Találatok a következő kifejezésre: 2,5 éves mostanában (24 db)

Lehet szeparácios szorongás 2, 5 évesen? Mostanába állandoan anya, anya, csak engem akar, bár eddig is anyás volt, de most rettenetesen

már apa nem is altathatja,mert fél orán átt értem ordit.miért?pedig egésznap vele vagyok.

Legjobb válasz: Pont errõl beszéltem a minap a férjemmel, nem értjük, hogy mi történt a kislányunkkal mostanában, mindig én kellek neki, még a bevásárlókocsit is csak én tolhatom, én adhatom oda neki a vizet, én vehetem csak le a nyakából a pártedlit. Ha nem egyszerre lépek ki velük az ajtón, akkor ordít, hogy "anya gyere" és toporzékol. Lányom is tök jól elvolt eddig az apjával is, de egy-két hete megbolondult és csak én vagyok a jó. Ja, márciusban volt 2 éves.

Pont errõl beszéltem a minap a férjemmel, nem értjük, hogy mi történt a kislányunkkal mostanában, mindig én kellek neki, még a bevásárlókocsit is csak én tolhatom, én adhatom oda neki a vizet, én vehetem csak le a nyakából a pártedlit. Ha nem egyszerre lépek ki velük az ajtón, akkor ordít, hogy "anya gyere" és toporzékol. Lányom is tök jól elvolt eddig az apjával is, de egy-két hete megbolondult és csak én vagyok a jó. Ja, márciusban volt 2 éves.
Na hát az elsõ választ mintha én írtam volna! Szintén márciusban volt 2 éves a lányom és olyan mint akit kicseréltek. Eddigi tündéri kislányomra nem ismerek rá néha!

Lanyom 2.5 eves. Mostanaban eszrevettem hogy sokat nyul a suniahoz. Hasonlo koru lanyok anyukai nallatok volt/van ilyen? Mit tesztek? Bovebben lent!

1-2 het vettem eszre hogy sokat piszkalja a sunijat.Eloszor azt hittem biztos elcsuszott a bugyija es azt igazgatja!De amikor tobbedjere lattam feltuno volt mar.Aztan nemreg ugy aludt el hogy az egyik alvos dolga a laba kozott volt.Most mar elalvaskor mindig megprobalja odatenni vagy ugy ringatja a csipojet vagy a kezet teszi oda stb.Tudom hogy most kezdi el "felfedezni"magat de nem tudom kezelni a helyzetet!!1Azt tudom nem szabad raformedni mert a kesobbikeben gondjai lehetnek belole.De nincs kitol tanacsot kernem es nagyon tehetetlen vagyok es bevalom idegesit!Mert meg csak 2.5 eves es lehey hulyen hangzik de morbidnak gondolom.Tudom nem szandekosan csinalja de tenleg nem tudom kezelni ezt a helyzetet!Szokatam mondani ne tesze oda az allatkajat mert megnyomja a hasat es faj neki stb.De csak probalkozik.Hogy szoktassam le rola?Vagy barmi tanacs!Csak rossz belegondolni hogy az en kislanyom a szeme lattara fogdossa magat!Nekem ez hirtelen sok!Remelem megertitek!Varom a tanacsokat!

Legjobb válasz: El kell fogadni. Hagyd figyelmen kívül, amit csinál, mintha nem is látnád. Megértem, hogy fura, de ez van.

El kell fogadni. Hagyd figyelmen kívül, amit csinál, mintha nem is látnád. Megértem, hogy fura, de ez van.
Ismerkedik a testével.
Tényleg, mondd azt neki, hogy titok és hogy akkor szabad csak csinálni, ha senki más nem látja. Nem azért, mert baj, hanem mert titok :)
Annyit tehetsz, hogy megbeszéled vele, ilyeneket nem szabad más emberek elõtt csinálni. (Azt sajnos nem tilthatod meg, hogy egymagában csinálja, tényleg a gyermekek pszichoszexuális fejlõdésének része.... Kinél kevéssé, kinél jobban jön elõ.) A gond általában akkor van pszichológiailag, ha minden más tevékenysége elé helyezi, és nyilvánosan, belefeledkezve csinálja. Arra figyelj, ha elkezdi és más is van ott, soha ne alázd meg a másik elõtt, hívd ki a szobából, tereld el a figyelmét, és akkor beszélj vele, ha már ketten vagytok. Ne bûnös dologként állítsd be, mert örök életre bûntudat kapcsolódhat neki a szexualitáshoz. Tereld el a figyelmét, ha nagyobb lesz, már azt is megérti majd, hogy milyen keretek között engedhetõ meg ez az egész.
maximum annyit, hogy elmondod neki, hogy mások elõtt nem illik nyúlkálni a nunijához..azt szerintem megérti..
A gyerek normális fejlõdésébe ez beletartozik. Ne azt nézd, hogy neked morbid, hanem azt, hogy neki mi a jó. Ne okozz neki frusztrációkat!
Én is ovis koromban jöttem rá erre :) mondjuk én titokban csináltam, de tényleg ne figyelj oda rá..ez van elmagyarázni sem tudod, hogy miért nem szabad, mert úgyse érti mi történik vagy miért nem szabad...talán majd késõbb ha idõsebb lesz..
7 honapos volt a lanyom, orvosrol orvosra jartunk, mert napjaban tobbszor megfeszitette magat es furcsan mocorgott. Aztan az epilepszia vizsgalaton kozoltek velunk, hogy a gyerek maszturbal. Ott lefottem, neztem bamban az orvosra. Neki meg csak el se lehetett magyarazni, hogy masok elott nem szabad ezt csinalni. 2 es fel evesen a te lanyod viszont mar megerti, hogy ezt szabad csinalni, de nem masok elott. Ne erezd magad kellemetlenul, ha latod, mert ezzel csak frusztralod ot.
az ilyen morbidérzésû anyukák lányainak nem lesz aztán soha orgazmusa, és nem mernek szeretkezni csak sötétben lyukas lepedõn keresztül
Kedves Hosszan Író! Én írtam, hogy köszönöm! És komolyan is gondoltam! Én vagyok a babakocsis anyuka:o) Nagyon jó volt így hosszan, alaposan, összeszedve olvasni a témáról. Eddig is tudtam, hogy természetes, de azért nehezen kezeltem lelkileg. Sokat segített az írásod! Ne haragudj, ha félreérthetõ voltam a köszönettel! Tényleg KÖSZÖNÖM!!!!!!
Én komolyan köszönöm:)
Kedves hosszan író!!! Köszönjük szépen!!!!
rokon picilánynak eronyuszija volt éjszakája. Használta rendesen:) senki nem foglalkozott ezzel. Mindenki csinálja.
Elõzõ vagyok. Mivel hosszan írtam, elõfordul ilyen esetben pár mellégépelésem, elnézést érte. :) Majd dekódoljátok. ;)
Sokféle választ kaptál, így én már nem ismétlem meg. Azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy mondd meg neki, hogy nem baj, ha csinálja, ez nem rossz, de csak egyedül csináljuk, mások elõtt nem. Ne hitesd el vele, hogy rosszat csinál, ne szólj rá, ne ébressz benne lelkiismeretfurdalást, mert jól kicseszel vele. (azt se csináld, amit az egyik válaszoló írt, hogy a nevét mondta, és máris tudta a gyerek hogy rosszat csinál?! -ugyanis nem csinál rosszat, teljesen természetes amit csinál, csak a lényeg, hogy ne mások elõtt csinálja.)
Nincs abban semmi morbid, ha egy kislány piszkálja a punciját! Ez EL KELL FOGADNOD, MERT TELJESEN TERMÉSZETES DOLOG!!! Csak annyit tegyél, hogy szépen elmagyarázod neki, hogy akkor csinálja, ha egyedül van, mert más elõtt nem illik fogdosni a punciját, de azt is tedd hozzá, hogy egyedül nyugodtan csinálhatja, de viszont csak tiszta kézzel nyúlhat a puncijához!!!!
Lányom most 10 éves.Kisebb korában 3éves volt azt hiszem amikor észrevettem.Mindég csak a nevét mondtam olyankor és tudta, hogy nem jó dolgot csinál, nem kiabáltam egyszer elmondtam neki, hogy ezt nem szabad és utána elég volt ránézni.És szépen lassan kinõtte.Szerintem ne csinálj ebbõl nagyobb problémát mint ami.Szerintem te is és én is csináltuk csak nem emlékszünk rá.Természetes dolog.
Én is szoktam már ovis koromban, bár belém jól belenevelte nagymamám, hogy fúj, koszos, büdös, undorító a puncim. Na jól odavágott a szexuális életemnek ez a neveltetés. Amit tenned kell, hogy elmondod neki, hogy mások elõtt ezt nem szabad csinálni. hozzáteszem, a kislányom egy éves, ha lekerül a pelus abban a pillanatban a csiklójánál kalandozik a kis keze. Most nézz magadba, térj vissza a gyerekkorodba: te is gyûrted a takarót a lábad közé.... Igaz? Õ ebbõl annyit vesz észre, hogy kellemes érzés, ha a nunijának feszül a plüss. De ez nem rossz, nem bûnös dolog. A lényeg, hogy azért tényleg ne mások elõtt matasson a bugyiba!
A kérdező hozzászólása: Hat nem tudom!Anyukam ovono es o szokott olyanokat meselni!!Volt mar jo par 3 -4 eves kislany a csoportjaba aki alvas helyed rendesen okkielegitest vegzett a tobbiek elott!Durva ezt hallani de igen!En azert nem akarom rahagyni ezt igy valahogy!Nekem ez tul "morbid" egy kisgyereknek!
Most is jelezném itt: nem félreérthetõ volt a "köszönöm", hanem mivel már több alaptalan támadás ért engem a fórumon az irígyeimtõl, én vagyok olykor bizonytalan, ki ironizál egy dicséret kifejezésével, és ki nem. Nagyon szépen köszönöm az õszinte hálát neked -és látom, közben másvalaki is megköszönte-, köszönöm nektek a bíztató szavakat, ezek szerint van értelme segítséget nyújtanom a fórumon, megnyugodtam. :) (Ha csak néhány emberen segítenek soraim, már akkor is megérte. :) ) Bár hozzáteszem: én se vagyok mindentudó, se mindent tapasztalt az ovisokról (sõt, a bölcsisekrõl ráadásul kevés gyakorlatom van), szóval olykor én is tanulok újat másoktól, tõletek. :)

8 éves lányom 2, 5 éves kora óta szobatiszta, de mostanában elég sokszor bepisil éjjel (heti 2 szer 3 szor. Mitől van ez?

Legjobb válasz: Beszélj a gyerekorvossal. Lehet felfázás, de lehet lelki oka. Mindenesetre nem ok nélküli ez a változás. Az orvos tudni fogja, hogy derítse ki.

Beszélj a gyerekorvossal. Lehet felfázás, de lehet lelki oka. Mindenesetre nem ok nélküli ez a változás. Az orvos tudni fogja, hogy derítse ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Nem szidtam meg érte!
Igaza van az elsõ válaszolónak! De azt hozzáteszem, hogy ezért soha ne szidd és ne szégyenítsd meg!!!
lelki okok miatt bepisiltem kamaszkorig

Mi lehet a kisfiammal mostanában? Most múlt 2, 5 éves. Pici korától külön szobában alszik, nem volt ezzel eddig gondunk. Most a 3. éjszaka kel sírva, jön be hozzám, és velem akar aludni

Gondoltam arra, hogy megijedt valamit?l, de ez most rendszeresen el? fog fordulni? Az els? éjszaka 2-3 óra után vissza mentünk a szobájába és aludt tovább, tegnap éjszaka már nem volt hajlandó, csak velem aludni Mit csináljak? Legyek következetes, vagy hagyjam most ezt rá,mert valami baja lehet?

Legjobb válasz: Szerintem még 1-2 napig hagyd rá, de napközben faggasd ki, hogy mitõl ijed meg. Nincs bent neki éjszakai fény? Lehet, hogy nem szeret sötétben lenni. 1-2 nap után, ha még mindig fent áll a probléma, légy kicsit következetes, de csak akkor, ha semmi nem áll a háttérben.

Szerintem még 1-2 napig hagyd rá, de napközben faggasd ki, hogy mitõl ijed meg. Nincs bent neki éjszakai fény? Lehet, hogy nem szeret sötétben lenni. 1-2 nap után, ha még mindig fent áll a probléma, légy kicsit következetes, de csak akkor, ha semmi nem áll a háttérben.
Szerintem el fog múlni, ez csak egy korszak, sok az új ismeret, ami szorongást válthat ki. Úgy sem akar a szobájában aludni, ha ott vagy vele, amíg elalszik? Az én kisfiam tudja, h. ki fogunk jönni, amint elaludt és elfogadja (bár azért örülnék, ha már egyedül el tudna aludni).
Körülbelül 2 éves koruktól képesek a gyerekek álmodni. De õk még nem tudnak különbséget tenni álom és valóság között, nem is tudják, hogy amit láttak az álom volt, nem értik az álom fogalmát sem. Õ most kezdett el álmodni, elkezdett esetleg ijesztõ dolgokat látni éjjel. Kihez meneküljön? Nyilván anyuhoz. Ott megnyugszik, nem folytatódik a rossz "látomás" sem. 2 dolgot tehetsz, szerintem egyik se rosszabb a másiknál. Vagy magad mellett megnyugtatod, megbabusgatod és következetesen mindig visszakíséred, vagy hagyod magad mellett remélve, hogy elmúlik hamar a rosszat álmodós idõszak és akkor már nem fog kifutkosni.
Lehet szeparációs félelem is, vagy sötéttõl való félelem. Semmiképp ne kényszerítsd, hogy külön aludjon, ha szüksége van Anya megnyugtató közeléségre, és számodra sem elviselhetetlen az ezzel okozott kellemetlenség. Adj elalvákor a keze ügyébe egy általa is mûködtethetõ fényforrást. Ha kellemetlen elválási élménye van a közelmúltból, inkább a szeparációs félelem lesz, de enélkül is elképzelhetõ, mert elég jellemzõ 3 éves kor körül. Idõvel meg lehet próbálni felváltani Anyát egy kedvenc alvós "baráttal", annak biztosítása mellett, hogy ha fél, átmehet hozzád.
A kérdező hozzászólása: Elnézést, hogy csak most köszönöm meg a válaszokat! Azóta vannak jobb és rosszabb éjszakáink is:( De reméljük lassan minden vissza áll a régi kerékvágásba:)

Kislányomnak 2, 5 éves lisztérzékenység megerősítésére biopsziát akarnak csinálni. Írnának olyanok akiknek a gyerekénél csináltak mostanában ilyet vagy ismernek olyat akinél igen hogy hol csinálták a vizsgálatot és hogyan altatásban stb?

Legjobb válasz: Nekem csináltak biopsziát kétszer is, igaz, felnõttként. Elsõként nagyon rosszul viseltem, leginkább azért, mert féltem. Másodszor már tudtam, hogy mire számítsak, ekkor sem volt kellemes, de annyira jól viseltem, hogy az orvos még meg is dicsért. Mivel nagy önuralmat igénylõ vizsgálat (kb. 10 percen át mozdulatlanul kell lenni, közben kisebb dolgokat csinálni, pl. most lélegezz mélyeket stb.), és nem is kellemes, ezért a gyereknek én biztos, hogy altatásban csináltatnám. Azt viszont nem tudom, hogy altatást hol lehet kérni. Felnõttek is nehezen bírják egyébként, a legtöbb felnõtt sem bírja elsõre végig. Én is így voltam vele.

Nekem csináltak biopsziát kétszer is, igaz, felnõttként. Elsõként nagyon rosszul viseltem, leginkább azért, mert féltem. Másodszor már tudtam, hogy mire számítsak, ekkor sem volt kellemes, de annyira jól viseltem, hogy az orvos még meg is dicsért. Mivel nagy önuralmat igénylõ vizsgálat (kb. 10 percen át mozdulatlanul kell lenni, közben kisebb dolgokat csinálni, pl. most lélegezz mélyeket stb.), és nem is kellemes, ezért a gyereknek én biztos, hogy altatásban csináltatnám. Azt viszont nem tudom, hogy altatást hol lehet kérni. Felnõttek is nehezen bírják egyébként, a legtöbb felnõtt sem bírja elsõre végig. Én is így voltam vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat .Igen és is olyan helyet keresek ahol altatásban csinálnák meg mert még magamnak sem engedném nem abban :)
Ismerõs gyerekének csinálták, alapból altatásban.

Mit tegyek, ha 2, 5 éves kislány figyelemből pisil, (és mostanában már kakil) be?

Sokszor úgy próbál viselkedni mint egy feln?tt, ett?l olyan mint egy hisztis kamasz, tör, zúz, mindent kiborít, semmire nincs tekintettel. Iszonyatosan hisztis és akaratos, a figyelemmegvonás nem használ nála, mert akkor a fentieket produkálja. Nagyon fárasztó, mert e mellé még társul a napi rosszaság, sokszor nagyon agresszív, és 'színészkedik' hogy ne kapjon büntit. Nagyon szeretem, de muszáj kitalálnom valamit mert kés?bb úgy érzem ennél csak rosszabb lesz.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy hiperaktív? Te vagy az anyja, úgy tudsz hatni rá, ha ezt õ is érzi, és mivel te vagy a felnõtt, rád kell hallgatnia. Ha rosszat csinál, büntesd meg, és magyarázd el, hogy miért van büntiben. Ha jól viselkedik, akkor motiválásképpen adhatsz matricát, vagy édességet, bár én a motiválós felében nem hiszek, sok szülõ ezek szerint él.

Nem lehet, hogy hiperaktív? Te vagy az anyja, úgy tudsz hatni rá, ha ezt õ is érzi, és mivel te vagy a felnõtt, rád kell hallgatnia. Ha rosszat csinál, büntesd meg, és magyarázd el, hogy miért van büntiben. Ha jól viselkedik, akkor motiválásképpen adhatsz matricát, vagy édességet, bár én a motiválós felében nem hiszek, sok szülõ ezek szerint él.
Mekkora egy gyökér szûlõ lehetsz kedves válaszadó!! mi az hogy a motivációs részében nem hiszel? persze büntessûk csak a gyereket egésu életében majd megtanulja hogy bármit tesz vagy el akar érni akkor annak csak ugyis negativak a következményei... nem azt mondom hogy nem kel mert ha rosszat tesz akkor büntetés kell de ilyet leirni hogy nem hiszek a motiválásban. Nálunk kitalálta 3 évesen a pici hogy márpedig õ többet nem alszik délután .... mit ad isten nem kötöztem az ágyhoz vagy fenyegettem játszó megvonással, hanem megdumáltuk hogy csak szépen nyugodtan aludjon mert ha szépen alszik akkor megyüno játszózni vagy együtt felmossuk a konyhát vagy bármi pozitiv... Hát ez kritikán alluli megjegyzés volt drága jó váladzadó...
Neharagudj, de nem fogok a gyerekemnek süteményt meg matricákat adni azért, ha megcsinál valamit amit kérek! Ne azért viselkedjen jól, mert vár érte valamit! Ha megbüntetem mert rossz, akkor el kell magyarázni, és ha bocsánatot kér szeretetet kell adni! Ha véletlenül kifogynék a matricákból, vagy nem lenne kéznél süti, meg hiztizne a gyerek! Meg kell tanulniuk, hogy alapból jól kell viselkedni, és szót kell fogadni! Az emberek nem állatok, hogy egy kis nasival idomitod!
Az elsõ válaszadót amiatt is felejtsd el, kedves kérdezõ, mert hiperaktivitást csak 6 éves kortól diagnosztizálnak, de még magatartás zavart is csak 4 éves kortól. DACKORSZAKBAN van a gyermeked, és ez természetes folyamat. Az éntudat épp kialakulóban van 1-3 évesen, és életkori sajátosság, hogy még nem képesek kellõen differenciáltan, kifinomultan kifejezni önmagukat, ráadásul az éntudat fejlõdés miatt az ellenkezés számukra hasznos és megfelelõ hozzáállás. Törekedj balesetmentes környezetre -mivel olykor tör-zúz-, és hagyd megélnie feszültségét, egy egészséges határig (amíg nem tesz se magában, se másban kárt). A legalapvetõbb dolgok terén -pl. napi rutin- legyél következetes, de ne erõszakos persze. A legtöbb más téren engedj neki, de ne támogatólag, hanem semlegesen. Õszinte szeretettel érezz olyankor is iránta, amikor dacos, õrjöng, "hisztériás", és semmiképp se lekezelõen: pl. árt, hogy ha cinikus mosollyal, cinikus türelemmel a hisztije végén közlöd vele: "befejezted? :) leghiggadtál? :) Jó, akkor most..." satöbbi; szóval ezt a hozzáállást javaslom mellõzni!
Még valami! 5 éves kor alatt egyetlen gyerek se tesz semmit szándékosan! Csakis ösztönösen! Tehát nem rosszalkodik, legalábbis direkt módon nem árt senkinek. Szociálisan folyamatosan fejlõdnek a gyermekek, de nem rosszak , csak mert e vonatkozásban még fejlõdõben vannak. :)

2, 5 éves fiam mostanában, mindig a cicimet akarja haminkozni. Felhuzza a polomat, simoogassa, és be akarja venni a szájába, hogy hamm. Ezt engedjem, ez normális?

3 honapos koráig szopizott csak.illetve nem engedem neki hogy csinálja mindig rászolok,de akkor sirva könyörög.mit tegyek?mért csinálja?igaz,hogy egyszer én meséltem neki,h amikor kicsi volt abbol hamikázott,ez belerögzödött volna?

Legjobb válasz: haminkózni? ne engedd neki.

haminkózni? ne engedd neki.
Magyarázd meg neki, hogy mostmár nagyfiú, és nincs benne neki való étel, felesleges lenne újra kezdeni. Én nem engedném neki.
szerintem se engedd, mond el neki, hogy azt csak a picibabáknak szabad õ meg már egy nagy és erõs fiúcska. És hogy azt nem szabad másnak fogdosni. Volt az oviban egy kisfiú aki mindenkit aki közelébe került letapizott. Cickó így meg úgy. Kiderült hogy azért mert otthon az apjától azt hallja és nem tudja hogy nem normális. Ezzel nem azt mondom, hogy a tied is hasonló cipõben jár, csak hogy tudatosítsd vele hogy ez egy olyan dolog amit nem szabad.
Lehet, hogy látott mostanában kisbabát a környezetetekben, aki szopizott? Nálunk pl 3 éves a nagy és pár hónapos a kistesó, látja, hogy a kicsi cicizik és õ is szeretne. Folyamatosan kérdezgeti, próbálkozik, de mindig elmagyarázom neki, hogy õ már nagyfiú, nem való neki, csak a kisbabának való. Ne engedd, kár lenne rászoktatni ilyen nagyfiút.
Biztos, hogy szopizni akar? Szerintem ha engednéd neki, akkor sem tudná, mit is kell vele csinálni. Inkább csak játszik szerintem. Nyilván nem kell neki megengedni, a pólóhúzogatást sem. Magyarázd el neki, hogy már nincs bennük tejecske, és õ már tud mindenfélét enni, cicibõl a kisbabák esznek, mert õk még nem tudnak mást.
Nem kell sírni hagyni, ezt senki nem mondta. Magyarázd el neki, hogy nem szabad. De magyarázd is el, tényleg, ne csak a tiltást hallja, mert annál jobban fogja érdekelni. Az sem normális, hogy a pólódat huzogaTJa.. Off: A védõnõnk mesélte, hogy az egyik kislány 4hónapos koráig szopizott, aztán 2évesen 'visszatért' hozzá. eleve nem tudott enni belõle, de megnyugtatta, és 4éves koráig így altatták, hogy csendben legyen. Ezt te ne hagyd. (Bár igaz, õk kisebbségiek voltak, de akkoris..)
A kérdező hozzászólása: én sem akarom engedni neki, de ö huzogassa fel a polomat, aztán meg sir.na mindegy akkor hagyom sirni.köszi nektek

Mért van az hogy mostanában a 2, 5 éves fiam nem akar csuzdázni? Kinnt vagyunk a játszon, hinta, homokozó, csak csuzda nem. Miért? Eddig csuzdázott, nem volt gond. Ezt kb 3 hete már nem akarja.

Legjobb válasz: semmi extra, nem érdekli most a dolog...más játék jobban leköti. Kisfiamat mikor elkezdtünk játszóra járni a homokozó hagyta hidegen, most ki sem lehet szedni belõle,20 hónapos. De ha zavar a dolog esetleg menj más játszóra,ahol mondjuk nagyobb a csúszda,élvezetesebb neki.

semmi extra, nem érdekli most a dolog...más játék jobban leköti. Kisfiamat mikor elkezdtünk játszóra járni a homokozó hagyta hidegen, most ki sem lehet szedni belõle, 20 hónapos. De ha zavar a dolog esetleg menj más játszóra, ahol mondjuk nagyobb a csúszda, élvezetesebb neki.
Vagy lehet kicsit megütötte magát amikor nagyobb lendülettel csúszott le. Kérdezd meg tõle, menjetek oda a csúszdához, esetleg ha van kedved te is lecsúszhatsz vele párszor úgy, hogy az öledben ül. Ha így sem akarja, de nem azért mert fél tõle akkor meg szimplán megunta. Lehet az amit az elõzõ írt, hogy másik játszót kerestek, ami új, de szerintem nem létfontosságú a csúszda, inkább homokozzon :)

2, 5 éves kisfiam mostanában mindentöl fél. Ez normális?

fél a kutyáktol,fél a játszon a csuzdátol,pedig eddig nem félt,én már nem értem mi történt.néha a szobában az ablaktol is fél.mi lehet ez?mitöl alakul ki,hisz nem történt semmi.

Legjobb válasz: van más beszari is a családban? csak mert lehet öröklõdik.

van más beszari is a családban? csak mert lehet öröklõdik.
A kérdező hozzászólása: nincs más beszari, ha már igy fejezted ki magad.
Kisfiam most lett két éves....mi is ezzel küzdünk egy ideje, bár õ kisebb korában is félõs volt, de mostanra nagyon.Tényleg képes egy autótól is megijedni, a zenélõs autókról (pb gáz, family frost...) ne is beszéljünk.Lassan azért már enyhül a dolog...mindig mindent próbálok megmutatni, mi milyen hangot ad...stb.De hogy mitõl van ez, nem tudom....de legalább nem vagy vele egyedül:)
28 honapos a kisfiam es ket hete este kiabalt ki a szobajabol este, hogy: "felek, felek" bementem es kerdeztem mi a gond. Mire o azt valaszolta, hogy jon a "nagy csacsi" fogalmam sincs honnan szedte. Megnyugtattam, hogy nem jon a csacsi mert faradt es alszik aztan igy o is befordult es elaludt. Valamelyik nap meg a bagolytol felt. Van egy pluss bagoly a szekreny tetejen. Ott van mar szuletese ota mert ajandekba kapta egy jo baratunktol. De 28 honap utan jutott eszebe felni tolle. Igy eltavolitottuk. Van egy katicabogar alaku parnank amire ulni szokott. Egyik naprol a masikra elkezdett felni a katicabogar labatol. :) Egyszercak ramutatott es elkapta onnan a kezet, hogy: "Juj a fekete laba". Azota nem ul ra. En sem tudom mi tortent de talan most alakul ki a felelem erzetuk.
Életkori sajátosság, a szeparációs szorongás része. Az én 2.5 éves fiam is most kezd félni bizonyos tárgyaktól, amiket eddig figyelembe se vett. Pár nap, rosszabb esetben pár hét és elmúlik.
Nekem a nagylányom (lassan 5) még mindig sok számomra bagatell dologtól fél (ez nem beszariság, kedves elsõ). rettenetesen élénk fantáziája van és a gyerekek képesek olyan dolgokat is látni amit csak elképzeltek. Mondjuk ilyen erõs félelme, mint a fiadnak nem volt, de pl hónapokig rettegett a Micimackó megnézése után attól a jelentettõl amikor beszorul a nyuszi üregébe Micimackó (nem is néztük sokáig). Aztán elmúlt. Ami fontos, soha ne kicsinyled le a fiad félelmét, ne mond neki (bár gondolom nem teszed), hogy egy ekkora fiúnak nem szabad már félnie stb. Ha bármitõl fél (pl ablak) próbáljátok meg együtt megnézni, ha engedi. Szép lassan enyhülni fog a dolog. Esetleg érdemes valami plüsst kinevezni "védelmezõnek" A lányom pl korábban minden nélkül aludt mostanában már szerintem alig fér el az ágyban a sok plüsstõl amit maga köré gyûjt, de legalább megnyugtatja a jelenlétük.

Mitől büdi mostanában 2.5 éves kislányom punija/feneke mikor tisztába teszem?

Eddig nem volt ilyen most meg egy ideje olyan mintha napok óta nem lenne megmosva, bepállott vagy nemtudom hiába törlöm át popsitörlövel pelenkázáskor akkor is irtó büdi... Minden nap fürdik.

Legjobb válasz: bacik...vidd dokihoz,hátha ad rá valamit!

bacik...vidd dokihoz, hátha ad rá valamit!
Én a melegebb idõre gondolok, hogy az lehet a "ludas". Esetleg napközben is mosd inkább a csap alatt szappannal, ne popó törlõvel törölgesd. Pár napig próbáld így.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!