Találatok a következő kifejezésre: 2 és hónaposak vagyunk. Kb.2 (15 db)

22 honapos, vagy kb 2 éves gyerekek milyen magasak, hány kilok, és miket tudnak már? Igy az átlagra lennék kiváncsi

Legjobb válasz: 23 hónapos a fiam, 13 kiló és 88-90 cm között van. rengeteg mindent tud, mozgásban nagyon jó, lépcsõn fel-le sétál váltott lábbal kapaszkodás nélkül. egyedül eszik, kezet, fület, arcot, mellkast mos, ha kérek valamit többnyire nem teszi meg, ha utasítom akkor megteszi. öltözni-vetkõzni segít, még nem szobatiszta, szerintem nem is lesz tavaszig. beszélni nem beszél, járkálunk is vele orvosokhoz, úgy néz ki minden rendben, csak õ másban jó. azért persze mondd szavakat, 30-at kb. és még van 20-30 amit ismétel de ez ennyi idõsen kevés sajnos. azért bízunk benne, hogy karácsonyra már csacsogni fog :)

23 hónapos a fiam, 13 kiló és 88-90 cm között van. rengeteg mindent tud, mozgásban nagyon jó, lépcsõn fel-le sétál váltott lábbal kapaszkodás nélkül. egyedül eszik, kezet, fület, arcot, mellkast mos, ha kérek valamit többnyire nem teszi meg, ha utasítom akkor megteszi. öltözni-vetkõzni segít, még nem szobatiszta, szerintem nem is lesz tavaszig. beszélni nem beszél, járkálunk is vele orvosokhoz, úgy néz ki minden rendben, csak õ másban jó. azért persze mondd szavakat, 30-at kb. és még van 20-30 amit ismétel de ez ennyi idõsen kevés sajnos. azért bízunk benne, hogy karácsonyra már csacsogni fog :)
elõzõ vagyok, az elsõ válaszából még eszembe jutott, én fiam is építi a duplot, általában kocsit, hajót, házat. 3 színt biztosra ismer, a többit most tanuljuk és a számokat 10ig ismeri, sokszor mondja melyik szám után mi jön de egyedül még nem számol el 1-10ig
utolsó vagyok, az elõzõrõl eszembe jutott, hogy mozgásban õ is jó, hibátlanul és gyorsan fel tud mászni négykézláb a lépcsõn teljesen egyedül(persze nem engedem, de már láttam, hogy csinálja), kézen fogva és korlátba kapaszkodva szépen megy felfelé a lépcsõn.
az elsõ vagyok nekem õ a második gyerekem, a fiam ennyi idõsen egy szót se mondott még. (még sincs vele semmi baj mint késõbb is kiderült)és egyéb készségeiben (egyedül evés, öltözés is jó egy év múlva tartott itt mint a lányom.)
A kérdező hozzászólása: köszike.akkor ugy látszik mi elvagyunk maradva.nekem 22 honapos a fiam.méretre jo, mozgása tökéletes.otthon ö is szobatiszta, kintre adunk pelust, meg éjjelre.amit nem tud, abszolut nem eszik önállóan, csak olyt hogy kenyérfalatkák stb, amit kézzel kell, a kanalas, villással etetnem kell, de szerintem nem is érdekli öt.könveket imádja, legózni ö is tud.ja és beszélni abszolut semmi.4 szot tud csak, már lassan 1 éve.baba, mama, papa, ebbe.semmi más.ez nagyon dühit, ahogy látom ilyenkor már mindegyik beszél.
92 cm 13, 5 kg volt a lányom 2 évesen. Rengeteg szót mondott már, de több szavas mondatot ekkor még nem. Mire vagy kíváncsi, hogy mit tud egy 2 éves? Enyémnek ekkor született kistesója (22, 5 hós volt), nagyon okosan megértett mindent, segített pelenkázni, õ is szoptatta a kisbabáját, stb. Imádtam ezt a kort :) :) Most is imádom, csak most már vissza tud beszélni :D :D (3éves)
utolsó vagyok abszolút nem volt szobatiszta, és a mai napig szereti, ha én etetem õt Nem gondolom, ezek alapján, hogy el lenne maradva a fiad. Majd fog beszélni, ne izgulj.
Kisfiam most múlott 2 éves, a státuszon 90 cm és 11, 5 kg volt. Önállóan eszik, bár villával ügyesebben, mint kanállal. Régóta ügyesen iszik pohárból. Másfél éves korára csak szavakat, de 22 hónapos korára mindent, mondatokban beszél. Énekel, mondókázik. Még nem szobatiszta. Lépcsõn segítség nélkül felmegy, de le már nem jön. Nem ugrik páros lábbal. Öltözésnél, vetkõzésnél segít, csizmát felvesz, de pl. kabátot még nem. A puzzle nem igazán érdekli, viszont a fa vonatos síneket maga összerakja, egyedül épít duploval, szívesen nézeget könyveket, fotókat (a családról). Imád autózni, bólyákat kerülgetni, "tankolni", garázsba beállni, stb.

Nagy bajban vagyok! Mikor tüzelnek először a lány kutyák? Miénk 7 hónapos és alul nyalja magát ez a tüzelés jele? Ma rámászott egy kan kutya kb 2 percet volt rajta . Lehet terhes?

Legjobb válasz: Bármikor tüzelhet már. És hagytad hogy a kutyádon 2 percig rajta legyen egy szukakutya?????? jó gazdi vagy te hallod. Mi kutyánk 6 hónapos, de ha rámászik akár fiú akár lánykutya egy "rugjuk" le róla. És ez is akkor van amikor kutyaoviba vagyunk és játék van.

Bármikor tüzelhet már. És hagytad hogy a kutyádon 2 percig rajta legyen egy szukakutya?????? jó gazdi vagy te hallod. Mi kutyánk 6 hónapos, de ha rámászik akár fiú akár lánykutya egy "rugjuk" le róla. És ez is akkor van amikor kutyaoviba vagyunk és játék van.
*egy=egybõl
hát pontosan az nincs kitalálva hogy mikor tüzelnek a kutyák de ha rajtavolt a másik kutya 2 percig akkor lehet már terhes. és amúgy bocsi de tényleg felelõtlenség volt rajtahagyni a másik kutyát. az én kutyámat ivartalanítottuk. szerintem tegyed te is ezt.
Nem hiszem, hogy vemhes lenne, de valószínûleg tüzel. Ivartalaníttassátok, ha nem akartok tõle kölyköket, különben ha most vemhesül, az veszélyezteti a kutya egészségét.
A kérdező hozzászólása: Játszottak, az én kutyám félt és egyszer betámadta a kan kutya egybõl szedtem leróla nem tudom mennyi idõt volt rajta.Nem tudom, hogy számít, hogy a kutyám farka teljesen bevolt húzva maga alá
Kölyköket semmiképp ne akarjatok tõle. Vigyétek dokihoz. Ha most vemhesül, akkor az egészsége szempontjából csak az azonnali ivartalanítás jó. Meg egyébként is.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok felelõtlen gazdi!Két év alatt négy kutyám pusztult el egyik sem volt még két éves sem.A pénzt nem sajnáltuk gyógyítottuk , de hiába 1.500.000Ft-t költöttünk rájuk.Most van egy tacsim ivartalanítva van utána jött a pincsi keverék kutya, de kifogytunk a pénzbõlés olyan apró hogy még altatni sem merem.Mindegyik mentett kutyus.
Ha be volt húzva teljesen a kutyád farka, akkor nem vemhes, mert egyszerûen a kan nem tudott betalálni neki. Ha két kutya párzik, az egyértelmûen látszik. Ha csak áll a hátán és hágó mozdulatokat tesz, attól az még nem párzás. A nõsténynek félre kell csapnia a farkát, a kan kutya nemiszerve pedig "kibújik", megdagad, maga alá fogja a szukát, beilleszti, stb. Ezenkívül a tüzelés vérzéssel kezdõdik, és a vérzés csökkente után, a 9-12. nap környékén engedi magához a kant. Csöndes tüzelésnél elõfordul, hogy nem tapasztal a gazdi vérzést. Szerintem is ivartalanítsd a kutyusod, amint lehetõséged adódik rá.
mentett kutyára meg pláne vigyázni kell, vegyél egy tüzelõ bugyit neki és abban sétáltasd! na hagyd, hogy kölykei legynek! agyébként hosszú távon akkor is az ivartalanítás a megoldás, tehát keress egy jó dokit, annak nem probléma, ha pici a kutya(egyébként már bocs de egy kisebb pincsi sem pici annyira..)

Sos? Baj lehet hogy pár napja 80-100-vagy néha 130-at eszik a 2 honapos manom? Kb naponta 5x vagy 6x-eszik? Mit tehetek hogy többet egyen? Jokedvü és nevet ha felvan

Legjobb válasz: Bár nem írod, hogy szopik-e a babád vagy tápszert kap. De: ha szopik, akkor teljesen normális, hogy esetleg kevesebbet eszik, mint régebben, hisz az anyatej összetétele, tápanyagtartalma idõvel változik. Képzeld, ha nem így lenne! Akkor fél évesen egy evésre benyomna 1 litert? Ugye ez nonszensz :) Mivel a tej összetétele változik, így most egészen más, mint volt 1-2 hónapja vagy lesz 4hónap múlva. Épp ezért soha ne azt nézd, mennyit evett, hanem, hogy õ jól érzi-e magát a bõrében.. Ha szopi után nyugodt, alszik, nézelõdik, minimum 2 órát kibír 2 evés között, hetente legalább 12 dekát hízik (amíg meg nem duplázza a születési súlyát, utána ez kevesebb lesz!), elég pisis-kakis pelusa van, akkor minden rendben. Bízd a babára, mennyi elég neki, nyugi, ha éhes lenne, jelezné :). Ne mérd minden evés után, mert csak bezazulsz :)

Bár nem írod, hogy szopik-e a babád vagy tápszert kap. De: ha szopik, akkor teljesen normális, hogy esetleg kevesebbet eszik, mint régebben, hisz az anyatej összetétele, tápanyagtartalma idõvel változik. Képzeld, ha nem így lenne! Akkor fél évesen egy evésre benyomna 1 litert? Ugye ez nonszensz :) Mivel a tej összetétele változik, így most egészen más, mint volt 1-2 hónapja vagy lesz 4hónap múlva. Épp ezért soha ne azt nézd, mennyit evett, hanem, hogy õ jól érzi-e magát a bõrében.. Ha szopi után nyugodt, alszik, nézelõdik, minimum 2 órát kibír 2 evés között, hetente legalább 12 dekát hízik (amíg meg nem duplázza a születési súlyát, utána ez kevesebb lesz!), elég pisis-kakis pelusa van, akkor minden rendben. Bízd a babára, mennyi elég neki, nyugi, ha éhes lenne, jelezné :) . Ne mérd minden evés után, mert csak bezazulsz :)
Az én fiam 2 hónaposan 60-80 ml-et evett, rítka volt a 110-120. S 6x evett egy nap. Õk ilyenek. Nekem szépen fejlõdött, s fejlõdik a mai napig. 2 hónapot betöltötte, nem is mértem többet. Ha jókedvû, s van pisi, kakis pelus, akkor nincs gond. Fõleg ha szépen hízik. Azóta 4 hónapos a kisfiam, s a gy.orvos születése óta dícséri, milyen szépen fejlõdik.
Az én babám 4 hónapos, és napközben 100-120 ml.t eszik, este 150-170-et. Ne aggódj, õ tudja, mennyi kell neki, ha éhes, úgyis többet fog enni.

Van egy kutyusunk (9 hónapos westi) nagyon játékos (igazából túlságosan is) folyamatosan foglalkozunk vele és vesszük neki a játékokat de kb 2-3 nap alatt mindent tönkretesz. Milyen játékot nem tud szétrágni? Mit vegyünk neki, vagy csináljunk?

Legjobb válasz: Van az úgynevezett KONG játékok ezeket nem tudják szétrángni,de az ára is rágni való :) Komolyra forditva a kongot tudom ajánlani,bár tényleg nem olcsóak,de azt mondják tovább tartanak és közben jutalomfalatot add,szerintem érdemes lenne kipróbálni. Kerestem neked néhány ilyet: Ez pont 9 hónapos kortol ajánlott: http://www.petnet.hu/termekek/kutya/felszereles/jatek/kong/p.. Nézzd csak: http://www.allati.com/kutya-felszereles/kong-jatekok/-kong-a..

Van az úgynevezett KONG játékok ezeket nem tudják szétrángni, de az ára is rágni való :) Komolyra forditva a kongot tudom ajánlani, bár tényleg nem olcsóak, de azt mondják tovább tartanak és közben jutalomfalatot add, szerintem érdemes lenne kipróbálni. Kerestem neked néhány ilyet: Ez pont 9 hónapos kortol ajánlott: http://www.petnet.hu/termekek/kutya/felszereles/jatek/kong/p.. Nézzd csak: http://www.allati.com/kutya-felszereles/kong-jatekok/-kong-a..
A játékot nem kell elõtte hagyni, csak akkor kell neki odaadni amikor játszol vele. Amúgy tanulja meg lefoglalni magát, és ez használ a falkavezérségnek is, akkor van játék amikor te akarod. Amúgy vegyél neki Kongot, azt nem tudja szétrégni.
Kötél-alapú játékot(jó vastagot) vegyél neki, azt nehezen szedi szét :) !! Húzizós játék :) !
A kérdező hozzászólása: Köszi!:)

2 és fél hónaposak vagyunk. Kb.2 hete nem fejem le a tejcsit. Azóta folyamatosan puhul a mellem. Ha puha a cici és nem feszes, akkor is van elegendő tej?

Ma 3 óra helyett 1-2 óránként evett a babám,de én ezt a melegnek tudtam be.

Legjobb válasz: SZIA!!! Szerintem ha sokáig akarsz szoptatni akkor (tudom hogy nem nagy felüdülés)de fejjél tovább.Lehet,hogy annak ellenére elég lenne a tejed hogy kevesebbnek érzed,az is lehet,hogy esetleg kevesebbet ittál mint eddig!!!De az biztos,hogy ami fogy ahellyett ugyanannyi vagy még több is termelõdik,nem biztos hogy a babád teljesen kiüríti!!!!Az viszont magáért beszél,hogy a babócád többször rákéreckedik a cicire!Légy kitartó,megéri:egy anya akit tápszerrel engedtek ki a kórházból és 4hónap allatt sikerült(a kitartásnak és a babájának köszönhetõen)ráálni a csak anyatejes táplálásnak!Lehet hogy nálad is picit hosszabb idõ mire beáll a rendes termelõdés.Szorítok

SZIA!!! Szerintem ha sokáig akarsz szoptatni akkor (tudom hogy nem nagy felüdülés)de fejjél tovább.Lehet, hogy annak ellenére elég lenne a tejed hogy kevesebbnek érzed, az is lehet, hogy esetleg kevesebbet ittál mint eddig!!!De az biztos, hogy ami fogy ahellyett ugyanannyi vagy még több is termelõdik, nem biztos hogy a babád teljesen kiüríti!!!!Az viszont magáért beszél, hogy a babócád többször rákéreckedik a cicire!Légy kitartó, megéri:egy anya akit tápszerrel engedtek ki a kórházból és 4hónap allatt sikerült(a kitartásnak és a babájának köszönhetõen)ráálni a csak anyatejes táplálásnak!Lehet hogy nálad is picit hosszabb idõ mire beáll a rendes termelõdés.Szorítok
Nekem is ugyan így van most, sztem kicsit többet is ízzadunk, ne izgasd magad, nekem most nagyon be van durranva a mellem, pedig kb 1 hete nem volt.Fejjed mert kell az még.De az is lehet hogy beállt a kereslet kínálat.Ne izgasd magad, én ma volt hogy 1.5 órár etettem, mert kérte.Ez nem jelenti azt hogy kevés a tejem, mert most 3 órája hogy evett, és alzik mint a bunda.Meleg van, és ilyenkor kicsit többetkell etetni, itatni õket.Kitartás. 2 hónapos baba anyukája.
Szia! Egy idõ után mikor beáll a kereslet kinálat, akkor már nem lesz olyan kemény a cici, mint az elején. 2 gyermekem van, mindkettõ 1 éves koráig szopizott(6 hónapo korukig csak anytejesek voltak) sose fejtem, és rengeteg tejem volt. Ugyhogy ne aggódj, biztos van elég tejcsid. üdv 36 hetes kismama
Nem kell már fejni! Beáll a kereslet, kínálat! Annyi tejed lesz ami a picinek kell! (Lehet 1-2 nap amikor egy szopi alatt a másik mellre is rá kell tenni, de ettõl nem kell megijedni!) A eü. kiskönyv is írja (baba könyve), hogy elsõ 6 héten kell fejni! Adrimami
Szia Nem kell fejni, mert be áll a kereslet-kinálat ahogy azt már mások is írták. Ha puha a melled a feszesség után annak a jele, hogy jól kiszívta a babád a tejet és van elegendõ tejed. A szívás serkenti az agyban a több tejtermelõdést.

2-3 hónapos (és/vagy 6 kg-os) babák kb. mennyit kell, hogy szopizzanak?

Legjobb válasz: A hasonló korú/súlyú babák között 2-3x-os eltérés is lehet a szopott anyatejmennyiség között. Ennyi idõsen 400 és 1200 g/nap anyatejmennyiség is normális lehet, ha a baba eleget (napi 5-6 pelus) pisil, megfelelõen gyarapszik.

A hasonló korú/súlyú babák között 2-3x-os eltérés is lehet a szopott anyatejmennyiség között. Ennyi idõsen 400 és 1200 g/nap anyatejmennyiség is normális lehet, ha a baba eleget (napi 5-6 pelus) pisil, megfelelõen gyarapszik.
Ha éhes adj neki, ha nem kér , akkor ne tömd. Nincs olyan, hogy ennyit kell enni, mivel minden baba szervezete más.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Pici Lányom 5 hónapos múlt és kb.2 hete keserves zokogásban tör ki, ha "idegenek" jönnek hozzánk! Még hozzá sem érnek, elég ha ránéznek és már sír és kapaszkodik belém vagy az apjába. Miért lehet ez? Volt más is így?

A véd?n? szerint még korai, hogy féljen az idegenekt?l. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy 2 hete voltak a Szüleim meglátogatni - 2 hetente járnak hozzánk - és Anyukám megfogta kb. 5 perc után és átvitte egy másik szobába, ahol sem engem sem apát nem látta. Csak játszani akart vele, hiába mondtam, hogy ne vigye, maradjanak a nappaliban velünk, mert itt van az összes játéka, Anyu er?szakos volt. Mire beért vele a szobába ordított a babám. Lehet, hogy ez az élmény maradt meg benne?? Azóta nagyon ny?gös is és sokkal inkább igényli a babusgatást és a testkontaktot. Ma újra voltak itt a Szüleim, most nem volt lerohanás, de a Lányom így is ny?göl?dött. Mit tehetnék ez ellen?

Legjobb válasz: Semmit nem tudsz tenni majd megszokja. Az én fiam 20 hós, de még most is elõfordul, hogy ha jön anyósom akkor sírva menekül elõle a szobájába és bebújik a sátrába. Tök változó mert van amikor meg nem foglalkozik vele és olyan is van, hogy el játszik vele. Ha idegen jön a fiam még mindig kapaszkodik belém vagy az apjába, egy kis idõ kell mire megbarátkozik a látogatóval.

Semmit nem tudsz tenni majd megszokja. Az én fiam 20 hós, de még most is elõfordul, hogy ha jön anyósom akkor sírva menekül elõle a szobájába és bebújik a sátrába. Tök változó mert van amikor meg nem foglalkozik vele és olyan is van, hogy el játszik vele. Ha idegen jön a fiam még mindig kapaszkodik belém vagy az apjába, egy kis idõ kell mire megbarátkozik a látogatóval.
A kérdező hozzászólása: Megnyugodtam asszem! Köszönöm szépen! Remélem gyorsan túl leszünk rajta!
Nálunk is ez volt, abban a korban, semmit nem csináltam vele és elmúlt, mostmár szelektál:D!Aki nem tetszik neki , akkor üvölt....
Velünk is ez volt 4-7 hónap között, Apa este késõn jött(fürdetés után) és tõle is sirni kezdett.Most 10 hós és kb a 7.hó után egyre jobban kezdett "barátkozni"az idegenekkel, mára nem sír senkitõl.
A kérdező hozzászólása: Én is bátran odaadom bárkinek, aki jön hozzánk. Azért kértem Anyut, hogy ne vigye külön, mert már akkor a sírás szélén állt, nyûgös volt és tudtam, hogy ez csak rosszabb lesz, ha nem lát minket. Aznap volt a kettõs front és az eleve nagyon megviselte. Ja és Anyuval sem durván beszéltem, teljesen normális hangon kértem. Egyébként meg mindig mondogatom a Lányomnak, hogy ekkor meg ekkor jönnek a Nagyiék, mikor megjönnek, az ajtóban várjuk õket, akkor is elmondom, hogy megjöttek a Nagyiék hozzá, mert szeretik õt...Persze még nem érti, de nem hiszem, hogy félelmet keltettem benne bármikor is az idegenek iránt. Mindenki felé nyitott vagyok, még az utcán idegenekkel szemben is.
Elõzõ vagyok: csak hozzáteszem nem félek, bátran odaadtam én is õt más kezébe a kezdetektõl...a lányom mégis fél. Szerintem nincs összefüggés.
Nekem most 6 hónapos, és 4 hónapos kora óta üvölt, ha valaki jön hozzánk. Egy darabig még anyukámtól, bátyámtól is fél, pedig õket gyakrabban látja. Ha meg teljesen vad idegen jön hozzánk, akkor úgy üvölt, mintha kínoznák szegényt. Nálunk nem volt semmi rossz élménye, nem vitték el õt, nem hiszem hogy ez lenne az oka. De bezzeg ha elmegyünk vásárolni, akkor ott mosolyog az eladókra...:)
Ez tuti adotság kérdése is, de nálatok több minden is egybe játszhat. Az elsö hogy 4-5 hósan van a vissza a mamához kor, ez még nem a szeparációs félelem de jobb a mama mellett, már megismeri az idegeneket. Aztán mikor anyukádnak nem engedted a másik szobába átvítelt akkor a gyerekbe rögzült hogy idegen, anya sem akarja valami rossz. ha akkor boldogan engeded el akkor a baba tudja hogy biztonságban van, hogy nem kell félni anya sem fél. De a babában te keletettél bizonytalanságot. A harmadik meg hogy egy ragaszkodóbb típus, ez csak nehezebb lesz. Nekem a kislányom 6 hós de mi egyedül élünk 3-asban. Vagy is nagyszülöket 2-3x látta. Pont múlthéten voltunk anyóséknál ahol 4 napos party volt, és jöttek mentek az emberek, persze mindenki kezébe vette a lányomat, és imádta, nevetgélt, és mindenkit jól megnézett. soha nem féltettem bátran adtam bárki kezébe. (pl karácsonykor 3 hósan ugyan ez volt az én szüleimnél) Gyerek érzi hogy anya sem fél, neki sem kell. Anyósra úgy hagytuk ott pár órára hogy még egy napja sem voltunk ott, és pont aludt mikor sürgösen mennünk kellett. Egy nyikja sem volt.
A kérdező hozzászólása: Persze megkapom, hogy túlságosan elkényeztetjük és nem lesz el idegenekkel. De mivel a család vidéken lakik, ezért csak Apát és engem lát minden nap. Lehet, hogy így tényleg nagyon nehéz dolgunk lesz a jövõben, de nem tudok mit tenni ez ellen.
Az én lányom 6 hónapos, és hasonló a helyzet.De nagyon érdekes, hogy az én rokonaimtól nem fél.Múltkor eljöttek anyuék, kb. 5 perc után akkora barátság volt, hogy el tudtam menni bevásárolni, rájuk bízva a babát.Nem is sírt!Unokatesóm meg fiú, eljött hozzánk, és még kacagott is rá, hangosan!Ezt eddig csak én meg az apja váltottuk ki belõle.Viszont elég, ha apósom ránéz, üvölt.Múlt pénteken itt volt anyósom, és még vasárnap is félt tõle.Sírt 2 napig szegény.Igaz, hogy anyósom mindig lerohanja, hangosan beszél, szinte kiabál hozzá, és állandóan ringatgatni akarja, de õ már nem igényli ezt.Nem szeret kézrõl kézre járni, csak ezt nem értik meg a férjem rokonai.Egyrészt velük ritkábban találkozik, mind hangosan beszél, másrészt én tudat alatt feszélyezve érzem magam a jelenlétükben.A pici, attól, hogy szétváltunk, még minden rezdülésemet érzi.Ha én feszült vagyok kicsit anyós jelenlétében, ez átragadhat rá is, szerintem.Én is mindig megkapom, hogy jaj, majd nem tudjátok rábízni senkire, hogyan szokik be a bölcsibe blabla..De én nem aggódok, mert nem hiszem, hogy ez így marad.Majd kinövi!Egyébként nagyon pici kora óta szinte mindig volt nálunk valaki, sé mi is vittük, ahová csak lehetett, úgyhogy nem vadítottuk el senkitõl.Ja!És megkaptam, hogy vadóc a kislányom, biztos szeretethiányos.Csak azért, mert anyósomnál sírt, és nem tûrte a ringatását.Ilyen baromságot!!Még hogy szeretethiányos! A kedvencem, hogy mondták párom rokonai, hogy menjünk húsvétkor el hozzájuk egy nappal korábban.Aztán hozzáfûzték:Ja! Sírni fog végig! Majd meglátjátok! Kösz szépen!Elterjedt a családjukban, hogy a lányom egy igazi bõgõmasina.Arról nem mi tehetünk, hogy 3 havonta jön el unokázni.Ennyit errõl!
fogzás, idõjárás, front?..
Nekem is nyûglõdik elalvás elött. Pelust vagy takarót adj a kezébe, nekem azt gyûrögeti. Mindig az arcába húzza és úgy alszik el. Meg ha sebes a homloka, próbáld sûrûbben vágni a körmét.
A kérdező hozzászólása: A fogára gyanakszom én is, de nem látszik semmi az inyén és akkor miért csak este elalvás elõtt csinálja? Ugyanez a fronttal kapcsolatban is, de napközben elvan, sõt elég jó baba. Próbaltam a pelust, a takarót, a macit, vettünk neki világitós zenélõs ejszakai fényt is, ringatni is próbaltam, de semmi nem segít neki. Péntekre van idõpontunk a dokinál de addig valószínû kihullik a hajam :D van hogy felébred hajnal 1kor és kezdi elõlrõl :( De köszönöm a válaszaitokat, remélem ez is csak egy rossz idõszak és hamar elmúlik :)

Ez Hellp szindroma? 3 honapos terhes vagyok kb.1 hete teljesen elment az etvagyam, fogytam 2 kilot, es napi tobb alkalommal jelentkezik enyhe szuro fajdalom a gyomrom korul.

Nem faj tulzottan, inkabb kellemetlen, de tegnap este mar nem volt kenyelmes a jobb oldalon aludni.Ez most Hellp? Vagy az csak kesobb lehetne?

Legjobb válasz: Biztos nem HELLP. A HELLP: Hemolízis, Elevated Liver enzymes, Low Platelet; vagyis: csökkent vörösvértest szám, emelkedett májenzimek, csökkent vérlemezke szám. A HELLP a terhesség 3. trimeszterében (20. hét után) szokott jelentkezni, és ott nem a súlyvesztés, hanem inkább a súlygyarapodás jellemzõ a felgyülemlett víz miatt.

Biztos nem HELLP. A HELLP: Hemolízis, Elevated Liver enzymes, Low Platelet; vagyis: csökkent vörösvértest szám, emelkedett májenzimek, csökkent vérlemezke szám. A HELLP a terhesség 3. trimeszterében (20. hét után) szokott jelentkezni, és ott nem a súlyvesztés, hanem inkább a súlygyarapodás jellemzõ a felgyülemlett víz miatt.
A kérdező hozzászólása: koszi :) Most kicsit elpirultam :S, h. ezt gondoltam, de nagyon koszonom a valaszt. Csak az ember lanya hall a gyomorfajdalomrol, es egybol mindenhol erre vezetik vissza, de akkor ez csak kesobb johet szoba. (Viszont akkor mi bajom?!Vagy csak szukulne a gyomor ?!) x
Szia! Biztosan nem HELLP. Nekem volt, és a 32. héten jelentkezett. Elég durva, senkinek nem kívánom. A te eseted valami más, talán a pici nyomja a gyomrodat. Védõnõt, orvost javaslok. -Macska-
Én is 3 hónapos kismama vagyok, és én is fogytam 2 kilót. Nagyon kínzó gyomorfájdalmam volt 2 hétig, hánytam is. Nekem sem ment az evés. Azt mondták gyomorsav, meg hogy a baba helyezkedik és a belek ilyesmi ott bent rendezõdik át. Ezért érzem a fájdalmat. Sajna sok mindent nem tehetünk ellene, próbáltam mindent. Talán a Normaflore segített kicsit a bélflóra helyreállításában. Minden jót! :)
szió szerintem osszeraksz dolgokat - elment az etvagyad: en a 7-12.hetig faltam, utana nem kivantam semmit.. teljsen normalis dolog, szerintem ne aggodj miatta -gyomortáji dolog: valoszinuleg kezded erezni, ahogy tagul a méhed, meg a lenti "átrendezõdés" kezdetét. én erre tippelek jobb oldalon en se tudok aludni, van ott valami, amire ha rafekszer, rossz a babanak, ezert igy jelez a tested..
A kérdező hozzászólása: Hat koszi a sok valaszt. Amugy mostmar egy het tavlatabol nagyjabol el is mult a dolog.:) Meg nem zabalok, hal istennek, de mar jobb. :) xx
Menjetek el párterápiára a jövõ héten. Ne halogasd, mert bebukod a házasságodat.
A kérdező hozzászólása: Faluhelyen ez sajnos nehezen kivitelezhetõ....Annak ellenére, hogy kamionozik, és ritkán lát, csak 7végén....nem így kellene lennie.
anyaként tekint rád, nem nõként. sajnos benne van a pakliban :(
Interneten is utánanézhetsz párterápiás módszereknek, és próbáld azokat "bevetni" a hétköznapokban. Vagyis a hétvégéken. Esetleg próbáljátok meg nyíltan megbeszélni, mert hosszú távon, tényleg gond lehet belõle. A minél több KOMMUNIKÉCIÓ a legtöbb gondot megoldja. Csak legyetek õszinték. Párterápiát otthon is tudtok tartani, kettesben. Vagy ha akad egy nagymama, vagy dadus aki vigyázhat egy két napra a picire, akkor menjetek el valahová kettesben. Vacsora, séta, este pedig csak egymásra figyeljetek. Lehet hogy sikerül felidézni a régi szikrákat. Sok sikert.
Mi 7 éve vagyunk együtt és 8 hónapos a gyerek, de még így is ritka h van olyan nap amikor nem szexelünk...szóval itt vmi gáz van...nem akarlak megijeszteni, de nem lehet h van valakije?
A kérdező hozzászólása: Biztos, hogy nincsen senkije, tudom nagyon szeret, ha van szex, tök jó minden!Csak egyszerûen nem mutatja ki.Okot nem tud rá mondani.Csak ígérget. Szerelmes vagyok még mindig, és belehalnék, ha elveszíteném.
Valami baj lehet a pasival. Nekünk van egy 3 hónapos kisfiúnk, és a terhesség alatt is és a szülés után szinte jobban kívánom a feleségem, mint annak elõtte :)
A kérdező hozzászólása: Tök jó nektek, bár csak így lenne nálunk is....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!