Találatok a következő kifejezésre: 2 és honapos (1181 db)

2 és fél hónapos anyatejes babának adható már kevés sárgarépalé?

Egyik barátnőm szoptat és tegnap mondta, h a kicsi már megkóstolta a sárgarépalevet...szerintem még korai, de neki orvos tanácsolta. Ti mit szóltok ehhez?

Legjobb válasz: Nagyobbik fiam 2,5 hónaposan kapott almát elõször,és semmi baja nem lett. Tápszeres volt és iszonyatosan hasfájós. A védõnõ nem javasolta,csak 3 hó napos kortól,a doki azt mondta mehet.Hozzáteszem 5-6 hónaposnak megfelelõ súlya volt.Ahogy elkezdtünk enni(alma...stb.-hasfájás miatt kezdtem elõbb etetni,meg a nagy súlya miatt),elmúlt a hasfájás. Egészséges 4 éves.Nem allergiás semmire,és nincs elhízva. Kisebbik 2,5 hónapos most,de vele nem kezdem még.Anyatejet kap+tápszer.Majd 3-4 hónaposan.Nem hasfájós.Pont most váltunk tápszert Ha-sról simára.Elég ezt megszoknia,majd utána kezdjük.

Nagyobbik fiam 2, 5 hónaposan kapott almát elõször, és semmi baja nem lett. Tápszeres volt és iszonyatosan hasfájós. A védõnõ nem javasolta, csak 3 hó napos kortól, a doki azt mondta mehet.Hozzáteszem 5-6 hónaposnak megfelelõ súlya volt.Ahogy elkezdtünk enni(alma...stb.-hasfájás miatt kezdtem elõbb etetni, meg a nagy súlya miatt), elmúlt a hasfájás. Egészséges 4 éves.Nem allergiás semmire, és nincs elhízva. Kisebbik 2, 5 hónapos most, de vele nem kezdem még.Anyatejet kap+tápszer.Majd 3-4 hónaposan.Nem hasfájós.Pont most váltunk tápszert Ha-sról simára.Elég ezt megszoknia, majd utána kezdjük.
Az orvos, aki ilyet tanácsol, adja vissza a diplomáját! Egy jól szopó, megfelelõeen gyarapodó, tisztán anyatejes babának nem 2, 5 hónaposan. de még 4 hónaposan sincs szüksége semmi másra az anyatejen kívül.
Korai, nem tudom, hogy azaz orvos honnan jött és miért tanácsolt ilyet.
Én azt, hogy messzirõl jött ember azt mond amit akar. Arra meg fõleg nem adnék, amit valaki másnak javasol az orvosa. Inkább kérdezd meg a gyerekorvosotokat, de szerintem ha anyatejes a kisbabád, akkor úgy teszel vele a legjobbat, ha 6 hónapig anyatejen neveled. Egyébként az okot nem értem, miért lenne szükséges egy kisbabának 2, 5 hónapos korában sárgarépalevet adni? Fõleg, ha van anyatej? Interneten sok infót találsz a kisbabák bélrendszerérõl, igazából 6 hónapos korára érik meg. Ezért mondják, hogy addig a legoptimálisabb táplálék az anyatej számára.
Sajnos sok orvos van, akiknek inkább egy másik pályát kellett volna választani... Az anyukát nem hibáztatom, mert ha megbízik abban az orvosban, õ meg tényleg ezt mondta, akkor csak megcsinálta, amit "kellett"... (hogy minek???)
A kérdező hozzászólása: Én sem értem miért kezdte ilyen korán, pedig mûvelt nõ, de azt mondta, h megbízik az orvosnõben, mert Svájcban tanult és eddig mindig jó ötleteket adott (terhessége alatt is). Én nem értek egyet ezzel, nekem is volt kisbabám, igaz tápszeres, de neki is csak 4 hónaposan kezdtem adni a leveket...
3 hónapos korától volt tápszeres a babám, de még neki is csak 4 hónaposan adtam mást a tápszeren kívül. Egy jól szopó babának meg fõleg nem adnék még ilyenkor ilyeneket.

6 hónapos a fiam, mikortól lehet humana ha 2-es tápszere váltani?

Legjobb válasz: Szia! Úgy tudom 6 hónaposan kell váltani 2-re, de nem egybõl, hanem kell adni 1-est is elõtte, mert másabb az összetétele, mint a start-é!!! Mi úgy jártunk, hogy bõven már 8 hónaposan, egyik napról a másikra egyszer csak a humana start tápszer nem volt neki elég laktató, már vagy fél litert megivott és még egy teljes adag tejpép ami után már nem volt éhes és el tudott aludni! Ja tuti nem volt fogzása, meg a hasa sem fájt egyszerûen nem laktata a tápszer és éhes volt!!!! A gyógyszertárba, meg éppen az nap váltottam ki 3 receptet a startból ami 9 doboz volt és csak 6 kaptam, a maradékért mentem másnap és szerencsém volt, mert beváltották õket 1-re és 2-re!!! Azóta nem éhes a manóm! Boldog babázást kíván majdnem 9 hónapos anyuka!

Szia! Úgy tudom 6 hónaposan kell váltani 2-re, de nem egybõl, hanem kell adni 1-est is elõtte, mert másabb az összetétele, mint a start-é!!! Mi úgy jártunk, hogy bõven már 8 hónaposan, egyik napról a másikra egyszer csak a humana start tápszer nem volt neki elég laktató, már vagy fél litert megivott és még egy teljes adag tejpép ami után már nem volt éhes és el tudott aludni! Ja tuti nem volt fogzása, meg a hasa sem fájt egyszerûen nem laktata a tápszer és éhes volt!!!! A gyógyszertárba, meg éppen az nap váltottam ki 3 receptet a startból ami 9 doboz volt és csak 6 kaptam, a maradékért mentem másnap és szerencsém volt, mert beváltották õket 1-re és 2-re!!! Azóta nem éhes a manóm! Boldog babázást kíván majdnem 9 hónapos anyuka!

2 honapos babának johetnek a fogai? Kisfiam nyálzik és állandoan az oklét harapdálja, 2 és fél honapos fejlett baba /6300 g/. Az ínyén látok egy fehér kis csomót /nem kozépen, hanem kb. a szemfogánál/.

Legjobb válasz: Jöhetnek. Legnagyobb csodálkozásomra a fiam 3 hónapos volt, mikor kijött az elsõ foga. 5 hónaposan 4 foga volt, most már 6, és 4 jön egyszerre. Nagyon meglepett, mert a nagynak csak 10 hónaposan jött az elsõ. Ebbõl is látszik, mennyire mások a gyerekek. De azt nem tudom, hogy a tiédnek is azért van-e amit csinál.

Jöhetnek. Legnagyobb csodálkozásomra a fiam 3 hónapos volt, mikor kijött az elsõ foga. 5 hónaposan 4 foga volt, most már 6, és 4 jön egyszerre. Nagyon meglepett, mert a nagynak csak 10 hónaposan jött az elsõ. Ebbõl is látszik, mennyire mások a gyerekek. De azt nem tudom, hogy a tiédnek is azért van-e amit csinál.
Az én babám is ezt csinálja 2 hónapos kora óta. Tegnap töltötte a 4 hónapot és van már 2 foga. Ugyhpgy jönnek azok a fogacskák nállatok is!
Jöhetnek bizony:) Nálunk 4 hósan jött az elsõ, és még nincs 5 hós, és 3 foga van!!:) )))
Szerintem is jöhetnek! Sõt! Nekünk is így volt, viszont csak 4 hónaposan bújt ki. De 2-2, 5 hónapos korától kulturáltan zubogott a nyála, és hol duzzadt, hol fehér volt az ínye.
Nem!:) Ezt minden baba csinálja! Az én fiamnak is fehér a szemfogánál, de még nem jön!
Az én lányom is pont 2 és fél hónapos, ugyanezt csinálja. Ez babaszokás, nem a foga miatt van. :)
igen, már mozgolódhatnak a fogacskák de még csak az ínyében. lányom 2 hós korától küzdött a fogaival, duzzadt volt az ínye, de csak 5, 5 hósan bújt ki.
Az én kisfiam 2 hónapos, és õ is nagyon nyálzik, és állandóan a keze a szájában van. Mi is arra gondoltunk a párommal, hogy biztos jön a foga. Az enyém 7070gr, és 61cm.


2 és fél hónapos tápszeres baba mit kaphat még? Zöldség, gyümölcs püré? Sokat eszik, éjjel is 2-szer.

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni, de nem ettõl függ, az éjszakai kelés/evés... mindkét gyerekem tápszeres (volt), 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, ehhez képest a fiam 11 hónapos koráig egyszer evett tápszert éjjel, és kelt is mellé egyéb okokból, a kislányom 7 hónapos, 2x eszik éjszaka tápszert, pedig nappal már elég sok mindent kap, + kel is ezen kívül egyszer csak úgy...hidd el elmúlik hamar ez az idõszak, tudom, hogy nehéz, de a hozzátáplálással én várnék a helyedben még egy kicsit. Attól a pár falat almától-krumplitól, amit az elején megeszik, hidd el nem fogja áaludni az éjszakát, sõt lehet, hogy még a pocija is fájni fog. Kitartás, mindenki végigcsinálta, egyébként az én környezetemben pár hetes éjjelt átalvó baba nincs, én csak olvasok róluk.:)

Nem akarlak elkeseríteni, de nem ettõl függ, az éjszakai kelés/evés... mindkét gyerekem tápszeres (volt), 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, ehhez képest a fiam 11 hónapos koráig egyszer evett tápszert éjjel, és kelt is mellé egyéb okokból, a kislányom 7 hónapos, 2x eszik éjszaka tápszert, pedig nappal már elég sok mindent kap, + kel is ezen kívül egyszer csak úgy...hidd el elmúlik hamar ez az idõszak, tudom, hogy nehéz, de a hozzátáplálással én várnék a helyedben még egy kicsit. Attól a pár falat almától-krumplitól, amit az elején megeszik, hidd el nem fogja áaludni az éjszakát, sõt lehet, hogy még a pocija is fájni fog. Kitartás, mindenki végigcsinálta, egyébként az én környezetemben pár hetes éjjelt átalvó baba nincs, én csak olvasok róluk.:)
A kérdező hozzászólása: Linkelnél esetleg oldalt ahol errõl olvastál?
A kérdező hozzászólása: Utolsó, az egész megnyilvánulásod stílusa olyan, amire nem vagyok kiváncsi, a többieknek köszi, fõleg aki nem kioktatni akart.
Tápszeren és inni valón kívül semmit! Kicsi õ még a pürékhez.
NEM!Csak víz és tápszer!Az hogy 2x eszik az nagyon jó, az enyém vol hogy többször is evett
A tápszeren kívül vizet és max. cukor nélküli teát. A hozzátáplálást bõven elég lesz majd 4-5 hónaposan elkezdeni. Örüljm, hogy sokat eszik, más azon aggódik, hogy nem akar enni a baba. Ekkor még az a dolga, hogy egyen,
Kérlek, ne adj még neki, pici hozzá nagyon. "Csak" 1, 5 hónap, és legkorábban 4 hónapos korban elkezdheted hozzátáplálni. Ha szeretnéd. Az éjjeli 2x evés nem sok. Lehet, hogy hamarosan átáll õ is a több alvásra, de erre most nem a hozzátáplálás a megoldás.
Hogy mik vannak? Remélem, hogy ezt a kérdést nem gondoltad komolyan! 2, 5 hónaposan a lányomat 3 óránként szoptattam ÉJJEL is! Sõt, ritka az a baba, aki nem eszik éjjel. Ne adjál neki semmit, még nagyon picike hozzá!
Nem kaptál bunkó válaszokat, csak õszinték voltunk! Nyugodtan kérdezd meg a védõnõt, gyerekorvost hétfõn, hogy mit adjál neki! Na, majd õk bunkók lesznek, sõt, lehet, hogy még le is fognak hülyézni! Semmit ne adjál neki a tápszeren kívül! Mit nem lehet ezen megérteni?
A világ botrány! 2szer is fel kel? Örülj neki hogy csak annyiszor! Tápszernél táplálóbb nincs most a babádnak! Semmit ne adj, vizet és teát max..dehát az is szintén nem tápláló..
szörnyû, hogy 2x eszik éjjel, ez a mai gyerekek, hogy mit nem képzelnek magukról ;))) teljesen normális, kicsi a gyomra, nem tud annyit enni nappal, hogy fedezze a szükségleteit, ezért ébred éjjel. 4 hónapos korig semmit nem kaphat tápszeren és vizen kívül, egyébként sokkal táplálóbb a tápszer mint a gyümölcs vagy a zöldség püré, tehát ha kockáztatnád az egészségét és elkezdenéd adni ezeket akkor csak még rosszabb lenne a helyzet
http://www.csaladinet.hu/hirek/csaladtervezes/babas_korszak/.. Van egy másik oldal, ami pontosan leírja a hatóanyag tartalmat is, ha megtalálom linkelem!
Sziasztok! Aki a tápszer mellett voksol, az nézzen utána, milyen semleges cuccal tömi szegény babáját!!!! Ha plusz dolgot nem tudtok írni, akkor ne rontsátok a helyzetet a sok félre információval!
Szerintem is kérdezd meg a gyerekorvost, védõnõt. 2, 5 hós babának nincs szüksége semmire anyatejen ill. tápszeren kívül. Én a hozzátáplálással még tápszeres babánál is várnék minimum 5 hós koráig. Nem érett meg még a kis gyomra, emésztése 2, 5 hósan a hozzátáplálásra.
A kérdező hozzászólása: Kérem csak az válaszoljon, aki nem bunkó stílusban teszi. Köszönöm. Szóval gyümölcs leve vagy zöldség leve?
https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1185312_575.. A babatápszerrõl is ír az összehasonlításban!

Azoknak a babáknak akiknek korán (2 és fél - 3 hónaposan) elkezdett fájni az inyük, mennyi idő elteltével bújt ki az első foguk?

Már pár hete szenvedünk a fogzástól, az eddig teljesen nyugodt babám sírós lett, éjszaka álmában sírdogál, felébred, és nappal nagyon keveset alszik. Állandóan az ínyét babrálja és közben fájdalmasan sírdogál.

Legjobb válasz: Szia! Az én fiam 2-3 hónaposan már nagyon nyálzott,és most 5 hónaposan jött ki 2 foga 1 hét alatt.Õ nem volt nyûgös,sírós,csak a nyála folyt és folyik még mindig nagyon!

Szia! Az én fiam 2-3 hónaposan már nagyon nyálzott, és most 5 hónaposan jött ki 2 foga 1 hét alatt.Õ nem volt nyûgös, sírós, csak a nyála folyt és folyik még mindig nagyon!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat!
sajnos nalunk csak 9 honaposan bujt ki az elso, nagyon hosszu ido telt el a tunetek megjelenese es a tulajdonkeppeni fogzas kozott!

Ha már nincs elég anyatejetek a baba 6 hónapos kora után, adtok 2-es jelű tápszert nekik? Jó dolognak tartjátok ezeket a tápszereket, és mi a véleményetek a tejpépekről?

Legjobb válasz: 6 hónapos koráig szopizott lányom, utánna kevesebb volt a tejem, és nem is kellett már neki a cici, marad a tápszer. BEBA 2-est vagy Milupa2-est vettem, mikor melyik volt akciós és reggel ill. este azt kapta cumisüvegbõl, + délelõtt gyümölcs ebédre fõzelék, uzsonnára pedig tejpép. Ezekben a tápokban tejpépekben megvan minden amire szüksége van a fejlõdéshez, 1 éves koráig napi fél liter tejet vagy tápot meg kell ennie. Én a tejpépet már 4 hónapos korban bevezettem, most 1 éves és mai napig kapja a tápot is, és nagyon egészséges szép fejlett okos baba. Ja, és a táptól tejpéptõl jól lakik a bab jobban alszik éjjel. Nekem ez a tapasztalatom.

6 hónapos koráig szopizott lányom, utánna kevesebb volt a tejem, és nem is kellett már neki a cici, marad a tápszer. BEBA 2-est vagy Milupa2-est vettem, mikor melyik volt akciós és reggel ill. este azt kapta cumisüvegbõl, + délelõtt gyümölcs ebédre fõzelék, uzsonnára pedig tejpép. Ezekben a tápokban tejpépekben megvan minden amire szüksége van a fejlõdéshez, 1 éves koráig napi fél liter tejet vagy tápot meg kell ennie. Én a tejpépet már 4 hónapos korban bevezettem, most 1 éves és mai napig kapja a tápot is, és nagyon egészséges szép fejlett okos baba. Ja, és a táptól tejpéptõl jól lakik a bab jobban alszik éjjel. Nekem ez a tapasztalatom.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors választ. Én is már adok neki gyümölcsöt is, az ebéd pedig teljesen ki van váltva. Én is azt veszem észre, hogy egyre inkább nem fogadja el a cicimet. Ezért is gondoltam a tápszerre meg a tejpépre. De mivel hajlamos ekcémára, így azt mondta a védõnõm, hogy estére is fõzeléket adjak neki. Pedig szerintem is szüksége van még a tejre.
Az én lányom 7 hónapos korában nem kérte tovább a cicit. Sosem tudtam mennyit szopizott és már ideges voltam miatta. Én jó dolognak tartom a tápszert mert amikor mi voltunk kicsik, annyi hülyeséggel etettek minket. Ekcémás is lettem mert 1 hónapig tudott anyám szoptatni és utána õk ugye a tehéntejet adták.
Lehtet, hogy férre értelek. A védõnõ az mondta, hogy a táptól lesz a gyerek ekcémás?
13:32-es vagyok. Ezt tõlem kérdezed? Én ilyet nem mondtam. Azt mondtam hogy valószínûleg ÉN azért lettem ekcémás mert abban az idõben már a kicsi babáknak is tehéntejet adtak (köztük nekem is) és attól lettem ekcémás.
Nem, nem!!! A kérdezõ írta, hogy a babája hajlamos az ekcémára és ezért a védõnõ azt ajánlotta neki, hogy estére is fõzeléket adjon a babájának. És itt nem volt számomra egyértelmû a dolog.

2, 5 hónapos babám napirendje nem akar beállni. Nappal össze vissza eszegetünk, mindig máskor alszunk. Mivel anyatejes, és a cumisüveget sem fogadja el nagyon nehéz. Ti hogyan csináltátok a rendszerességet?

Legjobb válasz: A mi napirendünk olyan 2-3 hónapos korára állt be. Sztem a lényeg a következetesség és némi rendszer, persze nem szigorúan a végletekig ragazkodva hozzá, de mégis muszáj egy irányt adni a napnak. Értem ezalatt, hogy én mindig törekedtem a 3 óránkénti szopira, persze volt hogy bejött, volt hogy nem, de nem hagytam abba és kezdtem bele egy másik "módszerbe", mert az õt is összezavarta volna. Minden le fog tisztulni idõvel. Ja, és még fontos az esti fürcsi is. Eleinte nálunk is össze-vissza volt, de aztán mégis sikerült minden nap azonos idõpontban, azonos forgatókönyvel lezongorázni, így tudja mi után mi jön, a fürcsi elõtt játék a nagyágyon, aztán fürcsi, öltözés, pápá apától, az ismerõs ének, szopi és alvás. Most 7 hónapos és tökéletesen mûködõ és kiszámítható napirendje van (na jó, néha még ma is össze borulhat a nap... :))). Türelem;´´) Ezt kb 1 hete írtam egy hasonló kérdésre, remélem nem baj ha most megint bemásoltam :)

A mi napirendünk olyan 2-3 hónapos korára állt be. Sztem a lényeg a következetesség és némi rendszer, persze nem szigorúan a végletekig ragazkodva hozzá, de mégis muszáj egy irányt adni a napnak. Értem ezalatt, hogy én mindig törekedtem a 3 óránkénti szopira, persze volt hogy bejött, volt hogy nem, de nem hagytam abba és kezdtem bele egy másik "módszerbe", mert az õt is összezavarta volna. Minden le fog tisztulni idõvel. Ja, és még fontos az esti fürcsi is. Eleinte nálunk is össze-vissza volt, de aztán mégis sikerült minden nap azonos idõpontban, azonos forgatókönyvel lezongorázni, így tudja mi után mi jön, a fürcsi elõtt játék a nagyágyon, aztán fürcsi, öltözés, pápá apától, az ismerõs ének, szopi és alvás. Most 7 hónapos és tökéletesen mûködõ és kiszámítható napirendje van (na jó, néha még ma is össze borulhat a nap... :) )). Türelem;´´) Ezt kb 1 hete írtam egy hasonló kérdésre, remélem nem baj ha most megint bemásoltam :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, én is próbálkozom, de néha nehéz...Az esti fürdés mindig este 1/2 8, utána eszünk, és alszunk, és csak hajnal 3-kor kel fel enni legközelebb. Csak a nappalok nem mûködnek.
A napirendet én magam is néha képtelen vagyok beállítani a 11 hetes babámnál. Egy ideig rosszul is éreztem magam tõle, mert van, hogy 8kor vagy 10-kor sõt 11kor kelünk. :) Erre folyamatosan törekedni kell, de ez tõled is függ hogy milyen ember vagy. Én mindig utáltam a szabályokat, nem tudtam soha katonás rendszerben élni. A babának fonots a napirend mert állandóságot és így biztonságot jelent számára. Az esti rutint állítottam be elõször: masszázs, fürdetés, öltözés, evés, jó éjt ringatás és kiságy. Ez mostanra mûködik jól. Aztán az evéssel és a kakival is voltak gondok, ez is beállt, mostanra maradt a reggeli kelés amit 8-9re szeretnék tenni és a nappali alvások. Az evéseket 2-3 óránként, igény szerint csinálom. Minden evés után játék (önálló vagy közös) és ha én házimunkázom akkor ott van körülöttem a baba. ja, néha kimarad a séta is, mert repül a nap... szóval ez sztem is idõ kérdése... :) sok sikert!
Az én babám is anyatejes. Nálunk rendszer a reggeli kelés és az esti fürdés körül van. Reggel felébred, utána kis játék, nézelõdés az ágyunkban, aztán evés és már álmos is, alszik 1 fél órát. Este játék, 19.30 körül fürdés, szopi aztán alvás. Illetve még az ebéd utáni séta idõpontja az ami állandó, akár alszik, akár nem. Megyünk. (ált. azért bealszik) :) A napközbeni alvás mindig máskor van, attól függ, hogy mikor lesz álmos. Napközben nincs nálunk sem rendszer.

Akinek koraszulott volt a babaja, 2 es fel 3 honaposan mekkorak voltak? A kislanyom 42 cm es 1900 gramm volt, 2 es fel honaposan 5 cm es 4200 gramm

Legjobb válasz: az én lányom 36.hétre született 2500g volt és 46 cm. 3 hónaposan volt 4970g és 58cm :) Behozta a lemaradását a kis húsom :) Szerintem nagyon szépen megnõtt a tiéd is. :) Nincs miért aggódnod. :) cm-t annyira nem értettem mennyit akartál írni de gondolom nem kicsike már :)

az én lányom 36.hétre született 2500g volt és 46 cm. 3 hónaposan volt 4970g és 58cm :) Behozta a lemaradását a kis húsom :) Szerintem nagyon szépen megnõtt a tiéd is. :) Nincs miért aggódnod. :) cm-t annyira nem értettem mennyit akartál írni de gondolom nem kicsike már :)
A kérdező hozzászólása: 52 cm o a 36 het kozepen szuletett, nem mukodott mar a placntaes nem kapott eleg tapanyagot aztan 2800-ra mertek az elejen egy het alatt 1900-ra lefogyott bennem
Hú az nem semmi. De akkor szerencsére nem lett semmi baj. és természetesen szülted vagy császárral? Nekem azért lett hamarabb meg kereken 36.hétre mert rátekeredett a zsinór a nyakára és mellkasára. Az utolsó pillanatban sikerült megmenteni. Hála az égnek. És mit mondtak neked az mitõl volt h ez történt? Am elsõ voltam :)

Milyen volt a 2 és fél honapos babátok? Suly, hossz? Mi érdekli őket? MI a jó játék neki?

Legjobb válasz: 2,5 hónaposan kisfiam 6030g és 60cm volt.Most 8,5kg és 70 cm :)5 hónapos lesz 10 nap múlva:))) Sokat kell Velük foglalkozni,beszélni Hozzájuk.Nagyon szeretik,legalábbis az én fiam nagyon.Játék pedig a kiságyában a zenélõ forgó állatkák :)Na meg persze a csörgõk.

2, 5 hónaposan kisfiam 6030g és 60cm volt.Most 8, 5kg és 70 cm :) 5 hónapos lesz 10 nap múlva:) )) Sokat kell Velük foglalkozni, beszélni Hozzájuk.Nagyon szeretik, legalábbis az én fiam nagyon.Játék pedig a kiságyában a zenélõ forgó állatkák :) Na meg persze a csörgõk.
Az én két és fél hónapos kisfiam 5200g, a hosszát nem tudom. Mostanában már egyedül is elvan, mivel a kezeit nézegeti, valamint az öklét tömködi a szájába, és ez igen leköti. Szereti az ágya felett lógó zenélõ, forgó nyuszikat, valamint a színes csörgõket. Fogni még nem tudja, de szereti nézegetni, és a kis öklével ütögeti. Azt is imádja, ha az apja gitározik és énekel neki.
2, 5 hós a lányom, 57 cm és 4950 gramm. Kiságyban elnézegeti a zenélõ körforgót. Van hintánk, zenél, s a fölött is van körforgó abban is szeret lenni, este abban alszik el. V an egy gagyi nyulunk, azt imádja, a pelenkázón mindig azt nézi, ha megnyomjuk a hasát azt mondja I love you. Szereti a csörgõket is, de nekem fáj tõle a fejem ha a párom eszeveszettül rázza neki. a legjobban ölben szeret lenni függõlegesen, mióta megszületett, de csak úgy ha állunk vele, s nézelõdik. Na úgy egész nap ellenne, mondogatom neki mi micsoda, csak nem bírom. Nagyon szépen tartja a fejét, már tarani sem kell, forgatja, s nézelõdik a vállamon. Néha ha ideges, olyan erõs, elnyomja magát tõlem.
Elõzõ vagyok, nagyon rákapott még a nagyujja szopizására, de úgy, hogy közben minden tiszta nyál.

Igény szerint szopizó csak anyatejes babátok 2, 5 hónaposan hányszor kel éjjel és hogyan eszik napközben?

Legjobb válasz: Az enyém születésétõl fogva 9 hónapos koráig szopott, éjjel legalább 5x felkelt. Nappal is kb. 2 óránként mellre raktam. 4 hónapos korától pedig elkezdtem hozzátáplálni. Aztán 9 hósan elválasztotta saját magát, azóta minden éjszakát átaludt:) 19 hós.

Az enyém születésétõl fogva 9 hónapos koráig szopott, éjjel legalább 5x felkelt. Nappal is kb. 2 óránként mellre raktam. 4 hónapos korától pedig elkezdtem hozzátáplálni. Aztán 9 hósan elválasztotta saját magát, azóta minden éjszakát átaludt:) 19 hós.
Este etetem 8 és 11 közt, mikor hogy sikerül. Aztán éjjel egyszer kel, utána már csak reggel. Onnantól kezdve 3-4 óránként kér, de inkább 3. Most pl. az elmúlt 24 óra így nézett ki: Tegnap 20:00 Ma 3:00 Ma 6:30 Ma 9:30 Ma 12:30 Ma 16:00 Ma 19:00 Ma 22:00 és alszik mint a tej. Nem minden nap van így, néha éjfélig is altatom, ma mázlim van :) Az idõpontok körülbelüliek negyedórára kerekítve.
A miénk, este 10 kor, majd éjjel kettõkor, reggel 7 kor ébredt, napközben két óránként, és így tovább. Egy évesig, majd magától hagyta abba.
Nekem 6 hónapos, eddig 2-3 körül kelt és fél 8kor.....1 hete viszont éjfélkor és onnan akár 1, 5 óránként is.....valószínûleg a foga, de 3x kel éjjel mostanában.
Szia! Kislányom 3 hónapos, egyszer kel éjszaka.általában ilyen a napunk: 20:00 -kor eszik elõzõ este, pancsi után, aztán 3-4 felé kel, utána 7, 10, 14, 17, 20 Plusz, minusz fél óra. De volt hogy nyûgös volt, vagy front, és akkor kel éjfélkor, de olyan is volt, hogy csak reggel 7-kor kelt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!