Találatok a következő kifejezésre: 2 és hónapos kisbabának mennyi (2 db)

2 és fél hónapos kisbabának mennyi tejet kell meginnia egy alkalommal?

Legjobb válasz: Szerintem erre nincs egy konkrét szám. Sok mindentõl függ, hogy egy adott etetéskor mennyit eszik meg, mennyire éhes, mennyire érzi magát jól, és még attól is pl. milyen a lakás hõmérséklete. Az én babám melegben mindig sokkal kevesebbet evett. Ne is próbáld magad táblázatokhoz tartani, jelzi a kisbabád, hogy neki mennyi kell az adott pillanatban!

Szerintem erre nincs egy konkrét szám. Sok mindentõl függ, hogy egy adott etetéskor mennyit eszik meg, mennyire éhes, mennyire érzi magát jól, és még attól is pl. milyen a lakás hõmérséklete. Az én babám melegben mindig sokkal kevesebbet evett. Ne is próbáld magad táblázatokhoz tartani, jelzi a kisbabád, hogy neki mennyi kell az adott pillanatban!
Egy nagyon aranyos drnõ mondta, hogy a súlya alapján számolják ki.pl.5kg a baba. 5osztva 6tal és mégegyszer 6tal igy jön ki, hogy a baba 130g ot ehet egyszeri étkezésnél.
Testsúly kilogrammonként 120-150 grammot kell ennie a babáknak - 6 hós korukig ha jól tudom. Tehát egy 6kg-s baba ha 10x eszik naponta akkor 72 és 105gramm között kell lennie az alkalmankénti tejmennyiségnek.

2, 5 hónapos a kisbabám, és ha oldalra fordítom akkor már a hasára fordul, de a kis keze maga alatt marad. Mennyi idős korban fordulnak át? Hogyan taníthatnám meg neki hogy a kis kezét kihúzza maga alól? Vagy hagyjam forogni és majd rájön magától?

Legjobb válasz: Igen, hagyd. Nem kell méág ilyenkor ezt csinálnia úgyhogy ha rájön jó ha nem úgy is jó. Még ráértek. Ügyes baba. Az enyém 4 hós lesz de még nem csinálja. 5-6 hós korban kell tudnia átfordulni de sokaknak megy már hamarabb is ahogy itt olvasom.

Igen, hagyd. Nem kell méág ilyenkor ezt csinálnia úgyhogy ha rájön jó ha nem úgy is jó. Még ráértek. Ügyes baba. Az enyém 4 hós lesz de még nem csinálja. 5-6 hós korban kell tudnia átfordulni de sokaknak megy már hamarabb is ahogy itt olvasom.
Az én lányom hétfõn volt 3 hónapos, pár napja már oldalra fordult és ma délután, lent a földön a pléden átfordult hasra. (Megnéztem a fiam babakönyvét, õ csak 18 hetesen csinálta ugyanezt.) Majd magától rájön.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, érdekes nézni ahogy próbálkozik, esténként fürdés elõtt szoktam hagyni kicsit hadd próbálkozzon, akkor elõbb utóbb sikerül is neki.
Hagyd õt próbálkozni! Nagyon kis aktív, hogy ilyen korán kezdte :) 3 és 6 hó között "illik" megfordulni a babáknak, totál jók vagytok :D
Az én fiam még nincs 3 hónapos, de már 6 hetesen hasról hátra és 9 hetesen hátról hasra fordult. Azóta is szorgalmasan gyakorol. Nagyon édes olyankor. Igaz még viszonylag hamar elfárad, de egyre jobban megy neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!