Találatok a következő kifejezésre: 2 éven 180 munkanapnak (2 db)

2 éven belül 180 munkanapnak kell lennie a gyedhez, igaz? Melyik 180 napot választják ki és mi alapján?

Volt olyan hónap amikor 110000 volt a bruttóm és volt hogy minimálbér tehát 65000. Nah meg olyan is volt, hogy táppénzen voltam és akkor a táppénz összege nyilván alacsonyabb volt.. pl. most kb. 30000ra számítok táppénzre. Nekem a tbnél azt mondták, hogy a táppénz beleszámít, de a táppénz idején nem a táppézt veszik alapul, hanem a bruttó bért amivel alkalmaz a munkáltató. Honnan tudhatom hogy mennyi lesz a táppénz. Én kb 45000re számítok. Reális ez? Ért valaki ehhez vagy ez túl összetett és bonyolúlt kérdés???

Legjobb válasz: Mindez attól függ hogy mikor mész gyts re mert ha idén akkor az elõzõ év átlagát fogják nézni.Pl: 2007 ben be voltál jelentve végig akkor kiszámolod az év átlagát és annak veszed a 70 % át annyi lesz a gyesed de elõtte lesz az anyasági ami ugyancsak 180 nap és ahoz nézik a gyes elõtti 180 nap átlagát és annak a 100 %-át kapod .fél év után pedig jön a gyes.Az a lényeg hogy be voltál jelentve a gyes elõtti 180 napon.

Mindez attól függ hogy mikor mész gyts re mert ha idén akkor az elõzõ év átlagát fogják nézni.Pl: 2007 ben be voltál jelentve végig akkor kiszámolod az év átlagát és annak veszed a 70 % át annyi lesz a gyesed de elõtte lesz az anyasági ami ugyancsak 180 nap és ahoz nézik a gyes elõtti 180 nap átlagát és annak a 100 %-át kapod .fél év után pedig jön a gyes.Az a lényeg hogy be voltál jelentve a gyes elõtti 180 napon.

Igaz, hogy tázpénzt csak az kap akinek az elmúlt 2 évban már van 180 bejelentett munkanapja, és tényleg ennek átlagából számolják ki mennyit kapsz?

Nekem lenne 180 munkanapom, mert április óta dolgozom, de kiderült,hogy csak 4órára jelentettek be. Ami nem számít bele. most is dolgozom de ameddigre meglenne a 180napom már megszültem a babámat.

Legjobb válasz: Valahogy így van. Én is áprilistõl vagyok bejelentve és októbertõl táppénzem vagyok és hat órásba voltam bejelentve és így kapok táppénzt május 12-ig. május 21-re vagyok kiírva. Az Oep-nél azt mondták, hogy a szülés várható ideje elõtt 28 nappal menjek el tersességi gyermekágyi segélyre. Így kíhuzom végig. Úgy, hogy szerintem bele számít a 4 órás ha a 6 órás beleszámít. De kérdezz rá az oep-nél az a legbiztosabb. Ja és így kapok 33 ezret kapok egy hónapra és 50 ezerrel voltam bejelentve.

Valahogy így van. Én is áprilistõl vagyok bejelentve és októbertõl táppénzem vagyok és hat órásba voltam bejelentve és így kapok táppénzt május 12-ig. május 21-re vagyok kiírva. Az Oep-nél azt mondták, hogy a szülés várható ideje elõtt 28 nappal menjek el tersességi gyermekágyi segélyre. Így kíhuzom végig. Úgy, hogy szerintem bele számít a 4 órás ha a 6 órás beleszámít. De kérdezz rá az oep-nél az a legbiztosabb. Ja és így kapok 33 ezret kapok egy hónapra és 50 ezerrel voltam bejelentve.
A kérdező hozzászólása: Táppénzt!:) Bocsánat nem ellenõriztem mit írtam mielõtt elküldtem. De azért remélem még kapok válszt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor felhívom az oepet!
Kapsz táppénzt, csak mií a 8 órás munkaidõ 1 napnak számít táppénzjogosultság szempontjából, a 4 órás fél napnak.
Táppénzt mindenképp kapsz, annyi idõre, amíg dolgoztál, ha 4 órában, akkor fél nap után, ahogy az elõttem szóló is írta. A 180 nap a gyedhez kell, hogy a fizud alapján kaphasd. Mindenképp kapod majd az alapot, ami kb. 30 ezer körül van, de ha megvan a 180 napod, akkor az átlagkereseted 70%-át fogod kapni, ami akár sokkal több is lehet az elõbbi összegnél. Nem biztos, hogy az oepet kell felhívnod, nem adnak korrekt tájékoztatást - nem szeretnek fizetni - nekem is egy könyvelõ intézte, aki jártas ezekben a dolgokban. Én jelenleg táppénzt kapok, majd pedig a gyedet, ami a fizum 70%-a lesz.
A kérdező hozzászólása: És azt nem tudod véletlen, hogy a GYED 180 napjába bele tartozik a 4órás munkaviszon? Az is jó ha fél nap.
persze, hogy beletartozik.a 4órás munka is munka, ha fõállású 4órás vagy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!