Találatok a következő kifejezésre: 2 és éves fiam van, nappal (6 db)

2 és fél éves fiam van, nappal többnyire szobatiszta, de ha elmegyünk valahova (bevásárolni, mamához, sétálni) akkor még ráadom a pelust. Nem vagyunk elkésve a szobatisztasággal?

Éjszakára még van pelusa, de nem nagyon akarja felvenni. Szerintetek elhagyhatom a pelust már este, vagy várjak még? A Ti gyerekeitek hogy voltak ezzel? Már mindnet kipróbáltam, nem vagyok türelmetlen sem, de ez aggaszt egy kicsit. Szerintetek próbálgassam milyen pelus nélkül sétálni és vásárolni?

Legjobb válasz: Szia! Egyátalán ne aggódj nem vagy elkésve semmivel. Az én kisfiam 3 éves korára lett szobatiszta. Elõtte többször is megpróbáltuk a bugyit, meg a leszoktatós pelust, de amikor nem ment akkor gond nélkül visszatértünk a rendes pelushoz. A nadrágpelenka nálam is bevált, annak ellenére hogy fennt volt rajta mindig megkérdeztem hogy kell-e pisilni vagy kakilni, és ha elmentünk otthonról akkor én is mindig ráadtam a pelust. Ha szólt hogy kell neki pisilni akkor levettük a pelust, elvégezte a dolgát és visszavettük. Persze mindig nagyon megdícsértem amikor a pelus ellenére is szólt hogy kell neki pisilni. ( és õ nagyon boldog volt, hogy õ már szól ) Aztán a fiam a 3-dik szülinapja elõtt 1 hónappal lett megbízhatóan éjjel-nappalra szobatiszta. Szerintem nem szabad erõltetni el fog jönni az ideje, lényeg hogy a kicsinek biztonsággal kialakuljanak ezek az érzések hogy pisilni meg kakilni kell. Egy négy és fél éves egészséges vidám kisfiú anyukája.

Szia! Egyátalán ne aggódj nem vagy elkésve semmivel. Az én kisfiam 3 éves korára lett szobatiszta. Elõtte többször is megpróbáltuk a bugyit, meg a leszoktatós pelust, de amikor nem ment akkor gond nélkül visszatértünk a rendes pelushoz. A nadrágpelenka nálam is bevált, annak ellenére hogy fennt volt rajta mindig megkérdeztem hogy kell-e pisilni vagy kakilni, és ha elmentünk otthonról akkor én is mindig ráadtam a pelust. Ha szólt hogy kell neki pisilni akkor levettük a pelust, elvégezte a dolgát és visszavettük. Persze mindig nagyon megdícsértem amikor a pelus ellenére is szólt hogy kell neki pisilni. ( és õ nagyon boldog volt, hogy õ már szól ) Aztán a fiam a 3-dik szülinapja elõtt 1 hónappal lett megbízhatóan éjjel-nappalra szobatiszta. Szerintem nem szabad erõltetni el fog jönni az ideje, lényeg hogy a kicsinek biztonsággal kialakuljanak ezek az érzések hogy pisilni meg kakilni kell. Egy négy és fél éves egészséges vidám kisfiú anyukája.
Szia! Az én fiam is 2és fél éves , de ha megyünk valahova én is pelenkát adok rá még de kb fél óránként kérdezgetem nem e kell neki pisilnie vagy elöfordult már az is hogy ö szólt hogy pisilnie kell .ha ugy gondolja hogy éjszakára nem akar felvenni pelenkát akkor hagyd neki szerintem érezni fogja mi a jó neki az én fiam kb egy honapja kezdett el este nem pisilni már de még mindig adok rá pelenkát csak akkor nem ha nem szeretné, hagyom had bontakozzon ki.Nálunk bevált ez a letolható nadrágpelenka ha megyünk valahova, és töbször elmegyek vele mosdoba ha kell ha nem hogy szokja a visszatartást.Sok sikert :)

Jó napot! 34 éves vagyok 13 éves korom óta van mestruáciom. Össze-vissza van, hogy pontos van, hogy 2 hónapra vagy akár 5 hónapig sem volt. Van egy 10 éves fiam aki úgy fogant, hogy 2002. szeptember 28-án voltam utoljára beteg és 2003. szeptember 17-én sz

Jó napot! 34 éves vagyok 13 éves korom óta van mestruáciom. Össze-vissza van, hogy pontos van, hogy 2 hónapra vagy akár 5 hónapig sem volt. Van egy 10 éves fiam aki úgy fogant, hogy 2002. szeptember 28-án voltam utoljára beteg és 2003. szeptember 17-én született, 13-ára voltam kiirva. Most meg nem tudok teherbe esni már 2 éve. Akkor meg egyszerre megfogant a fiam aki sajnos hiperaktiv lett. Mi lehet az oka a mestruácios zavarnak és hogy lehet, hogy olyankor fogant a fiam meg? Hormonvizsgálaton voltam, minden oké. Köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Egy részletes meddőségi kivizsgálást javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Egy részletes meddőségi kivizsgálást javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Jó napot! 34 éves vagyok 13 éves korom óta van mestruáciom. Össze-vissza van, hogy pontos van, hogy 2 hónapra vagy akár 5 hónapig sem volt. Van egy 10 éves fiam aki úgy fogant, hogy 2002. szeptember 28-án voltam utoljára beteg és 2003. szeptember 17-én sz

Jó napot! 34 éves vagyok 13 éves korom óta van mestruáciom. Össze-vissza van, hogy pontos van, hogy 2 hónapra vagy akár 5 hónapig sem volt. Van egy 10 éves fiam aki úgy fogant, hogy 2002. szeptember 28-án voltam utoljára beteg és 2003. szeptember 17-én született, 13-ára voltam kiirva. Most meg nem tudok teherbe esni már 2 éve. Akkor meg egyszerre megfogant a fiam aki sajnos hiperaktiv lett. Mi lehet az oka a mestruácios zavarnak és hogy lehet, hogy olyankor fogant a fiam meg? Hormonvizsgálaton voltam, minden oké. Köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Egy részletes meddőségi kivizsgálást javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Egy részletes meddőségi kivizsgálást javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán


2 és fél éves múlt nagyobbik fiam. Az alvással és a bilizéssel vannak problémák. Délutánonként nem hajlandó aludni már jó pár napja. Előtte 3 órákat is aludt. Hogyan tudom könnyen letenni aludni újra?

Nem lenne baj, hogy nem alszik, de kés? délutánra már annyira fáradt, hogy nem lehet bírni vele, mindenen hisztizik, sír. Esik-kel, ügyetlen. Két fiam van, a kicsi egy éves, ?t pedig a hangoskodásával felkelti állandóan. Most egy kicsit el vagyok keseredve, hogy vajon valamit én rontottam el? A másik nagy problémánk a székletvisszatartás, amit azóta csinál, mióta lekerült a pelus, mert wc-re jár pisilni. (volt egy herem?tétje, akkor nagyon megutálta a pelust, mert ha kakált, kötést kellett cserélni) viszont a bilibe nem akar. Sokszor 5-6 napig nem kakil, utána nagy nehezen kér pelust és kiabálva rohangál miközben kakil, hogy anya segíts! (mármint visszatartani, mert akkor már nem tudja) :(

Legjobb válasz: Az én fiam még csak 16 hós, de nagyon sajnállak. Tapasztalatom nincs, csak kérdezni tudom, nem lehet, hogy épp a kaka miatt nem alszik? Szerintem sürgõsen kérd ki a gyerekdoki véleményét, és higitani is kéne a székletén. Gondolom fáj ha nyomja már kifelé. Sok kitartást neked!!!

Az én fiam még csak 16 hós, de nagyon sajnállak. Tapasztalatom nincs, csak kérdezni tudom, nem lehet, hogy épp a kaka miatt nem alszik? Szerintem sürgõsen kérd ki a gyerekdoki véleményét, és higitani is kéne a székletén. Gondolom fáj ha nyomja már kifelé. Sok kitartást neked!!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem amiatt szerintem, mert a kakálással régóta gond van (mondjuk nekem is lassú az emésztésem, lehet ezt is örökölte) az alvásprobléma egy hetes. Inkább a dackorszakkal van kapcsolatban. Amikor kakál nem kemény a széklete, sõt... Minden reggel iszik karamellás italt ami lágyítja.
Az én nagyfiam 2 éves kora óta nem alszik napközben. Egy hónapig tartott az átállás, amikor sok nyûgölés volt, mert estére elfáradt, de napközben akkor sem aludt, ha ragadt le a szeme. Próbálj játékot adni neki, míg a picit altatod, v kérd, h segítsen elaltani a kicsit, és vele játssz azután, mert õ már nagy. Éjszaka nálunk 12 órás alvás van. (Most 3 és fél éves.) A kaki gonddal gyermekpszichológus segíthet. Nekünk ez egy évig volt, borzalmas, azt hittem soha nem lesz vége. (Végül nem mentünk orvoshoz, mert a védõnõ segített, õ épp pszichológiát tanul, ezért tudott segíteni.) Kérj segítséget a védõnõtõl vagy háziorvostól.
Az én kislányom detto, õ is visszatartja a kakit. Másfél hónapja került le róla a pelus, a pisiléssel nincs is gond, csak a kakival. Én laevolac-ot adok neki, mert enélkül pár nap alatt nagyon bekeményedik a kakija és sírva kakil... Érdekelne, hogy az elõttem válaszolónak hogyan segített a védõnõ. Leírnád pár mondatban?
Elõzõ vagyok És kérlek ne mondd, hogy kérjek segítséget a dokinktól vagy védõnõnktõl. Sajnos nem minden védõnõ olyan felkészült, mint a tiétek...
szia! Igaz, az én kisfiam 3, 5 éves, de talán tudok neked segíteni. Nem sokat változott a napirendje 2, 5 éves kora óta, legfeljebb az alvás órák kicsit kitolódtak. Õt a mai napig 7-kor keltem, ill. kinyitom az ajtót és teszek-veszek, õ pedig jön. Ezt nem én, hanem kicsi kora óta õ állította be magának. Régebben fél 1 felé ment aludni, most 1 negyed 2 felé megy. Mindig visz magával valami játékot, megbeszéljük, hogy játszhat és alvás. De volt, hogy sírva aludt el, sajnos ezt az idõszakot ki kell bírni. Én a mai napig ragaszkodom az ebéd utáni alváshoz. Próbálj vele beszélgetni, hogy ha felkel sok játék lesz, mentek sétálni..stb. Reggel a te fiad mikor kel? A kakis téma nálunk a mai napig napirenden van...õ sem kakil...4-5 napig. Nálunk is én vagyok ilyen szorulásos. Az anyósom paraffinolajat tanácsolt, napi 1 teáskanállal. A neten viszont azt olvastam, hogy ez ma már nem menõ. Õt sem hajtja egyébként semmi, most ma a 4-ik napja, hogy nem kakil:( A Laevolac-ot én is ajánlom. Éhgyomorra adjál neki 3 evõkanállal 1, 5 dl folyadékban, tuti, hogy jönni fog a kaka..fosás nem lesz, csak lazítja. Egyébként nem lehet, hogy azért tartja vissza, mert fél, hogy fáj..vagy nyomja és ugye feszíti...erre õ visszahúzza. A bilire az én fiam nem fért rá, a wc-nem tudtam tartani órákig..ezért vettünk a wc-re létrát, felmászik, lenyomjuk a kukacot, pisil..majd kizavar és kinyomja a kakit. Nagyon sokat veszekedtünk ezen a párommal, mivel ezen a kakis témán nem tudtunk túljutni. Rengetegszer volt olyan, hogy ebéd, pici játék...és kb fél óra múlva bekakilt a bugyiba. Tök mindegy volt, hogy adtam rá bugyit, vagy nem, akkor is bekakilt...Volt, hogy az oviba és benyomott..de remélem, hogy 3, 5 évesen megérett arra, hogy tud kakilni. Nálunk még segített az is, hogy ráültettem a wc-re, fogtam a kezét és nyomtunk együtt. Egyébként valahol azt olvastam, hogy a gyerekek többsége ebéd után kakil. Nálam volt egy idõszak, hogy ebéd után ráültettem, és ott ültünk még nem jött kaki. Próbáljátok ki a laevolac szirupot. Nekem a védõnõ azt mondta, hogy a kakihoz rengeteg türelem kell! Ha segíthetek, nyugodtan írj privit.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekünk az tette be a kaput a kakilásnál, hogy volt egy heremûtétje, ahol ugye a kötés kényes területen van. :( Így ha kakilt (akkor még bõven pelusos volt), kötést kellett cserélnünk, ami neki rossz érzés, fájdalom volt. Gondolom összekötötte a kettõt, mert onnantól ha kakilt a pelusba, mire megengedte hogy levegyem róla az küzdelmes volt, hiába mondtam neki sokszor, hogy már nincsen kötés, meg bibi. Ekkor kezdtünk pisilni a bilibe, ami ma már a wc-be megy, mert simán feléri állva olyan magas. Ebben sokat segített a "felejtsd el a pelust elmo" címû dvd. (elmo nagy kedvenc nálunk) Megbeszéltük, hogy ha ilyen rossz a peluscsere, akkor kakiljon a bilibe. Egyszer sikerült, örültünk apával nagyon, elújságoltuk nagyiknak, keresztszülõknek stb, nagyon büszke volt magára. Majd utána megint bilibe akart, csak valahogy mellé sikrerült, ott sírt, hiába vígasztaltam, hogy semmi baj, összeszedjük. Aztán bent volt a bili, és direkt mellékakilt a földre. Mondtam neki, hogy ha véletlen mellé megy, nem baj, de a bilibe próbálja meg, direkt ne a földre. Azóta nem megy a bilibe kakálás. Csak az a baj, hogy a pelusba sem akar. És nem szorulásos, látszik, hogy erõvel tartja vissza. Amikor már nem tudja, akkor fel-alá rohangál a szobában, és kiabál hogy anya segíts, de azért hogy ne jöjjön ki a kaka. :( Nem kakil keményet, mert minden nap karamellás tejjel indul a reggel. Sõt lágyabb mint a normális. Úgyhogy nem ez baj. Amit még tudni kell róla, hogy csecsemõ kora óta nem kakil csak itthon, és csak ha egyedül van, és a kicsi fiam is ilyen... (ez csak annyiból könnyebbség, hogy tuti nem kakil be pelus nélkül a játszón, így pelenka nincsen rajta egész nap, csak ha kéri 6-7 naponta kakához ) Dokinénink azt mondta egyértelmûen pszichés dolog. Most tanácsolta nekem az egyik ismerõsöm anyukája, aki dadus a bölcsiben, hogy volt két kisgyereke is aki ilyen volt, és a kerületi családgondozónál van egy pszichológus, aki mindkét gyereknek segített. Holnapra kaptam is idõpontot délutánra. Most nagyon bízom benne, hogy sikerülni fog túllépni ezen a problémán is.
A kérdező hozzászólása: Ja és lehagytam, õ is 7 kor kel. De van hogy egész nap nem alszik, fáradt, gyûrõm egész nap, hogy kidõljön, de este 8 -kor még úgy kell rászólni, hogy most már elég. Közben persze megy a nyûglõdés, mert álmos nagyon. De ezt most a dackorszaknak tudom be, mert az tombol nagyon...

Akinek 2 kisgyereke van, hogy tudja összehozni az alvásokat? És az egész napot? Nagyobb fiam 2 éves, másik babám 4 hónapos. Soha nem jön úgy ki, hogy eggyütt aludjank.

Legjobb válasz: Én a kicsi alvását igazítottam a nagyhoz, mivel az övé már kialakult. Persze a kicsi töbször is aludt (alszik még), de a déli alvást és az esti fektetést összehangoltuk. Hogy hogyan? 2 órával fektetés elõttre idõzítettem a kicsivel a játszós idõszakot. Akkor is beraktam az ágyba, ha nem volt még nagyon álmos, mert némi cici és simogatás meghozta a gyümölcsét. Hozzá kell tennem, hogy délben egy ágyban alszanak, és este is csak elalvás után kerülnek külön ágyba. 1 hónap alatt beállt a rend, de lehet, hogy nekem egyszerûen mákom volt. 23 hónap van közöttük.

Én a kicsi alvását igazítottam a nagyhoz, mivel az övé már kialakult. Persze a kicsi töbször is aludt (alszik még), de a déli alvást és az esti fektetést összehangoltuk. Hogy hogyan? 2 órával fektetés elõttre idõzítettem a kicsivel a játszós idõszakot. Akkor is beraktam az ágyba, ha nem volt még nagyon álmos, mert némi cici és simogatás meghozta a gyümölcsét. Hozzá kell tennem, hogy délben egy ágyban alszanak, és este is csak elalvás után kerülnek külön ágyba. 1 hónap alatt beállt a rend, de lehet, hogy nekem egyszerûen mákom volt. 23 hónap van közöttük.
Nekem ez nem sikerült. A kicsi 8 hónapos koráig nem aludtak együtt. Egész nap nem volt egy szabad percem sem, ráadásul a nagy felforgatta a házat, amíg a kicsit altattam.
Nálunk a nagy 2 és fél éves, a kicsi 3 hónapos. Napközben vagy összejön az egyidõben alvás vagy nem, változó. Este a kicsi már 7-kor bealszik, a nagy csak 8 után, úgyhogy még ez sem mûködik.
Szia! Én is a nagyobb gyerkõchöz igazítottam a picit. 2, 5 év van köztük, a nagyobbik lány downos, õsszel kezdjük az oviba járást. Addig marad 2 gyerkõc egész napra. Délután és este egyszerre alszanak. A pici még délelõtt is alszik 1 - 1, 5 órát. Leírom egy napunkat. 10 hós pici lány: reggel fél 6 - 6 körül ébred, reggeli fél 7 - 7 körül, aztán játszik, mesét néznek, 9 - fél 10 körül alszik, fél 11 körül ébred, ebéd, altatás kint a teraszon babakocsiban, fél 2 - 2ig alszik, hazaér apa és játék apával, uzsonna, játék, séta, este 7kor vacsi, fürdés és legkésõbb 8kor alszik. 3 és fél éves kislány: 6 - 7 óra között ébred, mostanában nem reggelizik, de régebben szokott, játszik, babázik, olvasunk, mesét nézünk, tízórai miután a pici elaludt, míg altatok, addig babázik vagy mesét néz. Míg alszik a pici fõzök van, hogy segít a nagyobbik lány, valamikor játszik vagy rajzol. Miután felébred a pici, együtt ebédelünk. legkésõbb fél 1kor elalszik, a picit általában együtt altatjuk a teraszon, de van, hogy a nagylány alszik el elõbb. 2 - fél 3 körül ébred, megjön apa, játék apával, uzsonna kb. fél 4 körül, utána sétálunk vagy dolgozgatunk a ház körül, a lányok kint vannak velünk. Vacsora. A nagylány közvetlenül a pici után fürdik, együtt nem szeretnek még. Együtt fektetjük le õket, apa a picit altatja én a nagyobbik lányt, legkésõbb fél 9kor mindkettõ alszik. A pici míg szopott 3 óránként ébredt éjjel, most kb. 3 hete csak a cumiért ébred fel. A nagylány éjjel max. 2szer ébred vizet inni. Remélem tudtam segíteni.
Az 5. válaszoló vagyok A biztonság kedvéért leírom, hogy közös az apukájuk, férjem 3 - fél 4 között ér haza munkából. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!