Találatok a következő kifejezésre: 2 éve fáj (84 db)

A gerincem alsó része kb.2 éve fáj. Most voltam orvosnál és azt mondta (röntgenfelvétel alapján), hogy túl egyenes a gerincem. Mit tehetnék?

Kéne járnom úszni,de nemtalálok pesten egy olcsó úszodát sem.A 7. kerület közelébe kéne és lehet?leg ne olyan drágát.

Legjobb válasz: Ne az egészségeden spórolj. Ha kell az úszás akkor kell. Többel kötöd be. Egy héten egyszer legalább menj el.

Ne az egészségeden spórolj. Ha kell az úszás akkor kell. Többel kötöd be. Egy héten egyszer legalább menj el.
Ez fájhat esetleg porckorongsérvtõl is, ha sokat ülsz. Nekem legalábbis attól fáj. Tényleg jó az úszás, de ha otthon a szõnyegen hasra fekszel és emelgeted felválltva kinyújtva a lábad az ellentétes karral egyszerre, vagy imitálod az úszást, az is jó. Itt a jobb oldali blogban van pár hasznos tanács. http://www.lumbagospecialista.hu/node/67 http://www.porckorongserv.info/category/gerinc-otthoni-gyogy..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

14 éves vagyok, legidősebb az osztályban, de rajtam kívül minden csajnak már megjött! Nekem miért nem? Csak fehér folyásom van 2 éve. és néha fáj is ott lent. Mit jelent?

Legjobb válasz: Figyelj,ne aggódj már:)Bocsi,de itt majdnem minden 2.korodbeli lány azt kérdezi :"15 éves vok,nem baj ha még nem jött meg?" figyelj,9 és 16 éves kor között bármi normálisnak tekinthetõ,szal neked is van még 2 éved,sõt,volt egy olyan barátnõm akinek 17 évesen jött meg elõször.Ne aggódj,semmirõl nem maradtál le,örülj neki,h még nincs ezzel gondod.Majd megjön,ne aggódj.Amúgy ha már 2 éve fehér folyásod van,akk.sztem hamarosan megjön,mert az annak az elõjele.

Figyelj, ne aggódj már:) Bocsi, de itt majdnem minden 2.korodbeli lány azt kérdezi :"15 éves vok, nem baj ha még nem jött meg?" figyelj, 9 és 16 éves kor között bármi normálisnak tekinthetõ, szal neked is van még 2 éved, sõt, volt egy olyan barátnõm akinek 17 évesen jött meg elõször.Ne aggódj, semmirõl nem maradtál le, örülj neki, h még nincs ezzel gondod.Majd megjön, ne aggódj.Amúgy ha már 2 éve fehér folyásod van, akk.sztem hamarosan megjön, mert az annak az elõjele.
Ne aggódj! Valóban az az általános, ha (manapág) 12-13 évesen jön meg, de az is teljesen normális lehet, ha 16-17 évesen jön meg, azért a 16nál már el szoktak battyogni a nõgyogyihoz, hogy mi lehet, de a legtöbbbször az a válasz, hogy várjunk türelmesen. A fehér folyás természetes öntisztító folyamat, van akinl sokx, és sok is, van akinél szinte soha semmi. Nagyon sok dologtól függ.
Hát ja, nem kell ezt ennyire túlparázni, nem értem, h ez mért baj.Inkább addig örülj, mivel nem kell bajlodnód vele.:) Én már 12 éves korom óta menstruálok, most 15 vagyok, de nagyon szar, nekem elhiheted, úgyhogy ne várd azt annyira.Állatira szoktam görcsölni, még az órákon nem is tudok figyelni, meg nekem rengeteg szokott lenni, voltmár h a suliban átáztam, hát nem kicsit volt ciki:( Akkor aggódj, ha majd 17-18 leszel, és még akkor se lesz meg.Egyébként meg kérdezd meg anyudat, vagy a õvéred ha vann, h nekik mikor jött meg elöszõr, és várhatóan neked is akkor fog megjönni. Puszi
Nekem is 15 évesen jött meg úgy hogy nyugi :) A folyás pedig lehet gomba fertõzés (usziból pl.) is, fõleg, hogy írod, hogy néha fáj. Menj el nõdokihoz. Én tudok egy nagyon kedves dokinõt Bp-n, élvezet elmenni hozzá.
Utolsó válaszoló:ja, és szerintem ha már menstruálni fogsz, nem fogod már annyira várni!:)
szija: ) Én 12 éves vagyok, 11 éves korom óta menstruálok, de nagyon utálom:D Állandóan stresszelni, hogy nehogy egybeessen valami fontos dátummal(nyaralás, táncfellépés, stb.), nem valami kellemes dolog, fõleg úgy, hogy ilyen idõs korban még nagyon rendszertelen.Teljesen normális, ne aggódj, de szerintem az elmondtak alapján hamarosan meg fog jönni, fõleg azért, mert a legtöbb lány nyáron kezdi el.Mindig legyen nálad betét vagy tampon, mert hamarosan használnod kell, és tényleg:no para!:D
A kérdező hozzászólása: köszi nagyon a válaszokat!komolyan! 2-vel elõttemnek: mindig van nálam betét, tampont nem merek használni...a nyaras dologban pedig van vmi, mert a legtöbb b.nõmnek nyáron jött meg mindenkinek mégegyszer nagyon-nagyon köszi
A kérdező hozzászólása: 13:12 anyum azt mondja neki 14 évesen jött meg..és örüljek addig amíg nincs...nõvérem meg nincs, mert én vok a legidõsebb gyerek
A kérdező hozzászólása: köszi:D kicsit már tényleg aggódtam..de ezzel most sikerült lenyugtatnod
utolsó válaszoló vagyok: amúgy még én se használok tampont, mert valahogy még nem éreztem rá, de folyamatosan próbálkozok vele, mert sokkal kényelmesebb, és így pl. nem kell annyira számolgatnom a napokat, meg citromlevet vedelnem, ha épp strandolásra esne:D
test-rák lehet szerintem. dohányzás gyakran kivált ilyet
hát elsõ válaszoló ez azért durva volt xd szegényt rögtön a rákkal ilyesztgeted???
A kérdező hozzászólása: Már nem fáj a karom :) most eléggé megnyugodtam :) ...de hogy kivizsgáláson részt fogok venni a közeljövõben, az is biztos! :) :D
A ciginek nincs köze ehhez! nyugi, bár látom már elmúlt a veszély :)

17 vagyok.2 éve élek nemi életet. Gyógyszert akarok magamnak felíratni. De akárhányszor elmegyek a nőgyógyászhoz mindig fáj és nem tud megvizsgálni. Mit lehet ezellen tenni? Miért van?

Legjobb válasz: szerintem normális, hogy fáj, mindenkinek fáj egy kicsit, amikor benyomják azt az akármit...:S csak van, aki nehezebben viseli a fájdalmat! szerintem ettõl még meg kellene vizsgálnia, ha nem teszi keress másik orvost te pedig szorítsd össze a fogadat és bírd ki! nem tart sokáig hidd el!

szerintem normális, hogy fáj, mindenkinek fáj egy kicsit, amikor benyomják azt az akármit...:S csak van, aki nehezebben viseli a fájdalmat! szerintem ettõl még meg kellene vizsgálnia, ha nem teszi keress másik orvost te pedig szorítsd össze a fogadat és bírd ki! nem tart sokáig hidd el!
A kérdező hozzászólása: A szex is fáj az elején, ezért szokott vigyázni és óvatosan csinálni a barátom.De õ figyelembe se veszi, és akkor ezek szerint én nagyon nehezen viselem, mert nagyon szokott fájni.Én arra gondoltam hogy hátha rágörcsölök, izgulok és ezért kisebb lesz.
Igen, ha rágörcsölsz, és nemakarod, a hüvely beszûkül. Ismerem az érzést, hogy minden behatolás fáj, gondolom te is elég szûk vagy (én nagyon, pedig négy éve rendszeresen élek nemi életet), és ezen az elõjáték javít, ami a dokinál nincs. Sajnos ezt ki kell bírni. (Én még szûz voltam, így csak UHt és mellvizsgálatot csinált, meg vérképet elsõre.)
Mond a dokinak hogy ez elõjáték nélkül nem megy:D
Akaratlanul, görcsösen összeszorul a hüvelyed. Így reagálsz a nõdokira. Ha a barátoddal nem fáj, akkor ne aggódj, inkább keress olyan dokit, akinek finomabb a keze. Nekem a 4. dokim lett ilyen, nála nem fájt elõször a vizsgálat.

Ujjbegyembe van egy csomó, kb. akkor mint egy babszem. Mi lehet ez? Nem fáj meg semmi, de "mozog" benne.2 éve van meg.

Legjobb válasz: A babszem az nem kicsi! 2 év alatt igazán elmehettél volna vele orvoshoz, de most komolyan! Légyszi menj el!

A babszem az nem kicsi! 2 év alatt igazán elmehettél volna vele orvoshoz, de most komolyan! Légyszi menj el!
A kérdező hozzászólása: De mégis hova? Melyik területre kérjek beutalót?
Bõrgyógyászhoz menj sztem. Lehet szemölcs, zsírmirigy, ki tudja mi.
Kezdetnek a háziorvoshoz, õ meg majd beutal oda ahova kell.
Lehet, hogy valami féreg rakott beléd petét. Tudod: " A bolygó neve: halál"

2 éve táncolok és a gerincem ropog és nagyon fáj. Mit tegyek?

12/L

Legjobb válasz: Ha valóban azért kérdezted,mert fáj,és nem trükközni akarsz vele,akkor ne táncolj tovább.Ez megerõltetõleg hat rá és csak rosszabb lesz .Erre már a gyógytorna javasolt .

Ha valóban azért kérdezted, mert fáj, és nem trükközni akarsz vele, akkor ne táncolj tovább.Ez megerõltetõleg hat rá és csak rosszabb lesz .Erre már a gyógytorna javasolt .
A kérdező hozzászólása: Járok is gyógytornára! Szerintem lehet hogy túl van terhelve a gerincem? Mert ilyenek hogy hátrabógni elõrebógni áúú ://

Ezek a menstruacio jelei? -majdnem 2 eve no a mellem (12 eves vagyok) -van feher folyasom -szoros ott lent, de a honaljam nem. -neha faj az alhasam szerintetek mikor jon meg a menstruaciom? Lecci irjatok!

Legjobb válasz: hát,szerintem még várat magára! ha fáj alul a hasad,akkor a hormonok dolgoznak,ez jó jel!nekem 13 és fél évesen jött meg!

hát, szerintem még várat magára! ha fáj alul a hasad, akkor a hormonok dolgoznak, ez jó jel!nekem 13 és fél évesen jött meg!
A kérdező hozzászólása: koszi hogy irtal..1, 5 eve van feher folyasom es faj a fejem is.....lecci meg irjatok
Szia szerintem még van egy kis idõd, nekem 12 évesen jött meg, már 3 éve volt fehérfolyásom, meg mellem is 3 éve nõtt, persze ez mindenkinél más és más :) 13/L
A kérdező hozzászólása: KOSZII hogy irtal..
síkosító?
menj el nõgyógyászhoz, és kérdezd meg tõle, pontosabban tud válaszolni, és még tanácsokat is ad majd :)
hmmm...vagy orvosi, vagy nem a megfelelõ emberrel csinálod...

13 éves lány vagyok! Eddig mindenkinek megvan már a Menstruációja! Csak nekem nincs.2 éve van fehér folyásom! Puncim már szőrösödik és a hónaljam! Néha fáj is ott lent a hasam! Szerintetek meg akar jönni? Ja és fájni szokott a mellbimbóm mostanában.

Legjobb válasz: Ne aggódj! A melled attól is érzékeny lehet,hogy nõ.Persze az sem kizárt,hogy meg fog jönni,de emiatt tényleg fölösleges aggódni. Mindenkinél máskor jön el az idõ,szóval nyugi.Akkor kellene paráznod,ha 16 éves lennél és még nem menstruálnál.De ez sem valószínû nálad,ha már van folyásod,szõrösödsz és fáj a hasad. A biztonság kedvéért legyen nálad betét,hogyha megjön ne ázz át. 15/L

Ne aggódj! A melled attól is érzékeny lehet, hogy nõ.Persze az sem kizárt, hogy meg fog jönni, de emiatt tényleg fölösleges aggódni. Mindenkinél máskor jön el az idõ, szóval nyugi.Akkor kellene paráznod, ha 16 éves lennél és még nem menstruálnál.De ez sem valószínû nálad, ha már van folyásod, szõrösödsz és fáj a hasad. A biztonság kedvéért legyen nálad betét, hogyha megjön ne ázz át. 15/L
A kérdező hozzászólása: óóó hát mióta ezt írtam azóta már megjött lassan 1 éve ^^ de köszönöm a válaszokat!!
Örülj neki, nagyon rossz. Nem egy kellemes érzés. Fogd fel úgy hogy "mindenkinek" rosszabb mint neked. 13/l
addig örülj amíg nem o.O de persze én is vártam nekem 11 évesen anyunak 15.. nem lehet ezt megmondani
örülj neki hogy nem jön meg nekem 11, 5 évesen jött meg :S 12L
ugyan igy vok én is. Minden mondat igaz rám is :D nyug én még csak örülök is neki, látom mikor bnõim szenvednek, remélem nekem nem mostanába jön meg :)
07-18 18:42 nekem is akkor jött meg :/ (13/L)
még elérsz....nekem 13 és fél évesen jött.....én is vártam....de visszagondolva...addig jobb volt... ne várd... majd ugyis eljön ha itt az ideje:)
egy dolog. ha lenn görcsölgetsz akkor igen készülöben van. bár ha totál anorex vékony vagy ne számits rá. nem bántás... a tornászlányoknak sincs meg.. mert ez hosszu nézz utána. viszont.. egy tanács nem hiszed el de majd ha megjön és NAGYON FOG FÁJNi elhiszed.. hogy addig jó még nincs. msot nekem sincs mert várandós vok:) de sajna ez nem olyan hawai mint a sima menses mentes idõszak. sok a hányinger:(
Lehet, hogy lassan meg fog jönni. Ne sürgesd, ne stresszelj rajta! Talán nem hiszel nekem, ( én sem hittem, amikor mondták) de addig örülj, amíg nem jött meg! Az elején elég macerás ám, amikor még nem áll be rendesen. Ráér még, addigis élvezd az életet! :) Azért viszont a táskádban feltétlen legyen egy betét, mert ha pont akkor jön meg, amikor nem vagy otthon, és átázol, az nagyon nem kellemes. :) 18/L
14 éves vagyok és még nem jött meg. Nekem is 2 éve van barna folyásom. 2 éve kezdett el a mellem is nõni. Most 75/B-s melltartót hordok. Lent kb. 1, 5 éve vagyok szõrös, ugyanez a lábamon és hónaljamon is elmondható. A barátnõim mindig szenvednek szóval én még örülök is, hogy nem jött meg. :)
Nem hiszem hogy baj lenne. Én már 14 vagyok és meg nekem se jött meg. :S Bár ott lenn már régen szõrös vagyok, nemrég a hónaljam is szõrös és kicsivel azelõtt h 13 lettem elkezdett fájni a mellem és nõni kezdett. Bár most még nem valami nagy a tesóm megnyugtatott hogy azért még van pár éve nõni. :)
Igen hamarosan menstruálni fogsz.
Nekem 15 éves koromban jött meg, és így visszagondolva, tök jó, hogy nem jött meg hamarabb. Már mindenki nyavajgott, hogy megvan neki, nem tud jönni a strandra stb...Örülj neki, hogy még nem jött meg, ne akard sürgetni:D A szomszéd kiscsajnak 9 éves korában jött meg, úgy sajnáltam szegényt:(
nekem is fáj a hasam nagyon görcsöl 13/f jah ezaz kiszartam magam:D

Csontritkulásom van. A csipőmben -2, 5-es. Egyébként nem fáj semmim, rengeteget mozgok, biciklizem, túrázom, tornászom.2 éve már szedek csontritkulás elleni gyógyszert is. Ja, 55 éves nő vagyok. Mit jelenthet ez a szám. Meddig romolhat? Pl. Lehet -10?

Legjobb válasz: Csontdenzitometria (nevezik osteodenzitometriának, röviden ODM-nek is). A csont ásványianyag, egységnyi felszínre vonatkoztatott sûrûsége g/cm2-ben. A mérési eredményt az azonos nemû fiatal népesség átlagértékéhez viszonyítják. Eltérés esetén annak mértékét SD-egységekben kapjuk meg. A fiatalkori értékektõl való eltérést T-score-nak is nevezik. Az átlagtól–1 T-score eltérésig normális BMD-értékrõl beszélünk. Ha az eltérés 1 és 2,5 közötti, akkor csonttömeg-csökkenésrõl van szó, ez alatt osteoporosisról. A 2,5 alatti T-score és osteoporoticus csonttörés megléte súlyos osteoporosist jelent. A BMD mért értékének azonos korú népességi átlaghoz történõ hasonlítása különösen idõskorban és férfiak esetében adhat értékes támpontot. Itt az SD-vel mért eltérést Z-score-nak nevezzük. Ha idõs személy T és Z-score-ja egyaránt alacsony, akkor a törési veszély különösen fokozott.

Csontdenzitometria (nevezik osteodenzitometriának, röviden ODM-nek is). A csont ásványianyag, egységnyi felszínre vonatkoztatott sûrûsége g/cm2-ben. A mérési eredményt az azonos nemû fiatal népesség átlagértékéhez viszonyítják. Eltérés esetén annak mértékét SD-egységekben kapjuk meg. A fiatalkori értékektõl való eltérést T-score-nak is nevezik. Az átlagtól–1 T-score eltérésig normális BMD-értékrõl beszélünk. Ha az eltérés 1 és 2, 5 közötti, akkor csonttömeg-csökkenésrõl van szó, ez alatt osteoporosisról. A 2, 5 alatti T-score és osteoporoticus csonttörés megléte súlyos osteoporosist jelent. A BMD mért értékének azonos korú népességi átlaghoz történõ hasonlítása különösen idõskorban és férfiak esetében adhat értékes támpontot. Itt az SD-vel mért eltérést Z-score-nak nevezzük. Ha idõs személy T és Z-score-ja egyaránt alacsony, akkor a törési veszély különösen fokozott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod - valóban van Z meg T szám is - majd megnézem :) Másrészt valóban érdekelne, h az érték meddig csökkenhet... pl. lehet h valakinek -10-es értékei vannak? Mivel fogalmam sincs mit jelen a csökkenés pl.1-2 tizeddel. (A földrengésnél úgy emlékszem exponenciális függvény)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!