Találatok a következő kifejezésre: 2 és éves kislányomra ha (34 db)

Szobatisztaság kérdés.2, 5 éves kislány, ha bilire vagy wc szűkítőre ültetem belekakil, pisil. Tehát tudja szabályozni már. De az istennek sem szólna, ha kell. Mit tudok tenni? Múltkor elbújt és úgy kakilt a bugyiba.

Nehezít? körülményként van egy kistestvére is, tehát a pelusozást látja minden nap. Sokszor mondjuk neki, hogy ? már nagy, csak a kicsiknek kell pelus, bejön velem pisilni, örömujjongás van, ha sikerül neki, tehát mindent megteszünk és mégsem szól, pedig múltkor már 10 percenként kérdezgettem, hogy kell-e neki.

Legjobb válasz: Az nem lehet,hogy szereti ha ráfigyelsz emiatt?Kérdezgeted 10 percenként,járkálsz utána...lehet,hogy tetszik neki az,hogy így vele és nem a kistesóval foglalkozol. Esetleg próbáld meg nem kimutatni,hogy ennyire zavar.Ne kérdezgesd,várd meg amíg szól,vagy ha bepisil,csak szó nélkül átöltözteted.

Az nem lehet, hogy szereti ha ráfigyelsz emiatt?Kérdezgeted 10 percenként, járkálsz utána...lehet, hogy tetszik neki az, hogy így vele és nem a kistesóval foglalkozol. Esetleg próbáld meg nem kimutatni, hogy ennyire zavar.Ne kérdezgesd, várd meg amíg szól, vagy ha bepisil, csak szó nélkül átöltözteted.
A kérdező hozzászólása: se pelust se bugyit nem akar, én meg mondtam, hogy valamelyik azért mégis kell, le is vetkõztem , hogy anyán is bugyi van, mert a nagyok ezt hordanak. Kérdeztem , hogy szólni fog-e ha menni kell, azt mondta nem, így visszaadtam rá 2 napja a pelust. Azóta jegeljük a témát, csak jó lenne már egyet pelusozni anyagilag is, meg büszke is lennék rá, hogy milyen ügyes.
Mi is 2, 5 évesen kezdtük, szintén kistesó mellett. Mondjuk az én lányom szólt, de az elején én is sokat kérdezgettem, és kiderült, hogy ez õt nagyon idegesíti. Mondta is, hogy "mama ne kérdezzed!" Szerintem próbálj meg "bízni benne", és a baleseteknél semmi neheztelés ne legyen. Én mindennel vártam az õ kezdeményezésére, és már majdnem, hogy egy éve kezdtük a "szobatisztaság projektet", de még nem vagyunk a végén. (Most már csak a pelusba kakilást kellene elhagyni, különben éjjel-nappal szobatiszta, de kakilni csak pelusba hajlandó. Ilyenkor szól, hogy kell neki, ráadom, elvonul, kakil, levesszük, és minden megy tovább. Már ovis.) Én nem bánom, hogy így megy, nincs hova sietni. Szerintem nekik az a legrosszabb, ha érzik a nyomást, hogy elvárunk tõlük valamit, ami nekik még nem megy. Szóval NYUGODTSÁG. :o) A kis tesót is meg kell nekik "emészteni", úgyhogy ez egy nehéz idõszak. Menni fog, még ha lassan is. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Kedves 65%-os, remélem anyád is belelógatott olykor-olykor
A kérdező hozzászólása: a másik kettõ válaszolónak köszönöm. Ha nem kérdezem, akkor csendben belepisil a bugyiba és játszik tovább, akkor is, ha fél óráig nem paskolom meg a popsiját és nem veszem észre, hogy pisis. Olyan, mintha nem zavarná. Elõször megbeszéltük, hogy mi a menete a dolognak és nem kérdeztem, akkor állandóan átöltöztetés volt, ezért gondoltam, hogy ha kérdezem, talán nem felejti el.
2. vagyok Akkor talán vissza kéne még venni a pelust egy idõre, mert így fel is fázhat. Ha nem zavarja a pisi a bugyiban, én várnék még. Õ már nagy kislány, ezt meg is lehet vele beszélni. Pl. elmondod neki, hogy nem jó, ha pisiben csücsül, mert attól beteg lesz, Neked meg nincs idõd mindig nézegetni, hogy van-e pisi. Azok a kislányok vannak bugyiban, akik szólnak, ha pisilniük kell, stb. Már csak pár hónap, és itt a tavasz, akkor könnyebb lesz! Ha tiltakozik, hogy nem akar pelusban lenni, az más, akkor érdemes tovább próbálkozni a bugyival.
az én fiam 3 hónapig úgy volt, mint Ti, hogy ha vittem pisilt és kakilt, de csak a kakánál szólt, pisinél nem. Aztán elkezdte idegesíteni, hogy folyton viszem ki, kérdezgetem, stb. Egy baleset (pisi) volt a 3 hónap alatt, most december elején, és azóta nem engedi kivinni magát, rámszól hogy ne kérdezzem. Ez ment egész hónapban, éjjelre viszont még ma is szobatiszta. Aztán mikor a kakit is beengedte többször (tuti hogy az erõltetés miatt, mármint hogy folyton magyaráztam errõl és kérdezgettem kell-e, ezt elrontottam nagyon, és vissza kell nyernem a bizalmát) visszaadtuk rá a pelust, mert napi 4x nem volt vicces mosni a ruháját. Szóval ezt ne folytasd, amit most csináltok, hogy kérdezgeted, mert begurul, bedacol és visszaestek. Vagy nagyon óvatosan, játékosan.
Az én lányom is vígan eljátszik a pisis ruháiban:D Majd tavasszal próbálkozunk, mert eddig nem volt célravezetõ, de még nincs 2 éves.

Balatoni nyaralás 2-t éves kislánnyal, aki nagyon szeret csúszdázni és még ami fontos olcsó legyen (közel a Balatonhoz és jó lenne ha félpanziós lenne 3 élményfürdő a közelben?

Legjobb válasz: Szia, tavaly 2 éves volt a kislányom amikor elmentünk Balcsira Balatonmáriafürdõre ide: http://www.janette.hotel.hu/hu/index.php Mi nagyon jól éreztük magunkat, a kaja nagyon jó volt (félpanzió de lehetett ebédet is kérni) a szoba is jó volt, azzal nem voltam 100%-ba megelégedve mert parkettást kaptunk és nem tudtunk mezítláb járkálni (fõleg a kicsinek volt gáz) van nekik elég nagy játszótér , több hinta, homokozó, szabad strand a hotel mögött de mi mindig átmentünk Balatonberénybe na ott nagyon jó strand van (medencével a kicsiknek) 4 éjszakát voltunk félpanzióval augusztusban 50.000 Ft volt 3-unknak. És kb. 1 héttel elõtte foglaltuk le,mert vártuk a jó idõt!

Szia, tavaly 2 éves volt a kislányom amikor elmentünk Balcsira Balatonmáriafürdõre ide: http://www.janette.hotel.hu/hu/index.php Mi nagyon jól éreztük magunkat, a kaja nagyon jó volt (félpanzió de lehetett ebédet is kérni) a szoba is jó volt, azzal nem voltam 100%-ba megelégedve mert parkettást kaptunk és nem tudtunk mezítláb járkálni (fõleg a kicsinek volt gáz) van nekik elég nagy játszótér , több hinta, homokozó, szabad strand a hotel mögött de mi mindig átmentünk Balatonberénybe na ott nagyon jó strand van (medencével a kicsiknek) 4 éjszakát voltunk félpanzióval augusztusban 50.000 Ft volt 3-unknak. És kb. 1 héttel elõtte foglaltuk le, mert vártuk a jó idõt!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm én is néztem már ezt a helyet, ezért örültem is nagyon, hogy ezt írtad, én Zalakarosra gondoltam innen átmenni az élményfürdõbe egyik nap!
Nincs mit :) nekünk nagyon bevált, ahogy most nézem még lesz saját medencéjük is, tavaly nem volt! Még az tetszett hogy tele volt kisgyerekes családdal és nem volt éjszaka nagy duhajozás, lehetett aludni.

Mit csináljak ha hetente szól a szomszéd, hogy lehallatszik a 2 éves kislányom ha leejt valamit vagy ha játszik és netán 5 percig futhatnéka van? Panelban lakunk.

Már amikor beköltöztünk szóltak,hogy gondok vannak az alattunk lakóval mert nagyon kötekedõ és sokan nem kedvelik.Többeket piszkál a lépcsõházban épp kit talál meg magának. Mi épp ebbõl kifolyólag nagyon figyelünk arra,hogy ne dübörögjünk,a kislányomra is ha elkezd futkosni azon nyomban szólunk,hogy fejezze be,de van hogy pár percbe beletelik míg befejezi. Múltkor délelõtt 11körül jött fel,hogy ne hintázzon mert lehallatszott amikor hintázik,most pedig,hogy délután 2kor hallotta dübögött és már nem viseli el ezt és elege van. Nagyon odafigyelünk és nem érzem jogosnak ezt a viselkedést. A környékben rengeteg családnak 2-3 gyereke van de akiket megkérdeztem nem volt ilyen gondjuk pedig van amelyik mesélte,hogy az õ gyereke aztán dübörög rendesen. A szomszédunknak is 3 pici gyereke van,miért ilyen gonosz?Mit lehet tenni? Többen beszéltek velem a lépcsõházban lakók közül,hogy nekem adnak igazat,õk sem kedvelik és tudják milyen.

Legjobb válasz: 1. Nappal (reggel 6 és este 10 között) a normális gyerekzaj miatt nem reklamálhat. 2. Viszont elvárható, hogy a gyerek nem csináljon extra zajt - ez nálatok elvileg adott. 3. Arra esetleg figyelhettek, hogy a szobában vastagabb szönyeg legyen a padlókon, a gyereken házicipö (mert mezitláb sokkal hangosabban hallatszik). 4. Az, hogy a gyerek játszik, hintázik nappal, az nem kifogásolható. 5. Ha a szomszédnak nem tetszik, akkor tehet hivatalos lépéseket,de öt fogják elküldeni.

1. Nappal (reggel 6 és este 10 között) a normális gyerekzaj miatt nem reklamálhat. 2. Viszont elvárható, hogy a gyerek nem csináljon extra zajt - ez nálatok elvileg adott. 3. Arra esetleg figyelhettek, hogy a szobában vastagabb szönyeg legyen a padlókon, a gyereken házicipö (mert mezitláb sokkal hangosabban hallatszik). 4. Az, hogy a gyerek játszik, hintázik nappal, az nem kifogásolható. 5. Ha a szomszédnak nem tetszik, akkor tehet hivatalos lépéseket, de öt fogják elküldeni.
add át neki egy hangszigeteléssel foglalkozó cég szórólapját...és javasold, hogy hívja fel õket vagy dugja fel magának a papírt... nekem is van egy ilyen kedves szomszédom, szerinte a kutyáim (már nincsenek meg sajnos :(() ugattak egész nap és felhallatszott hozzá...mindezt hajnali 5-kor közölte, amikor is a dörömbölésével ébresztett minket a kutyákkal együtt...szegénykéim, az ásítás mellett még ugatni is elfelejtettek
Semmit ne tegyetek. Egy panel lakás soha nem lesz olyan csendes, mint egy családi ház. Ha feljelent, akkor úgyis õ fogja bukni.
ostobenkó utolsó: MÁR RÉG NINCS OLYAN, HOGY REGGEL 6 ÉS 10 KÖZÖTT NINCS CSENDHÁBORÍTÁS.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy többen is elmondtátok a véleményeteket.Van amelyiket megmosolyogtam. :) Sajnos a játszószõnyeggel az a baj, hogy nem rakhatom le vele a 60m2-es lakást. Idõnk 90%-át a szõnyeges nappaliban töltjük, ahol dupla szõnyeg van, a két kisszoba igaz parkettásak de van rajtuk szõnyeg és amúgy is aludni megy csak be a szobájába meg ha kihoz valamit.Egyébként meg legtöbbször mostani szokása az, hogy ül és könyveket lapozgat ami nem jár zajjal, meg pakolgatja polcon fel-le a könyveket, játékait.
Menj el a legközelebbi patikába. Vegyél egy csomag füldugót (nem drága, max 100ft) és mikor legközelebb jön akkor mosolyogva nyomd a kezébe és vágd rá az ajtót.
ma 16:19-es: ha már ennyire agressziv vagy, akkor ELÖTTE tanulj meg olvasni és szöveget értelmezni. Ugyanis NEM azt írtam, hogy ez az za idötartam, amikor nem követhet el valaki csendháborítást, HANEM AZT, hogy ez id alatt egy GYEREK okozhat játékkal zajt. Tehát a gyerek, mint "zajforrás" nappal lehet hangos, ellentétben az egyéb zajokkal.
Tegyetek le extra vastag játszósszönyeget.
A kérdező hozzászólása: Ja és amikor csecsemõ volt a kislányunk akkor azt is megjegyezte rengetegszer, hogy éjjel hallotta sírni.
A kérdező hozzászólása: Albérletben lakunk egyébként több mint 2 éve és a tulaj mondta, költözésünk elõtt, hogy már az elmúlt évek alatt 3x feljelentette õt az elõttünk lakók miatt. Én már lassan úgy érzem rágalmazásért és zaklatásért jelenthetném õt fel. Volt olyan már kétszer is, hogy nem voltunk itthon abban az idõben amikor állította, hogy dübörögtünk.
A kérdező hozzászólása: Kutyánk nekünk is van /mopsz/ nem egy ugatós fajta így nem tud belekötni, viszont nekik is van kutyájuk én hallom ugatni idõnként meg a gyerekeket is amikor valamivel ütik a falat de soha meg sem fordult a fejemben, hogy szóljak. Nem tartunk bulikat, csendesen élünk, de egy kisgyerekünk van aki bármennyire is figyelünk van, hogy leejti a játékait vagy kifut egyik szobából a másikba de nem zajong õ sem mert már megtanulta nem szabad csak ha idõnként megfelejtkezik magáról.
Szia kérdezö, mint írtad igyekszel, nem steppeltek a parkettán. Itt az ideje az alattad lakóval határozottan elbeszélgetni. Egy panel ilyen, nincs mit tenni, ne hagyd, hogy feszkóban tartson.


Mit tegyek, ha 2, 5 éves kislány figyelemből pisil, (és mostanában már kakil) be?

Sokszor úgy próbál viselkedni mint egy feln?tt, ett?l olyan mint egy hisztis kamasz, tör, zúz, mindent kiborít, semmire nincs tekintettel. Iszonyatosan hisztis és akaratos, a figyelemmegvonás nem használ nála, mert akkor a fentieket produkálja. Nagyon fárasztó, mert e mellé még társul a napi rosszaság, sokszor nagyon agresszív, és 'színészkedik' hogy ne kapjon büntit. Nagyon szeretem, de muszáj kitalálnom valamit mert kés?bb úgy érzem ennél csak rosszabb lesz.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy hiperaktív? Te vagy az anyja, úgy tudsz hatni rá, ha ezt õ is érzi, és mivel te vagy a felnõtt, rád kell hallgatnia. Ha rosszat csinál, büntesd meg, és magyarázd el, hogy miért van büntiben. Ha jól viselkedik, akkor motiválásképpen adhatsz matricát, vagy édességet, bár én a motiválós felében nem hiszek, sok szülõ ezek szerint él.

Nem lehet, hogy hiperaktív? Te vagy az anyja, úgy tudsz hatni rá, ha ezt õ is érzi, és mivel te vagy a felnõtt, rád kell hallgatnia. Ha rosszat csinál, büntesd meg, és magyarázd el, hogy miért van büntiben. Ha jól viselkedik, akkor motiválásképpen adhatsz matricát, vagy édességet, bár én a motiválós felében nem hiszek, sok szülõ ezek szerint él.
Mekkora egy gyökér szûlõ lehetsz kedves válaszadó!! mi az hogy a motivációs részében nem hiszel? persze büntessûk csak a gyereket egésu életében majd megtanulja hogy bármit tesz vagy el akar érni akkor annak csak ugyis negativak a következményei... nem azt mondom hogy nem kel mert ha rosszat tesz akkor büntetés kell de ilyet leirni hogy nem hiszek a motiválásban. Nálunk kitalálta 3 évesen a pici hogy márpedig õ többet nem alszik délután .... mit ad isten nem kötöztem az ágyhoz vagy fenyegettem játszó megvonással, hanem megdumáltuk hogy csak szépen nyugodtan aludjon mert ha szépen alszik akkor megyüno játszózni vagy együtt felmossuk a konyhát vagy bármi pozitiv... Hát ez kritikán alluli megjegyzés volt drága jó váladzadó...
Neharagudj, de nem fogok a gyerekemnek süteményt meg matricákat adni azért, ha megcsinál valamit amit kérek! Ne azért viselkedjen jól, mert vár érte valamit! Ha megbüntetem mert rossz, akkor el kell magyarázni, és ha bocsánatot kér szeretetet kell adni! Ha véletlenül kifogynék a matricákból, vagy nem lenne kéznél süti, meg hiztizne a gyerek! Meg kell tanulniuk, hogy alapból jól kell viselkedni, és szót kell fogadni! Az emberek nem állatok, hogy egy kis nasival idomitod!
Az elsõ válaszadót amiatt is felejtsd el, kedves kérdezõ, mert hiperaktivitást csak 6 éves kortól diagnosztizálnak, de még magatartás zavart is csak 4 éves kortól. DACKORSZAKBAN van a gyermeked, és ez természetes folyamat. Az éntudat épp kialakulóban van 1-3 évesen, és életkori sajátosság, hogy még nem képesek kellõen differenciáltan, kifinomultan kifejezni önmagukat, ráadásul az éntudat fejlõdés miatt az ellenkezés számukra hasznos és megfelelõ hozzáállás. Törekedj balesetmentes környezetre -mivel olykor tör-zúz-, és hagyd megélnie feszültségét, egy egészséges határig (amíg nem tesz se magában, se másban kárt). A legalapvetõbb dolgok terén -pl. napi rutin- legyél következetes, de ne erõszakos persze. A legtöbb más téren engedj neki, de ne támogatólag, hanem semlegesen. Õszinte szeretettel érezz olyankor is iránta, amikor dacos, õrjöng, "hisztériás", és semmiképp se lekezelõen: pl. árt, hogy ha cinikus mosollyal, cinikus türelemmel a hisztije végén közlöd vele: "befejezted? :) leghiggadtál? :) Jó, akkor most..." satöbbi; szóval ezt a hozzáállást javaslom mellõzni!
Még valami! 5 éves kor alatt egyetlen gyerek se tesz semmit szándékosan! Csakis ösztönösen! Tehát nem rosszalkodik, legalábbis direkt módon nem árt senkinek. Szociálisan folyamatosan fejlõdnek a gyermekek, de nem rosszak , csak mert e vonatkozásban még fejlõdõben vannak. :)

2 és fél éves kislányomra ha rászólok erélyesebben akkor megsértődik és elfordul. Lehajtja a fejét és csak áll ott pecekig. Mit lehet tenni?

Még jó hogy ha utánna elterelem a figyelmét valamivel akkor hamar megbékél és elfelejti az egészet.De mégis:nagyon rosszul esik ez a viselkedése.

Legjobb válasz: Ez egy korszak a gyerekeknél, a dackorszak elsõ jelei. Ne tulajdoníts nagy jelentõséget neki és le fog szokni róla, de ha látja hogy neked lelkiismertfurdalásod van akkor késõbb elszabadul a pokol. Ha rendreutasítottad mert úgy volt helyes és õ megsértõdik akkor legyen nyugodtan megsértõdve, ( majd ki is sértõdik, ne aggódj ) tarts ki amellett hogy ez így volt helyes hogy rászóltál, és ne gyengítsen el a babatekintet mert a gyerekek csak kicsik, nem buták. Kell neki megtanulni megkülönböztetni mikor anya haragszik valamiért, és mikor ez így van akkor nem anya fog bocsánatot kérni hanem majd neki kell megtanulnia bocsánatot is kérni. Az én fiamnál mindez úgy történt mikor ennyi idõs volt hogyha én is rászóltam akkor õ meg lefeküdt a földre arcal a föld felé és ott duzzodott. Egy fél év múlva magától elmúlt mert egyszerûen nem álltam le megsajnálni ( nagyon nehéz volt ), de nálunk sose volt ennek a következõ fokozata a foldön fetrengõs hiszti.

Ez egy korszak a gyerekeknél, a dackorszak elsõ jelei. Ne tulajdoníts nagy jelentõséget neki és le fog szokni róla, de ha látja hogy neked lelkiismertfurdalásod van akkor késõbb elszabadul a pokol. Ha rendreutasítottad mert úgy volt helyes és õ megsértõdik akkor legyen nyugodtan megsértõdve, ( majd ki is sértõdik, ne aggódj ) tarts ki amellett hogy ez így volt helyes hogy rászóltál, és ne gyengítsen el a babatekintet mert a gyerekek csak kicsik, nem buták. Kell neki megtanulni megkülönböztetni mikor anya haragszik valamiért, és mikor ez így van akkor nem anya fog bocsánatot kérni hanem majd neki kell megtanulnia bocsánatot is kérni. Az én fiamnál mindez úgy történt mikor ennyi idõs volt hogyha én is rászóltam akkor õ meg lefeküdt a földre arcal a föld felé és ott duzzodott. Egy fél év múlva magától elmúlt mert egyszerûen nem álltam le megsajnálni ( nagyon nehéz volt ), de nálunk sose volt ennek a következõ fokozata a foldön fetrengõs hiszti.
Miért szólsz rá?Mert olyat tesz, amit nem szabad neki.Innentõl kezdve, ha teljesen jogos a rászólás, mert te korábban már ezerszer elmondtad neki, hogy azt azért nem szabad, mert...Akkor ne legyen lelkifurdalásod.Szerintem már most kihasználja, de késõbb mindenképpen ki fogja, hogy ennyire érzékenyen reagálsz erre.Légy kemény, de mindig igazságos.Tudja, hogy mit miért nem szabad, és nem azért, mert te bántani akarod.Aztán majd kinövi.
A lányom ugyan ennyi idõs, és ugyanezt csinálja.Õ rögtön a szobájába megy és az ágyára kucorodva duzzog.Ilyenkor nem szoktam utánamenni, sem vígasztalni, pedig nagyon szoktam sajnálni, de tudnia kell hogy nem véletlen szóltam rá, és igenis felelnie kell a tetteiért.ha rossz akkor szidást kap, ha jó akkor dícséretet.Kitartás.

2, 5 éves kislányom mikor valami nem tetszik neki, pl. ha rászólok valamiért, akkor elkezdi egymás után gyorsan kinyújtogatni a nyelvét és hangot ad ki hozzá. Ez normális?

Nem tudom miért csinálja, egyébként okos, kiegyensúlyozott kislány, de már ott tartok, hogy nem merem fegyelmezni, mert akkor elkezdi ezt csinálni. Máskor nem nyújtogatja egyébként. Tapasztalt már valaki ilyet?

Legjobb válasz: Kicsúfol ennyi!!! Valahonnan látta nem jár bölcsibe??

Kicsúfol ennyi!!! Valahonnan látta nem jár bölcsibe??
Az én 3 éves fiam is ezt csinálja és ilyenkor én is megkérdõjelezem az értelmi képességét... Nyugis gyerek amúgy, csendes, már-már komor és el is kényeztettük , meg az egész család, mivel egyke, egyetlen unoka...stb és nehezen tûri a fegyelmezést, nevelést mert óriási akarata van.Én úgy gondolom, hogy frusztráció.Egyszerûen nincsenek még meg az eszközeik arra, hogy kell feldolgozni a rázósabb szitukat, nehezen is tûrik a korlátokat.Majd leszokik róla.Mi sokat törtük rajta a fejünket a férjemmel és elhatároztuk, hogy nincs (tényleg nincs) kiabálás, és igyekszünk türelmesebbek lenni.Ha felemelem a hangom, annak nyomós oka lesz.Mostanában sajnos türelmetlennebb voltam vele, ezt érezte is, és gondolom érzékenyen érintette, félt.Sajnáltam is emiatt...most már jobb a helyzet, lekopogom, de egy ideje nem volt nyelv öltéssel párosult artikulátlan üvöltés.
Szerintem is csúfolódik és tuti tanulta valahol (bölcsi, játszótér, mese), majd leszokik róla. Az enyém meg "morog" vagy "sziszeg", mint egy dühös macska, ha haragszik rám.

2, 5 éves kislányom közel fél év szobatisztaság után egy ideje nem szól, ha pisilnie kell, és egyre rosszabb a helyzet. Tapasztalt valaki hasonlót? Mit csináljak?

Nyár elején volt 2 éves, addigra nappalra szobatiszta lett, egész nyáron nem is volt semmi gond. Október vége felé kezdte, hogy bár szólt, de sokszor már kicsit későn és egy pici becsurgott. Aztán kb. decembertől már alig-alig szólt, mikor láttam rajta, hogy már nagyon toporog, fészkelődik, akkor vittem pisilni. Januárban már 3x előfordult, hogy teljesen bepisilt, ha én nem viszem el, amikor látom rajta, hogy kell neki, ő nem szól. Teljesen tanácstalan vagyok. Fogalmam sincs mit csináljak. Ötletek?

Legjobb válasz: Nem született kis tesó? Vagy történt valami hasonló "nagy esemény"?

Nem született kis tesó? Vagy történt valami hasonló "nagy esemény"?
Lehet fel van fázva kérj egy beutalót vizeletvizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: Még nem született, de a 6. hónapban vagyok. Védõnõt kérdeztem, hogy emiatt lehet-e, azt mondta, nem valószínû, inkább a kistesó megszületése után szokott elõjönni a bepisilés, vagy hogy a nagytesó is újra pelust kér. De ha emiatt lenne is, mit csináljak? Most, hogy elmúlt 2, 5 éves, adjak rá újra pelenkát? Nekem is eszembe jutott a felfázás, de október óta csak nincs egyfolytában felfázva. Egyébként kérdeztem tõle, fáj-e, csípi-e, ha pisil, de azt mondta nem. Azért megkérdezem a gyerekorvost is. Köszi az eddigi válaszokat!
Pedig simán lehet, hogy õ ilyen érzékeny. A gyerekek hihetetlenül megéreznek dolgokat elõre. Minden esetre akárhogy is csinálod, próbálj meg nyugodt maradni. És igen, adhatsz rá megint pelust is. Szép nyugodtan megbeszéled vele a kis szintjén, hogy mami nem bír ennyi ruhát mosni, úgyhogy amíg nem szól elõre, hogy pisilni kell, addig megint abban lesz. Lehet, hogy ezzel is "hatást gyakorolhatsz" rá.
A kérdező hozzászólása: 13.45 Lehet, hogy igazad van, alapból nagyon érzékeny. Pedig úgy el akartam kerüni ezt a pelenka visszaadást... de már ott tartunk, hogy sokszor egyáltalán nem akar a WC-re jönni, úgy kell odavinnem, miközben tiltakozik. Ha meg nem viszem, akkor 10 másodperc múlva bepisil, és azért sír. Jajjj, amikor nyáron olyan nagy lelkesen szaladt mindig, hogy "Anya, pisi!", nem gondoltam, hogy pár hónap múlva még ilyen gondjaink lesznek.
1-4 vagyok Azt látom, hogy az anyukák szeretnének mihamarabb "túlesni" a szobatisztaság kérdésen, pedig ez sokszor egy hosszabb folyamat. Néha gyorsan lépnek elõre, majd megtorpannak, esetleg pár lépést vissza is mennek, de végül biztos, hogy mindenki célba ér. Nekem személyes meggyõzõdésem, hogy ha terelgetve is, de hagyni kell, hogy a maguk tempójában haladjanak ebben a dologban, még akkor is, ha ez több idõ, esetleg több pelenka. És azt is mondják, hogy "visszalépést" nem szabad engedni, mert összezavarodik, meg ilyesmi. Holott ezek a kicsik már nagyon is okosak, és ha világosan elmagyarázzuk nekik, mi van, akkor nem zavarodnak össze, szóval ha kell, igenis visszakerülhet a pelus. Magától fog újra szólni, és el fogja engedni. Bízni kell benne, mint partnerben. Ha látják rajtunk a pánikot, vagy elkeseredést, esetleg haragot, na az sokkal rémisztõbb. Szóval kitartást, bízd rá a tempót és menni fog az! Nagy lányomnál egy évig tartott, és talán a kicsinél is lesz ennyi. Mert sorstársak vagyunk, én is 6. hónapban. Az enyém most csak alváshoz kap, de én vagyok, akinek nincs türelme ezt most elhagyni, kényelmesebb a pelus, mint a folytonos ágyhúzás-mosás, majd nyáron leszokik. :o)
nalunk szinte teljesen ugyan ez a helyzet. Mi febr.2-an megyunk uh-ra.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a hozzászólásaidat, fõleg az utolsót! :-) Közben bennem is egyre erõsödik, hogy egy kicsit békén kellene hagyni, neki is nagyon rossz lehet, hogy minden nap egy csomót küzdünk ezzel a pisiléssel. Kipróbálom a pelenkát, aztán majd meglátjuk, hogy alakul. 14.46 Jól értem, az újbóli bepisilés miatt küldték a kisgyereked UH-ra?
Talán túl korán kezdtétek a szobatisztaságra szoktatni. Lehet, hogy még nem volt elég érett hozzá.

Barátnömnek van egy kislánya 2.5 éves! Az apa nem látogatja nem tartja semilyen formában a kapcsolatot! Milyen veszélyekkel jár ha én barátja leszek ennek a lánynak, és kislány apaként fog felnézni rám?

Legjobb válasz: Nem egészen értem milyen veszélyre gondolsz? Abban nincs semmi veszélyes ha vvalakit szertünk, és gondoskodunk róla. Esetleg attól félsz, hogy a nevelésbe beleszólhatsz-e, vagy hogy a kislány elfogad, vagy sem? Ezek normális dolgok, és ettõl leszel jó "apukája" neki. A lényeg hogy érezzék hogy szerted õket!!

Nem egészen értem milyen veszélyre gondolsz? Abban nincs semmi veszélyes ha vvalakit szertünk, és gondoskodunk róla. Esetleg attól félsz, hogy a nevelésbe beleszólhatsz-e, vagy hogy a kislány elfogad, vagy sem? Ezek normális dolgok, és ettõl leszel jó "apukája" neki. A lényeg hogy érezzék hogy szerted õket!!
Esetleg attól félsz, h ha vmiért megromlik ez a kapcsolat, és te elhagyod õket, a gyereknek ez traumát okoz?A túl nagy felelõsségtõl tartasz?Mert bizony, ez azzal jár.Ismerted a Kisherceg c.mesét...de én úgy gondolom, h azért, mert esetleg félsz a dolgoktól, nem szabad veszni hagyni egy szerelmet, és nem megadni a lehetõségét egy kislánynak, h családban nõhessen fel.És annyiból nagyon jó helyzetben vagy, h nincs egy apuka, aki esetleg piszkálja a barátnõdet, és folyamatosan beleszól az életetekbe, vagy abba hogyan is neveled a lányát.Ami még rosszabb, még tönkre is tenné a kapcsolatotokat.Szval sztem hajrá, és sok boldogságot!Légy tökös fickó!!!
A kérdező hozzászólása: légyszi írjatok !!!!!!
Semmilyen veszélye nincs, boldogok lesztek hárman.
A kérdező hozzászólása: A kis lány nagyon ragaszkodik hozzám apjának tekint !!! Én is szeretem öt , de az édesanyját (barátnömet) én már nem !!! Mit tegyek ??

Van egy 2 éves kislányom és ha ránéz az ennivalóra öklendezik és hány ez mitől lehet?

Hello 3 hete költöztünk ki németbe enni se eszik úgy mint otthon evett magyarba gondoltam ez a költözés megzavarta de amint említettem 3 hete kint vagyunk megszokta már nem jut eszébe az hogy menyünk haza meg ilyenek de az evése meg ez az öklendezés nem múlik el akár milyen ennivaló legyen néha semmi baja megeszi néha meg rájön az öklendezés ha valaki tud segíteni az ügyben azt nagyon szépen megköszönöm

Legjobb válasz: Elõször is légyszi tagold a mondandódat. Ugye nem gondolod komolyan, hogy a 2 éves lányod 3 hét alatt megszokta az új helyzetet? Biztos, hogy ezért nem tud enni. Túl nagy stressz ez egy gyereknek, akármilyen családban is van. Rajta sajnos így jön ki. Ha nagyon rossz a helyzet, akkor vidd dokihoz, ha annyira még nem vészes, akkor óvatosan próbálgasd a különbözõ ennivalókat, próbálj minél "hazaibban" fõzni. És beszélgess vele!!! Arról, hogy ez nemcsak neki, hanem neked is nehéz, de ti itt vagytok egymásnak, stb. A lényeg, hogy ne vedd félvállról a lelkiállapotát. BIZTOS, hogy nem szokta még meg az új helyzetet!

Elõször is légyszi tagold a mondandódat. Ugye nem gondolod komolyan, hogy a 2 éves lányod 3 hét alatt megszokta az új helyzetet? Biztos, hogy ezért nem tud enni. Túl nagy stressz ez egy gyereknek, akármilyen családban is van. Rajta sajnos így jön ki. Ha nagyon rossz a helyzet, akkor vidd dokihoz, ha annyira még nem vészes, akkor óvatosan próbálgasd a különbözõ ennivalókat, próbálj minél "hazaibban" fõzni. És beszélgess vele!!! Arról, hogy ez nemcsak neki, hanem neked is nehéz, de ti itt vagytok egymásnak, stb. A lényeg, hogy ne vedd félvállról a lelkiállapotát. BIZTOS, hogy nem szokta még meg az új helyzetet!

5 éves a kislányom a fiam pedig 2 és minkettö velem alszik a férjem pedi már át ment a gyerekszobába hisz nem férünk el! A kislányom ha azt hallja hogy a szobájában kell aludjon sirógörcsöt! Félek hogy traumája lesz! Mi tegyek?

Legjobb válasz: Nézd meg a Szuperdadát! Amúgy nehogy már a gyerek irányítson titeket!!! Állj a sarkadra, mert ennek elõbb-utóbb rossz vége lesz! Szerinted milyen érzés ez a férjednek? Ti vagytok egy pár, szóval ti aludjatok együtt. Nem is értem, hogy nem tette szóvá ezt már a férjed!

Nézd meg a Szuperdadát! Amúgy nehogy már a gyerek irányítson titeket!!! Állj a sarkadra, mert ennek elõbb-utóbb rossz vége lesz! Szerinted milyen érzés ez a férjednek? Ti vagytok egy pár, szóval ti aludjatok együtt. Nem is értem, hogy nem tette szóvá ezt már a férjed!
5 éves kislány sírógörcse nem traumatikus, hanem simán színjáték. Kivéve ha sajátos nevelési igényû. Akkor viszont irány a gyermekpszichiátria és kezeltetni kell.
na jó ezek durva dolgok amit elöttem írtak de valamilyen szinten igazuk van. Egyszerüen ti szokjatok át a másik szobába. Minden csemete a gyerekszobába saját ágyban és ha kell 1-2 napot te is aludjál ott. Majd ha ezt megszokták szeretik akkor te is vissza mész a férjed mellé. Pl lányom külön szobába alszik de mikor 1, 5 évesen nehezen aludt el mindig bentmaradtam míg elaludt. most már kicsit rossz és tegnap még egyedül is voltam a két gyerekkel itthon, így mondtam a lányomnak (2 éves) hogy ma a maci csücsül vele bent. elöször nem tetszett neki, de bele törödött és elaludt így is. ma is ez lesz, a maci csücsül vele, így leszokik hogy ott üljön vele valaki míg elalszik.
5 évesen már me lehet vele beszélni mindent. Válasszatok együtt ágyat, ágynemût. Érd el, hogy kedve legyen a saját ágyában aludni! Nem kell nagy feneket keríteni a dolognak, az esti rítus után vegyétek arra az irányt, altasd el ott, és menj az ágyatokba. Biztosítsd róla, hogy bármikor átmehet hozzátok.
Hú én mindenképpen megoldanám, hogy a párom is mellettünk legyen! Mi is együtt alszunk alig fiatalabb gyerekekkel mint a tieitek, de meg sem fordult a fejünkben hogy a szülõk külön szobába kerüljenek. Esetleg mind átköltözhetnétek a gyerekszobába, így a lányod megszokja az ottlétet és ti is együtt lesztek. A gyerekekben nagyon nagy feszültséget kelt ha azt látja, hogy a szüleik eltávolodnak egymástól.
Egyébként nagyon sokan vannak így, még tovább is, mégis egészséges felnõttek lesznek. Nem egy szülõtõl hallom, hogy a 8-10 éves gyereket szoktatnak le arról, hogy köztük aludjon. Ettõl még nem vagy rosszabb, mint akinek ez hamarabb sikerült. Az 5 évessel próbáld megbeszélni, hogy mi az ami miatt nem akar a szobájában aludni. A 6 éves keresztfiam pl. mindig átmegy a szülei közé és a multkor kifaggatta a férjem. Kiderült, hogy a nagyobb unokatesója rémtörténetekkel traktálta és attól fél.
csak nehogy a házasság rovására menjen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!