Találatok a következő kifejezésre: 2 és éves kisfiamnak (250 db)

Van egy 2, 5 éves kisfiam 2 éves korában szépen szólt hogy pisilnie kakilnia kell de most 2 hónapja egyfolytában bepisil csak kakilni ül a bilire. Nem tudom miért és hiába mondom neki hogy szóljon nem szól. Tudnátok tanácsot adni mit csináljak?

Legjobb válasz: Mivel a 2 éves gyerek többnyire nem érett a szobatisztaságra, ezért korán kezdted! Pedig hányszor elmondják, hogy felesleges biliztetni, mert ha érett, akkor 3-4!! nap alatt szobatiszta lesz a gyerek, de ha erõltetik korán, akkor úgy járnak, mint Te!

Mivel a 2 éves gyerek többnyire nem érett a szobatisztaságra, ezért korán kezdted! Pedig hányszor elmondják, hogy felesleges biliztetni, mert ha érett, akkor 3-4!! nap alatt szobatiszta lesz a gyerek, de ha erõltetik korán, akkor úgy járnak, mint Te!
A kérdező hozzászólása: Szia! Barátnõm kisfiától látta hogy bilibe pisil és õ akart saját magától bilibe pisilni egyáltalán nem erõltettem ezért nem értem most miért pisil be
Az én fiam is 25 hónaposan lett szobatiszta. Semmit sem erõltettem. Most 28 hónapos és egyedül elmegy wc-re ha pisilnie kell v. kakilni. Úgyhogy szerintem semmit sem rontott el a kérdezõ. Nálunk volt egy hasonló idõszak, amikor a Húga megszületett. Akkor néhány hétre visszaesett, de azóta megint minden ok. Nálatok nem történt valami nagyobb horderejû dolog az életében?

2, 5 éves kisfiam náthás, nagyon folyik az orra, már baja nincs. Otrivint fújok az orrába, de nehezen tudja csak kifújni és nem teljesen. Mit tehetek, hogy segítsek neki? főleg alvásnál van gond.

Legjobb válasz: Próbáld orrszívóval. Én még a baby luuf balzsamot szoktam este a hátára kenni (2 éves) ha beteg. Most a lányom is náthás, folyik az orra és köhög. Mind a két gyerkõc (2 éves és egy 9 hónapos). :( Ma volt a gyerekdoki, orrspray, orrszívás, c-vitamin, lándzsás utifû köptetõ. Ha lázuk lesz, akkor kell újra megnézni, nincs-e szövõdmény. Mondjuk mind a kettõ csúnyán hörög és köhög (ezért hívtam a dokit, nehogy tüdõgyulladás legyen). Jobbulást!

Próbáld orrszívóval. Én még a baby luuf balzsamot szoktam este a hátára kenni (2 éves) ha beteg. Most a lányom is náthás, folyik az orra és köhög. Mind a két gyerkõc (2 éves és egy 9 hónapos). :( Ma volt a gyerekdoki, orrspray, orrszívás, c-vitamin, lándzsás utifû köptetõ. Ha lázuk lesz, akkor kell újra megnézni, nincs-e szövõdmény. Mondjuk mind a kettõ csúnyán hörög és köhög (ezért hívtam a dokit, nehogy tüdõgyulladás legyen). Jobbulást!
Nekünk az Otrivin sz.atr sem ér! Mi már évek óta a Nasik-ot használjuk. Nincs róla reklám, de magáért beszél!! Próbáltad neki kiszívni?
Elírtam bocsi: Sz.art sem ér!
A kérdező hozzászólása: A baby luuf balzsam eszembe sem jutott, pedig itt van a szekrényben..... Köszi! Igen, szívtam is, sok kijött, csak nem igazán hagyja, birkóztunk egyet... Majd megnézem azt a másikat.
Mi a béby sterimarral befújunk, utána orsziporszival kiszívunk, majd NAsivin-nal (2-6 évig) a teljesen kitisztított orba újra befújunk. A nasivin-t csak max 5 napig lehet használni folyamatosan. Ki vagyok mûvelve, mert szeptember (bölcsikezdés) óta 2-szer volt középfülgyulladása, mert a bölcsiben ráment a taknyosság a fülére.

Mit kap Télapóra és Krácsonyra 2, 5 éves kisfiad?

Legjobb válasz: Nem hiszem el, hogy itt kell megtudnom, hogy 2,5 éves a fiam és nem 4 :OOOOO

Nem hiszem el, hogy itt kell megtudnom, hogy 2, 5 éves a fiam és nem 4 :OOOOO
Mikulásra többnyire "ehetõ" dolgokat, csomagban (Apuka beöltözik és õ hozza). Karácsonyra Ikea vonatszettet, autószállító trélert, közlekedési táblákat, bójákat, mesekönyvet, Dórás könyvet (hiába fiú, nagy kedvence), paplant, Verdás hátizsákot.
én is úgy vagyok vele, hogy nem lányos a konyha, de a család megszólt.én is azt mondtam, hogy a sztár séfek mint férfiak, én egy nõt sem hallottam még.és én is úgy terveztem, hogy amikor fõzök, akkor kihozzuk a konyhába és õ sem áll fel a kis sámlijára és akar a tûzhellyel játszani.pedig mondtam már ezerszer neki, hogy nem lesz keze, ha hozzáér, de közölte, hogy majd veszünk másikat :-) õ is bölcsis amúgy, a bölcsiben is van konyha, de fél négytõl már itthon van, és szivesen játszana vele.amúgy neki a markoló traktor és minden fajta jármû az ûsz
Több a férfi szakács, mint a nõ;)
a második babakonyhás vagyok, igen, pont 2, 5 éves és fiú - õszintén szólva nem nagyon érdekel, hogy mit mond a család :D bár nem szóltak még semmit, fõleg, hogy a fiam non-stop autókkal, markolós autókkal, buszokkal, villamosokkal stb játszik, szóval nem egy lányos fajta, viszont sokszor kint fõz velem a konyhában és inkább odateszem a kiskonyhát és maszatoljon azon, minthogy a széket akarja mindenáron odahúzni a tûzhelyhez és nézni a forró ételt :S mert most az megy és nem gyõzök veszekedni vele, hogy oda nem mehet - így meg unatkozik amíg én fõzök, hiába adok neki munkát (hozd ide, vedd elõ, stb)
Mikulásra csokimikit (vagy hóembert), talán kinder tejszeletet meg valami rossmannos gyümölcsszeletet kap (ezek a csokik) + mandarin, mogyoró + ikeás vasútpályához a 3 db-os vonatot, + fogmosáshoz homokórát. Ezek beleférnek egy csomagba. Karácsonyra vágható reggelit kap, memóriát, tanulóbiciklit, összerakós játékot meg több részletben (nagyszülõk, dédi, keresztszülõk stb) Most volt a szülinapja, így annyi új játéka van, hogy nem is akarom, hogy karácsonyra megint kapjon egy valaggal. Lehet, hogy ágyenmût is kap, nagy paplant, meg ami amúgy is kell. Én is gondolkodtam a játékkonyhán, de a bölcsi megoldotta, mert ott van, így elég, ha ott játszik vele, nem is férne.... Egyébként a mesterszakácsok mind férfiak :o)
Fentiek! Miért a szakácsok mind nõk??? Az én kisfiam mikulásra egy csokimikulást, egy csokidrazsét és két Hot Wheels autót kap. A Jézuska tõlünk, a szüleitõl közös ajándékot hoz a tesójával, egy Hot Wheels falra szerelhetõ pályát és egy étkészletet kap. A nagyszülõk és nagynénik egy duplo tûzoltóautót adnak. A másik nagymama önjárós, ált. valami gagyit kap tõle.
utolsó, neked is Fiad van? nem szól meg a család, hogy konyhát akarsz?engem megszóltak, hogy ne csináljak belõle lányt, de szerintem nem ettõl alakul ki a nemi identitása.nem rózsaszínt fogok venni, hanem valami pasisat
mikulásra édességet (már nagyon várja a télapó csokit) karácsonyra én is játék konyhát néztem ki neki és még mesekönyvet, autókat, játékbuszt kap
Mikulásra édességet(egyébként ritkán eszik, de most majd kap), és mágneses rajztáblát karácsonyra játék konyhát kap a fiam vagy szerelõ állványt
ja, és bicajt kapott még, de azt már megkapta.
Mikulásra csokit meg mandarint, játékot nem.Karácsonyra meg kirakókat, autókat, elektromos játékot, gyurmázót, könyvet, mágnestáblát.
Mikulásra: szánkót, focis ágynemû huzatot (varrattam), mesekönyvet, Elmo figurát, kinder csokit, nagyszülõktõl nem tudom. Karácsonyra: építõkockákat, szirénázó rendõrautót, kombájnt, mesekönyvet, laptopot, vasutat, talán pedálos traktort, a többit még nem tudom.


Hogy telik a délutánod és estéd 2, 5 éves kisfiad mellett?

Leírnád részletesen, hogy onnantól kezdve, hogy felébred az ebéd utáni alvásból, hogy alakul a délutánotok, mennyit játszol vele és miket, miket játszik önállóan, te addig mit csinálsz, mit uzsonnázik, mikor fürdik, mivel játszik közben, és hogy néz ki a lefekvés körüli rutinotok. Köszönöm szépen elõre is!:)

Legjobb válasz: Hú, szépen hangzik, ügyesek vagytok, köszi hogy ilyen részletesen leírtad!:) Mekkora a kicsid? Nagy korkülönbség biztos nem lehet, ha 12,5 kg õ is!:) Nálunk is van kistesó, õ 7 hónapos. A nagyfiam viselkedése eléggé kiszámíthatatlan, egyik percben imádja-szeretgeti a kicsit, másik pillanatban fellöki, megrúgja, hozzádob egy játékot. Úgyhogy én sajnos nem hagyhatom õket egy percre sem egyedül, ez eléggé megnehezíti a napjainkat. Szerencsére a nagy alszik 2-3 órát is ebéd után (13.30 - 16.00-ig kb.), de a kicsi szinte semmit nem alszik ebéd után (20-30 percet), úgyhogy eléggé lefáradok már estére.:) Ebéd után tehát egyszerre fekszik le a 2 gyerek, csak a kicsiért bemegyek 30 perc múlva és kihozom a nappaliba, ott elvan a szõnyegen, játszok vele, elvagyunk. Amikor 16-kor a nagy felébred, kimegyünk enni valamit, a kicsi gyümölcsöt, a nagy pedig változó, de szeret kikotorászni mindent a hûtõbõl (felét se eszi meg:), sõt szinte semmit:). Aztán bemegyünk a szobájukba és együtt játszunk a szõnyegen egészen 17,45-ig, akkor kimegyünk vacsizni. A kicsi tejpépet, a nagy pedig vagy ugyanazt mint ebédre (ha ínyére volt), vagy tejberizs, szendvics, virsli, stb. 18.30-kor fürdetem a picit, addig a nagy mesét néz (vagy nyomkodja a szám.gépet), és õ utána 19-kor be is alszik. Ezután megy fürdeni a nagy, 19.30 körül, és 20 óra körül, amikor én is kajálok, még nassol az én tányéromból is (nagyon rossz evõ, úgyhogy örülök ha eszik bármit is, bármikor). Utána mesélek neki, mesekönyveket nézegetünk, és 20.30 körül elmegyünk még pisilni, kakaót inni, fogat mosni, és 20,45 körül fekszik le konkrétan, elég gyorsan el is alszik magától, simizem a hátát-popóját. Nagyon nem kommunikálunk már a sötétben, mert a pici könnyen megébred még ilyenkor. Reggel 6-7 között kelnek, de mostanában inkább 7,30-kor. Bocs hogy ilyen kuszán írtam, de itt lóg rajtam most a nagy (a pici meg kivételesen alszik most egy pluszosat!:), igyekeznem kellett.:)

A kérdező hozzászólása: Hú, szépen hangzik, ügyesek vagytok, köszi hogy ilyen részletesen leírtad!:) Mekkora a kicsid? Nagy korkülönbség biztos nem lehet, ha 12, 5 kg õ is!:) Nálunk is van kistesó, õ 7 hónapos. A nagyfiam viselkedése eléggé kiszámíthatatlan, egyik percben imádja-szeretgeti a kicsit, másik pillanatban fellöki, megrúgja, hozzádob egy játékot. Úgyhogy én sajnos nem hagyhatom õket egy percre sem egyedül, ez eléggé megnehezíti a napjainkat. Szerencsére a nagy alszik 2-3 órát is ebéd után (13.30 - 16.00-ig kb.), de a kicsi szinte semmit nem alszik ebéd után (20-30 percet), úgyhogy eléggé lefáradok már estére.:) Ebéd után tehát egyszerre fekszik le a 2 gyerek, csak a kicsiért bemegyek 30 perc múlva és kihozom a nappaliba, ott elvan a szõnyegen, játszok vele, elvagyunk. Amikor 16-kor a nagy felébred, kimegyünk enni valamit, a kicsi gyümölcsöt, a nagy pedig változó, de szeret kikotorászni mindent a hûtõbõl (felét se eszi meg:) , sõt szinte semmit:) . Aztán bemegyünk a szobájukba és együtt játszunk a szõnyegen egészen 17, 45-ig, akkor kimegyünk vacsizni. A kicsi tejpépet, a nagy pedig vagy ugyanazt mint ebédre (ha ínyére volt), vagy tejberizs, szendvics, virsli, stb. 18.30-kor fürdetem a picit, addig a nagy mesét néz (vagy nyomkodja a szám.gépet), és õ utána 19-kor be is alszik. Ezután megy fürdeni a nagy, 19.30 körül, és 20 óra körül, amikor én is kajálok, még nassol az én tányéromból is (nagyon rossz evõ, úgyhogy örülök ha eszik bármit is, bármikor). Utána mesélek neki, mesekönyveket nézegetünk, és 20.30 körül elmegyünk még pisilni, kakaót inni, fogat mosni, és 20, 45 körül fekszik le konkrétan, elég gyorsan el is alszik magától, simizem a hátát-popóját. Nagyon nem kommunikálunk már a sötétben, mert a pici könnyen megébred még ilyenkor. Reggel 6-7 között kelnek, de mostanában inkább 7, 30-kor. Bocs hogy ilyen kuszán írtam, de itt lóg rajtam most a nagy (a pici meg kivételesen alszik most egy pluszosat!:) , igyekeznem kellett.:)
Hát ha a kicsi ilyen keveset alszik, az tényleg nem egyszerû. Én a nagynak mondhatom, hogy "cssss!", de egy 7 hónaposnak nehéz megmagyarázni! :) :) Az enyémek 16 és 33 hónaposak. 17 hónap van köztük. Most próbáltam elõször ki, hogyan tudnak együtt festeni. A kicsi természetesen megnyalta az ecsetet, na de nem tudom neki megmagyarázni, hogy neki még ebbõl is ki kell maradnia. Nyilván mindent szeretne, amit a nagy is. :) Melyik városban éltek?

Hogy vegyem rá a 2, 5 éves kisfiamat, hogy egyedül aludjon el? Nappal is este is kb 40 percig altatni kell, odafeküdni mellé és simizni.

tudom,valahol énrontottam el,hogy igy szoktattam,de hogy lehet ezen változtatni?valami megoldás?az hogy lefektetem és ott hagyom,nem megoldás,mert sir,torkaszakadtábol,hogy anya,és kijön utánnam.

Legjobb válasz: nálunk ugyan ez volt a helyzet,és lám,3 és fél éves korára kinõtte.vagy inkább már nem igényli egyfolytában.maga bemegy,ha nem igazán álmos akkor kijön 1-2x inni,vagy más ürüggyel.ilyenkor visszakísérem betakarom.ami nálunk bevált,hogy megmondom neki,hogy most kimegyek megcsinálni apa szendvicsét,addig pihenj,és ha végzek bejövök.a lényeg hogy mindig menj be.

nálunk ugyan ez volt a helyzet, és lám, 3 és fél éves korára kinõtte.vagy inkább már nem igényli egyfolytában.maga bemegy, ha nem igazán álmos akkor kijön 1-2x inni, vagy más ürüggyel.ilyenkor visszakísérem betakarom.ami nálunk bevált, hogy megmondom neki, hogy most kimegyek megcsinálni apa szendvicsét, addig pihenj, és ha végzek bejövök.a lényeg hogy mindig menj be.
Beszéld meg vele. Mondd el, hogy neked dolgod van addig õ pihenjen, aludjon. Kapcsolj be neki valami zenét. Lényeg, értse, hogy amikor te kimész akkor ugyan úgy szereted és nem elhagyod, csak a dolgodat teszed. Kb amikor õ napközben elmegy játszani, szeret de megy a dolgára.

Gyesen vagyok a 2, 5 éves kisfiammal itthon! Nagyon kevés és így arra gondoltam, hogy vissza mondom a gyest és leszámolok a munkahelyemről és elmegyek munkanélkülire! Ez lehetséges így?

Sajnos nemtudok vissza menni a munkahelyemre mert nem tudom éjszaka hova tenni a kisfiamat. Ezért gondoltam arra hogy vissza mondom a gyest és akkor a munkanélkülit még kapom 3 hónapig addig meg csak találok valami munkát!

Legjobb válasz: Elég rizikós, mert ha 3 hónap után mégsem találsz munkát, akkor semmi bevételed nem lesz. Azt is meglépheted, hogy papíron visszamész dolgozni, de egybõl elmész betegállományba, a gyerek 3 éves koráig nem küldhetnek el, így van még fél éved munkát találni. Ha nem sikerül addig, akkor ugyan elküldenek a munkahelyedrõl (mert már nem leszel védett) viszont onnantól még 3 hónapig tudsz munkanélkülin lenni. - ezzel a megoldással nem a következõ 3 hónapod van biztosítva, hanem 9.

Elég rizikós, mert ha 3 hónap után mégsem találsz munkát, akkor semmi bevételed nem lesz. Azt is meglépheted, hogy papíron visszamész dolgozni, de egybõl elmész betegállományba, a gyerek 3 éves koráig nem küldhetnek el, így van még fél éved munkát találni. Ha nem sikerül addig, akkor ugyan elküldenek a munkahelyedrõl (mert már nem leszel védett) viszont onnantól még 3 hónapig tudsz munkanélkülin lenni. - ezzel a megoldással nem a következõ 3 hónapod van biztosítva, hanem 9.
Szerintem lehetséges, csak az a kérdés, hogy hol helyezed el a kisfiadat, vagy van bölcsi helye?

2, 5 eves kisfiam ovodas lett. Eddig örömmel ment 3 napig, nagyedik nap mar nagyon sirt utannam. Ez igy marad? Sirni fog mindig? Vagy atmeneti, es szeretni fogja az ovit? Szerintetek?

Legjobb válasz: A lányom 2 hétig szivesen ment,majd azután hetekig sírt minden reggel.Onnantól hogy ez elmúlt imádta az ovit.

A lányom 2 hétig szivesen ment, majd azután hetekig sírt minden reggel.Onnantól hogy ez elmúlt imádta az ovit.
valószínûleg szeretni fogja és nem lesz olyan, mint a férjem, aki kis és középsõ csoportban nem telt úgy el nap, hogy ne bõgött volna, amikor elment az anyukája az oviból.:) igen, 2 éven át. De mindig csak addig sírnak ám, amíg a látótérben van Anyu. Utána minden rendben van velük.

Szemprobléma, rossz szokás vagy idegi alapon pislog erősen és nagyokat 2, 5 éves kisfiam?

Kb. 3-4 napja észlelem rajta,hogy ha valami érdekeset lát,vagy valami nagyon leköti a figyelmét s?r?n nagyokat pislog...Közrejátszhat az,hogy férjem 1 hete elutazott külföldre és ez megváltoztatta a najai rendszerességét? Vagy rossz szokás kezd kialakulóban lenni? A szeme nem piros,nem dörzsöli...

Legjobb válasz: Az én apukám anno ezt úgy hivta, hogy ne "passogjak". Nem tudom ez értelmes szó e és jelent e valamit, de Õ mindig ezt mondta, amikor erõsen pislogtam. Nálam mondjuk idõsebb korban jelentkezett, és nem tudom, hogy miért, de elmúlt. Szerintem nyugodtan várj egy kicsit és ha nem változik a szitu, akkor vidd el dokihoz. Bár azt gondolom, hogy mivel tudod, hogy mikor csinálja, így meg van a magyarázat arra is, hogy miért. Tehát nem hiszem, hogy a szemével lenne probléma, és azt sem, hogy így maradna.

Az én apukám anno ezt úgy hivta, hogy ne "passogjak". Nem tudom ez értelmes szó e és jelent e valamit, de Õ mindig ezt mondta, amikor erõsen pislogtam. Nálam mondjuk idõsebb korban jelentkezett, és nem tudom, hogy miért, de elmúlt. Szerintem nyugodtan várj egy kicsit és ha nem változik a szitu, akkor vidd el dokihoz. Bár azt gondolom, hogy mivel tudod, hogy mikor csinálja, így meg van a magyarázat arra is, hogy miért. Tehát nem hiszem, hogy a szemével lenne probléma, és azt sem, hogy így maradna.
Ha apás a gyerek elõfordulhat, hogy amiatt "tik-kel", hogy elment az apja.Idegi alapon is lehet.Kisgyerekre sok minden hatással van fõleg , ha érzékeny az idegrendszere.Ha nem hagyja abba kérdezd meg az orvost vagy egy gyerekpszichológust
Sajnos nem tudom mit jelenthet, de most voltunk a 3 éves státuszvizsgálaton, és ott kérdezte a védõnõ, hogy nem pislog-e sokat. Nem kérdeztem mire utalhat ez, de ha nem múlik, akkor inkább kérdezz rá a dokinál.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Kedves utolsó, nekünk ugyanezt kérdezte a 2 éves státuszon, akkor még halvány lövésem sem volt, hogy az hogy kell, hogy kinézzen...Most már sajna igen. Ma mondjuk csak 2-3 alkalommal csiptem el, de tegnap borzasztó volt.

2, 5 éves kisfiam néha kihoz a sodromból, és kiabálok vele. Utána megbánom, és nem tudom, hogy jól e tettem, más is van igy?

Pl el?fordul, hogy ellök más gyerekeket, ilyenkor jól leszidom, vagy mondom neki, hogy megyünk haza, és akkor megyünk is. Van, hogy nagyon belemerül a dolgokba, és olyankor elkanászkodik, pl ma is rácsapott a kezemre, nagyon dühös lettem, bezavartam a szobájába, nagyon sirt, aztán bocsánatot kért, én meg dühös voltam, mérges meg szomorú is egyben... Nagyon okos, értelmes kisfiú, mindig mindent próbáltam neki elmagyarázni, nem szoktam vele kiabálni, de mostanában nem megy, és elszakad nálam néha a cérna... Nem akarom ?t elrontani, viszont azt se szeretném, ha hagynám, és úgy romolna el, úgy érzem azért kell neki a szigor... Ti is éreztek igy? Nálatok is vannak hasonló dolgok?

Legjobb válasz: Más kisgyerekekkel elnézõ vagyok, ha pl ilyesmit csinál, hisz csak gyerek, de õt meg jól leszidom, ha ilyet csinál, modnjuk azért nem kezdek el kiabálni vele az utcán, de szigorúan rászólok, és mondom neki, hogy nem szabad...

A kérdező hozzászólása: Más kisgyerekekkel elnézõ vagyok, ha pl ilyesmit csinál, hisz csak gyerek, de õt meg jól leszidom, ha ilyet csinál, modnjuk azért nem kezdek el kiabálni vele az utcán, de szigorúan rászólok, és mondom neki, hogy nem szabad...
Nekem is 2, 5 éves a kislányom. Most olyan korszak jött el, hogy kérek tõle valamit, és mindenre az a válasz, hogy "NEM"... (játékok összepakolása, fésülködés, evés, hasonlók...) Eddig nem csinálta, mostanában kezdte, ezzel fel tud húzni, van, hogy rákiabálok, vagy amit megbeszéltünk elõtte (játszótér, vagy valakihez mennénk), mondom, hogyha nem csinálja, nem megyünk. De van, hogy nem érdekli. Sajnálom ilyenkor, de nem akarom azt se, hogy megszokja, hogy minden úgy történik, ahogy akarja... Nehéz:-S
Szeptemberben lesz 3 a fiam, és kb. 1 hete kezdte, hogy bármit kérek tõle, a válasz: NEM. mindenre ezt mondja. De tök idegesítõ hangsúllyal ráadásul. A másik verzió, amikor "...de"-és megmagyarázza, hogy miért nem csinálja. Igazad van, marha idegesítõ. Nálam is elszakad a cérna, pedig én eddig sosem kiabáltam vele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!