Találatok a következő kifejezésre: 2,5 hónapos alvás (8 db)

2, 5 hónapos kislányom alvás közben gyakran befúrja az arcát a takaróba vagy az ágy fejvédőjébe. Árthat ez a babámnak?

Szemmel láthatóan ?t ez nem zavarja, engem viszont igen, mert félek, hogy így nem kap rendesen leveg?t. Pl. egyszer éjszaka nem veszem észre és fuldokolni fog? Légzésfigyel?nk egyébként van.

Legjobb válasz: Ha tudod akkor kicsit bogozd ki mikor már elaludt. Az én lányom meg a textilpelussal csinálta ugyanezt. Mikor már aludt akkor a szájánál, orránál kicsit eligazgattam. Amúgy légzésfigyelõnk nekünk is volt,de azért jobban éreztem magam,ha sikerült kicsit "kicsomagolni"

Ha tudod akkor kicsit bogozd ki mikor már elaludt. Az én lányom meg a textilpelussal csinálta ugyanezt. Mikor már aludt akkor a szájánál, orránál kicsit eligazgattam. Amúgy légzésfigyelõnk nekünk is volt, de azért jobban éreztem magam, ha sikerült kicsit "kicsomagolni"
Szia! Az én drágám is a textilpelenkával csinálta ugyanezt, most már a takarót is magára húzza. Mikor elaludt én is eltakarítok mindent az arca elõl, plüssöket is elveszem. biztos ami biztos.

Mikor fog ráállni 5 hónapos kisbabám a naponta egyszeri 1-2 órás alvásra?

Négyszer alszik egy nap fél órákat. Inkább túlfárasztja magát, de nem akar aludni. A négy alvásból három a leveg?n babakocsiban történik. Mikor szokik rá a délutáni hosszabb alvásra? Vagy nekem kell rászoktatnom, ha kell, akkor hosszú ideig tartó sírások árán?

Legjobb válasz: Szia! Az én nagyfiam ugyanigy volt. Alig akarták elhinni. Õ 8 hónapos volt mikor egyik napról a másikra átált,hogy délelõtt is meg délután is aludt 1.5-2 órát. Az éjszakákat pedig azóta átalussza. A napi egyszeri alvást 1 évesen kezdte el.

Szia! Az én nagyfiam ugyanigy volt. Alig akarták elhinni. Õ 8 hónapos volt mikor egyik napról a másikra átált, hogy délelõtt is meg délután is aludt 1.5-2 órát. Az éjszakákat pedig azóta átalussza. A napi egyszeri alvást 1 évesen kezdte el.
Én 7 hónaposan szoktattam rá a kisfiamat a napi 2x 1, másfél órás alvásra, szerintem kb 1 évesen bírják ki a délelõttöt alvás nélkül. 5 hónaposan még a 2 napközbeni alvás is kevés szvsz. ilyenkor a fiam 2 óránként aludt változó hosszan. Észre fogod venni a baba jelzésein, hogy mikor lesz neki elég a napi 1 hosszabb alvás.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Szerintem is kevés, hogy napközben négyszer alszik fél-fél órákat. Akárkitõl kérek tanácsot, mindenki ámul, hogy ennyi édes kevés. Figyelem a jelzéseit és reménykedem.
Az én lányom most 28 hetes.5 hónaposan 2-3x aludt 20-30 percet, most átállt a 2x 30-40 perc alvásra.Szerintem nem kell szoktatni, majd magától rá szokik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen

A cumikra az van írva hogy 18 vagy 24 hónapos korig jók, de a fiam már 2, 5 éves és még mindig kell alváshoz a cumi. Nem árt a fogainak?

Legjobb válasz: Négy éves lesz 3 hát múlva a lányom, olyat használ (csak alváshoz), ami 0-6 hónapos korig ajánlott. A fogának nincs baja. Szerintem az a fontos, hogy latex legyen és ne szilikon, mert utóbbi nagyon kemény.

Négy éves lesz 3 hát múlva a lányom, olyat használ (csak alváshoz), ami 0-6 hónapos korig ajánlott. A fogának nincs baja. Szerintem az a fontos, hogy latex legyen és ne szilikon, mert utóbbi nagyon kemény.
Egyik ismerõsöm lánya még 5 évesen (nem írtam el) is cumizik, neki ártott a fogainak van neki jó pár lyukas foga már most is, bár lehet nem attól.
A kérdező hozzászólása: Az övé szilikon, már fél éves kora óta, mert azt szereti. Szerintem a lukas fog nem a cumi miatt van, talán az édességek, cukros italok miatt, de ez nem biztos... Köszi!
A lyukas fognak ehhez valóban semmi köze, a fogak elõre állhatnak, és szerintem a szilikontól jobban. No meg az ujjszopástól, attól a legjobban, hiszen az ujj még keményebb, csak nem ez volt a kérdés... :o)
A kérdező hozzászólása: Igen, azt már több helyen olvastam, hogy inkább cumizzon mint az ujját szopja. Akkor legközelebb lehet megpróbálok neki latexet venni. Köszi!
a mam-nak van új, direkt fogvédõs, próbáld ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi!


Napi 11 óra alvás egy 17 hónapos babának extrém kevés? Éjszaka 8, 5-9, 5 óra, délután 1, 5-2, 5 óra. Belefér ez még a normálisba, vagy már kórosnak számít? Másnak is van ilyen keveset alvó babája?

Legjobb válasz: A lányom 11-én lesz 17 hós, és féléve ennyit alszik, vagy ennyit sem. Ráadásul min. 2-3-szor ébred éjszaka. Nem egyformák, õ ilyen.

A lányom 11-én lesz 17 hós, és féléve ennyit alszik, vagy ennyit sem. Ráadásul min. 2-3-szor ébred éjszaka. Nem egyformák, õ ilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Kicsit most megnyugodtam, hogy nemcsak a mi kislányunk ilyen keveset alvó. Egyébként sajnos õ is felébred éjszaka min. 2-szer 3-szor, most próbálnám megtanítani, hogy átaludja az éjszakát. Esetleg te próbálkoztál már valamilyen módszerrel?
Hogyne lenne. :) A nagyobbik lányom másfél éves kora óta pl egyálltalán nem alszik délután, és éjjel is max tíz órát alszik. Mindíg kevés volt az alvásigénye. Most négy és fél éves. Ha ráerõszakoltam a délutáni alvást, akkor még éjfélkor is fenn volt, és jelét sem mutatta hogy álmos lenne. Amíg itthon volt nem volt gond, de az oviban lefektették, na utána el is felejthettük az alvást, mert a gyerek minimum éjfélig fenn volt. Jelenleg nem jár oviba, ha pedig visszamegy, délben hazahozom, mert ezt sokáig nem lehet bírni.

5 hónapos babám éjszaka 2x ébred fel, egyszer felébred mert kell a cumija, rá 2 órára éhes. Egy nap éjszakai alvással együtt 10 órát alszik. Nem kevés?

Legjobb válasz: Nem kevés, ha kevés lenne aludna többet. Ha kevésnek gondolod akkor próbáld elaltatni nappal egy kicsit, ha nem sikerül akkor nem álmos :) babafüggõ

Nem kevés, ha kevés lenne aludna többet. Ha kevésnek gondolod akkor próbáld elaltatni nappal egy kicsit, ha nem sikerül akkor nem álmos :) babafüggõ
Ha kiegyensúlyozott a baba, akkor nem kevés. Ha sírós, semmi nem jó idõnként, akkor valószínûleg kevés.
Hát, ha kevés is nem nagyon tudsz mit csinálni. Max probalkozol napközben elaltatni, ha látod, hogy álmos.

Mikortól lehet a babát rászoktatni az éjszakai alvásra? És hogyan lehet? A kislányom (1 hónapos) napközben sokat alszik (4-5 órát), éjszaka, viszont felébred 2-3óránként. Jó lenne, ha ez felcserélődne.

Tudom, hogy még nagyon kicsi, van id?nk átszokni.

Legjobb válasz: Lehet, hogy egy picit felcserélte az éjszakát és a nappalokat. Próbáld meg napközben 3 óránként felébreszteni megetetni, és etetés után ,ha többet nem is tudod, de legalább 5-10 percet ébren tartani. Éjszaka pedig ne tedd tisztába, csak,ha muszáj, és teljes hang-, vizuális inger kizárása mellett próbáld etetni, aztán rögtön irány az ágy! Jó babázást.

Lehet, hogy egy picit felcserélte az éjszakát és a nappalokat. Próbáld meg napközben 3 óránként felébreszteni megetetni, és etetés után , ha többet nem is tudod, de legalább 5-10 percet ébren tartani. Éjszaka pedig ne tedd tisztába, csak, ha muszáj, és teljes hang-, vizuális inger kizárása mellett próbáld etetni, aztán rögtön irány az ágy! Jó babázást.
nekem azóta alszik éjszaka a babóm, amióta kialakítottuk az esti rutint. Fürdés, öltözés, krémezés, hintõporozás, evés, egy estimese (egészen pici kortól), aztán babazene és éjszakai fény be, villany le és alvás. Éjszaka még felébred enni 1x, de alszik is vissza rögtön, én kimegyek inni valamit, mire visszamegyek a szobába már alszik is.
Szia! Az én fiam 1 hós kora óta vigigalussza az éjszakákat, azóta alszi hason.
Meg tenyleg nagyon pici a babad, meg nem kell neki ataludnia az ejszakat. A babak attol nonek es fejlodnek, hogy esznek es alszanak, az elso hetekben nem is kell, hogy mas dolguk legyen. A fiam het hetes lesz es most jutottunk el odaig, hogy napkozben tobbmeta van ebren, oramu pontossaggal 3 orankent enni ker, ejszaka is eszik, de mar negy orankent. Szoval tudom, hogy faraszto az ejszakazas, de oruljunk annak, hogy ket etetes kozott ejjel alszanak es nem ringatni kell oket, mert olyan is lesz. Szerintem en megvarom, amig a baba magatol eljut odaig, hogy ejszaka nem ker enni, hanem aludni szeretne. Legalabbis nehany honapig meg turelmes leszek es kitarto. Egyebkent egy baratnom egy hetes babajat sikeresen raszoktatta arra, hogy vegig aludja az ejszakat. O cukros teat itatott vele nehany napig ejjel, ha a baba enni kert. A kolyok hamar rajott szerintem, hogy feleslegesen ker enni es egy ido utan inkabb aludt. Egyebkent tapszeres baba es nem ertettem egyett ezzel a modszerrel (a gyermekorvosa sem), ugyanis kis sullyal szuletett (2200 gramm), szoval lett volna mit fejlodnie es nem is nagyon hozott be azota sem semmit ebbol a lemaradasbol. Mar fel eves es most akkora a baba, mint az en fiam. Hosszu, de vekony. Nem hiszem, hogy genetika, mert a szulok is eleg nagyok. A doki szerint koze van ennek ahhoz, hogy a nap feleben nem kap enni. Hat igen, a gyermekgondozasban nem nagyon ertunk egyet. Szoval turelmet es szep egeszseges fejlett babat kivanok!

Mit gondoltok? Baj, ha egy 17 hónapos gyerek a Süsün alszik el délutánonként? Lányom alvása a karácsonyi jövés-menés óta erősen megborult, 1-2 helyett 3-4 körül alszik el, már tiszta fáradt, de nem tud elaludni, Süsün viszont 5 perc alatt elalszik.

Engem annyira nem is zavarna,csak attól félek, ha nagyon rászokik és olyan helyen akarnám altatni, ahol nem tudjuk nézni, ott hogy fog elaludni?

Legjobb válasz: Hátha ha már visszaszokott a régi kerékvágásba megunja. A legfontosabb, hogy kipihenje magát, párszor próbáld meg a Süsüvel, vagy hátha csak a zenéje is elég.

Hátha ha már visszaszokott a régi kerékvágásba megunja. A legfontosabb, hogy kipihenje magát, párszor próbáld meg a Süsüvel, vagy hátha csak a zenéje is elég.
Most igy jó neki, hagyd:) de aranyos!
Az én lányom is mesén alszik el, pedig nem is nézi, szerintem csak a duruzsolás kell nekik. Nem lesz semmi baja a süsütõl. az tény, hogy máshol nehezen alszik el az én lányom is, de úgy vettem észre, hogy inkább amiatt, hogy jönne-menne, nézelõdne annyi újdonság van. Így más helyen néha csak babakocsiba téve alszik el végkimerülésben, mikor már kihalt úton megyünk nincs látnivaló.

Hányszor kell ennie egy 2 honapos babának? Az én babám ujaban 4 szereszik naponta 9-13-17-20maj alvás 22töl reggelig (20to-22ig eszik).5.80kg és 700körül eszik meg egy nap nem kevés?

Legjobb válasz: Hát kb.6szor kéne ennie de ha a mennyiség megvan a kg-hoz akkor ez is elég. Amit írtál sztem teljesen elég neki még ha 4szer eszik is.

Hát kb.6szor kéne ennie de ha a mennyiség megvan a kg-hoz akkor ez is elég. Amit írtál sztem teljesen elég neki még ha 4szer eszik is.
Az én kisfiam 3 hónapos és õ eszik naponta 700-750 körül. Õ naponta 7szer eszik. Nem baj ha nem eszik annyit a lényeg, hogy a napi adag megvan. Örülj neki, legalább nem kell anyit etetni:) ) De az az esti két órás etetés az nagyon hosszú.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!