Találatok a következő kifejezésre: 2 és hónapos a babám, (225 db)

8 honapos babátoknál váltottatok 3-mas tápszerre vagy maradtatok a 2-es nél? Kell váltani, 8ho után már nem elég táplálo vagy nem megfelelö a 2-es tápszer a babáknak, vagy eheti a 2-est 1 éves koráig?

Legjobb válasz: Szerintem nem kötelezõ váltani.Én mindig azt olvasom rajtuk,hagy 3 véves korig megfelel.Mi eddig Beba AR/HA ivott 1 évesig a dokinö irta fel,ez elsö tápszer.Ezt is lehetne folytatni,csak drága vény nélkül.Beba 2-est fogom venni.

Szerintem nem kötelezõ váltani.Én mindig azt olvasom rajtuk, hagy 3 véves korig megfelel.Mi eddig Beba AR/HA ivott 1 évesig a dokinö irta fel, ez elsö tápszer.Ezt is lehetne folytatni, csak drága vény nélkül.Beba 2-est fogom venni.
Nekünk a doktornõ nem hajlandó felírni a HA-n kívül mást. Ezt eszi kezdettõl fogva. Azt mondja jó neki 1 éves koráig. Még jó, hogy rá van írva, hogy kizárólag veszélyeztetett babáknak adható... Senki sem allergiás a családban (beleértve az összes nagynénit-nagybácsit-unokatesót, és minden felmenõ ági rokont). A kérdésedre válaszolva: ezek alapján valószínûleg jó neki, amit most kap. (a tápszergyártónak, meg fõleg:(
az enyém 9 hós. a Milupa HA 2-õt eszi, abból reggel és este 200 ml-t.

2 honapos a babamat meg szoptatom es szedek terhesvitamint, ti mennyit szedtek belöle? Minden nap?

Legjobb válasz: Az én babám 4 és fél hónapos éppen ma fogyott el az elevit és azt hiszem már nem veszek többet.Heti 1-2 szedtem.

Az én babám 4 és fél hónapos éppen ma fogyott el az elevit és azt hiszem már nem veszek többet.Heti 1-2 szedtem.
Nekem a védõnéni napi 1-et javasolt, és én szedek még Béres cseppet is mellé.

Mit tudnék csinálni? 3 hónapos a babóm. 2 és fél hónaposan voltunk mérésen és akkor már 6000gr volt és 56 cm.

A védön? azt mondta hogy tul sulyos és kérdezte hogy egy nap hányszor és mennyit eszik. Hát én mondtam hogy egy 6-7x és olyan 120-150 ml közt. És azt mondta hogy ne adjak neki csak 120 ml-t. De ha a babámnak néha nem elég a 120 akkor mit csináljak,hogy ne hizzon? Vagy egyáltalán csináljak-e valamit?!

Legjobb válasz: a védõnõ nem orvos, az anyatejes babát nem lehet túletetni, szóval csináld ahogy eddig és ahogy az ösztönöd diktálja.

a védõnõ nem orvos, az anyatejes babát nem lehet túletetni, szóval csináld ahogy eddig és ahogy az ösztönöd diktálja.
A kérdező hozzászólása: BOCSÁNAT AZT ELFEJTETTEM ODA IRNI HOGY TÁPSZERES :)
Akkor sem kell éheztetni, ha nem elég neki, kénytelen vagy még adni, neki ennyi az igénye és kész. Majd ha elkezd kúszni mászni, akkor ledolgozza.
Szia.A fiam egy kicsivel volt több 3hónaposan, és õ anyatejes volt.Szerintem vagy válts tápszert, vagy ahogy eléri a 4 hónapos kort, kezd el a hozzátáplálást.Szerintem inkább az étel minõségén változtass, mint a mennyiségén.
Szia! Gondolom nem 2 kg-l született hogy baj legyen.Amúgy a mi védõnõnk is ilyen.Most lesz 15.-n 4 hónapos a babám és már 7 kg.Elsõ héten azt mondta ne adjak neki enni csak MAXIMUM 30ml-t.Persze ordított szegény gyerek.Hagyd a csudába.Ne foglalkozz vele.Mondd azt amit hallani akar.Majd le mozogja a manód, ha már mászik.Amúgy ha szoktál itt olvasgatni láthatod hogy nagyon sok kisbaba ilyen "nehéz".És egyiknek sincs semmi baja.Nem értem ezt a dolgot amúgy, miért kell ilyenekkel is idegesíteni az anyukákat.Anyatejes vagy tápszeres, annyit eszik amennyit kér.Ja, és mi is tápszeresek vagyunk.Nagy mértékben befolyásolta a tejem a védõnõ okoskodása. Amíg az orvos nem mondja hogy gond van, ne aggódj!Tapasztalat!
http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/blhh2ossznov.htm Segített egy Drágaság!Itt megnézheted!Eszerint normális a súlyotok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szepen a válaszokat. :)
Kisfiam 2.5 óránként követelte a tápszert.Ha nem adtam neki, Õ eladta a házat.:) Ezt nem akartam, kénytelen voltam adni neki éjjel nappal evett.Heti 40dkg-t hízott az elsõ idõben.3.5hós kora óta nem eszik éjjel, és nagyon rossz evõ lett.9 hós lesz, körbemássza a lakást, és nem mondanám nagynak, 7.35dkg.Én mindig annyit adtam enni neki, amennyit akart, õ tudta mennyit igényel a szervezete.


2 hónapos a babám és még nem változott a szeme, lehet, hogy így is marad?

9hetes a babám, mindenki azt mondja, hogy esélyes a kék szemre, de én furcsálnám, hisz a férjem és én is barna szem?ek vagyunk. Bár van dédnagyapa aki kék szem? volt és van a családban kék szem? gyermek. a szeme a születését?l fogva kék, nem szürkéskék. 1 hónapja látok benne kicsit halvány barnás foltokat, de nem er?teljes, csak, ha a napbanéz a kis szeme. Aki látja, mind azt mondja, hogy már változott volna, sötétedett volna a szeme, ha barnulna.

Legjobb válasz: 6 hónapos korukra alakul ki a szemük színe a babáknak, ami még késõbb is változhat árnyalatokban. Ha már látsz benne barnás foltokat, akkor szerintem be fog barnulni. A barna nagyon domináns szín. Az én kisfiamnak sötétkék szeme volt és szépen lassan kivilágosodott, neki középen inkább fehér a pupillája mellett a színe. Nálunk a családban senki nem barna szemû, többségben kék mindenkié, így talán megmarad neki, most 8 hós. De nekem pl. iskoláskoromra zöldült be a szemem. Egy ismerõsöm kisfiának viszont 1-2 hósan kezdett foltokban barnulni a szeme és ha jól emlékszem 4 hós korára lett teljesen barna. Ezen tapasztalatok miatt én azt gondolom, a te gyerkõcödnek is barna lesz a szeme. Boldog babázást!

6 hónapos korukra alakul ki a szemük színe a babáknak, ami még késõbb is változhat árnyalatokban. Ha már látsz benne barnás foltokat, akkor szerintem be fog barnulni. A barna nagyon domináns szín. Az én kisfiamnak sötétkék szeme volt és szépen lassan kivilágosodott, neki középen inkább fehér a pupillája mellett a színe. Nálunk a családban senki nem barna szemû, többségben kék mindenkié, így talán megmarad neki, most 8 hós. De nekem pl. iskoláskoromra zöldült be a szemem. Egy ismerõsöm kisfiának viszont 1-2 hósan kezdett foltokban barnulni a szeme és ha jól emlékszem 4 hós korára lett teljesen barna. Ezen tapasztalatok miatt én azt gondolom, a te gyerkõcödnek is barna lesz a szeme. Boldog babázást!
Szia. Szerintem még késõbb is változhat, mint 6 hós kor. A 11 hós kislányomnak kb. 2 hete kezdett el zöldülni a szeme. Eddig sötétszürke volt, most kezd a belseje barnulni a külseje meg zöldülni, pont olyan, mint a férjemé.

2 honapos a babam es ket orankent cicizik meg ejszaka is. Mit csinaljak? Hogy szoktasam? Felek hogy elapad a tejem. Vagy lehet keves neki amit kiszopizik?

Legjobb válasz: Mert nég csak 2hónapos :) Ennyi idõsen az én babám is 2-3óránként cicizett éjszaka, aztán idõvel hosszabbakat aludt. Most már "csak" 2-3szor kel és 12órát alszik. Másfél éves

Mert nég csak 2hónapos :) Ennyi idõsen az én babám is 2-3óránként cicizett éjszaka, aztán idõvel hosszabbakat aludt. Most már "csak" 2-3szor kel és 12órát alszik. Másfél éves
Háááát 2 hósan anyatejes babánál ez normál. lehet most leleleszek hurrogva de nálunk ezért volt az esti tej tápszer, így csak 1x kelt éjszaka. majd 2 hós korától átaludta rendesen az éjszakát. napközben volt cici mindig, este pedig csak tápszer. mindegyiket szopta, söt én szerintem a cicit sokkal jobban szerette, könnyebb volt belöle szopni, az aventes egy lyukas cumisüveggel meg küzdött, de elfogadta. ha nem akarod tápszerezni akkor ez teljesen normális, ki kell bírnod.
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen a valaszokat azert gondoltam hogy kevesebb lehet neki a tej mert mar nem duzzad be annyira a mellem hanem olyan plottyedt pedig nem volt igy ez miert lehet?
Ez is normális. A melled nõtt, a bõröd is vele. Most nincs teli, csak annyi tej van benne, amennyi kell neki. Aztán amit az elõzõ hozzászóló is írt, lesznek idõszakok amikor majd több kell neki és ha igény szerint szoptatod, akkor megint "be fog durranni" és megint lesz olyan feszülõs érzés. Nálunk most fogzás van, ilyenkor lóg egy csomót a mellemen és megint duzzadt a mellem. De majd leszokik magától én is így vagyok vele. 1.voltam
Azért nem feszül már, mert beállt a kereslet-kínálat. Korábban még több tejet termeltél, mint amire szüksége volt, és azt is sokszor a szoptatások között (azaz kvázi egész nap). Mostanra viszont a tested megtanulta, mennyi kell, és ilyenkor már csak a szoptatások alatt termel fõleg, köztes idõben kevésbé. Ezért nem telik már úgy fel több óra alatt sem, mint korábban. De ez így van rendjén. Egyebekben egyetértek, szoptass bátran igény szerint. Ahogy nagyobb lesz a babád, majd lassan kitolódik a szopiidõ is.

2 hónapos a babám és könnyen megijed. Leginkább alváskor szokott előfordulni. Ez normális?

Múltkor lehúztam a wc-t és arra is megijedt pedig nincs közel a szobája és a wc. A legutóbbi hétvégén és most is hazautazunk a nagyszül?khöz. Felborítja a napirendjét? Ma akkor indultunk, amikor még aludt. Végül is aludt tovább a kocsiban.

Legjobb válasz: õõõ, bocsi, de ez két kérdés egyben, ugye? :) Nekünk olyan 3 hétig tartott 2 hónapos kora körül az ijedõs idõszaka, de olyan szinten, hogy nem tüsszenthettünk, mert már üvöltött. :) Aztán egyszer csak elmúlt.

õõõ, bocsi, de ez két kérdés egyben, ugye? :) Nekünk olyan 3 hétig tartott 2 hónapos kora körül az ijedõs idõszaka, de olyan szinten, hogy nem tüsszenthettünk, mert már üvöltött. :) Aztán egyszer csak elmúlt.
Teljesen normàlis ha megijed! De ezen tudsz könnyen vàltoztatni, szoktasd hozzà a zajokhoz! Èn pèldaul porszivozok mellette...zenèt hallgatok.... ha sürün hall zajokat nem fog megijedni többször!Egyszoval, csinàlj mindent ugy , mintha a baba nem lenne ott, ès sose suttogj ha elaludt mert akkor kèsöbb minden kis zajra fel fogja kapni a fejèt! Nekunk is 2 honapos a pici.
Nekünk is voltak ilyen idõszakok. Mint ahogy az elõttem szóló írta, hozzá szoktattuk a zajokhoz. Most 6, 5 hónapos és az ismeretlen hangoktól vagy elcsodálkozik vagy megijed (látjuk a szemén és olyankor odabújik hozzánk, de már nem sírja el magát, pedig nálunk sem bírta apa tüsszentését vagy ha megnyitottuk a zuhanyt). Amikor "megijed" nem hagyjuk abba a zajt, hanem beszélünk hozzá ha mód van rá memutatjuk neki honnan jön. 3.alkalommal már természetesnek veszi.

Mekkora méretű nyári vékony sapka kell egy 6-7 hónapos babának? 1-es vagy 2-es? Átlagos a fejmérete, nem nagy, nem kicsi.

A boltokban az agyamra mennek, csak néhányon van számozás, de azt se merem a kicsi fejére próbálni, mert abban a pillanatban vigasztalhatatlan sikításba kezd, ha sapkát próbálok ráadni. Idehaza, ha öltözünk, teljesen transzba esik, úgy sír a sapivételnél, és kb. tíz perc múlva nyugszik meg csak.

Legjobb válasz: nekünk 2-es kell

nekünk 2-es kell
A Tescoban, Corában, Auchanban hónap jelzéssel(0-3, 3-6, 6-9 stb) vannak ellátva, nem számokkal.Talán úgy könnyebb...

2 hónapos a babám és nem hajlandó hason megmaradni. Mit lehet ezzel tenni?

Ha elalszik (HA!) a hátán, akkor le tudom rakni hasra és alszik tovább nyugodtan, úgy nem zavarja, de ha egy kicsit is éberebb, vagy csak félálomban van, akkor esélytelen, hogy megmaradjon hason. A kórházban is aludt hason, de nem volt hajlandó úgy maradni. Oldalt el van, meg háton is, de hason nem. Ordítás, sírás, kapálódzás a végeredmény, akár egy órán keresztül is, amíg fel nem veszem és meg nem nyugtatom. Szerintem kellene hason aludnia, hogy fejl?djenek az izmai, meg el legyen úgy, de egyszer?en nem hajlandó. Nagyon nagyon ritkán marad meg, és nagyon rövid id?re. (fél perc), de csak kivételes esetekben... Mit lehet tenni? Er?ltessem vagy mi legyen?

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam sem szeretett hason lenni,pedig csípõszûrésen,és a gyerekorvos is javasolta,hogy minél többet legyen hason,hogy erõsördjön.3 hónapos kóra óta szereti a hason fekvést.

Szia! Az én kisfiam sem szeretett hason lenni, pedig csípõszûrésen, és a gyerekorvos is javasolta, hogy minél többet legyen hason, hogy erõsördjön.3 hónapos kóra óta szereti a hason fekvést.
Minek erõltetnéd?! A lányom is utált hason lenni 2-5 hós koráig. Addigra megtanult forogni, semmi baj nem volt innentõl a hason fekvéssel. Nem volt lemaradva, mert 7 hós kora óta mászik. Tudja a babád, hogy mi a jó neki. Hallgass rá. :)
Semmit. A mi lányunk is utált hason lenni, amíg át nem tudott fordulni. Kb. 5 hónapos koráig megõrült, ha hasra tettük. Semmi baja nem lesz, ha keveset van hason. Néha tegyétek hasra, hogy szokja, de ha nagyon hisztizik, fordítsátok meg. Mi is ilyen 1-2 percig bírtuk csak, amíg kicsi volt.
Ne erõltesd, õ jobban tudja mi jó neki, hidd el. Majd ha magától meg tud fordulni akkor majd megszereti. Az enyém is ilyen volt.
Az én kislányom is 2 hónapos, és utál hason lenni. Se aludni , se ébren lenni nem szeret úgy csak háton; pedig sokat próbáltuk. Amint hasra tesszük azonnal elkezdi a "harkály játékot" és püföli a fejét 5 mp-ig majd elkezd ordítani...
Enyém is ordított hason, egészen 3 hónapos koráig. Azóta már hason is elvan, nézelõdik, igaz nem túl sokáig, háton jobban szeret. Ne erõltesd, majd rájön, hogy úgy mennyi mindent látni.
Nézd, szerintem ne erõltesd. Õ érzi mi a jó neki. A babák még ösztönösen cselekednek. Hagyd, hogy a saját tempójában csinálja a dolgokat. Az én kisfiam születése óta csak a hátán aludt. Ha hasra tettem ordított, ahogy a tiéd is. Ráadásul bukós, refluxos és hasfájós is volt. Néhány napos korában 2-3-szor próbáltam hasra tenni, de mivel láttam, hogy nem akarja, hát nem erõszakoskodtam. Azután hetente egyszer próbálkoztam, de nem tetszett neki. Szept. 28-án fordult elõször hasra (okt. 3-án volt 5 hónapos), azóta, ha a hátára teszem azonnal hasra fordul és élvezi!! Viszont aludni csak és kizárólag a hátán alszik. Szóval, szerintem várd ki, amíg õ úgy gondolja, hogy eljött az idõ...
Nem kell erõltetni. Sok baba nem szeret hason feküdni. Az izmai enélkül is fejlõdnek.
A lényeget lehagytam, én nem erõltettem.Persze próbálkoztam mindennap. :)
Tényleg ne erõltesd. Ráadásul alvás közben hiába rakod hasra, attól nem erõsödnek az izmai. Attól erõsödnének, ha hason fekve emelgetné a fejét, kinyomná magát, de ezzel még ráértek. A hason altatástól ráadásul még a bölcsõhalál esélye is megnõ, úgyhogy alvás közben tényleg ne tedd hasra, semmi értelme. Idõnként amikor ébren van és aktív megpróbálhatod hasra tenni és ösztönözni, hogy emelgesse a fejét, de ha nyöszörögni kezd, akkor vedd fel, ne hagyd úgy kínlódni.

Újra lesz TGYES és egyszeri anyasági a 2. babánál? Vagy egyből GYED? Most 10 hónapos a babám, és ismét terhes vagyok. (jelenleg gyeden)

Terhesség el?tt 4 év munkaviszonyom volt.

Legjobb válasz: Újra lesz mindkettõ. AZ egyszeri anyaságihoz ugyanazok a feltételek kellenek (4 pecsét:D). A tgyás-ra, gyed-re meg automatikusan jogosult vagy, ha nem szûnt meg közben a munkaviszonyod. A gyed összege kb. annyi lesz, mint az elsõ babával (ha nem a maximumot kaptad, és volt közben általános béremelés, akkor valamivel több is lehet, de kevesebb biztosan nem). A tgyás akkor lesz ugyanannyi, ha a minimálbér kétszeresénél nem kerestél többet egy hónapban (147000 bruttó). Ha többet kerestél, akkor kevesebb lesz, a tgyás mint az elsõ babával, mert ilyen esetben a maximuma megegyezik a gyed maximumával (102900).

Újra lesz mindkettõ. AZ egyszeri anyaságihoz ugyanazok a feltételek kellenek (4 pecsét:D). A tgyás-ra, gyed-re meg automatikusan jogosult vagy, ha nem szûnt meg közben a munkaviszonyod. A gyed összege kb. annyi lesz, mint az elsõ babával (ha nem a maximumot kaptad, és volt közben általános béremelés, akkor valamivel több is lehet, de kevesebb biztosan nem). A tgyás akkor lesz ugyanannyi, ha a minimálbér kétszeresénél nem kerestél többet egy hónapban (147000 bruttó). Ha többet kerestél, akkor kevesebb lesz, a tgyás mint az elsõ babával, mert ilyen esetben a maximuma megegyezik a gyed maximumával (102900).
A kérdező hozzászólása: Bocsi, elütöttem... TGYÁS..
A kérdező hozzászólása: Értem. Nagyon szépen köszönöm a választ!

Az ugrásszerű növekedés lehet, hogy 3 hónapos kor előtt jön el? Most 2 és fél hónapos a babám, úgy látom, hogy állandóan éhes! Igény szerint eszik és kizárólagosan anyatejes!

Legjobb válasz: Nyugodtan szopjatok amennyit kér, nem tart soká, csak pár nap. A gyermekek fejlõdése sem egyforma, valószínû, hogy egy életkori változás elõtt áll, növésbe levõ szervezetnek megnõ a tápanyagigénye-illetve az anyatejet gyorsabban meg tudja emészteni, így gyorsabban távozik-lehet több kakis pelus is naponta. Jó babázást!

Nyugodtan szopjatok amennyit kér, nem tart soká, csak pár nap. A gyermekek fejlõdése sem egyforma, valószínû, hogy egy életkori változás elõtt áll, növésbe levõ szervezetnek megnõ a tápanyagigénye-illetve az anyatejet gyorsabban meg tudja emészteni, így gyorsabban távozik-lehet több kakis pelus is naponta. Jó babázást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!