Találatok a következő kifejezésre: 2 és éves kislányomra ha rászólok (2 db)

2 és fél éves kislányomra ha rászólok erélyesebben akkor megsértődik és elfordul. Lehajtja a fejét és csak áll ott pecekig. Mit lehet tenni?

Még jó hogy ha utánna elterelem a figyelmét valamivel akkor hamar megbékél és elfelejti az egészet.De mégis:nagyon rosszul esik ez a viselkedése.

Legjobb válasz: Ez egy korszak a gyerekeknél, a dackorszak elsõ jelei. Ne tulajdoníts nagy jelentõséget neki és le fog szokni róla, de ha látja hogy neked lelkiismertfurdalásod van akkor késõbb elszabadul a pokol. Ha rendreutasítottad mert úgy volt helyes és õ megsértõdik akkor legyen nyugodtan megsértõdve, ( majd ki is sértõdik, ne aggódj ) tarts ki amellett hogy ez így volt helyes hogy rászóltál, és ne gyengítsen el a babatekintet mert a gyerekek csak kicsik, nem buták. Kell neki megtanulni megkülönböztetni mikor anya haragszik valamiért, és mikor ez így van akkor nem anya fog bocsánatot kérni hanem majd neki kell megtanulnia bocsánatot is kérni. Az én fiamnál mindez úgy történt mikor ennyi idõs volt hogyha én is rászóltam akkor õ meg lefeküdt a földre arcal a föld felé és ott duzzodott. Egy fél év múlva magától elmúlt mert egyszerûen nem álltam le megsajnálni ( nagyon nehéz volt ), de nálunk sose volt ennek a következõ fokozata a foldön fetrengõs hiszti.

Ez egy korszak a gyerekeknél, a dackorszak elsõ jelei. Ne tulajdoníts nagy jelentõséget neki és le fog szokni róla, de ha látja hogy neked lelkiismertfurdalásod van akkor késõbb elszabadul a pokol. Ha rendreutasítottad mert úgy volt helyes és õ megsértõdik akkor legyen nyugodtan megsértõdve, ( majd ki is sértõdik, ne aggódj ) tarts ki amellett hogy ez így volt helyes hogy rászóltál, és ne gyengítsen el a babatekintet mert a gyerekek csak kicsik, nem buták. Kell neki megtanulni megkülönböztetni mikor anya haragszik valamiért, és mikor ez így van akkor nem anya fog bocsánatot kérni hanem majd neki kell megtanulnia bocsánatot is kérni. Az én fiamnál mindez úgy történt mikor ennyi idõs volt hogyha én is rászóltam akkor õ meg lefeküdt a földre arcal a föld felé és ott duzzodott. Egy fél év múlva magától elmúlt mert egyszerûen nem álltam le megsajnálni ( nagyon nehéz volt ), de nálunk sose volt ennek a következõ fokozata a foldön fetrengõs hiszti.
Miért szólsz rá?Mert olyat tesz, amit nem szabad neki.Innentõl kezdve, ha teljesen jogos a rászólás, mert te korábban már ezerszer elmondtad neki, hogy azt azért nem szabad, mert...Akkor ne legyen lelkifurdalásod.Szerintem már most kihasználja, de késõbb mindenképpen ki fogja, hogy ennyire érzékenyen reagálsz erre.Légy kemény, de mindig igazságos.Tudja, hogy mit miért nem szabad, és nem azért, mert te bántani akarod.Aztán majd kinövi.
A lányom ugyan ennyi idõs, és ugyanezt csinálja.Õ rögtön a szobájába megy és az ágyára kucorodva duzzog.Ilyenkor nem szoktam utánamenni, sem vígasztalni, pedig nagyon szoktam sajnálni, de tudnia kell hogy nem véletlen szóltam rá, és igenis felelnie kell a tetteiért.ha rossz akkor szidást kap, ha jó akkor dícséretet.Kitartás.

2, 5 éves kislányom mikor valami nem tetszik neki, pl. ha rászólok valamiért, akkor elkezdi egymás után gyorsan kinyújtogatni a nyelvét és hangot ad ki hozzá. Ez normális?

Nem tudom miért csinálja, egyébként okos, kiegyensúlyozott kislány, de már ott tartok, hogy nem merem fegyelmezni, mert akkor elkezdi ezt csinálni. Máskor nem nyújtogatja egyébként. Tapasztalt már valaki ilyet?

Legjobb válasz: Kicsúfol ennyi!!! Valahonnan látta nem jár bölcsibe??

Kicsúfol ennyi!!! Valahonnan látta nem jár bölcsibe??
Az én 3 éves fiam is ezt csinálja és ilyenkor én is megkérdõjelezem az értelmi képességét... Nyugis gyerek amúgy, csendes, már-már komor és el is kényeztettük , meg az egész család, mivel egyke, egyetlen unoka...stb és nehezen tûri a fegyelmezést, nevelést mert óriási akarata van.Én úgy gondolom, hogy frusztráció.Egyszerûen nincsenek még meg az eszközeik arra, hogy kell feldolgozni a rázósabb szitukat, nehezen is tûrik a korlátokat.Majd leszokik róla.Mi sokat törtük rajta a fejünket a férjemmel és elhatároztuk, hogy nincs (tényleg nincs) kiabálás, és igyekszünk türelmesebbek lenni.Ha felemelem a hangom, annak nyomós oka lesz.Mostanában sajnos türelmetlennebb voltam vele, ezt érezte is, és gondolom érzékenyen érintette, félt.Sajnáltam is emiatt...most már jobb a helyzet, lekopogom, de egy ideje nem volt nyelv öltéssel párosult artikulátlan üvöltés.
Szerintem is csúfolódik és tuti tanulta valahol (bölcsi, játszótér, mese), majd leszokik róla. Az enyém meg "morog" vagy "sziszeg", mint egy dühös macska, ha haragszik rám.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!