Találatok a következő kifejezésre: 2 és hónapos kisbabának (31 db)

2, 5 hónapos kisbabám valószínűleg tejérzékeny és refluxos. A gasztroenterológus Neocate nevű tápszert és sűrítőt írt fel nekünk, amit 2. napja eszünk. Mikortól várható javulás?

Nagyon puffad és görcsöl a hasa, folyamatosan mennek t?le a szelek és rengeteget sír.

Legjobb válasz: Neharagudj hogy nem a kérdésre válaszolok,de megkérdezhetném hogy hogyan derült ki ez,hogy a babád tejérzékeny? Az én kisfiam 2 hónapos,iszonyat hasfájós,de még egy ultrahangot is csak nagy nehezen húztam ki a háziorvosától,ezért

Neharagudj hogy nem a kérdésre válaszolok, de megkérdezhetném hogy hogyan derült ki ez, hogy a babád tejérzékeny? Az én kisfiam 2 hónapos, iszonyat hasfájós, de még egy ultrahangot is csak nagy nehezen húztam ki a háziorvosától, ezért
amúgy szopik? nálunk 3 hósan jött elõ a reflux. Nutritont próbáltunk, nem igazán segített. viszont próbáltam az én étrendemet figyelni, mi az, ami neki rossz. nálam a tej és a kakaó, csoki volt, amit ha kihagytam, nem bukott. (neten sok cikk van refluxról, érdemes olvasgatni, ha szoptatod). ezen kívül szopi után fél órát van karban (függõlegesen), és az ágyát megemeltük fejnél. így 5 hós korára minimálisra csökent, 6 hós korára eltûnõben vannak a bukások.
A kérdező hozzászólása: Születésétõl 3 hétig kapott anyatejet, de attól folyamatosan hasmenése volt, nagy pukik, görcsök kíséretében, azóta tápszert kap, de az eddig kipróbáltak egyikét sem bírta, fájdalmasan keservesen sír, így kerültünk gasztroenterológushoz. Azt mondta, a reflux nagyon gyakran jár együtt ételallergiával, sokszor a háttérben megbújó ételallergia egyetlen szülõ által tapasztalható jele a reflux. Sokat sírunk, szenvedünk, ezért kérdeztem, hogy ettõl a gyógytápszertõl mikortól várható a javulás?

A 2, 5 hónapos kísbabám mëg nem csinál semmi mást csak mosolyog és "beszélget". Ez nem baj?

Legjobb válasz: Pont ennyit kell tudnia. 2-3 hósan behuzza a kezeit középre, azokat rágcsálja. 3-4 hósan fogni kezd, nyulni kezd tárgyakért. 4 hósan fordul hátról hasra 5 hósan hasról hátra fordul 7 hósan kúszik 8 hósan térdel, mászik,ül (önállóan felül) 9 hósan feláll 12-13 hósan megy önállóan. ez az elsö éves mozgásfejlödés átlagos menete, persze ettöl eltérhet. igazából 3x nézik ezt 3-4 hós vizsgálaton : behuzza-e már agyerek a kezét középre, mosolyog, figyel-e tárgyakra. 6 hós vizsgaálton: forog-e minen irányba 12 hóson: mászik-e ül? 24-hóson : járás. Szóval tökéletes 2,5 hósod van.

Pont ennyit kell tudnia. 2-3 hósan behuzza a kezeit középre, azokat rágcsálja. 3-4 hósan fogni kezd, nyulni kezd tárgyakért. 4 hósan fordul hátról hasra 5 hósan hasról hátra fordul 7 hósan kúszik 8 hósan térdel, mászik, ül (önállóan felül) 9 hósan feláll 12-13 hósan megy önállóan. ez az elsö éves mozgásfejlödés átlagos menete, persze ettöl eltérhet. igazából 3x nézik ezt 3-4 hós vizsgálaton : behuzza-e már agyerek a kezét középre, mosolyog, figyel-e tárgyakra. 6 hós vizsgaálton: forog-e minen irányba 12 hóson: mászik-e ül? 24-hóson : járás. Szóval tökéletes 2, 5 hósod van.
Ennyi idosen a kislanyom ugyanezt csinalta+ egesz nap aludt :) ) ilyenkor meg semmit nem "kell" csinalniuk. Majd 3 honapos kora utan kezd el kinyilni szamara a vilag. Eszre fogod venni :) nagy szemekkel fog mindent nezni, minden uj lesz neki :) 6 honapos kislany anyukaja
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat!
Orvos?
ügyelet, ne kísérletezz otthon gyógymóddal õ még nagyon pici bízd a dokikra


A 2 és fél hónapos kisbabámnak zöldes, nyálkás a széklete, keveset szopik, azt is visszabüfizi.4 nap alatt csak 50 g-ot hizott. A szoptatási technikámmal van a baj?

Legjobb válasz: Anyatejes kisbabának akkor zöldes színû a széklete, ha túl ette magát és ez csak 1-2 alkalommal van. Ha tovább tart 1-2 napnál, akkor beszélj gyerekorvossal.

Anyatejes kisbabának akkor zöldes színû a széklete, ha túl ette magát és ez csak 1-2 alkalommal van. Ha tovább tart 1-2 napnál, akkor beszélj gyerekorvossal.
Én úgy tudom, ha zöldes a széklete a szoptatott babának az amiatt van, ha nem eszik eleget vagy ha sok cukros elsõtejet szív.A sok elsõtej is okoz bukást, hasfájást + az is ha hirtelen jön a tej.Próbáld meg kicsit elõfejni a melled, hogy inkább a zsírosabb részt szívja ki és ne menjen olyan gyorsan a szájába + csak akkor szoptasd meg, ha tényleg kéri az ennivalót.Lehet gyakran eszik sok cukros tejet és igazán nem lakik jól, de folyton teli a gyomra és emiatt bukik+nem nõ a súlya.

2 és fél hónapos kisbabának mennyi tejet kell meginnia egy alkalommal?

Legjobb válasz: Szerintem erre nincs egy konkrét szám. Sok mindentõl függ, hogy egy adott etetéskor mennyit eszik meg, mennyire éhes, mennyire érzi magát jól, és még attól is pl. milyen a lakás hõmérséklete. Az én babám melegben mindig sokkal kevesebbet evett. Ne is próbáld magad táblázatokhoz tartani, jelzi a kisbabád, hogy neki mennyi kell az adott pillanatban!

Szerintem erre nincs egy konkrét szám. Sok mindentõl függ, hogy egy adott etetéskor mennyit eszik meg, mennyire éhes, mennyire érzi magát jól, és még attól is pl. milyen a lakás hõmérséklete. Az én babám melegben mindig sokkal kevesebbet evett. Ne is próbáld magad táblázatokhoz tartani, jelzi a kisbabád, hogy neki mennyi kell az adott pillanatban!
Egy nagyon aranyos drnõ mondta, hogy a súlya alapján számolják ki.pl.5kg a baba. 5osztva 6tal és mégegyszer 6tal igy jön ki, hogy a baba 130g ot ehet egyszeri étkezésnél.
Testsúly kilogrammonként 120-150 grammot kell ennie a babáknak - 6 hós korukig ha jól tudom. Tehát egy 6kg-s baba ha 10x eszik naponta akkor 72 és 105gramm között kell lennie az alkalmankénti tejmennyiségnek.

Mikor kezd kinőni a babák első foga? Létezik, hogy 2, 5 hónaposan már ezért sir, nyáladzik folyon és rágja az öklét pár napja a kisbabám?

Legjobb válasz: Szia.Nekem a kisfiam 3 hónapos korrától kínlódott a fogával és sajnos csak 11 hónapossan jött ki neki az elsõ foga.Most a kisleányom 3 hónapos,nagyon nyálszik és ha az ínyéhez ér a keze rögtön sír.A doktornõ azt mondta hogy pár hónapig itt még nem lessz fog.Remélem hamar kibújik neki,mert nemakarok végigszenvedni megint több mint fél évet.

Szia.Nekem a kisfiam 3 hónapos korrától kínlódott a fogával és sajnos csak 11 hónapossan jött ki neki az elsõ foga.Most a kisleányom 3 hónapos, nagyon nyálszik és ha az ínyéhez ér a keze rögtön sír.A doktornõ azt mondta hogy pár hónapig itt még nem lessz fog.Remélem hamar kibújik neki, mert nemakarok végigszenvedni megint több mint fél évet.
ismerõsömnél 3, 5 hónapos a lányka, és tegnap kibújt az elsó fogacska.Másik ismerõsömnél 3 hónapos kora óta nyûglõdnek a fog miatt, és még most 8 hónaposan sincs semmi.
Szia! A kislányomnak most 7 hósan bújt ki az elsõ fogacskája, de már 3 hós kora óta kínlódott vele. Én dentinox géllel masszíroztam az ínyét, de azt csak 3 hós kor után lehet alkalmazni. Még be is lázasodhat a foga miatt, és a popsiján is elõjöhetnek piros kiütések szintén ezokból.
Hát ez változó, de létezik ilyen, a fiamnak 3-hósan már kint volt az alsó két foga.
Igen, létezik. Bár valószínûleg néhány hónapot még várni kell a fogacskára, de már elindulhattak kifelé.
Nálunk a családban több gyereknek is kibújt az elsõ foga 2 hónapos korában. A szakirodalom tud olyat is, hogy van baba, aki foggal születik. (Régebben belõlük lettek a sámánok.)De persze gyakoribb, hogy hónapokig kell a picinek kínlódnia, mire kibújik a fogacska.
Az én kicsim is nagyon nyálzott és buborékolt már 2 hónaposan, de a fogacskáknak nyoma sem volt. Nyûgös sem volt, egyszerûen csak gyömöszölte a kezét a szájába. Félévesen bújt ki az elsõ foga.

2 hónapos kisbabám csak hason szeret aludni. Ha hanyatt teszem le kb.2 perc és felébred. Van köztetek olyan akinek a babája csak hason alszik és ilyen picike még? Nagyon félek a bölcsőhaháltól!

Legjobb válasz: Az enyém az elsõ itthon töltött éjszakától kezdve csak és kizárólag hason aludt. Volt légzésfigyelõnk. Egyébként 2,5 éves, és még él. :) A bölcsõhalál nem csak a hason alvó babákat fenyegeti...

Az enyém az elsõ itthon töltött éjszakától kezdve csak és kizárólag hason aludt. Volt légzésfigyelõnk. Egyébként 2, 5 éves, és még él. :) A bölcsõhalál nem csak a hason alvó babákat fenyegeti...
Az én fiam is nagyon rosszul aludt háton, órákig altattam, ha elaludt végre félóra múlva ébredt, alig aludtunk valamit. Kb. õ is 2 hónapos volt, mikor egyszer leraktam a hasára, és szinte egybõl elaludt, ráadásul majdnem egyhuzamban végigaludta az éjszakát. Én meg tiszta ideg voltam, pont a bölcsõhalál miatt. Egész éjjel majdnemhogy virrasztottam mellette, hogy veszi e a levegõt, mert annyira féltettem a bölcsõhaláltól. De másnap kölcsönöztem egy légzésfigyelõt, féléves koráig használtuk, és olyan jókat aludtunk és alszunk azóta is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Most nagyon megnyugodtam és azt hiszem holnap beszerzek egy légzésfigyelõt!
az én kislányom 9 hetes és az elsõ héten az oldalán aludt, de azóta csakis hason fekve tud aludni. Ha hanyatt fekszik akkor pár perc múlva "felriad". Hason fekve pedig végigalussza az éjszakát is. azért nem árt a légzésfigyelõ szerintem, mi használjuk, de csak éjszaka.
Az én kislányom 4, 5 hónapos és elsõ perctõl kezdve szinte csak hason hajlandó aludni (1-2 hetesen néha az oldalán is hajlandó volt aludni de nem sokáig). Nekem azt mondta a védõnõ, hogy a bölcsõhalál nem ezen múlik, igazából senki sem tudja az okát, és csak találgatnak mi növelheti az esélyét, de nem azon múlik hogy hogy altatom a babát... Tehát én hagytam had aludjon hason, egyébként az én véleményem az hogy még mindíg jobb mintha háton aludna, mert így ha álmában bukik akkor az kifolyik a szájából, egy háton fekvõ babánál ez nincs így (én majdnem megfulladtam kisbabaként mert háton buktam, szerencse hogy anyukám felriadt és kikapott a kiságyból). Azért ha van légzésfigyelõtök akkor azt kapcsold be, én sokkal nyugodtabban alszom amióta van a kiságyban.
a bolcsohalal nem csak a hason alvo babakat erinti. a 2 honapos baba mar tartja fejet.
Az én lányom 3hónapos lesz és pár hetes kora óta csak hason tud elaludni.
kisfiam csak hason tudott aludni, még akkor is hason aludt amikor már forgott 4 hónaposan ide-oda, most 11, 5 hónapos nagyrészt csak hason alszik, a bölcsõhalál általában fizikai problémából adódik nem attól függ, hogyan alszik, nekem azt mondta anno a doki annyi ruha legyen rajta ami épp elég, hogy ne fülledjen be, és legyen levegõ a szobába, kisfiam április végén született, és nyáron nagyon meleg volt ekkor mondta
1. két hetesen, 2. elejétõl fogva hason aludt, én 3 gyerekes anyukától kaptam a tippet, de nem is nagyon tudtam volna mást csinálni hogy nyugi legyen. Azt látom hogy aki az elsõ gyereknél még erõlteti is a háton alvást, a másodikkal már nem szenved :)
Ugyan már nagyobbak a gyerekeim, de õk csak háton aludtak. Viszont, én csak hason aludtam születésemtõl fogva és itt vagyok 34 évesen. Anyukám mesélte, hogy én csak hason aludtam, háton utáltam lenni, és a sors fintora, hogy nagyobb gyerekként és felnõttként csak háton alszok, hason utálok:) Ha nagyon félsz a bölcsõhaláltól, szerezz be légzésfigyelõt.
én fiam kb ennyi idõs volt, amikor, pont a sok ébredés miatt letettem hasra, és onantól aludt este 8-hajnal 4 ig.Akkor evett, és még aludt 8 ig. Mai napig szeret hason aludni, 2 éves lesz lassan. Nekem volt légzésfigyelõm, így nyugodt voltam.
Az én kisfiam szintén kezdetektõl hason alszik, sokat bukott és féltem, hogy visszanyeli, így nem sokat gondolkoztam, hogy hason vagy nem hason. Vettünk egy légzésfigyelõt, de bevallom, kb 7 alkalommal kapcsoltam be. Egyébként nem kifejezetten hason halnak meg a babák bölcsõhalál miatt, iagz, hogy kockázati tényezõ, de ha belegondolsz a bölcsõhalál legnagyobb kockázati tényezõje a csecsemõkor maga. Nem szabad rákoncentrálni erre. Én sajnos hallottam már NEM hason alvó baba haláláról, volt aki babakocsiban a levegõn, szintén nem hason altatva aludt el örökre. Szóval ezer és ezer rizikó faktora van. Nem tudod mindet kiküszöbölni. Ha megnyugtat szerezz be egy légzésfigyelõt haladéktalanul.
Kisebbik 4, 5 hónapos, elejétõl fogva hason alszik, a nagyobbik is, még mai napig is, pedig már 6 éves.

2 hónapos kisbabám korábban nappal nem aludt, éjszaka 1x kelt, mióta kivisszük sétálni ( délelőtt és édlután 2 órát) és alszik közben éjszaka 3 óránként felébred, enni kér, hogyan tudnám visszaálítani az éjszkai alvást?

Legjobb válasz: Ha eddig elég volt éjjel az egyszeri étkezés, akkor a levegõzéstõl és a nappali alvástól nem lesz éhesebb éjjel. Amikor az enyém elõször átaludta az éjszakát és rá két napra megint felkelt hajnalban, nem adtam már neki enni! Hiszen tudom, hogy kibírja evés nélkül, nincs szüksége rá. Kapott cumit és vissza is aludt. Nem biztos, hogy enni kér. Nálunk volt egy idõszak, mikor kb hajnali 3-4 körül rendszeresen fent volt a gyerek és játszott a kiságyában, majd mikor elfáradt, sírt, jelezte, hogy most már aludna :) Cumi és hortyogott is tovább :) Én nem etetném már éjjel a helyedben, csak egyszer.

Ha eddig elég volt éjjel az egyszeri étkezés, akkor a levegõzéstõl és a nappali alvástól nem lesz éhesebb éjjel. Amikor az enyém elõször átaludta az éjszakát és rá két napra megint felkelt hajnalban, nem adtam már neki enni! Hiszen tudom, hogy kibírja evés nélkül, nincs szüksége rá. Kapott cumit és vissza is aludt. Nem biztos, hogy enni kér. Nálunk volt egy idõszak, mikor kb hajnali 3-4 körül rendszeresen fent volt a gyerek és játszott a kiságyában, majd mikor elfáradt, sírt, jelezte, hogy most már aludna :) Cumi és hortyogott is tovább :) Én nem etetném már éjjel a helyedben, csak egyszer.
Nekünk ugyanez volt és ugyanennyi idõs a lányom. Egy jó pár napig õ is ezt csinálta visszaállt a 3 órkánkénti evésre de egyik napról a másikra vissza is tért az eredetihez...szóval nem tudom mi lelte abba a pár napba de hála az égnek már nem csinálja :) semmit nem változtattam ha próbáltam is nem jött be...
Talán csak növekedési ugrása van, ezért kel gyakrabban.

2 hónapos kisbabát, hogy lehet több száz km-es úton szállítani? A babahordozóban állítólag, csak 2 órát lehet.

Legjobb válasz: hát meg kell állni többször, kiszállni, kiszellõztetni a fejedet, és a gyerek fejét

hát meg kell állni többször, kiszállni, kiszellõztetni a fejedet, és a gyerek fejét
nyugodtan ülhet benne ha utaztok. ez a 2óra az átlagos napokra vontkozik.
Beköthetõ mózeskosárban.
én kiskoromban az autókban mindig behánytam, aztán kénytelenek voltak megállni, nem bírtam a benzinszagot, és a fülledt levegõt az autóban
Ha ez gyakori én bizony vennék egy beköthetõ mózest vagy dönthetõ hordozót. Egyszeri alkalomnál 2 óránként megállnék és kicsit kivenném, vállra tenném, vagy arra alkalmas helyen hasra. Viszont nagyon kényelmetlen lesz neki szerintem még így is, ha teheted vegyél akár egy használt mózest.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat. 5-6 órás útról van szó. Havonta 1szer-2szer meg kell tennünk, van egy 70 km-res szakasz ami nagyon rosz. Beköthetõ mózes? Egy vagy kettõ székre helyezhetõ? Hol keressem? Babakocsiknak is van ilyenje?
Lehet venni gyerekülést újszülött kortól -kb 3 éves korig jó , ami szintén fektethetõ.Csak menet iránnyal háttal kell bekötni ilyen kicsi babánál. Mi 1500 km-utaztunk (15 óra)a babával , éjjel végig aludt.
Utolsó vok , a mozes kosár szerintem nem elég biztonságos abba a gyerek nincs bekötve csak a kosár maga.legalább is amit nekünk mutattak olyan volt.
Jané Mátrix ilyen, használtan olcsón lehet kapni - viszonylag. Mi Slalom babakocsihoz használtuk. 5 pontos öv és + egy hasnál köthetõ rögzítõ is van bennük. Ne felejtsd el, hogy csak csatokkalhasználható fekteteve, mint ahogyan többi társai, tehát ne vedd meg, m ha ezeket nem adják, másként használhatatlan!!!

Mikortol kezd egy kisbabba a nevere hallgatni? Mit kell tudjon egy 2 es fel honapos kisbaba?

Legjobb válasz: Ennyi idõsen általában már megtartják a fejüket, hason kinyomják magukat, és megjelennek az elsõ gõgicsélõ hangok. A nevükre még nagyon sokáig nem hallgatnak. :)

Ennyi idõsen általában már megtartják a fejüket, hason kinyomják magukat, és megjelennek az elsõ gõgicsélõ hangok. A nevükre még nagyon sokáig nem hallgatnak. :)
Ne haragudjatok, de szerintem nem a nevére figyel egy ilyen pici baba, hanem a szülõk (közeli hozzátartozók) hangját/hanglejtését ismeri fel. Ha egy vad idegen mondaná, hogy "Péter", valószínûleg nem figyelne, vagy azért figyelne, mert a hang irányába néz/figyel. Lehet, hogy nincs igazam, de így logikus szerintem... De azt is ki lehet próbálni, hogy ugyanazzal a hanglejtéssel mondotok egy másik nevet, és kiderül, hogy figyel-e vagy sem. Pl. Bálint helyett "Dávid", szerintem arra is figyelni fog...
nekem 8 hónapos a fiam kb most vettem észre hogy figyel a nevére
A fejét kell szerintem már ilyenkor tartania. A fiam olyan 6 hónapos korától figyel, ha meghallja a nevét.
Kisfiam 5 hónaposan figyelt a nevére. 3 hónaposan ügyesen fogott tárgyakat, de nem emelte a fejét és fõként nem nyomta ki magát. Találsz oldalakat, ahol le van írva, hogy mikor mit "kell" tudniuk.
Bocsi, de igenis a nevére figyel! Miért kell már egybõl azt gondolni hogy hülyeség amit írunk, ha a Te gyereked nem csinálta... Biztos van olyan is amit õ csinált korábban a társainál....
Nem kell így mellre szívni :o) Amúgy engem sosem izgattak ezek a "versenyek", hogy mit mikor csináltak a gyerekeim... Majd próbáld ki amit írtam...
Ezen az oldalon részletesen hónapról-hónapra le van írva mit kellene tudnia és mi az amit már némelyik baba tud az adott korban. http://www.babaszoba.hu/kalkulatorok/mit_tud_a_baba?month=2 Egyébként a lányom ennyi idõsen hason kinyomta magát, tartotta a fejét, nem hosszú percekig természetesen és az oldalára is tudott már fordulni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!