Találatok a következő kifejezésre: 2,5 éves még (266 db)

Igen, jelen! :-) Az enyém 3, 5 évesen lett teljesen szobatiszta (lányaim már 1, 5-2 évesen). Hát a fiúk gyakran ilyenek :-)
Ja igen, a bilit és a szûkített wc-ülõkét nálunk kimondottan utálta mind a 3 gyerek. Úgy akarták csinálni, mint mi, a nagyok :-)
Az én fiam júli végén lesz 3 éves. A szobatisztasággal még sehol sem állunk. A bili egyátalán nem tetszik neki, játéknak tekinti. Most vettünk egy wc szûkítõt, talán ez jobban érdekli. Meglátjuk. Most jön a jó idõ, nekiállunk komolyan. Eddig nem is erõltettük.
Szintén májusban lesz 3 éves a kisfiam(egy korábbi válaszolóval egyetemben)és baromira nem érdekli a dolog.Én is a nyárban bízom.Kertes házban lakunk, majd a kertben "locsoltatom" vele a tujákat.Szeptembertõl oviba megy, muszáj lesz produkálnia valamit.A nagyobb fiam 2 évesen minden gond nélkül leszokott a pelenkáról, 1 hónap alatt teljesen szoba-és ágy tiszta lett.
ne aggódj, legfeljebb majd az oviba lesz az mert ott ellesi a többiektõl!Úgyaígy volt az eggyik ismerõsöm a 3, 5 éves fiával!Az oviba 2 hét alatt szobatiszta lett!
Mi se voltunk még akkor szobacicák, de aztán nyáron azzal viccelõdtünk hogy lepisiljük a kis kavicsokat, ez nagyon tetszett neki, persze kisgatyában volt és mindig szóltam, kérdezgettem kell e pisilnie.Nappal már 3 évesen teljesen, éjjszaka rá pár hónapra lett az.De ne izgulj, barátnõm kisfia 3. szülinapjakor lesz szobatiszta!!Persze csak nappalra:) Van ismerõs, akinek a lánya éjjel még pelusozik, pedig 4 éves múlt.Nappal semmi gond, még a déli alvásnál sem.Kitartás, és egy jó tanács, ha látod hogy sehogyse érdekli, ne nagyon erõltesd, mert késõbb ebbõl baja is lehet!!
Én most döbbentem le a játszótéren az én fiamon kívül egy sem volt szobatiszta. Úgyhogy manapság ez teljesen hétköznapi dolog. Az oviban is azt mondták, mikor beirattam, legyen váltóruha és látja a többiektõl, illetve ott a vécének hangulata is van, kis vécé, kis mosdó, szertartás- megszereti és szobatiszta lesz pikk-pakk.
Jelen. Két és fél éves a fiam, és egyáltalán nem szobatiszta. Tudja mi az a wc, meg bili. Tudja mire kell használni. Rá is ül. De belepisilni nem hajlandó. :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm.Nem tudom van-e köze ahhoz hogy koraszülött, 35 hétre született 2780 grammal és 2400 fogyott. Olvastam itt a netten csak azért írom.
Szia! májusban lesz 3 éves a fiam. Fényévekre vagyunk a szobatisztaságtól. Még csak elkezdeni sem hajlandó. Én is a jó idõben reménykedek, mert szeptembertõl ovi.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a bátorítást.
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm:)

2, 5 évesen még nem beszél? Hogyan segíthetném a beszédfejlődését?

2,5 éves fiam van, aki nem mondd értelmes szót, igazából 1-et sem. Csak a saját nyelvén beszél.

Legjobb válasz: Ez engem is érdekelne. Igaz még nincs 2,5 éves, de egy mukkot sem mond.

Ez engem is érdekelne. Igaz még nincs 2, 5 éves, de egy mukkot sem mond.
az orvos nem küldött tovább titeket? 2 éves a fiam, kb. 30 szót mondd, ebbõl 15-20 amit valóban tudatosan használ (köszi, tessék, nem, de, nevek, színek, egy-két szám...) és ez kevés, így tovább lettünk küldve mindenféle vizsgálatokra, már nyakig benne vagyunk, többnyire jó hírekkel. csak azt tudom tanácsolni, hogy induljatok el ti is, gyerekorvos, audiológia, korai fejlesztõ, TSMT torna, gézengúz... majd segít a védõnõ merre. nagy sok hasznos tanácsot kaptunk, pl. nem szabad ezeket a szinkronizált mûsorokat, meséket hagyni, hogy nézze, mert nem jó ugye a szájmozgás és nem tudja összerakni, ezzel hátráltatva van. az sem jó, hogy ha zenét hallgattok, neked kell énekelned. mondókázzatok nagyon sokat, de ne rengetegféle mondókával, hanem 5-6-ot mondogass neki pár nap alatt, majd mikor látod, hogy tudja akkor tarts szüneteket, hogy folytatja-e vagy direkt rontsd el. mindent mondj, hogy mit csinálsz és gyakran kérdezd meg, hogy mi ez? mi az? de olyan alapvetõ dolgokra amiket eddig nem is tudtál, hogy nem tudja :) pl. evõeszközök, állatok, szobában bútorok... játszatok olyat, hogy forgatod, együtt forogtok, lepedõbe befektetitek apával és hintáztatjátok, gurítsátok valamin, legjobb erre a gördeszka. mindent ért? ha kérsz valamit tõle azt egybõl megteszi? nem csak arról lehet szó, hogy te nem érted? azért ez az egy szót se mond elég ijesztõ :/ lehet tényleg mondja õ csak te nem hallod bele a szavakat
bhrg.hu http://www.koraifejleszto.hu beutalo kell, a gyerekorvos ir ott megvizsgaljak, hogy baj van, vagy csak késõn érik mi szerdan megyunk, nekem is ket es fel eves, nem szobatiszta, es kb csak en ertem amit mond (csak a kezdo szotagot mondja, bar ma reggel meglepoen kimondta, hogy kölesgolyó :) , nem ez a jellemzõ igazabol mi mar voltunk neurologusnal, tsmt tornát, és kozosseget javasolt
Gyermekorvos mondott erre valamit? Neki el kellene mondani, hogy mi ilyenkor a teendõ. Ámbár azt is furcsálom, hogy egy korábbi válaszoló írta, hogy 2 évesen kevés a 15-20 szó. Ezt a gyermekorvos állapította meg kedves második válaszoló? És mit mondott erre a logopédus? Az én fiam is 2.5 éves, Õ sok szót mond, mondatokat még nem. Én is viszem a korai fejlesztõbe vizsgálatra. Érdemes nektek is kérni idõpontot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A gyerekorvosunk minket is elküldött korai fejlesztõbe. Majd jövõhéten fogok találkozni a gyógypedagógussal. Csak szerettem volna, ötleteket, hogy mivel segíthessem a beszédét.
2. válaszoló vagyok. igen, a gyerekorvos állapította meg. vagyis azt mondta, hogy többet kéne már tudnia, ha baj van akkor derüljön ki most, így induljunk el. eddig hallásvizsgálaton és felméréseken voltunk, igazából elég jók az eredmények, 3 hét múlva kezdjük a korai fejlesztõt ahogy egy logopédus fog neki tornás gyakorlatokat adni ha jól értettem :) sokan mondták, hogy ráérnénk ezzel, viszont mindenki valóban bólogatott arra, hogy jobb most elkezdeni
Kedves 2. válaszoló! Küldhetek privit? A 84%-os válaszoló vagyok :o)
http://www.napraforgohaz.hu, itt van beszédindítás és Hallási figyelem tréning is.

2, 5 évesen még mindig cumizik alváshoz, és észrevettem, hogy kezd kifelé állni a felső fogsora. A maradandó fog is úgy fog kinőni, mint a tejfog?

Próbáltam már ezerféleképpen elvenni t?le a cumit: adjuk oda a kiskutyának, elvesztettük, otthon hagytuk, de semmi nem jött be, és már nincs ötletem. Csak azzal alszik, és éjszaka is ha felébred, kell neki.

Legjobb válasz: Szia! Bocsi az offért...de engem is érdekelne...Nekem is 2,5 éves és kéri alváshoz. Ma nem adtam neki délután így inkább nem aludt...én sem tudom, hogy mit kellene csinálni...

Szia! Bocsi az offért...de engem is érdekelne...Nekem is 2, 5 éves és kéri alváshoz. Ma nem adtam neki délután így inkább nem aludt...én sem tudom, hogy mit kellene csinálni...
Nem hiszem, mivel én 6 éves koromig cumiztam, és késõbb a fogorvos mindig megdicsért, hogy milyen gyönyörûek a fogaim.
A kérdező hozzászólása: Szépnek szépek, csak kifelé kezdenek állni... Amúgy olyan "fogszabályzós" cumija van, de a rajtuk lévõ írás szerint 2 éves korig vannak javasolva... Hát ez van, majd meglátjuk mi lesz:)
Az én lányom 3 éves koráig masszívan cumizott itthon, meg alváskor oviban is, teljesen 4 éves kora után hagyta el. Egyáltalán nem állnak kifelé a fogai. Mi NUK cumit használtunk. Viszont ha erõszakkal elveszed tõle, és rászokik az ujjszopásra, az sokkal-sokkal rosszabb lesz!!! Eleve azt már nem tudod elvenni tõle, tehát akár iskolás koráig is csinálhatja, mint pl. a barátnõm. És neki emiatt a maradandó fogai is kifelé nõttek, olyan "pókot a sarokból" módon.
A kérdező hozzászólása: Nem akarom én erõszakkal elvenni.... Mostani eszemmel nem adtam volna neki, amikor pici volt, de mint tudatlan elsõ gyermekes szülõnek sokan ajánlották, hát adtam neki. Csak gondoltam megkérdezem, mik a tapasztalatok...


3 éves és még nem az. Fiú.
Nyáron volt a kisfiam 2, 5 éves. Hiába volt a nagy meleg miatt itthon gatyóba, messzirõl elkerülte a WC-ét, bilit. Majd 33 hónaposan (novemberbe) szólt, hogy kakilnia kell és ment a WC-re. Onnantól kezdve 2 hét alatt biztonsággal az lett, a kezdettõl kezdve 1 hónap után nappali alváshoz sem kellett pelus, 1 hónapra rá éjjelre sem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, mentek a zöld kezek.
34hónapos kislányom még mindig nem szobatiszta, pedig próbálkoztam már mindennel!:(((
A kérdező hozzászólása: Köszi Neked is, ment a kezecske. Miket próbáltál már? Kislányom 4.-én múlt 2, 5 éves és ma volt elõször, hogy nem volt rajta pelus és nem pisilt be, hanem odaért a bilihez:-).
Az enyém márc 9.-én lesz 3éves. Az egész nyarat végigpróbáltuk hogy nem adtam rá pelust, de nem igazán zavarta sem a pisi sem a kaka.:( Oda végezte a dolgát éppen ahol volt, és hiába kértem soha nem szólt hogy mikor kell neki! Volt nála is párszor olyan amikor pont elkaptam hogy kell neki, és ráültettem a bilire akkor abba csinál, de magától soha nem szólt. Egy idõ után meguntam az állandó takarítást! Most már csak abban reménykedek hogy nála is az lesz hogy magától egyik napról a másikra leszokik!!!
A fiam 30.-án lesz 3 éves, nappalra már egy éve szobatiszta pisi szempontból, kaki szempontból kb 3 hónapja.Viszont éjjelre még pelus van, mert reggel van hogy abba kakil alvás után, illetve éjjel még bepisil.Nagyon várom már hogy mikor hagyjuk el éjjelre is, de nem erõltetem, mert amikor beszéltünk róla visszatartotta a kakit és szorulásos lett.
2 éves és 9 hónapos, most már mondhatom rá, hogy kvázi szobatiszta. Napközben nincs pelusa, néha még bepisil, de nem mindennapos. Ma nagyon büszke voltam rá, egész nap nem voltunk otthon, mentünk több helyre, sokat autóztunk, és egyetlen balesete sem volt. Pont 2, 5 évesen ezt még nem mertem volna megcsinálni. Szerintem 3 éves korára lesz biztonságosan szobatiszta.

Tudtok pár soros verset anyák napjára amit egy 2.5 éves meg tud tanulni és el tudja mondnai a mamának?

Legjobb válasz: "Anyukám, anyukám, találd ki, Hogy az én kincsem, ugyan ki? Ki más is lehetne, ha nem te?" Kicserélhetitek az anyukám szót nagymamára. Nekem ezt mondta a fiam tavaly. Kicsivel volt több mint kettõ. Most hogy rákerestem látom hogy egy sor kimaradt, úgy néz ki azt a férjem vagy a gyerek nem találta lényegesnek. Majd rákérdezek este:) Ezt a pár sort szerintem megtanulja bármilyen beszélni tanuló kicsi hamar. Ha nem akarsz még túl hosszút, bonyolultabbat.

"Anyukám, anyukám, találd ki, Hogy az én kincsem, ugyan ki? Ki más is lehetne, ha nem te?" Kicserélhetitek az anyukám szót nagymamára. Nekem ezt mondta a fiam tavaly. Kicsivel volt több mint kettõ. Most hogy rákerestem látom hogy egy sor kimaradt, úgy néz ki azt a férjem vagy a gyerek nem találta lényegesnek. Majd rákérdezek este:) Ezt a pár sort szerintem megtanulja bármilyen beszélni tanuló kicsi hamar. Ha nem akarsz még túl hosszút, bonyolultabbat.
Én is ezt akartam írni, itt az utolsó sor: Ültess hát gyorsan az öledbe! Még bölcsiben tanulta a lányom.
Bölcsiben ezt tanulták a kislányomék: Az én szivem kisóra Szeretet a rugója Mindig csak azt ketyegi Édesanyát nagyon szereti. Édesanya helyére lehet mamát is mondani.
Kinyílott a bazsarózsa, Kék Nefelejcs, tulipán, Neked adom anyák napján, Édes, kedves nagyanyám.

2, 5 évesen még iszik valakinek cumisüvegböl a gyereke? meddig isznak abbol? Mármint a reggeli, esti tejre gondolok.

mert ma törött el a cumisüvegünk amiböl inni szokott,találtam 1 másikat abbol meg nem fogatta el a tejet.volt sok régi cumisüvegem de eltünt,sehol nemtalálom,lehet kidobtam már nemtudom.most vegyek ujat neki vagy mitcsináljak?hogy vegyem rá,hogy igya meg az esti ,meg reggeli tejet?pohárbol sem akarta.

Legjobb válasz: Az enyém szeptemberben lesz 3. Reggel cumisüvegbõl kéri, este pedig csészébõl. Én kivártam/kivárom, míg magától elhagyja. (Mondjuk õ ilyen típus. Így volt a szobatisztasággal is. Nem erõltettem, elmondtam párszor, hogy jó lenne, ha bilit használna, aztán egyszercsak szólt.) Szóval, ha végképp nem akarja a poharat, én nem erõltetném.

Az enyém szeptemberben lesz 3. Reggel cumisüvegbõl kéri, este pedig csészébõl. Én kivártam/kivárom, míg magától elhagyja. (Mondjuk õ ilyen típus. Így volt a szobatisztasággal is. Nem erõltettem, elmondtam párszor, hogy jó lenne, ha bilit használna, aztán egyszercsak szólt.) Szóval, ha végképp nem akarja a poharat, én nem erõltetném.
Az én lányom lányom 4 éves koráig itta a reggeli esti tejcit az üvegbõl, õ adta oda a mikulásnak, az ajándékért cserébe.Nem erõltettem a leszokást, ezt õ akarta így, ma már 6 éves de mióta nincs üveg a tejet sem issza meg, esetleg nagyon-nagyon ritkán.Én a helyedbe vennék újat.Nekünk is tört össze, de olyan keservesen sírt utána hogy kapott másikat.
Szeptemberben lesz 4 éves a fiam és még cumisüvegezik reggel és este. Inkább így igyon fél liter tejet egy nap, mint bögrébõl 3 kortyot. Majd leszokik róla! Nem hiszem, hogy kamaszként is még cumisüvegezni akar! :)
Semmi baja nem lesz napi kétszeri cumisüvegezéstõl. Bár a lányom már régelhagyta ezt a szokást, brahiból néha még cumisüvegbõl iszik ma is (3, 5 éves). Én megpróbálnám elõször csõrösbõl, ha van otthon, hogy ne kelljen új üveget venni. Vagy sportkupakos ásványvizes flakonból esetleg.
Az én fiam 2 és fél és még cumisüvegezik.Mostanában a nagytesótól viszont látta hogy szívószállal bögrébõl issza a kakaót, és akkor õ is.
Szia! Szintén 2, 5 éves Kisfiam, a Bölcsibe, Mamánál mindenhol pohárból iszik. Itthon meg ragaszkodik a cumisüveghez! Idõvel szerintem el fogja hagyni, csak türelem kell hozzá! Én még hagyom hagy igyon belõle, mert most szoktunk le a pelusról, teljesen és nem szeretném még ettõl is megfosztani. Amúgy két hónapja jár a bölcsibe is. Szóval azért mindent egyszerre, nem lehet megvonni Tõle, én úgy gondolom! Szerintem vegyetek neki egy újat, és majd idõvel leszokik róla! Üdv két gyermekes Anyuka.
4 éves lesz a lányom és reggel - este még cumisüvegbõl kapja a tejet õ is. Megissza pohárból, vacsorakor pl. simán pohárból issza a tejet is, ráadásul szereti, tehát naponta többször iszik, de elalvás elõtt és ébredés után kéri a cumisüveget (talán azért is, mert az öccse is így kapja), ez kell a kis lelkének, miért venném el tõle? Ahogy magától elhagyta annak idején a cicizést, minden erõltetés nélkül, úgy errõl is le fog szokni, hadd tegye ezt is magától, én nem bántom vele.
Az én fiam is szeptemberben lesz 3 éves és reggel-este cumisüvegezik. Egyelõre jelét sem mutatja hogy elhagyná, de nem is zavar. Napközben pohárból iszik, de ez a 2 alkalom elhagyhatatlan még neki :)
Én megmondanám (mutatnám) neki hogy eltörött, nincs, kész. Igya meg bögrébõl, nem kell már ennyi idõsen cumisüveg, nincs már rá szüksége.
4-es vagyok. Általában nem érdekel a pontozás, de most kicsit mellbe vágott, hogy 0-ra le lett pontozva a 4 évesem... Mintha õ lenne az egyetlen...

Kisfiam 2 hónap múlva 2, 5 éves lesz. Nem beszél még mondatokban csak szavakat mond. Vigyem lassan szakemberhez? + 1 ovis kérdés

Kb 40 szót mond, azt sem mindet tisztán. 2 szót néha mond együtt. Másik kérdésem az ovival kapcsolatos.Nagyon szereti a gyerekeket, de néha nem értem a viselkedését. Alig várja h jöjjön hozzánk a beígért gyerek. Játszanak és minden ok nélkül a kisfiam meglöki, megüti a gyerekeket. Õt nem bántják, egyszer csak jön neki vmi megmagyarázhatatlan dili, és lök, üt. Miért? Az oviban is ez lesz? Mindig elmagyarázom neki h ezt nem szabad, 3 nála nagyobb kislányt már meg is síratott. Mit csináljak vele??? 6 hónapos a tesója.

Legjobb válasz: Ismerõs nagyon.Mikor kezdett el elõször szót mondani??nekem is 2,5 éves és nem beszél mndatokat anya inni,meg hát sok szót valamit csak én értek meg valamit egész jól mondja.nekem nagyon nehezen kezdett el beszélni én vittem orvoshoz ahol elhajtottak hogy majd fog beszélni.És igazuk lett elkezdte mondani a szavakat.nem izgulok hogy nem beszél mondatokat sokkal jobban zavart hogy 2 évesen mondta elõször hogy apa például.Majd beindulnak.Hugom ovis volt mikor az óvónõk kérdezték anyukámart hogy sokszor nem értik mit mond a gyerek erre anyum õ sem érti sokszor:)mára be nem áll a szája.....Verekedés:hm t igen vannak az én fiamnak is olyan "barátai"akiket lehet hogy nem kedvel annyira.Ok nélkül meglöki vagy belerúg egyet holott nem verekedõs.Szrintem ne szimpatikus neki vagy nem is tudom de csak 2 kisgyereknél csinálja.A többiekkel elvan nagyon pedig ngon sok a kis barátunk akikkel össze járunk.Majdcsak kinövik.Hagyni viszont nem szabad.

Ismerõs nagyon.Mikor kezdett el elõször szót mondani??nekem is 2, 5 éves és nem beszél mndatokat anya inni, meg hát sok szót valamit csak én értek meg valamit egész jól mondja.nekem nagyon nehezen kezdett el beszélni én vittem orvoshoz ahol elhajtottak hogy majd fog beszélni.És igazuk lett elkezdte mondani a szavakat.nem izgulok hogy nem beszél mondatokat sokkal jobban zavart hogy 2 évesen mondta elõször hogy apa például.Majd beindulnak.Hugom ovis volt mikor az óvónõk kérdezték anyukámart hogy sokszor nem értik mit mond a gyerek erre anyum õ sem érti sokszor:) mára be nem áll a szája.....Verekedés:hm t igen vannak az én fiamnak is olyan "barátai"akiket lehet hogy nem kedvel annyira.Ok nélkül meglöki vagy belerúg egyet holott nem verekedõs.Szrintem ne szimpatikus neki vagy nem is tudom de csak 2 kisgyereknél csinálja.A többiekkel elvan nagyon pedig ngon sok a kis barátunk akikkel össze járunk.Majdcsak kinövik.Hagyni viszont nem szabad.
Szia! Szerintem nem lesz baj a beszédével, vannak akik késõbb kezdenek jobban beszélni, de akkor meg nagyon gyorsan fejlõdnek. Nálunk is ezt csinálja a fiam. Novemberben volt 2 éves, és nem bántják, de õ csak gondol egyet és megüti a másik gyereket, de van olyan is, hogy nagyon jót játszik valakivel és egyszer csak üt egyet. Fogalmam sincs mi lehet vele. Hagyni nem szoktam, mindig elmagyarázom, hogy nem szabad fáj a másiknak. Remélem nem sokára elmúlik, mert nyáron jön a tesó.
Szerintem még nem kell orvoshoz vinni, a beszéd ki fog alakulni! Szerintem féltékeny, vagy valamilyen elfojtott gondja van, lehet, hogy valami megszûnt a szülõ(k) / gyermek közt a kistestvér születésénél, vagy valami számára fontos megváltozott.De normális ez a viselkedés ekkora gyermekeknél!
Az ütés elõtt nem próbál meg beszélni halandzsázva a másik gyerekhez? Mert lehet, hogy el akarná kérni a nála lévõ játékot, vagy bármit mondani neki, de mivel nem érti a szövegelését a másik gyerek, ezért elveszti a türelmét, és lök egyet rajta. Haragszik rá, amiért nem úgy reagál a másik, ahogy õ szeretné.
az en fiam marciusban lesz 3 eves decembertol jarunk korai fejlesztobe (azelott csak kezdo szotagot mondott), most elegge folyekonyan beszel, enekel. en ugy latom, anelkul is megindult volna, de sokat segitett, most be nem all a szaja, olyanokat mond, hogy csak nezek :D (pl reggel kapott egy kis csontocskat (kiskormomnyi csont alaku cukorka), erre ilyet szól: finom kis csontocska. édesség. be is kapom most)) (es hajnali 5tol hatig enekelte az en elmentem a vasarba-t alvas helyett :D) szerintem nem lesz gond a beszeddel, de ha aggodsz, nezesd meg a korai fejlesztoben, artani nem fog. a lokdosodeshez sajnos nem tudok erdemben hozzaszolni :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok. Azt konkrétan nem figyeltem meg h a lökés elõtt mond e vmit! De olyat már tapasztaltam, hogy valaki elvett tõle erõvel valamit, és vissza akarta szerezni, nem tudta és akkor lökött! Na, majd azt megfigyelem, hogy elõtte mond e valamit, erre még nem is gondoltam. Köszönöm!

Baj, ha egy 2, 5 éves kisfiú még nem szobatiszta?

Nyáron is próbáltuk bilire vagy vécére szoktatni, de nem akarja. Er?ltetni meg mi nem. Mikor kellene szobatisztának lennie egy kisgyereknek? Nálatok hogy ment ez az egész? A többi anyuka meséli,hogy a gyerekük (f?leg a kislányok) már 2 évesen szobatiszták.

Legjobb válasz: 2 fiú gyerekem van.A nagyobb 2 évesen teljesen szobatiszta volt,a kisebb-most 2.5 éves-egyáltalán nem az,és még csak nem is érdekli(nem szól se a pisinél,se a kakinál).Mivel jövõ szeptemberben kezdi csak az ovit,én nem izgatom magam.

2 fiú gyerekem van.A nagyobb 2 évesen teljesen szobatiszta volt, a kisebb-most 2.5 éves-egyáltalán nem az, és még csak nem is érdekli(nem szól se a pisinél, se a kakinál).Mivel jövõ szeptemberben kezdi csak az ovit, én nem izgatom magam.
Nyugi, nem gond. 3 éves koráig ráér.
még ráértek fiatalabb lányom van de õ se hajlandó még. az ovikezdésre viszont mindenképp feltétel a szobatisztaság.

Gyerekem jövő hónapban 2, 5 éves lesz, és még közel nem vagyunk a szobatisztasághoz. Ez nagy baj? A tiétek mikor lett szobatiszta?

Legjobb válasz: 2,5 éves kora után 2 héttel lett szobatiszta a kislányom 2-3 nap alatt. Õt sem érdekelte, nem is gondoltam, hogy sikerülni fog, mert tök jól elvolt a pelenkába. Egyik nap levettem róla, ha nem jött volna be, visszaadom és vártam volna vele 1 hónapot. Nem baj, ovira kell szobatisztának lenni. Próbáld te is levenni róla a pelust, hátha úgy jársz, mint én :-). Sok sikert!

2, 5 éves kora után 2 héttel lett szobatiszta a kislányom 2-3 nap alatt. Õt sem érdekelte, nem is gondoltam, hogy sikerülni fog, mert tök jól elvolt a pelenkába. Egyik nap levettem róla, ha nem jött volna be, visszaadom és vártam volna vele 1 hónapot. Nem baj, ovira kell szobatisztának lenni. Próbáld te is levenni róla a pelust, hátha úgy jársz, mint én :-). Sok sikert!
Az enyém két hét múlva tölti a 3 évet, most mondom már rá, hogy talán szobatiszta. Ez nekünk nem egy hét alatt ment. A jó idõ beköszöntével próbáld meg levenni róla a pelust, és ne keseredj el, ha pár nap alatt nem szokik le, hidd el, elõbb-utóbb menni fog.
Miert lenne baj? Ha nem all keszen ra akkor varj es probald meg megint. Nem lehet eroltetni mert tovabb fog tartani a procedura.. Az enyem is ennyi idos de nem erdekli a bili. Kijelenti : anya nem ulok ra! Neha furdes elott megker ultessem ot a wc-re es ugy csinal mintha kakilna-pisilne jatszasbol. En varok amig jo ido lesz es majd pelus nelkul leszunk sokat a kertben stb, majd akkor rajon a lenyegre... talan..
Májusban lesz 3 éves és február közepén lett szobatiszta. Hiába mondtuk neki elõtte, megsem hallgatta, pedig okos, értelmes kislány. Egyszer csak egy nap azt mondta, hogy leveszi a pelenkát és vegyünk fel bugyit, 1x se pisilt, de még csak be sem csorgatott viszont a kakához kéri a pelenkát, általában fürdés után kakál amikor már éjszakára rákerül a pelenka, de ha napközben kell neki, akkor szól hogy adjam rá a pelenkát. Érzei pedig hogy kakálnia kell és tudja is tartani, de mégis nem kar a bilibe, nem erõltettem szeptemberben megy ovina addig hátha leszokik Valakinek esetleg ezzel kapcsoltaban van tapasztalata?
Eyném június elején lesz 3éves és sehogyan sem állunk. MIóta kistesó van- visszafejlõdött.... Ha jön a nyár próbálkozni fogok, ha addig nem megy magától. Te simán ráérsz ezzel a nyáron foglalkozni- ne stresszeld magad maitta és a gyereket meg fõlet. Nem vagytok elkésve, nyugi!!
A lányom 3héttel múlt 3éves, és teljesen pelenkás!:( Igaz belepisil a bilibe, de csak ha ráültetem. Magától soha nem szól, és a kakálni csak pelenkába hajlandó. Próbálkoztam hogy pelenka nélkül legyen, de abszolút nem zavarta sem a pisis sem a kakis ruhája!:( Kb 2hét után sem haladt sehová, és utána visszaadtam rá a pelust. Pedig azt mondták hogy zavarni fogja ha bepisil! Hát õt aztán nem..... Nagyon el vagyok keseredve mert e miatt csak szeptemberben mehet oviba, feltéve ha addig szobatiszta lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

2, 5 éves kisfiam irigy! Hogyan tanitsam meg végre neki, hogy a játékait ossza meg másokkal is a játszótéren?

Persze ? játszana más játékával csak más ne játszon az övével. Nagy ritkán odaadja az övét ha a másik gyerek játéka érdekes és megkapja. De akkor is rá kell szólnom, hogy add oda te meg a te játékodat.

Legjobb válasz: Hú, ez olyan nehéz kérdés :( Nekem lányom van, õ is 2,5 éves, õ meg a másik véglet. Bárki bármit könnyedén elkér tõle, néha még úgy is odaadja a játékát valakinek, aki csak megáll megnézni mondjuk a babáját...:(( Nem tudom mi lesz így vele az oviban...

Hú, ez olyan nehéz kérdés :( Nekem lányom van, õ is 2, 5 éves, õ meg a másik véglet. Bárki bármit könnyedén elkér tõle, néha még úgy is odaadja a játékát valakinek, aki csak megáll megnézni mondjuk a babáját...:(( Nem tudom mi lesz így vele az oviban...
pozitiv élményt csinálj neki otthon mikor ti játszotok hogy milyen ügyes mikor odaad valamit neked és ezt sokszor hátha rögzül.
Az en lanyommal is ez van, nagyon ragszkodik mindenehez. Szerintem meg a legtobb gyerek ebben a korban igy viselkedik, a kornyezetemben latom.Idovel gondolom megvaltoznak a dolgok, persze az segit ha elmondjuk neki hogy engedni kell mast is jatszani a jatekaival, mert igy helyes.
Szerintem ez teljesen normális, nálunk is így volt. Hiába mondod neki, hogy de hát te is elvetted az övét, nem érti az érvelést, mert nem tud szempontot váltani, nem tudja beleképzelni magát másnak a helyébe, így nem éli át, hogy neki azt a játékot az a másik gyerek odaadta, akkor neki is oda néna adni az övét. Nemtom érthetõen írtam-e. Nálunk is ez volt, most már javul a helyzet, két dolognak köszönhetõen. Egyrészt megfigyeltem, hogy ismerõs gyerekeknek, kis barátainak, unokatesónak simán odaadja, vagy legalábbis nem visít, ha elveszi. Msrészt bölcsibe kerüléskor ugye nem az õ felséterületén zajlik az élet, belecsöppent abba a helyzetbe, hogy minden közös, így tanulgatja az osztozkodást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!