Találatok a következő kifejezésre: 2 és honapos a kisfiam és (115 db)

10 hónapos a kisfiam és egyszerre jön felül a 2 foga elöl.38, 1 a hője, adtam neki kúpot. Meddig normális a láz fogzásnál? Hány napig? Vagy 1 napig van csak láza?

Étvágya van, kicsit ny?gös, de jó kedve van.

Legjobb válasz: Szerintem ha 3-4 napig nem megy le a láza, vidd el orvoshoz, hadd lássa. Az én kisfiamnak 37,2-es hõemelkedése volt, amikor kibújtak az elsõ fogai, majd kis hasmenése is volt a nyálzás miatt.

Szerintem ha 3-4 napig nem megy le a láza, vidd el orvoshoz, hadd lássa. Az én kisfiamnak 37, 2-es hõemelkedése volt, amikor kibújtak az elsõ fogai, majd kis hasmenése is volt a nyálzás miatt.
A kérdező hozzászólása: Az alsó két fogacskánál az elsõ úgy jött ki, hogy észre sem vettük, a másodiknál volt ugyan így láz és sírás. Most láz van, semmi egyéb, meg látom, hogy nagyon jönnének már ki a fogacskák. Az egyikél már látom, hogy ici-picit kint van, de még ujjal nem érzem. Remélem nem lesz tartós a láz!!!!
szia. nekünk kb. 1 hete jött ki a felsõ két fog. 2 napig volt lázas, 38, 2-re felment neki, meg hõemelkedése volt. De 2 napig tartott, utána már át is törte az ínyét. Szerintem nálatok is max. 3 napig tarthat a láz.

Mitévő legyek? 2 éves és 2 hónapos a kisfiam és még semmit sem beszél, nem gagyog!

Rám se figyel, ha megkérem valamire, vagy csak rászólok hogy nem szabad, tudomást sem vesz róla! Iszonyatosan akaratos és hisztis! Ha valamit nem kap meg vagy nem úgy van ahogy ő akarja, nyílt utcán is képes és földhöz vágja magát sőt még meg is csap! Mindennél jobban szeretem, de egyszerűen már nem bírom! Iszonyatosan nehéz ! Enni sem akar semmit, csak ami neki a legmegfelelőbb, semmi főtt kaja csak húsleves! Arra figyel csak ami őt érdekli és szereti! A hallásával nincs gond az biztos! Még gagyogni sem gagyog! Sajnos másfél éves koráig nem volt mellettünk senki, csak én és a kisfiam! Mit tehetek? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Hát ez a dackorszak. Mit mondott az orvos a 2 éves státuszon? Ott követelmény hogy alap szavakat mondojon pl mama, papa, autó, vau vau, ninó stb... söt a 2 szavas mondatok is már követelmény, pl mama autó. a gagyogást már 6 hós státuszon kérdezik, és 1 évesen már babanyelven beszélgetnie kell. második lányom 8 hós de megállás nélkül gagyog, utánoza a hangját pl tátátá, böböbö. Szerintem vidd el a gyerekorvoshoz és mindenképpen beszélj erröl mert ha gagyogni sem gagyog akkor ott valami komoly probléma állhat a háttérben. A többi meg csak nevelés, és kitartás kérdése, az teljesen normális dackorszak. vannak jó könyvek is erröl, és kikell tapasztalnod a gyerekedt. elsö lányom 1 évsen kezdte, most 2,5 éves és igen jól kezelhetö gyerek lett belöle.

Hát ez a dackorszak. Mit mondott az orvos a 2 éves státuszon? Ott követelmény hogy alap szavakat mondojon pl mama, papa, autó, vau vau, ninó stb... söt a 2 szavas mondatok is már követelmény, pl mama autó. a gagyogást már 6 hós státuszon kérdezik, és 1 évesen már babanyelven beszélgetnie kell. második lányom 8 hós de megállás nélkül gagyog, utánoza a hangját pl tátátá, böböbö. Szerintem vidd el a gyerekorvoshoz és mindenképpen beszélj erröl mert ha gagyogni sem gagyog akkor ott valami komoly probléma állhat a háttérben. A többi meg csak nevelés, és kitartás kérdése, az teljesen normális dackorszak. vannak jó könyvek is erröl, és kikell tapasztalnod a gyerekedt. elsö lányom 1 évsen kezdte, most 2, 5 éves és igen jól kezelhetö gyerek lett belöle.
a védõnõd nem mondott semmit?
2, 5 éves lányom érthetöen beszél, mondokázik, ha nem gagyog, nem utánoz, az tényleg baj füll-orr-gégészet, hallás vizsgálat.
Persze hogy akaratos és hisztis, borzalmasan frusztráló az õ számára is, hogy nem tudja kifejezni magát. Ha pestiek vagytok, jelentkezzetek be a korai fejlesztõbe, de én ezzel egyidõben a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértõi Bizottságot is felkeresném, mert a másik helyen elég hosszú a várólista. A TKVSZRB nem csak értelmi sérültekkel foglalkozik, és nekik vannak módszereik egy ilyen kicsi, nem beszélõ gyerek vizsgálatára is. Vizsgálták a gyerek hallását, azért vagy biztos benne, hogy az rendben van? Bárhová fordultok, a hallásvizsgálat lelte lesz az elsõ, amit kérni fognak. Feltétlen kezdeményezd a vizsgálatot, mert mindenképpen segítségre van szükségetek, akkor is, ha esetleg csak egy egyszerû "megkésett beszédfejlõdés" lesz a diagnózis.
Huh, na ez azért megkönnyebbülés. Bocsáss meg, de az elsõ beírásodból kicsit úgy lehetett érteni, hogy egészen mostanáig hang nem hagyta el a száját, és az kicsit ijesztõ volna, hogy miért két év után tûnik fel neked. Nah, hát ebben az esetben szerintem aggodalomra semmi ok, csupáncsak van egy nagyon akaratos, öntörvényû kisfiókád, kicsit olyan, mint a lányom, aki mindjárt kétéves. Ha jól értem, kommunikálni tud, vagyis el tudja érni, amit akar, megkapja, amit szeretne, mert megmutatja, vagy mert te már tudod, hogy mit is szeretne. Miért is fárassza magát beszéddel, ha elboldogul nélküle. És most tippek: találj ki egy dolgot, egyetlenegyet, ami eentúl elvárás lesz. Hasonló cipõben járunk, én azt találtam ki, hogy ha igenlõ a válasza valamire, akkor bólintson rá, mert mondani nem akarja. A nem-et bezzeg nagyon szépen tudja mondani. Megmutattam neki, hogy hogyan bólintsunk, és hogy az mit jelent, és alkalmaztam. helyzet: -'akarod, hogy bekapcsoljam a bohóckát?' -'ümm'-'akarod, hogy bekapcsoljam a bohóckát?' -'ümm'-'akarod, hogy bekapcsoljam a bohóckát?' -'üüüüüümm' és mindeniknél mutattam a bólintást és hangsúlyoztam, hogy IGEN?? Nem bólintott, mire én barátságosan mondtam, hogy -na jó, akkor nem kapcsoljuk be... erre hangos visítás, s akkor megint kérdeztem, akarod? Erre bizonytalanul bólintott egyet. -Nagyon jó, akkor bekapcsoljuk! Amennyire lehet, használj ki olyan dolgokat, amit nem szeret. Pl a lányom imád kint lenni, de felöltözni utál, és én nem akartam belemenni abba a játékba, hogy futkorászok utána a ruhadarabjaival, és próbálom ráharcolni õket. Max. háromszor megkérem, hogy jöjjön oda, mert fel kell öltözni, majd megkérdem, hogy szeretne-e kimenni, mert ha igen, akkor fel kell öltözni. Bólint, hogy kimenne, de öltözni csak nem akar. Mire én azt mondom, hogy "na jó, akkor ma nem megyünk ki" és leülök, vagy otthagyom. Fél perc, és jön utánam a ruhával, adja, hogy vegyük fel. A földhözvágós szakaszon átmentünk, nekem nagyszerûen bevált, hogy hagytam, akár az utcán is, sõt, egyszer egy közértben is, ami nem kis önmegtûrtõztetéssel járt, hogy feküdjön a földön, és hisztizzen, csak nyugodtan mondtam, hogy "szivem, addig fekszel ott, amíg szeretnél, de most akkor sem veszünk/megyünk/csináljuk ezt vagy azt", és továbbmegyek, vagy hátat fordítok neki. Ha felkel és utánam jön, azt mindig díjazom, kap egy puszit, hogy összeszedte magát. Arról mihamarabb szoktasd le, hogy hozzád üssön, járjon érte büntetés, és mindig legyen tiszta, hogy nem azért bünteted, mert hisztizik, hanem mert hozzád ütött.

2 hónapos a kisfiam, és nagyon sírós. Nem jó neki semmi, sokszor, ha felveszem, akkor mégjobban sír. Miért van ez?

Nem fázik, nincs melege, nem fáj a hasa, tiszta a pelus, stb.... Más is küzd ezzel a problémával? Meddig tart ez? Rettenetesen el vagyok keseredve, hogy ?t nem lehet rendesen babusgatni, mert nem jó neki sokszor még a kezemben sem pár hete... Sokszor olyan érzésem van, hogy nem is szeret... Mit tegyek, hogy a kezemben megnyugodjon?

Legjobb válasz: Nem lehet,hogy nagyon sok inger éri a nap folyamán?Lehet,hogy nagyon fáradt.Kisfiam is nagyon tud sírni ha fáradt,akkor csak a ringatás segít.

Nálunk a 3 és fél hónapos Kislányom nem egy sírós fajta, de néha nálunk is van hogy ha felvesszük, egy ideig jól el van, aztán meg jön a nyûgösködés. Ilyenkor ( bár lehet sokan leszavaznak érte ) rájöttünk hogy Neki az a legjobb ha leteszem, adok Neki egy játszó cumit, amit elcsócsizhat, és közben ott vagyok Vele, énekelek, beszélek Hozzá, fogom a kis kezecskéjét, símogatom. Szóval babusgatás + cumi a szájába, Õt ez nyugtatja meg a legjobban hosszú idõre. Szerintem azért mert ilyenkor jobban tud nézelõdni is mintha a karomban felém néz, ott a kis cumija is és hát persze mi is ott vagyunk Neki.
Szoktál inni tejserkentõ teát? Az én kislányomnak attól fájt a hasa, ill. ha tejterméket vagy tojást ettem.
Az elsõ hónapokban nálunk is volt hasfájás.Anyatej+ tápszer volt a táplálék. A hordózókendõ csodákra volt képes.Rövid idõn belül a kendõben elaludt, így aztán órákig nyugi volt.Melegen tartotta a pocakját, hallgatta a szívdobogásom, közel volt hozzám.... így minden az egyben volt. Nekünk ez segített! Már a 7.hónapja nagy kendõsök vagyunk!!!
http://www.lll.hu/node/5 Itt van egy pár tipp, hogy mit tehetsz még.Hátha hasznát veszed.
Mi is így voltunk. 3 hónapos koráig csinálta. Ha felvettem még jobban üvöltött. Elvittem dokihoz, de azt mondta, hogy nem hasfájós, mert akkor nem egész nap, hanem a nap egy bizonyos szakában csinálná csak. Viszont ha a férjem vagy anyósom vette fel, akkor elhallgatott. Én arra jöttem rá, hogy tudta, hogy nálam van a cici, és ha felvettem, és nem szoptattam meg, még jobban kiakadt. Pedig éhes nem lehetett, elég jól hízott. De azóta is tiszta cicifüggõ. Kitartás, még egy hónap. Reméljük.
Nem lehet, hogy nagyon sok inger éri a nap folyamán?Lehet, hogy nagyon fáradt.Kisfiam is nagyon tud sírni ha fáradt, akkor csak a ringatás segít.
Tudnod kell, hogy a kisfiúk általában hasfájósak. A környezetemben 99%-ban ez a tapasztalatom. Megoldás, hogy a hasikáját finoman körkörösen, óvatosan símogasd, puha pici párnát is tehetsz a hasához. Apropó! A másik dolog még amitõl fájhat a hasa, hogy ha anyatejes+tápszeres.
Próbáld meg megszerezni a Suttogó Titkai I. könyvet (nem kaptafára nevelés), és most elolvasni. Nálunk akkor álltak helyre a dolgok, mikor napirendünk lett (3hós volt). azóta 10 hós, és álombaba. Nem a kezedben kell megnyugodnia, hanem meg kell tanulnia saját magát megnyugtatni. És a babád téged szeret a világon a legjobban!!!!!! Ezt nagyon fontos tudnod!!! Csak nehéz nekik itt a pocakon kívül.
Suttogó 1, 8 hónapos kórtól alkalmazható. Amerikai anyukáknak írták.Hamar visszamennek dolgozni.Jó gyerek kell nekek.aki kizámíthatóan csinál mindent. A könyvben van 1-2 jó ötlet is. Elsõsorban tápszeres babáknak, vagy ha még nem az a módszer következtében majd az lesz. Nekünk Magyar anyáknak jó, ha tehetjük 3 évig itthon maradhatunk, Annak aki dolgozik a baba mellett, persze fontos hogy átaludja az éjszakát.
Az én kisfiam 3 hós volt, mikor sírós, hasfájós, hisztis baba volt, akkor olvastam, és mindent megoldott. Most 10hós és anyatejes. folyamatos foglalkozást igényel, de nem hisztis, nem nyafogós, kiegyensúlyozott, boldog kisbaba. Nálunk fel sem merült a tápszer gondolata. Azóta este 8-fél9 körül fekszik, reggel 7kor kel. Az hogy rendszeresség van egy gyermek életében, az nem robotgyereket jelent. Minden este szopi, fürdés fogmosás, pár kedves szó(mindig ugyanazok) és alvás.
azért ird majd meg mi segitett ha megoldódik.
A suttogó titkai (amit írtam) nem azt írja, hogy hagyjad sírni! Nem is erre céloztam azzal, hogy megtanulja megnyugtatni magát! Dehogy! Én sem hagyom sírni, és a könyv is ellenzi ezt. A rosszabbik végletre célozva írtam, ami az, mikor csak ringatva, cipelve tud álomba szenderülni. Mert az sem jó! De igenis válaszolni kell a baba sírására, mert az alapvetõ bizalom most alakul ki. Ha nem számíthat az anyukájára, akkor kire, mikor meg kell vigasztalni a kicsi lelkét.
a suttogós könyvhöz én úgy tudom legalább 6 hónaposnak kell lenni a babának. picike még babausgasd nyugodtam...lesz még ideje megtanunlni mindent. Egyébként jó könyv és hasznos is.
"Azonkívül, hogy ártalmas lehet a babának, az édesanyának is rossz, ha kisbabáját sírni hagyja. Elõször is, megzavarja a mama ösztönös megérzését. A szíve azt súgja, hogy válaszoljon, mások meg azt mondják, hogy ne. Az édesanya csapdába kerül. Nem tudja, hogy önmagában bízzon, vagy a "szakértõben", miközben a legjobbat szeretné nyújtani gyermekének. THE FUSSY BABY címû könyvében dr. Sears a következõket mondja: "Ha a mama folyamatosan más tanácsára hallgat a saját ösztönei helyett, és nem figyel kisbabája jelzéseire, csak azt tanulja meg, hogy se önmagában, se kisbabájában ne bízzon." Lehetõleg tegye is tisztába magát a baba.. ha már önmagát meg tudja nyugtatni. Mõdszer-mõdszer hátán?
Szerintem megpróbálhatod csak úgy is cicre tenni. Általában attól is megnyugszanak a babák. De igen, a frontok, ez az idõjárás jobban megviseli a kicsiket. Hasfájásra vannak a patikában szerek, próbálj ki valamit, kérj tanácsot a védõnõtöl. Melegits egy kispárnát azt tedd a pocakjára általában az is beválik. A tesóméknál kisfiú van, õk hasrafektetik ilyenkor. Tegyél a háta mögé valamit és fektesd a kiságy végébe hogy a lábacskája hozzáérjen. A piciknek még nincs olyan jó térérzekelésük ezért jó ha valamihez hozzáérnek. Nálunk a kórházban is mindig a bölcsõ végében voltak a babák. Vannak ezek a játszószõnyegek, az is beválhat, lekötik a figyelmét a szines játékok. Énekelj neki vagy hallgassatok zenét. Amikor terhes voltál hallgattál zenét? Ha igen akkor próbáld meg azokat bekapcsolni amiket akkor. Emlékeznek rá és megnyugszanak tõle. Remélem valamelyik beválik.
Igen, ugyanez van, 8 hetes lesz. Szerintem a meleg meg a frontok vannak rá hatással, ezért nyûgösebb. A mostani hidegfront után 1 nap pl. tiszta nyugi volt. Mindenesetre mindig találok valami alap-okot, általában éhes vagy fáradt. Van olyan pl reggel hogy 1 órán át, 3-szorra szívja tele magát, sosem hinném, de mindig az a baj hogy még éhes. Ha evett és utána is csinálja, akkor fáradt, és idõ kell míg elalszik. Ma is ez volt, fél óra volt csak a déli nagy alvás mert megzavarta egy kaki, ami hason nem megy neki....Vagy éhes volt, és arra ébredt, nem tudom, mindenesetre evett is. Ezután 4 órán át tartott hogy újra bealudjon, végig nyügi volt, de újra meg újra lekötötte valami. Magától nem alszik el, a karomban meg nem jó neki, amíg nagyon ki nem fárad fizikailag is, akkor igényli csak a ringatást, és persze csak függõleges helyzetben, mással nem is próbálkozok. Szóval lehet olyan baj hogy élményektõl már fáradt de fizikailag nem, így lerakom ilyenkor, hasra, és gyúr tovább, jön-megy, 10 percig bírja, aztán megint nézelõdni akar, beszélgetni, és így telik a nap. Szóval kemény menet.... És nem fáj a hasa, az nem ilyen, volt pár rossz napunk, úgyhogy tudom :(
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem hamar túl leszünk ezen a sírós idõszakon, úgy szeretném babusgatni, de általában nem hagyja. Amúgy csak anyatejet kap, hízni hízik rendesen, szóval éhes sem lehet... Remélem hamar elmúlik ez a fránya hasfájás...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Hát hol is kezdjem? Infacolozunk, gyógyszertári görcsoldót és homeos bogyót kapa fájós pocira. Ill. vettünk neki egy elektromos bölcsõhintát, amikor semmi sem jó, akkor az az egy, ami mégiscsak jó. Állítólag az anyaméhben való ringásra emlékezteti õket. És mióta kevésébé fáj a pocija, azóta szereti, ha babusgatom, ringatom. Szóval minden jó, ha a vége jó. Éjszaka alszik este 10 tõl reggel 7-ig, napközben nagy ritkán, de ha foglalkozunk vele, beszélünk hozzá, akkor már nem sír. Így a pocija volt a fõ ludas! Suttogó megvan, de hát a hasfájásra nem tudott megoldást... A késõbbiekben remélhetõleg lesz haszna. :)

Nagyot hibáztam? Most szombaton múlt 4 hónapos a kisfiam és már 2 hete elkezdtem a hozzátáplálást. Üveges babakonzervet és tejpépet kap.

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam szinte születésétõl fogva tápszeres, a védõnõm javaslatára 4 hós korában kezdtem el adni a gyümiket, kicsit késõbb fõzeléket. Ha tápszeres a babád, akkor semmi baj nem lehet abból, hogy már gyümiket próbáltok enni. ( Van olyan jó mint a tápszer!) Persze ha szoptatsz még, akkor viszont korai volt. Boldog babázást!

Szia! Az én kisfiam szinte születésétõl fogva tápszeres, a védõnõm javaslatára 4 hós korában kezdtem el adni a gyümiket, kicsit késõbb fõzeléket. Ha tápszeres a babád, akkor semmi baj nem lehet abból, hogy már gyümiket próbáltok enni. ( Van olyan jó mint a tápszer!) Persze ha szoptatsz még, akkor viszont korai volt. Boldog babázást!
Szia.Ne aggódj és nem hibáztál szerintem.Én is kb.4 hónaposan kezdtem kóstoltatni vele a gyümiket és anyatejes.(1hét és 5 hónapos lesz).Nekünk a védõnõ(nagyon normális és szoptatáspári, de nem minden áron))ajánlotta, hogy az tízórai v. uzsi elõtt kapjon gyümit és utánna szopizzon, mert többször volt olyan, hogy 1 hétig nem volt kaki.Azt monta, hogy már szinte mindent megemészt a pindúr és nincs salakanyag.Most így, hogy uzsi elõtt kap gyümit és szopizik, minden rendben, 2-3 naponta tuti van kaki.
Én is ismertem olyan babát, aki igényelte a szilárd kaját ilyen korán. Egyszerûen nem lakott jól mással.
Ha a babád anyatejes, akkor igen, hibáztál, mert anyatejes babáknak 6 hónapos korukig nincs szükségük másra, mint az anya tejére. Ha tápszeres a babód, akkor szokták ajánlani már, hogy 4 hónapos kortól kezdõdjön meg a hozzátáplálás, de akkor sem muszáj elõrébb hozni a 6. hónapnál. Amúgy attól is függ, hogy hogyan vezetted be a babakonzervet, tehát fokozatosan, pl. egy-két kiskanál almapép, és ez növelve napról napra vagy hirtelen benyomott a babád egy egészet. Szóval kicsit részletesebben írhatnál róla, mert így nehéz megmondani, hogy hibáztál-e, de a hozzátápinál óvatosnak kell lenni, mert jöhet allergia és az emésztõrendszerük sem fejlett még a babáknak. Egy 6 hós babájú, a HT-t most kezdõ anyuka
Dehogy. De egy kis krumplit fõzhetsz te is, almát reszelhetsz, répát is fõzhetsz, ne egyen csóró mindig konzervet!
Szopizik még? Ha igen, 6 hónapig kizárólag az anyatejet ajánlják, nyilván nem véletlenül. Ha tápit eszik, 4 hónapos kortól már szokták kezdeni a hozzátáplálást. Én úgy láttam jónak, ha minnél tovább csak szopizik a kisfiam. Te úgy tünik nem így gondolod. Miért?
Szia! Szerintem sem hibáztál, az én kislányom anyatejes, de 4 hósan elkezdtük a hozzátáplálást. És õszintén megvalva nagyon örülök neki, mert most lassan 7 hónapos, és alig van már tejem, ha csak 6 hósan kezdtünk volna mást is enni, akkor most kaphatná a tápszert, így meg egy pár szopival és evéssel szépen fejlõdik.
A kérdező hozzászólása: Szóval: 3 hónaposan egyszerûen elválasztotta magát, még üvegbõl sem volt hajlandó meginni az anyatejet. Aztán 3 hete a tápszerbõl is csak 50-60 ml-eket volt hajlandó megenni. Hát innen jött az ötlet. Fokozatosan vezettem be, de már eszik 3-4 fajta konzervet. Nagyon ízlik neki, a tejpép is, de mindig csak a tápszer után kapja, változó, hogy milyen mennyiségben.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert most olvastam, hogy a túl korai (5 hó elõti) hozzátáplálás tönkreteheti a bélflóráját és megnöveli néhány betegség kialakulásának az esélyét. Persze utánaolvashattam volna elõbb is. Igazából arra lettem volna kiváncsi, hogy más is eteti-e már ilyen korban az anyatejen/tápszeren kívül mással is a babát.
Elõzõnek: Nem azért lett kevesebb a tejed mert hozzátápláltad? Nem kötözködésbõl, csak kiváncsiságból. Mi most vagyunk 5hónaposak, de csak tervezem a hozzátáplálást a 6.hónap után.Addig elméletileg nem eléggé fejlett a gyomorrendszere.És sokáig szeretném szoptatni min. 1éves koráig.Gondolom ha hozzátáplálás megkezdõdik, jól lakik-->kevesebbet szopizik-->kevesebb tejcsi lesz hamarosan semmi. Én ezért félek a hozzátáplálástól. A kérdésre válaszolva: Szerintem ha tápszeres akkor nem, de ha anyatejes én vártam volna a 6.hónapig. Jó babázást!

2, 5 hónapos a kisfiam, tápszeres. Eddig a kakija aranysárga kicsit keményebb volt, mint az anyatejes babáé. Ma volt kakija, és zöldes szinű volt. Ez mitől lehet? Eddig ilyen nem fordult elő.

Legjobb válasz: A kisfiam a hipoallergén tápszertõl kakil zöldet.Ha nincs láza, nem nyugtalanabb mint máskor, akkor nálatok is ettõl lehet. Nálunk egyszercsak elkezdõdött, és úgy is maradt. Most a hozzátáplálás miatt ismét sárgásodik, barnul a kakija.

A kisfiam a hipoallergén tápszertõl kakil zöldet.Ha nincs láza, nem nyugtalanabb mint máskor, akkor nálatok is ettõl lehet. Nálunk egyszercsak elkezdõdött, és úgy is maradt. Most a hozzátáplálás miatt ismét sárgásodik, barnul a kakija.
A tápszerrel etetett babáknak elõfordul hogy zöld lesz a székletük, ne aggódj ha a baba étvágya és közérzete rendben van.
Nálam meg épp fordítva van, eddig volt zöld, most meg sárga lett, pedig alig kap anyatejet.De valóban a tápszertõl lehet zöldebb , ne aggódj, nekünk 3 hóig ilyen volt.

Létezik hogy 2 hónapos a kisfiam és menstruálok?

Volt valaki igy és meddig tudott szoptatni, mert hallottam már olyat hogy utána gyengébb a tej?

Legjobb válasz: Én a hat hetes kontrolon már túl voltam az elsõ menstruáción. Sajnos szoptatni alig 2 hónapig tudtam, azt is pótlással.

Én a hat hetes kontrolon már túl voltam az elsõ menstruáción. Sajnos szoptatni alig 2 hónapig tudtam, azt is pótlással.
létezik, nekem mind a két gyereknél 8 héttel szülés után jött meg elõször és egybõl be is állt a 28 napos ciklus tejem sajnos egy hormonális betegség miatt elõtte sem volt sok, de még ez a kevés is érezhetõen lecsökkent és nem is voltak hajlandók elfogadni
Persze. Három gyerekem van, mindhárommal 6 hónapig kizárólagosan szopi volt. Elsõvel 8 hetesen jött meg (19, 5 hónapig szopott), másodikkal 3 hónaposan(20 hónapig szopott), harmadikkal szintén 2 hónaposan, õ 16, 5 hónapig szopizott. Az elsõ gyerekemmel semmi változást nem észleltem, a másodiknál amikor megjött, mindig gyakrabban kellett mellre tennem, két óránként kérte, kicsit kevesebb volt a tej, a harmadikkal meg azt figyeltem meg, hogy 3-4 nappal azelõtt, hogy nekem megjött, elkezdett puffadni. Mennyiség nem lett kevesebb aztán.
Saját megdöbbenésemre én is így jártam sajnos:( Pedig 3. baba, elsõnél fél év után, másodiknál 5. hónap után jött meg elõször. Szoptatni tudsz utána is, nem lesz gyengébb a tej. Onnan tudom, hogy reggel szoktam fejni, és látom, hogy jó zsíros. Max amíg megvan, abban a pár napban kicsit kevesebb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Láza nincs mert megmértem popsiban, és jó a kedve is.De a popója is kipirosodott, kenem sudokremmel.
Mi 3hónaposak vagyunk és szintén tápszeresek és mi is 5x eszünk.Nálunk is vannak napok amikor 3 kaki van de általába napi 1. Azt figyeltem meg, hogy olyankor van több amikor többet eszünk.Napi 800-1000ml az adagunk. Nektek?

2 hónapos a kisfiam és szopizik! Fogyókurázhatok? Ha igen, hogyan?

Legjobb válasz: egyél amikor éhes vagy, ne éhezz, de figyelj a szénhidrátra. És sportolj. (egyáltalán nem árt a tejnek, fokozatosan kezd el, attólfüggõen elõtte milyen remdszeresen sportoltál)

egyél amikor éhes vagy, ne éhezz, de figyelj a szénhidrátra. És sportolj. (egyáltalán nem árt a tejnek, fokozatosan kezd el, attólfüggõen elõtte milyen remdszeresen sportoltál)
ha elkezd csökkenni a testzsír mennyisége, akkor szervezet dönthet úgy, hogy ez vészhelyzet, amiben a szülõ túlélése fontosabb, mint a magatehetetlen gyereké és leállíthatja a tejtermelést. persze ma már van tápszer is, csakhát... én nem javasolnék semmi olyan módszert (se fogyókúra, se sport, ha eddig nem sportoltál), ami a testzsírodat csökkenti, amíg szoptatni akarsz.
A kérdező hozzászólása: Életemben nem sportoltam!Szerencsés alkat voltam a szülésig!Most viszont van egy pici pocak, ami nagyon zavar!
Komoly diétát ne csinálj. Nekem epemûtétem volt szülés után, és a diéta miatt zuhanórepülésben fogyott a tejem. De igyál sokat, ne egyél édeset és sétálj sokat. Az segíteni fog.
Én elhagytam a fehér kenyeret és este 6 kor vacsoráztam könnyû kajákat, fõzeléket feltét nélkül, sült húst köret nélkül csak salátával és sosem degeszre csak, hogy nem maradjak éhes. Nem nasiztam és az édességet is kerültem. 2 hónap alatt az eredeti súlyomnál voltam és a tejem is tápláló, még mindig "szopizik" pedig már 1 éves és én is tartom a súlyom. Nem igaz, hogy zsírosan és sokat kell enni a szoptatás alatt. Egészségesen kell enni és az egyensúly fennmarad, neki is jó és nekem is. Az orvos meg is dicsért mert szépen fejlõdik, nem fáj a hasa és én is egészségesebbnek érzem magam! Le is szoktam a sok és zsíros kajákról.
elsõ vagyok Valóban tévhit, hogy zabálni kell. én is visszafogytam 2-4 hónap alatt mindhárom gyerek után. Én egész életemben sportoltam, a terhesség alatt is és a szoptatás alatt is.Azért írtam, hogy attólfügg elõtte mennyit sportoltál, mert arra a mennyiségre visszaállhatsz, de nagy ugrást szoptatás alatt nem érdemes csinálni Ja, és mindhármat 1 évig szoptattam, tehát ha neméhezel, hanem csak odafigyelsz arra, hogy mit eszel, akkor lesz tejed. Mindíg megdöbbenek amikor a anyák azt mondják, hogy most nagyon sokat kell ennem, mert szoptatok és ezzel az indokkal felszednek még 20kilót a szoptatás alatt.
A szoptatás alatt nem kell szigorú fogyókúrába kezdeni, senki nem várja el az újdonsült anyukától, hogy néhány hét alatt visszanyerje terhesség elõtti alakját. Amire viszont mindenképpen figyelni kell, az az, hogy ne egyen a kismama kontroll nélkül, kettõ helyett, mondván, hogy szoptat.

2, 5 honapos a kisfiam, anyatejes, és rettenetesen hasfájos még mindig. Mi lenne, ha elkezdeném tápszerezni, ugy lehet elmulna?

mert azt hallottam,hogy az anyatejtöl hasfájosak?lehet ilyen?pedig tejem van,de ha tápszertöl elmulna.

Legjobb válasz: Szerintem ez nem igaz! A fiam tápszeres a lányom anyatejes volt,mégis mindkettõ hasfájós volt kb.3-3,5 hós koráig. Ha van tejed akkor inkább szoptass!

Szerintem ez nem igaz! A fiam tápszeres a lányom anyatejes volt, mégis mindkettõ hasfájós volt kb.3-3, 5 hós koráig. Ha van tejed akkor inkább szoptass!
Emiatt a világért se hagyd abba a szoptatást. ne adj neki mû kaját, mert a tápszer az mû. inkább nézd meg mit eszel, lehet az okozza a hasfájást. kerüld azt az ételt. egyébként már nincs sok hátra, kb. 3 hós korig szokott fájni a pocijuk. a legjobb neki az anyatej. kitartás!
Szia! Ezt komolyan gondoltad?Elvennéd tõle az anyatejet?Elõbb nézz utána, hogy mitõl van a babának hasfájása.Egyébként már nem sokáig fog tartani.azért fáj a babák hasa, mert nagyon kicsi a bélrendszerük és a gyomruk, és az a mennyiség tej, vagy tápszer amit megisznak annyi, mintha egy felnõtt egy vödörrel inna meg az arányokhoz képest.Majd ha nõnek, nagyobb lesz a hely, nem tekeregnek úgy a belek, fejlõdik az emésztõrendszer, és magától elmúlik a hasfájás.Vannak szerek, amik enyhíthetik, vagy a cseresznyemag párna és a masszírozás.Szóval ne vedd el tõle a tejet, pár hét, és elmúlik. /Z/
Úgy tudom a tápszer nehezebben emészthetõ, mint a tej, úgyhogy könnyebben okoz hasfájást. Infacolt próbáld ki, de hamarosan tényleg magától is elmúlik neki (reméljük).
Gyógyszertárban vehetsz Sab cseppeket vagy Espumisan cseppeket, amit már közvetlenül szoptatás elõtt érdemes beadni neki, így nem fog szenvedni. Nálunk mindkettõ bevált. Kitartás, nemsokára kinövi, a tápszert pedig felejtsd el! 9 hónapos ikrek anyukája

4 honapos a kisfiam, és mostanában állandoan sir a babakocsiban, pár hete még elvolt, kb.2 hete csinálja. Már utálok elindulni valahova, dehát mégse ülhetünk itthon a panelba. Mért csinálhatja?

Legjobb válasz: Én is voltam vele így.Sajnos neki sem egyformák a napjai, ugyanúgy mint nekünk. Nálunk általában az idõváltozás okozta a sírást, vagy épp a hasa fájt, vagy a fogacskája. És volt úgy, hogy nem volt kedve a babakocsiban lenni. Ha kivettem egybõl abbahagyta.

Én is voltam vele így.Sajnos neki sem egyformák a napjai, ugyanúgy mint nekünk. Nálunk általában az idõváltozás okozta a sírást, vagy épp a hasa fájt, vagy a fogacskája. És volt úgy, hogy nem volt kedve a babakocsiban lenni. Ha kivettem egybõl abbahagyta.
MÁr nem akar vízszintesben feküdni, látni akar mindent. Már kiváncsi nagyon a körülõtte zajló világra.
A kérdező hozzászólása: ezaz, ha kiveszem, akkor abbahadja.de ezért üljünk otthon?hogy lehet megoldani?
A kérdező hozzászólása: meglehet már emelni egy picit a fekvõrészt?
ÉN úgy tudom, hogy még nem lehet megemelni, csak 6-7 hónaposan. Én néha - ha már nem bírom tovább - kiveszem, leülök egy padra vele, és hagyom, hogy nézelõdjön. Utána megnyugszik, és mégis levegõn vagyunk.
Az én fiam 5 hónapos és ezt csinálja. Én beletettem már a sportrészbe (persze nem teljesen ülõ), hátha a nézelõdésre abbahagyja, de nem! Ha kiveszem, Neki sincs semmi baja. Már én is rettegek elindulni, mert ha sír, úgy néznek rám, mint a véres rongyra...
Szia! 5 hónapos a kislányom, és kb.2 hete nálunk is ez van. Két verzió van, hogy miért kezdi el: az egyik, hogy nézelõdni akar, ahogy írják. Én félfekvõre állítom olyankor a babakocsit és kifordítom elõre, hogy lásson. Elég hamar elfárad a sok látnivalótól és akkor már hagyja magát visszafektetni. A másik, hogy fáradt, de valahogy a kocsiban nem akar elaludni. Akkor kiveszem, dajkálom és elalszik. Utána teszem csak vissza. Sosem gondoltam volna, hogy ez is baj lesz. Eddig ahogy beletettük a babakocsiba, egybõl elaludt, most meg pont az a baja... Hát, változik. Szinte minden héten más szokásai vannak, remélem hamarosan ez is elmúlik.
az én fiam 5 hónapos, kb 3 hete ugyanezt csinálja.õ unatkozik a kocsiban.én is ki szoktam venni, leülünk egy padra, elnézelõdik, csak utána vissza kell rakni.és bizony rám is úgy néznek, mintha ölném a gyerekemet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!