Találatok a következő kifejezésre: 2 és éves fiam (139 db)

Sos. Hogy szoktassam 1 kis önállóságra a 2, 5 éves fiamat? Nemsoká szeptember, és megy oviba.

nagyon anyás,valamilyen szinten érthetö,hisz csak velem van,nincs sajnos nagymama,1-ik meghallt,másik cseszik rá.a lényeg,hogy nem alszik egyedül,ugy kell altatni,melléfeküdni,simizni stb.nem beszél,csak pár szot,nem eszik önállóan,mert azt akarja etessem,mindenhova követ a lakásban is fogja a kezem,bennt is egésznap.mit csináljak?tudom részben az én hibám,mert mindig babusgattam,nem hagytam sirni sem.most már kezdem megelégelni a dolgot,meg az ö szempontjábol nézve muszáj lenne önállositanom,de hogyan?mit csináljak?

Legjobb válasz: nem hiszem, hogy köze van a sírni hagyáshoz, én is mindig babusgattam a fiamat, nem hagytam sírni, össze vissza puszilom egész nap, de egyedül eszik, iszik, egyedül fürdik le, hajat most (persze ott állok és dirigálok hol hagyta ki :D), egyedül megy a wc-re, utána se megyek mert kitörli utána, lehúzza, kezet is most szappannal, egyedül öltözik, vetkõzni még csak deréktól lefele tud, õ is 2,5 éves, kisfiú. mi egymás mellett ülünk, én az enyémet eszem, õ az övét, még egy éves sem volt mikor már csak akkor etettem ha nem boldogult el. fürdés, fogmosás, wc-zés a dac korszak miatt alakult úgy, hogy õ egyedül, sok vitánk is volt belõle mert 2 perc mire kinyitja a fogkrémet majd újabb 2 perc volt mire kinyomta de azt õ egyedül... én meg beletörõdtem és hagytam. öltözést-vetkõzést azt folyamatosan tanítjuk neki mert decemberben ovi és megmondták, hogy nincs idejük ilyenekre, tanítsuk meg mi. comb középig lehúztam a naciját és kértem, hogy próbálkozzon, majd belejött. most a felsõket tanuljuk, segítek kihúzni a kezét majd õ húzza át a fején, ilyesmi. pohárból inni a fürdõkádba tanítottuk. de pl. mikor reggel csináljuk a teáját akkor leteszem a földre a kancsót a forró vízzel, én fogom nehogy magára borítsa õ meg belekanalazza a cukrot, belelógatja a filtertt, citromot nyom bele, nagyon élvezi, igaz sokkal több idõ, de legalább addig se az asztal tetején ugrál ;) kakaót is õ teszi bele a tejébe. mikor megjövünk a bevásárlásból akkor leteszem a szatyrokat és mondom neki mit hova tegyen, õ meg ügyesen elpakol :) a játékait is neki kell helyre tennie ha jövünk fel a kertbõl vagy megyünk el, szintén mondom mit hova, õ meg csinálja :) beszédben szerintem ezek mind nagyon sokat segítenek, enyém is kicsit le van maradva, mondjuk õ mindent mond, de még mindig inkább csak ismétel utánam, szóval ebben nem igen tudok tanácsot adni :/

nem hiszem, hogy köze van a sírni hagyáshoz, én is mindig babusgattam a fiamat, nem hagytam sírni, össze vissza puszilom egész nap, de egyedül eszik, iszik, egyedül fürdik le, hajat most (persze ott állok és dirigálok hol hagyta ki :D), egyedül megy a wc-re, utána se megyek mert kitörli utána, lehúzza, kezet is most szappannal, egyedül öltözik, vetkõzni még csak deréktól lefele tud, õ is 2, 5 éves, kisfiú. mi egymás mellett ülünk, én az enyémet eszem, õ az övét, még egy éves sem volt mikor már csak akkor etettem ha nem boldogult el. fürdés, fogmosás, wc-zés a dac korszak miatt alakult úgy, hogy õ egyedül, sok vitánk is volt belõle mert 2 perc mire kinyitja a fogkrémet majd újabb 2 perc volt mire kinyomta de azt õ egyedül... én meg beletörõdtem és hagytam. öltözést-vetkõzést azt folyamatosan tanítjuk neki mert decemberben ovi és megmondták, hogy nincs idejük ilyenekre, tanítsuk meg mi. comb középig lehúztam a naciját és kértem, hogy próbálkozzon, majd belejött. most a felsõket tanuljuk, segítek kihúzni a kezét majd õ húzza át a fején, ilyesmi. pohárból inni a fürdõkádba tanítottuk. de pl. mikor reggel csináljuk a teáját akkor leteszem a földre a kancsót a forró vízzel, én fogom nehogy magára borítsa õ meg belekanalazza a cukrot, belelógatja a filtertt, citromot nyom bele, nagyon élvezi, igaz sokkal több idõ, de legalább addig se az asztal tetején ugrál ;) kakaót is õ teszi bele a tejébe. mikor megjövünk a bevásárlásból akkor leteszem a szatyrokat és mondom neki mit hova tegyen, õ meg ügyesen elpakol :) a játékait is neki kell helyre tennie ha jövünk fel a kertbõl vagy megyünk el, szintén mondom mit hova, õ meg csinálja :) beszédben szerintem ezek mind nagyon sokat segítenek, enyém is kicsit le van maradva, mondjuk õ mindent mond, de még mindig inkább csak ismétel utánam, szóval ebben nem igen tudok tanácsot adni :/
Hát, rettenetesen ügyes kisfia van az elõttem szólónak. Az én fiam 3 éves, de közel sem jár ezen a szinten. Szerintem csak nagyon lusta, és azért nem akarja csinálni. Mi is azon a szinten vagyunk, mint a kérdezõ :((( Nincs türelmem kivárni amíg megcsinál dolgokat, pedig az õ dolgát nehezítem meg, mert az oviban ebbõl probléma lehet/lesz. Bele kell húznunk!!!!

34 hetes vagyok van egy 2, 5 éves fiam és nulla segítségem férjem reggel megy este jön egésznap szaladgálok a nagy után - volt még valaki így?

és időre szülte a másodikat? hogy bírtátok? én már nagyon nehezen ...köszi mindenkinek előre is

Legjobb válasz: Ugyanez volt, csak 1,5 éves. Ráadásul 2 hónapig beteg volt. Autóval ingáztam 50 km-eket 36 hetesen. 39 héten született meg a kicsi.

Ugyanez volt, csak 1, 5 éves. Ráadásul 2 hónapig beteg volt. Autóval ingáztam 50 km-eket 36 hetesen. 39 héten született meg a kicsi.
Szia! én még csak 15 hetes vagyok, dolgozom, a 2 éves fiam bölcsõdében.Már fárasztó, hogy folyamatosan rosszul vagyok, a munkahelyen öklendezem a kórház-szagtól, otthon a kisfiam rámtapad, szinte semmire nincs energiám.Még van egy kamasz lányom is, szerencsére vele nincs semmi baj.Én most azt várom, hogy tudjak táppénzre menni, és hogy elmúljon a rosszullét.de félek, milyen lesz a kis korkülönbség miatt, különösen, hogy a fiam 2 emberes baba volt. Azért vállaltunk még egy gyereket, mert szeretjük a gyerekeket, és szerintem a kis korkülönbségnek megvannak az elõnyei, ezért vállaljuk a fáradtságot, kezdeti nehézségeket.Minden jót, meglátod rendbe jönnek a dolgok idõvel!!
4.valaszolo vagyok Nekem nem megerolteto, mi igy terveztuk 3gyereket kis korkulonbseggel, igaz a pici kicsit korabban jott a tervezettnel, de egyaltalan nem banjuk. Az meg, hogy tartok tole, hogy fogom birni a vegere, nagy pocakkal teljesen normalis, de barhogy is lesz megoldjuk, igyekszem pozitivan hozzaalni. :) Mikor az ikreket vartam sokkal jobban feltem mi lesz, hogy lesz, hiszen elso babaknak ikrek, nekem nem volt semmi tapasztalatom, se segitsegem, de azt is megoldottam, es ugy gondolom mostmar van eleg tapasztalatom, menni fog 3kicsivel is. Nekunk igy tokeletes ahogy van, egy cseppet sem banom, hogy csak 1.5ev lesz kozottuk.
Bennem is ez a kérdés fogalmazódott meg, ami az utolsó válaszolóban.Ha tudja valaki hogy nincs semmi segítség, ismeri a saját határait, akkor miért vállal ilyen kis korkülönbséggel gyereket.Nem bántásnak szánom, csak kíváncsi vagyok.Nekem is 2.5 éves, és még csak most érzem hogy talán jöhetne egy tesóka, de egy ideig ha rajtunk múlik nem fog, pedig a férjem is többet tud itthon lenni, van mama is, szóval ez nem lenne akadály.A fiam elég nehéz eset minden téren, nehéz, problémás volt a terhességem is, várunk még egy kicsit.
Most biztos le leszek pontozva, de nagyon fúrja az oldalamat a kíváncsiság. Ha ennyire megerõltetõ az életetek, miért vállaltatok még egy gyereket? Írta itt valaki, hogy el se tudja képzelni, hogy lesz, ha majd meglesz a kistesó... Erre miért nem gondoltok a gyerekek tervezésekor? Vagy mindenkinek csak "besikerült" a baba?
Nekem 14honaposak az iker fiaim, es 22hetes vagyok a tesoval. Nekem sincs semmi segitsegem, kulfoldon lakunk, nagyon tavol a csaladtol, parom egesz nap dolgozik, ejszaka er haza. Egyelore jol birom, de mar most felek tole mi lesz a vegere, vagy ha esetleg bentfognak a korhazban, mert sajnos nem problemamentes terhesseg.
Nekem 13 hónapos a "nagy" és 22 hetes terhes vagyok, de sokszor nagyon elegem van ebbõl a helyzetbõl. A férjem dolgozik egész nap, sokszor hétvégén is, nagyszülõk nem nagyon jönnek. Nem is tudom mi lesz velünk nyáron (augusztus végére vagyok kiírva). És az még hagyja ám, de mi lesz velünk ha megszületik a kistesó?????? :O
nálunk 17 hónap van köztük, amikor 36 hetesen bekerültem toxikózissal a kórházba, rögtön mindenki meg tudta oldani, hogy vigyázzon néhány napot a nagyra, addig pedig csak én voltam vele 8-21-22-ig, amíg a párom haza nem ért. 38 hetesen meg kellett indítani a szülést, így én addig húztam, de a baba nem akart még kibújni, ha nincs toxikózis, biztos vagyok benne, hogy végig bent marad.
A kérdező hozzászólása: és hogy bírtad? én már totál kivagyok fáj mindenem és már szegény nagyhoz is tök türelmetlen vagyok:( ezt nagyon szégyellem....a játszótéren is csak szaladok utána...
A kérdező hozzászólása: tudom fura de mi is így terveztük csak valahogyan így a végére elfáradtam attól nem tartok mi lesz utána mert már az ad egy kis erõt, hogy nem leszek a mozgásomban korlátozva

2, 5 éves fiam abszolut nem játszik egyedül, és sir is ha egyedül hagyom a szobájába. Megha nem sir akkor állandoan követ mindenhová jön utánnam a lakásba. Normális ez?

csak én altathatom el,ha az apja megy akkor sir utánnam.tudom nagyon szeret,én is öt,egésznap eggyütt vagyunk,de akkor is,fözni sem tudok a mai napig sem,mert ott tépi a gatyámat,mint egy 1 éves kb.mit csináljak?ja és szeptemberbe oviba megy,nagyon félek az elszakadástol.

Legjobb válasz: Az én kislányom is ez a típus! Elmúlt 3,5 éves, amikor megtanult a szobájában egyedül játszani. Hidd el meg fog érni rá! :)))

Az én kislányom is ez a típus! Elmúlt 3, 5 éves, amikor megtanult a szobájában egyedül játszani. Hidd el meg fog érni rá! :) ))
A kérdező hozzászólása: ez tipus kérdése?én azt hittem valami más gond van, esetleg én rontok el valamit, hogy ilyen
Mi lenne, ha nem hagynád a szobájában? Neki társaságra van szüksége, játsszon ott, ahol te is vagy. Kezdj el vele játszani, és ha úgy látod, belemerül, kezdj el mellette valamit csinálni. Ha abbahagyja a játékot, foglalkozz megint vele egy picit, majd csináld tovább a dolgod. Ha ez nem mûködik, ültesd valahova úgy, hogy lássa, mit csinálsz. Amibe csak lehet, vond be õt is. 2 éves a kisfiam, imádja a mosógépbe berakni a szennyest, kiszedni a tiszta ruhát, egyesével kirázza és adogatja nekem a szárítóra. Mostanában tanítom zoknit párba rakni. Ha valaki füvet nyír, õ is hozza a kis fûnyíróját. Ha picit ügyesebb lesz, a fõzésbe is megpróbálom majd bevonni, imádja a feladatokat, meg pakolni is.


Mit csináljak a 2, 5 éves fiammal? A játszótéren csak velem hajlandó játszani, ha hangosabban szólnak hozzá sír, és haza akar menni.

Nem újkelet? a probléma, eddig mindenki azt mondta, majd kinövi. Hát nem úgy t?nik. Mindig a szokásos kis barátai vannak kint, lányok, és fiatalabbak nála, szelídek, aranyosak, keresik a társaságát. Nem úgy ?. Mindig rángatja a kezemet, és a játszótér legtávolabbi pontjába húz. Ha 1 métert eltávolodom, már hív. Bosszantja, ha beszélgetek az anyukákkal, ne adj isten, kedves vagyok más gyerekekhez. Ha véletlenül valamelyik gyerek rászól, hogy add ide, vagy ne csináld, az ölembe fúrja a fejét, majd torkaszakadtából sír & üvölt, hogy haza akar menni. Nem túlzás ez? Mi lesz vele az oviban? Néha úgy érzem, nincs is értelme lemenni vele a játszótérre.

Legjobb válasz: Próbáltad már azt, hogy teljesen lekötöd a figyelmét a kedvenc játékával pl. homokvárépítés, és közben odahívod a többi kisgyereket? Nem rögtön 10-et, mondjuk 1-2 kicsit. Szépen, lassan vond bele õket is a játékba, de úgy, hogya gyerkõcöd ebbõl ne vegyen észre semmit se. Ha mégis felfigyel rájuk, akkor a gyerkõcödre koncentrálj. Tereld el a figyelmét kérdéssel. pl. Így jó lesz a homok? stb.. Egy idõ után észre se fogja venni, hogy több kisgyerekkel együtt ül a homokozóba. Fontos, hogy szocializálódjon. Ezzel most nem azt értem, hogy antiszociális a gyermeked, ne értsd félre, de az oviba így nem fog 'megmaradni'. Minél több gyermekkel kell találkozni, játszania, de szépen fokozatosan!

Próbáltad már azt, hogy teljesen lekötöd a figyelmét a kedvenc játékával pl. homokvárépítés, és közben odahívod a többi kisgyereket? Nem rögtön 10-et, mondjuk 1-2 kicsit. Szépen, lassan vond bele õket is a játékba, de úgy, hogya gyerkõcöd ebbõl ne vegyen észre semmit se. Ha mégis felfigyel rájuk, akkor a gyerkõcödre koncentrálj. Tereld el a figyelmét kérdéssel. pl. Így jó lesz a homok? stb.. Egy idõ után észre se fogja venni, hogy több kisgyerekkel együtt ül a homokozóba. Fontos, hogy szocializálódjon. Ezzel most nem azt értem, hogy antiszociális a gyermeked, ne értsd félre, de az oviba így nem fog 'megmaradni'. Minél több gyermekkel kell találkozni, játszania, de szépen fokozatosan!
Az én kisfiam is hasonlóan viselkedik, mint a tiéd.Vannak jobb és rosszabb idõszakaink.Õ már elmúlt 3 éves.2, 5 évesen sem akart mással játszani, de akkor még nem félt annyira, hanem ha a közelébe jött egy gyerek akkor meg akarta csapni, szóval kínos volt elmenni vele gyerekközösségbe.Most az a helyzet, hogy nem is akart játszótérre menni, ill.megkérdezi elõtte, hogy ugye ott nem lesz senki?Hát legutóbb már attól megijedt, hogy félé futott egy kisgyerek, szinte remegett annyira félt és a hangosabb zajoktól is összerezzent.Strandon a medencébe nem mert egyedül bemenni, mert ott volt egy 1 év körüli baba.Most kezdi az ovit.Nagyon aggódom, hogy mi lesz így vele.Annyi, hogy most itt nyaralnak az öcsém gyerekei és velük teljesen elvan, nem is keres, egyedül eljátszanak az udvaron, szóval felbátorodott, még a játszótérre is szívesen megy.Mi elhatároztuk, hogy amennyit tudjuk annyit visszük gyerekek közé.Talán megszokja egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mi is minden gyerekprogramra elvisszük (a védõnõ is ezt tanácsolta), zenebölcsi, gyerekkoncertek, gyereknapi rendezvény, stb. A zenebölcsit még úgy-ahogy élvezi, de eddig egyik gyerekprogramon se érezte jól magát. Folyton haza akar menni. A játszótéren ha közeledik hozzá egy gyerek (akit még ismer is), azonnal eldobja ami a kezében van, még a motorjáról is leszáll és átengedi.
Pici korától hagyod neki, hogy más is foglalkozzon vele vagy az a nagyon védelmezõ anya tipus vagy? Nálunk is ilyen helyzet volt, aztán rá jöttem, hogy keveset engedem másokkal együtt lenni! Bevezettem a mamáéknál alvást elég hamar és a lányomat szinte kicserélték! Mindenkit szeret, imád, rohan az emberek után, mindenkinek köszönget...! Lehet a bölcsi vagy az ovi fog megoldást jelenti számotokra!
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok védelmezõ anyatípus, bár legtöbbet velem van, ez tény. A nagyszülõk messze laknak, de ha velük van egész nap, engem nem keres. Ha az apja hazajön délutánonként, akkor szintén megszûntem létezni számára, tehát nem arról van szó, hogy túlságosan összenõttünk.
2, 5 éves a fiam szintén, picivel több:) a te fiad régóta beszèl? Mert a fiam csak nemrég, és azóta kicsit nyitottabb. Csak velem játszik a játszón, nem megy oda senkihez, de most, mióta beszélget jobban, nem szalad el a gyerekek elõl, hanem figyeli, hallgatja õket és utánozza, amit mondanak. De a homokozóba nem ül be épieni , ez még messze van:( Szinte mindig velem van. Nem aludt még sehol. Csak én etethetem/itathatom/pisiltethetem, ha mondjuk papával játszik és pisilni kell, megkeres. Amugy meg elzavar, mert õ most papázik:) tegnap gyerekek voltak vendégsègben nálunk, ritka eset. Elõre megkértem, hogy engedje játszani õket a cuccaival, igy nem volt gond. De akkor sem velük játszot, hanem a szokásos mód velem. Inkább csak figyelte õket. De fràszt nem kapott és láthatóan örült nekik. Nagyon lassan, de látok kis fejlõdést. Kinövik, csak majd 5 éves korukra, nem 3:)
A kérdező hozzászólása: Az én fiam nagyon korán beszélt, 2 évesen már rendes, hosszú mondatokban fejezte ki magát. Aranyosak vagytok, hogy próbáltok segíteni!
8:10-es vagyok. Hát akkor nincs konkrét összefüggés a beszéd és zárkózottság közt:) ezek szerint a fiam csak fejlõdik. Lassan ugyan, de van javulás. Én nem eröltetem jobban a közösséget, mert láthatóan nem érezte eddig jól magát a gyerekek közt. Attól még fusztráltabb lett, ha csakazért is eröltettem, nem vittem haza, ha kérte. Legközelebb be sem ment a játszóházba velem, mert persze egyedül az kizárt! Tegnap fél órát egyedül játszott 5 éves unokatesójával, ami nálunk csodaszámba megy...:) mi lesz velünk az oviban? Te nem tartasz tõle, hogy meglincseli az ovónõket, ha azonnal nem jön anya?!? Be van iratva a fiam, mive október végi, én csak tavasszal adom be. Itt egy nap a beszoktatás...érdekes lesz:(
A kérdező hozzászólása: Én nem tartok tõle, hogy meglincseli az óvónõket, inkább attól félek, hogy befordul, és még különcebb lesz. Ma is lent voltunk a játszótéren, megjelent egy ismerõs gyerek, reakció: menjünk haza :-( Én ilyenkor nem viszem haza. Hátha megtapasztalja, hogy mégiscsak jó együtt játszani valakivel.

Hogyan tanítsam meg a 2, 5 éves fiamat öltözködni? Nem mutat hajlandóságot rá. Mikor tudnak a gyerekek egyedül vetkőzni és öltözni?

Legjobb válasz: Szerintem ennyi idõsen nem kell ezt erõltetni, ha õ nem szeretné. Kislányom 3 éves, már ovis október óta, és most kezdte azt, hogy nem engedi, hogy segítsünk neki. Persze eddig is csinált ezt-azt, de nem akkor, amikor "kellett", hanem amikor kedve volt. Vagy maximum sapkát vett fel egyedül. Az ovi ilyen szempontból (is) jó motiváció, ahol látja, hogy a többiek már egyedül csinálják...

Szerintem ennyi idõsen nem kell ezt erõltetni, ha õ nem szeretné. Kislányom 3 éves, már ovis október óta, és most kezdte azt, hogy nem engedi, hogy segítsünk neki. Persze eddig is csinált ezt-azt, de nem akkor, amikor "kellett", hanem amikor kedve volt. Vagy maximum sapkát vett fel egyedül. Az ovi ilyen szempontból (is) jó motiváció, ahol látja, hogy a többiek már egyedül csinálják...
Hát a lányom ennyi idõsen már egyedül öltözött, de a fiam nem. Én versenyeznék vele, hogy ki öltözik/vetkõzik hamarabb õ vagy te.:) Vagy valami öltöztetõs mondókát tanítanék neki ami játékossá teszi. (én a két gyerkõcöm versenyeztetni szoktam amikor elengedik magukat öltözés terén)
Az én lányom is 2, 5 éves, õ már több, mint fél éve rendületlenül próbál egyedül öltözni, a zokni már megy, a kabát is, sapka is, de a nadrág szárai még nem, a body többnyire igen, cipõ mindig, de kacsalábként. Õ egyedül kezdte el, egyszer csak nem engedte , hogy segítsek. Esetleg ha valamit egyedül csinál, nagyon dicsérd meg.
Az en lanyom 2 eves es azota probal oltozni egyedul, amiota latta Halasz Judit Csiribi koncertCD-jen a Marci oltozik cimu klippet. Millioszor megnezte. Gyakorol szorgalmasan.

1, 5 es 2, 5 éves fiaim esti alvasnal nem akarnak aludni! Mit tehetnek?

Mind a hárman egymás mellett alszunk el /utána van a helyre pakolas/, illetve így altatom õket, ez lett megszokva! A probléma az, h két hete kb. Szinte minden nap rohogogorcs jön rájuk vagy 15 percen keresztül, ilyenkor egymást nevetik, hangokat adnak ki es utanozzak egymást, stb... Utána jön a kínlódás bõ egy órán keresztül! Este 9 kor viszem õket altatni, de nem éppen tûnnek almosnak! Kétszer kipróbáltam, h a délutáni alvast kihagytuk es így kb fel 9 kor es 9 el is aludtak! Egyébként reggel fel 9 kor kelnek!

Legjobb válasz: Mindent jól csinálsz, csak késõn teszed le õket, és már túl vannak pörögve, no meg hiányzik nekik az ebédutáni alvás, ezért az 1 óra nyüglõdés.Fél8-8 körül leteszed, 9-re alszanak. De kb. 1 hónapig nagyon légy tudatos, az idõre és a pontosságra figyelj oda. Utána saját maguk beállnak. Ha megfigyeled, egy túlpörgött gyerek szinte kezelhetetlen ezért kell megelõzni ezt a szakaszt náluk. Teát is csak délelõtt adj nekik, azt is csak gyengébbet, mert van ami egy felnõttnek gyengének tünik, de koffein van benne, és ez is pörgeti öket.Délután uzsikor meg gyümölcslé, este meg tej, kakaó. A langyos tej amúgy is álmosító.

Mindent jól csinálsz, csak késõn teszed le õket, és már túl vannak pörögve, no meg hiányzik nekik az ebédutáni alvás, ezért az 1 óra nyüglõdés.Fél8-8 körül leteszed, 9-re alszanak. De kb. 1 hónapig nagyon légy tudatos, az idõre és a pontosságra figyelj oda. Utána saját maguk beállnak. Ha megfigyeled, egy túlpörgött gyerek szinte kezelhetetlen ezért kell megelõzni ezt a szakaszt náluk. Teát is csak délelõtt adj nekik, azt is csak gyengébbet, mert van ami egy felnõttnek gyengének tünik, de koffein van benne, és ez is pörgeti öket.Délután uzsikor meg gyümölcslé, este meg tej, kakaó. A langyos tej amúgy is álmosító.
A kérdező hozzászólása: A délutáni alvás megvan nekik, sztem pont lehet ez a baj, h 1, 5-2 órát alszanak ilyenkor! Így kb 3 es negyed 4 között kelnek. Nem hiszem, h 8- kor tudnám õket altatni! Teát egyáltalán nem isznak, csak ritkán egy poharkaval. Lehet túl sokat alszanak délután es késõn kelnek fel utána? Köszi a választ!
Max.1 órát hagyj nekik ebéd után.
A kérdező hozzászólása: Oke, megpróbálom! Köszi!

2, 5 éves fiam fél a bilitol es a wctol is. Viszont ha bepisil az zavarja. Hogy lesz így szobatiszta? Adjam vissza a pelust vagy probalkozzak h mindig gatyaban van?

Szeptemberben kezdené az ovit.

Legjobb válasz: Ja es látja h a teso wcre megy meg mondja is h pisil de õ nem hajlandó a közelébe se menni.

A kérdező hozzászólása: Ja es látja h a teso wcre megy meg mondja is h pisil de õ nem hajlandó a közelébe se menni.
Nem tudom, hogy hol éltek, de mi vidéken. És nálunk a fiúnk elõször kint, az udvaron intézte a dolgát. Mármint a pisi részét az elsõ 2 hétben, mikor szobatiszta lett. Ha bent voltunk, akkor is szólt, hogy kell neki és ment ki és kint intézte. Az elején a kaki csak pelenkába mûködött. Aztán 2-3 hét után ráült már a bilire is, elõtt is ült már bilin, pisilt bele, de mikor szobatiszta lett, akkor az elején abszolút nem akart se bilibe, se wc-be. És tényleg az elsõ 2-3 hét után ült már rá magától a bilire is, mert éppen nem volt kedve kimenni és utána a kaki is ment már bilibe. Ha nektek is van lehetõség szabadban, én azzal próbálkoznék. Aztán majd megy máshogy is. Ja, és ha ez számít, a kisfiam kint a szabadban úgy pisil, mint a nagyok. Állva.:) De nagyon ügyes úgy is.:)
A kérdező hozzászólása: Ez tényleg jó ötlet, szerencsére van kertunk hátha a fa es a fû nem olyan ijesztõ :) köszi
Türelem, az a kulcsa mindennek. Nálunk ugyanez volt, bár õ csak novemberben megy oviba, de mi is tavasszal akartuk rávenni a bilizésre. Hetekig ellenállt, holott õ is látta a bátyját. Aztán egyszer csak kipróbálta. Gyakorlatilag(ez áprilisban volt) egyszerre lett nappalra és éjjelre is szobatiszta, azóta nem volt hajlandó pelust felvenni (na, nem is erõltettük). Szerencsére a bölcsi is jól állt a kérdéshez. És nekünk még csak kertünk sincs :-) Szóval, türelem, és ne add vissza a pelust!
A kérdező hozzászólása: Köszi akkor cserelgetem boszen a ruhákat. Délelõtt 3x öltözött at es ebben nem volt kaka.

Kicsit megy a hasa a 2, 5 éves fiamnak, diétáztatnom kell, mit főzzek neki? a krumplit és a h. kekszet nem akarja enni

Legjobb válasz: Párolj sárgarépát, Gyümölcsök közül a banán és a reszelt alma is nagyon jó hatással van ilyen esetben. Sok folyadék lehetõleg tea, nagyon fontos a kiszáradás miatt. Ha most egy két napig nem akar fõtételt enni az sem baj.

Párolj sárgarépát, Gyümölcsök közül a banán és a reszelt alma is nagyon jó hatással van ilyen esetben. Sok folyadék lehetõleg tea, nagyon fontos a kiszáradás miatt. Ha most egy két napig nem akar fõtételt enni az sem baj.
Hagyd békén. Elég ha iszik.
Nem elég, ha alszik! Úgy szárad ki legkönnyebben, ha csak alszik, alszik, alszik... Tea, folyadék a legfontosabb, de nagyon jó a fõtt rizs is, ha azt megeszi. Esetleg répát is fõzhetsz bele. Jobbulást!
Bocs, hogy közbeszólok, 23:17-est nem értem!Ki mondta, hogy alszik?

Fogok kapni gyerektartást? El fogunk válni a férjemmel, van egy 2, 5 éves fiunk. Az aggodalmam azzal kapcsolatos, hogy a férjem le van százalékolva és hivatalosan ugye nincs munkája.

Egyébként elég jól keres, de persze feketén. A nevén van a ház amiben most lakunk,hitel is van rajta és ez már házzaságkötés el?tt megvolt neki. Meg van még egy lakása is. Így, hogy nincs mukahelye, azért kötelezik majd a gyerektartásra ugye?

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Természetesen fogsz kapni. Ha a férjed nem fizeti, akkor - ha 6 hónapi tartásdíj-fizetési kötelezettség már lejárt - a kérelmedre az állam megelõlegezi (tehát te mindenképp hozzájutsz), és majd ráterhelik a házára teherként. Ha 6 hónapi tartásdíjjal elmaradt, akkor fordulj a gyámhatósághoz, õk intézik az állam általi elõlegezést.

Kedves Kérdezõ! Természetesen fogsz kapni. Ha a férjed nem fizeti, akkor - ha 6 hónapi tartásdíj-fizetési kötelezettség már lejárt - a kérelmedre az állam megelõlegezi (tehát te mindenképp hozzájutsz), és majd ráterhelik a házára teherként. Ha 6 hónapi tartásdíjjal elmaradt, akkor fordulj a gyámhatósághoz, õk intézik az állam általi elõlegezést.
Tudomásom szerint nem csak jövedelem alapján, hanem vagyon alapján is megállapíthat a bíróság gyerektartást. Ha az exednek több lakása van, akkor szerintem jogos igény, hogy járuljon hozzá a saját gyereke eltartásához.
Ha semmilyen legális jövedelme sincs, akkor nem hiszem, hogy fogsz kapni kivéve a rokkantnyudíjának egy részét, az meg gondolom, hogy nem nagy összeg. Ha a lakások is mind az õ nevén vannak, akkor neked lesz hová menned? Mert egy forintot nem fogsz kapni belõlük, hisz a házasságkötés elõtt szerezte a vagyonát. Azért az röhej, hogy valaki le van százalékolva és mellette nagyban dolgozik és van egy háza meg egy lakása is. Ezért tart ott Magyarország, ahol tart!
Igen, kötelezik, kérdés, hogy látsz-e pénzt belõle. Nem irtad, rokkantnyugdíjat kap-e (ebbõl le lehet tiltatni), vagy szoc ellátást (ebbõl sajnos nem). A feketejövedelmét jobb, ha elfelejted. Ha önként nem díjazza belõle a gyereket, akkor nem lesz belõle jövedelmed.
nem akarlak elkeseriteni, de lehet egy forintot sem fogsz kapni! Én se kapok!pedig kértem, bejelentett munkahelye persze nincs, a birónõ javasolta hogy hagyjam, mert fölöslegesen járkálunk a biroságra!
Ha van esze, a pasinak semmi nincs a nevén... Sajnos, ez van, a fekete jövedelem nincs! Én is ebben a cipõben járok. :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!