Találatok a következő kifejezésre: 2 és hónapos a (848 db)

2, 5 hónapos a kislányom kórházban vagyunk mert nem akar enni inni? 3 napig volt infúzión éjjel nappal. Most egy hét után úgy volt hogy kiengednek minket. Aztán ma reggel lemérték es azt mondták hogy nem mehetünk haza. Egy hét alatt 30 grammot hízott.

Volt már igy valaki? Mennünk kell kardiológiára mert azt mondták hogy az ilyen nemhízások mögött szokott lenni szív es érrendszeri betegség is. Kb 5 óránként hajlandó enni de csak 100 ml. Próbáltam kérni tàpszersûrítõt de azt nem akarják pedig jobban megeszi a sûrût. Ha volt igy valaki ilyen korban az írja már meg hogy mi segített vagy mit lehet szerintetek tenni ilyenkor. Elõre is köszönöm

Legjobb válasz: Mi hasonló cipõben jártunk, csak mi másfél hónaposan kerültünk kórházba. Az én babámnak a vizeletében e-coli baktériumot találtak, ettõl volt étvágytalan, bágyadt és túl jó alvó.

Mi hasonló cipõben jártunk, csak mi másfél hónaposan kerültünk kórházba. Az én babámnak a vizeletében e-coli baktériumot találtak, ettõl volt étvágytalan, bágyadt és túl jó alvó.
Az én kisfiam is hasonló volt, de nála nem tudtak a tejallergián kívül más magyarázatot találni (de 2 évesen kinõtte az allergiát), a mai napig nagyon picike (3 évesen 11 kiló és 92 cm), de mára kiderült, hogy valószínûleg autista, így meg lett a magyarázat. :(

Mekkora méretű nyári vékony sapka kell egy 6-7 hónapos babának? 1-es vagy 2-es? Átlagos a fejmérete, nem nagy, nem kicsi.

A boltokban az agyamra mennek, csak néhányon van számozás, de azt se merem a kicsi fejére próbálni, mert abban a pillanatban vigasztalhatatlan sikításba kezd, ha sapkát próbálok ráadni. Idehaza, ha öltözünk, teljesen transzba esik, úgy sír a sapivételnél, és kb. tíz perc múlva nyugszik meg csak.

Legjobb válasz: nekünk 2-es kell

nekünk 2-es kell
A Tescoban, Corában, Auchanban hónap jelzéssel(0-3, 3-6, 6-9 stb) vannak ellátva, nem számokkal.Talán úgy könnyebb...

8 honapos babátoknál váltottatok 3-mas tápszerre vagy maradtatok a 2-es nél? Kell váltani, 8ho után már nem elég táplálo vagy nem megfelelö a 2-es tápszer a babáknak, vagy eheti a 2-est 1 éves koráig?

Legjobb válasz: Szerintem nem kötelezõ váltani.Én mindig azt olvasom rajtuk,hagy 3 véves korig megfelel.Mi eddig Beba AR/HA ivott 1 évesig a dokinö irta fel,ez elsö tápszer.Ezt is lehetne folytatni,csak drága vény nélkül.Beba 2-est fogom venni.

Szerintem nem kötelezõ váltani.Én mindig azt olvasom rajtuk, hagy 3 véves korig megfelel.Mi eddig Beba AR/HA ivott 1 évesig a dokinö irta fel, ez elsö tápszer.Ezt is lehetne folytatni, csak drága vény nélkül.Beba 2-est fogom venni.
Nekünk a doktornõ nem hajlandó felírni a HA-n kívül mást. Ezt eszi kezdettõl fogva. Azt mondja jó neki 1 éves koráig. Még jó, hogy rá van írva, hogy kizárólag veszélyeztetett babáknak adható... Senki sem allergiás a családban (beleértve az összes nagynénit-nagybácsit-unokatesót, és minden felmenõ ági rokont). A kérdésedre válaszolva: ezek alapján valószínûleg jó neki, amit most kap. (a tápszergyártónak, meg fõleg:(
az enyém 9 hós. a Milupa HA 2-õt eszi, abból reggel és este 200 ml-t.


Érdemes váltani 10 hónapos korban a 2-es tápszerről a 3-asra, vagy nem kell?

tápszer

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ezt a gyerekorvossal beszéld meg. Mi 1 éves korban váltottunk 2-esrõl 3-asra az orvos javaslatára.

Szia! Szerintem ezt a gyerekorvossal beszéld meg. Mi 1 éves korban váltottunk 2-esrõl 3-asra az orvos javaslatára.
Nem feltétlenül szükséges, bár az tény, hogy a 3-asnak már másabb az összetétele. Igaz drágább is, de ideális esetben egy 10 hós baba már nem kizárólag tápszert eszik, esetleg 1-2 alkalommal naponta. 12 hós kortól meg már úgyis mehet a tej, vagy a tejital. Mi váltottunk 9 hós korában de csak azért, mert én leárazott vagy féláras tápszert szoktam venni a lányomnak és éppen volt akcióban akkor.Szerencsére neki mindegy, hogy milyet eszik, egyiktõl sem volt baja, így én a kor szerinti besorolást néztem. Majdnem 11 hós kiscsaj anyuja
Nekem maradt még 2 doboz HA2 optima tápszer és 3 doboz vaníliás HA pép, ha esetleg érdekel valakit... Természetesen olcsóbban, mint mondjuk receptre...
Ha jól lakik a 2-es tápszerrel, akkor még nem kell váltani, észre fogod venni ha már nem elég neki a 2-es!
A kérdező hozzászólása: Most 10.5 hós a kisfiam, még a 2-est eszi, de most akciós a 2-es és a 3-as is, szeretnék venni vagy 9 dobozzal (2-õt fizet 3-at vihet akció van), és nem tudom, hogy mennyit vegyek a 2-esbõl. A védõnõ szerint nem kell váltani, ha bevált a 2-es, de könyörgöm, akkor minek gyártanák a 3-ast? Szerintem nem véletlenül van kitalálva
Nem minden babának elég a 2-es! Az enyémnek már 8, 5 hósan nem volt elég, sinlac-al kellett kevernem 9 hós koráig!

Nem lehet már kevés a 2-es tápszer a 11 hónapos fiamnak? A dr. Nőnk szerint nem, szerintetek?

Reggel és este kap tápszert.

Legjobb válasz: Az õ életkorához jobb lenne a 3-as tápszer, mert abban több a tápanyag, és az életkorához vannak igazítva az összetevõk. Az táplálóbb is lenne neki, mint a 2-es.

Az õ életkorához jobb lenne a 3-as tápszer, mert abban több a tápanyag, és az életkorához vannak igazítva az összetevõk. Az táplálóbb is lenne neki, mint a 2-es.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is, de mindig azt válaszolja a dr.nõ, hogy elég ez neki, mert már mindent eszik és hogy ez már "csak" a kiegészítés ill. a tejalapú táplálék miatt kell. Megbízom a dr.nõben, csak egy kicsit furi...
Végülis ha átalussza 2-es tápszerrel az éjszakát, akkor nagy gond nincsen, és valóban már csak a tejalapú étkezés miatt kell a tápszer. Esetleg csak annyiban lenne jobb a 3-as, hogy valamennyivel több értékes anyagot kapna a szervezete a 3-asból. Egyébként meg ha úgy érzed, hogy a 3-asat akarod neki adni, vagy akár csak kipróbálni, akkor megteheted, nem kell a doki engedélye hozzá.
Az én lányom most szokott le (már majdnem 3 éves) a tápszerrõl. Négy hónapos kora óta rosszul hízott, mindig is vékony volt, a doktornõ mégsem írt neki fel 3-asat, végig a 2-eset ette.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!Majd, akkor megpróbálom a hármast, aztán meglátjuk.
Nekem is azt mondta a doki, hogy a Milupa Startot!! kaphatja 1 éves koráig!!! Na neee... Én is jó dokinak tartom a miénket, de ez azért nekem furcsa volt. 7 hónapos volt a gyerek, mikor szóltam neki, hogy szeretnék váltani a 2-re, mert sztem nem lakik jól a gyerek. Rábólintott. A 3-ra pedig már magamtól váltottam. Szerintem adj a kisfiadnak 3-ast!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, azt fogom tenni.
Nem értem miért szeretnéd csökkenteni?!
A kérdező hozzászólása: Mert ez pótlás az anyatej mellet, és inkább a tejet favorizálnám. Azt nem tudom, hogyan biztonságos csökkenteni a tápot.
ja-ja értem, bocsi. Az tök jó, ha van tejcsid. Nekem is volt az elején, mikor tápszerrel pótoltam, de aztán váltottam és sûrûn cicire raktam, akár 1, 5 óránként is, be is indult rendesen a tejcsi. A kérdésedre a válasz, naponta csökkentsd a tápszert és szerintem úgy, hogy elõször cicire rakod, aztán ha ott elégedetlenkedik, kevesli akkor kínáld meg tápszerrel. Kitartás! További jó babázást!
Ahogy jobbnak érzed: naponta vagy etetésenként néhánytíz milivel kevesebb tápit adj neki, úgy, hogy lehetõleg ne maradjon túl éhes, ne legyen dugig a pocak. Közben pedig tedd sûrûbben mellre (nyilván gyakrabban is fog jelentkezni, ha éhesebb) és mindig a szoptatás legyen az elsõ. Ha szükséges, egy alkalommal szoptasd két mellbõl is, így gyakrabban éri inger a mellet. Ha éjjel is felébred, nyugodtan tedd mellre, ez kifejezetten jó szaporító (éjjel termelõdik a legtöbb prolaktin hormon, ami a tejtermelést mûködteti)! Ha nem kel fel és van elég energiád, pár napig megpróbálhatsz 1x-1x felkelni és valamennyit fejni, de ez nem feltétlenül szükséges. A játszócumit tedd el, ha használod - lehetõleg minél többet legyen mellen, mert a gyakrabb ingerlés (kereslet) fogja növelni a termelést (kínálatot).
A kérdező hozzászólása: Láza nincs mert megmértem popsiban, és jó a kedve is.De a popója is kipirosodott, kenem sudokremmel.
Mi 3hónaposak vagyunk és szintén tápszeresek és mi is 5x eszünk.Nálunk is vannak napok amikor 3 kaki van de általába napi 1. Azt figyeltem meg, hogy olyankor van több amikor többet eszünk.Napi 800-1000ml az adagunk. Nektek?

2, 5 honapos a kisfiam, anyatejes, és rettenetesen hasfájos még mindig. Mi lenne, ha elkezdeném tápszerezni, ugy lehet elmulna?

mert azt hallottam,hogy az anyatejtöl hasfájosak?lehet ilyen?pedig tejem van,de ha tápszertöl elmulna.

Legjobb válasz: Szerintem ez nem igaz! A fiam tápszeres a lányom anyatejes volt,mégis mindkettõ hasfájós volt kb.3-3,5 hós koráig. Ha van tejed akkor inkább szoptass!

Szerintem ez nem igaz! A fiam tápszeres a lányom anyatejes volt, mégis mindkettõ hasfájós volt kb.3-3, 5 hós koráig. Ha van tejed akkor inkább szoptass!
Emiatt a világért se hagyd abba a szoptatást. ne adj neki mû kaját, mert a tápszer az mû. inkább nézd meg mit eszel, lehet az okozza a hasfájást. kerüld azt az ételt. egyébként már nincs sok hátra, kb. 3 hós korig szokott fájni a pocijuk. a legjobb neki az anyatej. kitartás!
Szia! Ezt komolyan gondoltad?Elvennéd tõle az anyatejet?Elõbb nézz utána, hogy mitõl van a babának hasfájása.Egyébként már nem sokáig fog tartani.azért fáj a babák hasa, mert nagyon kicsi a bélrendszerük és a gyomruk, és az a mennyiség tej, vagy tápszer amit megisznak annyi, mintha egy felnõtt egy vödörrel inna meg az arányokhoz képest.Majd ha nõnek, nagyobb lesz a hely, nem tekeregnek úgy a belek, fejlõdik az emésztõrendszer, és magától elmúlik a hasfájás.Vannak szerek, amik enyhíthetik, vagy a cseresznyemag párna és a masszírozás.Szóval ne vedd el tõle a tejet, pár hét, és elmúlik. /Z/
Úgy tudom a tápszer nehezebben emészthetõ, mint a tej, úgyhogy könnyebben okoz hasfájást. Infacolt próbáld ki, de hamarosan tényleg magától is elmúlik neki (reméljük).
Gyógyszertárban vehetsz Sab cseppeket vagy Espumisan cseppeket, amit már közvetlenül szoptatás elõtt érdemes beadni neki, így nem fog szenvedni. Nálunk mindkettõ bevált. Kitartás, nemsokára kinövi, a tápszert pedig felejtsd el! 9 hónapos ikrek anyukája

2, 5 hónapos a kisbabám, és ha oldalra fordítom akkor már a hasára fordul, de a kis keze maga alatt marad. Mennyi idős korban fordulnak át? Hogyan taníthatnám meg neki hogy a kis kezét kihúzza maga alól? Vagy hagyjam forogni és majd rájön magától?

Legjobb válasz: Igen, hagyd. Nem kell méág ilyenkor ezt csinálnia úgyhogy ha rájön jó ha nem úgy is jó. Még ráértek. Ügyes baba. Az enyém 4 hós lesz de még nem csinálja. 5-6 hós korban kell tudnia átfordulni de sokaknak megy már hamarabb is ahogy itt olvasom.

Igen, hagyd. Nem kell méág ilyenkor ezt csinálnia úgyhogy ha rájön jó ha nem úgy is jó. Még ráértek. Ügyes baba. Az enyém 4 hós lesz de még nem csinálja. 5-6 hós korban kell tudnia átfordulni de sokaknak megy már hamarabb is ahogy itt olvasom.
Az én lányom hétfõn volt 3 hónapos, pár napja már oldalra fordult és ma délután, lent a földön a pléden átfordult hasra. (Megnéztem a fiam babakönyvét, õ csak 18 hetesen csinálta ugyanezt.) Majd magától rájön.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, érdekes nézni ahogy próbálkozik, esténként fürdés elõtt szoktam hagyni kicsit hadd próbálkozzon, akkor elõbb utóbb sikerül is neki.
Hagyd õt próbálkozni! Nagyon kis aktív, hogy ilyen korán kezdte :) 3 és 6 hó között "illik" megfordulni a babáknak, totál jók vagytok :D
Az én fiam még nincs 3 hónapos, de már 6 hetesen hasról hátra és 9 hetesen hátról hasra fordult. Azóta is szorgalmasan gyakorol. Nagyon édes olyankor. Igaz még viszonylag hamar elfárad, de egyre jobban megy neki.

2, 5 hónapos a kisfiam, tápszeres. Eddig a kakija aranysárga kicsit keményebb volt, mint az anyatejes babáé. Ma volt kakija, és zöldes szinű volt. Ez mitől lehet? Eddig ilyen nem fordult elő.

Legjobb válasz: A kisfiam a hipoallergén tápszertõl kakil zöldet.Ha nincs láza, nem nyugtalanabb mint máskor, akkor nálatok is ettõl lehet. Nálunk egyszercsak elkezdõdött, és úgy is maradt. Most a hozzátáplálás miatt ismét sárgásodik, barnul a kakija.

A kisfiam a hipoallergén tápszertõl kakil zöldet.Ha nincs láza, nem nyugtalanabb mint máskor, akkor nálatok is ettõl lehet. Nálunk egyszercsak elkezdõdött, és úgy is maradt. Most a hozzátáplálás miatt ismét sárgásodik, barnul a kakija.
A tápszerrel etetett babáknak elõfordul hogy zöld lesz a székletük, ne aggódj ha a baba étvágya és közérzete rendben van.
Nálam meg épp fordítva van, eddig volt zöld, most meg sárga lett, pedig alig kap anyatejet.De valóban a tápszertõl lehet zöldebb , ne aggódj, nekünk 3 hóig ilyen volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!