Találatok a következő kifejezésre: 2 és hónapos babának (311 db)

2, 5 hónapos babám napirendje nem akar beállni. Nappal össze vissza eszegetünk, mindig máskor alszunk. Mivel anyatejes, és a cumisüveget sem fogadja el nagyon nehéz. Ti hogyan csináltátok a rendszerességet?

Legjobb válasz: A mi napirendünk olyan 2-3 hónapos korára állt be. Sztem a lényeg a következetesség és némi rendszer, persze nem szigorúan a végletekig ragazkodva hozzá, de mégis muszáj egy irányt adni a napnak. Értem ezalatt, hogy én mindig törekedtem a 3 óránkénti szopira, persze volt hogy bejött, volt hogy nem, de nem hagytam abba és kezdtem bele egy másik "módszerbe", mert az õt is összezavarta volna. Minden le fog tisztulni idõvel. Ja, és még fontos az esti fürcsi is. Eleinte nálunk is össze-vissza volt, de aztán mégis sikerült minden nap azonos idõpontban, azonos forgatókönyvel lezongorázni, így tudja mi után mi jön, a fürcsi elõtt játék a nagyágyon, aztán fürcsi, öltözés, pápá apától, az ismerõs ének, szopi és alvás. Most 7 hónapos és tökéletesen mûködõ és kiszámítható napirendje van (na jó, néha még ma is össze borulhat a nap... :))). Türelem;´´) Ezt kb 1 hete írtam egy hasonló kérdésre, remélem nem baj ha most megint bemásoltam :)

A mi napirendünk olyan 2-3 hónapos korára állt be. Sztem a lényeg a következetesség és némi rendszer, persze nem szigorúan a végletekig ragazkodva hozzá, de mégis muszáj egy irányt adni a napnak. Értem ezalatt, hogy én mindig törekedtem a 3 óránkénti szopira, persze volt hogy bejött, volt hogy nem, de nem hagytam abba és kezdtem bele egy másik "módszerbe", mert az õt is összezavarta volna. Minden le fog tisztulni idõvel. Ja, és még fontos az esti fürcsi is. Eleinte nálunk is össze-vissza volt, de aztán mégis sikerült minden nap azonos idõpontban, azonos forgatókönyvel lezongorázni, így tudja mi után mi jön, a fürcsi elõtt játék a nagyágyon, aztán fürcsi, öltözés, pápá apától, az ismerõs ének, szopi és alvás. Most 7 hónapos és tökéletesen mûködõ és kiszámítható napirendje van (na jó, néha még ma is össze borulhat a nap... :) )). Türelem;´´) Ezt kb 1 hete írtam egy hasonló kérdésre, remélem nem baj ha most megint bemásoltam :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, én is próbálkozom, de néha nehéz...Az esti fürdés mindig este 1/2 8, utána eszünk, és alszunk, és csak hajnal 3-kor kel fel enni legközelebb. Csak a nappalok nem mûködnek.
A napirendet én magam is néha képtelen vagyok beállítani a 11 hetes babámnál. Egy ideig rosszul is éreztem magam tõle, mert van, hogy 8kor vagy 10-kor sõt 11kor kelünk. :) Erre folyamatosan törekedni kell, de ez tõled is függ hogy milyen ember vagy. Én mindig utáltam a szabályokat, nem tudtam soha katonás rendszerben élni. A babának fonots a napirend mert állandóságot és így biztonságot jelent számára. Az esti rutint állítottam be elõször: masszázs, fürdetés, öltözés, evés, jó éjt ringatás és kiságy. Ez mostanra mûködik jól. Aztán az evéssel és a kakival is voltak gondok, ez is beállt, mostanra maradt a reggeli kelés amit 8-9re szeretnék tenni és a nappali alvások. Az evéseket 2-3 óránként, igény szerint csinálom. Minden evés után játék (önálló vagy közös) és ha én házimunkázom akkor ott van körülöttem a baba. ja, néha kimarad a séta is, mert repül a nap... szóval ez sztem is idõ kérdése... :) sok sikert!
Az én babám is anyatejes. Nálunk rendszer a reggeli kelés és az esti fürdés körül van. Reggel felébred, utána kis játék, nézelõdés az ágyunkban, aztán evés és már álmos is, alszik 1 fél órát. Este játék, 19.30 körül fürdés, szopi aztán alvás. Illetve még az ebéd utáni séta idõpontja az ami állandó, akár alszik, akár nem. Megyünk. (ált. azért bealszik) :) A napközbeni alvás mindig máskor van, attól függ, hogy mikor lesz álmos. Napközben nincs nálunk sem rendszer.

Miért nem jó belerakni előrefelé a kengurúba 2-3 hónapos babát, ha a kengurú mindkét oldalon merevített és nincs erre vonatkozó tilalom a leírásban?

Legjobb válasz: szerintem ez fajtája válogatja. én kb. 5 hósan kezdetm használni. figyeld azt, hogy a babának jó legyen benne, kényelmes, és hogy ne "ülljön" benne. a gerincének nem jó.

szerintem ez fajtája válogatja. én kb. 5 hósan kezdetm használni. figyeld azt, hogy a babának jó legyen benne, kényelmes, és hogy ne "ülljön" benne. a gerincének nem jó.
Szia! Én pont a napokban olvastam egy babás ujságban hogy azért nem jó a babákat elõrefelé rakni mert az nem természetes tartás a gerincüknek, nem kényelmes nekik és nem tesz jót. Az a kényelmes és egészséges ha ha a baba lábai ugy lógnak ki az efféle hordozókból mintha guggoló tartásban lenne a lábuk, a mellkasuk szemben legyen a miénkel....
A kérdező hozzászólása: A mi babánk nagyon érdeklõdõ és inkább kifelé szeret, mint befelé, bár alig próbáltuk még, mert nagyon kicsi volt hozzá, de lassan jön a kirándulós idõ és szeretném, ha nézelõdne. Én úgy vettem észre, hogy a mi kengurunkban (Brevi) elõrefelé ugyanúgy áll, mint befelé fordítva, sõt belülrõl erõsebb a merevítés, jobban tartja a hátát, mintha befelé fordulva van.
Egyrészt a tartás miatt, ahogy korábban is írták, másrészt peddig mert szembõl túl sok inger éri, még hamar elfárad, és nem tud kihez bújni, hiszen aki hordozza az a háta mögött van. Kb. 6 hónapos kortól ajánlják az elõre fordított hordozást.
Szerintem ha nem lenne jó nem írnák bele, hogy mindkét irányba beletehetõ a ababa. Nekem pont az a lényeg, hogy a kislányom tudjon nézelõdni és nekem is könnyebb legyen cipelni. Nyugodtan teheted elõrefelé is. Semmi baja nem lesz.
Ezaaz egész kenguruellenesség mostanában nem tudom miért van.. Szerintem a hordozókendõb akkor ugyanúgy nem jó ortopédiailag, ha a kengurunál azt mondják.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: Lehet, hogy most lehurrognak, de nekem a hordozókendõben tûnik úgy, hogy összevissza áll a gyerkõc, meg behajlik a háta. Félnék, hogy nem jól kötöm meg, akkor pedig többet ártok vele, mint egy tesztelt, sokak által kipróbált kenguruval.

2, 5 hónapos babámnak gyakran váladékozik a szeme. A doki szerint el van záródva a könnycsatornája és át kell mosni. Mit tegyek?

Nem sok jót hallottam err?l.Kamillázom a szemét és szemcseppet is kap.Abban bízom,hogy talán megoldódik magától.

Legjobb válasz: 2. vagyok: ja igen, lehet neki masszirozni is ahogy az elsõ írta. Kérd meg a dokit hogy mutassa meg hogy kell. Naponta párszor 1-2 percig masszirkálod pl. mikor peluscsere van, vagy eteted, akkor talán hagyni is fogja.

2. vagyok: ja igen, lehet neki masszirozni is ahogy az elsõ írta. Kérd meg a dokit hogy mutassa meg hogy kell. Naponta párszor 1-2 percig masszirkálod pl. mikor peluscsere van, vagy eteted, akkor talán hagyni is fogja.
Jól teszed, ha vársz! A fiamnak is így volt, 4, 5 hósan eltûnt. Elvittem egy normális szemészhez, aki megmutatta a könnycsatorna masszázs technikáját ugy 3 hós volt, bõ egy hónapig napi öt masszázs és szemcsepp elmúlasztotta, 10 hós most és tökéletesen tiszta a szeme.
Nálunk dettó ez volt, születése óta. Elvittem szemorvoshoz õ a Tobrex szemcseppet és kenõcsõt írta fel. Aztán az nem használt és kapta a Floxal szemcseppet. Hogy most amiatt javult azt nem tudom, de lehet hogy csak kifejlõdött neki a csatornácskája. Most 4, 5 hónapos és semmi baja már a szemének. Szerintem várjatok ti is még, nekem azt mondták ha fél éves korig nem javul akkor van ez a szondázós átmosás. Addig ne aggódj ez változhat, hiszem még pindurka a babád még sokat fog nõni. Addig is használd a szemcseppet, kamillázd azzal nem ártasz.
Szia! Ne csak szemcseppet használj, hanem vegyél orrcseppet is és amikor a szemébe csepegtetsz az orrába is. A szemész ajánlotta ezt. Nálunk bevált. Gyógyszertárba elmondod és egy sima orrcseppet adnak majd. Nekünk Nasivint adtak. Lehet nem jól írom. A lényeg rendbe jött a kislányom szeme. Azt mondta a doki ez egy dugulás amit alulról az orrból és felülrõl a szembõl is kell kezelni. Remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat.Várok még, remélem rendbe jön.:)


2, 5 honapos babát szoptatok. De 2 napja nem akar szopizni, nem beteg. Nem lehet, hogy vmitöl megváltozik a tejem ize, és azért?

Legjobb válasz: Menses elõtt/alatt szokott megváltozni az íze a tejnek. Nem jött meg? Nem sír a pici? Nincs afta a szájában? B.

Menses elõtt/alatt szokott megváltozni az íze a tejnek. Nem jött meg? Nem sír a pici? Nincs afta a szájában? B.
De mit eszik? Lehet, hogy korai (nekem is korán van, nem tudok számolni) de terhességnél is megváltozik a tej íze. Nehogy kiszáradjon!
vagy nem ettél valami olyat, ami a tejben kiválasztódik?fûszer, vagy valami más.állítólag a fokhagyma ilyen.
Igen, normális. Nem baj, ha sokat alszanak, ha közben rendesen esznek és híznak.
A kérdező hozzászólása: Azzal nincs gond a 3, 5-4 órát pontosan betartják.Rendesen esznek és híznak. Csak furcsállom hogy ennyit alszanak. Mások mondják hogy alig alszik a kisbaba nekik egész nap.
Örülj neki, ez teljesen normális. Az én fiam is sokat aludt ebben a korban, szerencsések vagyunk.
normális meg egyébként minden babának megvan az alvás igénye az övék ennyi :) az én fiamnál havonta változott most 9hós és naponta kétszer két órát alszik meg egész éjszaka

2, 5 hónapos babám rekedt, picit meghűlhetett és most rekedtesen sír, alig van hangja. Van teendő?

Legjobb válasz: Nálunk is volt ilyen probléma: fél ampulla calcimusc-ot adtam neki teában feloldva és kb. fél óra alatt megszünt a rekedtsége. A calcimusc-ot viszont orvossal kell felíratni, ezért raktároztam belõle, hogy bármikor elérhetõ legyen.

Nálunk is volt ilyen probléma: fél ampulla calcimusc-ot adtam neki teában feloldva és kb. fél óra alatt megszünt a rekedtsége. A calcimusc-ot viszont orvossal kell felíratni, ezért raktároztam belõle, hogy bármikor elérhetõ legyen.
Bár nem vagyok orvoshoz rohangáló, szerintem vidd el. Egyik reggel arra ébredtem, hogy babám rekedten sír, nem volt vészes (van egy nagyobb gyermekünk is, volt eleget beteg, már tudok különbséget tenni ilyen-olyan betegségek, köhögések között) de gondoltam, mégiscsak 2 hónapos, elviszem. A doki majdnem dobott egy hátast, hogy mennyire csúnya a torka, meg hogy csoda, hogy tudott egyáltalán enni. Gége krupp. Egy szuri a combjába, egyet vénásan kellett, hogy minél gyorsabban hasson (fejébe szúrták, ott lehet ennyi idõsen könnyen vénát találni) majd 1 hét antibiotikum....pfff...elég rossz élmény volt, és örülök, hogy ilyen gyorsan dokihoz vittem....
Szia! 2 éve az immáron középsõ lányom volt rekedt, úgy 2-3 napot tartott nála, nem reggeltõl estig, de néha a sírásán hallani lehetett. A védõnõ calciumot javasolt, én nem adtam Neki semmit. Adhatsz a babádnak Calciumot, ha nem múlik el pár napon belül, akkor orvos! Jobbulást a kicsinek!! és Jó babázást!! Üdv:3 gyerkõcös
Egy 2.5 hónapos babát mindenképpen elvinnék orvoshoz, nehogy az ünnepek alatt legyen gond.
Én is orvoshoz vinném. A rekedtség sokszor ártalmatlan, de komoly gondot is jelenthet. Mi is a héten voltunk 3 éves fiunkkal orvosnál rekedtség miatt, gégegyulladása van.
Mi újság?Voltatok orvosnál?
A kérdező hozzászólása: Felhívtam a doktornõt, Calciumot javasolt, azt mondta komolyabb baj nem igazán szokott ilyen korban elõfordulni mint pl. a gégegyulladás. Ha más tünete nincs, akkor ez elég kell, hogy legyen. Sajnos pont szabin van, épp most jönnek az ünnepek és el is utaznánk... Felszívtam fecsibe a 1, 5 ml Calciumot, amit mondott, de én közvetlenül a szájába adagoltam, ami viszont így hamar kijött, egy kis idõ után kihányta. Valamibe érdemes lenne beletenni? Fejni nem szoktam, egyebet meg nem szokott inni se pohárból, se cumisüvegbõl.
Én szopi közbe adom neki fecskendõvel, szépen fokozatosan. Mivel a tej édes, annyira nem zavarja. Jobbulást!

Milyen párologtatót ajánlanátok 2, 5 hónapos babámhoz, ami kicsi és nem túl drága?

Egyáltalán mikor kell/szabad/érdemes használni?

Legjobb válasz: Mi ilyet vettünk: http://babyfun.axiomarket.hu/item/sencor-shf900-ultrahangos-.. Én is olcsó, kicsi, egyszerû kütyüt kerestem, mert mi nem használjuk állandóan (merthogy nem száraz a levegõ a lakásban), csak megfázáskor használjuk, és az illóolaj tartóba csöpögtetek citromolajat, ami fertõtleníti a levegõt! Általában egyébként téli idõszakban, fûtési szezonban szokták használni a párásítót, mikor száraz a levegõ a lakásban! Szerintem nem biztos, hogy most a jó idõ közeledtével érdemes venni, talán inkább várjátok meg a következõ fûtési szezont, és majd akkor meglátod, hogy milyen a levegõ a lakásban!

Mi ilyet vettünk: http://babyfun.axiomarket.hu/item/sencor-shf900-ultrahangos-.. Én is olcsó, kicsi, egyszerû kütyüt kerestem, mert mi nem használjuk állandóan (merthogy nem száraz a levegõ a lakásban), csak megfázáskor használjuk, és az illóolaj tartóba csöpögtetek citromolajat, ami fertõtleníti a levegõt! Általában egyébként téli idõszakban, fûtési szezonban szokták használni a párásítót, mikor száraz a levegõ a lakásban! Szerintem nem biztos, hogy most a jó idõ közeledtével érdemes venni, talán inkább várjátok meg a következõ fûtési szezont, és majd akkor meglátod, hogy milyen a levegõ a lakásban!
A kérdező hozzászólása: Köszi. :) Igazából már elõbb kellett volna, de mióta véget ért a fûtési szezon nagyon hidegek lettek az éjszakák a lakásban, ezért villanymelegítõvel kicsit befûtünk, akkor meg én is érzem hogy szárazzá válik a levegõ.
3 hetesen mentünk vele elõször , mindig együtt megyünk apa+anya+gyerek!
1 hósan vittük az Auchanba. Akkor még nem tombolt a vírus. Azóta nem vittük, de már nagyon szeretném. A faluba a boltba beviszem, de a havi nagybevásrlásra vagy apa vagy én megyek. De jó lenne már együtt, nem így képzeltem el. De nem kockáztatok. Majd ha lemegy a járvány megyünk újra hármasban!
Mi is vittük már 1 hónaposan az Auchan-ba.
3 hetesen vittük magunkkal elõször. Ettõl a vírusos idõszaktól én is félek, de hébe-hóba nem tudom elkerülni, hogy jöjjön.
Mi 3 hetesen vittük elõször a Tescoba...villámbevásárlás volt:)
Szia Mi 1 hónaposan vittük magunkkal. Azóta is együtt vásárol a család:-)
Mi 6 hetesen már vittük de a tescoba nem csak az intesparba, van különbség!!!
En is szeretnem vinni, de a doktornonk nem javasolja a bevasarlokozpontokat ebben a virusos idoben. Szoval varok. 5 honapos baba anyukaja
Én a vírusok miatt nem viszem !
Simán vittem egy hónaposan.
szia mi 1 hónapos korában vittük magunkkal
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, már régóta rágódom ezen, de nem élhetünk burokbam.
Simán! Mi is mentünk már háromhetesen. Esetleg tényleg most a náthát tél miatt akkor menjetek, amikor nem sokan vannak.
Mi már 2 hetesen mentünk vásárolni a babámmal. A kaja nem jött fel magától. Szerintem menjetek nyugodtan, nem lesz semmi baja a hordozóban/babakocsiban. Délelõtt amúgy sincsenek sokan sehol.
A miénk 4 hónapos múlt, és még nem vittük hipermarketbe. A férjem vásárol. Kocsival könnyen megoldható, hogy egy hétre bevásároljon valamelyikõtök.
Én inkább frisset fõznék.
Te meginnád? Szerintem is inkább fõzzél frisset minden nap. Ha nem akarsz egy egész filtert elhasználni, akkor szedd szét és osszad el több felé.Ugyanúgy forrázd és utána szûrd le. Egy filterbõl 3x csinálhatsz minimum.

2 hónapos babám este 11 és éjfél között kakil. Hogyan lehet átszoktatni a nappali kakilásra?

7-8 között van fürdetés, megeszi a szokásos tápszer mennyiséget( 120ml), utána alszik kb fél órát,felébred és este 11-12 ig sír, ny?gös. Kakilás után alszik reggel 6-7 óráig.

Legjobb válasz: 2 hónapos babát nem lehet szoktatgatni. Te talán akkor mész a rötyire, amikorra elõjegyzed a naptáradba? Nyilván azért nyûgös, mert a tápszeres babákat általában jobban megviseli az ilyesmi mûvelet, az anyatejesek ilyen korban sokszor kevés folyékonyat szoktak kakilni, vagy napokig egyáltalán nem, mert az anyatej nagy része felszívódik, és legfeljebb a levegõ bántja õket. A gyerekorvos tud ajánlani babáknak való görcsoldó hatású lötyiket, mint az Infakol és társaik, valamennyit használ, de csodákra semmi sem képes, de azt, hogy mikor nyomja ki, komolyan gondolod, hogy irányítani lehet? Olyan korban, amikor még egy percig sem tudja tartani? Ha a gyerek általában a kaja után valamennyivel kakil, az normális. A kaja beindítja a beleit.

2 hónapos babát nem lehet szoktatgatni. Te talán akkor mész a rötyire, amikorra elõjegyzed a naptáradba? Nyilván azért nyûgös, mert a tápszeres babákat általában jobban megviseli az ilyesmi mûvelet, az anyatejesek ilyen korban sokszor kevés folyékonyat szoktak kakilni, vagy napokig egyáltalán nem, mert az anyatej nagy része felszívódik, és legfeljebb a levegõ bántja õket. A gyerekorvos tud ajánlani babáknak való görcsoldó hatású lötyiket, mint az Infakol és társaik, valamennyit használ, de csodákra semmi sem képes, de azt, hogy mikor nyomja ki, komolyan gondolod, hogy irányítani lehet? Olyan korban, amikor még egy percig sem tudja tartani? Ha a gyerek általában a kaja után valamennyivel kakil, az normális. A kaja beindítja a beleit.
Az én fiam 11, 5 hónapos és a mai napig éjszaka (is) kakil, pedig fõleg szilárdat eszik. Ezt sajnos te nem tudod szabályozni, neki megvan a maga bioritmusa. Az infacol nekünk annó segített de az csak akkor jó ha rendszeresen alkalmazod minden kaja elõtt. Nem biztos, hogy a kakilás miatt sír, lehet hogy a szelek bántják. Próbáld meg tornáztatni, és kaja után alaposan megbüfiztetni. Sok sikert és kitartást :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!