Találatok a következő kifejezésre: 2 éves örökbe (220 db)

Most 3 vagy 2 éves korig jár a gyes? És hány órában lehet gyes mellett dolgozni az anyukának?

Legjobb válasz: Na, azért ez nem igy van. A jelnelg érvényes szabályok szerint arra a gyerekre, aki 2010. május 01. ELÕTT született, arra 3 éves koráig jár a gyes, aki 2010. május 01. UTÁN született, arra 2 éves korig jár (majd) a gyes. Ezt tervezik megváltoztatni, miszerint a 2010. május 01. után születettekre is 3 éves korig járjon a gyes. Ezzel egyidõben megváltoztatják a gyes melletti munkavégzés szabályait is: a tervek szerint otthon korlátlanul lehet gyes mellett munakát végezni, de munkahelyen csak max. heti 30 órában. Külnben nem jár a gyes. A jelenleg érvényes szabályok szerint gyes mellett korlátlan idõben lehet dolgozni. A változtatások várhatóan január 01-tõl lépnek életbe.

Kedves ma 10.19, amit írtál, az valóban nem igaz. Jelenleg a legrosszabb felállás szerint SEM jár egy évig gyes, legfeljebb 6 és fél hónapig. Ugyanis ha a minimálisan szükséges 365 napod van, akkor a gyerek 168 napos korától 562 napos koráig gyed jár, és a fennmaradó 197 napra jár csak a gyes. Olyan nincs, hogy egy év gyed, egy év gyes.
Én úgy tudom, hogy csak 20 órában lehet majd dolgozni gyes mellett tehát 4 órában, nem 6-ban.
És igen, mindenkire vonatkozni fog, arra is, aki jelenleg gyes mellett 8 órában dolgozik, tehát õ választhat: visszamegy gyes-re, vagy kéri a 6 órás munkát (ha a cég is engedi neki), vagy elveszti a gyest.
Na, azért ez nem igy van. A jelnelg érvényes szabályok szerint arra a gyerekre, aki 2010. május 01. ELÕTT született, arra 3 éves koráig jár a gyes, aki 2010. május 01. UTÁN született, arra 2 éves korig jár (majd) a gyes. Ezt tervezik megváltoztatni, miszerint a 2010. május 01. után születettekre is 3 éves korig járjon a gyes. Ezzel egyidõben megváltoztatják a gyes melletti munkavégzés szabályait is: a tervek szerint otthon korlátlanul lehet gyes mellett munakát végezni, de munkahelyen csak max. heti 30 órában. Külnben nem jár a gyes. A jelenleg érvényes szabályok szerint gyes mellett korlátlan idõben lehet dolgozni. A változtatások várhatóan január 01-tõl lépnek életbe.
A JELENLEG érvényes szabályok szerint ellátás csak a gyerek két éves koráig jár, és gyes mellett idõkorlátozás nélkül lehet dolgozni. A tervezett változások szerint újra 3 éves korig fog járni az ellátás, viszont a gyes mellett legfeljebb heti 30 órában lehet majd dolgozni.
??? Aki 2010 máj 1. elõtt szült, gyed jár a gyerek 2 éves koráig, utána a 3. évben a gyes. Aki 2010 máj 1 után szült, annak jelenleg 1 év gyed, és 1 év gyes jár. gyes mellett napi 8 órát lehet dolgozni.
A gyes idejét a Bajnai-kormány csökkentette le tavaly április 1-tõl 2 évre, most visszamenõleg visszaadják az elvett 1 évet.
Január 1-tõl visszamenõleg is bevezetik a 3 éves gyest. Azért 30 óra és nem a fizetés van korlátozva, mert ez egy segély, segélyt pedig teljes állásban senki nem kaphat.
A kérdező hozzászólása: Na ez az! a heti 30 óra munkaidõt mikortól szándékoznak bevezetni? Meg nem is értem, hogy miért óraszámhoz kötik, hisz nem mindegy, hogy 1000, vagy 400 ft az órabérem, miért nem fizetéshez kötik??????nem normális országban élünk, az ember rákényszerül, hogy dolgozzon és még meg is fingatják...Visszamenõlegesen vennék el a gyest, vagy az ez után született gyerekekre vonatkozik?bocs, ha tudatlan vagyok, de csak fél füllel hallottam a híradó végét. Köszi a választ!!
Hát rosszul tudod, lenyilatkozták többen is, hogy mi a terv.
6 órában tervezik bevezetni, rosszul tudod
"Aki 2010 máj 1 után szült, annak jelenleg 1 év gyed, és 1 év gyes jár." Na, ez nem igaz. Annyi gyed jár, amennyi munkaviszonya volt. Ha min. másfél év munkaviszonya volt, akkor 2 éves korig gyed jár, mint régen és csak az utolsó évre nem kap gyest.
JELENLEG a gyes mellett korlátlan ideig lehet dolgozni, feltéve ha elmúlt a gyerek 1 éves. Egy éves kora elõtt is lehet dolgozni, de nem jár a gyes.

2 éves (27 hós) Kisfiam 3 hete nehezen alszik el. Ebéd után 1, 5 óra mire elaltatom és este is 1 óra amig nagy nehezen elalszik. Eddig ez 5 perc volt. Miért nem akar aludni? Mit csináljak hogy vissza álljon a rend?

Eddig az volt, hogy bementünk a szobába fogtuk 5 percet a kezét és szépen elaludt. Most meg nem bír magával sokszor rá kell szólni feküdjön vissza mert ugrál fel van pörögve. Nem volt semmi változás az elmúlt hónapban ami megviselhette volna. Van egy 4 hós húga szóval nincs id?m arra, hogy órákig ott üljek vele és altatgassam. :( Fárasztó és idegesít? is. :(

Legjobb válasz: Ebéd után fáradtnak tûnik? Ha másfél órát vesz igénybe az altatás, akkor lehet hogy nem elég álmos. Ha kibírja estig alvás nélkül, akkor este is gyorsan el fog aludni. Az én fiam ugyan nagyobb, 2,5 éves, de vannak napok, amikor kimarad a napközbeni alvás. Nekem jobb lenne, ha aludna... , de ha nem álmos, nincs mit tenni... ilyenkor este gyorsan elalszik viszont.

Ebéd után fáradtnak tûnik? Ha másfél órát vesz igénybe az altatás, akkor lehet hogy nem elég álmos. Ha kibírja estig alvás nélkül, akkor este is gyorsan el fog aludni. Az én fiam ugyan nagyobb, 2, 5 éves, de vannak napok, amikor kimarad a napközbeni alvás. Nekem jobb lenne, ha aludna... , de ha nem álmos, nincs mit tenni... ilyenkor este gyorsan elalszik viszont.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem birja ki estig. Tegnap feladtam az ebéd utáni altatást és alig birt magával majd délután 5-kor elaludt egy orát és hisztisen ébredt.:(
Próbálkozz esetleg azzal, hogy teljesen sötétben altatod, vagy ha eddig úgy aludt, akkor egy kis fény mellett. Nálunk végül az vált be, hogy lefektettem ahogy szoktam, puszi, aztán kijöttem tõle, becsuktam az ajtót. 5 percenként benéztem hozzá, újra betakartam, mondtam neki, hogy aludni kell, megint kijöttem.(nagyon sírt szegényem) Három alkalommal eljátszottuk, azóta szépen elalszik teljesen egyedül. 23 hónapos

3 hónapos bébim eddig 2-3 óránként akár fél órán át evett, most meg 4 óránként 5 percet. Eddig fél órákat aludt evés után, most 2-3 órát is. Volt ekkora változás nálatok?

Legjobb válasz: Ugyan ez van nálunk most alig eszünk és többet alszunk, aggódtam emiatt fõleg az evés miatt de úgy látom másnál is ez a helyzet, mondjuk mi 3 és fél hónaposak vagyunk.

Ugyan ez van nálunk most alig eszünk és többet alszunk, aggódtam emiatt fõleg az evés miatt de úgy látom másnál is ez a helyzet, mondjuk mi 3 és fél hónaposak vagyunk.
Nálunk még élesebb volt a váltás. Újszülöttként 2 óránkét 5, max 8 perc szopi. 6 hetesen már 3 óránként 40 perc... majd 4 hós kortól 4 óránként 20 perc. Most kb 5-10 perc egy szopi. 8 hónapos volt tegnap.


Éjszaka hány órát alszik 2 éves gyerkőcötök? És nappal? Kel még éjszaka?

Legjobb válasz: 17. 28-as vagyok. Nappal 2 óra körül fekszik és 2-2 1/2 órát alszik.

17. 28-as vagyok. Nappal 2 óra körül fekszik és 2-2 1/2 órát alszik.
Este 8-tól reggel hétig alszik. Nappal csak délután 1-2 órát.
Este 1/2 10 körül fekszik, reggel 8-1/2 9-9-ig alszik. Õ még bizony felébred éjjel, de szerencsére hamar vissza tudom altatni. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor aludta végig az éjszakát. Nappal 1, 5 , nagy ritkán 2 órát alszik.
1 hónap múlva lesz 2 éves. Most, nyáron a nagyobb miatt késõbb fekszünk, ami kb. 9 órát jelent, és, ha a nagy hagyja aludni, akkor kb. reggel 8-ig alszik. Éjjel már nem kel fel, ill. néha szólít, de mivel még egy szobában alszunk, csak hozzászólok és alszik is tovább. Napközben min. 1, max. 2 órát alszik, egyszer.
enyém még csak 17 hós, de azért leírom. MOST KEZDI ÁTALUDNI az éjszakát!!!!!! hiphip!!! Nagyon örülünk, mert mindjárt érkezik a tesó, könnyebb lenne csak 1hez kelni. Reggel fél8-kor kel (nagyon sokáig n6-kor ébredt... pokoli volt) déltõl 2-ig alszik. Este 20:30-kor dõl el és 6-kor ébred enni aztán visszaalszik fél8-ig. De ez csak most lett ilyen jó, elõtte elég gááááz volt!
az én kisfiam két éves mult (28hós) este 9tõl alszik reggel fél9-9ig, van h egyszer kel hajnalban iszik és alszik tovább, de álltalában végig alszik. nappal nem alszik egyáltalán - már lassan fél éve - Most jön a kisteso nállunk is (egy hónap van még) nemtudom emnnyiben fog válltozni az alvási szokása a kicsinek, a pici mennyire fogja öt ébreszteni, és befolyásolni.
22 hós, este tíztõl reggel hétig alszik, azaz 9 órát éjjel, nappal többnyire hármat, ritkán kettõt ebéd után.
2 éves múlt júniusban, éjjel kb 9 órát alszik, és többször kel. Nappal 2-2, 5 órát alszik.
Szia! Most lesz 2 éves a lánykám. Én szintén egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor aludta át az éjszakát! :((( Este 10-kor fekszik, elõbb egy perccel sem. Reggel 1/2 8-8-kor kel. Éjjelente 1X kel, hajnali 3 körül. Üdv

5 hetes kislányom evés után 2-3 órával elkezd öklendezni, köhögni. Ilyenkor mi a megoldás?

Rögtön oldalra fordítom, félek, hogy megfullad. Akkor fordul el?, amikor nem böfizik.

Legjobb válasz: Evés közben és utána is büfiztesd meg, de úgyis bukni fog, mert az enyém is nagyokat böffent, mégis többször is bukik, akár 2 órával a szoptatás után is. Mondjuk õ csak hason hajlandó aludni, így nem gond, mert kifolyik a textilpelusra. Fordítsd te is hasra ilyenkor, amíg meg nem nyugszik, aztán ha nincs el így, újra hanyatt fordíthatod. De abból, hogy köhög, látható, hogy jól mûködik a védekezõ mechanizmusa, azaz nem fulladna csak úgy bele a bukásába, érett és erõs kisbaba. :)

Evés közben és utána is büfiztesd meg, de úgyis bukni fog, mert az enyém is nagyokat böffent, mégis többször is bukik, akár 2 órával a szoptatás után is. Mondjuk õ csak hason hajlandó aludni, így nem gond, mert kifolyik a textilpelusra. Fordítsd te is hasra ilyenkor, amíg meg nem nyugszik, aztán ha nincs el így, újra hanyatt fordíthatod. De abból, hogy köhög, látható, hogy jól mûködik a védekezõ mechanizmusa, azaz nem fulladna csak úgy bele a bukásába, érett és erõs kisbaba. :)
Szia. Egyetértek az elõttem szolóval, de még annyit hozzátennék, hogy az én babám néha nem marad meg hason, nekem azt mondták, hogy a fulladás megelõzésére az is jó, ha oldalt fordítom, és kitámasztom.
Szia! Én a megszületésétõl kezdve mindig felváltva valamelyik oldalára fektettem, mivel nagyon bukós és hiába büfiztetem sokáig, néha mégis bentmarad. Így viszont simán kifolyik, van úgy hogy már csak reggel veszem észre a lepedõjén, hogy volt valami, mert mindketten átaludtuk:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!!!! Elég ijesztõ, amikor éjjel arra riadok fel, hogy fuldokolva köhög :((. Gondtalan babázást kívánok Nektek!

Kislányom 2 éves. Sokat folyik az orra, náthás és horkol is néha. Lehet hogy orrmandulaműtét kell neki a fül-orr-gégész szerint. Kinek mi a tapasztala? Kivetessem vagy ne? Van-e baj belőle ha kivetetem?

Legjobb válasz: 3 évig gyakori középfülgyulladással, horkolással, orrfolyással küszködtünk amíg végül az orvosunk úgy döntött, hogy vetessük ki a kislányom orrmanduláját. éves volt amikor kivették. Altatásos mûtét, elég vacak utána (szégyellem nagyon de én szinte elájultam amikor kihozták a mûtõbõl és láttam ahogy "élettelenül" fekszik. Brrrr!) amikor felébrednek harákolnak, nehezen nyelnek, meg minden rossz de 1-2 óra alatt elmúlt mindenkinél a nagyon kellemetlen rész. Lényeg, hogy a mûtét után többet nem volt középfülgyulladás, a náthák 3 nap alatt lemennek és a szörnyû horkolás is megszûnt. Úgy tudom, ha csak az ormmandulát veteti ki a doki az elég és az immunrendszere nem gyengül annyira mint ha a torokmandulát veszik ki. Ám... csak nátha miatt nem tenném ki a gyerekemet egy altatásos mûtétnek, ráadásul nem is csinálják ilyen kis korban mivel a legtöbb gyerek kinövi ezt a problémát. Talán inkább annak néz körül, hogy nincs-e allergizáló dolog a gyerek környezetében ami okozhatja a folyamatos orrfolyást ami okozhat gyulladást. Talán mûtét nélkül is meg lehetne úszni. Nekünk sajnos nem lehetett de a sok fülfelszúrás már károsabb volt mint a mûtét.

3 évig gyakori középfülgyulladással, horkolással, orrfolyással küszködtünk amíg végül az orvosunk úgy döntött, hogy vetessük ki a kislányom orrmanduláját. éves volt amikor kivették. Altatásos mûtét, elég vacak utána (szégyellem nagyon de én szinte elájultam amikor kihozták a mûtõbõl és láttam ahogy "élettelenül" fekszik. Brrrr!) amikor felébrednek harákolnak, nehezen nyelnek, meg minden rossz de 1-2 óra alatt elmúlt mindenkinél a nagyon kellemetlen rész. Lényeg, hogy a mûtét után többet nem volt középfülgyulladás, a náthák 3 nap alatt lemennek és a szörnyû horkolás is megszûnt. Úgy tudom, ha csak az ormmandulát veteti ki a doki az elég és az immunrendszere nem gyengül annyira mint ha a torokmandulát veszik ki. Ám... csak nátha miatt nem tenném ki a gyerekemet egy altatásos mûtétnek, ráadásul nem is csinálják ilyen kis korban mivel a legtöbb gyerek kinövi ezt a problémát. Talán inkább annak néz körül, hogy nincs-e allergizáló dolog a gyerek környezetében ami okozhatja a folyamatos orrfolyást ami okozhat gyulladást. Talán mûtét nélkül is meg lehetne úszni. Nekünk sajnos nem lehetett de a sok fülfelszúrás már károsabb volt mint a mûtét.
Én a kislányomnak 5 evesen vetettem ki az orrmandulaját. Sajons 5 evre rá vissza nõtt, most megint mehetünk mûtetre:(( Addig jo volt amig nem nõtt vissza mert nagyon jól tudott ejjel aludni, meg náthás sem volt, de most megint kezdödõtt minden elölrõl. Sajnos vissza nõ, igaz vannak kivételek. Sok sikert!
Szia... nekem is 2évesen vették ki az orr mandulámat, azota semmi baj, viszont valakinél vissza nõl. Baj szerintem nem lehet belõle!

2 éves gyermekemet örökbe fogadtam. állandóan harap ütöget mindenkit és csíp mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Kérdés mikor fogadtad örökbe, ha baba kora óta veletek van akkor csak nevelés kérdése. Minden 2 éves gyerek cyíp, üt és rúg. Ha esetleg nem régóta van veletek akkor lehet lelki oka, de ehhez pszihológust kell megkérdezni, hogy mit tegyetek. A barátnömnek sajátja de ö is sokszor provokálja a csípést. Ez a gyerek nem örökbefogadott státuszban van, ez a tiéd, ugyan úgy kell vele bánnod mintha te szülted volna meg. és soha nem gondolni arra a nevelésnél hogy ez csak örökbefogadott, mert ez butaság.

Kérdés mikor fogadtad örökbe, ha baba kora óta veletek van akkor csak nevelés kérdése. Minden 2 éves gyerek cyíp, üt és rúg. Ha esetleg nem régóta van veletek akkor lehet lelki oka, de ehhez pszihológust kell megkérdezni, hogy mit tegyetek. A barátnömnek sajátja de ö is sokszor provokálja a csípést. Ez a gyerek nem örökbefogadott státuszban van, ez a tiéd, ugyan úgy kell vele bánnod mintha te szülted volna meg. és soha nem gondolni arra a nevelésnél hogy ez csak örökbefogadott, mert ez butaság.
Minden 2 éves ilyen. Le kell róla szoktatni. Vagy most lett örökbefogadott? Akkor gondolom az lehet az ok. Irány a szakember!
Türelem, türelem, türelem!!! A keresztfiam is 2 éves, és családba született, mégis hisztis és ütöget õ is. Életkori sajátosság... Az is lehet, hogy valamilyen új, idegen helyzet váltja ki belõle. Szerintem is vidd el szakemberhez (pszichológus, fejlesztõpedagógus). Sokat segítenek!!! A családsegítõ központban is érdeklõdhetsz, õk tanácsot adnak, hogy merre induljatok.

Miért lehet ez? 2 éves kislányom 2-2, 5 órát alszik délután, mégis mérgesen, rosszkedvűen, fáradtan ébred fel. Szinte fél óráig semmit mást nem lehet vele csinálni csak ölbe venni és mesét nézni.

Régebben másfél órát aludt,de jobb kedv?en ébredt mint mostanában,próbáltam el?bb felvenni,de szinte lehetetlen,mert elkezd sírni,hisztizni.

Legjobb válasz: Mostanában kevesebbet tudunk kint lenni az idõjárás miatt. Az biztos,hogy nyugtalanul alszik,mert sokat forgolódik. Éjszaka pedig felébred hajnali 3-kor és 5-ig kukorékol:)

A kérdező hozzászólása: Mostanában kevesebbet tudunk kint lenni az idõjárás miatt. Az biztos, hogy nyugtalanul alszik, mert sokat forgolódik. Éjszaka pedig felébred hajnali 3-kor és 5-ig kukorékol:)
Fiam is ennyit alszik délután, kb 10-15 percig cipelteti magát csendben, mikor felkel, ha nem ezt teszem, sárkánnyá változik....:) 27 hós. Olyan, mintha túlaludnà magát. A régi szép idõkben , mikor szunyálhattam délután, emlékszem rá, hogy kifejezetten rossz kora este, mély és hosszú alvásból felébredni. Nagyon elfárad délelött, gondolom levegõztök, szaladgál, kiszívja õket a hideg levegõ. De baja nem hiszem, hogy lenne. Õk kicsit hosszabban ébredeznek:)
Nem lehet, hogy unalomból alszik? Gondolom most nem jártok játszótérre, ide-oda, bárhova a rossz idõjárás miatt. Nincs túl meleg a szobában, ahol alszik? Nem álmodik rosszat esetleg, azért rossz a kedve alvás után?

Van egy 2 éves Shar-pei kutyusom. Eddig nagyon szép és egészséges volt. De most a megszokott duci, húsos pofija, beesett lett, mintha megnyúlt volna az orra. Valaki találkozott már ilyen problémával?

Legjobb válasz: Nekem egy éves a shar pei kutyám, és azt vettem észre, hogy nagyon hamar meglátszik rajta 1-2 kiló változás is. Van amikor éppen hiszti van és 3-4 napig nem hajlandó megenni a tápot és lemegy egy kis husi a csípõje egybõl szebb lesz és a szeme is, mert nem lóg le annyira a bõr. Arra is gondolok, hogy esetleg van benne más fajta is és most jönnek ki a jegyei a keveréknek? Nem értek hozzá annyira, lehet hogy ez két éves korában már nem is lehetséges. Étvágya rendben van?

Nekem egy éves a shar pei kutyám, és azt vettem észre, hogy nagyon hamar meglátszik rajta 1-2 kiló változás is. Van amikor éppen hiszti van és 3-4 napig nem hajlandó megenni a tápot és lemegy egy kis husi a csípõje egybõl szebb lesz és a szeme is, mert nem lóg le annyira a bõr. Arra is gondolok, hogy esetleg van benne más fajta is és most jönnek ki a jegyei a keveréknek? Nem értek hozzá annyira, lehet hogy ez két éves korában már nem is lehetséges. Étvágya rendben van?
A kérdező hozzászólása: Az biztos, hogy fajtiszta, az nem lehet probléma. Az étvágyát illetve, lehet most a hideg miatt picit kevesebbet eszik. De nagyon sokat szaladgál, játszik a másik kutyánkkal. Azt viszont ma vettem észre, hogy van az orrán egy kis dudor, ami puha. Eddig is ráncos volt a pofija is, de most sokkal több lett a ránc az arcán, csak nem olyan húsos. Nem tudom mi lehet az oka ennek a változásnak.
Biztos, hogy 8 órában. Én is 8 órában dolgozom a tartósan beteg fiam mellett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!