Találatok a következő kifejezésre: 2,5-3 hetes már (11 db)

2, 5-3 hetes terhességnek már lehetnek tünetei?

A teszt kimutatja már? Érdemes ilyen korán megcsinálni?

Legjobb válasz: Szerintem ha öt hetes terhes vagy azt már általában kimutatja a teszt.Tünetek mindenkinél máshogy jelentkeznek lehet hogy csak öt hét után.

Szerintem ha öt hetes terhes vagy azt már általában kimutatja a teszt.Tünetek mindenkinél máshogy jelentkeznek lehet hogy csak öt hét után.
Mikor ilyen kérdést olvasom az a gyanúm, hogy a kérdezõ a hetek számát a fogantatástól érti. A válasz akkor igen. Ha a mensi elsõ napjától számolja a 2, 5; 3 hetet, akkor nem igazán vannak tünetek, max hasszurkálás, de az sem mindenkinél. A teszt nem mutatja még ki ebben az esetben, csak az 5.héten.

2 hete kaptam 1 him hullámos papagájt azt mondták állat kereskesében "4-5 honapos" ma vettem mellé tenyésztötöl 1 2-3 hetes tojot és mivan akkor ha már "puszilkoznak és eggyüt esznek 4-5 orán belül?

Legjobb válasz: 2-3 hetest te biztos nem vettél, mivel eleve 21-28 naposan repülnek ki a fészekbõl, és utána még 2 hetet együtt kell maradniuk. Szóval inkább 2-3 hónapos lehet, mint 2-3 hetes :)

2-3 hetest te biztos nem vettél, mivel eleve 21-28 naposan repülnek ki a fészekbõl, és utána még 2 hetet együtt kell maradniuk. Szóval inkább 2-3 hónapos lehet, mint 2-3 hetes :)
A kérdező hozzászólása: a 2-3 hetes-t ugy értem kirepülés után miután önnáloan eszik meg stb :)
A kérdező hozzászólása: Annyira hülye nem vagyok köszi :) )
...Te sem onnantól számítod az életkorodat, hogy felállsz önállóan és tudsz enni.. Amúgy nincsen semmi, örülj neki. Tojást rakni még pár hónapig nem fognak, ha tényleg pár hónaposak. Nagyjából 1 éves korukban válnak ivaréretté. De, ha látod majd, hogy esélyes a tojásrakás, mindenképp járj utána, hogy mivel jár, mert a nem megfelelõen felkészített tojó akár az életével is fizethet. Ezt gyakran elfelejtik, vagy sokan nem tudnak róla, ha mégis tudtál, bocs: kéthetente adj nekik fõtt tojást mindenképp.

Nem jó a tejem minősége? 3 hetes babám 1 másfél max 2 óránként 75 80g-okat szopizik. Éjjel már kibírt 4-5 órát is most csak 3at.

Mikor hazajöttünk 3 óráztunk és az jó volt de ezt már nem bírom. szinte egész nap cicin van így és nem ürül a kis gyomra gyakran bukik, és a poci is fájdogál néha. Tapasztalat?

Legjobb válasz: Van egy 3 éves lányom is, úgyhogy ezért nehéz. Pár napja megy ez a cirkusz eddig napközben betartottuk a 3 órát éjjel még az 5-öt is. lehet hogy csak kezdeti szerencse volt.

A kérdező hozzászólása: Van egy 3 éves lányom is, úgyhogy ezért nehéz. Pár napja megy ez a cirkusz eddig napközben betartottuk a 3 órát éjjel még az 5-öt is. lehet hogy csak kezdeti szerencse volt.
Értem. Hát fárasztó, az biztos, de azért lehet trükközni itt ott. Nálunk az elsõ kettõ között csak 2 év van. Nekem is lány a nagyobb. Én egy nagy kanapé közepére ültem mindig szoptatni. A lányom hozta a könyveit, játékait, olvastunk, beszélgettünk közben, így tulajdonképpen a szopikat még szerette is. Próbáld bevonni a baba körüli dolgokba, õ már nagyon ügyes lehet. Éjjel próbáld a babaágyat teljesen magad mellé tolni, hogy ne kelljen felkelni a szoptatáshoz, csak magadhoz húzod, így pihentetõbb lesz. Esetleg egy ágyban is alhatsz vele, ha megy neked (nekem ez sosem ment). A pocifájás meg sima hasfájósság is lehet, hiszen 3 hetes kor körül kezdõdik ez...
A kérdező hozzászólása: köszy a válaszod
Általában 3 hetesen kezdõdnek a "bajok". Az én babám is 3 hetes koráig volt így ahogy a tiéd, kibírta a 3 órákat, utána viszont hasfájós lett, mindegy volt mit ettem, mindegy volt hogy mennyit és hányszor szopott, nem ettõl függött, délután 5-tõl gyakorlatilag este 11-ig minden nap ordított szegény. Enyém is bukós volt nagyon. Sajnos ezt az idõszakot át kell valahogy vészelni, most úgy érzed egész nap szoptatsz, ez ilyen... :( Nekem is itthon volt akkor a még a nagyobb, és én a kicsivel a kezemben csináltam mindent, volt hogy én jártam-keltem a lakásban, õ meg szopizott, nagyon kivoltam én is, de azért beáll majd a rend, bár nálunk ez 3 hónapos kora után következett be. Vannak ilyen cicifüggõ babák, ezzel nem nagyon lehet mit csinálni, vagy szoptatod annyiszor ahányszor csak kér, vagy megpróbálod errõl leszoktatni, na nekem ahhoz nem volt lelki erõm, mert az sírás nélkül nem megy. Egyébként az anyatej könnyen emészthetõ, ettõl neki nem lesz baja, és a hasa sem ezért fáj, ha fáj.
A kérdező hozzászólása: Nekem is itthon van a nagy. Mikor az egyik alszik a másik nyávog nagyon király... Ma MONDJUK JOBB DE NEM AKAROM LEKIABÁLNI :ddd
Én lefejném a tejet, és kapná cumisüvegbõl.Van egy nagyobb gyereked, mindent nem áldozhatsz fel a "szoptatás oltárán."Szerintem így neked is könnyebb lenne!

3, 5 hetes szültem császármetszéssel és már 2. alkalommal önt el a vér. Ez normális?

Az els? héten véreztem, utána váladékoztam aztán múlt héten egyik pillanatról a másikra kb 2-3 dl piros vér elöntött, ma meg kb 1 dl barnásabb.Ez még simán gyermekágyi spontán vérzés, vagy problémás, hogy folyékony állapotú nem pedig alvadt?

Legjobb válasz: Ne aggódj, teljesen normális! Nálam a 6. hétig 2-3 naponta hirtelen indult meg az ilyen nagy mennyiségû vér, aztán napokig semmi. Utána megint. Semmi gond nem volt, a 6 hetes kontrollon is mindent rendben talált a doki. Azóta teljesen elmúlt, már egyáltalán nem vérzek. De ha aggódsz, akkor hívd fel a dokidat, hogy megnyugtasson. Gyors felépülést! Egy 8 hetes kislány anyukája

Ne aggódj, teljesen normális! Nálam a 6. hétig 2-3 naponta hirtelen indult meg az ilyen nagy mennyiségû vér, aztán napokig semmi. Utána megint. Semmi gond nem volt, a 6 hetes kontrollon is mindent rendben talált a doki. Azóta teljesen elmúlt, már egyáltalán nem vérzek. De ha aggódsz, akkor hívd fel a dokidat, hogy megnyugtasson. Gyors felépülést! Egy 8 hetes kislány anyukája

Babám combcsontja 34 hetesen csupán 60 mm! 18 hetesen korának megfelelő, 29 hetesen 2-3 mm-rel kisebb volt, most meg már 5 mm-rel. Nagy lehet a baj, mitől lehet? A többi adat korának megfelelő.

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, biztos hogy ilyen alkatú lesz. A combcsont hosszának is csak a 12. hét környékén van hangsúlyos szerepe. Kora terhességben a nagyon rövid combcsont utalhat bizonyos genetikai rendellenességre. Nálatok errõl szó sincs, mivel a terhesség elején tökéletes adatok voltak, és a mostani sem vészes eltérés.

Szia! Ne aggódj, biztos hogy ilyen alkatú lesz. A combcsont hosszának is csak a 12. hét környékén van hangsúlyos szerepe. Kora terhességben a nagyon rövid combcsont utalhat bizonyos genetikai rendellenességre. Nálatok errõl szó sincs, mivel a terhesség elején tökéletes adatok voltak, és a mostani sem vészes eltérés.
Ha nagy lenne a baj, akkor a dokid mondta volna. Az UH csak becsüli az adatokat, egyáltalán nem biztos, hogy ekkora neki. Mivel nem szólt, gondolom, hogy ez a méretek a +/- 10 napnak teljesen megfelelnek.
ti milyen "magasak " vagytok?mert pl, ez alacsony babára is utalhat, nem kell egybõl megijedni. az orvosok nem titkolóznak, szólna ha baj lenne.
Mi pl. nagyon magasak vagyunk(az egesz familia), en pl 182ct, es a dokim szerint magas csajszi lessz a lanyom mert tobb mint 2 hettel nagyobb a combcsonthossza.A dokid tenyleg szolna ha gond van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Utolsó válaszoló, megnyugtattál :)
Igen, normális. Az is lehet, hogy holnap megint lesz, meg az is, hogy többet nem.
A tünetek enyhülhetnek, erõsödhetnek, akár teljesen l is múlhatnak. nem ezeken múlik a baba jólléte... Amíg nem görcsölsz, nem vérzel, inkább gondolkodj pozitívan! Nemek egyik terhességem alatt se jelentkeztek a "tünetek" mégis 4 egészséges gyereket szültem.. Megértem, hogy aggódsz, de a terhességet próbáld élvezni, jobb ha nincsenek kellemetlenségek, mintha hánynál és hasonlók gyötörnének :)
Nyugi! Én a 30. hétben vagyok és nem is feszült a mellem eddig még egyszer sem! Nem törvényszerû szerintem a mellfeszülés!! Inkább légy nyugodt kiegyensúlyozott és boldog, mert Anya leszel! Csak pozitívan mindent!!!Légy nagyon boldog!

5 hetes terhesseg mellett 2 féle antibiotikum kezelest kaptam, muszaj volt. Csutortok reggel begorcsoltem es megjott a mensim. A baba elment? Ilyenkor mit lehet tenni? Csak elso nap gorcsoltem 3 napig volt menzesz. Mar nincs remeny erre a babara?

Gondolom a gyulladas miatttortent....

Legjobb válasz: Bocsi, de tényleg nem értelek. Ha terhesség alatt elkezdek vérezni, azonnal segítséget kérek, pláne egy kórházban. Ez alap! Ilyenkor csinálnak egy uh-t, megnézik a babát, elmondják mi a teendõ.

A fiaddal korházban voltál? Akkor miért nem mentél át a nõgyógyászatra? Ilyenkor ha más nincs a szomszédasszonyt hívnám át, õ is nõ, tuti jönne és rohanok az ügyeletre. Úristen. vasárnap van. sokszor megmarad a baba ha gyógyszeresn megtámogatják. de ahhoz rohanni kell.
Bocsi, de tényleg nem értelek. Ha terhesség alatt elkezdek vérezni, azonnal segítséget kérek, pláne egy kórházban. Ez alap! Ilyenkor csinálnak egy uh-t, megnézik a babát, elmondják mi a teendõ.
Ügyelet pedig mindig van.
Most vasárnap van, és még nem voltál orvosnál?! Szerinted ezt így a távolból bárki meg tudja neked mondani?
Ezért mondjuk, hívd át a szomszédot, és menj az ügyeletre. (igen tüdõkorházban is tudnak adni gyógyszert lepényleválás ellen)
Valami nagyon nem stimmel ebben a történetben.
Vérezel és elzavartak? Én még csak olyat láttam, hogy rohannak 6 orvosért és 3 toloszékért. Melyik kórház?
A kérdező hozzászólása: Tudod mi nrm stimmel? A magyar egezszegugy..tudnek meselni......
Ne haragudj, de hol laksz te?
A kérdező hozzászólása: Nem neztek meg mert meg van kis verzes, de mondta attol meg lehet baba, de csak jovo erdara hivott uh ra..jo gyorsak mi? A korhazbol meg szinte majdnem h elzavartak, es meg sem n eztek.szornyen feluletesek
Mi újság?
A kérdező hozzászólása: Szerdan neznek uh n ..beszeltem a dokival...megirom mit mondtak..
Szia, hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: Elszamoltam pentek volt....es mar elmulott..3 napg tartott
A kérdező hozzászólása: Keddre adtak uh ra idopontot, de nem mehen kivuli volt mert a mehen belul lattak, tyuktojasnyi meh..
Akkor maradjunk annyiban, hogy nem is akartad, (legalábbis tudat alatt biztos nem) azért nem mentél orvoshoz. És talán jobb ez így. Ennek ellenére megmaradhatott, úgyhogy menj orvoshoz. Lehetett méhenkívüli is, arra pedig te is rámehetsz.
Nem lecseszni akarunk, csak nem értünk. Ez a 21. század, ahol alap az orvosi ellátás, ugyanúgy, mint az internet. A legtöbb nõ számára érthetetlen, hogy egy terhesség alatti vérzéssel nem rohantál orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Lehet a gyogyszerek miatt tortent nem lett volna egeszseges
A kérdező hozzászólása: Tudokorhazban? Nodoki? De most hiaba csesztek le...azzal nem lesz jobb
Hát biztosan nem ülnék otthon nyugodtan. Nekem 4 gyerekem van, sokszor vagyok velük egyedül, de ha mennem kell valahová, hát megyek. Pláne ilyen esetben.
A kérdező hozzászólása: A parom kulfoldon..ket pici itthon velem. Autom es segitsegem nincs. Ilyenkor mit tennek?
A kérdező hozzászólása: Nem voltam.mert a fiammal korhazban voltam...most mrg nemlehet senkit elerni..
Figyelj, én is tudnék mesélni. A magyar egészségügy olyan, amilyen. De az tény, hogy eddig, ha terhesség alatt bármi problémám volt, MINDIG azonnal segítséget kaptam. Budapesten és vidéken is. Ezért érzem úgy, hogy valami nem stimmel a történetben.

Most vagyok 8, 5 hetes babás. Már kb.2-3 hete émelygek. Van valamilyen gyógytea vagy tipp a leküzdésére?

második gyerk?c lesz, az els?vel két hétig volt ilyen gondom, csak reggel és kicsi keksz segített. de most nem így van :( az sem segít, ha folyamatosan eszek, iszok.

Legjobb válasz: Próbáld meg a Salvus vizet, nekem segített.

Próbáld meg a Salvus vizet, nekem segített.
Nekem a gyömbér vált be és a B vitamin (valami komplex dolog de sajnos nemtudom a pontos nevét, csokis íze van és rágótabletta). Én a hatodik hónapig émelyegtem, aztán elmúlt. Remélem neked hamar elmúlik! Jó egészséget!
homeopátia sepia, ipeca, bryonia, tabacum, cocculus, ignatia, nux vomica ez mind más tipusú, vagy más napszakban lévõ hányingerre van. Ki kell választanod, ami rád jellemzõ. http://homeopatia.info.hu/index.php?doc_id=15&lang=hu&mode=H.. Itt letöltheted a kis füzetkét, amiben benne van. jobbulást
A kérdező hozzászólása: köszi!

3, 5 hetes babám már 2 napja szinte oránként akar cicizni. Lehet nem elég neki a tejem?

Legjobb válasz: Szerintem csak melege van + vannak növekedési ugrások, amikor így termelik meg benned a nekik szükséges több tejet. Ne tegyél ellene, hagyjad és vissza fog állni. És a legfontosabb hogy ne idegesítsd magad miatta. Abból baj nem lehet ha többször eszik anyatejet.

Szerintem csak melege van + vannak növekedési ugrások, amikor így termelik meg benned a nekik szükséges több tejet. Ne tegyél ellene, hagyjad és vissza fog állni. És a legfontosabb hogy ne idegesítsd magad miatta. Abból baj nem lehet ha többször eszik anyatejet.
Csatlakozom az elsõhöz. Melege is van, szomjas ezáltal és pont fejlõdési ugrása is van. Többször rakd cicire, pár nap és a mennyiség is nõni fog, õ pedig visszatér a régi rendhez :-)
Nyugodtan cicizzen amennyiszer csak akar! Szerintem is az igény szerinti szoptatás a legjobb mindkettõtöknek minden szempontból: neked több lesz a tejed, a kisbabád pedig jól lakik és emellett érzelmi biztonságot is kap! Ne nyugtalankodj, hallgass az ösztöneidre és minden rendben lesz:)
Szia Nekem azt mondták, hogy kb. 1 1/2 óra minimum kell ahhoz, hogy a tejci megemésztõdjön a pici pocakjában. Ha hamarabb eszik, a félig emésztett tejre eszik, amitõl akár sokkal hasfájósab is lehet. Én igyekszem a másfél órát kivárni, bár nekünk is volt 2-3 napunk , amikor alig bírta kivárni az etetési idõt. Még most is 2- 2 és fél óránként megéhezik. Persze volt olyan is, amikor csak egy picit evett és csak megnyugtatásnak használta a cicit, aztán bealudt :) Anyukám szerint az ánizs-édeskömény tea megfelel a 2 etetés közötti idõszakra, fõleg ilyen melegben (és persze azért is, mert javítja az emésztést és rendbehozza a fájós pocakot)
Utolsó vagyok: Ja és a kisfiam ma 3 hetes és 2 napos :)

Előfordulhat, hogy amikor kéthetes volt a babám, és szedtem az Urtica Urens 5 ch-t (2x5) amíg volt benne, nem használt, és most, 7 hetes a babám, már használ (3 napig 3x5, 2 napig 2x5, majd egy napig 1x5-öt tervezek)?

A 2. napon tartok. Lehet már ekkor hatása? Amúgy csak fejek, mert sajna nem szopizik a kis betyár egy ideje...

Legjobb válasz: Szia vigyázz vele ha beindult a tejed abba kell hagyni mert utána apaszt ,én igy jártam.

Szia vigyázz vele ha beindult a tejed abba kell hagyni mert utána apaszt , én igy jártam.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, odafigyelek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!