Találatok a következő kifejezésre: 2 éves örökbe fogadtam (2 db)

2 éves gyermekemet örökbe fogadtam. állandóan harap ütöget mindenkit és csíp mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Kérdés mikor fogadtad örökbe, ha baba kora óta veletek van akkor csak nevelés kérdése. Minden 2 éves gyerek cyíp, üt és rúg. Ha esetleg nem régóta van veletek akkor lehet lelki oka, de ehhez pszihológust kell megkérdezni, hogy mit tegyetek. A barátnömnek sajátja de ö is sokszor provokálja a csípést. Ez a gyerek nem örökbefogadott státuszban van, ez a tiéd, ugyan úgy kell vele bánnod mintha te szülted volna meg. és soha nem gondolni arra a nevelésnél hogy ez csak örökbefogadott, mert ez butaság.

Kérdés mikor fogadtad örökbe, ha baba kora óta veletek van akkor csak nevelés kérdése. Minden 2 éves gyerek cyíp, üt és rúg. Ha esetleg nem régóta van veletek akkor lehet lelki oka, de ehhez pszihológust kell megkérdezni, hogy mit tegyetek. A barátnömnek sajátja de ö is sokszor provokálja a csípést. Ez a gyerek nem örökbefogadott státuszban van, ez a tiéd, ugyan úgy kell vele bánnod mintha te szülted volna meg. és soha nem gondolni arra a nevelésnél hogy ez csak örökbefogadott, mert ez butaság.
Minden 2 éves ilyen. Le kell róla szoktatni. Vagy most lett örökbefogadott? Akkor gondolom az lehet az ok. Irány a szakember!
Türelem, türelem, türelem!!! A keresztfiam is 2 éves, és családba született, mégis hisztis és ütöget õ is. Életkori sajátosság... Az is lehet, hogy valamilyen új, idegen helyzet váltja ki belõle. Szerintem is vidd el szakemberhez (pszichológus, fejlesztõpedagógus). Sokat segítenek!!! A családsegítõ központban is érdeklõdhetsz, õk tanácsot adnak, hogy merre induljatok.

Ma fogadtam örökbe egy 2 éves cicát, a lakást már nagyjából felfedezte, de ha hozzászólok, vagy ránézek, akkor morog és fúj rám. Mikor fogja ezt abbahagyni?

Legjobb válasz: Ha hagysz neki idõt, nem próbálsz kontaktusba lépni vele ha õ nem akarja, csak kedvesen beszélsz hozzá, elõbb-utóbb rájön, hogy nem akarod bántani.

Ha hagysz neki idõt, nem próbálsz kontaktusba lépni vele ha õ nem akarja, csak kedvesen beszélsz hozzá, elõbb-utóbb rájön, hogy nem akarod bántani.
Csatlakozom az elõzõekhez. Nekem két mentett cicám van, egy év különbséggel kerültek hozzánk, õk is fiatal felnõttek. Hagytam, hogy a saját tempójukban közeledjenek hozzánk. Akit másodszor hoztunk, annyira kis bántalmozott volt az elõzõ helyén, hogy mikor meghoztuk, egy hétig ki sem jött az ágyam alól, oda tettem neki enni-, innivalót, az ágy mellé almosdobozt.Hónapokig berohant az ágy alá, ha valaki jött. Most már másfél éve van itt, tõlünk nem fél, de idegentõl még mindig elbújik. A régebben itt levõt lehet simogatni, szeretgetni, de nem ül az ölembe. Elfogadtam õt olyannak. Sajnos, nem ismerjük az elõéletüket, így apránként kell összeszokni velük.
Hát az rajtad múlik és rajta. Meg kell barátkoznotok egymással!
A kérdező hozzászólása: még arra gondoltam, hogy nem adok neki kaját, mert ha nagyon éhes lesz úgyis odajön kérni, nem? ez elég sok állatnál bevált módszer
Étel megvonással azt éred el, hogy még nehezebben szelídül. A macskák hajlamosak éheztetni magukat, de 3-4 napi éhezésnél elkezdi lebontani a testzsírját a máján keresztül, amitõl zsírmáj alakul ki és elpusztul Hidd el, pár hét alatt, türelemmel sokkal többet érsz el. Kezeld úgy, mintha semmi problémád nem lenne vele, közeledni fog.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!