Találatok a következő kifejezésre: 2 év lesz (365 db)

Ha 2 év lesz a gyed/gyes, akkor minden 2-3 év közötti gyereknek lesz helye a bölcsikbe?

Ha majd minden 2-3 év közötti gyerek bölcsis lesz, akkor a kisebbeknek nem lesz helyük a bölcsikeb ( mert nekik otthon lehet valakijük, a nagyobbaknak meg nem)?

Legjobb válasz: Ez a két gyes/gyed nagyon elhamarkodott döntés volt, de ne vonjuk be a politikát. A lényeg az, hogy 10-szer annyi bölcsödei férõhelyre lenne szükség, mint amennyi van. Szóval ha csak 2 évig jár a gyed, akkor túl hamar vissza kéne menni dolgozni és rengeteg élménybõl kimaradnak. De õk szerencsések lesznek, mert lesz munkahelyük. De mindenki tudja, hogy kisgyermekeseket nem szívesen vesznek fel (vagy vesznek vissza). Ez azért is gáz, mert bölcsibe csak akkor adható be a baba, hogy van munkahelyed (legjobb tudomásom szerint). Ez egy érthetetlen csiki-csuki.

Ez a két gyes/gyed nagyon elhamarkodott döntés volt, de ne vonjuk be a politikát. A lényeg az, hogy 10-szer annyi bölcsödei férõhelyre lenne szükség, mint amennyi van. Szóval ha csak 2 évig jár a gyed, akkor túl hamar vissza kéne menni dolgozni és rengeteg élménybõl kimaradnak. De õk szerencsések lesznek, mert lesz munkahelyük. De mindenki tudja, hogy kisgyermekeseket nem szívesen vesznek fel (vagy vesznek vissza). Ez azért is gáz, mert bölcsibe csak akkor adható be a baba, hogy van munkahelyed (legjobb tudomásom szerint). Ez egy érthetetlen csiki-csuki.

3. babánkkal vagyok terhes nem tervezett baba, szívem mélyén szerettem volna, 2 év lesz a két kisebb közt. Néha olyan gondolatom van, hogy nem is szeretném. Még csak 8 hetes terhes vagyok. Abortusz kizárva. Másnál is volt ilyen, hogy nem szeretné?

persze várom már,hogy a kezemben legyen,csak nem értem az érzéseim néha

Legjobb válasz: Én a 4. gyermekemmel lettem terhes.Derült égbõl villámcsapásként ért a dolog.Egy csomó tesztet csináltam mert nem tudtam elhinni,hogy terhes vagyok. Az elsõ hetek nehezek voltak,lelkileg de aztán már örültem és vártam,hogy megszülessen. A két kicsi közt 2,5 év van. Nehéz volt 4 gyerekkel de azóta eltelt 3 év,most már könnyebb.

Én a 4. gyermekemmel lettem terhes.Derült égbõl villámcsapásként ért a dolog.Egy csomó tesztet csináltam mert nem tudtam elhinni, hogy terhes vagyok. Az elsõ hetek nehezek voltak, lelkileg de aztán már örültem és vártam, hogy megszülessen. A két kicsi közt 2, 5 év van. Nehéz volt 4 gyerekkel de azóta eltelt 3 év, most már könnyebb.
Hasonló helyzetben vagyok én is. Második babámmal vagyok 10 hetes terhes. Beszéltünk róla, hogy majd kb 1-1, 5 év múlva nekiállunk de hamarabb besikerült. Persze eszembe sem jut elvetetni, meg örülök is neki de közben meg olyan érzésem van, hogy rám lett erõltetve, mintha valaki a megkérdezésem nélkül döntött volna. Most még rengeteg minden nem ideális és én sem érzem készen magam még egy gyerekre. De közben meg lelkiismert furdalásom is van amiért így érzek. :(
A kérdező hozzászólása: Igen, gondolom változni fog ahogy érzem mocorogni, de nekem is lelkiismeret furdalásom van
Én a kisebb fiamnál voltam így. Szinte el sem hittem, hogy terhes vagyok. A szülésnél úgy kiabált rám az orvos, miután a hasamra fektették a kisfiamat, hogy fogjam már meg, mert leesik. Mintha ott sem lettem volna. Most már 6 éves lesz, és mindennél jobban szeretem, minden kétes érzés elmúlt, és rossz visszagondolni, hogy valaha máshogy éreztem.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, megkönnyeztem a válaszod! Köszönöm mindenkinek a válaszokat.Bízom benne, hogy minden rendben lesz és ha elmúlnak a rosszul létek már teljesen máshogy fogom gondolni és vele is imádni fogom a terhességem, mint az elsõ kettõvel
Ne szégyelld, hogy így érzed. Sokan még a "tervezett" babák kapcsán is hasonlóképpen, és még az is teljesen normálisnak mondható. Légy büszke magadra, hogy mégis fogadod õt. Az érzés pedig nemsokára megjön, hidd el. Lesz idõ, amikor semmiért nem adnád majd, hogy õ is van Neked. Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a pozitív hozzászólásokat!
Kedves Kérdezõ, nagyon örülök (persze nem ez a jó kifejezés, csak nem sikerül jobban fogalmazni), hogy olvastam az írásod. Már csak azért is, mert az ember, ha rosszul érzi magát a bõrében, akkor hajlamos azt gondolni, hogy egyedül neki van ilyen baja. Az elõttem szólókhoz illetve hozzád képest mindössze annyi a különbség, hogy én most az 5. babámmal vagyok kismama, még csak a 6. hétben. Nagyon nem terveztük, nem is akartam (ami azt illeti még most sem igazán akarom), és mindent elkövettünk (a cölibátust leszámítva), hogy ne legyen több gyerek. Mégis lett. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az abortusz nem jutott eszembe, de magamat ismerve, egyszerûen nem hiszem, hogy meg tudnék békélni a gondolattal. A férjem viszont roppant boldog, amivel igyekszem én is vigasztalódni. Hozzád és az elõttem szólókhoz hasonlóan én is abban reménykedem, hogy múlik a rossz érzés, és jön az öröm.
A kérdező hozzászólása: Igen, tényleg az ember azt gondolja, hogy csak õ érzi így, nem is gondoltam volna, hogy ennyi választ kapok és egy se negatív. Nálunk is javul a helyzet nálatok is fog. Az uh-on szeretnék már túl lenni, hogy lássam minden rendben van. Gratulálok az 5. babához! Boldog babavárást és tényleg köszönöm a válaszokat!

Ha 2 év lesz a gyed, akkor mikortól veszik fel őket bölcsibe?

Akkortól, amikor betöltik a 2-t, mondjuk tavasszal vagy a megel?z? szeptembert?l, októbert?l, mert akkor kezd?dik az év és másfél éves kortól már menniük kell, ha tavaszi szülinaptól a következ? év szeptemberig az anya nem tud otthon maradni munka nélkül?

Legjobb válasz: Eddig is két év volt a GYED. És a bölcsibe általában év közben is beveszik a gyerekeket. Szomszédom gyereke pl. novemberben kezdi csak a bölcsit. Amúgy aki gyed-en van, az úgyis kiveszi a szabiját, nekem is bent maradt 2 hónap, szóval elvileg meg lehet oldani.

Eddig is két év volt a GYED. És a bölcsibe általában év közben is beveszik a gyerekeket. Szomszédom gyereke pl. novemberben kezdi csak a bölcsit. Amúgy aki gyed-en van, az úgyis kiveszi a szabiját, nekem is bent maradt 2 hónap, szóval elvileg meg lehet oldani.
A kérdező hozzászólása: Igen, de utána ott volt a gyes és nem kellett felmondani a munkahelyen, mert igazolt volt a távollét. A felgyült szabi nem lenne elég nekem márciustól ( majd..tervezett inszemi)szeptemberig. Idõözben mondták nekem, hogy nálunk nincs évközben beiratkozás, mert az szeptemberben van náluk és onnantól indulnak a beszoktatások, nem bohóckodnak egész évben a beszoktatással, ha akar menni valaki, õssel kell menni. Jó, nem?
Nem, nem jó. Menj be az önkormányzathoz és háborodj fel. Ez nem iskola, itt nincs tanév, csak õk lusták. Bármelyik nap besétálsz és be kell vegyék a gyereket. Én augusztus közepén vittem be és senki nem mondta, hogy várjak szeptemberig. Próbálták volna csak mondani!!! Szóval akkortól fogják bevenni a gyereket, amikor munkába kell állnod és igenis neked is felgyülemlik szabid, hiszen 2 évig gyûlik, amit ki KELL venned rögtön munkába álláskor (ha nem akarod, akkor is, így szól a törvény), tehát mindenképpen kb. 2 hónap szabadsággal kezdesz, az elegendõ idõ a beszoktatáshoz, viszont akkor már alkalmazott vagy, tehát van munkáltatói igazolásod, így be kell evgyéka bölcsibe. Ha nem akarják, akkor az önkormányzathoz fordulj.


Érettségi után milyen tanfolyamot végezek? Villanyszerelő vagy Gáz-vízvezeték szerelő? Mind kettő érdekel. Meddig tartanak 2 év? Leszek legalább 20-21 éves mire befejezem?

Legjobb válasz: Tanfolyamot?...feletsd el!!!! OKJ-s tanfolyammal hiába van végzettséged nem vesznek fel sehová....érettségizz le és menj el szakmunkásképzõbe...jobban jársz. 2 év....ja és az ingyen van!!

Tanfolyamot?...feletsd el!!!! OKJ-s tanfolyammal hiába van végzettséged nem vesznek fel sehová....érettségizz le és menj el szakmunkásképzõbe...jobban jársz. 2 év....ja és az ingyen van!!

A Mentalistából csak 2 évad lesz?

http://hungarian.imdb.com/title/tt1196946/episodes#season-2

Legjobb válasz: Nem, de eddig csak 2 évad készült el belõle. Magas a nézettsége ezért berendelték a harmadikat is. Ez azon kevés sorozatok egyike, ami Mo-n csak néhány epizód késéssel követi az amerikai sugárzást.

Nem, de eddig csak 2 évad készült el belõle. Magas a nézettsége ezért berendelték a harmadikat is. Ez azon kevés sorozatok egyike, ami Mo-n csak néhány epizód késéssel követi az amerikai sugárzást.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt én is örömmel vettem észre :) Köszi a megnyugtatást :)
Ez igaz! De ha addig is néznéd ingyen, online akkor menj a filmek a neten-re! Ott fennt van

Mayo chiki-vel kapcsolatban 2. évad lesz?

Legjobb válasz: nem hiszem hogy lenne mert sehol sincs még bejeltve se

nem hiszem hogy lenne mert sehol sincs még bejeltve se
Hát a Feel studio, és Kawaguchi tett valami megjegyzést egy nyári interjúban, miszerint idén télen belekezdenek az elkészítésébe. De majd ki fog derülni.

Informatika szakközépiskolában mit fogok tanulni? Érettségi után, ha ott maradok 1-2 évet lesz egy informatika szakmám, azzal már fogok munkát kapni? Ha igen, akkor mit kell majd csinálnom?

Legjobb válasz: Attól függ.. olyan szakma nincs, hogy informatika. Van viszont számítógép-szerelõ, webprogramozó, rendszergazda, CAD-CAM informatikus vagy térinformatikus és mind mást és mást csinál.

Attól függ.. olyan szakma nincs, hogy informatika. Van viszont számítógép-szerelõ, webprogramozó, rendszergazda, CAD-CAM informatikus vagy térinformatikus és mind mást és mást csinál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors választ! A szakközépiskolában, ahová menni fogok az van írva, hogy informatika. Egyébként számítógép-szerelõ szeretnék lenni. :)
A számítógép-szerelõ nem tanul programozni, õ elsõsorban az alkatrészek ismeretét tanulja meg. Nagyon sok szerelni való nincs egy számítógépen, az alaplapot nem lehet szerelni, az vagy jó, vagy nem. De a kártyákat, amiket beleteszel már nagyon jól kell ismerni, meg a mamóriákat is, amiket az alaplapba helyezhetsz. nyilván az összes alkatrészét ismerni kell a táregységtõl a DVD-meghajtóig. Nem csak összeálítani kell tudni, mert az nem egy nagy feladat, hanem rendesen feltelepíteni a szoftvereket, bekötni a hálózatba, és megállapítani a hibákat, ha vannak... kb. ez a lényege. Munkát lehet vele találni, igen.
A kérdező hozzászólása: Érettségi után 2 évet kell tanulni, és azután dolgozhatok is? Mennyit keres kb. egy sz.gép-szerelõ?
Amit tanulni fogtok (saját tapasztalat alapján): Office, programozás, egy kis számítógép architektúra, meg ha lesz informatika technológiátok, akkor jobban belementek a logikai kapukba, tranzisztorokba stb.
Nem akarlak elkeseríteni, de nemrég tették három évessé a szakiskolai képzést. Nem tudom, milyen szakok vannak ott, azt neked kell megkérdezned.
Szeptembertõl már az új szakképzési törvény szerint mennek a képzések. Azaz szakközépben minden informatika szakmacsoportos képzésben ugyanazt tanulják a diákok, majd szakmai tárgyból kötelezõen érettségiznek, ami egyben bizonyos munkakörök betöltésére is jogosít. Utána egy év az informatika szakmai specializáció (gazdasági informatikus, rendszergazda, web-programozó, stb.) A számítógép-szerelõ (karbantartó) nem érettségihez kötött szakma, tehát ha az akarsz lenni, akkor nem szakközépbe kellett volna jelentkezned, hanem 3 éves szakmunkásképzõbe, kifejezetten erre a szakmára. Bõvebben itt olvashatod, hogy milyen szakmák vannak szaptembertõl, és azok mit tanulnak: https://www.nive.hu/index.php?option=com_content&view=articl..

Nagyon tetszik egy lány, de Augusztus 1. -től Dániába megyek, és 2 évig leszek ott. Érdemes lenne így is megpróbálkozni?

Megbízhatok benne annyira, hogy megvárna (persze ez hülyeség, na de mindegy)? (12 éve ismerjük egymást)

Legjobb válasz: nem.

nem.
Ezt lehetetlen így megmondani! Gondolj bele nem is ismerjük és ha még ismernénk se lehetne kategorikusan kijelenteni, hogy: igen v. nem. Te hogy ismered? Magadban kell eldöntened, de én sok embert "láttam" már megbotlani, olyanokat is, akik normálisnak tûntek és mégis [email protected] voltak, mint utóbb kiderült, szal sajna nem leht tudni biztosan, h megvárna-e. Ez egy ilyen dolog...
ha 12 éve ismeritek egymást, akkor olyan nagyon fiatalok már nem lehettek, fõleg, hogy két évre mész Dániába, gondolom nem "udvari bolondnak", a nõk meg hajlamosak már fiatalabb korukban (komolyan) tervezni a családot, így összevetve: nem fog rád várni két évet
Erre a kérdésre az én igaz valós történetem a válasz. Megismerkedtem itt a netten egy Amerikábam élõ Magyar származású hölggyel. Több mint egy éves nettes fokozott érzelmi kapcsolat után döntöttünk úgy, hogy találkoznunk kell. Tavaly karácsony napja volt a sorsdöntõ pillanat. Elutaztam New Yorkba a nagy találkozás reményében. Nagyon meghitt és megható jelenetet éltünk át. Egy hónapos kint tartózkodásom még jobban megerõsítette bennünk, hogy össze tartozunk. Nekem haza kellett jönnöm mert itthon rendbe kell tennem a dolgaimat. Azóta hónapok teltek el és még nem tudom, hogy feladataim végére pontosan mikor érek a végére. Szerintem még egy pár hónapra szükségem van. Az, hogy most õ ott, én meg itt, rettenetes elviselni. Bennünk az érzelmi vágy még erõsebb mint korábban volt. Ha igazán szeretitek egymást és megvan köztetek az igaz õszinte emberi bizalom, nincs miért kételkednetek egymásban. Keressétek meg az adott alkalmat és bízom benne meg is találjátok, hogy találkozzatok. A kapcsolatotokat erõsen próbára teszi, de ha ki tudtok tartani egymás mellett és az érzelmi szálak kettõtök közt még jobban összefonódik, akkor érdemes megfontolni a jövõtöket, hogy hogyan tovább. Sok sikert kívánok.
inkabb orulj h nincs kapcsolatod es ugy utazol kulfoldre. En 2eve elek Fr. orszagban. Akkori baratnom kijott vele, es azota mar nem vagyunk egyutt. Eletem legnagyobb hulyesege volt h kihoztam magammal. De ez csak egy negativ tortenet. De en nem probalkoznek!

Mi a véleményetek arról hogy 2010 május 1-e után született babák után már csak 2 év lesz a gyes?

Legjobb válasz: Azt hogy sok helyen ennél is kevesebb. Örülni kell neki hogy itt ennyit kapunk.

Azt hogy sok helyen ennél is kevesebb. Örülni kell neki hogy itt ennyit kapunk.
Én már azt hittem most is így van, hogy már elfogadták az "okosok". Akkor aki elõtte szül, annak minden marad a régiben? 2év gyed +1év gyes?
Ez van, el kell fogadni! Én Május 4-re vagyok kiírva...ha mázlim lesz 3évig kapom, ha nem, 2évig...majd a kis jövevény dönti el!:)
Ha van 2 teljes év munkaviszonyod, akkor 2 évig gyedet kapsz amit a fizuból számolnak és valamivel több mint a gyes. Sok országban még ennyi ideig sem maradhatnak otthon az anyukák úgyhogy örülök, hogy nem törölték el teljesen. És nincs választásunk, mert ha eltörölnék is szeretnénk babót a párommal. Nehezeb lesz így is, még nehezebb lenne ha egyáltalán nem lenne, de baba lenne enélkül is.
Én felháborítónak tartom. Igaz még nem vagyok terhes, de szeretnék:-) ettõl függetlenül, de ha nincs munkahely, sok a munkanélküli, kevés a gyerek stb... akkor ettõl a változtatástól mit akarnak elérni? Hova menjen vissza a nõ, aki tuti nem kell, mert pici babája van. A munkahelynek kötelessége ugyan visszavenni, de utánna azonnal fel is mondhat neki. Bölcsi kevés, várólista van már most is. Még terhes sem vagyok, de már most kéne felíratkoznom, hogyha esetleg meglesz a baba legyen helye? Hülyeség az egész, nincs benne semmi logika.
én is reménykedek a visszaállításban. én máj 20-ra vagyok kiírva. és a véleményem hogy szíííívás!!!! :) talán elõbb jön... :) de nem akarok koraszülöttet. az azért nem éri meg. tényleg úgy van, hogy 1 év gyed 1 év gyes? és még csodálkoznak hogy nincs gyermekvállalási kedv? így is úgyis egy csomó nõ ment vissza eddig is 2 év után, mert nem jöttek ki a pénzbõl. a bölcsiben meg mégjobban félrenevelõdik a gyerek. mert annyi gyerekre nem hiszem hogy egyenként oda tudnak figyelni. egymástól meg ellesik a "furfangokat".
utolsó vagyok. Szemétség vagy nem, mi megszívtuk, ez van. Legalábbis én tuti, te nem tudom mikorra várod... amúgy visszaállításban még azért reménykedek, mert kormányváltás lesz, és úgyis ez lesz szerintem a legnagyobb kampányszövege mindenkinek, mert ez annó elég nagy felháborodást keltett mikor módosították! és TALÁN be is tartják, miután megválasztották õket...de ez csak remény
A kérdező hozzászólása: sajnos visszaállitásról szó sem lesz szerintem én csak azt nem értem aki április 30.-án szül még 3 év aki egy nappal késõbb már csak 2??mert ezt szemétségnek tartom.akkor inkáb lenne jan 1-tõl és kész de ezt hogy számolták ki vajon hogy pont máj 1 legyen?
1 év gyed, 1 év gyes. De a 2. év szinte nulla pénz, elég nehezen lehetne belõle kijönni még Apa fizetése mellett is(és van akinél Apa sincs, így CSAK abból kéne kijönni!) én azért tartom felháborítónak, mert oké, hogy ezzel arra motiválnának, hogy elõbb visszamenjek dolgozni, és adjam bölcsibe a gyereket, de könyörgöm, alig van bölcsi, és azoknak is szinte 10 évre elõre be van telve a várólistája, akkor hogy?! ráadásul 1 évesen kezd járni, majd lassan beszélni a baba, és pont arról maradjak le a hülye új törvény miatt, mikor a korábban születettek szülei még élvezhetik...én csak abban bízom, h visszaállítják! Nyárra vagyok kiírva, hátha addig történik vmi csoda!
mivel én 3, 5 éves munkaviszonny lettem babás, ezért nekem 2 év a gyed.ha még 3 évet lehetnék itthon akkor is vissza kéne mennem dolgozni 2 év után, mert a 3. év már csak gyes lenne.tehát engem nem hat meg komolyabban.amúgy május 18.-ára vagyok kiírva.

Nekem már csak 2 év lesz a gyes?

2010 Május 8.-ra vagyok kiírva,akkor én már csak 2 évet lehet otthon a babámmal?

Legjobb válasz: úgy tudom igen. Sajnálom

úgy tudom igen. Sajnálom
A május 1-jétõl születettekre érvényes. Hát sajnos a 3 évbõl én is ki fogok esni. Pedig egy 2 éves csöppség olyan kicsi!!! Inkább támogatni kellene az anyukákat, akik babát vállalnak, hisz így is mindenki azon sír, hogy milyen kevés gyerek születik. bocs, ha offoltam, de ez rettenetesen idegesít.
Igen két évet és elméletileg a gyes feltétele már nem csak 180 munkanap lesz hanem 360...sajnos, nekem is így van
Az utolsó nem helyes, ugyanis nem ez év, hanem 2010 május 1. után születettekre vonatkozik majd! A kérdezõnek ha szerencséje van elõbb jön a pici, meg lehet el is számolták!
Remélem jövõre a másik kormány eltörli!Én is bele fogok esni!
A gyes most 2 év, és utána van 1 év gyed. Most össz*vissz 2 év lesz. De õszintén, a 3. évben mi a fészkes fenét kezdjek havi 27000 ft-al? ezzel sem vagyok kisegítva.
Igen, úgy tudom ez év jún.1.után született babákra már csak 2 év a gyes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hát sajnálom én is.Az az igazság, hogy nem a pénz ami végett jobb lenne a 3 év hanem a baba.Van egy kislányom el sem tudtam volna képzelni, hogy 2 évesen beadjam bölcsibe.Persze otthon lehetne maradni vele így is, de már most mondják a családban, hogy vissza kell menned elõbb dolgozni meg stb. Tudom, hogy nem rájuk kéne hallgatni de azért egy csöppet nehéz.Amíg a gyes 3 év addig senki nem kért számon, hogy miért nem mész vissza dolgozni, de hogy most már tudják 2 év egybõl mindenki szekálódik, hogy most már nem tudsz otthon maradni.
17:49 vagyok. Le lehet pontozni akár mínusz 200-ra is, de akkor is ez lesz jövõ áprilisban, borítékolom. Akinek csak lehet, el fogjk indítani a szülését még május 1. elõtt.
A kérdező hozzászólása: Remélem a tied is az lesz :)
A kérdező hozzászólása: Igen pozitív
bocsi az offért: honnan tudod hogy babás vagy? én is számolgattam hogy ha ehónapban babás maradok akkor május 5re leszek kiírva. már poz a teszted?
Kérdezõnek: a pici minden gond és hátrány nélkül megszülehtet akár hetekkel is elõbb a kiírtnál. Én arra számítok, hogy jövõ április végén - amikorra én vagyok kiírva - szülési dömping lesz: akinek csak lehet, megindítják majd idõ elõtt, vagy kiveszik császárral. Ha kell neked a 3 év, javaslom, hogy április vége felé kezdjetek el sûrûn akciózni apával, illetve igyál naponta két csésze málnalevél-teát, és reméljük, ettõl meglesz a baba május 1. elõtt.
A kérdező hozzászólása: Én meg úgy hallottam, hogy 2010 május 1-tõl vezetik be.
A kérdező hozzászólása: Én nem pontoztalak le...én egyet értek veled, mert akár mennyire is elfogadhatatlan a tény de nagyon sok baba fog születni áprilisban, mert megindíttatják.Sajnos mikor a kislányomat vártam volt egy megindíttatásos sztorim.A nõ a folyosón beszélte meg az orvossal, hogy õ menni akar a barátnõje esküvõjére 2 hét múlva ezért ha lehet a héten még indítsa meg a szülést.Az orvos mosolygott és azt mondta, hogy természetesen megoldható. :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!