Találatok a következő kifejezésre: 2 év lesz a (265 db)

Ha 2 év lesz a gyed/gyes, akkor minden 2-3 év közötti gyereknek lesz helye a bölcsikbe?

Ha majd minden 2-3 év közötti gyerek bölcsis lesz, akkor a kisebbeknek nem lesz helyük a bölcsikeb ( mert nekik otthon lehet valakijük, a nagyobbaknak meg nem)?

Legjobb válasz: Ez a két gyes/gyed nagyon elhamarkodott döntés volt, de ne vonjuk be a politikát. A lényeg az, hogy 10-szer annyi bölcsödei férõhelyre lenne szükség, mint amennyi van. Szóval ha csak 2 évig jár a gyed, akkor túl hamar vissza kéne menni dolgozni és rengeteg élménybõl kimaradnak. De õk szerencsések lesznek, mert lesz munkahelyük. De mindenki tudja, hogy kisgyermekeseket nem szívesen vesznek fel (vagy vesznek vissza). Ez azért is gáz, mert bölcsibe csak akkor adható be a baba, hogy van munkahelyed (legjobb tudomásom szerint). Ez egy érthetetlen csiki-csuki.

Ez a két gyes/gyed nagyon elhamarkodott döntés volt, de ne vonjuk be a politikát. A lényeg az, hogy 10-szer annyi bölcsödei férõhelyre lenne szükség, mint amennyi van. Szóval ha csak 2 évig jár a gyed, akkor túl hamar vissza kéne menni dolgozni és rengeteg élménybõl kimaradnak. De õk szerencsések lesznek, mert lesz munkahelyük. De mindenki tudja, hogy kisgyermekeseket nem szívesen vesznek fel (vagy vesznek vissza). Ez azért is gáz, mert bölcsibe csak akkor adható be a baba, hogy van munkahelyed (legjobb tudomásom szerint). Ez egy érthetetlen csiki-csuki.

3. babánkkal vagyok terhes nem tervezett baba, szívem mélyén szerettem volna, 2 év lesz a két kisebb közt. Néha olyan gondolatom van, hogy nem is szeretném. Még csak 8 hetes terhes vagyok. Abortusz kizárva. Másnál is volt ilyen, hogy nem szeretné?

persze várom már,hogy a kezemben legyen,csak nem értem az érzéseim néha

Legjobb válasz: Én a 4. gyermekemmel lettem terhes.Derült égbõl villámcsapásként ért a dolog.Egy csomó tesztet csináltam mert nem tudtam elhinni,hogy terhes vagyok. Az elsõ hetek nehezek voltak,lelkileg de aztán már örültem és vártam,hogy megszülessen. A két kicsi közt 2,5 év van. Nehéz volt 4 gyerekkel de azóta eltelt 3 év,most már könnyebb.

Én a 4. gyermekemmel lettem terhes.Derült égbõl villámcsapásként ért a dolog.Egy csomó tesztet csináltam mert nem tudtam elhinni, hogy terhes vagyok. Az elsõ hetek nehezek voltak, lelkileg de aztán már örültem és vártam, hogy megszülessen. A két kicsi közt 2, 5 év van. Nehéz volt 4 gyerekkel de azóta eltelt 3 év, most már könnyebb.
Hasonló helyzetben vagyok én is. Második babámmal vagyok 10 hetes terhes. Beszéltünk róla, hogy majd kb 1-1, 5 év múlva nekiállunk de hamarabb besikerült. Persze eszembe sem jut elvetetni, meg örülök is neki de közben meg olyan érzésem van, hogy rám lett erõltetve, mintha valaki a megkérdezésem nélkül döntött volna. Most még rengeteg minden nem ideális és én sem érzem készen magam még egy gyerekre. De közben meg lelkiismert furdalásom is van amiért így érzek. :(
A kérdező hozzászólása: Igen, gondolom változni fog ahogy érzem mocorogni, de nekem is lelkiismeret furdalásom van
Én a kisebb fiamnál voltam így. Szinte el sem hittem, hogy terhes vagyok. A szülésnél úgy kiabált rám az orvos, miután a hasamra fektették a kisfiamat, hogy fogjam már meg, mert leesik. Mintha ott sem lettem volna. Most már 6 éves lesz, és mindennél jobban szeretem, minden kétes érzés elmúlt, és rossz visszagondolni, hogy valaha máshogy éreztem.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, megkönnyeztem a válaszod! Köszönöm mindenkinek a válaszokat.Bízom benne, hogy minden rendben lesz és ha elmúlnak a rosszul létek már teljesen máshogy fogom gondolni és vele is imádni fogom a terhességem, mint az elsõ kettõvel
Ne szégyelld, hogy így érzed. Sokan még a "tervezett" babák kapcsán is hasonlóképpen, és még az is teljesen normálisnak mondható. Légy büszke magadra, hogy mégis fogadod õt. Az érzés pedig nemsokára megjön, hidd el. Lesz idõ, amikor semmiért nem adnád majd, hogy õ is van Neked. Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a pozitív hozzászólásokat!
Kedves Kérdezõ, nagyon örülök (persze nem ez a jó kifejezés, csak nem sikerül jobban fogalmazni), hogy olvastam az írásod. Már csak azért is, mert az ember, ha rosszul érzi magát a bõrében, akkor hajlamos azt gondolni, hogy egyedül neki van ilyen baja. Az elõttem szólókhoz illetve hozzád képest mindössze annyi a különbség, hogy én most az 5. babámmal vagyok kismama, még csak a 6. hétben. Nagyon nem terveztük, nem is akartam (ami azt illeti még most sem igazán akarom), és mindent elkövettünk (a cölibátust leszámítva), hogy ne legyen több gyerek. Mégis lett. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az abortusz nem jutott eszembe, de magamat ismerve, egyszerûen nem hiszem, hogy meg tudnék békélni a gondolattal. A férjem viszont roppant boldog, amivel igyekszem én is vigasztalódni. Hozzád és az elõttem szólókhoz hasonlóan én is abban reménykedem, hogy múlik a rossz érzés, és jön az öröm.
A kérdező hozzászólása: Igen, tényleg az ember azt gondolja, hogy csak õ érzi így, nem is gondoltam volna, hogy ennyi választ kapok és egy se negatív. Nálunk is javul a helyzet nálatok is fog. Az uh-on szeretnék már túl lenni, hogy lássam minden rendben van. Gratulálok az 5. babához! Boldog babavárást és tényleg köszönöm a válaszokat!

Ha 2 év lesz a gyed, akkor mikortól veszik fel őket bölcsibe?

Akkortól, amikor betöltik a 2-t, mondjuk tavasszal vagy a megel?z? szeptembert?l, októbert?l, mert akkor kezd?dik az év és másfél éves kortól már menniük kell, ha tavaszi szülinaptól a következ? év szeptemberig az anya nem tud otthon maradni munka nélkül?

Legjobb válasz: Eddig is két év volt a GYED. És a bölcsibe általában év közben is beveszik a gyerekeket. Szomszédom gyereke pl. novemberben kezdi csak a bölcsit. Amúgy aki gyed-en van, az úgyis kiveszi a szabiját, nekem is bent maradt 2 hónap, szóval elvileg meg lehet oldani.

Eddig is két év volt a GYED. És a bölcsibe általában év közben is beveszik a gyerekeket. Szomszédom gyereke pl. novemberben kezdi csak a bölcsit. Amúgy aki gyed-en van, az úgyis kiveszi a szabiját, nekem is bent maradt 2 hónap, szóval elvileg meg lehet oldani.
A kérdező hozzászólása: Igen, de utána ott volt a gyes és nem kellett felmondani a munkahelyen, mert igazolt volt a távollét. A felgyült szabi nem lenne elég nekem márciustól ( majd..tervezett inszemi)szeptemberig. Idõözben mondták nekem, hogy nálunk nincs évközben beiratkozás, mert az szeptemberben van náluk és onnantól indulnak a beszoktatások, nem bohóckodnak egész évben a beszoktatással, ha akar menni valaki, õssel kell menni. Jó, nem?
Nem, nem jó. Menj be az önkormányzathoz és háborodj fel. Ez nem iskola, itt nincs tanév, csak õk lusták. Bármelyik nap besétálsz és be kell vegyék a gyereket. Én augusztus közepén vittem be és senki nem mondta, hogy várjak szeptemberig. Próbálták volna csak mondani!!! Szóval akkortól fogják bevenni a gyereket, amikor munkába kell állnod és igenis neked is felgyülemlik szabid, hiszen 2 évig gyûlik, amit ki KELL venned rögtön munkába álláskor (ha nem akarod, akkor is, így szól a törvény), tehát mindenképpen kb. 2 hónap szabadsággal kezdesz, az elegendõ idõ a beszoktatáshoz, viszont akkor már alkalmazott vagy, tehát van munkáltatói igazolásod, így be kell evgyéka bölcsibe. Ha nem akarják, akkor az önkormányzathoz fordulj.

Nekem már csak 2 év lesz a gyes?

2010 Május 8.-ra vagyok kiírva,akkor én már csak 2 évet lehet otthon a babámmal?

Legjobb válasz: úgy tudom igen. Sajnálom

úgy tudom igen. Sajnálom
A május 1-jétõl születettekre érvényes. Hát sajnos a 3 évbõl én is ki fogok esni. Pedig egy 2 éves csöppség olyan kicsi!!! Inkább támogatni kellene az anyukákat, akik babát vállalnak, hisz így is mindenki azon sír, hogy milyen kevés gyerek születik. bocs, ha offoltam, de ez rettenetesen idegesít.
Igen két évet és elméletileg a gyes feltétele már nem csak 180 munkanap lesz hanem 360...sajnos, nekem is így van
Az utolsó nem helyes, ugyanis nem ez év, hanem 2010 május 1. után születettekre vonatkozik majd! A kérdezõnek ha szerencséje van elõbb jön a pici, meg lehet el is számolták!
Remélem jövõre a másik kormány eltörli!Én is bele fogok esni!
A gyes most 2 év, és utána van 1 év gyed. Most össz*vissz 2 év lesz. De õszintén, a 3. évben mi a fészkes fenét kezdjek havi 27000 ft-al? ezzel sem vagyok kisegítva.
Igen, úgy tudom ez év jún.1.után született babákra már csak 2 év a gyes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hát sajnálom én is.Az az igazság, hogy nem a pénz ami végett jobb lenne a 3 év hanem a baba.Van egy kislányom el sem tudtam volna képzelni, hogy 2 évesen beadjam bölcsibe.Persze otthon lehetne maradni vele így is, de már most mondják a családban, hogy vissza kell menned elõbb dolgozni meg stb. Tudom, hogy nem rájuk kéne hallgatni de azért egy csöppet nehéz.Amíg a gyes 3 év addig senki nem kért számon, hogy miért nem mész vissza dolgozni, de hogy most már tudják 2 év egybõl mindenki szekálódik, hogy most már nem tudsz otthon maradni.
17:49 vagyok. Le lehet pontozni akár mínusz 200-ra is, de akkor is ez lesz jövõ áprilisban, borítékolom. Akinek csak lehet, el fogjk indítani a szülését még május 1. elõtt.
A kérdező hozzászólása: Remélem a tied is az lesz :)
A kérdező hozzászólása: Igen pozitív
bocsi az offért: honnan tudod hogy babás vagy? én is számolgattam hogy ha ehónapban babás maradok akkor május 5re leszek kiírva. már poz a teszted?
Kérdezõnek: a pici minden gond és hátrány nélkül megszülehtet akár hetekkel is elõbb a kiírtnál. Én arra számítok, hogy jövõ április végén - amikorra én vagyok kiírva - szülési dömping lesz: akinek csak lehet, megindítják majd idõ elõtt, vagy kiveszik császárral. Ha kell neked a 3 év, javaslom, hogy április vége felé kezdjetek el sûrûn akciózni apával, illetve igyál naponta két csésze málnalevél-teát, és reméljük, ettõl meglesz a baba május 1. elõtt.
A kérdező hozzászólása: Én meg úgy hallottam, hogy 2010 május 1-tõl vezetik be.
A kérdező hozzászólása: Én nem pontoztalak le...én egyet értek veled, mert akár mennyire is elfogadhatatlan a tény de nagyon sok baba fog születni áprilisban, mert megindíttatják.Sajnos mikor a kislányomat vártam volt egy megindíttatásos sztorim.A nõ a folyosón beszélte meg az orvossal, hogy õ menni akar a barátnõje esküvõjére 2 hét múlva ezért ha lehet a héten még indítsa meg a szülést.Az orvos mosolygott és azt mondta, hogy természetesen megoldható. :(

Mi a véleményetek arról hogy 2010 május 1-e után született babák után már csak 2 év lesz a gyes?

Legjobb válasz: Azt hogy sok helyen ennél is kevesebb. Örülni kell neki hogy itt ennyit kapunk.

Azt hogy sok helyen ennél is kevesebb. Örülni kell neki hogy itt ennyit kapunk.
Én már azt hittem most is így van, hogy már elfogadták az "okosok". Akkor aki elõtte szül, annak minden marad a régiben? 2év gyed +1év gyes?
Ez van, el kell fogadni! Én Május 4-re vagyok kiírva...ha mázlim lesz 3évig kapom, ha nem, 2évig...majd a kis jövevény dönti el!:)
Ha van 2 teljes év munkaviszonyod, akkor 2 évig gyedet kapsz amit a fizuból számolnak és valamivel több mint a gyes. Sok országban még ennyi ideig sem maradhatnak otthon az anyukák úgyhogy örülök, hogy nem törölték el teljesen. És nincs választásunk, mert ha eltörölnék is szeretnénk babót a párommal. Nehezeb lesz így is, még nehezebb lenne ha egyáltalán nem lenne, de baba lenne enélkül is.
Én felháborítónak tartom. Igaz még nem vagyok terhes, de szeretnék:-) ettõl függetlenül, de ha nincs munkahely, sok a munkanélküli, kevés a gyerek stb... akkor ettõl a változtatástól mit akarnak elérni? Hova menjen vissza a nõ, aki tuti nem kell, mert pici babája van. A munkahelynek kötelessége ugyan visszavenni, de utánna azonnal fel is mondhat neki. Bölcsi kevés, várólista van már most is. Még terhes sem vagyok, de már most kéne felíratkoznom, hogyha esetleg meglesz a baba legyen helye? Hülyeség az egész, nincs benne semmi logika.
én is reménykedek a visszaállításban. én máj 20-ra vagyok kiírva. és a véleményem hogy szíííívás!!!! :) talán elõbb jön... :) de nem akarok koraszülöttet. az azért nem éri meg. tényleg úgy van, hogy 1 év gyed 1 év gyes? és még csodálkoznak hogy nincs gyermekvállalási kedv? így is úgyis egy csomó nõ ment vissza eddig is 2 év után, mert nem jöttek ki a pénzbõl. a bölcsiben meg mégjobban félrenevelõdik a gyerek. mert annyi gyerekre nem hiszem hogy egyenként oda tudnak figyelni. egymástól meg ellesik a "furfangokat".
utolsó vagyok. Szemétség vagy nem, mi megszívtuk, ez van. Legalábbis én tuti, te nem tudom mikorra várod... amúgy visszaállításban még azért reménykedek, mert kormányváltás lesz, és úgyis ez lesz szerintem a legnagyobb kampányszövege mindenkinek, mert ez annó elég nagy felháborodást keltett mikor módosították! és TALÁN be is tartják, miután megválasztották õket...de ez csak remény
A kérdező hozzászólása: sajnos visszaállitásról szó sem lesz szerintem én csak azt nem értem aki április 30.-án szül még 3 év aki egy nappal késõbb már csak 2??mert ezt szemétségnek tartom.akkor inkáb lenne jan 1-tõl és kész de ezt hogy számolták ki vajon hogy pont máj 1 legyen?
1 év gyed, 1 év gyes. De a 2. év szinte nulla pénz, elég nehezen lehetne belõle kijönni még Apa fizetése mellett is(és van akinél Apa sincs, így CSAK abból kéne kijönni!) én azért tartom felháborítónak, mert oké, hogy ezzel arra motiválnának, hogy elõbb visszamenjek dolgozni, és adjam bölcsibe a gyereket, de könyörgöm, alig van bölcsi, és azoknak is szinte 10 évre elõre be van telve a várólistája, akkor hogy?! ráadásul 1 évesen kezd járni, majd lassan beszélni a baba, és pont arról maradjak le a hülye új törvény miatt, mikor a korábban születettek szülei még élvezhetik...én csak abban bízom, h visszaállítják! Nyárra vagyok kiírva, hátha addig történik vmi csoda!
mivel én 3, 5 éves munkaviszonny lettem babás, ezért nekem 2 év a gyed.ha még 3 évet lehetnék itthon akkor is vissza kéne mennem dolgozni 2 év után, mert a 3. év már csak gyes lenne.tehát engem nem hat meg komolyabban.amúgy május 18.-ára vagyok kiírva.
Semmi baj. Minden normális amit leírtál.
Semmi. Ne aggódj! Van olyan is, akinek 11 éves korában már nõ a melle, és a szemérem szõrzete is, de csak 17 évesen kezd menstruálni.
Miért gondolod, hogy baj van veled? Te jó ég, a mai gyerekeknek nem tartanak felvilágosító órákat? Akkor sincs baj, ha 15 évesen jön meg. Mindenki egyéni.
Nekem viszonylag késõn - 15 évesen jött meg:) Emlékszem én is nagyon vártam, de most már inkább nyûg. Tudom, hogy mindenki ezt mondja, de azért elmondom én is: ne aggódj, megjön majd, ha itt az ideje. Addig meg örülj neki, hogy még nincs erre gondod.
Semmi baj Veled! Lényeg, hogy nõ a melled és szõrösödik a puncid és a hónaljad, hiszen ez már a nemi érés jele.
én most vagyok 11 és én is várom egy kicsikét...de félek is...:)
Figyu! En is igy voltam szova ne aggodj.....nkm is 2 eve volt a feherfolyasom...es mult heten megjott...szova nyugi!

MIért van a, hogy japánban 6 másodpercet késett a vonat 1 év alatt, és le akarják csökkenteni 2 mp re mert nekik az sok, nálunk meg egy év alatt 2 évet késik a vonat és lesz Rják?

Legjobb válasz: Mert ezért már le is mondott az ottani "MÁV" vezetõje. Ilyen Japánban nem fordulhat elõ. Úgy látszik a mostaninak vastagabb a bõr a pofáján.

Mert ezért már le is mondott az ottani "MÁV" vezetõje. Ilyen Japánban nem fordulhat elõ. Úgy látszik a mostaninak vastagabb a bõr a pofáján.
Mert ez ilyen elcseszett ország
Hát azért ez már nem normális. Az emberek nem robotok. El tudom képzelni, hogy ha köd van és emiatt 2 percet késik, selyemzsinórt küldenek a mozdonyvezetõnek. Persze, legyen pontos, de azért ez picit túlzás. Nálunk csak pályafelújítás, géppark frissítés és Gaskó Pista internálása kéne. Nem is lenne több gond a szeszával.
Ez csak statisztikai átlag. Szerintem nem minden vonat késik ennyit, hanem azt jelenti, hogy minden 10. vonat késik mondjuk egy percet, akkor ezt elosztva 10-zel jön ki a 6 mp. Ha 2mp-re akarják csökkenteni, az azt jelenti, hogy ezentúl csak minden 30. vonat késik egy percet. De azért azt is vegyük figyelembe, hogy ott egyes vonalakon olyan sûrûn mennek a vonatok, mint nálunk a metró, úgyhogy egy perc késés is tud zavart okozni.
meg azt is figyelembe kell venni hogy ott egy SOKKAL fejlettebb - összehasonlíthatatlanul fejlettebb vonatirányító rendszer van. Amíg nálunk a Vili bácsi kibaktat váltani a Nyugatinál, néha elalszik munkaidõben, de legalább sztrájkol amikor kell, addig nem is lehet elérni ilyen pontosságot. Nem egyszer volt már olyan hogy a mozdonyvezetõ ~ 1 percig dudált , az alvó masiniszták felébredtek és máris mehettünk tovább. Teljesen ok nélkül álltunk (illetve hát nekik is kell valamikor aludni, ha ez ok). És ha mi állunk akkor az egész vonal áll mögöttünk (bp-szolnok, viszonylag nagy forgalom), mivel a biztonsági rendszer nem enged be más vonatot mögénk amíg el nem indulunk. Tehát én a problémát az emberi munkaerõ túl nagy szerepében látom. Simán lehetne központból elektromosan váltani a váltókat, 1 egér kattintással. Csak persze ki kellene építeni. Mellesleg érdemes megnézni azt is hogy Japánban mennyivel mennek a vonatok. Ami itt van vasúti pálya az ahhoz képest szántóföld, és ezt sem én találtam ki. Pluszba még ehhez jön hogy a Japánok közelebb állnak a robotokhoz mint emberekhez :D Nekik az az életcéljuk hogy tanulnak, kapnak egy állást, életük végéig ott dolgoznak, ilyen hogy munkahelyváltás nincs. Laknak egy 10-20m^2-es lakásban, az tökéletes. És nincs annál nagyobb érdem mint ha a közös céges temetõben temetik el õket haláluk után. Ehhez képest itt mi van. A fejesek ott fúrják egymást ahol tudják és mindenki annyit sikkaszt amennyit nem szégyell.
Ha már fejlett vonatirányítás. Egy idehaza a 70-es, 80-as években telepített, még fejlettnek számító bizber néha többet bír el, mint a számítógépes hiperszuper csoda. (Nem japánban, mert ott magába szúrná a kardját a forgalomirányító.), hamem idehaza. Úgyhogy nem mindig a korszerû a legjobb. Odakint lehet, de itthon nem.
a biztosító berendezések nélkülözhetetlenek, errõl nincs is vita. De nem segítik a forgalom gördülékenyebb lefolyását..

(ichiban ushiro no daimaou) -k van e 2. évad-a? ha van mi a cime? vagy ha nincs lesz e 2. évad? köszi a jó válaszokat!

Legjobb válasz: azthiszem ez de nem biztos:ichiban ushiro no daimaou another extra daimaou

azthiszem ez de nem biztos:ichiban ushiro no daimaou another extra daimaou

A Mentalistából csak 2 évad lesz?

http://hungarian.imdb.com/title/tt1196946/episodes#season-2

Legjobb válasz: Nem, de eddig csak 2 évad készült el belõle. Magas a nézettsége ezért berendelték a harmadikat is. Ez azon kevés sorozatok egyike, ami Mo-n csak néhány epizód késéssel követi az amerikai sugárzást.

Nem, de eddig csak 2 évad készült el belõle. Magas a nézettsége ezért berendelték a harmadikat is. Ez azon kevés sorozatok egyike, ami Mo-n csak néhány epizód késéssel követi az amerikai sugárzást.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt én is örömmel vettem észre :) Köszi a megnyugtatást :)
Ez igaz! De ha addig is néznéd ingyen, online akkor menj a filmek a neten-re! Ott fennt van

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!