Találatok a következő kifejezésre: 2 éve egy erre (32 db)

Egy házimozim 5-éve bontatlan csomagolásban van, +dvd, + 2 db hangfalam, 2db nagy teljesítményû erõsítõm, nem használom, tönkre megy-e állásában? Meg a számító gépem amit 2 éve nem használtam és egy monitor+tv szintén erre a sorsra jutnak?

Legjobb válasz: Nem valószinû, hogy tönkremennek, bár esetleg a dvd lejátszó ékszijának jót tenne ha nem egy állásba pihenne évekig. Ugyanúgy a PC beépitett gombakkuja is lemerülhet, de azt is lehet cserélni.

Nem valószinû, hogy tönkremennek, bár esetleg a dvd lejátszó ékszijának jót tenne ha nem egy állásba pihenne évekig. Ugyanúgy a PC beépitett gombakkuja is lemerülhet, de azt is lehet cserélni.
Ha nem használod õket attól még az alkatrészek öregednek és a jellemzõjük megváltozhat. Az ellenállások értéke és fõképen a kondenzátorok kapacitása megváltozhat , persze ehhez az 5 év még nem olyan hosszú idõ.
Ha szakszerûen tárolod (nem mínusz 30 fokban, meg +50-ben, meg nem párásodik durván), alapvetõen nem para. Az igaz, hogy állásában is hasonlóan öregszenek az elektronikus alkatrészek, de nem jobban! :) 2 év szinte semmi... talán néhány mozgóalkatrésznek néha jót tenne némi használat.
5 év sem gáz.
A kérdező hozzászólása: Üdv.:Akkor mit tegyek, hogy a kondik ne száradjanak ki és az ellenállásoknak se legyen problémái. Néha helyezem áram alá õket?Elég ha , csak a hálózati csatlakozóba, csatlakoztatom?Vagy néha helyezem üzem alá, õket, ha igen milyen idõnként??
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem az a lényeg, hogy használod vagy nem. A kérdésed az volt, hogy ha nem használod tönkre megy-e a házimozid a monitorod STB... Ha használod ha nem az alkatrészek öregednek és egy idõ után már mûködés képtelen lesz. Egy példa- tavaly vásároltam egy a utcánkba lakó öreg házaspártól egy régi hagyományos mosógépet, azt mondta az öreg semmi gond vele igaz már évek óta nem volt használva viszont legutóbb még tökéletesen mûködöt. Elmentem hát az öreghez aki be is kapcsolta meg szerette volna mutatni, hogy a mosógép mûködik - de a motor csak zúgott és nem akart forogni. Mivel az öreg szerint legutóbb még mûködöt kicseréltem benne a kondenzátort , a mosógép azóta is tökéletesen funkcionál. A kondenzátor elvesztette kapacitását az évek alatt annak ellenére, hogy nem volt használva. A kérdésedre a válasz: Ha nem használod õket akkor is tönkremehetnek egy idõ után (ez lehet 5 - 10 vagy akár 20 év is ez az alkatrész minõségtõl függ) pláne ha olcsó kínai alkatrészer vannak benne. Használni kell azért vásároltad õket nem? Használat közben is öregednek az alkatrészek.
"Az igaz, hogy állásában is hasonlóan öregszenek az elektronikus alkatrészek, de nem jobban! :) " Ezt írtam már. Szóval semmit, ilyen szempontból mindegy, hogy néha be vannak-é kapcsolva! Ugyanúgy öregszenek az alkatrészek.
A kérdező hozzászólása: Értem: nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igazán tanulságos válaszokat kaptam.További szép délutánt és kellemes estét kívánok mindenkinek.Üdv.:

2007-ben vásároltam lakóingatlant11, 2 millió Ft. -ért. Most eladom 11, 3 millió Ft. -ért. Egy éven belül nem vásárolok újabb ingatlant. Milyen fizetési kötelezettségeink vannak?

2007-ben vásároltam lakóingatlant11,2 millió Ft.-ért.Most eladom 11,3 millió Ft.-ért.Egy éven belül nem vásárolok újabb ingatlant.Ha 3 év múlva vásárolok,de a tulajdoni hányad 50% lesz,másik fele házastársé,akinek a nevén nem volt ingatlan.Milyen fizetési kötelezettségeink vannak?

Legjobb válasz: Mivel a vásárlást követõ 6. évben értékesíted, ezért a lakóingatlan már adómentessé vált, személyi jövedelmadót nem kell fizetned, akármennyiért is adod el. Még a bevallásban sem kell feltüntetni. Ha a késõbbiek során (vagy bármikor) vásároltok egy másik ingatlant, akkor illetéket kell majd fizetnetek. A vásárolt ingatlan forgalmi értékének %-ában, méghozzá a tulajdoni hányadotok arányában.

Mivel a vásárlást követõ 6. évben értékesíted, ezért a lakóingatlan már adómentessé vált, személyi jövedelmadót nem kell fizetned, akármennyiért is adod el. Még a bevallásban sem kell feltüntetni. Ha a késõbbiek során (vagy bármikor) vásároltok egy másik ingatlant, akkor illetéket kell majd fizetnetek. A vásárolt ingatlan forgalmi értékének %-ában, méghozzá a tulajdoni hányadotok arányában.
Így van (jelenlegi jogszabályok szerint), ahogy az 1-es írja!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a pontos információt.
Egy fontos fizetni valód van az eladáskor: az energetikai tanúsítvány. Érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy egy éven belül vegyél másik ingatlant és ne 3 év múlva. mert az illeték alap csökkenthetõ az eladással.


Tisztelt Doktor úr! 53 éves vagyok, 2 éve klimaxolok, napok óta érzek égő fájdalmat és szárazságot a hüvelyben, használhatok-e ovestin krémet erre, mivel van egy endometriózisom kb. 20 éve és még pajzsmirigy alulműködésem is van, amire napi 100mgr el thyr

Tisztelt Doktor úr! 53 éves vagyok, 2 éve klimaxolok, napok óta érzek égő fájdalmat és szárazságot a hüvelyben, használhatok-e ovestin krémet erre, mivel van egy endometriózisom kb. 20 éve és még pajzsmirigy alulműködésem is van, amire napi 100mgr el thyroxint szedek. Köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján, első lépésben a Cikatridina hüvelykúpot javaslom, mivel ez teljesen hormonmentes készítmény. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján, első lépésben a Cikatridina hüvelykúpot javaslom, mivel ez teljesen hormonmentes készítmény. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! 53 éves vagyok, 2 éve klimaxolok, napok óta érzek égő fájdalmat és szárazságot a hüvelyben, használhatok-e ovestin krémet erre, mivel van egy endometriózisom kb. 20 éve és még pajzsmirigy alulműködésem is van, amire napi 100mgr el thyr

Tisztelt Doktor úr! 53 éves vagyok, 2 éve klimaxolok, napok óta érzek égő fájdalmat és szárazságot a hüvelyben, használhatok-e ovestin krémet erre, mivel van egy endometriózisom kb. 20 éve és még pajzsmirigy alulműködésem is van, amire napi 100mgr el thyroxint szedek. Köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján, első lépésben a Cikatridina hüvelykúpot javaslom, mivel ez teljesen hormonmentes készítmény. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján, első lépésben a Cikatridina hüvelykúpot javaslom, mivel ez teljesen hormonmentes készítmény. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

6m-ért vettem egy lakást és 2 év után eladnám 7m-ért, hogy kell adózni? (többi lenn)

Úgy tudom, az 1millió profit után kell, viszont én beletoltam a felújításba kb 900k-t, tehát a valós profitom csak 100k lenne. Ilyenkor hogyan kell?

Legjobb válasz: A számlák ha megvannak, akkor a 100 ezer után kell. Ha nincsenek, akkor az 1 milla után.

A számlák ha megvannak, akkor a 100 ezer után kell. Ha nincsenek, akkor az 1 milla után.
A kérdező hozzászólása: köszi! és mi van akkor , ha az ember maga újította fel, tehát max az anyagokról van számla ? Õ maga persze beleölt x órát , amihez szabit vett ki, vagy addig nem állt be az új munkahelyére dolgozni, ergo pénztõl esett el.
Csak a számlás dolgokat lehet elszámolni, a kutyát nem érdekli sajna, hogy te mennyi szabit vettél ki ezért.
Olívaolaj, ricinus olaj!!Csodákra képes és jó áron van!!A neten nagyon sokat olvashatsz róla, hogy hogyan kell a hajon alkalmazni!!:)
Plusz én még szednék mellé vitamint is, spec hajra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm éppen most nézem a ricinus olajat, nem marja le a hajfestéket? És hogyan kérjem a gógyszertárban ? mármint ricinusolaj oké, de mekkora kiszerelésben érdemes? és mennyibe kerül?
mondd meg, hogy a hajadra kell, különben nem adnak mert hashajtó hatású. nem drága pár száz forint
30 ml 200 Ft azt hiszem. én használtam az enyém nem nõtt csak puhább lett, de mindenkinél máshogy van
Ricinusolaj a tuti!
A kérdező hozzászólása: már nagyban használom de nem akarhatni .. semmi erõsödés semmi.. el vagyok keseredve .
nem tudom, fenn áll -e még a probléma, de én ezeket alkalmaztam, együtt, és már sok sok baba hajam is nõtt, meg a hossza is: -revalid hajkapszula -gerovital hajhullás elleni sampon(fehér doboz, lila kupakos) -ricinus és olivaolaj -oriflame hajvégápoló sárga -rengeteg zöldség és gyümölcs -fejmasszázs -ritkán egy kevés sörélesztõ(de erre sajnos pattanásos lettem:/ ) a színérõl nem tudok nyilatkozni, én direkt nem festettem, hogy azzal se roncsoljam.minden esetre már szép a hajam, boldog vagyok:)

Mennyit ér egy Samsung Galaxy S, 2 év garanciával teljesen újan, most hogy kijött az S 2?

80 000-ért megéri szerintetek?

Legjobb válasz: Újonnan 76370 ft (gsmline).

Újonnan 76370 ft (gsmline).
Kezdd el 80 000ezer forinttal, ha nem akkor mindig vegyél el belõle.
50.000-60.000ft ért láttam több telefonos boltban.(Samsung garival, nem bolti!)
A kérdező hozzászólása: A gsm boltokban vagy ázsiai importos telefonok vagy bemutatódarabok vannak olcsón. Gondolom nem véletlen hogy a kínálatban szerepelnek drágábban is ugyan olyan készülékek.
Ha tudni akarod nem Ázsiai/Piaci/Arab árulta! Ha nem GSM bolt. De vedd meg 80.000ft Én csak segíteni akartam.
A második válaszoló vagyok. Félre értettem a helyzetet, azt hittem azért kérdezi mert el akarja adni. Én sokat láttam 70 000ft ért. És az elég baráti ár.

2 éve vettünk egy autót 2.8M ft-ért, most a hitel rajta 3.8M Ft, Ha hagyjuk hogy a bank elvigye akkor mennyiért adják el? Ha nem annyiért amennyi a hitel rajta akkor a fennmaradó hitelt fizetnünk kell tovább?

Hogy m?ködik ez?

Legjobb válasz: Más országban van olyan, hogy a bank csak a fedezet összegéig kérheti a pénzét, azaz bármikor ki lehet belõle ugrani. Ilyen nincs Magyarországon, nem is kalkuláltak ilyen eshetõséggel a bankok a THM kiszámításánál (ezért is ellenzik nagyon a kormány ötletét, hogy csak a lakás értékéig lehessen a hitelt követelni). Azaz a kérdésedre pontosan válaszoljak, a banknak 3,8M forintot kell fizetned, ha eladják az autót, akkor levonják belõle a befolyt összeget, a maradékot ki kell fizetnetek.

Más országban van olyan, hogy a bank csak a fedezet összegéig kérheti a pénzét, azaz bármikor ki lehet belõle ugrani. Ilyen nincs Magyarországon, nem is kalkuláltak ilyen eshetõséggel a bankok a THM kiszámításánál (ezért is ellenzik nagyon a kormány ötletét, hogy csak a lakás értékéig lehessen a hitelt követelni). Azaz a kérdésedre pontosan válaszoljak, a banknak 3, 8M forintot kell fizetned, ha eladják az autót, akkor levonják belõle a befolyt összeget, a maradékot ki kell fizetnetek.
Elsõ jól mondja. Sajnos a különbözetet "nem fogják elengedni", azt is ki kell fizessétek :(
És még az sem kizárt, hogy a fennmaradó részre még magasabb lesz a kamat. Ugyanis általában alacsonyabb egy hitel kamata fedezet esetén, de ha már nincs fedezet, simán magasabb lesz. Sõt: egy összegben is követelheti a bank a fennmaradó részt, ugyanis a korábbi szerzõdésetek megszûnik.
Ha hagyod, hogy a bank elvigye, akkor megszûnik a hitel szerzõdésed. Ez azzal jár, hogy azonnal ki kell fizetned a fenálló tartozásod. A bank áron alul fogja eladni. Ha 2 éve 2, 8-ért vetted, az most 1, 5-2 milliót érhet. Ha többért vetted, és csak a hiteled volt 2, 8, akkor persze most többet ér, mint 1, 5-2. Nézd meg, hogy hasonló autókat mennyiért kínálnak eladásra. Attól kevesebbet kapsz érte. A 3, 8-ból levonja a bank, amit kap érte, a fenmaradó összeget pedig egy összegben ki kell fizetned. Ha nem tudod kifizetni, kérhet fizetési meghagyást, inkasszót a bankszámládra, fizetés letiltást, de még árverezést is. Ha esetleg van adóstárs, vagy készfizetõ kezes, akkor attól szedi be a pénzt.
ezért nem szabad hitelért bankhoz fordulni :) inkább vegyél rosszabb autót mint egy ilyen adósságcsapdába ess.
szerintem becserélheted drágábbra, menj be hozzájuk és kérdezd meg.
Telefon vásárlás elõtt az emberek jó része olvas teszteket, fórumokat, stb.Fõleg az elvárásának megfelelõ erõsségû telefont keres. Mennyi progit tettél már rá?
A kérdező hozzászólása: Legalább egy facebook alkalmazást normálisan vigyen.... megy egy böngészõt. Ne lépjen ki..
Egész pontosan mire akarod használni az okos telefont?
mondjuk az igaz hogy nem lehet nyúzni fél órát vásárlás elõtt, tehát bizonytalanra vásárol az ember.
Erre nem érvényes a garancia. Vásárlás elõtt körültekintõen meg kellett volna nézned milyen tudással bír.
A kérdező hozzászólása: Több ram, több belsõ memória. Ne lépjen ki böngészõböl mert õ úgy akarja, ne cserélje ki a beállított csengõhangot...... Ne álljanak le az alkalmazások "váratlanul"
egy tesztet olvastam róla(technet.hu), ott nem húzták le.25 ezer ft nem sok egy okostelefonért, nem tudom milyen tudást vártál tõle.
A kérdező hozzászólása: Azt hittem okos telót nem csak telefonálásra lehet használni. Ha ugyanolyanra cserélik akkor nem vagyok elõrébb. Most megint szórakozik és azért gondoltam valami cserére. Ascend Y200-as. Sajnos most olvastam teszteket róla én marha.....
Használ csak telefonálásra. Annyit bírnia kell.
hát, ha tudásba gyenge azért nem fogják gariztatni
Dehogy cserélheted be... Leadhatod garanciába. Ha negyedik-ötödik alkalommal sem sikerül megjavítaniuk, akkor kicserélik. Egy ugyanolyanra.
A kérdező hozzászólása: Olyan 6-8. De ilyenek, hogy menetrend facebook, sebességmérõ, snapszer, Viber, Teamviewer, opera


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!