Találatok a következő kifejezésre: 2 és hónaposak vagyunk (192 db)

11 hónapos babának elég a 2-es tápszer, vagy mindenképpen szükséges a 3-as? Márkahűek vagytok, vagy mindig mást vesztek?

Köszönöm!

Legjobb válasz: Mi nem márkahûek vagyunk, inkább a gyerek mondja meg mi a jó neki. Mi 2 évesen is a 2-es tápszert isszuk még. Mivel ez ízlik neki uazt a tápszert isszuk születés óta persze mindig korának megfelelõt.

Mi nem márkahûek vagyunk, inkább a gyerek mondja meg mi a jó neki. Mi 2 évesen is a 2-es tápszert isszuk még. Mivel ez ízlik neki uazt a tápszert isszuk születés óta persze mindig korának megfelelõt.
A kérdező hozzászólása: Én mindig mást veszek a babámnak, ami épp akciós, szerencsére neki az összes márka ízlik. Csak néha lehetne 3-as helyett 2-est venni neki, nem lenne tõle "vitaminhiánya"? Azt írod, hogy a korának megfelelõt, mégis 2-est adsz a kisgyerekednek, akkor nem nagyon értelek... Azért köszönöm a választ!
Szia! Állítólag a 2-es tápi tápanyag tartalma ugyanolyan mint a 3-as tápszeré, sõtt mint az 1 év feletti tejitaloké. Ilyenkor a tápszer feladata már csak a tej alapú táplálás, tejpótlás. A szükséges tápanyagok többségét a baba ilyenkor már a vegyes táplálkozásból nyeri. A 3-as tápik kicsit sûrûbb állagúak.
A kérdező hozzászólása: Akkor még egy kérdés: Ti milyen tápszert használtok ilyesmi korú babátoknak? Köszönöm
Az én babám 18 hós, de a babatejtõl hasmenése volt, ezért tápszert kap.Állítólag magasabb a fehérje tartalma, azért(a babatejnek).Én nem vagyok márka-hû, és szintén 2-es tápszert adok.Most éppen a Mildibé-t, mert azt tudtam nagyon jó áron megvenni.Kicsinek Milupát kapott, de azt már egyáltalán nem veszek, mert tapad.Ami nagyon jó(árban és minõségben is)a DM saját márkás tápszere(a gyerekorvosunk is ajánlotta).Venni szoktam még Bebát is.
Szia! Az én fiam 10 hónapos 3-as tápszert iszik. Mi is gyakran váltjuk a márkákat(akció függõ)szerencsére mind ízlik neki. Szerintem a BEBA és a Mildibé a legjobb.

10 hónapos babamnak adhatok 2-es tápszert vagy mindenképp a 3-ast vegyem?

Babylove 3-as tápszer tényleg mindig csomós lesz?

Legjobb válasz: Szerintem adhatsz 2-est,enyém is 10hós lesz és 2-est írt a doki fel tegnap is.A csomósodásról nem tudok semmit,mi Milumilt veszünk neki.

Szerintem adhatsz 2-est, enyém is 10hós lesz és 2-est írt a doki fel tegnap is.A csomósodásról nem tudok semmit, mi Milumilt veszünk neki.
Még egyest is adhatsz neki.
Én akkor váltottam neki mikor éjjel megébredt enni. akkor egyel "erõsebbre" váltottam és újra átalussza az éjjelt.
En meg mindig 1-est adok a 11 hos kisfiamnak. Kiprobaltuk a 2-est de fajt a hasa tole igy maradt az egyes egy kis sinlaccal dusitva ejszakara. Nekunk is doki irja fel a receptet ugyhogy biztos nem baj ha nem a koranak megfelelot veszed neki.
2-es tápszer a gyerek 2 éves koráig adható, nekem legalábbis azt mondta még 2 évvel ezelõtt a védõnõ:) Viszont 1 éves kora után szerintem érdemesebb tejitalt adni, ami 12+ hó felett van.
Nekem nem csomós a 3-as tápszer, legalábbis nem tûnt fel, nem lehet, hogy nem elég meleg a víz, amiben készíted?

2 és fél hónapos kisfiam nem tartja a fejét amikor fekvő helyzetből ülő helyzetbe kell felhúzni. Keressek fel szakembert vagy még várjak vele 1-2 hetet és gyakoroljunk?

Legjobb válasz: Az én kisfiam sem tartotta, illetve húzta fel a fejét, de nekünk már a kórházban mondták, hogy hypotóniával született és keressünk megfelelõ szakembert. 2 hónapos korától 1 éves koráig jártuk heti 1 alkalommal dévény tornára. Nagyon sokat segített, 1 éves kora óta önállóan megy, még a gyógytornász is elcsodálkozott ennyi fejlõdésen. Ja, a gyerekorvos küldött el neurológiára és õk küldtek tovább dévényre, úgyhogy nem került egy fillérünkbe sem.

Az én kisfiam sem tartotta, illetve húzta fel a fejét, de nekünk már a kórházban mondták, hogy hypotóniával született és keressünk megfelelõ szakembert. 2 hónapos korától 1 éves koráig jártuk heti 1 alkalommal dévény tornára. Nagyon sokat segített, 1 éves kora óta önállóan megy, még a gyógytornász is elcsodálkozott ennyi fejlõdésen. Ja, a gyerekorvos küldött el neurológiára és õk küldtek tovább dévényre, úgyhogy nem került egy fillérünkbe sem.
Nekem sem tartotta, kiderült feszes a nyaka! Azért egy két és fél hónaposnak már illik egy pillanatra megtartani! Szóval szerintem mutasd meg vagy egy Dévényesnek vagy a dokitoknak!
Gyerekorvosotok mit mond? Mert nekünk 4 hetes vizsgálaton kifogásolta ezt a lányomnál, de a következõ hétre behozta. Egyébként tartania még nem kell, csak egy-egy pillanatra, ha annyit tart, akkor rendbe van. Ha csak erõlködés nélkül lógatja, akkor kell erõsíteni. Nekem akkor azt mondta a doki hogy MINDIG hason aludjon. Ez tényleg megtette a hatását.
Altasd hason mindig, azzal tutira erõsödni fog!
Napont többször gyakoroljatok! Én is így csináltam. Az én babám tartotta a fejét csak ülni nem akart. Most ott tartunk 3, 5 hónaposan ha hanyat fekszik és olyanja van majdhogynem felül, ugy huzza magát. Fordulni meg egyálltalán nem akar.
Az én kisfiam sem tartotta amikor nézték, majd pár nap múlva behozta a lemaradást.
Nekem se tartotta, sõt 6 hónapos és most is vmikor ha húzom fel és olyan kedve van , akkor nem tartja, de amúgy meg tartja, nagyon ügyi. Akkoriban én is megilyedtem, kértem védõnõ tanácsát, mondta, hogy semmi baj, de ha akarom, akkor úgy tudok vele gyakorolni, hogy erõsödjön, hogy magam elõtt tartom, úgy hogy õ is elõre fel fordul, szóval nekem háttal és a kis karjai alatt fogom, a kis popsiját nekem támasztva. Pár nap alatt érezhetõ volt a változás.
Engem mondjuk marhára nem zavar, csak érdekelne, hogy aki lepontozgatta a válaszokat, az mégis milyen megfontolásból tette?:DDD
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!
Kezd idegesitõ lenni ez a lepontozgatás! Mi a frásznak jön ide ha ilyen Bun....
A kérdező hozzászólása: Nem a kérdezõ pontozgat, hálás vagyok minden válaszért!

2-es (6 hónapos kortól) tápszert is írnak receptre, - ami egyébként boltban levehető a polcról? Felírva olcsóbb - van rá támogatás? Vagy az csak az 1-es tápszerekre jár?

Legjobb válasz: Receptre 6 hónapos kor után csak speciális tápszert írnak fel (pl. AR), sima tápszert amit drogériákban is megvehetsz csak 6 hónapos korig támogatja a TB.

Receptre 6 hónapos kor után csak speciális tápszert írnak fel (pl. AR), sima tápszert amit drogériákban is megvehetsz csak 6 hónapos korig támogatja a TB.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!
nekem 2-3 hónaposan még nem volt hasam, sõt fogytam az állandó hányingertõl.
Ha feszesek az izmaid (lapos has), akkor nem látszik majd! Az én barátnõmnek 4hónaposan volt az esküvõje és nagyon picit látszott, bár én már gyanakodtam, h az arca pufibb volt, nem volt észrevehetõ-köszönhetõ a jól választott ruhának is!
Ez teljesen alkatfüggõ, de szerintem 2-3 hónaposan még nem fog látszani. Én vékony vagyok, 20 hetes terhes voltam az esküvõnk napján, és aki nem tudta, észre sem vette, alig látszott. (Amúgy a ruha szabásával is lehet csalni :) , bár nekem karcsúsított ruhám volt, mégsem látszott, a kolléganõmnek 20 hetesen már majdnem nagyobb pocakja volt, mint nekem az utolsó hetekben.
Kedves kérdezõ, ha nem te vagy az elsõ aki terhesen megy férjhez, akkor miért kérdezed, hogy mekkorát nõ a has?Hmm? Nem mindegy, max úgy fogsz kinézni, mint Uma Thurman a Kill Bill-ben :) )
"hát"-tal, "és"-sel nem kezdünk mondatot...a lesz 1 "sz".helyesíró programot használj legalább!
A kérdező hozzászólása: Hát az én esküvõm kerti parti lessz és nem szokványos esküvõ lessz.És azt kérdeztem hogy mire lehet számitani.Ja és amugy nem én lennék az elsõ aki terhesen megy férjhez.
Én 13 hetes vagyok, de elég konkrét már a pocakom! Persze a menyasszonyi ruhák nagyon szépen eltakarnak. Csak azt nem értem, miért jó az, ha terhes vagy esküvõdön? Lehet hogy végig émelyged vagy akár hányod az egészet! Nem tudsz annyit táncolni sem és lehet hogy olyan fáradékony leszel - mint a legtöbb kismama - hogy már este 8-kor aludni szeretnél!
Én 10 hetesen kismamanadrágot vettem és tunikákat a brendonban...nekem volt pocim.
Munkatársamon már 2-3hónaposan látszott, elkezdett kerekedni a hasa...De alapból vékony, 52kg volt ahogy teherbeesett.
A hasad valószínûleg nem lesz nagy az elsõ 3 hónapban, de ha tudnád, milyen terhesen émelyegni, hányni, akkor valószínûleg nem vágynál arra, hogy terhes legyél az esküvõdön. Szerintem kár lenne, ha életed legszebb napját megmérgezné a rosszullét és az ólmos fáradtság, csak azért, hogy 2-3 hónappal elõbb szülhess... Szerintem mindennek megvan az ideje, de természetesen te döntesz, hiszen a te életed!

8 honapos babátoknál váltottatok 3-mas tápszerre vagy maradtatok a 2-es nél? Kell váltani, 8ho után már nem elég táplálo vagy nem megfelelö a 2-es tápszer a babáknak, vagy eheti a 2-est 1 éves koráig?

Legjobb válasz: Szerintem nem kötelezõ váltani.Én mindig azt olvasom rajtuk,hagy 3 véves korig megfelel.Mi eddig Beba AR/HA ivott 1 évesig a dokinö irta fel,ez elsö tápszer.Ezt is lehetne folytatni,csak drága vény nélkül.Beba 2-est fogom venni.

Szerintem nem kötelezõ váltani.Én mindig azt olvasom rajtuk, hagy 3 véves korig megfelel.Mi eddig Beba AR/HA ivott 1 évesig a dokinö irta fel, ez elsö tápszer.Ezt is lehetne folytatni, csak drága vény nélkül.Beba 2-est fogom venni.
Nekünk a doktornõ nem hajlandó felírni a HA-n kívül mást. Ezt eszi kezdettõl fogva. Azt mondja jó neki 1 éves koráig. Még jó, hogy rá van írva, hogy kizárólag veszélyeztetett babáknak adható... Senki sem allergiás a családban (beleértve az összes nagynénit-nagybácsit-unokatesót, és minden felmenõ ági rokont). A kérdésedre válaszolva: ezek alapján valószínûleg jó neki, amit most kap. (a tápszergyártónak, meg fõleg:(
az enyém 9 hós. a Milupa HA 2-õt eszi, abból reggel és este 200 ml-t.

2, 5 hónapos a kislányom kórházban vagyunk mert nem akar enni inni? 3 napig volt infúzión éjjel nappal. Most egy hét után úgy volt hogy kiengednek minket. Aztán ma reggel lemérték es azt mondták hogy nem mehetünk haza. Egy hét alatt 30 grammot hízott.

Volt már igy valaki? Mennünk kell kardiológiára mert azt mondták hogy az ilyen nemhízások mögött szokott lenni szív es érrendszeri betegség is. Kb 5 óránként hajlandó enni de csak 100 ml. Próbáltam kérni tàpszersûrítõt de azt nem akarják pedig jobban megeszi a sûrût. Ha volt igy valaki ilyen korban az írja már meg hogy mi segített vagy mit lehet szerintetek tenni ilyenkor. Elõre is köszönöm

Legjobb válasz: Mi hasonló cipõben jártunk, csak mi másfél hónaposan kerültünk kórházba. Az én babámnak a vizeletében e-coli baktériumot találtak, ettõl volt étvágytalan, bágyadt és túl jó alvó.

Mi hasonló cipõben jártunk, csak mi másfél hónaposan kerültünk kórházba. Az én babámnak a vizeletében e-coli baktériumot találtak, ettõl volt étvágytalan, bágyadt és túl jó alvó.
Az én kisfiam is hasonló volt, de nála nem tudtak a tejallergián kívül más magyarázatot találni (de 2 évesen kinõtte az allergiát), a mai napig nagyon picike (3 évesen 11 kiló és 92 cm), de mára kiderült, hogy valószínûleg autista, így meg lett a magyarázat. :(

22 honapos, vagy kb 2 éves gyerekek milyen magasak, hány kilok, és miket tudnak már? Igy az átlagra lennék kiváncsi

Legjobb válasz: 23 hónapos a fiam, 13 kiló és 88-90 cm között van. rengeteg mindent tud, mozgásban nagyon jó, lépcsõn fel-le sétál váltott lábbal kapaszkodás nélkül. egyedül eszik, kezet, fület, arcot, mellkast mos, ha kérek valamit többnyire nem teszi meg, ha utasítom akkor megteszi. öltözni-vetkõzni segít, még nem szobatiszta, szerintem nem is lesz tavaszig. beszélni nem beszél, járkálunk is vele orvosokhoz, úgy néz ki minden rendben, csak õ másban jó. azért persze mondd szavakat, 30-at kb. és még van 20-30 amit ismétel de ez ennyi idõsen kevés sajnos. azért bízunk benne, hogy karácsonyra már csacsogni fog :)

23 hónapos a fiam, 13 kiló és 88-90 cm között van. rengeteg mindent tud, mozgásban nagyon jó, lépcsõn fel-le sétál váltott lábbal kapaszkodás nélkül. egyedül eszik, kezet, fület, arcot, mellkast mos, ha kérek valamit többnyire nem teszi meg, ha utasítom akkor megteszi. öltözni-vetkõzni segít, még nem szobatiszta, szerintem nem is lesz tavaszig. beszélni nem beszél, járkálunk is vele orvosokhoz, úgy néz ki minden rendben, csak õ másban jó. azért persze mondd szavakat, 30-at kb. és még van 20-30 amit ismétel de ez ennyi idõsen kevés sajnos. azért bízunk benne, hogy karácsonyra már csacsogni fog :)
elõzõ vagyok, az elsõ válaszából még eszembe jutott, én fiam is építi a duplot, általában kocsit, hajót, házat. 3 színt biztosra ismer, a többit most tanuljuk és a számokat 10ig ismeri, sokszor mondja melyik szám után mi jön de egyedül még nem számol el 1-10ig
utolsó vagyok, az elõzõrõl eszembe jutott, hogy mozgásban õ is jó, hibátlanul és gyorsan fel tud mászni négykézláb a lépcsõn teljesen egyedül(persze nem engedem, de már láttam, hogy csinálja), kézen fogva és korlátba kapaszkodva szépen megy felfelé a lépcsõn.
az elsõ vagyok nekem õ a második gyerekem, a fiam ennyi idõsen egy szót se mondott még. (még sincs vele semmi baj mint késõbb is kiderült)és egyéb készségeiben (egyedül evés, öltözés is jó egy év múlva tartott itt mint a lányom.)
A kérdező hozzászólása: köszike.akkor ugy látszik mi elvagyunk maradva.nekem 22 honapos a fiam.méretre jo, mozgása tökéletes.otthon ö is szobatiszta, kintre adunk pelust, meg éjjelre.amit nem tud, abszolut nem eszik önállóan, csak olyt hogy kenyérfalatkák stb, amit kézzel kell, a kanalas, villással etetnem kell, de szerintem nem is érdekli öt.könveket imádja, legózni ö is tud.ja és beszélni abszolut semmi.4 szot tud csak, már lassan 1 éve.baba, mama, papa, ebbe.semmi más.ez nagyon dühit, ahogy látom ilyenkor már mindegyik beszél.
92 cm 13, 5 kg volt a lányom 2 évesen. Rengeteg szót mondott már, de több szavas mondatot ekkor még nem. Mire vagy kíváncsi, hogy mit tud egy 2 éves? Enyémnek ekkor született kistesója (22, 5 hós volt), nagyon okosan megértett mindent, segített pelenkázni, õ is szoptatta a kisbabáját, stb. Imádtam ezt a kort :) :) Most is imádom, csak most már vissza tud beszélni :D :D (3éves)
utolsó vagyok abszolút nem volt szobatiszta, és a mai napig szereti, ha én etetem õt Nem gondolom, ezek alapján, hogy el lenne maradva a fiad. Majd fog beszélni, ne izgulj.
Kisfiam most múlott 2 éves, a státuszon 90 cm és 11, 5 kg volt. Önállóan eszik, bár villával ügyesebben, mint kanállal. Régóta ügyesen iszik pohárból. Másfél éves korára csak szavakat, de 22 hónapos korára mindent, mondatokban beszél. Énekel, mondókázik. Még nem szobatiszta. Lépcsõn segítség nélkül felmegy, de le már nem jön. Nem ugrik páros lábbal. Öltözésnél, vetkõzésnél segít, csizmát felvesz, de pl. kabátot még nem. A puzzle nem igazán érdekli, viszont a fa vonatos síneket maga összerakja, egyedül épít duploval, szívesen nézeget könyveket, fotókat (a családról). Imád autózni, bólyákat kerülgetni, "tankolni", garázsba beállni, stb.

19 éves lány vagyok és még szűz 5 hónapos vagyok a barátommal és már szeretném vele a szexet mert megbízok benne de félek h fájni fog ha várok vagy 2 hónapot akkor is ugyan olyan érzés lesz szóval ha most fáj akkor 2 hónap múlva is fog?

Legjobb válasz: Attól függ,hogy mennyire lazítod el magad és mennyire nem figyelsz másra.Bár ha vastag a szûzhártyád akkor fájni fog.úgy mondd kikell bírni. De csak annyit tudok tanácsolni,hogy télleg lazulj el,csak arra gondolj hogy szereted a barátod semmi másra:) sok sikert

Attól függ, hogy mennyire lazítod el magad és mennyire nem figyelsz másra.Bár ha vastag a szûzhártyád akkor fájni fog.úgy mondd kikell bírni. De csak annyit tudok tanácsolni, hogy télleg lazulj el, csak arra gondolj hogy szereted a barátod semmi másra:) sok sikert
Ha szereted, és elõtte felizgattátok egymást, azért az nem akkora fájdalom.Inkább csak kellemetlen lehet, de az sem kötelezõ, mint ahogy a vérzés sem.Valahogy nõk milliárdjai kibírták, mint ahogy a szülést is, pedig az összehasonlíthatatlanul nagyobb fájdalom. De ezek szerint még nem vagy felkészülve rá.
én speciel nem éreztem semmit. de mond beszélj errõl barátodnak, h félsz, de mégis szeretnéd. beszéljétek meg. nem azt mondom h percrõl percre, de beszélni kell róla, úgy mindkettõtöknek könnyebb, és a lelki kapocs is erõsödik. bátran szólj neki ha faj, ha máshogy szeretnél valamit. hidd el kedvedre fog tenni. L/18
Ö.... figyelj csak, az hogy 19 éves vagy és 5 hónapja vagytok együtt ez még nem elég ahhoz, hogy szexeljetek... volt már petting? egyáltalán feltérképeztétek már egymást? tudja, hogy mi a jó neked? tudod, hogy mi a jó neki? a szex nemcsak abból áll, hogy puuffff bele a közepébe, oszt jól van. Az emberek nem azért szexelnek, mert x éves vagyok vagy mert már ennyi ideje együtt vagyunk.... ez sokkal többrõl szól. és ne feledkezzetek meg a védekezésrõl sem. amúgy az a véleményem, ha az elsõ szeretkezés elõtt kellõképpen feltérképezitek egymás testét, akkor elég nagy eséllyel indulsz arra, hogy nem fog fájni. persze minden ember más és más. de ha elég nedves vagy, ha , ár elõtte játszottatok, ha már nem fáj, mikor pl az ujjával kényeztet, akkor nem hiszem, hogy gond lesz.
Hát ha azalatt a 2 hónap alatt sokat ujjaz a barátom téged, akkor valószínûleg kicsit mégjobban kitágulsz, így pcit kevésbé is fájhat.:)

Kell aggódnom, ha 6 hónapos kisfiam 2 és fél óránként és 1 vagy 1 és fél órát alszik és már fél 8-kor durmol?

Kb. 1 hete csinálja.Utalhat betegségre?Kicsit aggódom.

Legjobb válasz: Az én lányom is 6 hónapos, eddig így aludt, ahogy a Tiéd. Most ritkítja, én pedig ezért aggódom... :) Mérd meg a lázát biztonság kedvéért, de lehet, hogy csak az ébrenlét alkalmával nagyon elfárad, elvégre most már sokat mocorognak.

Az én lányom is 6 hónapos, eddig így aludt, ahogy a Tiéd. Most ritkítja, én pedig ezért aggódom... :) Mérd meg a lázát biztonság kedvéért, de lehet, hogy csak az ébrenlét alkalmával nagyon elfárad, elvégre most már sokat mocorognak.
Szia, nem hinném, h beteg.Az én kislányom igaz õ 4 hós, de az utóbbi 1 hétben szinte éjjel-nappal alszik, pedig eõtte örültem ha napközben kb 2 órát aludt.Gondolom ez az idõjárástól van, mert egyéként jókedvû , nem beteg õ sem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!