Találatok a következő kifejezésre: 2,5 éves kislányom. Miért nem (6 db)

Anyukák, én ezt már nem bírom, segítséget kérek szépen tőletek. Van egy 2, 5 éves kislányom és egy 7 hónapos kislányom. A nagyobbik kislányom nem alszik, de miért?

A nagy reggel fél6 és 6 között kel reggel,ezáltal a kicsi is felébred.Reggel ellátom mind a kettőt.Onnantól kezdve a nagyobbik nyűgös, kedvetlen, nem hajlandó játszani semmit, csak ül az ágyon meg néha motorozik 1-2 -t és állatira álmos,de nem alszik.Mire ebédelünk, addigra már annyira álmos....megebédel a család, majd fél1-1 között lefekszünk.Eddig a nagyobbik az ágyában napi 20-30 percet aludt.3-4 hónap után,már idegileg kibuktam és az ebéd utáni alváshoz magam mellé vettem, kint aludtunk a kanapén 1 óra megvolt.De ez csak 4 napig tartott.Már az utóbbi napokban megint nem alszik.ezáltal a kicsi is felébred.Õ is nyűgös,hisztis.A nagyobbik délután fél5-től ismét olyan,mint délelőtt...majd 8-9 között elalszik.Az egész este nyűglődés és én ettől már kivagyok nagyon,úgy érzem depis is vagyok már, a sírógörcs kerülget,meg állatira beidegelem magam.Mit tegyek anyukák,kétségbe vagyok esve......;-ÿ( Ja és ilyen rossz időben ki sem tudunk mozdulni, kedvem sincs semmihez,nem tudok örülni semminek. Ha netán elmegyünk sétálni itt a környéken,akkor a nagyobbik szinte csak vonszolja magát,mert hát fáradt.a belváros, ahol nyüzsgés van 30 percre van, tehát a rövid séta alatt még emberekkel sem találkozok....amikor dolgoztam, akkor napi több száz emberrel találkoztam,beszélgettem,stb......

Legjobb válasz: Szia. Nalunk a fiuk ugyan ennyi idosek. :-) En igy csinalom, h lefektetem fel 1-kor mindegyiket, es ha sir,mert nem akar aludni, akkor is hagyom az agyaban. Megmondom neki, h hiaba sir, mert 2-ig akkor is itt fog lenni, ha tetszik ha nem. Valahogy mindig elalszik, olyan 3korul ebred. Probald meg, hogyha felkel, akkor nem veszed ki az agybol, hanem betakargatod, adsz neki egy puszit, es megmondod, h meg egy picit aludjon, mert felkelti a tesojat. Vagy adj be az agyaba egy jatekot, konyvet, vmit, hatha beleun, es tovabb alszik. Reggel nalunk is korankelok, de en odaveszem magunkhoz a nagyot, akkor a kicsi tud meg aludni, o meg csunyan mondva le van ejtve. :-) vagyis fekszik mellettunk, en meg alszok, vagy visszaalszik, vagy bekapcsolha a meset. Sajnos tobbet nem tudok segiteni, kitartas, en is mar nagyon unom az egeszet, kepviselokent napi tobbszaz emberrel tslalkoztam en is, egesz nap kint voltam, autokaztam, stb, most meg semmi. Nagyon rossz tenyleg!! De kitartas, csak lesz jobb is!

Szia. Nalunk a fiuk ugyan ennyi idosek. :-) En igy csinalom, h lefektetem fel 1-kor mindegyiket, es ha sir, mert nem akar aludni, akkor is hagyom az agyaban. Megmondom neki, h hiaba sir, mert 2-ig akkor is itt fog lenni, ha tetszik ha nem. Valahogy mindig elalszik, olyan 3korul ebred. Probald meg, hogyha felkel, akkor nem veszed ki az agybol, hanem betakargatod, adsz neki egy puszit, es megmondod, h meg egy picit aludjon, mert felkelti a tesojat. Vagy adj be az agyaba egy jatekot, konyvet, vmit, hatha beleun, es tovabb alszik. Reggel nalunk is korankelok, de en odaveszem magunkhoz a nagyot, akkor a kicsi tud meg aludni, o meg csunyan mondva le van ejtve. :-) vagyis fekszik mellettunk, en meg alszok, vagy visszaalszik, vagy bekapcsolha a meset. Sajnos tobbet nem tudok segiteni, kitartas, en is mar nagyon unom az egeszet, kepviselokent napi tobbszaz emberrel tslalkoztam en is, egesz nap kint voltam, autokaztam, stb, most meg semmi. Nagyon rossz tenyleg!! De kitartas, csak lesz jobb is!
Szegényke, nem irigyellek, valóban nehéz lehet. Nincs lehetõséged a kicsit külön helyezni, hogy legalább õ aludjon? Vagy nagylányt mamihoz vinni, esetleg apával mesét nézni, más napirend? Nem irtad, nagylány miért nem alszik? Esetleg tudatosan nem akar? Akkor lelki dolog, amin segíteni kell neki, vagy csak már más napirend kéne neki, mint a kicsinek, ez amit most csinálsz vele, nem köti le, és össze-vissza van, nincs meg a saját ritmusa, a kicsi ritmusához õ már túl nagy?
Két gyermekkel nem könnyû. Nekem a nagy 5 a kicsi 2 éves. Amikor a kicsi megszületett úgy csináltam, hogy a nagyot bevontam a kicsi gondozásába: fürdésnél simogathatta, peluscserénél krémezhette, így nem maradt ki semmibõl. Amikor a kicsi aludt mindig játszottam a naggyal, persze valami csöndes játékot, de érezte, hogy akkor csak õ vele volt foglalkozva. Így amikor alvásra került a sor nem volt akkora hiányérzete. Szerintem azért nem akar aludni, mert hiányzol neki, eddig csak õ volt, most meg itt a tesó, osztozni kell anyán. Ezenkívül mindig igyekeztem a saját igényeiket figyelembe venni. Szerintem semmi gond nincs azzal, ha néha összebújtok. Viszont a friss levegõ jót tenne nekik is neked is. Én ügyfélszolgálaton dolgoztam, én is rengeteg emberrel találkoztam, beszéltem. Eleinte nagyon nehéz volt, hogy sehol senki csak pelus, sírás... emberrel a mai napig nem nagyon beszélek, de legalább sétálásnál nem vagyunk a négy fal között. Most már beiktatok idõnként nagymamit, kerit és pihenek, ha csak egy órát, akkor annyit. Neked is szükséged van pihenésre. Néha az apa is velük maradhat, te meg elmész kávézni a barátnõiddel. Kiegyensúlyozottabb leszel, feltöltõdsz. A háztartás meg úgyis megvár, vagy idõnként apa, mami besegíthet abba is. Kitartás!
Szia. A 2.valaszolo vagyok. Merre laksz? Nekem is jot tenne egy kis kimozdulas.... :-)

Miért nem szól 2, 5 éves kislányom, ha pisilnie kell?

Ti hogyan szoktattátok le a pelenkáról?Kb. 3 -4 hete már nem adok rá napközben pelenkát.De akkor szól, amikor már bepisilt.A kakilásnál ugyanez, már akkor szól , ha bekakilt.

Legjobb válasz: mi úgy indultunk neki, hogy ráültettem a bilire és mondtam neki, hogy míg nem pisilsz addig innen fel nem kelsz :) én se akartam erõltetni, de tudtam, hogy érett rá, csak még nem sikerült bilibe pisilnie. olvastunk könyvet, énekeltünk, múlattuk az idõt, majd sikerült pisilni, akkor marhára örültünk és onnan már nem volt olyan nehéz mert megértette, hogy mit is szeretnék. persze rengeteg baleset volt, volt dacos 2 hét mikor direkt nem ült a bilire, de most már, így 4 hónap után azt hiszem túl vagyunk ezeken. szólni a fiam nem igen szól, nagyon ritka, nem az a beszédes gyerek sajnos :( itthon mindent elintéz egyedül, még a wc-t is lehúzza, meg kitörli, ha kipisil akkor feltörli, kint meg leginkább a feszengésébõl látom, hogy pisilnie kell, de ha nagy ritkán nem kapcsolok akkor képes rá, hogy szóljon :/ talán ez is a dackorszaknak tudható be? de pl. tegnap annyira érdekes mese volt,m hogy már nem ért ki a wc-ig, az étkezõben összepisilte magát :D aztán persze kiabált, hogy júúúújjj basszus! :D szóval sok kitartást :)))

mi úgy indultunk neki, hogy ráültettem a bilire és mondtam neki, hogy míg nem pisilsz addig innen fel nem kelsz :) én se akartam erõltetni, de tudtam, hogy érett rá, csak még nem sikerült bilibe pisilnie. olvastunk könyvet, énekeltünk, múlattuk az idõt, majd sikerült pisilni, akkor marhára örültünk és onnan már nem volt olyan nehéz mert megértette, hogy mit is szeretnék. persze rengeteg baleset volt, volt dacos 2 hét mikor direkt nem ült a bilire, de most már, így 4 hónap után azt hiszem túl vagyunk ezeken. szólni a fiam nem igen szól, nagyon ritka, nem az a beszédes gyerek sajnos :( itthon mindent elintéz egyedül, még a wc-t is lehúzza, meg kitörli, ha kipisil akkor feltörli, kint meg leginkább a feszengésébõl látom, hogy pisilnie kell, de ha nagy ritkán nem kapcsolok akkor képes rá, hogy szóljon :/ talán ez is a dackorszaknak tudható be? de pl. tegnap annyira érdekes mese volt, m hogy már nem ért ki a wc-ig, az étkezõben összepisilte magát :D aztán persze kiabált, hogy júúúújjj basszus! :D szóval sok kitartást :) ))
Vegyél bilit neki, sok gyerek fél a WC-n.
valahogy tedd élménnyé a bilizést. játék , könyv, kedvenc tárgy legyen vele közben és jó lenne ha te is mellette a wc-n ülnél. ez komoly.
Az en lanyom ugyanigy volt, mindig akkor szolt, amikor mar bepisilt. Sokszor ult a bilin, de bele sose sikerult semmi. Ez ment kb 1-2 honapig. En persze mindig adtam ra pelust, amit o, amikor kedve tartott, levett, rault a bilire, de bele nem ment semmi. Aztan egy kanikulai vasarnapon kozoltem vele reggel, mikor felkelt, hogy nagyon meleg van, nem adok ra pelust, szoljon, ha pisilni kell. Egyszer sem szolt, de mindig szaladt, ha kellett. Max 1-2 baleset csusszant be azon a heten. Azota nappalra szobatiszta es csak a delutani es az ejszakai alvashoz kell pelus. En szerintem meg nem erett meg ra. Hagyd most, hogy egyszeruen csak ismerkedjen a bilivel, amikor akar, uljon ra, de ne te ultesd ra. Mondom, nalunk ez az idoszak 1-2 honap volt, lehet, hogy nalatok kevesebb is eleg lesz. Amugy most 2, 5 eves a lanyom.

Miért van az, hogy 2, 5 éves kislányom állandoan bepisil, viszont pelenkát meg nem akar?

Ma muszáj volt adnom pelust neki, mert már nem maradt száraz ruhája és a pelus száraz is marad. Viszont ha kap bugyit bepisil, még nem érett meg rá, hogy levegyuk a pelus, ugye?

Legjobb válasz: Valószínûleg az a helyzet, h kényelmetlen már neki, vagy egyszerûen ezzel dacol, viszont ha még nem tud szólni, akkor nem érett az igazi szobatisztaságra. Próbáld ki a bugyipelust, amit a bugyi helyett fel-lehúzhatsz. Vannak drágább mintás változatok, de lehet kapni olcsón is (bo-gi pell pl) Így nem töröd meg a lelkesedését, van alkalmad napjában többször bilire ültetni, majd visszahúzod a bugyipelust, viszont ha bepisil, nincs gond. Mi vagy fél évig használtuk, mert olyan ficánka volt a fiam, h nem bírtam már pelenkázni, és szobatisztaságra-neveléshez is jól jött.

Valószínûleg az a helyzet, h kényelmetlen már neki, vagy egyszerûen ezzel dacol, viszont ha még nem tud szólni, akkor nem érett az igazi szobatisztaságra. Próbáld ki a bugyipelust, amit a bugyi helyett fel-lehúzhatsz. Vannak drágább mintás változatok, de lehet kapni olcsón is (bo-gi pell pl) Így nem töröd meg a lelkesedését, van alkalmad napjában többször bilire ültetni, majd visszahúzod a bugyipelust, viszont ha bepisil, nincs gond. Mi vagy fél évig használtuk, mert olyan ficánka volt a fiam, h nem bírtam már pelenkázni, és szobatisztaságra-neveléshez is jól jött.


2, 5 éves elmúlt kislányom. Miért nem beszél?

Lányom nem akar beszélni,csak minimális szókészletet használ.Mindent elmutogat.Próbáltam már nem megérteni,de akkor meg hisztizik.

Legjobb válasz: Pár hét és 3 éves lesz. Elmentünk nev.tanácsadóba a logopédushoz,aki elküldött hallásvizsgálatra. Fülészetrõl mentünk az audiológiára ahol kiderült,hogy mindkét fülére tökéletesen hall. Minden doki (és a logopédus is) azt mondja,hogy majd az oviban úgyis rákényszerül,hogy beszéljen legyünk türelemmel. Mondjuk a kérdés feltevése óta bõvült a szókincse,de még mindig csak szavak vannak, mondat nincs.

A kérdező hozzászólása: Pár hét és 3 éves lesz. Elmentünk nev.tanácsadóba a logopédushoz, aki elküldött hallásvizsgálatra. Fülészetrõl mentünk az audiológiára ahol kiderült, hogy mindkét fülére tökéletesen hall. Minden doki (és a logopédus is) azt mondja, hogy majd az oviban úgyis rákényszerül, hogy beszéljen legyünk türelemmel. Mondjuk a kérdés feltevése óta bõvült a szókincse, de még mindig csak szavak vannak, mondat nincs.
èn 3 éves elmúltam mikor elkezdtem beszélni, az orvos azt mondta , hogy ne aggódjanak anyuék, mert majd bepótolom. Na ez így is lett. Imádok beszélni. Mondjuk a nyelvtanulás nehezen megy, és helyesen sem tudok írni. viszont mind Németül, mind angolul, jól beszélek, mert a nyelvterületen megtanultam, de csak azért mertszeretek beszélni, a suliban nagyon béna voltam angolból, de mikor kellet hogy használjam beszéljek, akkor csak úgy ragadt rám. Meg hallásom sincs jó. Lehet hogy annyira nem is rossz, hogy ennyire szeretek beszélni.
Ilyenkor már kéne beszélnie, hiszen gondolom mindent megért, amit mondasz neki, de valami miatt mégsem hajlandó õ maga megszólalni. Én nem merek tanácsot adni, szerintem más sem tud, és ne is kérj ebben az esetben laikustól tanácsot. Érdemes lenne gyermekpszcihológushoz fordulni. Lehet, hogy nincs komoly gond, de akkor is szakemberhez kéne fordulni, mert az is lehet, hogy probléma van, olyan, amit egyedül nem tudsz kezelni. Nem akarlak ezzel megijeszteni, hiszen lehet, hogy semmi komoly nincs, és egy jó pszcihológus egy-két beszélgetéssel meg is oldja a problémát, de az is elõfordulhat neadjisten, hogy értelmi fogyatékosságról, autizmusról vagy halláskárosodásról van szó, esetleg valamiért lelki vagy fizikai fájdalmat okoz a kislánynak a beszéd. De mondom, lehet, hogy semmi különös oka nincs, de azért jobb, ha a szakember megállapítja, hogy mi van a háttérben.
Ha hároméves koráig sem beszél, vidd dokihoz. nekem így derült ki a fiamról hogy autista.
Hall ez a gyerek rendesen ?
Szia!Az én kisfiam betöltötte a három évet, amikor elkezdett beszélni.A dokink azt mondta nincs vele semmi baj csak lusta.Mindent megértett és megcsinált.Azóta meg beszél annyit, hogy sokat.Úgyhogy ne izgulj, biztos hamarosan be sem áll majd a szája.

Miért lehet ez? 2 éves kislányom 2-2, 5 órát alszik délután, mégis mérgesen, rosszkedvűen, fáradtan ébred fel. Szinte fél óráig semmit mást nem lehet vele csinálni csak ölbe venni és mesét nézni.

Régebben másfél órát aludt,de jobb kedv?en ébredt mint mostanában,próbáltam el?bb felvenni,de szinte lehetetlen,mert elkezd sírni,hisztizni.

Legjobb válasz: Mostanában kevesebbet tudunk kint lenni az idõjárás miatt. Az biztos,hogy nyugtalanul alszik,mert sokat forgolódik. Éjszaka pedig felébred hajnali 3-kor és 5-ig kukorékol:)

A kérdező hozzászólása: Mostanában kevesebbet tudunk kint lenni az idõjárás miatt. Az biztos, hogy nyugtalanul alszik, mert sokat forgolódik. Éjszaka pedig felébred hajnali 3-kor és 5-ig kukorékol:)
Fiam is ennyit alszik délután, kb 10-15 percig cipelteti magát csendben, mikor felkel, ha nem ezt teszem, sárkánnyá változik....:) 27 hós. Olyan, mintha túlaludnà magát. A régi szép idõkben , mikor szunyálhattam délután, emlékszem rá, hogy kifejezetten rossz kora este, mély és hosszú alvásból felébredni. Nagyon elfárad délelött, gondolom levegõztök, szaladgál, kiszívja õket a hideg levegõ. De baja nem hiszem, hogy lenne. Õk kicsit hosszabban ébredeznek:)
Nem lehet, hogy unalomból alszik? Gondolom most nem jártok játszótérre, ide-oda, bárhova a rossz idõjárás miatt. Nincs túl meleg a szobában, ahol alszik? Nem álmodik rosszat esetleg, azért rossz a kedve alvás után?

Miért nem alszik a több mint fél éves kislányom többet egy huzamban mint 2, 5 óra?

Éjjel legalább négyszer kell ciciztetni mert felébred és nem tud visszaaludni. Meddig tart ez?

Legjobb válasz: Nyugi, 7-8 hónapos korára ez csökkenni fog 1-2 éjjeli szopira.

Nyugi, 7-8 hónapos korára ez csökkenni fog 1-2 éjjeli szopira.
én sajna nem tudlak bíztatni, kisfiam mindjárt 9 hós és még mindig kel legalább 2 óránként, van hogy óránként:(( már akkor örülök ha 3 órát alszom megszakítás nélkül, nem tudom mikor változik meg, lehet sosem de egyszer csak alszanak majd, mint akit lecsapnak:)
A kérdező hozzászólása: okot nem mondanak a dokik ilyen esetekre?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!