mondókázik.Én is csinálom a "nem érti anya" dolgot, de nem ér semmit.Már nagyon várom h beszéljenek, és értelmes szót halljak magam körül!
A kislányom februárban lesz 2 éves. Szavak amiket mond: anya, apa, mama, tea, néni, hinta, alma, kaka, baba, nem és semmi mást:) A védõnõnk szerint tökéletesen elég ennyi majd elkezdi a többit is.Én mindig nevetek mikor valaki sopánkodik hogy nem beszél mondatokban, eljön az idõ mikor majd azt akarják hallgasson el egy kicsit:) Én nem bánom , hogy nem mondókázott már egyévesen ahogy ezt más anyáktól hallom:)
Hasonló ahhoz, amit feljebb javasoltak: ne reagálj az eddigi megnyilvánulásaira (mutogatás stb.), hanem erõltesd egy kicsit, hogy beszélnie kelljen. Persze ezt csakis úgy, hogy inkább játéknak tûnjön! Ne a fontos/sürgõs kéréseknél és ne erõltetve próbálgasd, hanem szinte észrevétlenül.
Állítólag a kisfiúk nehezebben és késõbben kezdenek el beszélni, mint a kislányok. Az öcsém is késõn kezdett beszélni, küldték fülészetre, logopédiára, de szervi baja nem volt, csak lusta volt beszélni. Pár szóban kimerült a szókincse. Bekerült oviba, na ott olyan rohamos fejlõdésbe kezdett, hogy azóta se áll be a szája, pedig már 19 éves. Nem tudom, hogy lesz a fiamnál, majd kiderül... Ha védõnõ vagy a gyerekorvos nem javasol külön vizsgálatot, akkor szerintem nem kell aggódni. Nézegessetek sok képeskönyvet, mondókázzatok, vagy próbáljatok többször gyerektársaságba menni, hátha megtörik a jég.
Az én kislányom is 20 hónapos lesz. Nyanya, papa, mama, baba, tátá, pápá, kaka, NEM, stb. Ezeket a nagyon alap szavakat mondogatja már hónapok óta. Illetve néha 2x-3x mond valami új értelmes szót, de azt többször nem halljuk tõle. :-( (Valamelyik nap számoltunk, és kimondta, hogy: EGY. Ezt még elismételte háromszor, de azóta se mondja, ha kérem) Az állatok hangját remekül utánozza. De hogy mikor fog már végre értelmesen beszélni??? Úúúúúgy várom!!!! :-)

2 éves a fiam. Most vagyok 5 hetes terhes. Mennyi pénzt kapok?

Mit kell tennem? Kinek kell szólnom, munkahely, államkincstár?Mit vesznek figyelembe, Mennyi pénzt kapok? Menjek betegállományba, Nem tudom. segítsetek! köszönöm

Legjobb válasz: Én is ebben a cipõpen járok, fiam 3 éves kora elõtt szülök. A munkahelyemen szóltam, de nem mehettem táppénzre, így terhesség alatt gyest kaptam. Munkáltatóm szerint szülés után tgyást utána gyedet kapok a legutolsó besorolásom szerinti bérbõl.De nekem is mondtak mindent!!! Pár napon belül szülök, úgyhogy kiderül nemsokára mi az igazság.

Én is ebben a cipõpen járok, fiam 3 éves kora elõtt szülök. A munkahelyemen szóltam, de nem mehettem táppénzre, így terhesség alatt gyest kaptam. Munkáltatóm szerint szülés után tgyást utána gyedet kapok a legutolsó besorolásom szerinti bérbõl.De nekem is mondtak mindent!!! Pár napon belül szülök, úgyhogy kiderül nemsokára mi az igazság.
Szia! Én úgy tudom, hogy GYES-t kapsz. Ha az elsõ gyermeked két éves kora után szülsz, akkor az õ utána járó GYES-t kapod a második gyerek után is. Legalábbis a legutóbbi hírek szerint ez az állam legutóbbi gyakorlata arra, hogy a nõk ne tudjanak még egy gyereket szülni. Én ezért szülök csak egy gyereket. Még a gyed-bõl sem lehet megélni, és kislányom két éves korában vissza kell mennem dolgozni már ha kapok bölcsödei helyet, mert persze ez sem biztos. Szóval röviden szerintem GYES-t kapsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! nem valami biztató a helyzet.

A napokban lesz 2 éves a fiam. Májusban kell beiratkzni az óvodába?

Mivel novemberi a fiam, így többen is mondták, évvesztes lesz. De akkor nekünk mikor kell beiratkoznunk az oviba? Most májusban, amikor 2,5 éves lesz, vagy két év múlva?

Legjobb válasz: Nekem a lányom januárba lesz 2 éves. Nekem azt mondták hogy májusba vigyem beíratni az oviba és ha betölti a 3 évet akkor mát vihetem is. Így nem kell majd megvárni a szeptembert. Most 2011 májusába beíratom és majd 2012 februárjába kezdheti az ovit. Remélem érthetõ. :)

Nekem a lányom januárba lesz 2 éves. Nekem azt mondták hogy májusba vigyem beíratni az oviba és ha betölti a 3 évet akkor mát vihetem is. Így nem kell majd megvárni a szeptembert. Most 2011 májusába beíratom és majd 2012 februárjába kezdheti az ovit. Remélem érthetõ. :)
A kérdező hozzászólása: igen, köszi
Szia! Az én fiam 18-án lesz 2 éves, én is beíratom májusban, ha lesz hely, akkor mehet a 3.szülinapja után, ha nem akkor csak 2012 szeptemberében, addig bölcsis marad. Nálunk általában a tesóknak tartanak helyet....
Szerintem most majd tavasszal, és 4 évet fog járni oviba. VAgy hagyod még egy évet, és egy év mulva iratod be, és akkor 3 év lesz az ovi.


2 éves a fiam, és egyszerűen nem akar szobatiszta lenni, pedig már készen áll rá, testileg, és szellemileg is!?

Mit lehetne kezdeni? Milyen praktikák vannak? Nem akarom erőltetni, de az idő halad és fel kell készülni az óvodára, és nem veszik fel ha nem lesz szobatiszta! Adjam be bölcsibe hátha ott megtanulja? vagy mi a megoldás?

Legjobb válasz: Figyelj.. 3 éves kortól kötelezõ, ok.. De a gyerek addigra nappalra szobatiszta lesz, hidd el.. éjszakára pedig nem érdekes, hisz azt nem kérdezik, és éjszaka otthon van amúgy is. Az egyik bölcsistárs nálunk (4 évesek elmúltak mostmár ovisok!) még éjszakára mindig pelenkás... és szerintem itt már az anyja a hibás, mert nem meri pelenka nélkül lefektetni. És oviba jár, együtt a lányommal. Nappalra persze szobatiszta.

Figyelj.. 3 éves kortól kötelezõ, ok.. De a gyerek addigra nappalra szobatiszta lesz, hidd el.. éjszakára pedig nem érdekes, hisz azt nem kérdezik, és éjszaka otthon van amúgy is. Az egyik bölcsistárs nálunk (4 évesek elmúltak mostmár ovisok!) még éjszakára mindig pelenkás... és szerintem itt már az anyja a hibás, mert nem meri pelenka nélkül lefektetni. És oviba jár, együtt a lányommal. Nappalra persze szobatiszta.
Ha nem "akar" szobatiszta lenni, akkor nem áll rá készen (szellmileg). Te pedig rágörcsölsz, attól való félelmedben, hogy nem mehet majd óvodába, amit a gyerek érez, és a WC-zést valami misztikus dolognak gondolja. Hagyd egy kicsit a dolgot, ne erõltesd, és fõleg ne csinálj belõle nagy ügyet. Ha sikerül bilibe-WC-be produkálni, örüljetek, de ennyi. Még egyetelen testileg és szellemileg ép ember sem maradt pelenkás.
ha nem akar akkor még nem áll készen rá még van 1 éved ne pánikolj és ne kényszeritsd rá
Mi az, hogy készen áll rá szellemileg és testileg? Mert alapvetõen, ha készen áll rá, akkor le is szokik róla. Én szabadon hagytam a lányomat, hagy járkáljon pelus nélkül. Elmondtam, hogy szóljon, ha kell pisilnie. Volt néha baleset, de 2 hét alatt szobatiszta lett. Amúgy a nyár lehet még a "mentsvár", mert akkor sok gyerek könnyebben leszokik, ha a jó meleg idõben pucéran szaladgálhat, úgyhogy elkésve még nem vagytok az oviig.
Ha nem akarja még, akkor nincs készen rá. Ne aggódj, hamarosan megoldódik, tartsd minél többet pelus nélkül otthon, a meleg szobában és ha minden esetben szól, amikor pisilni vagy kakilni kell (és ki is bírja a biliig, wc-ig) akkor lesz rá készen. Egyébként még sok idõtök van, a nyár erre amúgy is alkalmasabb. Emistt ne add bölcsibe, tapasztalatom szerint ott csak "visszafejlõdik" ezen a téren, igaz, csak átmenetileg. Kisfiam 2.5 éves, itthon teljesen szobatiszta, de a bölcsiben alváshoz még adnak rá pelust, amit természetesen használ is, itthon pedig nem kap és mégsem pisil be... Kértem, hogy ott se adjanak rá, de akkor meg bepisilt, szóval itthon ügyesebb.
Az én környezetemben minden kisfiú szinte kivétel nélkül inkább a 3 évhez közel lett szobatiszta. Nekem lányom van, õ 2, 5 évesen, nyáron. Csak bugyit adtam rá, 3 napig bepisilt, 4.nap reggel kérte a bilit, úgyhogy 3 nap alatt szobatiszta lett, rá egy hétre éjszakára is. Szerintem várd meg a nyarat, és akkor próbáljátok csak. És még akkor sincs gond, ha nyáron nem jön össze teljesen.
Szia! Elõször is: nyugi! Jön a nyár, akkor majd szaladgálhat egy szál kisgatyában. Ha látja, mi történik "odalent", más szemmel fogja látni a dolgokat. A záróizmok szabályzásának "megtanulását" nem tudod siettetni. Meg fogod te is látni, hogy két-három hónap alatt mekkorát tudnak fejlõdni. A bölcsi abszolút nem jó, mert ott inkább bepelenkázzák a gyerekeket, hogy ne legyen velük gond. Lányaim kétévesen lettek szobatiszták nappalra, igaz mindketten nyári születésûek. A fiam decemberi, na õ 2, 5 évesen lett szobatiszta, szintén nyáron. Remélem, segítettem.
Amúgy az ovi 5 éves kortól kötelezõ.... addig csak ajánlott.
Nem szólok már hozzá a témához, egyszerûen csak érdekel, hogy a teljesen korrekt, õszinte és hasznos válaszokat melyik unatkozó sz*rházi pontozza le???
Fiam 2.5 évesen 1 hét alatt lett szobatiszta.A déli alváshoz sem kell neki pelus:-)De a bölcsiben nem szól ha pisilnie kell:-(( Sajnos kiswc-re akarták mindenáron szoktatni, Õ pedig fél rajta így inkább 2-3 órán át visszatartja aztán sunyiba bepisil.Azon kívül, hogy örülnek ha szobatiszta a gyerek , tovább nem segítenek a bölcsiben.Pedig szeretik õket sokat tanítják, foglalkoznak velük.Ha már kész rá a fiad akkor hamar szobatiszta lesz.Tényleg, csak ne görcsölj rá:-))
Ha felismeri az ingert, jelzi vagy szól is elõtte, vissza is tudja tartani, amíg bilihez értek, akkor mi a gond? Nem értem. Akkor az a gyerek szobatiszta! Ha mégsem így van, hanem nem szól, csak becsurgat, akkor közel jár hozzá, de még nem szobatiszta! Csak az érettség közelében van, de még nem teljesen az. Minden más, amit te akarsz és ami süt ki a szavaidból, az a sürgetés, az erõltetés fogalmát kimeríti. Van még 1 éved! 1 év nagyon hosszú idõ, ennyi idõ alatt, ha már most felismeri az ingert, vissza is tudja tartani, csak nem mindig szól, akkor az a gyerek 1 éven belül szobatiszta fog lenni! Ezt értsd már meg! Egy gyereket erre nem lehet megtanítani, mint ahogyan a felülésre sem, meg a járásra sem. Amíg szerencsétlen gyerek izomzatban, idegrendszerben nem érik meg valamire, vagy nem teljesen érik meg valamire, addig a fejedre is állhatsz, akkor sem fog bekövetkezni, amit erõltetni akarsz!
11-es vagyok. A mi állami bölcsikben nagyon lelkesen foglalkoznak a szobatisztaságra neveléssel, sokszor megpróbálják legalább délután, alvás utánra levenni a pelust. Ennek ellenére - bár sokat ügyesedett fél év alatt a gyerekem - nem lett nagy áttörés, csak vihetek be néha napi 3-4 rend ruhát (plusz leevés és játszótér). Õ meg egy másik kisfiú egyébként voltak eddig a legkisebbek (és még pelusosak) a csoportban, úgyhogy egyáltalán nem lehúzó erõként mûködött eddig a bölcsi.
A mi állami bölcsinkben is van sószoba... :) Amúgy a bölcsiben egyáltalán nem foglalkoztak a szobatisztaságra neveléssel... egy picit sem. Aki az volt, annak örültek, aki nem, az meg kapta a pelenkát, tehát ott senki se fog mellette ülni a bili mellett, hogy szobatisztaságra tanítsa.
Figyelj, van még egy évetek. Mi is 2 évesen kezdtük a kisfiammal, tavaly júniusban, aztán augusztusban még sehol nem tartottunk, el is keseredtem, hogy mi lesz. Aztán januárban lett szobatiszta. Igaz, õ nem magától, foglalkozni kellett vele, de a 3. szülinapját már nem pelusban fogja ünnepelni, nálunk ez volt cél. Nektek is van még egy évetek, felesleges már most rágörcsölni. Türelem, kitartás, és szobatiszta lesz. Lehet, hogy nem heteken belül, de az ovira biztosan.
A kérdező hozzászólása: Ez jó bölcsi ami itt van, már beszéltem mindenkivel, fejlesztik a gyerekeket, és felkészítik az ovira játékosan. Sokat foglalkoznak velük. Még sókamrába is beteszik õket pár órára. És állami bölcsi!! Csak jobb lenne, ha én tudnám megtanítani neki itthon türelemmel...
Még ráértek, van egy évetek. Majd nyáron rohangálhat pucér fenékkel és lehet, hogy akkor 1 hét alatt szobatiszta lesz, most meg csak kínlódnátok a hidegben az átöltözésekkel vagy neadjisten felfázással. Az enyém 2 és fél éves, bölcsis egy fél éve és még nem szobatiszta. Pedig már többször (fellángolásból) pisilt és kakilt a vécébe - csak épp együttmûködni nem hajlandó, annyi dolga van. De nem stresszelem magam ezen, szerintem a nyár lesz a mi idõnk, amikor majd bátran hagyom pisis göncben meg zuhanyozhatom róla a térdig kakit, és rájöhet az összefüggésekre :)
A kérdező hozzászólása: 3 éves koról kötelezõ az óvoda! És ha nem lesz szobatiszta? Akkor nem veszik fel!! Az óvodáskor a legszebb kór! Csak az õ érdekét nézem, és tartom szembeötlött :)
A kérdező hozzászólása: Visszatudja tartani a pisit-kakit mert már számtalanszor bebizonyította.
Az óvoda 3 éves kortól 2014-tõl lesz kötelezõ. És ha kötelezõ lesz, akkor természetesen a nem szobatiszta gyerekeket is kötelezõ lesz felvenni. Egy 2 éves gyerek semmirõl nincs még lekésve szobatisztaság szempontjából.

Babé koszmó elleni sampon mennyibe kerül? Hol lehet venni? 2 éves a fiam. Hányszor mosom majd vele a fiam haját majd a megveszem?

Fiam utálja a hajmosást,mit tegyek hogy megszeresse vagy legalább ne sírjon?

Legjobb válasz: Mi egy éve vettük, akkor 1900 ft volt.

Mi egy éve vettük, akkor 1900 ft volt.
Szia. Patikába megtudod venni olyan 2300-ft körül van. Nekünk több mint 4 hónapja meg van pedig minden nap mosom a haját.
1600-2000 ft kb. Minden nap mostam míg koszmós volt, utánna csak heti 2x. Én lányommal fürödtem, mostam a hajam, majd neki is tettem rá sampont, csináltam magamnak neki is punk frizurát a habos hajunkból, így megtetszett neki a hajmosás!
Babé koszmó elleni sampon csak egyfajta van. Szivike
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
A kérdező hozzászólása: és csak egy fajta van? mármint egy márka ez a babé vagy más is?köszike
Én a nyáron 2400ft-ért vettem.
A kérdező hozzászólása: Tudtok valami jo strandod pesten?
Szúnyogriasztót...van gyermek off, és magas uv-naptejet! Homokozó készlet, kaja, pia és amit még akartok!De azért szandit vagy papucsot is vigyél neki!Meg fürdõ gatyót!:) És ne feledjétek magatoknak a fürdõ ruhát :D
Amit az elsõ válaszoló írt, plussz: törölközõ, fürdõköppeny (ha van, nem kell külön ezért venni), napernyõ (ha nem tudtok árnyékos helyre menni), vagy ha van UV-s sátor. Napszemüveg, sapka vagy kalap.
Az úszópelenkát se hagyjátok otthon ha még nem szobatiszta.
Ja, meg még egy úszógumi is jól tud jübbi:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat.

2 éves a fiam most hagytam abba a szoptatást és fogyózni szeretnék hogy kezgyem el?

Legjobb válasz: én a 90 napos diétát csináltam, olyan 15 kilót fogytam.

én a 90 napos diétát csináltam, olyan 15 kilót fogytam.
húú akkor azt ne, akkor csak figyi oda, h kevés szénhirdát, ilyesmi... nekem 30 kilót kellett fogynom, szóval muszáj volt drasztikusnak lennem:) )
A kérdező hozzászólása: köszönöm én kb 5 kg szeretnék fogyni

2 évesen a fiam sem a bilire szoktatást, sem a saját ágyba szoktatást nem tűri?

Mintha direkt nem akarná...

Legjobb válasz: Az én kétévesem sem akar hallani a bilirõl,telepakolja játékokkal,és mellé a szõnyegre pisil. Saját ággyal szerencsére nincs probléma,kicsi korától ott alszik.

Az én kétévesem sem akar hallani a bilirõl, telepakolja játékokkal, és mellé a szõnyegre pisil. Saját ággyal szerencsére nincs probléma, kicsi korától ott alszik.
A bilit az én fiam is utálta, a wc viszont bejött neki. Próbálkozz azzal, hátha úgy menni fog. Egyébként meg ne erõltesd, majd ha úgy érzi, hogy itt az ideje, leszokik a pelusról. ;-) A saját ágy nálunk nem volt gond, nagyon szigorú és határozott voltam mindig, így szinte fel sem merült, hogy mondjuk a hálóban aludjon velünk. Persze ha megszokta, hogy veletek alszik, akkor nem csodálom, hogy nem akar hirtelen a saját ágyában aludni. Ehhez szerintem a legrosszabb kor a 2 éves kor, eléggé dacosak tudnak lenni ilyenkor. Várj még vele picit, késõbb könnyebb lesz, bár nem sokkal.
A bilivel tényleg lehet várni, nekünk is nehezen szokott rá, talán 3 éves is volt már mikor elkezdte rendszeresen használni. Majd ha õ úgy érzi, hoyg itt az ideje akkor nem fog ellenkezni. Máskülönben csak megútáltatod vele és csak azért sem fog ráülni.
2évesen ne erõltesd a bilizést, szobatisztaságra nevelést.
10 évesen kezdem el a saját ágyamban aludni,

Bünti-téma: Ha alkudozik, hol húzzam meg a határt? 2 éves a fiam.

sziasztok! októberben volt 2 éves a kisfiam. jó ideje bevezettük már a büntit, sikerrel is alkalmaztuk. mostanában viszont, amikor küldeném büntibe, gyorsan javítani próbálja a helyzetet. pl. sikertelenül próbáltam rávenni a játékpakolásra, figyelmeztetés, majd bünti. és akkor csodák csodájára hipp-hopp pakolni kezd.

Legjobb válasz: Nálunk nincs alku, a büntiben gondolkozni kell és utána helyretenni, ami miatt a bünti volt. Ha rendetlenség miatt, akkor utána rendrakás, ha tesõ miatt, akkor utána bocsánatkérés, stb.

Nálunk nincs alku, a büntiben gondolkozni kell és utána helyretenni, ami miatt a bünti volt. Ha rendetlenség miatt, akkor utána rendrakás, ha tesõ miatt, akkor utána bocsánatkérés, stb.

Májusban lesz 2 éves a fiam, és még csak 9kg, és 80 cm.2500gr-al született és 47 cm. Más is van hasonló adatokkal?

Legjobb válasz: Minél többet vidd levegõre mozogni, futkározzon, mászókázzon, motorozzon! Ettõl erõsödik a csontozata, az izmai, és az étvágya is nõni fog! Persze ez valószínûleg nem lesz nagyon látványos, hiszen a genetikai alapokon változtatni nem tudsz, de legalább nem lesz kis "penészvirág" a gyerkõc!

Lányom 20 hós, 10 kg és 81 cm, de szerintem semmi baj nincs vele. Nem sokkal kisebb, mint a te babád. Én is 158 vagyok, férjem is "csak"174, õ sem lehet hatalmas... Ha egészséges, no probléma. Sok levegõ!
Minél többet vidd levegõre mozogni, futkározzon, mászókázzon, motorozzon! Ettõl erõsödik a csontozata, az izmai, és az étvágya is nõni fog! Persze ez valószínûleg nem lesz nagyon látványos, hiszen a genetikai alapokon változtatni nem tudsz, de legalább nem lesz kis "penészvirág" a gyerkõc!
Nagyon pici! Orvos mit mondott? Nem mondta, hogy ez a súly nem megfelelõ egy két éves gyereknek? Egy évesen átlagosan 8-9 kilogramm a babák súlya, 2 évesen már 11-13 kilogramm.
Igen, mindenféleképpen menjetek el orvoshoz. Nem feltétlenül betegség. Ha úgy veszed észre, hogy a feje az átlagosnál nagyobb, akkor "liliputi" emberke, de ha arányos, akkor kisnövésû.
Utolsó vagyok, a penészvirágon nehogy megsértõdj, nem úgy értettem, hogy a kisfiad az lenne!!! Csak eszembe jutott egy ismerõs, aki szintén aprócska termetû volt, folyton óvták még a széltõl is, aztán nagyobb korában is rossz volt ránézni, visszahúzódó volt, sápadt, vékony, magánakvaló... mindezt azért, mert kicsinek agyonbabusgatták. Ellenpéldaként meg ott van a lányom ovis csoportjában egy kisfiú, picike, kb. fele akkora minta lányom, viszont majd kicsattan az energiától, pörög ezerrel, és folyton vigyorog. Szóval tényleg nem a méret a lényeg, kívánom, hogy a Te kisfiad is olyan legyen majd ovis korára, mint ez utóbbi kis manó! :)
Szénhidrátot neki:-)) Tészta, kenyér, zsemle péksütemény.
A kérdező hozzászólása: Esetleg tudtok írni vmi hízókúrát.Rossz evõ volt mindig, nem szereti a kenyeret, nem vérszegény, a párom és én is kis súllyal születtünk, és nem vagyunk nagy növésûek.
a 3ik vagyok. Az én fiam 9 hónaposan volt 9 kiló és hosszú is volt, de nálunk mindenki nagyon magas is.
Gondolom ti sem vagytok nagy növésûek, de picit kicsi.Viszont ha a doki mindent rendben talál akkoor nics ok aggódni.Az én csajszikám is május 14.-én lessz 2 éves.Õ 3950g és 57cm volt most 12.5kg és 87cm.
Õ ilyen, szerintem nincs baja, észrevennéd. Az én fiam 6 hósan volt 9kg:) Most 21 hós, 14 kg és 87 cm.De õ meg a másik véglet:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!