Találatok a következő kifejezésre: 2 év szakképzés (8 db)

2 év felsőfokű szakképzés főiskolán, 1 hónap bejelentett munkahely. Szeretnék egy éven belül teherbe esni, milyen támogatásokat kaphatok a Gyesen és a cs. pótlékon kívül?

El?reláthatólag júniusban fejezek be a f?iskolán egy fels?fokú szakképzést, ami 2 éves volt. 2008. január 2 - 31-ig 8 órában bejelentett munkahelyem volt. Ha nem találnék id?ben bejelentett munkát, akkor ezek alapján milyen támogatásokra lennék jogosult?

Legjobb válasz: Egy év munkaviszony szükséges ahhoz, hogy GYED-et kapj. Ha ezek nincsenek, akkor csak a GYES és a családi van.

Egy év munkaviszony szükséges ahhoz, hogy GYED-et kapj. Ha ezek nincsenek, akkor csak a GYES és a családi van.
2 év alatt 180 nap bejelentett munkaviszony.A fõiskola is biztosított idõnek számít, így ez neked már megvan.(Csak ha államis és nappalis vagy!!!)Mivel te nem a fõiskolai éved alatt szülsz, így Bursa, esélyt a tanulásra és szoctám nem jön szóba.De ha minimum négyszer megjelensz terhesgondozáson. (Havonta egy fél órát vesz el az életedbõl.)Akkor 60 ezer körül kapsz egyszeri anyaságit.Viszont a gyed-hez tényleg kell valami munka, ahol nem vagy próbaidõs már, mert ott kirúghatnak.Így azt mondom, hogy a próbaidõ lejárta után kezdj csak neki, vagy csak akkor szólj a fõnöknek hoogy te babás vagy.
A lényeg, hogy legyen 180 folyamatos nap bejelentett állásod, akárhány órás, a lényeg, hogy be légy jelentve!! Ez kb fél év, utána ha táppénzre és szülni mész mindenre jogosult leszel: táppénz, tgyás, gyed, gyes, anyasági támogatás, családi pótlék..

Ha egyetemen tanulok felsőfokú szakképzést 2 évig, akkor jár családi pótlék?

Legjobb válasz: Mivel egyetemen tanulod így nem. Sima okj-s középiskolában jár 23éves korodig (illetve még abban az évben is amikor betöltöd a 23at).

Mivel egyetemen tanulod így nem. Sima okj-s középiskolában jár 23éves korodig (illetve még abban az évben is amikor betöltöd a 23at).
Ha nappalin tanulsz, akkor 23 éves korodig jár!
Nem, mert felsõoktatási intézményben tanulsz. Ha egy fizetõs szakiskola képzésén vennél részt (õk is indíthatnak felsõfokú szakképzéseket valamelyik fõsulival, ill. egyetemmel kooperálva), akkor viszont járna.


Érdemes elvégezni egy 2 éves felsőfokú szakképzést, és utána egyetemi alapképzésen folytatni? Vagy hagyjak ki egy évet, és jövőre menjek egyetemre?

Sajnos nem lett elég pontom, és csak felsőfokú szakképzésre vettek fel. Szerintetek érdemes ezt megcsinálni (2 év), és utána továbbmenni egyetemre, vagy hagyjak ki egy évet és már jövőre menjek egyetemre?

Legjobb válasz: És amúgy olvastam olyat, hogy ha megcsinálom ezt a 2 éves felsõfokú szakképzést, és utána ugyan ezen a szakon megyek tovább egyetemre, akkor beszámítják a kreditek 75%-át, ez pontosan mit jelent?

A kérdező hozzászólása: És amúgy olvastam olyat, hogy ha megcsinálom ezt a 2 éves felsõfokú szakképzést, és utána ugyan ezen a szakon megyek tovább egyetemre, akkor beszámítják a kreditek 75%-át, ez pontosan mit jelent?
Érdemes, de csak akkor ha ebben az irányba akarsz tovább menni alapszakra. A kreditek 75%-ának beszámítása azt jelenti, hogy azok a tárgyaid megvannak elfogadják nem kell újra vizsgázni.. Egy FSZ képzés összesen 120 kredit Egy 6 féléves alapképzés 180 kredit, 7 féléves alapképzés 210 kredit..tehát félévente 30 kreditet kell szerezni. Nos egy 180 kredites alapképzésbõl neked megvan 90 kredit..ami nem rossz!
Igen, érdemes. Mindenképp végezd el a 2 éves szakképzést!
Mindenképp érdemes, én is megcsináltam egy fsz-t (BGF-számvitel). Több csoporttársam folytatta alapszakon, és sok kreditüket beszámolták... ráadásul kb 20 pluszpontot is jelent majd a jelentkezésnél. Ameddig az fsz-t csinálod, rá fogsz jönni, hogy az alapot mennyire bírnád... én tönkrementem abban a két évben idegileg, szóval eszembe se jutott megpróbálni az alapszakot - ráadásul volt csoporttársaim mondták, hogy jóval nehezebb is...
Mivel nem biztos, hogy jövõre lenne elég pontod az alapszakra való bekerüléshez, most viszont van lehetõséged az fsz-re, akkor ki kéne talán használni. Mert ugye lehet, hogy "két szék közül a pad alá"
Mondjuk csak úgy érdemes csinálni, ha komolyan veszi az ember. Ha elkezdenéd, legalább csinálsz valami "hasznosat" és ha jó vagy, még utána is be tudsz kerülni alapszakra. Vagy felvételizel jövõre megint (de csinálod közben az fsz-t is) és majd "meglátod", felvesznek-e. Ha nem, folytatod az fsz-t és megcsinálod. Ha nem kezded el az fsz-t és csak várod, h. "á, jövõre felvesznek", aztán esetleg mégsem jönne össze, akkor nem cisnáltál egy évig semmi értelmeset/ hasznosat
Én a sajat fsz.emet tok fölöslegesnek talaltam, viszont ha nem vegeztem volna el, akkor soha nem tanulok meg angolul es raadasul a szakterület is megtetszett, igy legalabb ugy érzem, h van egy hivatasom ami fele szeretnek orientálódni. De ha anno egy kicsit tökösebb lettem volna, akkor az enélkül is ment volna.

Mit csináljak ha ebben az évben nem vesznek fel egyetemre? 2 éves felsőfokú szakképzés, 2 éves OKJ vagy maradjak otthon 1 évet?

Az egyik érettségim rosszul sikerült, és ezért nem fognak felvenni egyik egyetemre sem. De viszont megjelelöltem egy felsőfokú szakképzést is utolsó helyen, oda esélyes, hogy felvesznek. Mit tegyek? Mindenképp szeretnék egyetemre járni, és az lenne a legjobb, ha jövőre elkezdhetném. Addig meg kijavítanám az érettségimet.

Legjobb válasz: 2 éves OKJ, de olyan, amelyik kapcsolódik ahhoz a szakhoz, ahova majd mész egyetemre.

2 éves OKJ, de olyan, amelyik kapcsolódik ahhoz a szakhoz, ahova majd mész egyetemre.
Én nem mennék OKJ-re. Annak jóidején 1 ponttal maradtam le az egyetemrõl. Elmentem OKJ-re ami 2 éves de 1 évet beszálítottak a 4 év elektro tanulásból. Mintha a fogamat húzták volna úgy ment. Tényleg csak melegedni járt be a bagázs 98%-a nem is érdekelt engem sem. Szülõi nyomásra kezdtem el... Jobban jártam volna 1 év melóval (akár valami kulimunkával is) és lett volna egy kis anyagi tartalékom az egyetemhez. 2 évig tartó okjt semmi esetre nem ajánlom, mert ha kapsz is bizonyítványt túl kemény, hogy kitöröld vele, így arra sem lesz jó... Plusz pontért meg inkább csinálj nyelvvizsgát.
A kérdező hozzászólása: Igazából én sem akarok OKJ-re menni, ha októberben újra érettségizek abból az egy tantárgyból, akkor jövõre felvesznek egyetemre 100%, csak ha nem járok semmilyen nappali képzésre akkor nem kapunk családi pótlékot meg árvasági támogatást :(
A kérdező hozzászólása: Esetleg valami 1 éves OKJ? :\ Mi a véleményetek?
"Potya" OKJ-t viszont tényleg ne csinálj, azért hogy csak valami legyen, annak tényleg semmi értelme. Ha érdekel, csak akkor csináld.
Munka!

2 éves felsőfokú szakképzés vagy inkább maradjak otthon 1 évet, és jövőre menjek egyetemre?

Jelentkeztem 3 egyetemre (Corvinus, ELTE, BME) de a matek érettségim nem sikerült valami jól, és ezért nem fognak felvenni egyik helyre sem. Viszont még jelentkeztem a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF-PSZK-BP) gazdaságinformatikus felsőfokú szakképzésére, ami 2 éves. Szerintetek érdemes lenne ezt elvégeznem, és utána folytatni egyetemen vagy hagyjak ki egy évet, és jövőre jelentkezzek újra egyetemre? (Közben újraérettségiznék matekból, és akkor már tuti felvennének.)

Legjobb válasz: Menjél fsz-re közbe érettslgizz újra matekból és jövõre jelentkezz alapképzésre, egy évet csinálsz párhuzamosan

Menjél fsz-re közbe érettslgizz újra matekból és jövõre jelentkezz alapképzésre, egy évet csinálsz párhuzamosan

Gyermekem, ez év augusztusában töltötte be a 20. életévét. A 2012/2013-as tanévben érettségizett. Nappali tagozaton, 2 éves szakmán - első szakképzése - tovább tanulhat-e?

Kérem, hogy aki válaszol, írja meg a törvényi hivatkozást is!

Legjobb válasz: Huszonegy éves koráig kezdheti meg az OKJ-t Ha erre gondoltál

Huszonegy éves koráig kezdheti meg az OKJ-t Ha erre gondoltál
Vagyis ha most megy (menne), akkor mehet

A Miskolci Egyetemre mennyi a felvételi felső korhatára? Az éven júniusban lesz vége egy 2 éves iskolatitkár szakképzésnek, ez számít? 23-mat töltöttem idén.

Legjobb válasz: Az egyetem nem határoz meg külön felsõ korhatárt. Ha lenne ilyen, azt központilag határoznák meg a felsõoktatásról szóló törvényben. De 23 évesen minden további nélkül felvesznek, nem kell aggódnod miatta.

Az egyetem nem határoz meg külön felsõ korhatárt. Ha lenne ilyen, azt központilag határoznák meg a felsõoktatásról szóló törvényben. De 23 évesen minden további nélkül felvesznek, nem kell aggódnod miatta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, sokat segítettél!
Nekem volt egy 37 éves csoporttársam is. ugyanúgy járt, nappali képzésre ahogy mi:) Igaz debreceni egyetem, de szerintem is központilag lenne meghatározva, ha lenne ilyen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!