Találatok a következő kifejezésre: 2,5 hetes kisfiam (19 db)

2, 5 hetes kisfiam csak cicin hajlandó elaludni, és, ha hisztizik, vagy sír, csak úgy hajlandó megnyugodni. Más is volt ezzel így? Mit tanácsoltok, mit csináljak, hogy ez változzon?

Sem a ringatás, sem a babusgatás, sem a dalolászás nem nyugtatja meg, csak a cici. A cumit kiköpi. Eléggé elvagyok keseredve, nem tudom mit tehetnék.

Legjobb válasz: Még nagyon pici, az anyaközelség kell Neki, lehet a pocija miatt sír, ilyenkor még nem hiszem hogy hisztiznek. Gondold el, még csak 2.5 hete van a világban, eddig a pocidban volt, hallgatta a szívverésedet, biztonságos burok volt, most meg kint a nagyvilágban... Vagy lehet hogy éhes, mert esetleg Õ sokszor eszik keveset. Vagy szomjas. Ne aggódj emiatt még most szerintem!

Még nagyon pici, az anyaközelség kell Neki, lehet a pocija miatt sír, ilyenkor még nem hiszem hogy hisztiznek. Gondold el, még csak 2.5 hete van a világban, eddig a pocidban volt, hallgatta a szívverésedet, biztonságos burok volt, most meg kint a nagyvilágban... Vagy lehet hogy éhes, mert esetleg Õ sokszor eszik keveset. Vagy szomjas. Ne aggódj emiatt még most szerintem!
NE LÉGY ELKESEREDVE elején így megy ez!!! Majd 2.-3. hónapban kialakul. Ha sír mindig cicire tettem , ha már üres volt a cicim tápszert is potoltam , ha jól aludt fejtem a cicit. 6 hónapig cicizett de volt potlás is. Most ez a dolgunk 100%-ban. KitARTÁS.
Úgy két hónapos lehetett a fiam, amikor már nem csak a cici nyugtatta meg, 5hetes koráig neki sem kellett a cumi. 8hónapos, és ha már nagyon anyahiányos képes fél órát is majszolni a cicit.(pedig egy üveg hami, meg inni landolt a pocakban elõtte:) ) Neki az a jóóóóóó. Egyszercsak kinövik ezt is.
2. VAGYOK. MI NEM AZT GONDOLTUK HOGY HISZTIZIK HANEM SÍR KÉR ENNI ÉHES. És ha megfigyeled jólakik alszik.Mi adig etettük a férjemmel , újra, újra ha letettük nem sírt.Nem lett kövér.
2, 5 hetes. Nem hisztizik. Az majd jóval késõbb jön. Éhes, fázik, szomjas, álmos, téged keres. Ennyi.
az en 5hos fiam a mai napig igy alszik el, ez jo igy ha nem akarod akkor majd kesöbb szoktatni kell masra , de nem most majd kesöbb.engem nem zavar
Ennyi idõs korban még nem tudnak hisztizni, az még hónapokkal arrébb van. Ha cici kell neki, nyugodtan tedd mellre.

2, 5 hetes kisfiam pár napja reggelente 6 és 10 között állandóan azt mutataja, hogy éhes és nagyon sír, ha nem teszem cicire. Szopizik valamennyit majd bealszik. Ha leteszem 15 perc múlva minden kezdődik előről. Mért van ez?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy fáj a hasa, mert túleszi magát? Ez elég gyakori probléma. Nyöszörög, mert valami baja van - melege van vagy fáradt és nem tud elaludni - ilyenkor többnyire megszoptatjuk a babát, mert azt hisszük, hogy éhes és ettõl természetesen egy kicsit megnyugszik, de rövid idõ múlva felébred,, akkor újra megetetjük és a végén tényleg megfájdul a hasa. Próbáld meg és 1-1,5 órán belül ne etesd meg. Ha nyûgös, próbáld meg másképpen megnyugtatni. Lehet, hogy melege van ebben a nagy hõségben - ez most nagyon sok babát megvisel, sokkal nyûgösebbek, mint általában. Lehet, hogy egyszerûen csak álmos és szegény nem tud még mást, ami megnyugtatná, csak a szopi van neki, ezért tûnhet úgy, hogy mindig enni kér, pedig nem éhes, csak szeretne aludni vagy megnyugodni. Hátha sikerül találni valami más módot a megnyugtatására.

Nem lehet, hogy fáj a hasa, mert túleszi magát? Ez elég gyakori probléma. Nyöszörög, mert valami baja van - melege van vagy fáradt és nem tud elaludni - ilyenkor többnyire megszoptatjuk a babát, mert azt hisszük, hogy éhes és ettõl természetesen egy kicsit megnyugszik, de rövid idõ múlva felébred, , akkor újra megetetjük és a végén tényleg megfájdul a hasa. Próbáld meg és 1-1, 5 órán belül ne etesd meg. Ha nyûgös, próbáld meg másképpen megnyugtatni. Lehet, hogy melege van ebben a nagy hõségben - ez most nagyon sok babát megvisel, sokkal nyûgösebbek, mint általában. Lehet, hogy egyszerûen csak álmos és szegény nem tud még mást, ami megnyugtatná, csak a szopi van neki, ezért tûnhet úgy, hogy mindig enni kér, pedig nem éhes, csak szeretne aludni vagy megnyugodni. Hátha sikerül találni valami más módot a megnyugtatására.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Elõször én is erre gondoltam, de 10 körül (mikor már többször szopott valamennyit) egyszer csak elalszik és 3 órát fel sem ébred. Mindha ekkora lakna jól... A tejem pedig jó és van elég, ez csupán a reggeli órákra jellemzõ.

2, 5 hetes kisfiamat mennyire időre vihetem ki a levegőre ebben az időben?

Legjobb válasz: Ha nem esik és jól felöltözteted egy 20 percet nyugodtan vidd ki. Jó is tesz neki a friss levegõ. Lehet jobban is fog alukálni.

Ha nem esik és jól felöltözteted egy 20 percet nyugodtan vidd ki. Jó is tesz neki a friss levegõ. Lehet jobban is fog alukálni.
Szerintem is kiviheted 20-30 percre, jó szélárnyékos helyre tedd, jól felöltöztetve s betakarva. Igaz mi már 5 hósak vagyunk de mindennap kint alszik a babám több órát is :) és imádja, bent a lakásban nem is alszik napközben! Jó szundizást :)
Holnap lesz 3 hetes a kisfiam. Mi ezen a héten minden nap sétáltunk egy órát a közeli ligetben. Nagyon alaposan felöltöztettem, betakartam, a babakocsi is elég mély. Jóízût aludt a friss levegõn.


9, 5 hetes kisfiam napközben csak 2*1/2 órát alszik. Mivel foglaljam el, hogy legyen időm a teendőimre?

Legjobb válasz: Az nagyon kevés ennyi idõsen.Nekem a lányom mindjárt 8 hónapos,de még napközbe 3-szor alszik ebéd után van hogy 2 órát is alszik.Nem lehet hgy nem eszik eleget?A kiságyban nincs el egyedül?

Az nagyon kevés ennyi idõsen.Nekem a lányom mindjárt 8 hónapos, de még napközbe 3-szor alszik ebéd után van hogy 2 órát is alszik.Nem lehet hgy nem eszik eleget?A kiságyban nincs el egyedül?
A kérdező hozzászólása: Csak pár napja csinálja. Picit keveset eszik, e ha kér, akkor kap. Inkább a pocakja fáj sajnos.

Hogyan büfiztetsz? Mi a legjobb büfiztetési technika, hogy tuti kijöjjön a levegő? Nekünk van hogy fél óra múlva sem sikerül.2, 5 hetes a kisfiam. Csak szopik.

Legjobb válasz: Felveszed, majd leteszed az ágyra, megint felveszed, egy kis mozgással. Nálunk ez jó volt. Meg váltogattam, hogy fogom, hogy próbáljon a kis teste egy kicsit mozogni. (már amennyire lehet)

Felveszed, majd leteszed az ágyra, megint felveszed, egy kis mozgással. Nálunk ez jó volt. Meg váltogattam, hogy fogom, hogy próbáljon a kis teste egy kicsit mozogni. (már amennyire lehet)
a legjobb, ha a mellkasodon van a hasa, a feje a válladon pihen, a hátát pedig picit ütögeted. A rezgések segítenek. Nem hasfájós? Nem sírós? Ha egyik sem áll fenn, akkor lehet nem kell böfiznie, lehet nem nyelt levegõt annyit...
nekünk is az jött be ha kaja után nem jött a büfike, hogy letettem, 10 perc múlva fel és jött mint a hanyattesés...:)
én azt szoktam hogy magamre terítek egy pelenkát és magamra fektetem hasra.így nyomom neki a hasát (ez neki nem fáj) mindenképp kijön a büfi(van hogy nem sikerül neki de akkor nem is fog)nem mindig kell nekik.ha pedig esetleg egy kis tej is kijön az természetes, mert annyival többet evett.
Ismerõs a sztori! Nemsokára megtanulja. Biztosan belealszik az evésbe! 10 percnél tovább nem érdemes várni, és volt hogy egy órát járkáltam vele éjjel. Fektesd oldalra, ha ki akar jönni kijön, vagy a gyermek felébred rá és úgyis sír.
Ha már semmi nem segít, fektesd le az ágyra és óvatosan körkörösen masszírozd a lábát, mint amikor a hasa fáj.4-5 mozgatás után vedd fel a válladra.Finoman csináld, mert amíg fekszik a tejet is bukhatja.Nekem sokat segített.

3 napja alig akar aludni 5 hetes kisfiam. Mi lehet a gond vmit rosszul csinálok? Szopik +tápszert is kap, gondolom ez eléggé megzavarhatja. éjszaka 2 óránként felkelt enni, gondolom gyenge lehet a tejem és kevés, szegénykém nem non lakik jól.

mostanában hason akar aludni szinte mindig,csak nem tom engedjem e neki igy mikor elalszik várok és megforditom neh. vmi baja legyen, mert ugye nem szabad hason aludnia.kicsit hasfájós is sokat pukizik, kakilással is erölködik vettünk neki espumisan cseppet, ett?l most könnyebben pukizik azt vettem észre.nem tudom mi lehet a gond,de már non aggódom és ha holnap is ezt csinálja elviszem orvoshoz mert nem normális dolognak tartom h egy 5 hetes kisfiú szinte egész nap ne aludjon csak 2*3* fél órát, éjjel meg 2 óránként felébred. eddig nem volt ez most nem tudom mi lehet a baj?????? non el vok már keseredve és már kezdek non fizikailag is kimerülni

Legjobb válasz: Szia! Én már az elejétõl úgy csináltam,hogy éjszaka csak egy pici sólámpát kapcsoltam,gyors peluscsere és szopizás,nem beszélek hozzá. Sok baba azért kel fel,mert azt hiszik akkor is lehet "játszani". A tejeddel meg minden redben. nem baj ha óránként szopik,majd leszokik róla. A 6. héttõl nagy lesz a változás!!

Szia! Én már az elejétõl úgy csináltam, hogy éjszaka csak egy pici sólámpát kapcsoltam, gyors peluscsere és szopizás, nem beszélek hozzá. Sok baba azért kel fel, mert azt hiszik akkor is lehet "játszani". A tejeddel meg minden redben. nem baj ha óránként szopik, majd leszokik róla. A 6. héttõl nagy lesz a változás!!
Szia! Az én kisfiam ma 6 hetes, és az elsõ perctõl hason altatom /leszámítva az elsõ 3 napot a kórházban/ Nekem is szólt a védõnõ, hogy nem szabadna, mert ....., de így nyugodtabban alszik, többször ránézek éjszaka. Õ sem alszik napközben sokat, csak ha kocsival, vagy babakocsival megyünk valahova. Így éjszaka nincs problémánk, van úgy, hogy 6 órát alszik egyfolytában, és én sem voltam még idáig ezért kialvatlan. Pedig van egy 4 éves nagyfiam is, aki lefáraszt... :) De minden baba más
Szia. Valószinû a poci miatt nem tud aludni szegényke. Szerintem hagyd nyugodtam hason aludni, lehet jobban tud, nyomja a pocit ha ugy fekszik és talán tovább tud aludni.Az én kislányom ma 9hetes lejétõl kezdve sokat alszik hason, õ is hasfájos...minden jót
Eszedbe jutott már hogy lehet hogy nem is az éhség miatt ébred kétóránként??? Az hogy gyenge a tejed jó nagy marhaság, minden anyának tökéletesen jó teje van. Én a fiamat 1 hónapig éjjel is óránként szoptattam, mert állandóan szopni akart, nagyon nehezen alkalmazkodott a születése után a külvilághoz, csak a cicin érezte magát biztonságban. A hasfájás sok kisfiút kínoz az enyémet 3, 5 hónapig gyötörte pedig csak anyatejes volt. Az én fiaim nappal szinte semmit sem aludtak, a kisebb is beérte születésétõl kezdve napi 3x fél órával és slussz. Most 8 hónapos és nappal kétszer szundít 20 percet, éjjel még mindig 2x kel szopni. Attól hogy egy kisbaba még nem "mintababa" (eszik-alszik ), nem kell rögtön arra gondolni hogy biztos nem elég a tej, azonnal tömjük meg tápszerrel. ( a tápszeres babák nagytöbbsége ráadásul még székrekedéssel is küszködik ) A baba ébredhet azért mert szopni akar, mert fáj a pocakja, mert hiányzik neki az anyukája teste, illata, és nem utolsósorban az életfunkcióik fenntartása miatt is gyakran ébrednek a babák. ( magát a bölcsõhalált elõzik meg hogy spontán ébrednek ) Ha hason szeret aludni akkor fektesd hasra, én nem altatom hason a fiaimat, viszont ha úgy alszanak el, akkor mikor jól bealudtak akkor megfordítom õket. A kisebbik fiam nagyon nyugtalanul alaudt, neki vettem tönkölypelyva babapárnát, na azon aztán csodajókat aludt éjjel. Szerintem gondolkozz el, és értékeld át a teendõidet, ami pedig a legfontosabb hogy a babáddal foglalkozz és ismerd meg. Ha sokat és igényszerint és gyakran szoptatsz, akkor meglehet hogy a tápszert is elhagyhatjátok, hidd el sokkal jobb és könnyebb lesz ha csak szoptatsz majd. Kérj segítséget, keresd meg Shneiderné Diószegi Esztert a Nõk Lapja Café honlapján nagyon sokat tud segíteni, nemcsak a szopiban hanem a babák "megértésében" is. Boldog babázást!
Kitartás! Megfog változni! 8hetes a kisbabám és én is ezt csináltam mint te! Be fog állni minden! Az elõttem szolóknak is tök igazuk van! Nem biztos, hogy éhség miatt van!!!!!! A tejed pedig elég!!!!!!
Nálunk is ez volta gond, de kezd megoldódni.Szoptasd bátran óránként.Volt, hogy a lányom másfél óráig szopott, majd újra felébred egy óra múlva és megint cicit kért.Ez ment egy hétig éjjel nappal.Most vagyunk hat hetesek, mostanra állt le ezzel.Nehéz nekik, ha rendetlenkedik a pocijuk.A hason alvást én úgy oldom meg, hogy nappal hagyom a hasán aludni, mert gyakran meg tudom nézni, éjjel pedig a hátán altatom.Ne add föl, én is úgy nézek ki, mint egy zombi:) , de majd alszunk kicsit többet.Sok boldogságot.

2, 5 hetes a kisfiam. Baj, ha velünk alszik a nagyágyban?

Az az igazság, hogy nagyon sokat fenn van, tegnap 1/2 8-12-ig, aztán 15-21:30-ig, itt délután volt két 1/2 órás alvás, de délel?tt semmi. Éjszaka én hamarabb elalszom, mint ?, és arra ébredek, hogy már a köv. szopi miatt sír. Nappal pedig ha leteszem az ágyába aludni szopi után, 1/2 óra múlva felébred. A kiságyával lehet valami gond, vagy a meleg zavarja? Panelben lakunk, elég meleg van.

Legjobb válasz: Hidd el, jobb, mintha sírna. Mindenkinek! Nálunk is ez a helyzet és mi jól érezzük így magunkat. Mi is 6 hónaposak vagyunk.

Hidd el, jobb, mintha sírna. Mindenkinek! Nálunk is ez a helyzet és mi jól érezzük így magunkat. Mi is 6 hónaposak vagyunk.
Megoszlik a vélemény. Én nem akarom a nagyágyba szoktatni. Keresztlányom elmúlt 2 éves, de még mindig a szülõk között alszik. Van aki 6 hétig a babájával alszik, van aki 6 hónapig, ki mit talál jónak. Lehet, hiányol téged a baba, azért szeret jobban veled lenni. A kiságy "hideg", téged meg ismer, meleg vagy:-) Az én lányom is alig alszik nappal, de hál isten az éjjelt végigalussza. Most 7 hetes:-) Szerintem a lényeg, hogy légy tudatos. Ha kiságy , akkor kiságy, és ne vedd a nagyágyba. Ha hagyod a nagyágyba, akkor meg döntsd el, hogy mikor akarod majd visszaszoktatni. (a kisággyal biztos nincs baj:-)
Szia! Mi 3 hónaposak vagyunk és a kezdetektõl velünk alszik! Nemtudom sokan miért vannak ellene , nekünk igy sokkal nyugodtabb a kislányunk. Így az egész élszakát átalussza!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon kedvesek vagytok!
Valószínü a meleg a gond.Reggelröl vidd el legalább 1 órát sétálni, amíg nincsen nagyon meleg.Ès este is.Hidd el , hogy aludni fog.Eleite a lányom csak se´ta közben aludt.Ahogy kiértünk a házból, 2 perc és már aludt is.A mai napig keveset alszik.E`jjel is sokat fennt van.Mostanában a 3x i ébrede´stöl velem van a nagy ágyban. Azért tudja, hogy van kiságya.Itt biztosan sokan fogják írni, hogy ne a nagy ágyban altasd.Nincsen azzal semmi probléma, amíg nektek nem kényelmetlen.Hidd el, fog ö még a kisa´gyban aludni.Lehet, hogy már pár héten belül... 6 hónapos kislány anyukája.
A 7 hónapos babámmal születése óta egy ágyban alszunk, mert nem akartam éjjel 4-5-ször felkelni hozzá, ha sírdogált, és könnyebben szoptattam félálomban. Most kezdi végigaludni az éjszakákat, de még nem mindegyiket. Átteszem a saját ágyába, ha majd úgy gondolom, itt az ideje. A másik két gyerekemmel is így csináltuk, és nem volt gond késõbb az átszoktatással, és az alvással sem a mai napig. Semmi nem baj, ha Nektek és a babának úgy kényelmes...
Szia! 10 hetes a babám, mióta megszületett velünk alszik-éppen a félkomás kelések miatt, néha még így is elalszok büfiztetés közben. Egyébként a kisággyal nálunk is lehet valami, ahogy beleteszem visít, a nagy ágyban könnyebben elalszik.
Hogy baj e? Arra ti fogtok rajonni kesobb hogy jol csinaltatok e vagy nem. Igy tanul az ember:) Kisfiam 1 honapos koraig aludt mellettunk mozeskosarban aztan a sajat szobajaban kisagyban. Mikor szoptattam is atmentunk a kisszobajaba a kenyelmes szoptatos fotelba hogy ne zavarjuk apukat aki kemenyen dolgozik. Szerncses vagyok mert jo alvo babam van es konnyen lehet szoktatni dolgokra. En orulok hogy igy csinaltam de semmi garancia ra hogy a 2. babamnal is tudom igy csinalni. Baba fuggo meg talan nevelesei is! Ugy csinald ahogy neked es a babadnak a legjobb!:)

4, 5 hetes a kisfiam, 1-2 napja nem változik a súlya. Vajon eleget tud szopizni?

Csak anyatejet kap. Reggeli mérésnél 5,14 kg volt, az estinél csak 4,97 kg. Kb. ezek az értékek vannak 1-2 napja, attól még eszik eleget? Igazából este szokott nagyot kakilni a pelusba, napközben csak keveset, de minden pelusban van kaki. 3,6 kg-val született.

Legjobb válasz: Ne aggódj biztosan minden rendbe van. Ha naponta van 5-6 pisis pelus és látszik rajta hogy elégedett, akkor eleget eszik. Tedd el a mérleget és csak hetente 1-2* mérd meg ugyanabba az idõpontba. Nem szükséges naponta 2* mérni, mert csak aggódni foksz. Elõfordulhat, hogy pár napig nem hízik, de utána bepótolja.

Ne aggódj biztosan minden rendbe van. Ha naponta van 5-6 pisis pelus és látszik rajta hogy elégedett, akkor eleget eszik. Tedd el a mérleget és csak hetente 1-2* mérd meg ugyanabba az idõpontba. Nem szükséges naponta 2* mérni, mert csak aggódni foksz. Elõfordulhat, hogy pár napig nem hízik, de utána bepótolja.
Mi naponta egyszer szoktuk mérni fürdetés elõtt, nálunk is elõfordul, hogy kicsit kevesebb a súlya mint elõzõ nap, aztán következõ nap meg behozza. Ne aggódj, ha látod rajta, hogy szépen gyarapodik és a heti, havi hízás rendben van, akkor nem kell foglalkozni azzal, ha néha kicsit kevesebbet mérsz. Ha nem eszik eleget, akkor meg úgyis sír gondolom, úgyhogy nem hiszem, hogy ez a probléma. 5 hetes kisfiú anyukája

Tesco zöld pelussal szeretnék kezdeni a kisfiamnak. Pénteken 37+5 hetesen becsülték 3660g-ra. A 2-es méretben nagyon elveszne a gyerek? 38+2 hkm

Eddig semmi jele hogy kibujna.Közel 4kg-ra számolom ha megszületik.Gumis ez a pelus?Csak a combjánál vagy derekánál is?

Legjobb válasz: Mindenképpen kell 1-es pelus. Nekem elsö lányom 4 kg volt és ö is legalább 2 csomag 1-t elfogyasztott. Ha még a korházba is kell bevinni akkor mindenképpen érdmees legalább 1 csomaggal venni. Második lányom 3490gramm volt és neki több mint 1 hónapig az egyes kellett. Èn tanácsnak azt tudom mondani, hogy elsöre valami nagyon jó minöségüt vegyél. Olyat ami pihe puha, és jó minöségü. Èn pamperst tartom a legjobb minöségünek, az a legpuhább és leg nedvszívobb. Aztán 2-töl már próbálkozhatsz mindenféle pelenkákkal, mert mindenkinek más jött be. Habár 2-t is max 1 hónapot használtuk.

Mindenképpen kell 1-es pelus. Nekem elsö lányom 4 kg volt és ö is legalább 2 csomag 1-t elfogyasztott. Ha még a korházba is kell bevinni akkor mindenképpen érdmees legalább 1 csomaggal venni. Második lányom 3490gramm volt és neki több mint 1 hónapig az egyes kellett. Èn tanácsnak azt tudom mondani, hogy elsöre valami nagyon jó minöségüt vegyél. Olyat ami pihe puha, és jó minöségü. Èn pamperst tartom a legjobb minöségünek, az a legpuhább és leg nedvszívobb. Aztán 2-töl már próbálkozhatsz mindenféle pelenkákkal, mert mindenkinek más jött be. Habár 2-t is max 1 hónapot használtuk.
a 42 db-os pampers new born 1-es kb 2000ft...és az tuti elfogy:)
A kérdező hozzászólása: Csak 1-re.Felhivtam közben a vèdönömet ès azt mondta ö is hogy elfog fogyni 78db.Nyugodtan megvehetem.Utána jövö hótól jöhet a kettes.
Akkor ne vegyél pampers premium care-t. Nagyon jó a Libero vagy a Pampers sima sárga csomagolású 1-es pelusai is, azokban ha jól tudom csak 40x darab van. De a sárga Tescos newborni is jó, olyan mint a Libero. A kupont csak az 1-es méretre lehet beváltani? Általában több méretre be lehet váltani a kuponokat!
A kérdező hozzászólása: Azèrt tettem fel a kèrdèst mert nem szeretnèm ha a 78db pampers premium care a nyakamon maradna csak mert 1-re van kuponom.3350ft lenne ha minden igaz.Visszaolvastam több kèrdèst ès mostmár tènyleg tanácstalan vagyok:(
Szerintem is vegyél legalább egy csomag 1-es pelust!! Erre a súlybecslésre nem lehet adni, nekem 37. héten azt mondták 2900 gramm körül van, erre 1 hét múlva megszületett 3800 grammal. 1-es pelus simán jó volt neki! Barátnõm lánya 2750 grammal született, de neki jóval nagyobb babát mondtak uh alapján!
Vegyél egy csomag 1-est! Még ha. 4 kilóval is születik akkor is jó lesz! Ha nagy a pelenka, kifolyik majd a pisi, kaki!!! Na meg a baba hossza sem mindegy!! Egy 50 centis 4 kilós babánál lehet kell egybõl a kettes, de egy 58 centis, 4 kilósnál nagy!
Én fiamat min3200re becsülték 36 hetesen, ehez képest 40. héten 3200asl született szóval ez semmit nem jelent. 2es még nagyon nagy lesz,
nekem 3600-ra becsülték, 4300 lett végül, a kórházban 2-es pelust kapott, teljesen jó volt rá az is, itthon tescós zöld, liberó, fehér pampert kapott 2-est, azok is jók voltak rá, nem volt szükségünk az 1-esre
Én is javaslom elsõre az 1-eset. Bnõm kisfia is 3900g-al született de egyessel kezdte. ÉS valóban jó elõször minõségit használni aztán mikor jön a kettes pelus én is vettem zöld tescosat és jó nagyon valóban megtartja amit kell de sokkal keményebb az anyaga. De majd kitapasztalod :)
A becsült súly es a valodi nem azonos. Nekem 4500 grammra becsülték a szules napján - a lányom 3450grammal született végül.
Szerintem mindenképp vegyél 1-es newbborn pelenkát, az is van Tescosban. http://www.tescobaba.hu/termekek/ts-ujszulott-pelenkak-2/ Én nagyon szerettem, szerintem nagyon jó minõségû. Azért legyen tartalékban. Nekem pl. a 36 hetes ultrahangon 3000 grammra becsülték a babám, 39. héten született meg 2700 grammal. Csak úgy halkan ennyit a becslésekrõl:)
78db pelusnak nem kell 2 hét és elfogy! Fiam 3750-el született. A kórházban 2es liberót adtak rá, én itthon 1est. Simán jó volt rá!
Ha nem kell neki, az úgyis kijön... :)
Éhes! Több kajára van szüksége. Ne ragaszkodj az 5 etetéshez. Az én fiam ilyenkor még 7-szer evett ugyanezt a tápit. 3 hósan kezdtük a hozzátáplálást, mert valahogy nyújtani akartam a két etetés közti idõt. A mai napig is remek étvágya van, elég nincs nála, csak elfogyott kajamennyiség:)
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ, alapból 7 alkalommal eszik, éjjel elvan 4 órát is alvással, nappal van ez hogy hamarabb kéri, ha ki bír 2, 5-3 órát az már nagy szó.Csak aggódtam hogy nem e sok ez neki, eddig még kapott anyatejet közbe de most már csak tápszeres mert sajnos nincs több tejem, ezért féltem nehogy a tápszerbõl sok legyen neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!