Találatok a következő kifejezésre: 2 év lesz a gyermekeim (5 db)

2 év korkülönbség lesz a gyermekeim között. Külön szobában vagy egy szobában célszerű lenni a kicsivel az elején?

Kíváncsi lennék azokra a véleményekre, akiknek hasonló korkülönbséggel születtek a babái. Én külön szobára gondoltam, mert megoldható lenne, de sok helyen olvastam, hogy sokkal jobb, ha kezdetekt?l egymásra hangolódnak. Nem ébreszti föl éjszaka a nagyot a kicsi a sírással?

Legjobb válasz: Én a helyedben eleinte magam melett tartanám, anyukával, apukával egy szobába, persze a kiságyba. mi kb. 6 hónaposan raktuk külön szobába.jobb, ha eleinte veled van, közelebb, szerintem.

Én a helyedben eleinte magam melett tartanám, anyukával, apukával egy szobába, persze a kiságyba. mi kb. 6 hónaposan raktuk külön szobába.jobb, ha eleinte veled van, közelebb, szerintem.
Szia! Az én gyermekeim között 19 hónap van. A kicsi 3 hónapos koráig velünk egy szobába volt és utánna átköltöztettük a nagyhoz. Igaz nálunk közel van a két szoba egymáshoz.Sos Sose keltette fel a nagyot a sírással. De nem tudom, hogy neked a nagy mennyire jó alvó. Eleinte célszerûbb, ha veled van a kicsi utánna meg majd meglátod. Sokmindentõl függ. Mennyit kell fel éjszaka, nem e hasfájós stb.
Én addig hagyom a gyermekeket a mi szobánkban, amíg éjjel szopiznak, utána mehet a másikba, jobb ha õ is hamar megszokja, hogy anyunak és apunak van saját élete, meg neki is.
Nálunk 18 hónap van köztük, és 4 hónaposan tettem át a kicsit a nagyhoz, akkor már átaludta az éjszakát. Eleinte jobb, ha veled van egy szobában, szerintem könnyebb éjjel felkelni így, és megnyugtatóbb is volt számomra, hogy hallom szuszogni :) Nálunk egyébként épp a nagy ébresztette fel a kicsit, bár ez is elég ritka volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, kicsit félreérthetõen írtam a kérdést, én arra gondoltam, hogy a naggyal legyen-e együtt az elejétõl kezdve és természetesen velünk, mert mi most is egy szobában vagyunk a naggyal is (õ a kiságyában), de ígyy is találtam jó tanácsokat, köszönöm.
Én mindenképp külön tenném a kicsit és a nagyot, mert éjjel felébresztheti és az nem jó. Viszont ha a nagy is veletek egy szobában alszik, akkor ez azt jelentené, hogy õt kéne külön szobába tenni, és ha ez akkor történik, amikor megvan a kistesó, akkor valószínû nagyon féltékeny lesz. Szóval ha úgy döntesz, hogy külön szobába rakod õket, amíg a kicsi éjjelente felkel, akkor szerintem idejében szoktasd hozzá a nagyot, hogy õ már nem veletek alszik, mert õ már nagyfiú. De ezesetben minél hamarabb - ahogy a kicsi már nem kel fel éjjelente -, tedd oda õt is, hogy ne érezze magát kirekesztettnek a nagyobb.

Májusra várom első gyermekemet. 2 év gyed után, ha vállalunk még egy babát igaz, hogy akkor az előző év gyed 70%-a lesz a gyedem?

Legjobb válasz: Nem, a gyed marad annyi, mint amit eddig is kaptál. Utánanéztem, mert ugyan én még csak az elsõt várom, de a következõ babát viszonylag kis korkülönbséggel szeretnénk. Most 130 ezer (ennyire voltam bejelentve) után kapom a gyedet majd, s ha megszületik a következõ baba, még mielõtt lejárna ez a gyed, akkor folyamatosan ugyanezt a pénzt kapom továbbra is.

Nem, a gyed marad annyi, mint amit eddig is kaptál. Utánanéztem, mert ugyan én még csak az elsõt várom, de a következõ babát viszonylag kis korkülönbséggel szeretnénk. Most 130 ezer (ennyire voltam bejelentve) után kapom a gyedet majd, s ha megszületik a következõ baba, még mielõtt lejárna ez a gyed, akkor folyamatosan ugyanezt a pénzt kapom továbbra is.
Itt már kérdezte valaki és azt a választ kapta, hogy ha még gyed alatt születik a második baba, akkor azza a gyeddel megy tovább. DE nálam pl.volt a gyed majd 3 hó gyes és úgy jött a második baba, ott már az utolsó év 70%-át vették.

Gyeden vagyok itthon a kisfiammal aki szeptemberbe tölti a 2 évét, második gyermekünket novemberre várjuk éppen ezért, nem gyesen hanem szabadságon leszek a szülés ki írt idejéig. Mennyi pénz jár szabadságra? Étekezési utalvány is jár ilyen esetbe?

Legjobb válasz: Szia! Pontos összegeket nem tudok, de azt hiszem szabadságra már rendes alapfizetés jár. Az étkezési utalvány az csak dolgozóknak. Ez utóbbit esetleg megadhatja a munkáltatód.

Szia! Pontos összegeket nem tudok, de azt hiszem szabadságra már rendes alapfizetés jár. Az étkezési utalvány az csak dolgozóknak. Ez utóbbit esetleg megadhatja a munkáltatód.


Két gyermekem között 2 év és 1 hónap és 10nap lesz, nem tudom hogy mit csináljak mert szeptember 20. -án lejár a gyedem, de már október 1-vel igényelhetem a tgyást a szülési szabadságot. Most akkor arra a 10 napra megigényeljem a gyest?

Kérem aki hasonló cip?ben volt adjon tanácsot.

Legjobb válasz: Nem akarom meghagyni másnak, csak lehet akkor még nyilvántartásba vagyok és nem kell kétszer intézni mindent a oep-nél.

A kérdező hozzászólása: Nem akarom meghagyni másnak, csak lehet akkor még nyilvántartásba vagyok és nem kell kétszer intézni mindent a oep-nél.
Én inkább szabadságra mennék a helyedben arra a 10 napra.
Én nem voltam ilyen helyzetbe, de megigényelném. Az a kis pénz is pénz és miért hagynád meg másnak????
Én nem voltam ilyen helyzetben, de én a helyedben megigényelném arra a pár napra is. Inkább ide, mint oda ;)

Körülbelül milyen összegű kamatot kell visszafizetni a 1, 5 millió FT-ra ha nem lesz meg a vállalt 2. gyermek? Van még hátra 3 év de már tudjuk hogy nem szeretnénk tesót.

Legjobb válasz: Ha jól tudom, függ az eltelt idõtõl is. De a "régi" szocpolnál, ahol 1,6 millió járt 2 gyerekre, ott az elsõ gyerekre 500.000,- a második 1.100.000,- Ft-ot számoltak. Visszafizetésnél kb. 300-400ezer volt a kamata a második babára (aki nem született meg) jutó résznek. Pontosan már nem emlékszem.

Ha jól tudom, függ az eltelt idõtõl is. De a "régi" szocpolnál, ahol 1, 6 millió járt 2 gyerekre, ott az elsõ gyerekre 500.000, - a második 1.100.000, - Ft-ot számoltak. Visszafizetésnél kb. 300-400ezer volt a kamata a második babára (aki nem született meg) jutó résznek. Pontosan már nem emlékszem.
Mondjuk ez engem is érdekelne csak EGY babára..!!Sajnos nem jön 2 éve..!:-(
Nekünk vissza kellett fizetni, és 1, 5 millio forintot - 1, 1 millio volt a masodik gyerek utan a szocpol - viszont, amint megszületett a masodik, utolagos szocpolt igényeltünk, és meg is kaptuk, hiaba nincs mar szocpol. Tehat vissza kell fizetni, de a masodik baba megszületését követõen lehet újbol igényelni, ha a hitelszerzõdés még 2099. augusztus 1. elõtt köttetett. 1, 5 milli forint utan is szerintem olyan 400-500 forint lehet a kamat, ha teljesen kivarjatok az idõt. Valoban függ az idõtõl is. A bankban kellene ezt megkérdezni.
ha önhibán kívül, pl eü okok miatt nem jön, akkor nem kell visszafizetni, úgy tudom...
utolsó elõttinek szólt
Sajnos vissza kell fizetni, csak akkor nem, ha bizonyítod, hogy teljesen meddõ vagy. Nekem 21 hetes baba ment el masodjara, és azt sem vették figyelembe, mert csak a 28 hetes terhességtõl van felmentés....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!