Találatok a következő kifejezésre: 2 éve kapott (16 db)

Mit tennétek, ha a fiatok aki 2 éve elment tőletek megtagadván az anyját aki 20 éve apja halála óta egydül neveli bátjával együtt, és kiderülne hogy megnősölt, diplomát kapott és téged az anyját semmibe vesz?

Legjobb válasz: Felkeresném, és elbeszélgetnék vele (nyugodtan, nem ordítanám le egybõl). Tudom, hogy sokan azt fogják írni "szarj rá", de én is hasonló helyzetben vagyok (nem a fiammal), és meg fogom keresni a rokonaimat. Ha viszont nem lehet vele értelmesen beszélni, sem a feleségével, akkor hagyd, egyszer majd rájön, hogy neki is kell anya. (Vagy a gyerekének nagymama.)

Felkeresném, és elbeszélgetnék vele (nyugodtan, nem ordítanám le egybõl). Tudom, hogy sokan azt fogják írni "szarj rá", de én is hasonló helyzetben vagyok (nem a fiammal), és meg fogom keresni a rokonaimat. Ha viszont nem lehet vele értelmesen beszélni, sem a feleségével, akkor hagyd, egyszer majd rájön, hogy neki is kell anya. (Vagy a gyerekének nagymama.)
Nem lehet ezt így megmondani. Most sokan írni fogják, hogy büdös kölök de nem lehet( és ez ne vedd sértésnek), hogy szörnyû anya voltál? Én speciel tuti, hogy nem fogom anyámmal a kapcsolatot tartani. Igen etettet viselte gondom de egy olyan szörnyû ember és egy olyan szörnyû embert faragott belõlem, hogy az nem igaz. Persze lehet, hogy jó anya voltál és õ egy hálátlan kis p*öcs. Ezt nem tudhatom.

Édesapám 2 éve inzulinnal kezelt cukorbeteg. Évente 2-5 alkalommal jelentkezik orbánca. A bőrgyógyász szerint egy körömgombás lábujja lehet a gond, de kenőcsön kívül mást nem kapott. Az orbánc újra és újra előjön. Ötlet a körömgomba megszüntetésére?

Legjobb válasz: A körömgomba helyi kezelését ki szokták egészíteni szájon át szedendõ erõs gombellenes szerekkel. Egy ilyen kezelés hónapokig is eltarthat, amíg a fertõzött rész teljesen le nem nõ.

A körömgomba helyi kezelését ki szokták egészíteni szájon át szedendõ erõs gombellenes szerekkel. Egy ilyen kezelés hónapokig is eltarthat, amíg a fertõzött rész teljesen le nem nõ.
Nailnert ajánlom, nincs ismert mellékhatása, ami tágítja a lehetõségeket cukorbetegség esetén.

Van itt olyan ember, aki nem régen (az elmúlt 1, 5-max 2 évben) ment ki külföldre munkát vállalni magyar agencyn keresztül és nem verték át, valós munkát kapott?

Hogyan történt, írjátok már le légy szíves. Melyek lehetnek azok a megbízható munkaközvetítők melyek magyar leányvállaltnál rendelkeznek nálunk és eléggé megbízhatók is és évente visznek ki embereket külföldi munkára? Fontos lenne, előre is köszönöm és megy majd a zöld kéz is.

Legjobb válasz: Nincs megbízható magyar közvetítõ iroda! Ha olyan végzettséged van, ami keresett és jól megy a nyelv, akkor próbálkozhatsz otthonról, de nagyobb eséllyel vesznek fel, ha már itt vagy. Kezdõtõke, némi rátermettség kell hozzá és persze nyelvtudás! http://golondonblog.com/2012/11/07/miert-nincs-jo-magyar-mun..

Nincs megbízható magyar közvetítõ iroda! Ha olyan végzettséged van, ami keresett és jól megy a nyelv, akkor próbálkozhatsz otthonról, de nagyobb eséllyel vesznek fel, ha már itt vagy. Kezdõtõke, némi rátermettség kell hozzá és persze nyelvtudás! http://golondonblog.com/2012/11/07/miert-nincs-jo-magyar-mun..

Fiam 2 évvel a házasságkötés előtt kapott bútort a feleség nagybáttyjától, azt lehet e utólag nászajándékként megnevezni és a fiam halála után a feleségnek követelnie?

Legjobb válasz: Illetve nem mondtad, hogy majdani... Ha már megtörtént, akkor õszinte részvétem, de nagyon nem ezzel kellene foglalkoznod...

Illetve nem mondtad, hogy majdani... Ha már megtörtént, akkor õszinte részvétem, de nagyon nem ezzel kellene foglalkoznod...
Ha a fiad özvegye a legrosszabb feleség a világon, akkor sem mentség, hogy valaki a fia halála után egy rohadt bútoron agyaljon... Nem mindegy? Nekem, ha meghalna a gyerekem (pedig még nincs is!), pont nem érdekelne a hagyaték...
Miért akarod azt a bútort? Szerintem szólj a menyednek aztán remélem miután áttolta egy aprítógépen beömleszti az ajtód elé. Mert én ezt tenném.
Remélem ez a kérdés nem komoly. Mert eléggé gáz hogy egy anyát a fia halála után egy butor érdekel legjobban.
Atyaúristen!!! Persze, hogy lehet követelni, mindent lehet követelni, de engem se anyaként, se özvegyként nem érdekelne egy r*hadt bútor, még ha aranyból lenne a kilincse, akkor sem.
Eleve ha meghal a fiad és nincs gyermeke, akkor a feleség örököl utána, szóval teljesen értelmetlen a kérdés.
Már bocs kedves úri utolsó. De szerinted egy ilyen kérdésre hogyan lehet normális választ adni? Vagy ha annyira tudod te miért nem adtál rá, ahellyett hogy beszólsz unalmadban.
Most nem mondod komolyan, hogy a fiad halála után egy bútor foglalkoztat??????
Te most a majdani halott fiad bútorára fened a fogad? Atyaúristen...
A moralizálás megint könnyebb mint a kérdésre való tárgyilagos válaszadás. Királyok vagytok prolikáim.
Halkan jegyzem meg, ha nászajándékként kapta a fiad, az ígyis- úgyis a házastársi közös vagyon eleme...vagyis a fele a feleségé. Sok egyéb kérdés is felmerül ám: pl. Van- e gyerekük, ugyanis elsõkörben a lemenõk örökölnek. Írt- e vêgrendeletet?
De rosszindulatu mindenki.... Az elo se fordulhat ugye, hogy a par mar elvalt, a férfi uj életet kezdett es az ex feleség a halálábol is hasznodba akar húzni.... Nem, kérdezõ, nem lehet vissza követelni.

Mennyi az elévülési idő ha valaki közúti baleset okozása miatt 2 év letöltendőt kapott?

2 év letöltend? úgy, hogy piásan vezet és az anyósülésen lév? személy a karambol után súlyosan megsérül!

Legjobb válasz: Ha letöltendõ büntetést kap valaki annál nincsen elévülési idõ és az erkölcsi bizonyítványba is megmarad .

Ha letöltendõ büntetést kap valaki annál nincsen elévülési idõ és az erkölcsi bizonyítványba is megmarad .
Elévülési idõ a büntetési tétel felsõ határának mértéke.
van a büntethetõség elévülési ideje meg a büntetés végrehejtásának elévülési ideje. itt utóbbiról van szó: fõszabáy szerint a büntetés mértékével egyezik meg de minimum 5év. tehát aki kap 2 év letöltendõt annak 5éven keresztül kell kámforrá válnia
Hajrá, legyen jogerõs!
Lenne mit szigorítani rajta, ez neki már nem az elsõ eset. Meg még egy jó kis vagyonelkobzást is mellé.
A válasz írója 50%-ban hasznos válaszokat ad.! A válasz megírásának idõpontja: ma 16:44 Ha a TE édesanyádat gázolta volna el, drogos és alkoholos állapotban, és élete végéig nyomorékként élne, akkor is ragaszkodnál a fentiekben leírt véleményedhez?
Úgy tûnik, van még magyar igazságszolgáltatás.... bár, hozzá teszem, köznyomásra született csak itélet. Egyszerû, síma dolgozó állampolgár, már régen sitten lenne, és élete végéig perkálná a kártérítést!
Furcsállom, mert Császár Elõd halálos balesetért felfüggesztettet kapott. Meg egy ismerõsöm is, aki benézett egy jobbkezet, karambolozott egy taxival, feltoltak egy kocsit a járdára ami agyonnyomott egy öregasszonyt. És egy év FELFÜGGESZTETT lett belõle. Stohl áldozata pedig nem halt meg.
Én sajnálom. Ien piti dolog miatt h droghasználat nem csuknék le senkit. Úgyis magánzárkában lesz legalább és nem fogják bántani meg s*ggbekúrni.
A válasz írója 50%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 22:14 Tudod az a probléma, hogy a zebrán történt balesetek valószínûleg elsõ alkalmak voltak.Stohlnak ez a második.Eljátszotta az esélyét.Arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy valaki azért üt el valakit mert elaludt(lsd kb 1hónapja)és az is kapott börtönt.
Enyhiteni fognak rajta remelem. Itt persze mindenki le fog szavazni mert .: 1.) irigy köcsögök mert sok penze van 2.) Ha mar hiresebb ember akkor szopassuk meg megjobban.. Es hogy miert gondolom azt h sok az a 2ev 4honap?Talan azert mert mas zebran gazol motorral es fel ev felfüggesztettel megussza...esetleg az elöbb emlitetett keselös cigany is max 1 evet ül. Kabszer hatasa alatt pedig MAR nem allt, az igaz h elötte fogyasztott, de addigra mar reg elmult a hatasa.Pontosabban.: szer hatasa alatt allt, csak az nem a kokain hanem az alkohol volt.
Attól tarok, hogy a felebezés után enyhítik :(
Én remélem, hogy enyhítenek majd rajta és felfüggesztettet kap. Én nem szeretném, ha börtönbe kerülne. Ilyen hosszú idõre meg végképp ne! Túl sok ez ahhoz képest, amit csinált. Legjobb lenne, ha csak fizetnie kéne, pénze úgyis biztos van sok.
A válasz írója 60%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 17:29 Akkor üld le helyette.
Sok
Kevés.
Nekem csak az a bajom, hogy õ amit csinált kap 2 év 4 hónapot Oké bûnös volt meg fizikai kárt tett egy emberben De nekem azzal van bajom, hogy egy büdös cigány aki lekésel valakit és épphogy túléli de rajta marad egy vágás élete végéig és félelme lesz az meg kap maximum 1 évet. Hol élünk??
16.52 Csak h itt nem muterról van szó. És mint olyan sokan tudják az odafigyelsé 2emberen múlik most Te aki szabályosan közlekedsz hiába vagy védett ha felszalad a kocsi a járdára és maga alá nyom téged.
http://www.nlcafe.hu/sztarok/20110331/stohl_andras_itelete_2.. Elsõ fok, nem jogerõs.A végére lehet felfüggesztett.
Ez még az elsõ volt, ezzel befogták a fröcsögök száját.A másodikon pedig enyhitenek majd, rajta.Ezeket az embereket nem engedik össze olyan 3 faiskolás tahókkal az biztos.Nekem is volt kolléganõm hajdanán aki elemelte a jugó pasinak az útlevelét, s azzal ment el a fiúja.Csak idõ után a honvágy hazahozta.Kiderült, s leültették, irnok volt a sitten és ragyogó helye volt.A munkahelyre is visszavették.Amugy nagyon rendes volt, megtévedt.A szinészek nagyrésze sajnos iszik, volt szerencsém a Szabadtérinél is látni.Kár a Stol buciért is.
"1.) irigy köcsögök mert sok penze van 2.) Ha mar hiresebb ember akkor szopassuk meg megjobban.. " Köcsög nem vagyok, de igen errõl van szó, szopassuk meg mégjobban!!

Van valaki aki legalább 2 évet próbálkozott és elment dokihoz? Mit kapott nekem csak a hőmérőzést mondták de semmit nem kaptam semmi gyógyszert? Tapasztalatok ezzel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Bocsi,de ez szerintem elég ok arra,hogy dokit válts.ha pesti vagy,én tudok ajánlani egy jót,igaz magán.

Bocsi, de ez szerintem elég ok arra, hogy dokit válts.ha pesti vagy, én tudok ajánlani egy jót, igaz magán.
Mi 3 éve próbálkozunk de semmi extra. Csak akkor volt valami ha mi kisírtuk magunknak. A páromnál spermavizsgálat, nálam vérvétel. De fél évig hõmérõzés--> amire én azt mondtam, hogy létezik már hüvelyi UH, ami biztosabb is, mint a hõmérõ, de a mi városunkban semmi. Így máshova mentünk, de én semmi gyógyszert nem kaptam, pedig segíthetnének már valahogy, komolyan... :S Remélem nektek sokkal hamarabb meglesz!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm és én is szurkolok nektek!!
3 városban 3 orvos kezelt, mire a harmadik úgy állt hozzám, hogy akkor tegyünk is valamit. Válts dokit! Hidd el, neki nem sürgõs, hogy neked gyereked legyen.
A hõmérõzést azért kérik, hogy lássák, hogy áll a peteérésed. Ez kezdetnek nem rossz. (Nem tudom, hogy ti milyen módszereket próbáltatok már.) De azt tisztázni kell a dokiddal, hogy mennyi ideig hõmérõzz, és utána hogyan tovább. Légy kedves, de határozott;)! Amúgy én egyenesen a Kaáliba mennék, mert végül mindenki ott köt ki, csak nem mindegy, hogy elvesztegettek-e még pár évet... Az áraik elég borsosak, de a vizsgálatok nagy részét megcsináltathatod máshol is, elfogadják a fél éven belüli eredményeket.
Sziasztok! Az rendben van szerintem, hogy addig nem kapsz semmiféle kezelést, amíg nem tudják mi a probléma. De!! Nem tudom elhinni, hogy ma, amikor van vérvétel, ultrahang, és még LH teszt is, a doki hõmérõztet valakivel, fõleg hónapokig!!! Ahhoz, hogy megállapítsák, van-e peteérése valakinek, elég elmennie két vérvételre!!! Egy hónapon belül! Komolyan mondom, keress másik orvost! Elsõ körben elküld hormonlaborba. De ha biztosra akarsz menni, akkor endokrinológushoz menj elõször, õ a hormonok szakértõje. Ha nem akarják megcsinálni, vagy nincsenek ráérõs hónapjaid, esetleg éveid, menj magánhoz. Amúgy apát is ki kén vizsgálni, mert lehet, hogy nála van a gond. Az õ vizsgálata ráadásul még csak nem is fájdalmas. ;-)

Kapott ma már ki 2 év körüli gyermeked?

Miért?

Legjobb válasz: Nem, de mindkettõnek mondtam ma már, hogy szégyelje magát. Teljesen zizik voltak....

Amikor ilyeneket olvasok mindig elmegy a kedvem a szüléstõl.
Nem, de mindkettõnek mondtam ma már, hogy szégyelje magát. Teljesen zizik voltak....
Kapott pelenkázás közben a fenekére egyet, mert nem akarta és vergõdött, össze-vissza rugdosott. Persze a bilizés még nem megy, a pelenkát meg egyre rosszabbul tûri. De ma nagyon hisztis, semmi sem jó neki, az ebédjét sem hajlandó megenni, pedig az egyik kedvence van.
Nem.Pedig fel sem tudnám sorolni mi minden butaságot csinált ma kint az udvaron.
Igen. A fenekére /pelis/ és nem nagyot, nem is fájt neki csak rosszul esett, na de ez volt a cél. Miért? Mert a földre vágta magát az utca közepén szakadó esõben, rugdosott és üvöltött, hogy nem akar hazamenni. /Játszóházból/. Vagy azért, mert direkt kiborította a fûszereket az asztal közepére, többszöri kérésem ellenére is... stb. Nagyon sok türelmem van, de nem végtelenül. Lehet mondani, hogy gonosz vagyok.
Nem, de nekem külön szerencsém van, mert nagyon jó kisfiam van, persze van, hogy 8-szor kérek valamit, de végül megteszi. Elõfordul a hiszti, de max. heti 1-2. Szinte mindent meg lehet neki szavakkal magyarázni. Nem mondom, hogy nem kapott még a fenekére, de ez igen ritka, én inkább felemelem a hangom, rögtön tudja, hogy gáz van. Neki az a legnagyobb bünti, ha elküldöm magam mellõl, pl. a szobájába és mondom, hogy nagyon mérges vagyok rá, akkor rögtön bújik, és kisangyal lesz belõle.
Az enyém is zizis, voltunk ma Dúdolón, ott is kattantak voltak a gyerkõcök biztos tényleg a front. Nem kapott ki, de ma kiabáltam vele kétszer is, egyszer az öltözésnél, mert állandóan elszaladt, mire felhúztam az egyik zokni, lehúzta a másikat, odakészítettem a ruhát, amit fel akartam adni rá, elszaladt velük, szétszórta õket a lakásban, én pedig indulni szerettem volna már... A másik alkalom pedig az volt, h már a boltból jöttünk haza, és mindenképp maradt volna a parkban, nehezek voltak a szatyrok, ideges volta, h nem lesz kész az ebéd... Ebédnél már nem szóltam semmit, máskor nagy örömmel eszi a halrudacskát, most pedig finnyáskodva ellökte a tányért. Lefeküdt ebéd nélkül, két és fél órája alszik, szerintem farkaséhes lesz, mikor felébred:)
A kérdező hozzászólása: az én fiam sem akart aludni, nyomta a hisztit, meg ki akart jönni tvt nézni, két pici dá-dát kapott a popojára.
14.33. lesz is, és volt is ennél különb.
nem akartat feljönni a harmadika gyalog csak állt lent és sírt. Megoldottuk:-) De nem kapott ki érte. Csak megkérdeztem tõle miért nem jött fel anyával?
Nem, de baromi lila volt a fejem, mert öltöztem, és nem hagyott, csak fogta a lábam és bömbizett, oka nem volt rá. A száját viszont befogtam és rámordultam igencsak, ez sem jobb sokkal, mint ha a fenekére csapnék:( nem birtam már türtõztetni magam. Ja , elötte nem engedett pisilni, rángatott fel a wcrõl...
Nem, csak "veszekedtünk", tisztára zizi volt, nem akart aludni. Front van. Most nyugi van, alszik 2 órája.
Szia! nem tudom, a kikapás pontosan mit jelent, de az én 2 éves fiam állt ma már a sarokban, mert a teájával szürcsölt, kicsöpögtette, pacsázott benne a hugával. Nem vagyok egy szigorú anya, de az enni- és innivalóval való játszást nem tolerálom. Persze elõször figyelmeztettem, de õ is totál be volt zsongva ma - biztos az idõjárás :)
Nem, de megszidni, megszidtam, mert ragadt le a szeme olyan álmos volt, de nem akart lefeküdni. Aztán édesanyával elaludt.
Nem és nem is szoktam veszekedni vele. Az egyetlen dolog ami miatt sokszor rászóltam ma hogy séta közben a babakocsit fogja és megbotlik benne én meg félek nehogy rámenjek a lábára. és az a baj hogy el is húzza magával de nem kapott ki.
15:24-es vagyok. A kérdésben figyelmen kívül hagytam, hogy "ma". Természetesen ezek nem ma történtek, hanem az elmúlt 3 hónapban, ma nem különösebben hisztis szerencsére.
Én sem vagyok jogosult semmilyen támogatásra 18/f tanuló.
Tudod, elég érdekes lenne, ha azért lenne jogosult támogatásra, mert börtönben volt... Amikor a tisztességes emberek sem jogosultak semmire...
Én még munkanélküli segélyre sem vagyok jogosult. Pedig dolgoztam minden nyáron gimi, meg egyetem alatt is. Tehát egyet értek az utolsó hozzászólóval. Nem elég az, hogy ha valaki kirabol vagy megöli a gyerekem, még évekig gyakorlatilag én etetem, fizetem a rezsijét, szórakozását egyebeket, az adómból, még utána is én tartsam el szegény párát? Hát azért álljon már meg a menet. Elég nekünk a millió nyugdíjas meg cigány.
Az önkormányzattól kérhet segélyt, szociálisat. A városi családsegítõ központban másféle(jogi, pszichológiai, munkakeresési tréning) segítséget is kaphat. Nem minden helyen kérnek erkölcsi bizonyítványt. Honnan tudják, hogy börtönben volt? A võlegényem is volt (anno) soha senki nem kérdi tõle, hogy volt-e? Nem típuskérdés munkafelvételen.
20:08: o dehogy nem vagy, sot... Csaladi potlek, tanulmanyi tamogatas, es persze egyaltalan a lehetoseg, hogy tanulhasz....
A kérdező hozzászólása: Nem rabolt ki senkit, és meg sem ölt senkit. De ezt hagyjuk. Talán az a tisztesség, hogy a lakókörnyékemen semmi munka, ezért napi 3 órát utazok, fõiskolám van, de az nem számít, mert nincs aki "támogasson". Tisztességesen dolgozom, és mégis, mire levonom az utazási költségeket, marad 55 ezer forintom. Ez tisztességes?? Ja, van egy 18 éves lányom, és senkit nem érdekel mibõl élünk. Nem kioktatásra van itt szükség, hanem kérdésre válasz. Ja jól tudom egy országban élünk, és talán nem bántani kellene egymást.. kösz

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!