Találatok a következő kifejezésre: 2 és hete (2579 db)

alacsony testzsír%ot diétával + aerob edzéssel lehet elérni.
A kérdező hozzászólása: a futás nem aerobnak számít? eddig úgy tudtam (na lesz majd itt jó kis konfliktus helyzet...) a normális étrend alatt pedig sok fehérjét és kevés szénhidrátot értettem.
kinek mi a sok? ezt ki kell számolni nagyjából! a kocogás aerob!
A kérdező hozzászólása: hát valahogy úgy hogy a kockák azt hiszem 10%-tól kezdenek láthatóvá válni, nekem elég lenne olyan 12-13 is, bár igazából nem tudom mennyi lehet most :) egyedül meg tudom mérni valahogy? 16éves vagyok, fiú.
a futás kardió edzés, állóképességet ad. a kocogás [minimum 20-40percig történõ lassú futás] pedig aerob edzés..
én az étrendre gondoltam hogy ki kell számolni
A kérdező hozzászólása: ja hát 16/F - 172 cm - 60kg -+1

Heti 4×45 perc spinning, heti 5×40 perc futás, heti 1×2 óra kondi és heti 2×45 perc gimnasztika mellett mennyi idő mire leadok 5 kilót?

a táplálkozásomban " egészségesen " táplálkozom. tehát nem eszek édességeket. de normálisan ebédelek, vacsorázok reggelizek. eszem szénhidrátot is zsírt is és fehérjét is. különösebb diétát nem követek, csak egészségesen eszek. sok gyümölcsöt. ilyenek.

Legjobb válasz: 2-3 hét

2-3 hét
ennyi sport mellett egy dekát sem fogsz fogyni, csak lemegy a zsír és lesz a helyén izom...viszont a 3-4 hét alatt meglesz a -1 ruhaméret

Ha a baba a terhességi hetéhez képest (mensi szerint) 2, 5 héttel nagyobb már a 12 heti uh-tól és azóta is folyamatosan tartja ezt a"kort" akkor most õ ha hamarabb születik ezzel a 2, 5 héttel nem lesz baj?

Úgy értem, hogy akkor nem lesz meg ez a 41 hét...jaj, lehet kicsit hülyén fogalmazok, de értitek mit akarok kérdezni???Minden vizsgálatom hamarabb volt a 12 hét óta, 18-24 hetes uh cukorterhelés, AFP, minden...

Legjobb válasz: Ha a mensi szerinti es az uh szerinti szulesidopont mas akkor a 12. uh-t veszik alapul mert akkor valoszinu nem kozepidoben volt a peteeresed. Tobb het is lehet a kulonbseg ( nekem 13 nap volt).

Ha a mensi szerinti es az uh szerinti szulesidopont mas akkor a 12. uh-t veszik alapul mert akkor valoszinu nem kozepidoben volt a peteeresed. Tobb het is lehet a kulonbseg ( nekem 13 nap volt).
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt mondták, az biztos, hogy a peteérés nekem mindig a 8-9 ciklusnapon volt, tehát nem 14. de az akkor is kb 1 hét....azért köszi
A 12. hétig fejlõdnek egyformán - ha akkor már nagyobb volt 2 héttel, általában ráírják a papírra, hogy "terminusmódosítás" és új lesz a "szülés várható idõpontja".

Hogy fogyjak le 10 kilót 2-3 hét alatt? Mit szabad és mit nem ennem?

Nagyon fontos kérlek segítstek!

Legjobb válasz: 2-3 hét alatt sok az a 10 kiló szerintem, sok zöldséget, gyümölcsöt egyél, meg az olyan ételekbõl amelyek nem zsírosak, ehetsz egy keveset, legjobb ha számolgatod a kalóriákat; neten vannak kalóriatáblázatok mondjuk azoknak a segítségével, és naponta kb 1300 kalóriát eszel meg, és persze fontos hogy legyen valamilyen mozgás, a futás erre a legoptimálisabb szerintem, mert a futás az egész testet megmozgatja. Egyetlen átka van a gyors fogyásnak, hogy nagyon könnyû visszahízni ha nem figyelsz a táplálkozásodra, a legegészségesebb az lenne, ha egy héten 1-2 kilót fogynál, de kitudja miért ennyire sürgõs neked :-) Sok sikert! Remélem segítettem :-)

2-3 hét alatt sok az a 10 kiló szerintem, sok zöldséget, gyümölcsöt egyél, meg az olyan ételekbõl amelyek nem zsírosak, ehetsz egy keveset, legjobb ha számolgatod a kalóriákat; neten vannak kalóriatáblázatok mondjuk azoknak a segítségével, és naponta kb 1300 kalóriát eszel meg, és persze fontos hogy legyen valamilyen mozgás, a futás erre a legoptimálisabb szerintem, mert a futás az egész testet megmozgatja. Egyetlen átka van a gyors fogyásnak, hogy nagyon könnyû visszahízni ha nem figyelsz a táplálkozásodra, a legegészségesebb az lenne, ha egy héten 1-2 kilót fogynál, de kitudja miért ennyire sürgõs neked :-) Sok sikert! Remélem segítettem :-)
Szerintem ne akarjál 2-3 hét alatt 10 kilót fogyni! Nem fog sikerülni. Az egsézséges az a hetente fél-1 kiló. Max 2. de az már sok sztem. Ha sikerül is akkor valszeg sok izmot vesztítesz ami nagyon nem jó, és sok vizet. Meg úgyis visszahítod a dupláját. Azt a 10 kilót nem 2-3 hét alatt szedted fel, akkor miért most jut eszedbe leadni? Inkább próbálj egy reális célt kitûzni és olvass el egy jó életmód könyvet hozzá. Ne valami vacak divatdiétát. Inkább tanuld meg a helyes életmódot és folytasd azt és akkor nem lesz oylan gondod többé, hogy 10 kilót 2-3 hét alatt. Megjegyzem én 3 hónap alatt fogytam 8at.
Ha valaki 10 kg -tól szeretne megszabadulni, egészségesebb és tartósabb ha mindezt ha mindezt lassan teszi. Ennyit biztonságosan kb. 2, 5 - 3 hónap alatt tudsz leadni. 2-3 hét alatt nincs értelme. Ha sikerülne is, akkor is csak olyan módszerrel ami egészségtelen és hosszú távon nem tartható. Tehát bele is betegedhetsz, illetve utána hipp-hopp visszajöhet a kétszerese. Fogyjál tudatos étkezéssel és sportolással, normál tempóban. Egyébként miért ilyen sürgõs?
Gondolom, nem 2-3 hét alatt szedted magadra azt a 10 kilót. Akkor ne is akarj ilyen gyorsan megszabadulni tõle. Amúgy se lehetséges. Ahogy elõttem írták, ennyi súly leadásához 2-3 hónap kell.
Én egyszer fogytam 2 hét alatt 10 kg-ot. Csak kefírt ettem napközben, este pedig 1-2 almát, szõlõt, banánt, ami éppen volt otthon. Mindennap tornáztam akkoriban Bíró ica :D kazijára, kb. 45 perc volt. Nem jött vissza 1 dkg sem azóta sem, de utólag belátom hogy nagyon egészségtelen villámfogyókúra volt, még egyszer nem kezdenék neki te se tedd!!! Fõnököm aki orvos, heti kb. 2 kg-ot tanácsol, de az már a felsõ határ.
Én 3 hét alatt fogytam 8 kg-t, nem éheztem, csak a kenyeret, tésztaféléket, sütit, csokit kihagytam, és este már nem ettem. Volt olyan, hogy vacsorameghívásunk volt, persze nem hagytam ki a sok finomságot, de csak mértékkel - és kenyér nélkül - ettem mindent. Ezen kívül valóban rengeteg gyümölcs, zöldség. Ja, és este 6 után lehetõleg semmit ne egyél! Szerintem ez attól is függ, hogy milyen a testalkatod, mert ha eleve "ducibb" vagy, akkor biztos többet kell tenned a fogyásért, de ha csak hirtelen felszaladt ez a pár kiló, akkor megszabadulni is könnyebb tõle.
az elöttem szóloknak igaza van nem egészséges és nem is szabad ennyit fogyni 2-3 hét mert elmesélem : zsirsejtje mindenkinek van csak neked megtelitõdtek és újabbakat termelt és ahhoz hogy onnan kiürüljenek nagyon sok idõ kell eleinte azért nem látszik mert a szerveid közül ürülnek ki ezért nem is fogysz olyan hama ha okosan akarsz fogyni akkor 2-3 hét alatt ne akard leadni a 10 kg hanem ahhoz 2 hónap kell kb. de sokat is kell mozognod
2-3 hét alatt nem tudsz lefogyni...tulajdonképpen semmennyit sem, mázli, ha 1-2 kilót leadsz, mert a legtöbb diétához is oda van írva, hogy 2 hét, míg a szervezeted befogadja az új ételeket, és a sok mozgást, de ha ez megvan, utána elég hamar beindul a fogyás, tehát olyan 10 kg ot 2, 5 hónap alatt tudsz leadni sok mozgás, és egészséges életmód mellett

Mennyi és milyen betétet vettetek a szülés utáni első 2-3 hétre?

Én úgy gondoltam, hogy veszek 30 db Tena betétet szülés utánra(vastag nedvszívó) és 30-35 db Always éjszakai betétet. Szerintetek?? Elég lesz? Ja és még valami.. Akinek a terhesség el?tt közepes mennyiség? vérzése volt szülés után mennyire és mennyi ideig vérzett??

Legjobb válasz: Én fura eset vagyok, 10 hétig véreztem szülés után. Lassabban tisztultam mint mások sajnos, de voltam dokinál is, és szerencsére nem volt eü gondom, csak hát így alakult. Így én elég sok betétet használtam... Szülés után 1-2 hétig véreztem erõsebben, az elsõ héten Tenát használtam, utána normál nagyobb betétet. Utána már végig rendes, kisebb betétet. Kb. 20 db Tena fogyott el. A többit nem számoltam, de sok volt. Mondjuk szerintem alapesetben bõven elég annyi, amennyit te venni akarsz.

Én fura eset vagyok, 10 hétig véreztem szülés után. Lassabban tisztultam mint mások sajnos, de voltam dokinál is, és szerencsére nem volt eü gondom, csak hát így alakult. Így én elég sok betétet használtam... Szülés után 1-2 hétig véreztem erõsebben, az elsõ héten Tenát használtam, utána normál nagyobb betétet. Utána már végig rendes, kisebb betétet. Kb. 20 db Tena fogyott el. A többit nem számoltam, de sok volt. Mondjuk szerintem alapesetben bõven elég annyi, amennyit te venni akarsz.
én 3 csomag Always-t vettem.( 2 éjszakait, és 1 kisebbet) 1 még mindig megvan.És elég lett volna a kisebbõl bevásárolnom. A kisfiam 2 hetes. Az elsõ pár napban tuti lehet erõsebb vérzésre számítani, de aztán csak néha-héha jön valami. Az eldobható bugyi viszont jó dolog.
Nekem csak a közepes vastagságú Always kellett. De a szobában nálunk senki sem használt Tenát, mindenkinek elég volt az ilyen vastagságú. Császárosok voltunk, de nem tudom, van-e számottevõ különbség. Eldobható bugyit én is használtam, DM-ben vettem 5 db-osat kb. 600 Ft.-ért.
igen, gyógyszertárban vettem 2 hálós bugyit (talán az is Tena volt). jól jött, jobban fogta a betétet mint a bugyi, meg nem is féltettem hogy összemaszatolom.
Én a szülés követõ néhány napra Tenat használtam, de nem betétet, hanem inkontinencia bugyit. Tényleg bugyi formájú, de bele van építve a betét.A legnagyobb vérzést is felfogja és nem kell azzal foglalkozni, hogy elmozdul, elcsúszik, mivel fizikailag lehetetlen. Eldobható bugyit is vettem, de végülis azóta ott van a szekrényben.Darabszámra már nem emlékszem...
Hm nekünk vattát nem engedtek a kórházba , ugyanis beleragad a gátsebbe, én szülés után két hétig véreztem, pár napig erõsen azután napi egy-két betét elég volt.Jó az eldobható bugyi, mert ha véres lesz csak kidobod.
En vettem abbol jo sokat, nagyon kenyelmes volt azzal egyutt hasznalni a nagy beteteket. Szerintem mindenkepp erdemes, kenyelmes.
A kérdező hozzászólása: Vett valaki eldobható bugyit is egyébként? Mert én felírtam abból is néhányat.. Egyáltalán mire kell? Bocsi, hogy hülyeséget kérdezek, de nem tudom mire kell csak amit a védõnõ adott kis-listán rajta volt..
utolsó vok azt elfelejtettem, hogy az elsõ 2 napban csak vattát volt szabad használni, ezért nem fogyott olyan sok betét
nekem kevés vérzésem volt, már a kórházban csak rózsaszínes tisztulásos vérzésem volt. Éjszakai Alwayst használtam (nem is használtam el még egy egész csomagot sem), az utolsó napokban már csak olcsó mini betétet.
Eleinte nekem sok volt, ezert a Brendonban vettem Chicco betetet, nagyobb, mint a Tena. Kesobbre a Tenat hasznaltam par napig es utana az Always ejszakait.
nekem a kórházban még erõs volt a vérzésem (3-4nap), Tenát használtam, de kb. a fele fogyott csak el. utána még kb.3 napig volt mesi szerû, akkor a sima vékony betét elég volt. utána még kb.2 hétig kellett tisztasági betét. szóval az elsõ pár nap erõs, utána normál.
Nekem az always-tól begyulladt a gátsebem. Látom, sokan azt használtak szülés után, de inkább vegyél pamut borításút (carefree, tena, bella, ezekbõl is vannak vékonyabbak), mert az always-nak mûanyag a borítása.

13 éves leszek októberben az nagyon gaz hogy heti 3-szor megyek kondiba edzeni és heti 2 futsal edzésem van? Lehet ettõl valami bajom?

Köszönöm a válaszokat! :DD

Legjobb válasz: Ultra gáz. Én elbujdosnék szégyenemben ha heti 3szor járnék kondiba heti 2 futsal.

Ultra gáz. Én elbujdosnék szégyenemben ha heti 3szor járnék kondiba heti 2 futsal.
Nem gáz, és nem lesz bajod, csak egyél vitamindús kajákat (zöldség, gyümölcs), hogy legyen erõd az edzésekhez.
Sajnos ez gáz... :-\
A kérdező hozzászólása: elfelejtettem írni hogy lány vagyok :DD
Ne használj nagy súlyokat, a gyakorlatokat szabályosan, koncentráltan végezd, figyelj a kajára, és semmi bajod nem lesz. ;-)

Hétfőn kezdtem el szedni menzesz után a tablettát azonban a keddi napon kihagytam valamilyen oknál fogva és a szerdait pedig reggel vettem be. A barátommal már kb 2-2, 5 hete nem feküdtem le és óvszerrel ajánlott az együttlét?

Legjobb válasz: Miért menszesz után kezdted el szedni a tablettát? Hiszen minden fogamzásgátlót a menstruáció 1. és 5. napja között lehet elkezdeni szedni. Vagy a te gyógyszerednél ez másképp van? Egyékbént benne van a betegtájékoztatóban minden le van írva feketén-fehéren. Többek között az is, hogy az elsõ héten kihagyott tabletta a legveszélyesebb, legrizikósabb. Annyi szerencséd van, hogy elmondásod szerint már huzamosabb ideje nem volt aktusotok. Így szerintem nem lehet gond, de a késõbbiekben lelkiismeretesebben szedd, ugyanis, ha a kifelejtett tabletta elõtt volt aktus, abból bizony baj lesz az ilyen alacsony hormontartalmú tabletták mellett! A lényeg, hogy szedd szépen tovább a levelet és most egy ideig (1 hét, ha biztosra akarsz menni több) a tabletta mellett óvszerrel is védekezzetek! Máskor pedig ne csinálj ilyet! :)

Miért menszesz után kezdted el szedni a tablettát? Hiszen minden fogamzásgátlót a menstruáció 1. és 5. napja között lehet elkezdeni szedni. Vagy a te gyógyszerednél ez másképp van? Egyékbént benne van a betegtájékoztatóban minden le van írva feketén-fehéren. Többek között az is, hogy az elsõ héten kihagyott tabletta a legveszélyesebb, legrizikósabb. Annyi szerencséd van, hogy elmondásod szerint már huzamosabb ideje nem volt aktusotok. Így szerintem nem lehet gond, de a késõbbiekben lelkiismeretesebben szedd, ugyanis, ha a kifelejtett tabletta elõtt volt aktus, abból bizony baj lesz az ilyen alacsony hormontartalmú tabletták mellett! A lényeg, hogy szedd szépen tovább a levelet és most egy ideig (1 hét, ha biztosra akarsz menni több) a tabletta mellett óvszerrel is védekezzetek! Máskor pedig ne csinálj ilyet! :)

Tényleg 2-3 hét múlva küldik ki a jogsit? Mert ma azt mondták az okmányirodában. Pedig én mindenkitől úgy hallottam hogy max 1 hét és kint van

Legjobb válasz: 2-3 héten BELÜL küldik ki a jogosítványt. magyarul lehet, hogy holnapra már a kezedben lesz, de lehet csak két hét múlva.

2-3 héten BELÜL küldik ki a jogosítványt. magyarul lehet, hogy holnapra már a kezedben lesz, de lehet csak két hét múlva.
egy örökkévalóság ilyenkor minden nap, úgy érzi mindenki, hogy sose jön el az a nap, amikor már a kezében lesz a jogsi
Szerinted ki kompetens az ugyben, az okmanyiroda vagy a "mindenki" ? Egyebkent a 2-3 het az egy jogi lehetoseg, hamarabb ki szokott erni, de nyilvan a maximumot mondjak hogy ne cseszegesse oket folyton mindenki.
A kérdező hozzászólása: Jól van én csak kérdeztem. de nem kell egybõl ilyen lekezelõen válaszolni.....
Szia! Én 11.09.07.-én voltam az okmányirodában, és ma (11.09.12) megérkezett a jogsim.
A kérdező hozzászólása: köszi) remélem az enyém is ilyen gyors lesz
én ma voltam csináltatni...remélem a héten megjön :)
Én nemrég voltam személyit, meg útlevelet csináltatni. Központiba mentem, mindkettõ másnapra meglett, pedig 5 napot mondtak, mert nekem sürgõsségivel kellett.
Én aug 2e én levizsgáztam 24én bementem és 31edikére kezemben volt a jogsi.

Hogyan lesz 3, 5 éves gyermekem szobatiszta? Nincs még késő ahhoz, hogy 2-3 hetet itthon töltsek vele és csak bugyiban legyen?

Eddig semmi hajlandóságot nem mutatott, pedig próbáltuk már tavaly nyáron is a pelenkát elhagyni. Idén nyáron itthon csak bugyiban volt és gyakran vittük el pisilni (éjszakára még mindig pelust adunk rá). Kakilni 90%-ban még mindig a bugyiba kakil, de ha elvisszük pisilni, szívesen pisil a wc-be, állva (mert fiú). Mi már azt hittük, hogy szobatiszta, de 2 napja kezdtük az ovit és felnyitották a szemünket, hogy állandóan bepisil és nem szól. Az oviban megkérdezik, hogy pisilnie kell? - ha nem a válasz, nem erőltetik tovább a kérdést. Mi sosem kérdeztük, hanem természetesen csak elkísértük a wc-hez és mindig tudott is pisilni. Õ sosem mondja, hogy pisilni kell. A bilit nem szereti. Védőnő javaslata, hogy 2-3 hetet maradjak itthon vele, ne kérdezgessem, hogy pisilni - kakilni szeretne-e. Hagyjam bepisilni és ha már zavarja a pisis-kakis bugyi, szólni fog. Így elérjük azt, hogy a hólyagja megtelik és hamar megtanulja, hogy szólni kell...

Legjobb válasz: Nincsenek autisztikus tünetei? Kérdez Miért?-et? Egyébként lehet vele kommunikálni, õ jelzi a szükségleteit más téren? (Ha éhes-szomjas)? Elmondja, kimutatja, ha fáj valamije, vagy valami miatt szomorú, vagy örül valaminek? Válaszol Igen-t és Nem-et a kérdésekre, vagy elismétli a kérdést szó szerint? Tud Nem-et és Igen-t bólintással kifejezni? Kérni érthetõen tud? Az én kisfiam autista gyanús és neki nem segít a 2 hétig bugyiban, majd szól-hát nem szól, vagy esetleg szól, de nem érdekli, akár fél óránként is bepisil és akár órákig is ellenne a pisis bugyiban, vagy ha úgy tartja kedve, akkor a szõnyeg közepére végzi a dolgát... 2 hónap múlva lesz 3 éves és õ még nagyon nem érett rá sajnos, hogy szobatiszta legyen. Lehet, hogy nekünk csak 5 évesen fog 100%-ra sikerülni. Egyébként van olyan gyermek, aki késõn lesz szobatiszta és nem áll mögötte különösebb ok, csak az idegrendszere valamiért késõbb érik meg rá. Van ismerõs kislány, aki szintén 3 és fél -4 éves kora között lett szobatiszta és nem autista! Nem erõszakolták, egyszer csak szólt magától (tudom nálatok ovi miatt sürgõs lenne, de ezen valószínû csak az idõ segít-amúgy beszokáskor még az addig stabilan, hónapok óta szobatiszták is visszaesnek)!

Nincsenek autisztikus tünetei? Kérdez Miért?-et? Egyébként lehet vele kommunikálni, õ jelzi a szükségleteit más téren? (Ha éhes-szomjas)? Elmondja, kimutatja, ha fáj valamije, vagy valami miatt szomorú, vagy örül valaminek? Válaszol Igen-t és Nem-et a kérdésekre, vagy elismétli a kérdést szó szerint? Tud Nem-et és Igen-t bólintással kifejezni? Kérni érthetõen tud? Az én kisfiam autista gyanús és neki nem segít a 2 hétig bugyiban, majd szól-hát nem szól, vagy esetleg szól, de nem érdekli, akár fél óránként is bepisil és akár órákig is ellenne a pisis bugyiban, vagy ha úgy tartja kedve, akkor a szõnyeg közepére végzi a dolgát... 2 hónap múlva lesz 3 éves és õ még nagyon nem érett rá sajnos, hogy szobatiszta legyen. Lehet, hogy nekünk csak 5 évesen fog 100%-ra sikerülni. Egyébként van olyan gyermek, aki késõn lesz szobatiszta és nem áll mögötte különösebb ok, csak az idegrendszere valamiért késõbb érik meg rá. Van ismerõs kislány, aki szintén 3 és fél -4 éves kora között lett szobatiszta és nem autista! Nem erõszakolták, egyszer csak szólt magától (tudom nálatok ovi miatt sürgõs lenne, de ezen valószínû csak az idõ segít-amúgy beszokáskor még az addig stabilan, hónapok óta szobatiszták is visszaesnek)!
Bocs, hogy ezt írom, de szerintem eleve rosszul kezdtetek hozzá. Azzal is vitatkoznék, amit a védõnõ mond... Az alatt mit értesz, hogy próbáltátok elhagyni??? Vmi szertartás, magyarázat, dícséret, jutalom, motiváció? 90 % -ban bugyiba kakil? És ezt rá is hagyjátok?? Az még nem eröltetés, és nem is leszidás, ha elmagyarázod neki, hogy ez nagyon nem helyes. Ha pedig sikerül, akkor jutalom. Ennyi idõsen már egész biztosan érett volna rá, hacsak nem vmi nagyon egyedi eset.
sziasztok, hát én leszek egy negatí pléda, hogy mit hogy kell, és mégsem sikerül... Lányom most volt 3 éves 1 hete. 3 hónapja pelus nélkül van, és nem szobatiszta, az oviban szóltam, mert felvették, és beveszik így is, de hát nrm tufom mi lesz.. Sajnos úgy látszik hiába próbálok kitartani, és õ is tökre benne van, mondja, hogy anya, nagy vagyok, szólok, de nem szól..ha én nem viszem el pisilni, akkor simán bepisil, és csak akkor szól, mikor már 3dl pisi a földön van... vagy pl. néha bekakil, és nem is szól, egyáltalán nem zavarja..:-(( Pedig volt jutalom, dicséret, megvan benne az akarat, szép bugyi, matrica, és mégsem megy a dolog.. én is el vagyok keskenyedve nagyon, nem tudom így mi lesz az oviban, mert most kedvesek, azt mondják hogy ott pár hét alatt majd szólni fog, de mi van ha mégsem???..de ha 3 hónap alatt nem érzett rá, akkor ott mitõl érezné???? és hát dolgoznom kell nekem is, a bölcsibe már nem veszik vissza, meg nem is akarnám, mert ott meg beteszik az 1-2 évesek közé...az is tök gáz... bocs, hogy nem tudok segíteni, viszont te lelkileg kicsit segítettél, hogy nem vagyunk egyedül ezzel..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igyekszem leírni majd a tapasztalatokat, talán másnak segítség lesz.
Utolsó vagyok. 1-1, 5 hét után olyan jól belejött, hogy azóta nagyon szépen szól. Ritkán cseppen be egy-egy csepp. 3 éves múlt õ is amikor elkeztük (febr.töltötte a 3.-at, amikor jött a jó idõ akkor kezdtük)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! És így mennyi idõ volt, mire a gyerek szólt, ha pisilni vagy kakilni kell? Én is elviszem a gyereket pisilni óránként, de a kaki szinte mindig a bugyiban landol. Az ovitól ezt lehet kérni? Mert szerintem nekik erre nincs idejük, õk azt várják, hogy a gyerek szóljon vagy ha megkérdezik, akkor válaszoljon (ne pedig 2-3 perc után bepisiljen). Tegnap beszélgettünk a kisfiunkkal és remélem, megértette, hogy okos nagyfiú már, hogy elõtte szóljon. Ma nagyon fogok figyelni rá.
Én azt a nagyon szuper tanácsot kaptam annó, hogy ha az ember egyszer leveszi a pelust, akkor nem szabad visszaadni a gyerkõcre. Én eleinte nem kérdeztem, hogy kell-e, hanem 1 max 2 óránként vittem pisilni. Így megszokta és nagyon kevés balesetünk volt... Remélem segítettem.
Igaza van a óvónõknek, ez nem szobatisztaság. Akkor szobatiszta, ha felismeri az ingert és tudja tartani, amíg magától elmegy a bilihez/wc-hez. Attól, hogy elviszitek gyakran pisilni, attól ne is várjad, hogy szobatiszta lesz. Kislányom 2, 5 évesen lett szobatiszta. Volt már elég régóta bilije, amire az elején ráült ruhába, ráültette a játékait, stb. Egyszer levettem róla a bugyit, hogy próbáljuk ki, elmondtam, hogyha kell pisilni, menjen oda (elöl van hagyva a bili) és pisiljen. Úgy gondoltam, óránként ráültetem, de nem kellett, mert 2-3 nap alatt pár becsorgás után nem volt már baleset. A délutáni alváshoz a pelenkát csak 3 évesen vettem le róla, hogy szeptemberre, amire kezdje az ovit, az is rendben legyen, éjjelre még kap pelenkát. Válasszon õ bilit, legyen elöl, azt hátha szeretni fogja. Ne vigyed el a wc-re, mert pont az a lényege a szobatisztaságnak, hogy felismerje, és tartsa vissza, amíg nem jut wc-hez/bilihez. Kérdezgesd, hogy kell-e pisilni, és ha igen, akkor ott a wc/bili. Addig gondolom nem is mehet oviba, amíg alváshoz is nem lesz szobatiszta, nem? Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: 5-ös válaszoló: dehogy pontozunk le és köszönöm a tippet. Amit írsz, nagyon hasonlít ránk is: az én fiam is játéknak nézi a leszokást. Azt hiszem, ezt fogom elõször kipróbálni, mert nincs sok idõm (nem beszélve arról, hogy a munkahelyemen mit fognak szólni hétfõn, ha bejelentem, hogy megint hiányozni fogok)...
Próbáljatok mihamarabb valami jó technikát ki, mert nálunk pl az oviból hazaküldik a kicsiket emiatt. :( Most megköveztek, pontozzatok le, de nálunk a szigor vált be. Nem könyörögtem sem én, sem az apja. Elõtte össze-vissza pisilt a lakásban, kakilt a padlóra. Már játszmázott, mert élvezte hogy takarítunk utánna, nevette, vagy nem reagált semmit hogy szétszórta a kakit. Egy hét alatt szobatiszta lett. Van aki azt mondja, hogy ezzel maradandó károsodást okoztunk a gyereknek......nem látok rajta semmi problémát. Ügyesen megy, elintézi, lehúzza a wc-t, kezet most.
A kérdező hozzászólása: autisztikus tünetei? Ennek utána olvasok. Sokat kérdez miért-et, de ez már rég így van, elég kíváncsi. Értelmes, okos, szépen beszél (bár kicsit raccsol), érzelmeit kifejezi, szól ha éhes vagy szomjas, verset mond, énekel, szól ha fáj valami, mivel az ühüm nekem nem válasz mindig igen-t vagy nem-et várok el tõle, amit teljesít és tud bólogatva is válaszolni (de ezt sem szeretem).
A kérdező hozzászólása: A mi fejünkben az volt, hogy nem kell bili, egybõl a WC-re szoktatjuk, ezért dupla lehajthatós WC-t vettünk. Mivel ez nem vált be, vettünk bilit, de mind kényelmetlen neki (22 kg, de nem kövér, csak zömök gyerek). Tavaly nyáron így nem sikerült. Idén vettünk bilit. Mikor sikerült bele intézni a dolgot, kapott egy szép képet, amit kiszínezett, ennek mindig örült. Ha baleset történt, elmondtam, hogy nem baj, de jobban örülnék, ha õ is úgy csinálná mint mi, azaz bugyin kívül. Ma esett le, hogy nem jól csináltuk, pedig én meg voltam róla gyõzõdve, hogy mivel itthon nincs pisis baleset, a kakisra is tudunk figyelni, nem lesz gond az oviban. Most pedig kétségbe estem... Pedig annyi könyvet olvastam róla és folyton beszéltünk a gyerekorvossal, védõnõvel + barátnõkkel és tessék, elrontottam. De hogyan tudom ezt helyre hozni?
Az óvoda érettséghez hozzátartozik hogy ki meri/kifejezi szükségleteit.(szól hogy pisilni kell, szomjas vagyok stb)25 gyerek van egy csoportban nem kérdezgetik végig mindet hogy kell e pisilni.Sõt nem fogják óránként ki vinni rá ültetni mert erre nincs idõ.Az nem szobatisztaság csak reflex hogy ha ráültetnek pisilni kell.Másik oldalról:A fiam augusztusban elmúlt 3 éves és pelenkás, akkor sem pisilne wc-be bilibe a ráültetném.Viszont idejön hogy anya bepisiltem cseréld ki.Maradt a bölcsiben egy évre még.A gatyában leszel és majd szólsz nem jön össze.Szétpisilte az egész házat nyáron.

2 és fél hónapos kisfiam nem tartja a fejét amikor fekvő helyzetből ülő helyzetbe kell felhúzni. Keressek fel szakembert vagy még várjak vele 1-2 hetet és gyakoroljunk?

Legjobb válasz: Az én kisfiam sem tartotta, illetve húzta fel a fejét, de nekünk már a kórházban mondták, hogy hypotóniával született és keressünk megfelelõ szakembert. 2 hónapos korától 1 éves koráig jártuk heti 1 alkalommal dévény tornára. Nagyon sokat segített, 1 éves kora óta önállóan megy, még a gyógytornász is elcsodálkozott ennyi fejlõdésen. Ja, a gyerekorvos küldött el neurológiára és õk küldtek tovább dévényre, úgyhogy nem került egy fillérünkbe sem.

Az én kisfiam sem tartotta, illetve húzta fel a fejét, de nekünk már a kórházban mondták, hogy hypotóniával született és keressünk megfelelõ szakembert. 2 hónapos korától 1 éves koráig jártuk heti 1 alkalommal dévény tornára. Nagyon sokat segített, 1 éves kora óta önállóan megy, még a gyógytornász is elcsodálkozott ennyi fejlõdésen. Ja, a gyerekorvos küldött el neurológiára és õk küldtek tovább dévényre, úgyhogy nem került egy fillérünkbe sem.
Nekem sem tartotta, kiderült feszes a nyaka! Azért egy két és fél hónaposnak már illik egy pillanatra megtartani! Szóval szerintem mutasd meg vagy egy Dévényesnek vagy a dokitoknak!
Gyerekorvosotok mit mond? Mert nekünk 4 hetes vizsgálaton kifogásolta ezt a lányomnál, de a következõ hétre behozta. Egyébként tartania még nem kell, csak egy-egy pillanatra, ha annyit tart, akkor rendbe van. Ha csak erõlködés nélkül lógatja, akkor kell erõsíteni. Nekem akkor azt mondta a doki hogy MINDIG hason aludjon. Ez tényleg megtette a hatását.
Altasd hason mindig, azzal tutira erõsödni fog!
Napont többször gyakoroljatok! Én is így csináltam. Az én babám tartotta a fejét csak ülni nem akart. Most ott tartunk 3, 5 hónaposan ha hanyat fekszik és olyanja van majdhogynem felül, ugy huzza magát. Fordulni meg egyálltalán nem akar.
Az én kisfiam sem tartotta amikor nézték, majd pár nap múlva behozta a lemaradást.
Nekem se tartotta, sõt 6 hónapos és most is vmikor ha húzom fel és olyan kedve van , akkor nem tartja, de amúgy meg tartja, nagyon ügyi. Akkoriban én is megilyedtem, kértem védõnõ tanácsát, mondta, hogy semmi baj, de ha akarom, akkor úgy tudok vele gyakorolni, hogy erõsödjön, hogy magam elõtt tartom, úgy hogy õ is elõre fel fordul, szóval nekem háttal és a kis karjai alatt fogom, a kis popsiját nekem támasztva. Pár nap alatt érezhetõ volt a változás.
Engem mondjuk marhára nem zavar, csak érdekelne, hogy aki lepontozgatta a válaszokat, az mégis milyen megfontolásból tette?:DDD
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!
Kezd idegesitõ lenni ez a lepontozgatás! Mi a frásznak jön ide ha ilyen Bun....
A kérdező hozzászólása: Nem a kérdezõ pontozgat, hálás vagyok minden válaszért!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!