Találatok a következő kifejezésre: 2,5 éves még mindig (38 db)

2, 5 évesen még mindig cumizik alváshoz, és észrevettem, hogy kezd kifelé állni a felső fogsora. A maradandó fog is úgy fog kinőni, mint a tejfog?

Próbáltam már ezerféleképpen elvenni t?le a cumit: adjuk oda a kiskutyának, elvesztettük, otthon hagytuk, de semmi nem jött be, és már nincs ötletem. Csak azzal alszik, és éjszaka is ha felébred, kell neki.

Legjobb válasz: Szia! Bocsi az offért...de engem is érdekelne...Nekem is 2,5 éves és kéri alváshoz. Ma nem adtam neki délután így inkább nem aludt...én sem tudom, hogy mit kellene csinálni...

Szia! Bocsi az offért...de engem is érdekelne...Nekem is 2, 5 éves és kéri alváshoz. Ma nem adtam neki délután így inkább nem aludt...én sem tudom, hogy mit kellene csinálni...
Nem hiszem, mivel én 6 éves koromig cumiztam, és késõbb a fogorvos mindig megdicsért, hogy milyen gyönyörûek a fogaim.
A kérdező hozzászólása: Szépnek szépek, csak kifelé kezdenek állni... Amúgy olyan "fogszabályzós" cumija van, de a rajtuk lévõ írás szerint 2 éves korig vannak javasolva... Hát ez van, majd meglátjuk mi lesz:)
Az én lányom 3 éves koráig masszívan cumizott itthon, meg alváskor oviban is, teljesen 4 éves kora után hagyta el. Egyáltalán nem állnak kifelé a fogai. Mi NUK cumit használtunk. Viszont ha erõszakkal elveszed tõle, és rászokik az ujjszopásra, az sokkal-sokkal rosszabb lesz!!! Eleve azt már nem tudod elvenni tõle, tehát akár iskolás koráig is csinálhatja, mint pl. a barátnõm. És neki emiatt a maradandó fogai is kifelé nõttek, olyan "pókot a sarokból" módon.
A kérdező hozzászólása: Nem akarom én erõszakkal elvenni.... Mostani eszemmel nem adtam volna neki, amikor pici volt, de mint tudatlan elsõ gyermekes szülõnek sokan ajánlották, hát adtam neki. Csak gondoltam megkérdezem, mik a tapasztalatok...

Már több mint egy hete 2, 5 évesem széklete elég bűzős, néha folyós, kb 4-5 van neki. Doki csak diétát javasolt, meg türelmet, hogy várjak. Pro kidet is adtam neki. mit tehetnék még?

Legjobb válasz: Az én másfél évesemmel is hasmenéssel küzdünk több, mint egy hete. Nekünk a doki a következõket mondta: ha semmi más baj nincs (se hõemelkedés pl), aktív, sokat szaladgál (tehát nem zavarja), iszik eleget, eszik eleget, akkor semmi teendõ nincs a diétán kívül (sok káliumban gazdag kaja: srépa, banán, krumpli), smectat lehet adni (ez összefogja a kakit, pontosabban bevonja bél nyálkahártyáját) és valami probiotikumot. És ne aggódjak, van, hogy 2-3 hétig is simán eltart egy ilyen. Neki még sose volt ilyen, hasmenése sem, nemhogy ennyi ideig, szóval engem is zavar, de igyekszünk betartani. Már mindig azt hiszem, na ma jobb volt, nem adunk pl smectat, erre másnapra megint 3 kaki. :(

Az én másfél évesemmel is hasmenéssel küzdünk több, mint egy hete. Nekünk a doki a következõket mondta: ha semmi más baj nincs (se hõemelkedés pl), aktív, sokat szaladgál (tehát nem zavarja), iszik eleget, eszik eleget, akkor semmi teendõ nincs a diétán kívül (sok káliumban gazdag kaja: srépa, banán, krumpli), smectat lehet adni (ez összefogja a kakit, pontosabban bevonja bél nyálkahártyáját) és valami probiotikumot. És ne aggódjak, van, hogy 2-3 hétig is simán eltart egy ilyen. Neki még sose volt ilyen, hasmenése sem, nemhogy ennyi ideig, szóval engem is zavar, de igyekszünk betartani. Már mindig azt hiszem, na ma jobb volt, nem adunk pl smectat, erre másnapra megint 3 kaki. :(

SOS! Kisfiam 2, 5 éves 4 órája kapott daedalonette kúpot de még mindig hányna csak már nincs mit, mégis mit tehetnék?

Láza volt de azt le tudtam vinni.Vizet kortyonként kap de kihányja.közben sokat alszik,de hát éjszaka van,és gondolom a hányás is kimeríti,na meg a kúp is elkábítja.Reggel viszem orvoshoz.

Legjobb válasz: na, gyerekeimnek, ~5 éves korukig, mindig így volt, mikor lázas betegség kezdõdött, vírusos, nem gyomorrontás, az nem volt soha. Ügyeletes orvos ki: õ mondta, és betartottuk mindig: hányád után 6 óráig nem kap semmit. A semmi az semmi. (nem fog kiszáradni ezalatt) Utána (utolsó hányás után 6 órával) jéghideg vizet - pár kortyot. (nem kap torokgyulladást tõle)(nem kell kúp se) Tessék betartani!

na, gyerekeimnek, ~5 éves korukig, mindig így volt, mikor lázas betegség kezdõdött, vírusos, nem gyomorrontás, az nem volt soha. Ügyeletes orvos ki: õ mondta, és betartottuk mindig: hányád után 6 óráig nem kap semmit. A semmi az semmi. (nem fog kiszáradni ezalatt) Utána (utolsó hányás után 6 órával) jéghideg vizet - pár kortyot. (nem kap torokgyulladást tõle)(nem kell kúp se) Tessék betartani!
Reggelig húzzátok ki valahogy, sajnos amíg nem ürül ki teljesen nem tudsz vele mit kezdeni. Remélhetõleg holnapra túl lesz rajta. Ha alszik közben az jó, mert regenerálódik a szervezet. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Valóban nem gyomorrontás, szinte semmit nem is evett ma, hányni már legalább 2 órája nem tud, nincs mit, csak max, az 1korty víz amit adok neki az viszont jéghideg.Remélem kihúzzuk így reggelig.Maradok mellette reggelig, Nektek pedig jó éjt!
Kicsi koromban nekem is volt ilyesmi betegségem. Igaz én ilyen sárga trutyit is hánytam (epe?). Ha van otthon adjál neki B6-ot. Az csillapítja a hányingert. Inni nekem hideg vizet adtak (a szobahõmérsékletnél picit hidegebb), állítólag az csillapítja a gyomrot. Viszont két kortynál többet nem kaptam, mert kihánytam. Egy-egy ivás között olyan 15 másodpercet vártunk. Remélem jobban lesz a pici :)
Jobban vagytok már?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az érdeklödést, nagyon jól esik! Reggelre jobban lett, csak sokat sírt mert csak kortyokban adtam a vizet, szegény pedig nagyon szomjas volt.Déli alvás után még egyszer hányt és csak a hasmenés maradt utánna de jó kedvü volt.Most éjjel aludt, reggel pedig tejért sirdogált, de hát nem nagyon mertem adni, végül egy kis adagban kiegyezztünk, de nem is tudta mind meginni.Most kicsit hányingere volt kapott kúpot és alszik.Tegnap csak pár szál ropit evett, inni ivott rendesen. Tegnap ebéd után én is csatlakoztam, hánytam, ment a hasam, reggelre kutya bajom nem volt, de még este a párom is kidölt, most együtt alszik a kicsivel. Mivel épp a mamánál nyaralunk, reménykedünk hogy Ö nem kapja el 70 Felett biztosan nehezebben vislné :(
Jobbulást :-( Nekem a dokink azt mondta, hogy lehûtött almalé vagy szõlõ kis kortyokban csodákra képes, és nálunk tényleg.


5 éves kislányom mind 2 fülét felszúrta ma a doktornő, mert be volt dugulva, meg gyúlladva. Megsüketülhet a lányom?

Azt mondta,ha nem szúrja fel,akkor ráhúzódhat az agyára és agyhártyagyulladást kaphat t?le!De viszon most anyósom azzal idegesít,hogy a gyerek meg fog süketülni!Ez igaz?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is szúrták fel a fülemet, még a 80-as években, olyan 2-3 éves lehettem. Pedig az ugyebár már húszon valahány éve volt, nem ilyen korszerû cuccokkal, mint amiket most használnak a dokik. A hallásom tökéletes. Jól tetted, hogy hagytad, hogy felszúrják. Tényleg komoly gondok lehettek volna belõle, ha nem szúratod föl. Édes az anyósod......

Szia! Nekem is szúrták fel a fülemet, még a 80-as években, olyan 2-3 éves lehettem. Pedig az ugyebár már húszon valahány éve volt, nem ilyen korszerû cuccokkal, mint amiket most használnak a dokik. A hallásom tökéletes. Jól tetted, hogy hagytad, hogy felszúrják. Tényleg komoly gondok lehettek volna belõle, ha nem szúratod föl. Édes az anyósod......
Ne idegeskedj, nem fog megsüketülni.Akkor nagyon sok ember süketen szaladgálna, mert sok embernek, gyereknek szúrták már fel a fülét. ha az megnyugtat, hívd fel az orvost, és kérdezd meg töle.
Annyi gyereknek szúrták már fel a fülét... Ne félj, nem lesz semmi baja. Gondolod, hogy az orvos ezt csinálta volna, ha a hallását veszélyezteti ezzel? Pláne úgy, hogy ezt nem mondja. Sajnos ezt nagyon sok gyereknek kell elszenvedni. De ha aggódsz, kérdezd meg a gyerekorvost, hogy milyen kockázatokkal jár ez.
A kérdező hozzászólása: Én is erre gondoltam, de anyósom annyira bele ültette ezt a fülembe, nagyon ideges lettem!Mostmár megnyugtattatok.Köszönöm!

Mi lehet az oka, hogy a gyerekem születése óta, rossz alvó? Van itt még anyuka akinek 2, 5 éves gyereke még mindig 2-3 óránként ébred éjjel vagy időnkén már hajnal 3-kor kel?

Már nagyon fáradt vagyok, még 1 éjszakát sem aludt végig. :( Én ezt már kórosnak érzem. Nem az van, h 1x v 2x felébred, hanem 2-3 óránként, reggel már nagyon ébren alszik, ha megmozdulok, felébred rögtön.

Legjobb válasz: Szegénykém! Neki és neked sem jó! Én felkeresnék valakit, aki megmondja, hogy min kell változtatni. Nekem a nagylányom 5 hónaposan, a pici most 11 hetesen megaludt 7 órát. Anyatejes volt mindkettõ. A pici akkor nyûglõdik csak, ha melege van, fázik vagy szelek bántják....szerintem ez már nem természetes :(

Szegénykém! Neki és neked sem jó! Én felkeresnék valakit, aki megmondja, hogy min kell változtatni. Nekem a nagylányom 5 hónaposan, a pici most 11 hetesen megaludt 7 órát. Anyatejes volt mindkettõ. A pici akkor nyûglõdik csak, ha melege van, fázik vagy szelek bántják....szerintem ez már nem természetes :(
Most már a nagyobbik fiam 16, 5 éves de emlékszem még mindig hogy 3 éves koráig többször ébredt.Mai napig nem tudom hogy addig miért nem aludta át az éjszakát. Utána már nem volt gond.
Amint megláttam a kérdést két dolog jutott eszembe: 1. Hogy tuti cicizik, 2. Hogy egyik barátnõm is kelt éjjel még 3évesen is a fiához 4-5x is. Persze õ is cicis volt. Nem tudom, h leszokott e azóta róla, meg se merem már kérdezni. Mindenki mondta neki, hogy ne ciciztesse már ennyi idõsen, mert csak cumizik rajta, de nem foglalkozott velünk. Ez pont olyan, mint mikor kiesik a gyerek szájából a cumi. Rá van kapva. Nem lehet, hogy nálatok is ez van? Én amúgy tuti nem aludnék vele se.
nõvérem mindkét gyerekét 2 éves korig szoptatta, és azt mondta, neki is felébredtek a gyerekek éjjel a szopiért :) mondjuk õ úgy mondta, hogy 2x felkeltek még két évesen is. (10-tõl 6-ig aludtak a gyerekei, mindig panaszkodott, hogy kevés alvás-igényüek a gyerkõcök) :) szépen kivezette a cicizést, azóta végigalusszák az éjjelt. (a nagy 10, a kicsi 6 éves már) ------ nekem 6 hós a babám, éjjel 3x ébreszt (7-tõl 7-ig alszik, azaz óraátállítás óta 7-tõl 6-ig sajnos) de azt észre vettem, ha nem rakom vissza a kiságyba, hanem magam mellett tartom, és együtt alszunk, akkor gyakrabban ébred, a kis huncut :) lehet, hogy inkább nem kéne együtt aludnotok. apukájával nem alszik? nem próbáljátok ki, hogy mi lenne, ha 1-2 hétig apás alvása lenne? esetleg szép lassan külön?
Enyem is ennyi idos, en most2 napja nemalszom, mert olyan eberen alszik ha melyebben lelegzem mar felkel.van hogy 2 orat is fent van, es beszel, magyaraz, iszik mint a teve, persze hajnalra full pisis.sosem aludta at az ejszakat, csak 1x mikor satoroztunk!akor meg a nyala is kifolyt, olyan melyen aludt. De egyutterzek, bar ugy latom te meg tolem is vacakabb helyzetben vagy.en betudom annak h o ilyen eberen alvo.pedig bolcsis is, de az sem farasztja le ugy h kidoljon.talan majd az ovi? Vagy kinovi, en nem keresem mar az okokat, beletorodtem, de iszonyu faradt vagyok en is.a dokirol majd szamolj be.addig is kitartast.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Mikor 1 éves volt nem éreztem ennyire reménytelennek a helyzet. Nektek sok sikert kívánok!
átérezem a helyzetedet, az enyém igaz 1 éves de õ sem alussza át, apjával elkezdtük leszoktatni úgy, hogy õ van vele és ez pár nap sikert hozott, de most megint ébredt mert fogzik is, meg az apja elutazott, de legalább már kitolódott 4 órára....nagyon szeretném ha õ is aludna éjjel..
A kérdező hozzászólása: Köszi, Velem alszik, akkor is.
aludj vele :)
A kérdező hozzászólása: Az, ha nem aludná át az éjszakát, még nem lenne baj, de 2-3 óránként? Gyerekorvos, nulla, kértem egy beutalót a fejlõdésneurológiára, jövõ héten megyünk, addig is talán van valakinek tapasztalata. Egyébként, szopizik még.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Hát nem tudom a cici e az oka. Én úgy érzem nem, lehet az a válasz, hogy Õ tényleg ilyen, törõdjek bele. Mielõtt akartam vinni orvoshoz, elég szépen átaludt 3-4 éjszakát!! Lemondtam, mintha tudta volna...azóta kaptam új idõpontot, mindenképp elviszem. Én igazából arra gondolok, vannak e olyan fejlesztõ mozgások ami segít az alvásban. Most amúgy addig jutottunk, hogy mondja is, nem akarok aludni, de beájul mert álmos. Nem hajlandó felvenni a pelust, néha bepisil, akkor minden csere és csak örülök, hogy akár cicivel vissza alszik. Ha nem kap több órát ordít.

Hogy van az, hogy 2, 5 éves a kislányom és csak 6 hónapos koráig szopizott de még mindig ha megnyomom a mellem jön belőle pár csepp tej?

Legjobb válasz: Nekem 2 éves a kicsim, 4 hónapos koráig szoptattam, de még nekem is jön a mellembõl néhány csepp tej. fel is tettem egy ilyen kérdést már én is.

Nekem 2 éves a kicsim, 4 hónapos koráig szoptattam, de még nekem is jön a mellembõl néhány csepp tej. fel is tettem egy ilyen kérdést már én is.

Van olyan akinek még mindig nem beszél a 2, 5 éves kisfia? Ez normális még ilyen korban? Mindent ért elmutogat, kb 25 szot mond. Mondatot eggyet sem

Legjobb válasz: Korai fejlesztõben foglalkozik vele logopédus. Lehet beszédindító terápiát csinálni. Annyi a lényeg egyébként, hogy ha mond, vagy utánoz valamit, ne javítgassátok a kiejtést, mert elmegy a kedve a beszédtõl. Ilyenkor az a lényeg, hogy minél többet legyen kedve beszélni. Az nem baj, ha mutogat, vannak dolgok, amiket képtelenség elmutogatni, arra muszáj lesz szavakat is használnia. Mi is ugyanígy voltunk egyébként, mint ti, a logopédus az "Én is tudok beszélni 1" címû könyvet (tele van képekkel) ajánlotta, van hozzá útmutató is, "A megkésett beszédfejlõdés terápiája". Ezek segítségével meg lehet tanítani neki egy alapszókincset, meg rávezetni a nyelvtanra.

Korai fejlesztõben foglalkozik vele logopédus. Lehet beszédindító terápiát csinálni. Annyi a lényeg egyébként, hogy ha mond, vagy utánoz valamit, ne javítgassátok a kiejtést, mert elmegy a kedve a beszédtõl. Ilyenkor az a lényeg, hogy minél többet legyen kedve beszélni. Az nem baj, ha mutogat, vannak dolgok, amiket képtelenség elmutogatni, arra muszáj lesz szavakat is használnia. Mi is ugyanígy voltunk egyébként, mint ti, a logopédus az "Én is tudok beszélni 1" címû könyvet (tele van képekkel) ajánlotta, van hozzá útmutató is, "A megkésett beszédfejlõdés terápiája". Ezek segítségével meg lehet tanítani neki egy alapszókincset, meg rávezetni a nyelvtanra.
Nem írtam nagy butaságot, nevelési tanácsadóban dolgozom logopédusként és mi fogadunk gyereket 3 éves kor alatt.
De van logopédiai terápia 3 éves kor alatt. Én logopédus vagyok és én is csinálok megkésett beszédfejlesztés terápiát.
ne haragudj, de azért furcsa, hogy logopédus létedre nem tudod, hogy a nevelési tanácsadó is csak 3 éves kor felett fogad. nem kötekedni akarok, de nagy butaságokat írtál
De foglalkozik, jelentkezzetek be a nevelési tanácsadóba és mondjátok el a problémátokat. Ez megkésett beszédfejlõdés, logopédiai terápiával meg tudják indítani a beszédet.
Nem normális. Miket mond? Fordulj logopédushoz!
tényleg nincs logopédiai fejlesztés 3 éves kor alatt :) viszont nem egy más terápia van. én 2 évesen vittem el a fiamat, tsmt tornára járunk, korai fejlesztõn keresztül. de most nyáron elviheted úszásra is, bhrg talán a neve? az is segít a beszédbeindításban. szeptemberben pedig lehet menni alapítványhoz, pl. a korai fejlesztõbe amit már írtam
Az én kisfiam is 2, 5 éves, nem beszél, csak mutogat, mindent megért, és nekünk azt mondta az orvos is meg a védõnõ is hogy 3 éves kor alatt semmiképp ne vigyük sehova!
A kérdező hozzászólása: hát az alapokat, anya, apa, baba, cica, kaka, ebbe, gyere, adjál, cici, stb, ezeket mondja, logopédus 3 év alatt állitolag nem foglalkozik vele, legalábbis nálunk igy van, gyerekorvos mondta.
9-es vagyok: még annyit, hogy azt is mondták, hogy ha használ szavakat, meg mindent megért, akkor tuti, hogy fog beszélni. De minél hamarabb, annál jobb, mert késõbb már kevesebb ideje van megtanulni annyi szót, amit a többi gyerek már tudni fog.

Ha 2, 5 éves gyereked csak kb 5 kaját eszik meg akkor mindig azokat csinálod?

Kisfiam csak rántott húst, rizst, sült krumplit, tésztát és palacsintát hajlandó enni. ja meg krumpli levest. az oviba máshogy lesz?

Legjobb válasz: Még a kenyeret is magában eszi, se felvágott, se sajt, se semmi. már nem tudom mit adjak neki és olyan kis vékony.

A kérdező hozzászólása: Még a kenyeret is magában eszi, se felvágott, se sajt, se semmi. már nem tudom mit adjak neki és olyan kis vékony.
Szia! Igen az ovodában az eszi, majd mint a többiek.Ált.mert persze vannak kivételek, amikor a gyermek erõsebb és nem a környezet. És igen azt adtam neki amit szeretett.Ha valami mást erõltettem bele akkor azt kihányta.
próbáld ki, hogy a kenyérre különbözõ krémeket teszel.a fiam sem ette úgy, hogy kenyér és rajta sajt+felvágott, de a bölcsiben nagyon szivesen eszi a krémes kenyeret.ott mindent lekrémesítenek, a párizsitól a tavaszi felvágottan keresztül mindent
Nem. Ha az én gyerekeimen múlna, különbözõ tésztaételek váltakoznának rántott hússal és sült krumplival, na most én nem szeretném, ha ez lenne a fõ irányvonal (sõt: a tésztát már bekorlátoztam heti 1-re). Minél kisebb korában állítjuk meg/elõzzük meg a válogatást, annál jobb. Nagyon nehéz következetesnek lenni ezen a területen, de megéri - ahogy nõnek a gyerkõcök, annál jobban engem igazol az idõ.
Mintha az en 2, 5 eves lanyomrol irnal. En nem aggodom mar rajta. Majd valtozik az izlese. Addig egyen azt amit szeret. De megprobalok mindig uj dolgokat is, de kizarolag akkor, ha tudom, hogy nagyon ehes. Csak turos palacsintat eszik. Igy legalabb eszik egy kis tejtermeket is. A tesztabol meg a teljes kiorlesut veszem, igy az sem olyan egeszsegtelen. Ez van. En is csak remelni tudom, hogy az ovodaban majd maskepp lesz.
az enyém is ilyen, és igen, azt kapja amit szeret persze mi eszünk mindenfélét, és kínáljuk, de ha olyat fõzök ebédre, amit nem szeret, akkor úgysem fog enni belõle, és inkább nem eszik, vagy eszik helyette kenyeret, ennek meg semmi értelme, így inkább azt fõzöm meg neki amit meg is eszik, fõzeléket nem evett már vagy 1 éve :( nem tudom mi lesz az oviban :( õ is ezeket eszi, amit a tied + a húsleves, kivéve a palacsinta, azt nem szereti
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. az a baj, ha olyat fõzök amit nem szeret, akkor képes egész nap nem enni. szóval tényleg marad az , h ilyen egyhangúan fõzök. bezzeg a 15 hónapos tesója az nyom minden kaját befele :) õ nagyon nagy evõ.

2, 5 éves kislányom még mindig cicizik. Hogyan kéne leszoktatnom?

Igazából csak elalvásnál kell neki,na meg éjjel.Nem tudom,hogyan csináljam,de már próbáltam párszor,hogy nem adok neki,de úgy megsajnálom a kicsikémet!

Legjobb válasz: Én 25 hónaposan vettem el kisfiamtól. Akkor már csak alvás elõtt cicizett. (éjjelit 20 hós korában hagyta abba). Nekem már fájt/kellemtelen volt amikor szívta. Így egyik este elhatároztam, hogy nem adok neki többet. Elmondtam neki hogy fáj már, õ már nagy hozzá, csak a piciknek való a cici. Megértette, csak egy kicsit nyekergett neki (de nem sírt), ha hozzányúlt akkor jajgattam, hogy nagyon fáj, mert bibis a cicim. Beletelt legalább 1,5 órába mire elaludt. Másnap este még be próbálkozott, hátha kap. De akkor már nem nyekergett érte, már egy kicsit hamarabb aludt el. 3. nap már nem is akarta a cicit. Úgy néz ki megérett rá. Már elõtte is próbáltam tõle elvenni, de mindég iszonyatos ordítás lett a válasza, így adtam neki.

Én 25 hónaposan vettem el kisfiamtól. Akkor már csak alvás elõtt cicizett. (éjjelit 20 hós korában hagyta abba). Nekem már fájt/kellemtelen volt amikor szívta. Így egyik este elhatároztam, hogy nem adok neki többet. Elmondtam neki hogy fáj már, õ már nagy hozzá, csak a piciknek való a cici. Megértette, csak egy kicsit nyekergett neki (de nem sírt), ha hozzányúlt akkor jajgattam, hogy nagyon fáj, mert bibis a cicim. Beletelt legalább 1, 5 órába mire elaludt. Másnap este még be próbálkozott, hátha kap. De akkor már nem nyekergett érte, már egy kicsit hamarabb aludt el. 3. nap már nem is akarta a cicit. Úgy néz ki megérett rá. Már elõtte is próbáltam tõle elvenni, de mindég iszonyatos ordítás lett a válasza, így adtam neki.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Én is igy próbálkoztam, hogy bibis a cici, és akkor elkezdett sirni, mert hogy bibis a cici, és úgy megszoktam sajnálni, hogy húúú......(nagyon) Tudom, hogy nekem kéne rá vennem magam, hogy na most tényleg nem adok neki többször, hát nem tudom mikor fogom tudni magam rávenni igazából:(
Nálunk apával feküdt és banánturmixxal pótoltuk(este, nem éjjel) - ez volt a megoldás...22 hónapos volt. De a második gyermekemet addig fogom szoptatni, ameddig igényli, hacsak megtehetem. Az éjjeli tejcit megértem, hogy kivennéd. A http://www.lll.hu-n találsz egy pár ötletet arra, hogy hogyan. (Ha jól emlékszem az éjjeli szoptatás címszó alatt). Azonban ahogy az elõzõ hozzászóló is írta: meg kell várni míg csak nyûgölõdik, tehát már nem kötõdik annyira hozzá.
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok. Én is érintett vagyok a témában 23 hónapos kisfiam is elalváshoz és éjjel (többször is) kéri a cicit. Próbáltam "elvenni" tõle, de én is megsajnáltam. Tehát ugyanabban a cipõben járunk. Pedig lassan le kellene választanom, mivel bölcsödés lesz.
szerintem elõbb magadban tisztázd, hogy mit akarsz és ha úgy döntesz, elég volt, csak akkor kezd el. mert ha megsajnálod csak rontod a helyzetet :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, azt hiszem igen elöbb magamban kell eldöntenem, hogy mikor választjam el tõle, mert addig mindig csak meg sajnálom:(
lehet hogy durva dolog de ha sehogy nem megy.. hallottam olyat hogy valami keserüvel kell bekenni és akkor már nem kell majd neki..utáni vigasz joizü tejci, és ezt szokja eg. az én fiam 8, 5 hónapig cicizett, de szivesen szoptattam volna másfél éves koráig.
26 hónapos volt a kisfiam, mikor már nekem lett elegem az elalvás elõtti cicibõl és az állandó éjszakai ébredésekbõl. Úgy gondoltam, elég értelmes ahhoz, hogy megbeszéljem vele, már nem neki való, elalvás elõtt a nagyfiúk nem ciciznek és arra is rá tudtam aztán bírni, hogy éjszaka csak egyszer kap, a többi ébredésnél csak vizet. Nagyon következetesnek kell lenni, és ha így teszel, 1-2(!) alkalom és hozzászokik. Nagyon okosak, értelmesek már. Lefekvés elõtt mindig mellé fekszem, könyvet nézegetünk, mesélek neki, aztán ha nem akar elaludni, úgy teszek, mintha én már aludnék. Nemsokára õ is fog. Éjszaka már csak egyszer ébred, mert tudja, csak egyszer van cici. (Aztán szépen lassan ez is elmarad.)

2, 5 éves kisfiamnak még mindig dől a nyála. Az összes foga kibújt már. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Lehet, hogy hülyeség, ebben az esetben bocsi. De én megmondanám neki, hogy nyelje le. Elég értelmes már egy ekkora kisfiú, mond meg neki, hogy ez csúnya dolog. Nem tudom, cumizik e, és ha igen, akkor napközben is? Mert a cumizós gyerekeknek szokott folyni (legtöbbjüknek), mert a cumi mellett nem nyelik le. Nekem most 20 hónapos a kisebbik, és miután felkel, még kb 10 percig cumizik, és látom, ahogy csorog ki a nyála, amúgy lenyeli. De egyébként nem hiszem, hogy túl sok mindent tudsz tenni, legalábbis én nem tudok más megoldást, mint a "rábeszélést". Ha meg a cumi miatt van, akkor a megoldást Te is tudod...... Sok sikert! :o)

Szia! Lehet, hogy hülyeség, ebben az esetben bocsi. De én megmondanám neki, hogy nyelje le. Elég értelmes már egy ekkora kisfiú, mond meg neki, hogy ez csúnya dolog. Nem tudom, cumizik e, és ha igen, akkor napközben is? Mert a cumizós gyerekeknek szokott folyni (legtöbbjüknek), mert a cumi mellett nem nyelik le. Nekem most 20 hónapos a kisebbik, és miután felkel, még kb 10 percig cumizik, és látom, ahogy csorog ki a nyála, amúgy lenyeli. De egyébként nem hiszem, hogy túl sok mindent tudsz tenni, legalábbis én nem tudok más megoldást, mint a "rábeszélést". Ha meg a cumi miatt van, akkor a megoldást Te is tudod...... Sok sikert! :o)
A kérdező hozzászólása: A cumit hírbõl sem ismeri, és persze, szoktuk neki mondogatni, hogy nyelje már le, és akkor per pillanat meg is teszi, aztán elfelejti. De sztem ez nem egy akaratlagos dolog, mi sem azért nyelünk, mert elõtte átgondoljuk, hogy na, most lenyelem a nyálam. Szóval ennek automatizmusnak kellene lennie. A háziorvos csak hümmögött, amikor rákérdeztem a dologra, és azt mondta, hát igen, már illene abbahagynia. Hát sokat segített.
Egyet értek az elöttem szóloval. ennyi idösen már le kellene nyelnie, és elég értelmes hogy elmond neki ezt. nálunk most lesz 3 és mikor a hátsó fogai jöttek egy fél éve kb akkor nyáladzott többet megint, de ez csak egy hetes dolgok voltak. és már törölte e száját.
Szia!Lehet, hogy piros a torka vagy nincs véletlenül egy pici hójag a szájában?Az én gyermekem 18hónapos és õ sem cumis, de viszont csak akkor folyik a nyála ha fáj a torka.Ha meg minden rendben akkor megszokás és többször figyelmeztetni kel, hogy nem szabad mert fel fog ömleni a pici álla és fájni fog neki.Remélem tudtam egy kicsit segíteni!
Szia ismét! Hát akkor mi is jó sokat segítettünk. Tényleg csak az a megoldás, hogy mindig rászólsz. Végtére is, amikor úton közlekedtek, akkor is mindig rászólsz, hogy álljon meg az úttestnél, egészen addig, amíg be nem rögzül a szabály, és automatikusan meg nem áll. Kitartással, állandó figyelmeztetéssel, szerintem ez is rögzülni fog benne!!! Sok sikert! Elsõ válaszadó voltam.
Csak egy ötlet, de szerintem nézesd meg a fül-orr-gégészeten, hogy nem nagyobb-e az orrmandulája a kelleténél, mert lehet, hogy amiatt nem nagyon kap az orrán levegõt és akkor nyitva kell tartania a száját.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!