Találatok a következő kifejezésre: 2,5 hónapos nem (172 db)

Mit szoktatok játszani a 2, 5-3honapos babátokkal? A fiam 2, 5 honapos nem igazán köti le semmi csak pár percig aztán nyüglödik, mit adjak neki játszani, csörgö rágoka már jo nálatok, meg tudja foni?

Legjobb válasz: Akassz valami mozgót a kiságy fölé vagy a játszószõnyeg fölé. Könnyû, jól megfogható plüss csörgõket adj neki azzal nem üti meg magát. Még nem tud ilyenkor jól koordinálni és könnyen meg van a baj. Szuper volt nálunk a csörgõ labda! Azt nem kell megfogni elég ha csak hozzáér és már gurul is.

Akassz valami mozgót a kiságy fölé vagy a játszószõnyeg fölé. Könnyû, jól megfogható plüss csörgõket adj neki azzal nem üti meg magát. Még nem tud ilyenkor jól koordinálni és könnyen meg van a baj. Szuper volt nálunk a csörgõ labda! Azt nem kell megfogni elég ha csak hozzáér és már gurul is.
szia! az enyém két hónapos múlt, és ahogy írod minden csak néhány percig köti le. így minden játék csak néhány percre kerül elõ, közben helyet változtatunk, kicsit járkálunk, táncolunk, újra lefekszünk, ölemben fogom. játszószõnyegen fekszik, közben elõveszek más játékokat, forgó zenélõt néz, pocit masszírozunk, énekelek neki. ilyesmik, de valóban minden csak néhány percig érdekli. Még nem fog, így én rázom neki.
Az en kisfiam 2, 5 honapos, most tanitom a kezebe adni a csorgot, fogja egy darabig, de meg nem igazan erdekli.Viszont a jatszoszonyegenek az ivere mindenfele zorgo targyat akasztottam es a labaval probalja elerni oket, amikor sikerul, akkor pedig nevetgel.Ez mar hosszabb idore lekoti a figyelmet.
szia.bele teszem õt a pihenõ székébe ami zenél, rezeg, két oldalt vannak figurás csörgök és ez nagyon tetszik neki, közbe én is beszélek hozzá énekelek neki bohockodok.õ meg vissza mosolyog.a csörgõvel én is próbálkozok, van amikor megfogja és egy darabig tartja.na meg a játszó szõnyeg azt is szereti.kiakasztok neki egy csomó szines játékot.fél óra után már föl kell venni addigra megunja a játékottegnap volt 3 hónapos.

Kisfiam 2, 5 hónapos, nem szeret hason lenni. Aggódnom kellene? Többi lent.

Korábban hason fekve nagyon ügyesen emelte a fejét, megtartotta magát, már hat hetesen is. Mostanában viszont nagyon utál hason lenni, nem emeli a fejét, csak üvölt. Mit?l lehet ez? Orvoshoz kellene fordulni?

Legjobb válasz: Szerintem ne erõltesd. Az én fiam utált hason lenni kb 6 hós koráig. Ettõl függetlenül szépen fejlõdött.

Szerintem ne erõltesd. Az én fiam utált hason lenni kb 6 hós koráig. Ettõl függetlenül szépen fejlõdött.
Az enyém is utálja pedig már 4 hónapos.Én azt csináltam, hogy hátradõltem, aztán a mellkasomra tettem.Az enyém kitámasztotta magát és úgy nézelõdött.Igaz ez nem volt egyenlõ a hason fekvéssel, de a semminél több volt.Most már nincs üvöltés, csak 7 perc múlva.
Ez egy ilyen idõszaka.Nálunk is ez volt.A helyzet 4 hónapos kora körül változott meg, mikor már forgolódott és nem volt annyira kötött a testhelyzete.Ne aggódj, ez teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

4, 5 hónapos németjuhász kutyámnak, az egyik füle felállt kb 2-2, 5 hónaposan már a másik fele 3, 5 hónaposan felállt, 1 hétig állt, de azóta nem áll az a füle, felfog még állni neki?

Legjobb válasz: persze, simán lekonyulhat, most kezdi váltani a fogait:) ha jó kaját kap, nem lesz baj. Izületvédõt, porcképzõt adhatsz neki,.

persze, simán lekonyulhat, most kezdi váltani a fogait:) ha jó kaját kap, nem lesz baj. Izületvédõt, porcképzõt adhatsz neki, .
Fel fog, az enyémnek kb. fél éves koráig hol felállt, hol lekonyult, hol az egyik, hol a másik. Aztán magától kialakult, pedig ez 15 éve volt, nem kapott se porcképzõt se semmit. Illetve felhívhatod a tenyésztõt, érdeklõdhetsz nála õ biztosan tud neked tanácsot adni!


2, 5 honapos a kisfiam. Nagyon szopja a huvelykujjat, de en nem szeretnem, akkor inkabb jobb lenne a cumi, de az nem kell neki. mostmar ez igy dmarad?

anyatejes baba cicivel, es nem ehes, tuti nem azert szopja az ujjat!

Legjobb válasz: Ha nem akarja elfogadni a cumit, úgysem fogja, ezzel nem tudsz mit csinálni. Ebben a korban a fiam is sokat szopta az ujját, de kb. 4-5 hónapos kora óta csak akkor kapja be az ujját, ha álmos, egyébként nem. 14 hónapos, a cumi azóta sem érdekli szerencsére.

Ha nem akarja elfogadni a cumit, úgysem fogja, ezzel nem tudsz mit csinálni. Ebben a korban a fiam is sokat szopta az ujját, de kb. 4-5 hónapos kora óta csak akkor kapja be az ujját, ha álmos, egyébként nem. 14 hónapos, a cumi azóta sem érdekli szerencsére.
Az enyém 2 éves elmúlt, amióta tudja azóta szopja az ujját. Ez van. amikor álmos, vagy éhes, nyafka fõleg akkor, de a cumizás ott van az életében. Soha nem fogadta el a cumit, bármit csináltam õ az ujját szopta. Én is az ujjamat cumiztam anno, így nem látok semmi rosszat benne. Nincs baj a fogaimmal, sõt! nincs baj a beszédemmel, nem vagyok pösze, és simán felnõttem :)
Fiam 6 hónapos koráig csinálta ezt, utána felfedezte hogy van neki cumija is :) Most 18 hónapos, de csak elalváshoz használjuk mostanában vagy ha nagyon hisztizik akkor a szájába teszem :)
Az én gyerekeim is szopták az ujjukat, aztán leszoktak róla. Most már mindhárom nagyfiú, semmi károk következménye nem lett.
esetleg ha másfajta cumit adsz neki?? Oké hogy az ediggi válaszolóknál nem volt baj az újjszopással de sajna benne van a pakliba! Azt SOHA nemtudod tõle elvenni és hát sztem nagyon csúnya mikor még egy 7-8 éves szopja az újját a fogakról nem is beszélve!
A kérdező hozzászólása: akkor probaljam a cumit "eroltetni"? de terulok fordulok es megint az ujja van a szajaba.

Miért nem eszik eleget a 2, 5 hónapos babám?

Mindenki azt mondja hogy nem jó állandóan mérni szopizás elött és után, de az a baj ha nem mérem nem tudom mennyit eszik!Sajnos sokszor majd egy ora hosszáig szopik mert az els? 5-10 percbe eszik rendesen utánna csak cumizgat, néha egy-egy korty lecsúszik!Megmérem és van mikor alig evett, de alszik nem sír, viszont igy nem eszi meg a napi adagját!Miért nincs étvágya?

Legjobb válasz: Jaj! Gratulálok a védõnõnek! Nem értem, miért ijesztget, amikor a babád gyönyörûen fejlõdik! Hiszen 2,5 hónap alatt kb. 2300 grammot hízott a pici a születési súlyához képest (gondolom, abból még vissza is esett az elsõ napokban), így aztán bõven elég, amennyit hízik.. általában úgy számolják, hogy a heti átlag hízás 12-25 deka között van... a te babád ezek alapján tökéletesen hízik. A napi 7x-i szopizás is megfelelõ ennyi idõsen. Hogy néhacsupán 50 grammot szopik, ez is normálisnak mondható, hiszen mint írtam, a tej összetétele soha nem egyforma, van, mikor hígabb, de olyankor többet szopiznak (általában reggel) és van, hogy kevés, de zsírdús, laktató (ált. este). Hagyd a méregetést a csudába, elég a babát hetente 1x mérni, így látni fogod, mennyit hízott hetente, de nem stresszelsz az alkalmankénti szopizott mennyiségek miatt. A babád nem fog direkt éhezni, ne félj, jelezni fogja, ha éhes :) Attól se ijedj meg, ha néhány héten belül sûrûbben fog enni kérni, mert lassan itt a 3 hónapos fejlõdési ugrás ideje. Ilyenkor több tejcsit szoktak igényelni a picik, amit úgy tudnak maguknak beállítani, hogy többször kérnek cicit. Ha a babád igényeit figyeled, a tej mennyisége magától (és a babádtól, hisz õ ingerli a mellet) be fog állni a kívántra. Ne ess kísértésbe és ne pótolj ez alatt az idõ alatt, mert így nem lesz meg a megfelelõ ingerlés, így hatás sem lesz! A védõnõt meg hallgasd meg, majd gyorsan felejtsd is el, mit mond a mennyiséggel kapcsolatban! A babád tudja, mennyi kell neki, ezt ki is mutatja.. ha figyelsz rá, hamar megtanulod, mi jó neki. Egy anyatejes babát (de még a nagyobbakat sem!) tömni nem lehet és nem is szabad, mert csak magától az evéstõl fog megundorodni és késõbb lesznek evésproblémái. A picik nem buták, érzik, ha éhesek, azt jelzik is... nem értem, a védõnõk mibõl tudják, mennyire van szüksége egy adott babának... még mi, felnõttek se eszünk egyformán, még ha egyidõsek és ugyanannyi kilósak is vagyunk, a babáink, gyerekeink is épp ilyenek. Egyik nagyobb étkû, kis haspók, a másik meg kevesebbel is gyönyörûen fejlõdik... egy 4 gyerekes anyuka, amúgy 1. voltam

Jaj! Gratulálok a védõnõnek! Nem értem, miért ijesztget, amikor a babád gyönyörûen fejlõdik! Hiszen 2, 5 hónap alatt kb. 2300 grammot hízott a pici a születési súlyához képest (gondolom, abból még vissza is esett az elsõ napokban), így aztán bõven elég, amennyit hízik.. általában úgy számolják, hogy a heti átlag hízás 12-25 deka között van... a te babád ezek alapján tökéletesen hízik. A napi 7x-i szopizás is megfelelõ ennyi idõsen. Hogy néhacsupán 50 grammot szopik, ez is normálisnak mondható, hiszen mint írtam, a tej összetétele soha nem egyforma, van, mikor hígabb, de olyankor többet szopiznak (általában reggel) és van, hogy kevés, de zsírdús, laktató (ált. este). Hagyd a méregetést a csudába, elég a babát hetente 1x mérni, így látni fogod, mennyit hízott hetente, de nem stresszelsz az alkalmankénti szopizott mennyiségek miatt. A babád nem fog direkt éhezni, ne félj, jelezni fogja, ha éhes :) Attól se ijedj meg, ha néhány héten belül sûrûbben fog enni kérni, mert lassan itt a 3 hónapos fejlõdési ugrás ideje. Ilyenkor több tejcsit szoktak igényelni a picik, amit úgy tudnak maguknak beállítani, hogy többször kérnek cicit. Ha a babád igényeit figyeled, a tej mennyisége magától (és a babádtól, hisz õ ingerli a mellet) be fog állni a kívántra. Ne ess kísértésbe és ne pótolj ez alatt az idõ alatt, mert így nem lesz meg a megfelelõ ingerlés, így hatás sem lesz! A védõnõt meg hallgasd meg, majd gyorsan felejtsd is el, mit mond a mennyiséggel kapcsolatban! A babád tudja, mennyi kell neki, ezt ki is mutatja.. ha figyelsz rá, hamar megtanulod, mi jó neki. Egy anyatejes babát (de még a nagyobbakat sem!) tömni nem lehet és nem is szabad, mert csak magától az evéstõl fog megundorodni és késõbb lesznek evésproblémái. A picik nem buták, érzik, ha éhesek, azt jelzik is... nem értem, a védõnõk mibõl tudják, mennyire van szüksége egy adott babának... még mi, felnõttek se eszünk egyformán, még ha egyidõsek és ugyanannyi kilósak is vagyunk, a babáink, gyerekeink is épp ilyenek. Egyik nagyobb étkû, kis haspók, a másik meg kevesebbel is gyönyörûen fejlõdik... egy 4 gyerekes anyuka, amúgy 1. voltam
Az én kislányom 2 hónapos korától napi 450-500-at és nem elírtam!szopott, éjjel nem tehát állandóan fejnem kellett mert tejem meg volt bõven.Most 8 hónapos sportos testalkatú:) :) nem gyarapodta túl magát de mosolygós baba és már bútorok mellett lépked..Jelzem most is 60-70 ml-t szopik egy-egy alkalommal...
Szerintem se méregesd és nyaggasd, mert azt szokták mondani 6 hónapos korára kell, hogy megduplázza a születési súlyát, õ már 3 hónapos korára megduplázza szerintem és amit a védõnõ mond az a tápszeres babákra érvényes szerintem. Az én babám amikor tápszert evett, akkor is kevesebbet eett mint amit "kellett" colna, mégis azt mondta a dokinénink ha eleget hízik , ne aggódjak. Szóval nyugi, ne mérd, a babád eldönti mennyit szeretne enni.
Egy anyatejes babánál nincs "napi adag". Annyit szopizik, amennyire neki szüksége van. Ha két szopizás között kibír minimum 2 órát, láthatóan nyugodt, szépen fejlõdik, nõ a súla, megvan a napi 5-6 pisis pelus, akkor elég neki az, amennyit szopizik. Mivel az anyatej összetétele napszakonként és egy szopizáson belül is változik, így nem lehet azt mondani, hogy napi x mennyiség kell a babáknak, nem úgy, mint az állandó összetételû tápszernél. Az, hogy az elsõ 5-10 percben már jóllakik, teljesen természetes ennyi idõsen, hiszen már alaposan belejött a szopizásba, a "technikája" tökéletes, gyorsan végez. Ennyi idõsen az én lányom is bõven végzett 5-6 perc alatt... Az, hogy ha már nem éhes, de még cumizik a cicin, szintén érthetõ: a cumizás megnyugtatja és a közelséged is.. Nem adsz neki cumit? Lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni... Különben a babák étvágya nagyon változó. "egy ÁTLAG 1-6 hónapos baba napi táplálékigénye 750 ml. A szórás pedig 400 ml – 1200 ml. Magyarul van olyan teljesen egészséges, jól gyarapodó baba, aki ezt napi 400 ml anyatejen éri el, és van olyan baba, akinek viszont napi 1200 ml-re van szüksége, több mint egy literre!" Ne nyugtalankodj, bízd a babádra, mennyire eszik, õ tudja, mi jó neki, mennyire van szüksége :) Ezt érdemes elolvasni:http://szuleselmeny.wordpress.com/szoptatas/ujszulott-kiscse..
A kérdező hozzászólása: 2960g-mal született most 5250g a védõnõ szerint napi 700-at kellene ennie, de ez nekünk csak ugy van meg ha egy kicsit eröltetem hogy egyen!Napi 7x eszik de van mikor csak 50-et enne ha nem nyaggatnám!Azért idegesít mert más ilyen idõs babák sokkal többet esznek!Szerinted akkor ez nem nagy baj?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segitséget, nagyon megnyuktató számomra amit irtatok!
Az elsõ babám napi 1000-1200-at evett, akkor az volt a baj, hogy túl sok, a 2. babámat ugyan nem mérem csak alkalomszerûen, de az alapján max 500-600 lehet. Mindkettõ gyönyörûen fejlõdik/fejlõdött, pedig nem kis különbség van a kettõ között. Miért akarod tudni, hogy mennyit evett? Az a fontos, hogy jól érzi magát és gyarapodik, teljesen mindegy, hogy ezt mennyitõl tesz! A védõnõd pedig idióta...
Jaj, de édes volt, aki lepontozott! Köszönöm neki! Csak arra lennék kíváncsi, hogy ha nálam jobban tudja, miért nem képes valami választ firkantani! Mert, ahogy olvastam, az utánam írók közül senki sem cáfolta az általam leírtakat..., . Bocsi az OFF-ért!

Jövő héten lesz 5 hónapos a kislányom. Baj, ha 1, 5-2 óránként aludni kíván és alszik is ált.1, 5-2 órákat, van hogy 2, 5-et? Nem sok ez ennyi idősen? Egyébkén eszik rendesen és jókedvű baba.

Legjobb válasz: Szia! az enyém is ennyi idõs és pont ezt csinálja, csak õ a babakocsiban hajlandó elaludi. Szerintem nem baj, mert jókedvûek, esznek, játszanak, csak több az alvásigényük. Nálunk a férjem is és én is nagy alvók vagyunk. Lehet a baba örökölte-. Szerintem örüljünk neki. A szomszéd kiscsaj naponta kétzer fél órát alszik és egész nap visongat. Fél éves. Ne aggódj. Jó babázást!

Szia! az enyém is ennyi idõs és pont ezt csinálja, csak õ a babakocsiban hajlandó elaludi. Szerintem nem baj, mert jókedvûek, esznek, játszanak, csak több az alvásigényük. Nálunk a férjem is és én is nagy alvók vagyunk. Lehet a baba örökölte-. Szerintem örüljünk neki. A szomszéd kiscsaj naponta kétzer fél órát alszik és egész nap visongat. Fél éves. Ne aggódj. Jó babázást!
Az én kisbabám most lett 8 hónapos. Nála hasonló volt a szitu. Én végül elvittem a gyerekorvoshoz - nem mintha nagyon aggódtam volna - de nem akartam úgy járni, hogy átsiklok valami fontos felett. A gyerekorvos azt mondta, hogy ez az alvás tényleg több, mint a megszokott, de van esély rá, hogy csak arról van szó, hogy az én kisfiam ilyen. Mindenesetre elküldött minket vérvételre, amibõl kiderülhet, ha valami gond van. Énbennem a vérszegénység és vashiány merült fel, de a gyerekorvos konkrétat nem akart mondani (aranyos, nem az a riogatós fajta). Abban maradtunk, hogy majd a vérvétel eredményétõl függõen megbeszéljük a további tennivalókat(ha egyáltalán lesz ilyen). Ha akarod, megírom, hogy mi lett a vérvétel eredménye. Én mindenesetre bízom abban, hogy semmi gond nincs, mert egyébként semmi baj nincs vele. Kicsit keveset eszik, de õ mindig is ilyen volt.

Miért nem mosolyog még rám a 2, 5 hónapos babám? Ha szólók hozzá sem forditja oda a fejét! Nem szeret?

Pedig rengeteget foglalkozom vele, mégis ha épp nem eszik, vagy sétál..elég sokat sir. nem tudom mi baja. olyan, mintha állandóan rossz lenne a kedve. Játszani se játszik. 5 héttel hamarabb született.. lehet ez az oka?

Legjobb válasz: Úgy tûnik kicsit eltérnek a válaszok. Ez nálunk is így volt, de kb 3 hónaposan egyik napról a másikra figyelni kezdett. Az igazi mosolygás pedig csak 3,5-4 hónaposan jött el. A lányom nem süket, nem autista stb, csupán más dolgok jobban érdekelték mint én, akit kb minden percben lát. Szerintem nincs gond, de ha az megnyugtat vidd el orvoshoz. Azért amit az egyik válaszoló írt, hogy nézd meg, hogy erõs, hirtelen zajra összerezdül-e azt próbáld ki, így kizárhatod a hallásgondot.

Úgy tûnik kicsit eltérnek a válaszok. Ez nálunk is így volt, de kb 3 hónaposan egyik napról a másikra figyelni kezdett. Az igazi mosolygás pedig csak 3, 5-4 hónaposan jött el. A lányom nem süket, nem autista stb, csupán más dolgok jobban érdekelték mint én, akit kb minden percben lát. Szerintem nincs gond, de ha az megnyugtat vidd el orvoshoz. Azért amit az egyik válaszoló írt, hogy nézd meg, hogy erõs, hirtelen zajra összerezdül-e azt próbáld ki, így kizárhatod a hallásgondot.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz! Kb. 1-1, 5 hónapos korában meg kell jelenjen nála a szociális mosoly (azért mosolyog rád, mert fel akarja magára hívni a figyelmet). A hallás dologban is lehet valami, bár (gyógypedagógiai asszisztens vagyok) a siket gyerekeknél is megjelenik az arcra irányultság, sõt a gügyögés is. Tényleg jó lesz, ha megnézeted a gyermekorvosoddal, õ majd tudja, hogy kell-e tenni valamit!
Újszülött osztályon dolgozom és csak annyit mondhatok, hogy már a pár napos baba is odafordítja a fejét ha hallja a hangunkat-pedig nem én vagyok az anyukája. Ha nem figyel rád, amikor beszélsz hozzá, akkor tényleg vidd orvoshoz.
Az én babám is 5 héttel hamarabb született. Ilyenkor a fejlõdésénél a valós életkorából le kell vonni még a koraszülöttség heteit. Tehát: 10 hetes most, akkor a fejlõdése szerint csak az 5 hetes babáknál szokásos dolgokat lehet csak elvárni tõle. A koraszülöttség súlyos trauma a babának, ki kell hevernie. Nálunk is kb. ennyi idõsen sokat sírt a baba. A védõnõm azt mondta, hogy örüljek neki, hiszen elsírja a bánatát nekem. Sokat szeretgettem, sokat énekeltem neki (csak egy-két féle dalt összesen). Egy idõ után megnyugodott. A mosolygás pedig csak 3 hónapos kora után kezdõdött (fejlettsége szempontjából kb. 7-8 hetes korában). A "nem figyel a hangodra" dologra pedig azt tudom javasolni, mielõtt orvoshoz rohannál: csak akkor kell menned, ha egyáltalán semmilyen hangra nem reagál. Figyeld egy kicsit. Akár csörgess valamit, vagy kelts bármilyen zajt, és figyeld a reakcióját. Ha egy picit is megrezzen, vagy megmerevedik, megáll egy pillanatra, akkor a hallásával nincs gond.
Az enyém sem fordította oda a fejét ilyen korában, de kb. 2 hét múlva már igen, egyik napról a másikra, hirtelen. Akkor se mindig, csak ha kedve volt, gyakran a csupasz falat is érdekesebbnek találta :) ) A mosolygásról pedig: nálunk eleinte csak az apjára mosolygott, rám nem. Úgy hallottam, hogy aki mindig velük van - az anyuka - azt eleinte a saját részüknek gondolják, nem olyan érdekes. De hamar megváltozik ez is, nyugi! Ilyen kis korban még nem játszanak, csak nézegetnek, néha eltalálják a kezükkel a felfüggesztett dolgokat. A nyûgösség lehet a pocija miatt, pláne, ha hamarabb született. Az enyém is, 3 héttel. De nálunk 2, 5 hónaposan már az ínye is fájt a fogzástól, nyáladzott és buborékokat fújt szegénykém.
igaza van az elottem szolonak, de viszont nagyon figyeljed, hogy a hangokra mit reagal, de szerintem az anya hangjara valami reakcionak kellene legyen!
Azonnal menjél vele orvoshoz-ez nem normális dolog. vagy nem hall rendesen, de ez az elsõ jele az autizmusnak is. Ki kell vizsgálni. a hallásáról te is meggyözõdhetsz ha hirtelen nagy zajt csapsz-összerezzen-e? Irjál, hogy mi volt: összerezzent-e
Megdöbbentett néhány válasz, bár nincs kétségem, hogy jóindulattal írták. Az én babámat sem érdekelte 2, 5 hónaposan, ha beszéltünk hozzá, akkor õt még a látott dolgok fogták meg. De a zenét pl. figyelmesen halgatta. De az emberi beszéd nem érdekelte! Újszülöttként sem!! Akkor még csak kajált, aludt, sírt! És nem is mosolygott, csak késõbb, eleinte csak álmában, mégis ma már kis vigyori! Mégsem autista és nem süket! Abban egyetértek, hogy mindennek utána kell járni, nincs-e gond, de szerintem az általad leírtak még egyáltalán nem adnak erre okot, ez alapján az én babám is süket és autista lehetne, de nem az!Remélem nem paráztattak be nagyon...
Az én lányom is 2.5 hónapos, de õ már spontán mosolyog, ha rá nevetünk és ha meghallja a hangom arra fordítja a fejét ahonnan észlelte. Próbáld ki, hogy fogsz egy csörgõt és a füle mellett megcsörgeted / ne közvetlenül mellette, csak, hogy észlelje/, ilyenkor ha hallja abba fogja hagyni vagy a cumizást, vagy a mozgást pár pillanatra.. A védõnõ mindig így nézi nálunk a hallást, amikor kijön. Elméletileg neki az a dolga, hogy ilyeneket észre vegyen, te pedig bátran fordulj hozzá segítségért. Az sem természetes ha mindig sír a baba. A egészségügyi kiskönyvében amit a baba kapott hónapra le van bontva mikor mit kell csinálni ezek általánosságban vannak, de jelzõ értékû lehet ha nem teszi. Szerintem beszélj a védõnõvel és a gyerekorvossal is.
Sajnos az ahelyzet, hogy ha probléma adódik, akkor mindenképpen az a legjobb mindenkinek, ha kivizsgálják.Nem szabad ezt elódázni-és nemparáztatás-deha gond van, annál fontosabb, hogy korán felismerjék és kezeljék. Én a kérdésbõl úgyvettem ki, hogy ez a baba semmilyen válaszreakciót nem ad az anyukája jelzéseire. ez pedig ha kora ha nem GOND!Az én gyerekem is korábban született és már akórházban felém fordúlt ha szóltam hozzá és abbahagyta a szopit is. Én a 2 válasszal értek egyet-Persze lehet nyugtatgatni valakit-de ebben az esetben ez nem biztos, hogy hasznos.
Megírhatnád kérdésfeltevõ, hogy változott-e a helyzet és mosolyog már a babád rád???
Igen, én is szeretném tudni, hogy mi a helyzet veletek! Írjál Anyuka, hogy mi van.
emos baba

2, 5 hónapos babám napirendje nem akar beállni. Nappal össze vissza eszegetünk, mindig máskor alszunk. Mivel anyatejes, és a cumisüveget sem fogadja el nagyon nehéz. Ti hogyan csináltátok a rendszerességet?

Legjobb válasz: A mi napirendünk olyan 2-3 hónapos korára állt be. Sztem a lényeg a következetesség és némi rendszer, persze nem szigorúan a végletekig ragazkodva hozzá, de mégis muszáj egy irányt adni a napnak. Értem ezalatt, hogy én mindig törekedtem a 3 óránkénti szopira, persze volt hogy bejött, volt hogy nem, de nem hagytam abba és kezdtem bele egy másik "módszerbe", mert az õt is összezavarta volna. Minden le fog tisztulni idõvel. Ja, és még fontos az esti fürcsi is. Eleinte nálunk is össze-vissza volt, de aztán mégis sikerült minden nap azonos idõpontban, azonos forgatókönyvel lezongorázni, így tudja mi után mi jön, a fürcsi elõtt játék a nagyágyon, aztán fürcsi, öltözés, pápá apától, az ismerõs ének, szopi és alvás. Most 7 hónapos és tökéletesen mûködõ és kiszámítható napirendje van (na jó, néha még ma is össze borulhat a nap... :))). Türelem;´´) Ezt kb 1 hete írtam egy hasonló kérdésre, remélem nem baj ha most megint bemásoltam :)

A mi napirendünk olyan 2-3 hónapos korára állt be. Sztem a lényeg a következetesség és némi rendszer, persze nem szigorúan a végletekig ragazkodva hozzá, de mégis muszáj egy irányt adni a napnak. Értem ezalatt, hogy én mindig törekedtem a 3 óránkénti szopira, persze volt hogy bejött, volt hogy nem, de nem hagytam abba és kezdtem bele egy másik "módszerbe", mert az õt is összezavarta volna. Minden le fog tisztulni idõvel. Ja, és még fontos az esti fürcsi is. Eleinte nálunk is össze-vissza volt, de aztán mégis sikerült minden nap azonos idõpontban, azonos forgatókönyvel lezongorázni, így tudja mi után mi jön, a fürcsi elõtt játék a nagyágyon, aztán fürcsi, öltözés, pápá apától, az ismerõs ének, szopi és alvás. Most 7 hónapos és tökéletesen mûködõ és kiszámítható napirendje van (na jó, néha még ma is össze borulhat a nap... :) )). Türelem;´´) Ezt kb 1 hete írtam egy hasonló kérdésre, remélem nem baj ha most megint bemásoltam :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, én is próbálkozom, de néha nehéz...Az esti fürdés mindig este 1/2 8, utána eszünk, és alszunk, és csak hajnal 3-kor kel fel enni legközelebb. Csak a nappalok nem mûködnek.
A napirendet én magam is néha képtelen vagyok beállítani a 11 hetes babámnál. Egy ideig rosszul is éreztem magam tõle, mert van, hogy 8kor vagy 10-kor sõt 11kor kelünk. :) Erre folyamatosan törekedni kell, de ez tõled is függ hogy milyen ember vagy. Én mindig utáltam a szabályokat, nem tudtam soha katonás rendszerben élni. A babának fonots a napirend mert állandóságot és így biztonságot jelent számára. Az esti rutint állítottam be elõször: masszázs, fürdetés, öltözés, evés, jó éjt ringatás és kiságy. Ez mostanra mûködik jól. Aztán az evéssel és a kakival is voltak gondok, ez is beállt, mostanra maradt a reggeli kelés amit 8-9re szeretnék tenni és a nappali alvások. Az evéseket 2-3 óránként, igény szerint csinálom. Minden evés után játék (önálló vagy közös) és ha én házimunkázom akkor ott van körülöttem a baba. ja, néha kimarad a séta is, mert repül a nap... szóval ez sztem is idõ kérdése... :) sok sikert!
Az én babám is anyatejes. Nálunk rendszer a reggeli kelés és az esti fürdés körül van. Reggel felébred, utána kis játék, nézelõdés az ágyunkban, aztán evés és már álmos is, alszik 1 fél órát. Este játék, 19.30 körül fürdés, szopi aztán alvás. Illetve még az ebéd utáni séta idõpontja az ami állandó, akár alszik, akár nem. Megyünk. (ált. azért bealszik) :) A napközbeni alvás mindig máskor van, attól függ, hogy mikor lesz álmos. Napközben nincs nálunk sem rendszer.

A 2, 5 hónapos kísbabám mëg nem csinál semmi mást csak mosolyog és "beszélget". Ez nem baj?

Legjobb válasz: Pont ennyit kell tudnia. 2-3 hósan behuzza a kezeit középre, azokat rágcsálja. 3-4 hósan fogni kezd, nyulni kezd tárgyakért. 4 hósan fordul hátról hasra 5 hósan hasról hátra fordul 7 hósan kúszik 8 hósan térdel, mászik,ül (önállóan felül) 9 hósan feláll 12-13 hósan megy önállóan. ez az elsö éves mozgásfejlödés átlagos menete, persze ettöl eltérhet. igazából 3x nézik ezt 3-4 hós vizsgálaton : behuzza-e már agyerek a kezét középre, mosolyog, figyel-e tárgyakra. 6 hós vizsgaálton: forog-e minen irányba 12 hóson: mászik-e ül? 24-hóson : járás. Szóval tökéletes 2,5 hósod van.

Pont ennyit kell tudnia. 2-3 hósan behuzza a kezeit középre, azokat rágcsálja. 3-4 hósan fogni kezd, nyulni kezd tárgyakért. 4 hósan fordul hátról hasra 5 hósan hasról hátra fordul 7 hósan kúszik 8 hósan térdel, mászik, ül (önállóan felül) 9 hósan feláll 12-13 hósan megy önállóan. ez az elsö éves mozgásfejlödés átlagos menete, persze ettöl eltérhet. igazából 3x nézik ezt 3-4 hós vizsgálaton : behuzza-e már agyerek a kezét középre, mosolyog, figyel-e tárgyakra. 6 hós vizsgaálton: forog-e minen irányba 12 hóson: mászik-e ül? 24-hóson : járás. Szóval tökéletes 2, 5 hósod van.
Ennyi idosen a kislanyom ugyanezt csinalta+ egesz nap aludt :) ) ilyenkor meg semmit nem "kell" csinalniuk. Majd 3 honapos kora utan kezd el kinyilni szamara a vilag. Eszre fogod venni :) nagy szemekkel fog mindent nezni, minden uj lesz neki :) 6 honapos kislany anyukaja
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat!

2, 5 hónapos fiam múlthét pénteken fordult először hasról oldalra, majd hátra. De azóta nem akar. Volt valakinél ilyen? Mikor fog ezután elkezdeni forogni? Vagy egyáltalán ennyi idősen mit várhatok el tőle?

Pénteken többször is megcsinálta egymás után, és láthatóan nagyon élvezte, jókat mosolygott. De azóta ha hasra teszem inkább csak hisztizik, nem tudom, hogy az idő miatt túl fáradt lenne-e (mert engem is álmosít) vagy ez így normális-e.

Legjobb válasz: persze hoyg fog, sok baba van igy. Sok baba az utoló pillanatban csinálja meg amikro kora szerint kéne. Egyszer megmutatja hogy örüljön a szülõ, aztán jó ideig semmi. Igy is elég korán csinálta a babád más babák azért általában késöbb fordulnak. Majd fogja még csinálni. Hogy mikor mit kell ELVILEG csinálnia arrol van sok info a neten. De azt ne felejtsd el hogy ök kis emberek nem gépek és ök nem olvassák azt hogy mikor mit kéne csinálniuk. Van aki késöbb csinál bizonyos dolgot van aki elöbb. Egyik baba ül már 6 hónaposan és 10 hónaposan jár a másik meg még 9 hónaposan sem ül stabilan egyedül.

persze hoyg fog, sok baba van igy. Sok baba az utoló pillanatban csinálja meg amikro kora szerint kéne. Egyszer megmutatja hogy örüljön a szülõ, aztán jó ideig semmi. Igy is elég korán csinálta a babád más babák azért általában késöbb fordulnak. Majd fogja még csinálni. Hogy mikor mit kell ELVILEG csinálnia arrol van sok info a neten. De azt ne felejtsd el hogy ök kis emberek nem gépek és ök nem olvassák azt hogy mikor mit kéne csinálniuk. Van aki késöbb csinál bizonyos dolgot van aki elöbb. Egyik baba ül már 6 hónaposan és 10 hónaposan jár a másik meg még 9 hónaposan sem ül stabilan egyedül.
Szia, nyugi fogja még csinálni, nem is kevésszer! :) Inkább örülj, hogy ilyen hamar már próbálkozott vele!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!