Találatok a következő kifejezésre: 2 éve kapott (18 db)

Volt már valaki úgy, hogy 2 év alatti babája ilyen sok antibiotikumot kapott?

20 hónapos a kicsikém és Decemberben ( hosszadalmas eredménytelen tüneti kezelés után)kaptunk Augmentint amitõl nagyon ment a hasa, 2 nap után a doktornõ átváltott Sumamedre, viszont nem használt és 40 fokos lázzal bekerültünk a kórházba, ott azt mondták vírusfertõzés viszont a Sumamedet végig adták neki és utána megint vérvétel és a CRPje nagyon magas lett, tehát rosszabbodott az állapota, utána átváltottak Zinacefre branülbe kapta, ez eredményesnek bizonyult, 3 hétig voltunk jól, aztán kezdõdött a fülorrgégészet, elõször Cefzil egy hét, 2 hétig voltunk jól, aztán Sumetrolim, 2 hétig voltunk jól, ismét láz, aztán 2 hétig szedtük a Zinnatot másfél hétig voltunk jól és most meg Cedaxbaby ( magas lázunk van ismételten). Ha valaki járt már így és ennyi gyógyszert kapott írjon.

Legjobb válasz: Az én babám 9 hetes és most is már hat hetes kora óta folyamatosan antibiotikumot kap vesemedence gyulladás miatt. Elõreláthatólag május végéig minden nap kapja az augmentint. A kórházban mi is branüllbe kaptuk. Szedtek esetleg probiotikumot? A kórházban az egyik kisfiúnak nagyon ment a hasa az antibiotikumtól és a probiotikum pár nap alatt helyrerázta. Mi is szedjük a normafloret meg a biogaia-t. A kórházban nem tudom, mit kapott, de itthon Suprax és Augmentin megy neki. Szóv nálunk is több fajta volt már. Jobbulást!

Az én babám 9 hetes és most is már hat hetes kora óta folyamatosan antibiotikumot kap vesemedence gyulladás miatt. Elõreláthatólag május végéig minden nap kapja az augmentint. A kórházban mi is branüllbe kaptuk. Szedtek esetleg probiotikumot? A kórházban az egyik kisfiúnak nagyon ment a hasa az antibiotikumtól és a probiotikum pár nap alatt helyrerázta. Mi is szedjük a normafloret meg a biogaia-t. A kórházban nem tudom, mit kapott, de itthon Suprax és Augmentin megy neki. Szóv nálunk is több fajta volt már. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Jobbulást kívánok én is!
Nagyobbik kislányom 9 hónapos korától szinte menetrendszerûen szedett antibiotikumot. Rendszeresen torok, gége, légcsõ és hörgõgyulladása volt. Ezeket tetézte 1, 5 évesen egy húgyúti e-coli fertõzés, amitõl egyfolytában lázas volt. 6 antibiotikumkúrát csináltunk végig egyhuzamban, mire sikerül kiírtani. A kisebbik csajszim tüdõgyulladással született, 10 napig kapott antibiotikumot vénásan, napi 3x. Aztán légúti problémája volt, ezután neki is e-coli, mind a kettõre kapott ab-t. Kórházba kerültünk, 5 napig vénásan kapta a Zinacefet, majd még 10 napig itthon szájon át a Zinnatot. És még nincs 6 hónapos sem.
A kérdező hozzászólása: Atya ég, akkor én még hallgassak, csak az a baj, hogy már nem hiszek abban, hogy jobb lesz, mert már többet betegek a gyerekek mint egészségesek, jó lenne már élvezni is az anyaságot, ne csak mindig aggódni!
Vizelettenyésztést nem néztek nála? Nálunk akkor volt ilyen, amikor a húgyúti fertõzése volt. Amíg szedte a gyógyszert és még utána valameddig jól volt, majd újra belázasodott.

Mit tennétek, ha a fiatok aki 2 éve elment tőletek megtagadván az anyját aki 20 éve apja halála óta egydül neveli bátjával együtt, és kiderülne hogy megnősölt, diplomát kapott és téged az anyját semmibe vesz?

Legjobb válasz: Felkeresném, és elbeszélgetnék vele (nyugodtan, nem ordítanám le egybõl). Tudom, hogy sokan azt fogják írni "szarj rá", de én is hasonló helyzetben vagyok (nem a fiammal), és meg fogom keresni a rokonaimat. Ha viszont nem lehet vele értelmesen beszélni, sem a feleségével, akkor hagyd, egyszer majd rájön, hogy neki is kell anya. (Vagy a gyerekének nagymama.)

Felkeresném, és elbeszélgetnék vele (nyugodtan, nem ordítanám le egybõl). Tudom, hogy sokan azt fogják írni "szarj rá", de én is hasonló helyzetben vagyok (nem a fiammal), és meg fogom keresni a rokonaimat. Ha viszont nem lehet vele értelmesen beszélni, sem a feleségével, akkor hagyd, egyszer majd rájön, hogy neki is kell anya. (Vagy a gyerekének nagymama.)
Nem lehet ezt így megmondani. Most sokan írni fogják, hogy büdös kölök de nem lehet( és ez ne vedd sértésnek), hogy szörnyû anya voltál? Én speciel tuti, hogy nem fogom anyámmal a kapcsolatot tartani. Igen etettet viselte gondom de egy olyan szörnyû ember és egy olyan szörnyû embert faragott belõlem, hogy az nem igaz. Persze lehet, hogy jó anya voltál és õ egy hálátlan kis p*öcs. Ezt nem tudhatom.

Édesapám 2 éve inzulinnal kezelt cukorbeteg. Évente 2-5 alkalommal jelentkezik orbánca. A bőrgyógyász szerint egy körömgombás lábujja lehet a gond, de kenőcsön kívül mást nem kapott. Az orbánc újra és újra előjön. Ötlet a körömgomba megszüntetésére?

Legjobb válasz: A körömgomba helyi kezelését ki szokták egészíteni szájon át szedendõ erõs gombellenes szerekkel. Egy ilyen kezelés hónapokig is eltarthat, amíg a fertõzött rész teljesen le nem nõ.

A körömgomba helyi kezelését ki szokták egészíteni szájon át szedendõ erõs gombellenes szerekkel. Egy ilyen kezelés hónapokig is eltarthat, amíg a fertõzött rész teljesen le nem nõ.
Nailnert ajánlom, nincs ismert mellékhatása, ami tágítja a lehetõségeket cukorbetegség esetén.
"bocsájtást" *bocsátást
"Kaphatok súlyosabbat is mint az elsõ fokú ítélet?" Igen. Ha az ügyész javasolt súlyosbítást, akkor akár súlyosabb ítéletet is kaphatsz. Viszont azt írod, hogy másodfokon megszüntetik az ügyed, ez a kijelentés azt feltételezi, hogy te biztosan tudod, hogy a bíró meg fogja szüntetni. Ebben az esetben viszont nem lesz harmadfok. Helyesírásra figyelj, szerintem nem csak nekem b.a.s.s.z.a a szemem.
A kérdező hozzászólása: hát az elsõ fokú ítélet ellen (2 év próbára bocsátás) az ügyész súlyosbításért mi felmentésért felebeztünk. Másod fokon megszüntették ellenem az ügyet, de az ügyész fellebbezett megint, mivel az elsõ és a másod fokú ítélet nem ugyan az ezért másodfokon nem lesz automatikusan jogerõs

Van itt olyan ember, aki nem régen (az elmúlt 1, 5-max 2 évben) ment ki külföldre munkát vállalni magyar agencyn keresztül és nem verték át, valós munkát kapott?

Hogyan történt, írjátok már le légy szíves. Melyek lehetnek azok a megbízható munkaközvetítők melyek magyar leányvállaltnál rendelkeznek nálunk és eléggé megbízhatók is és évente visznek ki embereket külföldi munkára? Fontos lenne, előre is köszönöm és megy majd a zöld kéz is.

Legjobb válasz: Nincs megbízható magyar közvetítõ iroda! Ha olyan végzettséged van, ami keresett és jól megy a nyelv, akkor próbálkozhatsz otthonról, de nagyobb eséllyel vesznek fel, ha már itt vagy. Kezdõtõke, némi rátermettség kell hozzá és persze nyelvtudás! http://golondonblog.com/2012/11/07/miert-nincs-jo-magyar-mun..

Nincs megbízható magyar közvetítõ iroda! Ha olyan végzettséged van, ami keresett és jól megy a nyelv, akkor próbálkozhatsz otthonról, de nagyobb eséllyel vesznek fel, ha már itt vagy. Kezdõtõke, némi rátermettség kell hozzá és persze nyelvtudás! http://golondonblog.com/2012/11/07/miert-nincs-jo-magyar-mun..

Fiam 2 évvel a házasságkötés előtt kapott bútort a feleség nagybáttyjától, azt lehet e utólag nászajándékként megnevezni és a fiam halála után a feleségnek követelnie?

Legjobb válasz: Illetve nem mondtad, hogy majdani... Ha már megtörtént, akkor õszinte részvétem, de nagyon nem ezzel kellene foglalkoznod...

Illetve nem mondtad, hogy majdani... Ha már megtörtént, akkor õszinte részvétem, de nagyon nem ezzel kellene foglalkoznod...
Ha a fiad özvegye a legrosszabb feleség a világon, akkor sem mentség, hogy valaki a fia halála után egy rohadt bútoron agyaljon... Nem mindegy? Nekem, ha meghalna a gyerekem (pedig még nincs is!), pont nem érdekelne a hagyaték...
Miért akarod azt a bútort? Szerintem szólj a menyednek aztán remélem miután áttolta egy aprítógépen beömleszti az ajtód elé. Mert én ezt tenném.
Remélem ez a kérdés nem komoly. Mert eléggé gáz hogy egy anyát a fia halála után egy butor érdekel legjobban.
Atyaúristen!!! Persze, hogy lehet követelni, mindent lehet követelni, de engem se anyaként, se özvegyként nem érdekelne egy r*hadt bútor, még ha aranyból lenne a kilincse, akkor sem.
Eleve ha meghal a fiad és nincs gyermeke, akkor a feleség örököl utána, szóval teljesen értelmetlen a kérdés.
Már bocs kedves úri utolsó. De szerinted egy ilyen kérdésre hogyan lehet normális választ adni? Vagy ha annyira tudod te miért nem adtál rá, ahellyett hogy beszólsz unalmadban.
Most nem mondod komolyan, hogy a fiad halála után egy bútor foglalkoztat??????
Te most a majdani halott fiad bútorára fened a fogad? Atyaúristen...
A moralizálás megint könnyebb mint a kérdésre való tárgyilagos válaszadás. Királyok vagytok prolikáim.
Halkan jegyzem meg, ha nászajándékként kapta a fiad, az ígyis- úgyis a házastársi közös vagyon eleme...vagyis a fele a feleségé. Sok egyéb kérdés is felmerül ám: pl. Van- e gyerekük, ugyanis elsõkörben a lemenõk örökölnek. Írt- e vêgrendeletet?
De rosszindulatu mindenki.... Az elo se fordulhat ugye, hogy a par mar elvalt, a férfi uj életet kezdett es az ex feleség a halálábol is hasznodba akar húzni.... Nem, kérdezõ, nem lehet vissza követelni.

Mennyi az elévülési idő ha valaki közúti baleset okozása miatt 2 év letöltendőt kapott?

2 év letöltend? úgy, hogy piásan vezet és az anyósülésen lév? személy a karambol után súlyosan megsérül!

Legjobb válasz: Ha letöltendõ büntetést kap valaki annál nincsen elévülési idõ és az erkölcsi bizonyítványba is megmarad .

Ha letöltendõ büntetést kap valaki annál nincsen elévülési idõ és az erkölcsi bizonyítványba is megmarad .
Elévülési idõ a büntetési tétel felsõ határának mértéke.
van a büntethetõség elévülési ideje meg a büntetés végrehejtásának elévülési ideje. itt utóbbiról van szó: fõszabáy szerint a büntetés mértékével egyezik meg de minimum 5év. tehát aki kap 2 év letöltendõt annak 5éven keresztül kell kámforrá válnia
Hajrá, legyen jogerõs!
Lenne mit szigorítani rajta, ez neki már nem az elsõ eset. Meg még egy jó kis vagyonelkobzást is mellé.
A válasz írója 50%-ban hasznos válaszokat ad.! A válasz megírásának idõpontja: ma 16:44 Ha a TE édesanyádat gázolta volna el, drogos és alkoholos állapotban, és élete végéig nyomorékként élne, akkor is ragaszkodnál a fentiekben leírt véleményedhez?
Úgy tûnik, van még magyar igazságszolgáltatás.... bár, hozzá teszem, köznyomásra született csak itélet. Egyszerû, síma dolgozó állampolgár, már régen sitten lenne, és élete végéig perkálná a kártérítést!
Furcsállom, mert Császár Elõd halálos balesetért felfüggesztettet kapott. Meg egy ismerõsöm is, aki benézett egy jobbkezet, karambolozott egy taxival, feltoltak egy kocsit a járdára ami agyonnyomott egy öregasszonyt. És egy év FELFÜGGESZTETT lett belõle. Stohl áldozata pedig nem halt meg.
Én sajnálom. Ien piti dolog miatt h droghasználat nem csuknék le senkit. Úgyis magánzárkában lesz legalább és nem fogják bántani meg s*ggbekúrni.
A válasz írója 50%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 22:14 Tudod az a probléma, hogy a zebrán történt balesetek valószínûleg elsõ alkalmak voltak.Stohlnak ez a második.Eljátszotta az esélyét.Arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy valaki azért üt el valakit mert elaludt(lsd kb 1hónapja)és az is kapott börtönt.
Enyhiteni fognak rajta remelem. Itt persze mindenki le fog szavazni mert .: 1.) irigy köcsögök mert sok penze van 2.) Ha mar hiresebb ember akkor szopassuk meg megjobban.. Es hogy miert gondolom azt h sok az a 2ev 4honap?Talan azert mert mas zebran gazol motorral es fel ev felfüggesztettel megussza...esetleg az elöbb emlitetett keselös cigany is max 1 evet ül. Kabszer hatasa alatt pedig MAR nem allt, az igaz h elötte fogyasztott, de addigra mar reg elmult a hatasa.Pontosabban.: szer hatasa alatt allt, csak az nem a kokain hanem az alkohol volt.
Attól tarok, hogy a felebezés után enyhítik :(
Én remélem, hogy enyhítenek majd rajta és felfüggesztettet kap. Én nem szeretném, ha börtönbe kerülne. Ilyen hosszú idõre meg végképp ne! Túl sok ez ahhoz képest, amit csinált. Legjobb lenne, ha csak fizetnie kéne, pénze úgyis biztos van sok.
A válasz írója 60%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 17:29 Akkor üld le helyette.
Sok
Kevés.
Nekem csak az a bajom, hogy õ amit csinált kap 2 év 4 hónapot Oké bûnös volt meg fizikai kárt tett egy emberben De nekem azzal van bajom, hogy egy büdös cigány aki lekésel valakit és épphogy túléli de rajta marad egy vágás élete végéig és félelme lesz az meg kap maximum 1 évet. Hol élünk??
16.52 Csak h itt nem muterról van szó. És mint olyan sokan tudják az odafigyelsé 2emberen múlik most Te aki szabályosan közlekedsz hiába vagy védett ha felszalad a kocsi a járdára és maga alá nyom téged.
http://www.nlcafe.hu/sztarok/20110331/stohl_andras_itelete_2.. Elsõ fok, nem jogerõs.A végére lehet felfüggesztett.
Ez még az elsõ volt, ezzel befogták a fröcsögök száját.A másodikon pedig enyhitenek majd, rajta.Ezeket az embereket nem engedik össze olyan 3 faiskolás tahókkal az biztos.Nekem is volt kolléganõm hajdanán aki elemelte a jugó pasinak az útlevelét, s azzal ment el a fiúja.Csak idõ után a honvágy hazahozta.Kiderült, s leültették, irnok volt a sitten és ragyogó helye volt.A munkahelyre is visszavették.Amugy nagyon rendes volt, megtévedt.A szinészek nagyrésze sajnos iszik, volt szerencsém a Szabadtérinél is látni.Kár a Stol buciért is.
"1.) irigy köcsögök mert sok penze van 2.) Ha mar hiresebb ember akkor szopassuk meg megjobban.. " Köcsög nem vagyok, de igen errõl van szó, szopassuk meg mégjobban!!

Van valaki aki legalább 2 évet próbálkozott és elment dokihoz? Mit kapott nekem csak a hőmérőzést mondták de semmit nem kaptam semmi gyógyszert? Tapasztalatok ezzel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Bocsi,de ez szerintem elég ok arra,hogy dokit válts.ha pesti vagy,én tudok ajánlani egy jót,igaz magán.

Bocsi, de ez szerintem elég ok arra, hogy dokit válts.ha pesti vagy, én tudok ajánlani egy jót, igaz magán.
Mi 3 éve próbálkozunk de semmi extra. Csak akkor volt valami ha mi kisírtuk magunknak. A páromnál spermavizsgálat, nálam vérvétel. De fél évig hõmérõzés--> amire én azt mondtam, hogy létezik már hüvelyi UH, ami biztosabb is, mint a hõmérõ, de a mi városunkban semmi. Így máshova mentünk, de én semmi gyógyszert nem kaptam, pedig segíthetnének már valahogy, komolyan... :S Remélem nektek sokkal hamarabb meglesz!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm és én is szurkolok nektek!!
3 városban 3 orvos kezelt, mire a harmadik úgy állt hozzám, hogy akkor tegyünk is valamit. Válts dokit! Hidd el, neki nem sürgõs, hogy neked gyereked legyen.
A hõmérõzést azért kérik, hogy lássák, hogy áll a peteérésed. Ez kezdetnek nem rossz. (Nem tudom, hogy ti milyen módszereket próbáltatok már.) De azt tisztázni kell a dokiddal, hogy mennyi ideig hõmérõzz, és utána hogyan tovább. Légy kedves, de határozott;)! Amúgy én egyenesen a Kaáliba mennék, mert végül mindenki ott köt ki, csak nem mindegy, hogy elvesztegettek-e még pár évet... Az áraik elég borsosak, de a vizsgálatok nagy részét megcsináltathatod máshol is, elfogadják a fél éven belüli eredményeket.
Sziasztok! Az rendben van szerintem, hogy addig nem kapsz semmiféle kezelést, amíg nem tudják mi a probléma. De!! Nem tudom elhinni, hogy ma, amikor van vérvétel, ultrahang, és még LH teszt is, a doki hõmérõztet valakivel, fõleg hónapokig!!! Ahhoz, hogy megállapítsák, van-e peteérése valakinek, elég elmennie két vérvételre!!! Egy hónapon belül! Komolyan mondom, keress másik orvost! Elsõ körben elküld hormonlaborba. De ha biztosra akarsz menni, akkor endokrinológushoz menj elõször, õ a hormonok szakértõje. Ha nem akarják megcsinálni, vagy nincsenek ráérõs hónapjaid, esetleg éveid, menj magánhoz. Amúgy apát is ki kén vizsgálni, mert lehet, hogy nála van a gond. Az õ vizsgálata ráadásul még csak nem is fájdalmas. ;-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!