Találatok a következő kifejezésre: 2 éve és elég régóta (3 db)

2 éve dohányzom, és elég régóta köhögök fel úgymond "slájmot". Teljesen fehér, de nagyon undorító. Mi lehet ez?

Amúgy asztmás vagyok, egy haverom asztmondta hogy szerinte füstallergia, de ? sem szakért?. Félek, hogy valami komolyabb, de most érettségizek, addig nem tudok leszokni. F?leg reggel köhögöm fel, de sokszor máskor is.

Legjobb válasz: Asztmás vagy és dohányzol is??? LOL! Azt hittem, csak én vagyok ilyen hülye :D Velem is ugyanez van mint Veled :)

Asztmás vagy és dohányzol is??? LOL! Azt hittem, csak én vagyok ilyen hülye :D Velem is ugyanez van mint Veled :)
A kérdező hozzászólása: Akkor nemgáz ugye?Mert olvastam egy olyan betegségrõl, hogy COPDH(asszem), és a tünetei elég hasonlóak ehez.De az elég komoly betegség, ugyh remélem csak füstallergia.
Miert bagozol? Miert nem hagyod abba, ha felsz, hogy bajod lesz? Erettsegizz le es tegyel magadnak egy szivesseget: szokj le rola. Kurva budos es nem attraktiv ami a noi erdeklodes oldalat erinti.... Fustallergia....bullshit!
Nincs szó semmiféle füstallergiáról... Tök normális. Én csak egy éve cigizek, de nekem is van ilyen, és a környezetemben az összes bagósnak is. De asztmásan dohányozni?!?! Hát nem tudom, én a helyedben nem tenném, komolyabb gondok is lehetnek mint 'füstallergia'...
Szerintem addig nem gáz amig csak reggel jön a slejm. Öregapámnak este jött aztán egész nap csak krákokogott. Aztán kihullott az összes foga és amikor meghalt kivették a tüdejét és most formalinban úszkál az ELTE szertárában. Füstallergia mitõl lenne amikor tök terméeszetes a tüdõnek hogy naponta egy doboz kátrányos szart be kell szivnia! Tajgetoszról hallottál már?
hát g.e.c.i.
szívj fehér pall mallt!

Van egy srác akibe belezúgtam és elég régóta barátok vagyunk, de õ 2 évvel fiatalabb nálam. Elmondjam-e neki, hogy szeretem?

Legjobb válasz: Simán. Legalább képbe kerül, még az is lehet, hogy õ is hasonlóan érez.

Simán. Legalább képbe kerül, még az is lehet, hogy õ is hasonlóan érez.

Már elég régóta tanulom a németet és még mindig nagyon nehezen megy és 2 éven belül nyelvvizsgát kéne tennem, de így nem fog menni. Esetleg nincs valami jó ötletetek, hogy hogyan tudnék könnyebben tanulni nyelvet?

Legjobb válasz: Anyanyelvûeknek szánt könyveket/újságokat/magazinokat kell olvasnod, akár gépen keresztül is. Mondanám azt is, hogy nézz eredeti nyelvû sorozatokat, de jól tudjuk, hogy a németek nem értenek a filmgyártáshoz, ezért inkább nem mondom. Ezen kívül kezdj el podcastokat hallgatni, nekem ez segített a legtöbbet. De ha találsz jó hangoskönyveket, az is nagyon jó. Fontos, hogy inkább audionális úton tanulj, mert úgy gyorsabban tanulsz, jobban megmarad, és a hallásértésed is javul. Egy kis reklám: http://otevotnyelv.blog.hu/ (konkrétan a német nyelvrõl nem ír, de X nyelv helyére be tudod helyettesíteni a németet ;) ). Sok sikert.

Anyanyelvûeknek szánt könyveket/újságokat/magazinokat kell olvasnod, akár gépen keresztül is. Mondanám azt is, hogy nézz eredeti nyelvû sorozatokat, de jól tudjuk, hogy a németek nem értenek a filmgyártáshoz, ezért inkább nem mondom. Ezen kívül kezdj el podcastokat hallgatni, nekem ez segített a legtöbbet. De ha találsz jó hangoskönyveket, az is nagyon jó. Fontos, hogy inkább audionális úton tanulj, mert úgy gyorsabban tanulsz, jobban megmarad, és a hallásértésed is javul. Egy kis reklám: http://otevotnyelv.blog.hu/ (konkrétan a német nyelvrõl nem ír, de X nyelv helyére be tudod helyettesíteni a németet ;) ). Sok sikert.
Így van, olvass minél több német nyelvû szöveget, nézz német videókat, filmet stb , ha pedig valamit nem értesz akkor rögtön nézz utána, ill. a másik, hogy keress valakit, akivel németül tudnál levelezni, csetelni, úgy tudod a legjobban elsajátítani.Persze az az illetõ anyanyelvi beszélõ legyen. Sok sikert! Mondjuk nekem is eléggé nehezemre esett németet tanulni, én le is tettem róla, inkább az angolra koncentráltam, ami (számomra) ezerszer könnyebb volt megtanulni.
Hallgass német zenéket dalszöveggel együtt! Rengeteget lehet belõle tanulni! És próbáld meg lefordítani a szövegeket. És ha sokszor hallgatod akkor már fogod érteni az egészet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én 1 év alatt tanultam meg ugy németül hogy egy szót nem tudtam. Ez azért sikerült mert én ki mentem tanulni egy olyan helyre ahol nincsenek magyarok csak németek szóval rá kényszerültem hogy németül beszéljek mert máshogy nem tudnék senkivel barátságot formálni elöszõr csak activitiztem aztán meg értetem mint mondanak aztán év végéremár tudtam normálisan beszélni is. Szóval azt ajánlom hogy amilyen nyelvet tanulni akarsz olyan országba meny tanulni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!