Találatok a következő kifejezésre: 2,5 hónapja kapcsolatba (5 db)

2, 5 hónapja vagyok kapcsolatba egy nős férfival. Kalandnak indult, de mára egymásba szerettünk! Mit kéne tenni hogy igazán boldogak legyünk?

Azt mondta rajtam múlik hogy elmondja e a feleségének. Én mondtam hogy még ne. A felesége mindig hivogat engem, hogy találkozgatok e még a férjével, és folyamatosan hazudok neki hogy nem. Mit tegyünk? Bevalljunk mindent, és elviseljem hogy ujjal fognak rám mutogatni hogy tönkretettem egy házasságot? De igy legalább nyiltan boldogak tudnánk lenni. Mit tegyek?

Legjobb válasz: 2,5 hónap elég ahhoz,hogy eldobjatok mindent egymásért? Én jártam hasonló cipõben 2 évig csináltuk,imádtuk egymást,mint két szerelmes kamasz és a megfelelõ idõt vártuk,össze akartunk házasodni.Én voltam az elsõ igazi nagy szerelme.És tudod mi lett?2 év után mikor már tényleg léphetett volna az ember jött a 2.nagy szerelme és dobott! Ne foglalkozz azzal,hogy ki fog mutogatni ha egy házasság nem mûködik,akkor abba kell hagyni,ha nem veled mással úi.megteszi.Az érzelmeknek nem lehet parancsolni. Csak még kevés az a 2,5 hónap. Ha gyerek is van esetleg nekik,miért lenne jó,hogy egy rossz házasságban,veszekedések közt nõljön fel,ha elválnak a szülõk is lesz apja és anyja. Szóval ne aggódj nem te tetted tönkre,ahhoz is két ember kell.A férj lépett félre,mert a feleségtõl nem kapott meg v.mit.Gondolom már nem szerették egymást. Azért addig ne legyetek túl nyíltak amég nem váltak el.

2, 5 hónap elég ahhoz, hogy eldobjatok mindent egymásért? Én jártam hasonló cipõben 2 évig csináltuk, imádtuk egymást, mint két szerelmes kamasz és a megfelelõ idõt vártuk, össze akartunk házasodni.Én voltam az elsõ igazi nagy szerelme.És tudod mi lett?2 év után mikor már tényleg léphetett volna az ember jött a 2.nagy szerelme és dobott! Ne foglalkozz azzal, hogy ki fog mutogatni ha egy házasság nem mûködik, akkor abba kell hagyni, ha nem veled mással úi.megteszi.Az érzelmeknek nem lehet parancsolni. Csak még kevés az a 2, 5 hónap. Ha gyerek is van esetleg nekik, miért lenne jó, hogy egy rossz házasságban, veszekedések közt nõljön fel, ha elválnak a szülõk is lesz apja és anyja. Szóval ne aggódj nem te tetted tönkre, ahhoz is két ember kell.A férj lépett félre, mert a feleségtõl nem kapott meg v.mit.Gondolom már nem szerették egymást. Azért addig ne legyetek túl nyíltak amég nem váltak el.
Üdv. a klubban! Ez nem egy egyszerû szituáció, egyik félnek sem. Nem hiszem, hogy rajtad kellene, hogy múljon, hogy elmondja-e a feleségének vagy sem, és a leírtak szerint már tud is a kapcsolatotokról. Hosszú távon neked sem fog jót tenni a sok hazudozás, én az õszinteség híve vagyok, viszont vedd figyelembe, hogy "még csak" 2, 5 hónapja vagytok együtt, ennyi idõ alatt alig lehet valakit megismerni. Ennyi idõ szerintem nem elég arra, hogy eldöntse, hogy hogyan, kivel tovább: a feleségével vagy veled? A HÁZASSÁGUKAT NEM TE TETTED TÖNKRE !!! Ha minden rendben lenne a házuk táján, akkor te most nem lennél a képben. Az újjal mutogatást (és egyéb gusztustalan, dedós viselkedést (nem akarlak elkeseríteni)) pedig kénytelen leszel elviselni. Jusson eszedbe, hogy minden csoda három napig tart! Ha pedig a felesége egy ép eszû nõ (kívánom neked, hogy az legyen), akkor elgondolkozik azon, hogy a férje miért lépett félre, és miért nem volt elégedett a házasságával. A kapcsolatotok elõbb-utóbb úgyis ki fog derülni, úgyhogy szerintem tisztább, ha oda áll a felesége elé azzal, hogy válni szeretne, mert te vagy neki, és veled szeretné élni az életét. Azt ugyan nem írtad, hogy van-e gyerekük, de az elõttem szólókhoz hasonlóan ez ügyben is szeretnék néhány sort írni. Ha van gyerek egy rosszul-, vagy egyáltalán nem mûködõ kapcsolatban, azt úgyis észre fogja venni a gyerkõc. A gyerekek nem hülyék! Melyik gyereknek jó az, ha úgy nõ fel, hogy a szülei folyton veszekednek, vagy egyáltalán nem beszélnek egymással. Ennek a viselkedésnek a következményeit mindig a gyerek szívja meg. Ha egy pár útjai elválnak, attól még mindkettõ megmarad a gyereknek: az anyját sem veszíti el, és az apját sem. A lényeg, hogy azon gondolkozz el, hogy a kapcsolatotok lehet-e olyan erõs, hogy együtt átvészeljétek a válást, az esetleges gyerek elhelyezést, és a továbbiakban boldogan éljetek együtt. Másnak is sikerült. Kitartás!
sztem ha tényleg szeretitek egymást akkor fog segíteni abban h az "ujjal mutogatós" korszakot átvészeljétek. és ugyanilyen alapon könnyebb felvállalni
Szerintem ha megéri, akkor hajrá, tegyetek valamit a boldogságotokért. Szerintem sokkal nagyobb bûn tettetni a szerelmet, mint felvállalni, ha már nem szereti!
szerintem szemétség tönkretenni egy családot!! A sok hazugság pedig azt fogja eredményezni, hogy senki nem fog neked hinni, aztán majd megnézheted magad! a 2, 5 hónap véleményem szerint nagyon kevés. Mint írtad, kalandnak indult, szerintem még most is az. Neked azért mert élvezed a bújkálást, neki meg azért, mert titkolózhat. nem értelek hogy tudsz ilyen férfit szeretni, aki otthagyja a családját. majd veled is ezt teszi egyszer......és megérdemled!!!
Van-e gyereke? Ha van gondolj bele, szegény gyermek mit élhet át akkor, mikor megtudja, h az apja mit tett... Ha nincs, csak a lelkiismereteden múlik, másra ne számíts...
Az ilyenek miatt mennek tönkre a kapcsolatok! Huhh de nagy kaland lehetett! Csak abba nem gondoltok soha bele, hogy ez milyen a megcsaltnak! 1 éve csalt meg a párom és ugyanúgy fáj... De a te dolgod!
Ahhoz mit szólnál ha téged ugyan igy megcsalna? Megteheti nem? Arra nem gondoltok mit érezhet a feleség? Hmm? Igen...tönkre tettél egy házasságot de a a palid is megéri a pénzét!
A kérdező hozzászólása: köszi a véleményeket, jókat és rosszakat is egyaránt! Mára már lassan 4 hónapja vagyunk együtt, nem is titkolózunk, mindenki tud rólunk, az egész rokonság, ismerõsök. Egyetlen a probléma hogy a feleség a mai napig zaklat, hívogat, nem tud beletörõdni a helyzetbe. Pedig úgy néz ki muszáj lesz. Köszi mégegyszer a kommenteket.

Miért ilyen kegyetlen a lányom? 18éves lett tavasszal és a nyáron elköltözött a 2, 5 hónapja tartó kapcsolatába, igaz sok probléma volt már vele sajnos az utóbbi 1, 5 évben!

Legjobb válasz: Az, hogy mi motiválhatta, csak te tudod kideríteni. Próbálj vele beszélni (ne sms, meg e-mail, ezek nem beszélgetések), lehet, hogy csak veled elutasító, próbáld a testvéreit "ráuszítani", próbáljanak õk beszélgetni vele. Ha van barátnõje, hívd fel, találkozz vele. Csak ezeket tudom tanácsolni. És kitartást :)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást nektek aranyosak vagytok remélem minden helyre jön hamarosan, legalább is bízom benne! Az állatnak annyit üzennék jobb lett volna ha az állatkertben marad mert sok marhaságot írt megint, szerintem rettentõen unatkozik ezért aztán alig várja azt akibe bele köthet sajna ezt élvezi név és arc nélkül mer másokat csesztetni, olcsó szórakozás végül is szerintem férfi a közelébe nincs gondolom pont ezért !!!!!!
A kérdező hozzászólása: Tegnap 14 03 as nak! Látom nincs közöd a gyerekneveléshez és minden leírt szavamat szépen ellenem fordítottad kicsit rá keményítve ! Szép lenne ha nem foglalkoznék azzal , hogy kivel áll szóba és mit tesz csak azért mert már 17 éves volt. Van neked lányod vagy gyereked egyáltalán?????? Kétlem , és ha van is sokat nem törõdhetsz vele, mert bizony ilyenkor is oda kell figyelni rájuk és fõleg ilyenkor. Csak azért mert már hivatalosan nagykorú attól még a gyerekünk ! Ismétlem nem ütöttem vágtam és nem üvöltözésben nõtt fel, de nem muszáj jól értelmezni és ilyen rosszindulatú válaszokat írogatni bár lehet te csak ezért ülsz a gép elõtt , hogy másokat ledegradálj, megalázz biztos jólesik neked is bántani valakit mert talán otthon papucs szereped van , vagy nincs már egy barátod, barátnõd sem amin egyáltalán nem is csodálkozom! Nagy az isten állatkertje és nyitva van a kapu!
Az, hogy mi motiválhatta, csak te tudod kideríteni. Próbálj vele beszélni (ne sms, meg e-mail, ezek nem beszélgetések), lehet, hogy csak veled elutasító, próbáld a testvéreit "ráuszítani", próbáljanak õk beszélgetni vele. Ha van barátnõje, hívd fel, találkozz vele. Csak ezeket tudom tanácsolni. És kitartást :)
Húú de okosak akik így lehordják a kérdezõt! Remélem nektek sosem lesz gondotok a gyereketekkel. Sajnos nem igaz teljesen hogy olyan a gyerek amilyennek neveljük. Ugyanabban a családban , ugyanúgy nevelt gyerekek között is lehet óriási különbség. Sokat jelent az egyéni vérmérséklet és a társaság is. Én nem érzem a hozzászólásokból hogy a kérdezõ egy gyerekverõ szörnyeteg lenne. Ha nem érdekelné a lánya sorsa akkor nem izgatná magát az egészen, hanem örülne hogy megszabadult tõle. Szóval kicsit vissza kellene venni, és több tiszteletet egymás iránt.
Egy romával jött össze? Hát szerintem attól nem fog tiszteletet és becsületet tanulni. Próbálj meg megnyugodni, és tereld el a gondolataidat róla. Hidd el, õ fog menni majd hozzád. Nekem az anyám viselkedett borzalmasan vele, ok nélkül és 1, 5 évig nem beszéltünk, nagyon nehéz volt, de megérte. Kérdés, hogy a késõbbiekben mennyire tudod ezt feldolgozni, nekem a mai napig gyomorgörcsöm van ha pl azt hallom a hangján h ideges.
Szia! A lányod felnõtt nõ, ha õ úgy érezte, hogy neki jobb a 2, 5 hónapos kapcsolatában, mint veled, akkor azért elgondolkoznék, hogy mi a baj az én és a lányom kapcsolatában. Lehet, hogy semmi, csak az ismeretlen helyzet hajtotta kíváncsiság az erõsebb, bár ha 1, 5 éve van vele probléma, akkor nem biztos.
Nem hinném, hogy a lányod kegyetlen, de ha mégis, hát te nevelted belé. Nem veréssel nevelünk egy gyereket, mert mint látod, annak nem nagy haszna van. Na, ezt most már te is látod. Oka van a lányod viselkedésének és oka van, hogy mégcsak feléd se néz. Te meg pontosan tudod az okokat, amiket magadban kell keresni. Csak szégyenled még magad elõtt is, ezért itt vársz megerõsitést, hogy igen, fúúú, milyen kegyetlen a gyereked, te szegény...
Még annyit, hog yzaért, mert beiskoláztad és felnebelted, azért a lányod nem KÖTELEs hálásnak lenni, ez a te kötelességed volt, ezér tnem jár cserébe semmi. Ha tisztességben, becsületben, szeretetben nevelted (volna), még azért se jár cserébe semmi.
Kedves Mindenki, aki a kérdezõt oktatja nevelésbõl: 11-21 00:04 válaszoló az utolsó másfél sorában a legnagyobb okosságot írta le. Kérdezõ, ne add fel. Késõbb is megérhet a lányod, Van elhúzódó kamaszkor, amikor a tekintély és a családi kapcsolatok terhesek és nyomasztóak, ez idõvel belesimul a felnõttkorba.Lehet, hogy holnap jön el az idõ, lehet, hogy 1-2 év múlva. Tudasd a lányoddal, hogy hozzád bármikor jöhet.
Én sem csodálkozom, hogy ott hagyott a lányod, ha idegenekkel így beszélsz, hogyan bánhattál szerencsétlennel, hogy inkább elmenekült egy olyan családhoz, mint amilyet írtál? És egyébként biztos vagyok benne, egy felnõttet nem lehet veréssel, ordibálással lebeszélni semmirõl. Neked sem sikerült. Úgyhogy mirõl beszélünk? Lehet, hogy még a szalagavatójára se hív el. Nézd, lehet, hogy állat vagyok, de remélem az állatoknál az utódok többre becsülik szülõanyjukat, mint téged a lányod, máris jobb az életem. És lehet még a diplomaosztójukon is ott leszek. Én állat.
A kérdező hozzászólása: 4 hónapja nem beszél velem !Egy idegentõl kért tanácsot meghívjon e a szalagavatójára ettõl én borzasztóan érzem magam hisz nem mások iskolázták be és én neveltem fel ! Voltak nézet eltéréseink ami sajnos a pofozkodásig fajult egyszer egy évben de nekem kicsit tovább fájt mint neki de már tehetetlennek éreztem magam , ugyanis ezeket a pofonokat sok sok beszélgetés elõzte meg amikor megfogadott mindent de ez csak 1 2 napig tartott , utánna ha szólni mertem torka szakadtából leüvöltött nagyon sokszor már a többi gyerekem mondta kérdezte anya , hogy bírod ezt elviselni ? Írtam neki mert belehaltam kicsit abba , hogy elment a barátja válaszolt ebbõl következtettem lehordott bennünket mindennek a testvéreivel együtt és azt mondta a barátja aki hozzá teszem( úri roma fiú nincs velük bajom de a lányom utálta õket mindég elvileg), hogy én üztem el itthonról mert ütöttem vertem ami nem igaz a többieket sosem kellett megpofoznom nem is volt 37 ével idõsebb pasijuk és nem is tettek tönkre olyan kapcsolatot ahol a fiúnak 3 éve menyasszonya volt sajnálom próbáltam jó útra terelni de azt hiszem õ nem így látja.
Azt írod, az utóbbbi másfél évben lett vele probléma, ami pofozkodásig fajult. Miért pofoztál fel, ütöttél meg egy majdnem felnõtt embert? Ennél megalázóbb dolgot nem tudok elképzelni. És csodálkozol, hogy nem tartja veled a kapcsolatot? Valójában semmi közöd ahhoz, hogy elcsábított egy 37 évvel idõsebb családapát, ha van is véleményed, azt sem üvöltözve és veréssel kell nyomatékosítani. És ha te üvöltöztél meg verted, mit vártál? Érthetõ, hogy nem keresi a kapcsolatot, mert úgy hiszi te csak üvöltözni meg verekedni tudsz. Ezt kellene elhitetned vele, hogy ez nem így van, megváltoztál.
en ugy gondolom visszamenoleg kellene a hibat keresni a kapcsolatotokban, ki mit nem mondott el a masiknak, mi fajt neki, mi bantotta, illetve a BIZALOM...
Sehol nem állitottam, hogy tökéletes lennék, de ha idézed, hol utaltam arra, akkor mea culpa. Te viszont ezt irtad: "Voltak nézet eltéréseink ami sajnos a pofozkodásig fajult egyszer egy évben de nekem kicsit tovább fájt mint neki de már tehetetlennek éreztem magam "
A kérdező hozzászólása: Kedves 11 55 ös én nem neveltem veréssel a gyermekeimet most sem teszem 4 gyermeket nevelek 17, 14, lányok 12, 4 fiúk !!! Nincs szükség a verésre értelmes gyerekek a nagyok közép sulisok oktatást tanul a 17 éves ügyvitelt a kisebb ! A nagylányom idegen vezetõ lesz most fog végezni inkább gondolom azt , hogy sok mindent megengedtem neki sem mint azt , hogy túl sokat bántottam volna , remélem te nem fogsz hasonló cipõben járni mert hidd el nem könnyü sírva ébredni éjszakánként és rajta agyalni nap mint nap, gondolom te tökéletes vagy!
A kérdező hozzászólása: Egyedül neveltem fel az édesapjuk meghalt még pici volt ! Nagyon jó kapcsolatunk volt mindent megtudtunk beszélni õ volt az én legnagyobb gyerkõcöm a legjobb barátnõm nagyon sok mindent megengedtem neki talán nem kellett volna nem tudom lehet rosszul csináltam de többet szerettem volna adni mint amit én kaptam gyerekként. 3 testvérével neveltem egyedül õket nekem csak õk voltak, már van egy normális kapcsolatom hála az égnek és itt van a többi gyerekem is akiket imádok de hiányzik õ is nagyon sosem gondoltam volna , hogy így eltud hagyni minket vajon mi motiválhatta? Az árvasági családi ami most már az övé hát ha az övé mert azt hallottam annál a családnál le kell adni? Vajon meglesz mindene a szalagavatóra?
hát ha nem volt nemi kapcsolatod nehezen esel teherbe.
Röviden: NEM! Amíg nem vagy tisztába a tested mûködésével, szerintem ne szexelj. Hány éves vagy?
tuti nem vagy az, csak a gyóygszer abbahagysa kavar be
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! 21éves vagyok, de már régóta szedek fogamzásgátlót és eddig mindig megjött! Eléggé megijedtem amikor nem jött tényleg a legrosszabbra gondoltam! Úgy nézz ki tényleg nem vagyok tisztába a saját testemmel!

1, 5 éve élek együtt a barátommal, de kb. 2 hónapja a kapcsolatunk nem olyan, mint régen volt. Lassan épül le köztünk minden vagy csak megszokás?

Nincsenek meghitt bens?séges beszélgetések, szex szinte semmi, egyáltalán nem ugy viselkedünk egymással mint akik szerelmesek.Ebb?l következik hogy nemtudom hogy szeretem e még vagy csak megszokás?Hiányzik az ami régen volt,(a szenvedély, az odafigyelés).Lehet hogy lassan épül le a kapcsolatunk amig vége lesz?vagy ez csak egy szokásos hullámvölgy?és mit tudnék ellene tenni?

Legjobb válasz: Magad írtad, hogy nem úgy viselkedtek, mintha szerelmesek lennétek és már magad sem tudod, hogy mit is érzel iránta pontosan. Lehet, hogy beszélnetek kéne errõl közösen, hogy mi legyen. Csupán ragaszkodásból ne maradj vele. Keresd a kalandokat vagy próbáljatok ki együtt valami újat. Hátha ez feldobja a kapcsolatot. Nem kell nagy dolgokra gondolni! Esteleg egy új fehérnemû vagy egy új pozitúra, de ezek csak közhelyek. Csak ezek olyan apró jelek, amelyekbõl kiderülhet, hogy mit éreztek még. Ha megindítanak ezek a dolgok valamit a párodban vagy benned, akkor még nem aludt ki a láng, viszont, ha már ezek sem csigáznak fel és inkább belefáradtál, akkor el kell, hogy válj tõle és ismerkedj meg új emberekkel!

Magad írtad, hogy nem úgy viselkedtek, mintha szerelmesek lennétek és már magad sem tudod, hogy mit is érzel iránta pontosan. Lehet, hogy beszélnetek kéne errõl közösen, hogy mi legyen. Csupán ragaszkodásból ne maradj vele. Keresd a kalandokat vagy próbáljatok ki együtt valami újat. Hátha ez feldobja a kapcsolatot. Nem kell nagy dolgokra gondolni! Esteleg egy új fehérnemû vagy egy új pozitúra, de ezek csak közhelyek. Csak ezek olyan apró jelek, amelyekbõl kiderülhet, hogy mit éreztek még. Ha megindítanak ezek a dolgok valamit a párodban vagy benned, akkor még nem aludt ki a láng, viszont, ha már ezek sem csigáznak fel és inkább belefáradtál, akkor el kell, hogy válj tõle és ismerkedj meg új emberekkel!
Nálunk is volt ilyen hullámvölgy, és ma már boldog házasságban élünk, kisbabát várunk. Ez egy mélypont IS LEHET AKÁR. Ha meg tudjátok beszélni a problémát, és mindketten változtatni akartok rajta, akkor pozitív fordulatot vehet a dolog. Ha mindenki magában õrlõdik, az a legrosszabb. A kommunikáció hiánya a kapcsolat biztos halála... :( Ha úgy érzed megér egy próbát, beszéljétek meg. Ha nem akarod folytatni tovább, akkor is beszélni kell a pároddal errõl. (Nem tudom megtetted-e már...)

Felvettem a kapcsolatot egy mo-on ismert tenyésztõvel, már 2 honapja. Most születtek meg a kutyusok, de 5 kanra van 19 jelentkezõ. és most 3hetes korában le kéne foglalnom a kutyát. Különben nem jut?

A kutya 150ezer ft-ba kerül, oltással, tk-val, chippel, adásvételivel. érdemes lefoglalNem szaporitó meg ilyenek mielött valaki azt mondja.

Legjobb válasz: Staffordshire Terrier amugy.

A kérdező hozzászólása: Staffordshire Terrier amugy.
Nekem is volt elsõ választású kölyköm. A tenyésztõvel nagyon jó volt a kapcsolatom. Tudta, milyen elvárásaim vannak a kölyökkel. Amikor mentem érte, megmutatott kettõt, hogy szerinte bennük van az, amit szeretnék. Én meg kiválasztottam az enyémet a kettõ közül. Természetesen láttam a többit is.
A kérdező hozzászólása: az biztos hogy jobban tudja ezért is bizom rá, hogy segitsen.és bizok benne
Maradjunk annyiban h az ilyen típusú gazdik foglalása egyáltalán nem objektív. Látja a kölyköket 1-2-3 órán át, az nem feltétlen mutatja azt az összképet amit a tenyésztõ a kezdetektõl lát. Jól hangzik h elsõ választó vagy, de szerintem a tenyésztõ jobban tudja... illetve a jobb helyen végeznek puppy teszteket, a legelterjedtebba Volhard. Abból lehet következtetni a kölykök jellemére. Jobban mint abból h Te majd laikusként jól megnézed és kiválasztod amelyik elõször odamegy hozzád...h aztán nagy romantiuksan azt lehessen mondani h a kiskutya kiválasztott engem :o)))
A kérdező hozzászólása: de nem a szin a fontos.hanem az összkép
A kérdező hozzászólása: lemegyek foglalni, és elsõként választok.
Azért ennyi pénzért választhatsz? Igaz, távol van a tenyésztõ, de neked teljesen mindegy, milyen természetû lesz a leendõ kutyád? ha foglalózol, hányadikként választhatsz? A foglalást meg neked kell eldöntened, érdemes-e számodra?
Szerintem ez még késõi is, akit én néztem ki, ott már a születés elõtt ki kell fizetni a foglalót. Persze ha nincs olyan kutya amilyet szeretnél, akkor nem veszik el a pénzed.
A kérdező hozzászólása: igen ahhoz is ragaszkodik hogy õ fogja elhozni nekem a kutyát.250km re van tõlem pedig.csak hogy megnézze hova kerül.
igen, le kell foglalni, ez így mûködik. Mondjuk nem tudom, milyen tenyésztõ, de általában nem úgy történik ez a dolog, hogy aki kapja, marja, hanem jelentkezési sorrendben, de ha az elsõ nem felel meg az elvárásnak, akkor nyilván õ bukta, és jön a következõ. Mármint a lelkiismeretes tenyésztõ megnézi a leendõ gazdi lakhelyét, kikérdezi, stb.
ha akarsz kutyát akkor foglalót kell letenned de errõl úgyis írtok majd papírt
akitõl én szeretnék nem kért foglalót, csak majd a kölykök születése után, mondván, ha nem születik olyan, amilyet szeretnék, akkor minek. viszont fel van neki írva sorban, hogy ki mikor jelentkezett és úgy választhatunk majd, nyilván ha valaki közben meggondolja magát, akkor változik a sorrend. ha szeretnéd a kutyát én lefoglalnám a helyedben, ha ekkora túljelentkezés van, különben elviszik elõled :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!